מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- העמסת סוכר 75 גר'דר25/08/2017
העמסת סוכר 75 גר' -
אשמח לשמוע למה זה טוב והאם זה יכול להשפיע על החלטה טיפולית או רק משמש כלי נוסף ו/או כסת"ח לרופא.
זו נשמעת לי בדיקה מאוד מאוד לא נעימה (בלשון המעטה) ואני דוחה אותה כבר 3 חודשים ובינתיים מנטרת סוכר באמצעות מכשיר ביתי עד הביקור הבא
רקע : בת 35, לא מעשנת, BMI תקין, מתאמנת ואוכלת מסודר. סכרת 2 במשפחה וערכי A1C סביב 5.8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לדר
דר. נירית אבירן ברק25/08/2017דר שלום. אם את מנטרת סוכר, לא בהכרח שיש צורך בהעמסת סוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב שבחרתי בניטור - גיליתי תופעה מוזרה
דר26/08/2017הסוככר לא גבוה אחרי אכילת פחמימות אלא דווקא אחרי ספורט.
מה ההנחיה? האם זה יכול להשפיע על האיזון?
בטוחה שלא להפסיק ספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדר
ד''ר מאיה איש שלום26/08/2017עליה של הסוכר מיד אחרי ספורט היא תופעה שכיחה, בחלקה יכולה להיות קשורה לכושר גופני לא אופטמלי.
מספר שעות לאחר הספורט לרב רואים ירידה יפה של ערכי הסוכר
כדאי לבדוק אם השפעה של סוגי ספורט שונים - ארובי לרב מוריד סוכר, תנגודת עשוי להעלות באופן מייד.
בכל מקרה ספורט משפר את התנגודת לאנסולין והוא מומלץ בחום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרוקטוסמין ומצב סוכרמוטי24/08/2017
שלום בן 40 פעיל מאוד גופנית ובעל מבנה גוף אתלטי
בשל מרכיב תורשתי ביצעתי מספר בדיקות לברר את מצב הגלוקוז
יש לציין שיש לי אנמיה קלה, להלן הבדיקות שלדעתי רלוונטיות לשאלתי( קופ"ח מכבי): כדוריות דם לבנות - 4
כדוריות דם אדומות - 4.33
המוגלבין - 12.8
המטוקריט - 38.5
חומצת שתן בדם - 8.1
לא סובל ממחסור בברזל חומצה פולית ווטמין בי 12, לוקח תוספי וטמינים הכוללים : ברזל חומצה פולית ווטמין C בנוסף לוקח חילבה +כורם ווטמין D.
מצב האנמיה קיים שנים רבות ובד"כ מסתובב סביב הגבול התחתון.
בבדיקה האחרונה : גלוקוז - 96 ( הערכים מסתובבבים שנים
רבות בין 88-97)
חלבון מסוכרר - 5.5
ובבדיקת פרוקטוסמין יצא ערך של 350! כלומר לפי הבנתי מדובר
על ממוצע חלבון מסוכרר של קרוב ל 9!.
בנוסף אני מבצע בדיקות עם מד סוכר ביתי גם לאחר ארוחות
הערכים המתקבלים אינם תואמים כלל לתוצאה שהתקבלה בבדיקת הפרוקטוסמין.
האם בדיקת הפרוקטוסמין במצב המתואר אמינה ויש ליחס לה אמינות גבוהה יותר מתוצאת החלבון המסוכרר וזאת על רקע
האנמיה הקלה שיש לי? האם יש לבצע בדיקות אחרות כדי לברר ולקבוע את מצב הסוכר?.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה למוטי
דר. נירית אבירן ברק25/08/2017מוטי שלום. בדיקת פרוקטוזאמין אינה בדיקה מדוייקת.כדאי להתבסס על מדידות הסוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IGF1 מוגבר באחוזון העליוןאייל23/08/2017
שלום
אני בן 35.
בחצי השנה האחרונה מרגיש חולשה וזה החריף בחודש האחרון.
בדיקות רופא תקינות.
צילום חזה וסיטי בטן תקינים לפני חודשיים.
מבנה גוף רזה. משקל יחסית יציב ירדתי קצת 2 קילו .
עברתי בדיקות דם מקיפות הכל תקין.
בדיקות אנדוקרינולוגיות לפני 3 חודשים תקינות
TSH FSH LH פרולקטין TSH T4 תקינים
קורטיזול בחלק העליון של הנורמה
טסטוסטרון תקין אבל בחלק הנמוך של הנורמה
סוכר תקין כ 80
ספירת דם , שתן , כימיה הכל תקין.
