מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות נוספות על JARDIANCEיהודה11/08/2017
מקריאה כאן אני מתרשם שמדובר בפריצת דרך ממשית. אבקש לשאול:
1. באיזו רמת סוכר מפסיקה ירידת הסוכר הרציפה לתרופה זו.
2. האם ידוע מי מועד לסבול מתופעות הלוואי העיקריות של התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליהודה
ד''ר מאיה איש שלום12/08/2017אכן קבוצת תרופות זו נראית כפריצת דרך
מי שמועד לזהומים בדרכי השתן, עם זהומים בעבר או פטרת באברי המין בעבר מועד לחזרה של תופעות אלו. באנשים שסובלים מדלקות חוזרות בדרכי השתן או פטרת נרתיקית חוזרת (לרב נשים) כדאי להמנע מנטילת התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך...
יהודה13/08/2017האם נכון לאמר שחיידקים משגשגים יותר בסביבה מתוקה ואז יהיה נכון להתפנות באופן יזום בתכיפות רבה, ע"מ לקצר את זמן השהייה ובכך לשפר סיכוי להמנעות מדלקת חיידקית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזיר השאלה שלא זכתה למענה ...
יהודה19/08/2017.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליהודה
ד''ר מאיה איש שלום19/08/2017לא ידוע לי שהתפנות תכופה יותר מפחיתה את הסכוי לדלקות. עדיף כמובן לא להתאפק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ורדיאנס - איך זה עובדyoram11/08/2017
הבנתי מתשובה קודמת שהוצאת הסוכר סלקטיבית ולא אין סופית. הגיוני ! האם יש קו אדום שמתחתיו המנגנון עוצר את פעילותו ? האם יש אנשים שאצלם וצאת הסוכר לא נפסקת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליורם
ד''ר מאיה איש שלום12/08/2017הג'רדיאנס ותרופות דומות מאותה משפחה כגון פורסיגה ואנבוקנה פשוט מורידות את הסף להפרשת הסוכר בשתן מרמה של 220 מג/דל למשל, לרמה של 100 מג/דל (דוגמא) כך שברמת סוכר של 70 לא אמור להיות מופרש סוכר בשתן. והוא חוזר חזרה לדם מהסנון הכלייתי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 17 הידרוקסי פרוגסטרון גבוה לגבר שאלה להבהרהאבי10/08/2017
תודה מקרב לב על תשובתך המחכימה
בהמשך לתשובתך ששללה כמובן היפרפלזיה לא קלאסית של האדרנל בנוכחות קורטיזול גבוה.
האם יש הסבר אחר לעליית 17 הידרוקסיפרוגסטרון או ש 6.51 במקום 4.9 אינה נחשבת תוצאה גבוהה
תודה, אביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאבי
ד''ר מאיה איש שלום12/08/2017רמה מוגברת במידה קלה. יכולה להיות משנית לקושינג באם קיים אם הוא תלוי ACTH.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן משפיע?yoram10/08/2017
תוך כמה זמן אמורים לחוש בהשפעת הג'רדיאנס.
האם צפוייה עלייה בתכיפות מתן שתן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליורם
ד''ר מאיה איש שלום10/08/2017ג'רדיאנס מביא למתן שתן סהכ פעם נוספת ביום ולעליה של 300 סמק ביום במתן שתן. בגברים עם פרוסטטה מוגדלת לפעמים התכיפות של מתן השתן גדולה יותר מפעם נוספת. הרבה פעמים יש הסתגלות
ההשפעה מיידית תוך שעות מרגע הנטילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוסטרון נמוך גבר בן 50יניב10/08/2017
בבדיקות שערכתי נמצאו ערכים הבאים:
טוסטרון טוטאל -6
SHBG - 8.6
יש לציין שאני עוסק בספורט פעיל 6 ימים בשבוע כבר 3 שנים ושאר הבדיקות שאני עושה באופן קבו כולם תקינות
מה המשמעות של 2 הבדיקות הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליניב
ד''ר מאיה איש שלום10/08/2017לא ציינת מה הנורמה של SHBG ממה שזכור לי זהו ערך נמוך ה שאומר שיש לך הרבה טוסטוסטרון חופשי (אם אני זוכרת נכון לגבי רמות SHBG).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוסטרון נמוך גבר בן 50
יניב13/08/2017SHBG נמוך גם 8.6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליניב
ד''ר מאיה איש שלום13/08/2017אם הSHBG נמוך זה אומר שהטסטוסטרון החופשי גבוה יותר כי יש פחות SHBG שיקשור אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ג'רדניאס והפסקת אינסוליןיוסי10/08/2017
שתי שאלות:
1. האם ידוע לך על מקרים שהפסיקו אינסולין ארוך, עקב נטילת ג'רדניאס ?
2. האם התרופה מפקחת על כמות נטילת הסוכר מהדם ביממה, או שהיא מוציאה ומוציאה, ללא הבחנה?
3. האם קיימת סכנת היפו כתוצאה מתרופה זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום10/08/2017יש מקרים שניתן להפסיק אנסולין בזלי בסוכרת מסוג 2 עם נטילת גרדיאנס, לא בסוכרת נעורים. בעיקר במקרים בהם מנון האנסולין היה לא גבוה.
יש לעשות זאת בהדרכת הרופא המטפל ולא על דעת המטופל כי זה עלול להיות מסוכן.
הגרדיאנס כשלעצמו לא מעלה את הסכון להפוגלקמיות הוא לא משתן את הסוכר בדם כשהוא נמוך אבל התרופות הנוספות יכולולת כגון סולפניל אוראה, אינסולין כדומה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת והפסקה של אינסוליןמאיר09/08/2017
נטלתי 50 יח' טוג'או. ובמשך שנה עמדתי על 6.5. עברתי צנתור טיפולי ומיד השתפרו ערכי הסוכר שלי. יחסתי את זה לצנתור. המשכתי שלושה ימים באותו מינון אינסולין, ללא דרמות. במקביל הוסיף לי הרופא ג'רדיאנס 5 מ"ג והורה לי לרדת מעט באינסולין. ירדתי 2 יח' - ביום הראשון לתרופה החדשה עשיתי היפו. למחרת ירדתי ל- 36 יח' - עשיתי היפו (אגב, הזרקתי אינסולין במצב של 163 ואחרי חצי שעה התחלתי לרדת ולרדת...)
חשבתי לרדת ל- 30 יח' ולראות איך יהיה. ואם יהיה שוב היפו להפחית עוד. אפשרות שנייה להפסיק לחלוטין לשלושה ימים עם האינסולין ולראות איך יהיה. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למאיר
ד''ר מאיה איש שלום10/08/2017קשה לי ליעץ לך מבלי לדעת רקע מלא לגבי הסוכרת שלך, שיעיד גם על מצב הרזרבה הלבלבית שלך. האם יש טיפול נוסף שאתה מקבל לסוכרת? על פניו נשמע נכון להפחית את המנון ל30 ולא להפסיק
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מאיר10/08/2017מקבל רק ג'נואט פעמיים ביום. אין בתיק הרפואי מידע לגבי הרזרבה של הלבלב
תגובה למאיר
ד''ר מאיה איש שלום10/08/2017כאמור זה לא יהיה אחראי מצידי לתת המלצות מבלי לראותך ולדעת באופן מפורט את ההסטוריה הרפואית שלך
מציעה שלא תפסיק את האנסולין תוועץ ברופא המטפל לגבי הורדת המנון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש חדש .....
מאיר11/08/2017בכ"ז הפסקתי טוג'או. הפחד מהיפו הכריע!
עברתי לילה שקט. בשעה: 1.30 היה לי 126. ב-4.30 - 133
6.00 בצום - 149. שעתיים אחרי ארוחה קלה 146. 3 שעות אחרי: 115. הירידה הזו אחרי שעה הפתיעה אותי. אולי יש ליחס אותה לג'רדיאנס. זה השלב שלקחתי תפוח שהעלה לי אחרי שעה ל- 152. האם המצב נראה לך בסדר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למאיר
ד''ר מאיה איש שלום12/08/2017קשה לי לחוות דעה מכוון שאין לי מספיק פרטים לגביך
בכל אופן הפסקת אנסולין ונטילת מעכבי SGLT2 באנשים עם רזרבת לבלב נמוכה יכול להגדיל את הסכון לחמצת קטוטית כך שאני מציעה בחום להתייעץ עם הרופא המטפל
עד שאתה מתיעץ מציעה שתקח אפילו 10 יחידות, מציעה שתתיעץ בהקדם
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה... תודה ... תודה ...
b12/08/2017תודה. עזרת לי מאוד.