רק ה IGF1 מוגבר כ 50 אחוז מעל הקצה העליון של הנורמה.
רציתי לשאול האם הסיבה היחידה ל IGF1 מוגבר יכולה להיות אקרומגליה? אין אצלי סימנים של אקרומגליה.
האם יכולה להיות עוד סיבה ל IGF1 מוגבר?
אם נניח זה נובע מגידול בראש שלא אקרומגליה,
האם לא היו אמורים להיות שינויים בבדיקות האנדוקריניות האחרות שעשיתי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה קצרצרה
אייל23/08/2017הבהרה
ה IGF1 ברמה גבוהה יותר ב 50 אחוז מעל הקצה העליון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לאייל
דר. נירית אבירן ברק23/08/2017אייל שלום
אם זו לא אקרומגליה אז יש לעקוב אחרי הבדיקה. לעיתים רואים עליות קלות ברמת ה IGF1 מסיבות שונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם tshחזי22/08/2017
שלום ד"ר,
אימי עברה לפני כחודשיים ניתוח לכריתת בלוטת התריס מלאה, עקב קרצינומה פפילרית של תירואיד שגילו אצלה. לא עברה טיפול ביוד-כך קבעה רופאת האנדוקרינולוגיה.
אתמול עברה בדיקת דם
tsh התוצאה: 6.78 mIU/L
t4 free התוצאה: 16.0 pmol/L
THYROGLOBULIN התוצאה: 1.25 ng/mL
THYROGLOBULIN Ab התוצאה: <20.0
על מה זה מעיד? מדוע הtsh גבוה?
מה נדרש לעשות?
בברכה,
חזי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להודעה
חזי22/08/2017יש לציין שאימי בת 62, מרגישה די טוב לאחר הניתוח,
מעט עייפות ועצבנות אך סה"כ מרגישה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לחזי
ד''ר מאיה איש שלום23/08/2017הTSH הגבוה מעיד על כך שכדאי לשקול להעלות את מנון האלטרוקסין/איותירוקס/סנטרואיד שהיא מקבלת.
רמת התרוגולובין שציינת לא גבוהה למשהי שלא עברה טפול ביוד, אך קשה לי להתיחס למשמעותה מבלי לדעת פרטים קלינים לגבי הגידול בבלוטת התריס. נוגדני אנטיתרגלובולין שלילים זה טוב כי זה מעיד על כך שאפשר להעזר בתרוגולובין כמדד אמין. וגם עליה בנוגדנים אלו יכולה להיות סמן לחזרת המחלה. כך שטוב שהם שלילים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם להתחיל טיפול נגד סכרת?דניאלה22/08/2017
שלום רב, אמי בת ה-66 ערכה בירור בעקבות בצקות קלות ברגליים.
בעקבות ממצא של HEMOGLOBIN A1C % 5.9 -מצ"ב, וכן גלוקוז 108 בבדיקת הדם (ולפני כחודשיים 102) וכן בעקבות ממצא בבדיקת החלבונים בשתן, לפיו: UFI MICROALBUMIN/CREAT 113 (כשהטווח עד 30) -
הרופא סבור שיש להתחיל טיפול נגד סכרת ורשם 2 גלוקמין ליום. האם הדבר אכן נחוץ? מחלקות רקע: יתר לחץ דם, כולסטרול גבוה (עבור שניהם נוטלת תרופות). תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לדניאלה
דר. נירית אבירן ברק22/08/2017דניאלה שלום, מדובר בערכי סוכר גבוליים בתחום של טרום סוכרת. ייתכן ומספיק לבצע שינוי תזונתי משולב עם פעילות גופנית. מאידך, גלוקומין הוא כדור טוב ובטוח לשימוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם לא בנורמהיסמין21/08/2017
דוקטור שלום.
אני בת 26. מגיל 16 נוטולת יוטירקס.
אשמח לפענוח בדיקת דם שעשיתי עכשיו כי תור לרופא רק עוד חודשיים.
TSH 0.35
FT3 3.01
FT4 13.2
Thyroid peroxidase ab 287
Cortisole 8 am 1087.
חשוב לציין שאני בחודש אחרון התחלתי לקחת גלולות, אבל גם כשלא הייתי לקחת גלולות קורטיזול היה 1006.
אני עושה הרבה ספורט.