לא הבנתי שאני מסתכן וחגגתי את "זריקת האינסולין"
עשיתי כדברייך. בינתיים אני חי (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למאיר
ד''ר מאיה איש שלום12/08/2017שמחה לשמוע
כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל שידע אם אין סכון בהפסקת האנסולין אצלך.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון
מאיר19/08/2017היית טובה אלי. תודה. הג'רדיאנס משפיע כ"כ טוב ש-51 יח' טוג'או ירדו לאפס באחת. 3 שעות אחרי האוכל מגיע ל-150 וממשיך לרדת ועד הארוחה הבאה מגיע לערכים שפויים. הפיק מגיע ל-180-190. קם בבוקר בין 130-150. רב הלילה עומד על 130. ממשיך גם פעמיים ביום עם ג'נואט. ואחת ליום נוטל ALA. סיכוי טוב לדעתי להגיע לערך A1c נמוך מ-7. ממשיך להפחית פחממות ומאוד מאופק באוכל. האם לדעתך יכול להרגע ...
תגובה למאיר
ד''ר מאיה איש שלום19/08/2017הערכים שאתה מתאר מתאימים להומוגלובין A1C שמעל 7. בכל מקרה חשוב שתתיעץ עם הרופא המטפל שאתה לא בסכון לחמצת קטוטית בהפסקת אנסולין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה לא מוסברת בבלוטת המגןאלמוני09/08/2017
היי
בן 34 בדרך כלל בריא.
לפני חודש התחילו לי כאבים בגרון בצד שמאל עם רגישות.
פניתי לרופא אשר שלחה אותו לבדיקות דם( ב - 17/07) של TSH ו T3,T4
התוצאות יצאו :
TSH 0.11 mIU/L
Free T4 22.81
Free T3 6.81
נשלחתי לUltrasound והתוצאות יצאו :
בלוטת המגן:
בלוטת התריס מוגדלת על חשבון האונה השמאלית, מרק הבלוטה בלתי אחיד, ללא גושי
וודאיים באונה הימנית או באיסטמוס.
באונה השמאלית, מרקם מגורגר גס, רושם עם קשרי היפואקוגניים ולא הומוגניים, גבולות
מטושטשים,
מעט מאוד ווסקולריים בהיקף, הדומיננטי מהם בגודל כ 1.9 * 3.0 סמ
תמונה יכולה להתאי ל MNG
פרתירואיד :
לא הודגמו בלוטות פרתירואיד מוגדלות דו צדדי.
רקמות רכות בצוואר :
מצד ימין – הדגמה תקינה של הרקמות הרכות .
לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות.
מצד שמאל - הדגמה תקינה של הרקמות הרכות .
לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות.
אחרי שבועיים, הכאבים בצד שמאל עברו כליל ויום אחרי עברו לצד ימין עם רגישות ואפילו עם כאבים יותר חזקים (שוב צד שמאל נעלם כלא היה)
ביצעתי בדיקת דם שוב (ב - 8.8) וזו התוצאה :
TSH 0.01 mIU/L
Free T4 33.96 pmol/L
Free T3 11.12 pmol/L
הסימפטומים שאני מרגיש הם :
1) כאבי ורגישות בגרון (עכשיו בצד ימין)
2) חולשה כללית כמו שפעת
3) אין חום
4) טיפה רועד (ממש טיפה)
מה יש לי ?
הייתי אצל הרופא משפחה שהתעייצה עם רופא אנדוקרינולוג ואמר לה לקחת תרופה בשם פרולול למה ? , אין לי דופק מהיר.
מה יכול להיות הבעיה ?
האם המצב מסכן חיים ?
איך עלי להתקדם עם הבדיקות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאלמוני
ד''ר מאיה איש שלום10/08/2017לפי תאור התסמינים שלך נשמע כמו חשד לדלקת בבלוטת התריס. יש גם אפשרות של אזור שמפריש הורמונים ביתר (הקשר שתואר) או מחלת גרייבס (פחות סביר, בה כל הבלוטה מפרישה הורמונים ביתר)
במידה ולא היתה חשיפה ליוד היתי שוקלת לבצע מפוי טכנציום
של בלוטת התריס (שיגלה את הסיבה לפעילות היתר). .
אם מדובר בדלקת היא תחלוף לבד ללא טפול
פרולול מקל על התסמינים ויכול להפחית את המעבר מT4 לT3 שהוא ההורמון הפעיל. אם אין לך אסטמה אז הפרולול יכול לסייע.
במקרה של קשר פעיל או גרייבס יש צורך בטפול ספציפי למצב
דלקת כאמור חולפת לבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור
אלמוני14/08/2017הכאבים שלי פחתו משמעותית מיום שבת האחרון , אחרי חודש של כאבים בצד שמאל ואחרי זה בצד ימין.
ויש לי מיפוי ב23.8, בעוד שבוע.
מה את ממליצה להתחיל לקחת את פרולול או להמתין לאחרי המיפוי ?
האם לבצע שוב בדיקת דם לפני המיפוי לראות האם התוצאות השתפרו ?
המון תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאלמוני
ד''ר מאיה איש שלום14/08/2017הפרולול ישפר דפיקות לב, רעד וכדומה. לא ישפיע על תוצאות המפוי או הדלקת
אם יש לך תסמינים שכאלו כדאי לקחת
אין הכרח בבדיקות דם חוזרות לפני המפוי אלא אם יש החמרה בתסמינים או תסמינים הפוכים של תת פעילות כגון עייפות אי סבולת לקור עצירות דופק איטי יחסית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי טיפול באוסטיאופורוזיס לאמא שליחוה גלעד09/08/2017
שלום ד"ר מאיה,
בהמשך לתשובתך מ4.7, אימי נטלה פורטאו אך ביום השלישי מיד לאחר ההזרקה סבלה מכאבים עזים ובלתי נסבלים שהתפגגו כשעתיים לאחר ההזרקה. בעקבות כך הפסיקה טיפול.
ברצוני לתאם פגישה עם מומחה בנושא אוסטיאופורוזיס ולהבין את האפשריות העומדות בפני אימי, האם את הכתובת לכך? במידה ולא, האם תוכלי לסייע ולהמליץ על מומחה?
תודה רבה,
נעמי (בשם חוה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנעמי
ד''ר מאיה איש שלום10/08/2017אני אכן עוסקת בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 17 הידרוקסי פרוגסטרון גבוה לגבראבי08/08/2017
ערב טוב לרופאות הנכבדות וברוכה הבאה לדר אבירן ברק.
בבדיקת 17 הידרוקסי פרוגסטרון יצא 6.51 (הערך עד 4.9).
בן 56 שבנוסף לרקע לא ברור יש קורטיזול גבוה לא החלטי להיפר קורטילוזומיה (2 איסופים אחרונים 135 ו 202 בערך עד 75, 2 מבחני דיכוי 1 מ"ג דקה 237 ו 75 קורטיזול ברוק תקין בעבר 0.08 ועדיין אין תוצאה חוזרת, מבחן דיכוי 2 מג ב 48 שעות תקין 17 ו acth דוכא לפחות סף הגילוי וקורטיזול כללי בין 700 ל 900) בנוסף היפוגונדיזים עם טסטוסטרון כללי בין 5.7 ל 10 וטסטוסטרון חופשי נמוך עם מיקרואדנומה קטנה שאינה מפרישה. Dhea-s בקצה הנמוך 1.9, בערכים 09.-15.
האם תוצאת 17 הידרוקסיפרוגסטרון גבוהה אינה סותרת קורטיזול גבוה והיפוגונדיזים? האם עליה כזאת יש בה להחשיד על היפרפלזיה לא קלאסית של האדרנל?
אודה על תשובתכן המחכימה!
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאבי
ד''ר מאיה איש שלום08/08/2017ערכי הקורטיזול במבחנים השונים שציינת מחשידים לתסמונת קושינג עם כי לא חד משמעים ולכן לא מתאים להיפרפלזיה לא קלאסית של האדרנל מצב שבו הקורטיזול על גבול החסר.