אשמח לפרוש כל התוצאות שלא בנורמה כולל Thyroid peroxidase ab
תודה רבה דוקטור!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה ליסמין
דר. נירית אבירן ברק22/08/2017יסמין שלום, אנא קראי את תשובתי בפורום אחר בו שאלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר נורמלי כל השנים ופתאום נמוך מאדיצחק יהודה20/08/2017
בדיקות הסוכר שלי מזה שנים בין 85 ל100 בצום.אני בן 70 .לפני חודשיים גילו לי סרטן ריאות והתחלתי 3 טיפולים בודדים של כימותרפיה תרופות אלימפטה וציספלטין ו36 הקרנות שביצעתי כבר 31 .לפני 3 שבועות בטיפול השני בבלינסון ביצאו בדיקה כימית בבוקר שתיתי קפה עם סוכרזית וקיבלתי תוצאה 60! סוכר. אחרי יומיים בדקתי סוכר בקופת חולים בצום והתוצאה היית 90 .היום עשו לי טיפול כימו אחרון ושוב בדקו לי כימיה והתוצאה בבלינסון היתה 65! רופא המשפחה אמר לא להתייחס שזה בגלל המחלה והטיםול אגב שגם כמובן הוריד את ההמוגלוין ל11 וכמובן גם את הכדוריות הלבנות והאדומות.אני מודאג כי קראתי שסוכר נמוך גרוע מסוכר גבוה מה דעתך על הסוכר ומה את מציעה לי לעשות . תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליצחק יהודה
ד''ר מאיה איש שלום20/08/2017תוצאה של 90 בצום היא תקינה אני מניחה שהיא נמדדה במד הסוכר התוצאות הנמוכות שתארת אם נבדקו בבדיקת דם רגילה הן בעיתיות מבחינת אמינות מכוון שאם הדם "שוכב" הרבה זמן עד שמגיע למעבדה או עד שהדגימה נבדקת אז תאי הדם צורכים את הסוכר לכן אמין יותר לבדוק בבדיקת דם במד סוכר מהאצבע. מציעה לך לעשות זאת ויש סכוי גדול שתראה שרמות הסוכר הן תקינות.
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אוסמולריות בדם ובשתןאייל16/08/2017
שלום
בן 40 בשנה האחרונה צמא מאוד .
שותה כ 3-3.5 ליטר מים ביום ומשתין הרבה
בבדיקת שתן 24 משתין כ 3.5 ליטר.
מתעורר בלילה להשתין פעם אחת.
סוכר תקין כ 78. בדיקות דם תקינות.
סודיום תקין בבדיקת דם בבוקר אחרי שתית כוס מים כ 138.
רופאת המשפחה ביקשה שאבצע אוסמולריות בדם ובשתן אחרי שלא שתיתי כלום מ 12 בלילה. בוצע היום כך:
שתיתי אתמול ב 12 בלילה חצי ליטר ואז הפסקתי לשתות.
התעוררתי ב 2 בלילה להשתין הרבה.
הזעתי בלילה הרבה בגלל שחם כרגע.
ב 7 קמתי יצאה כמות שתן קטנטנה אולי 50-100 מ"ל
והגשתי אותה לקופח.
ב 8 ביצעתי בדיקת דם בלי לשתות לפני כן ( סהכ 8 שעות בלי לשתות ).
אוסמולריות בשתן בלי לשתות 7 שעות יצא 583
( הנורמה 50-1200 )
אוסמולריות בדם בלי לשתות 8 שעות יצאה 284
( הנורמה 278-305 ).
רציתי לשאול מה התוצאות אומרות? האם יש בעיה?
והאם זה די שולל דיאבטס אינסיפידוס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאייל
ד''ר מאיה איש שלום16/08/2017האוסמולליות בדם תקינה אחרי צום, בשתן תקינה אך עדין יכול להיות חסר חלקי של הורמון הצמא
אפשר לשקול בצוע מבחן צמא לשלילת חסר חלקי (מבוצע באשפוזי יום אנדוקרינים).
התוצאות לא חד משמעיות
כמות השתן ביממה גבולית להגדרה של diabetes insipidus
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסמולריות
אייל18/08/2017תודה על תשובתך.
שמח לשמוע שהאוסמולריות בדם ובשתן תקינה.
לדבריך עלול להיות "חסר חלקי של הורמון הצמא ואפשר לבדוק זאת באשפוז יום".
אם אני מעדיף לא לעשות עוד בדיקות
האם זה מסוכן?
כל עוד אני במשרד ובבית ושותה הרבה האם יש סכנה אם לא יאובחן החסר החלקי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאייל
ד''ר מאיה איש שלום18/08/2017לא ברור אם יש חסר חלקי בכלל. במצב של חסר חלקי המפוצה ע"י שתיה אין בעיה. הבעיה היא במצבים שמביאים להתיבשות כגון שלשולים או הקאות. אך כאמור טרם אובחן חסר בכלל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דם לאנדוקרינולוגיה לנוטלת יוטירקסד``ר מאיה איש שלום16/08/2017
דוקטור שלום.