תסמונת קושינג יכולה להביא להפוגנדיזם
אך לפי הבדיקות אין הוכחה חד משמעית אצלך של תסמונת קושינג. לפעמים האבחנה לא פשוטה וההפרשה יכולה להיות צקלית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה17 הידרוקסי פרוגסטרון גבוה לגבר
אבי08/08/2017תודה מקרב לב!
יש הסבר אחר לעליית 17 הידרוקסיפרוגסטרון או שזו עליה לא החלטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקומין, תופעות לוואי ותחליף לועופר08/08/2017
שלום,
אני עם סוכר בערך של 135.
התחלתי לקחת כדור גלוקומין לפני יומיים ואני סובל מאוד מבעיות של שילשולים והרגשה כלכלית רעה. הבנתי שיש לכדור הזה תופעות לוואי והרופא שלי מסרב להחליף לי אותו ולטענתו אין אחר לו.
אני בכלל לא בטוח בזה ולא מוכן לסבול את תופעות הלוואי, שלא ברור אם יפסקו ופוגעות בתיפקוד היום יומי שלי.
האם ידוע על כדור אחר , תחליפי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובהלעופר
ד''ר מאיה איש שלום08/08/2017אכן גלוקומין יכול להביא לשלשולים מציעה שתנסה להפסיק לכמה ימים ואחרי שהשלשולים יחלפו לנסות חצי כדור ליום, אם עדין יהיו שלשולים אז יש תרופות נוסופת אפשריות
ההחלטה לפי שקולים נוספים BMI שלך, לחץ דם, וכדומה.
מה שבטוח שהפחתת פחמימות ובפרט פשוטות וכן בצוע פעילות גופנית סדירה כגון הליכה 150 דקות בשבוע יפחיתו את רמות הסוכר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אלדוסטרון והתפתחות אדיסוןגלעד07/08/2017
שלום
בן 48
סובל מלחץ דם נמוך מזה כחצי שנה כ 100-55 וחולשה.
יש גם קצת ירידת משקל 4 קילו בשנה מ 64 ל 60.
בדיקת רופא תקין אין ממצאים חשודים בעור או בגוף.
בדיקות דם תקינות. אלקטרוליטים תקינים. סודיום 138-141 בבוקר אחרי שתיה.
סוכר קצת נמוך כ 75-78.
בספירת דם EOS שעד לפני שנה היה כ 2.5 אחוז במשך כל השנים, עומד בשנה האחרונה על כ 4-5 אחוז.
קורטיזול תקין יצא בבוקר כ 600 ו 735.
אם הבנתי נכון את האנדוקרינולוגית בקופח נאמר שקורטיזול תקין שולל אדיסון אבל לפעמים, סיכוי נמוך, לפני שמתפתח אדיסון יש בעיה בשכבות העמוקות יותר של בלוטת האדרנל שבתחילה משפיעות רק על לחץ הדם ובהמשך יתפתח אדיסון.
ולכן הופנתי לבדיקת אלדוסטרון ולבדיקת רנין.
ביצעתי בדיקת אלדסוטרון לגבי רנין מסתבר שעושים רק בבית חולים.
אלדוסטרון ב 7 וחצי בבוקר אחרי כ 2 דקות הליכה מהאוטו ומיד התיישבתי לביצוע בדיקת הדם.
התוצאה 10.9 ng/dl וכתוב שהנורמה STANDING היא
7-33 ובשכיבה 3-19
רציתי לשאול האם התוצאה של אלדוסטרון שהיא קצת קרובה לקצה התחתון מחשידה לבעיה באדרנל ולהתפתחות אדיסון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום08/08/2017אכן רמות הקורטיזול התקינות לא מחשידות לאדיסון. הנתרן גם כן תקין. חשוב לראות את רמת הרנין. הבדיקות של אלדוסטרון נהיו בעיתיות מאז שנוי השיטה בכל הארץ.
בעקרון על פניו הרמה של האלדוסטרון תקינה.
מציעה לבצע בדיקה של רנין ואלדוסטרון במקביל זה יעזור להגיע לאבחנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מדאיגות -בדיקת סוכר ובדיקת המוגלובין מסוכררליאת06/08/2017
בן 30,בריא בדרך כלל,צמחוני מעל 3 שנים,מתאמן באופן קבוע כמה פעמים בשבוע.
כל הבדיקות היו תקינות במהלך כל השנים,גם עכשיו חוץ מבדיקת הסוכר שהיא 100 ובבדיקת המוגלובין מסוכרר 5.6
אין כולסטרול או טריגליצרידים ושאר הבדיקות תקינות לגמרי.
מה יכולה להיות הסיבה?
הרופאה בקופת חולים אמרה שאין מה לדאוג אבל זה מאוד מדאיג אותו
אגב,הוא לוקח כבר כמה חודשים כדורים ג'ינקו בילובה ,שותה אבקת חלבון טבעונית(לא ממותקת) למתאמנים כמה פעמים ביום ומשתמש בכדורי בונדורמין כ-10 שנים עקב הפרעות שינה.
בחודשים האחרונים הוא אוכל כ 6 יוגורטים ללא פרי ביום בגלל תוכנית האימונים,האם יש קשר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לליאת
ד''ר מאיה איש שלום06/08/2017הסוכר בצום בהחלט גבולי, אך ההמוגלובין A1C תקין.
כדאי לשקול צורך בברור נוסף ולראות האם התוצאה בצום היא עקבית. האם היו בעבר תוצאות נמוכות יותר?
חסרים פרטים קלינים כגון גובה ומשקל, ספור משפחתי של סוכרת.
אם היוגורטים הם טבעיים ללא תוספת סוכר לא נראה לי שיש קשר כי אז הם אינם עתירי פחמימות
התוספים שתארת לא ידוע לי שקשורים וגם לא הבונדורמין.
בכל מקרה מציעה להתייעץ באנדוקרינולוג או רופא סוכרת ליתר בטחון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעבר היו תוצאות נמוכות בהחלט
ליאת06/08/2017זאת הפעם הראשונה שיש לו 100.
גובה - 1.77 משקל 74
אין היסטוריה של סוכרת במשפחה,
כפי שכתבתי שאר הבדיקות טובות.
מה יכולה להיות הסיבה לדעתך?
האם יש קשר למתח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לליאת
ד''ר מאיה איש שלום08/08/2017קשה להתרשם מבלי לראותו
מציעה לחזור על הבדיקה ולשקול יעוץ אצל אנדוקרינולוג וכן לצמצם צריכה של פחמימות פשוטות ולהמשיך פעילות גופנית סדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא אכן ממשיך בפעילות גופנית
ליאת09/08/2017ומלבד האימונים בחדר כושר גם התחיל לעשות הליכות,
צמצם בצורה משמעותית את הפחמימות ולאור בקשתי הרופאה רשמה לו בדיקת העמסת סוכר כדי לדעת קצת יותר.
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות של Sexanda זריקה להרזייהאיריס06/08/2017
שלום רב, לאחרונה אני שומעת על זריקה חדשה להרזייה בשם סקסנדה. אם התרופה יעילה מדוע היא לא מוצעת כקו ראשון לטיפול בהשמנת יתר ,עוד לפני ניתוח? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאיריס
ד''ר מאיה איש שלום06/08/2017סקסנדה משיגה בממוצע ירידה במשקל של 8%, אך כשליש מהחולים יורדים מעל 10% ממשקלם. נתוח בריאטרי מבוצע כאשר יעד הירידה במשקל הוא גבוה מזה נאמר מעל 25%.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא הבנתי מה מתגלהדינה05/08/2017
דוקטור,לילה טוב!
לא ממש הבנתי מה מתגלה באופן מקרי?מיקרואדנומה?
ואיך ניתן לוודא שזה לא ציסטה עם תוכן לא צלול?קראתי דברים מפחידים על ממאירות ציסטות כאלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדינה
ד''ר מאיה איש שלום05/08/2017מיקרואדנומות שמתגלות במקרה הן דבר לא נדיר, האבחנה בין מקרואדנומה לצסטה נעשית ע"י נוירורדיולוג טוב, בכך קשה לי לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תוגות!היחס שלך נדיר!
דינה05/08/2017הלוואי שירבו הרופאים כמוך!
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)