אני בת 26. מגיל 16 נוטולת יוטירקס.
אשמח לפענוח בדיקת דם שעשיתי עכשיו כי תור לרופא רק עוד חודשיים.
TSH 0.35
FT3 3.01
FT4 13.2
Thyroid peroxidase ab 287
Cortisole 8 am 1087.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליסמין
ד''ר מאיה איש שלום16/08/2017בעקרון אם יש לך תת פעילות של בלוטת התריס ולא ממאירות בבלוטת התריס הTSH קצת נמוך ואפשר לשקול הורדה קלה של המנון זה לא דחוף וסובל דחוי
רמת הקורטיזול אם היא 1087 נמול/ליטר היא גבוהה למדי, במידה ואת לא נוטלת גלולות היתי שוקלת בדיקה חוזרת וצורך בברור נוסף
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס בהריוןלנה16/08/2017
שלום,
אני לא סובלת בדרך כלל מבעיות בבלוטת התריס ובבדיקות בדרך כלל הTSH שלי היה תמיד סביב 4.5
בבדיקה חודש לפני ההריון TSH היה 4.57 ( אף רופא לא אמר לי שערכים לתחילת ההריון אמורים להיות נמוכים יותר).
בשבוע 9 עשיתי בדיקות וTSH יצא 2.5
כרגע אני בשבוע 14 ובבדיקות TSH יצא 5.48.
הגניקולוג רשם לי לקחת אלטרוקסין 50 מק"ג 5 פעמים בשבוע.
יש לי שתי שאלות:
1- האם יכול להיות שנגרם נזק נוירולוגי לעובר ב5 השבועות האלה בהם TSH היה גבוה?
2- האם מינון של 50 מק"ג 5 פעמים בשבוע הוא מספיק? אולי כדאי שהרופא יעלה לי את המינון.
ממש מודאגת, תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ללנה
ד''ר מאיה איש שלום16/08/2017מכוון שמדובר בערך שאינו מאוד מוגבר הסכוי לנזק נוירולוגי סביר שהוא קטן מאוד
את צודקת שהמנון נשמע נמוך מידי, היתלי שוקלת לטול 50 מקג' פעם ביום לפחות, המנון הוא תלוי משקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גלקוז דרך קופ"חטל14/08/2017
שלום בן 39 בריא ללא מחלות רקע ללא עודף משקל ומבצע פעילות גופנית מאוד מאומצת ריצות 15 ק"מ 2 בשבוע בנוסף
לאימוני התנגדות 3 פעמיים בשבוע.
בבדיקת הדם האחרונה שביצעתי דרך קופ"ח יצא 101 ולפני כן כחודשיים לפניו 97, ישנה אנמיה כנראה קלה בבדיקה האחרונה
ערכים כדלקמן:
RBC-Red Blood Cells - 4.19
WBC-Leucocytes- 3..9
הומוגולובין 12.6
שאלתי האם יתכן שערך רמת הסוכר בצום יכולה להיות מושפעת
ממדדי ספירת הדם בכלל ובפרט הערכים שרשמתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לטל
ד''ר מאיה איש שלום14/08/2017ערב טוב,
לא סביר שיש קשר בין רמת הסוכר לספירת הדם.
אם הספירה נשארת עקבית באופן זה כדאי להמשיך ברור, כגון רמת פריטין, B12 חומצה פולית לשקול משטח דם רמת LDH ברור נוסף
היתי משלימה גם בדיקת המוגלובין A1C למרות שבנוכחות אנמיה היא לא תמיד אמינה זהו ההמוגלובין המסוכרר שמהווה מדד לממוצע סוכר ב-3 חודשים האחרונים
לשקול גם בדיקת נוגדנים לאיי הלבלב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הבדיקות.האם הן תקינות?דינה14/08/2017
שלום,דוקטור מאיה המקסימה!
פניתי אליך לפני כשבוע לגבי הממצא בהיפופיזה.ביצעתי לפי המלצתך את כל הבדיקות הנדרשות.כל הבדיקות תקינות.רק לגבי שתי בדיקות רציתי לוודא שהכל בסדר:
איסוף שתן לקורטיזול חופשי-75.6 ננומול(24 שעות)
מבחן דיכוי-קורטיזול בדם-19 ננומול.
בתודה מראש ובברכה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדינה
ד''ר מאיה איש שלום14/08/2017מקוה שהאסוף שתן לא בוצע בזמן נטילת כדורי דקסמטזון
אם הם בוצעו בנפרד אז הם תקינים (בהנחה שהאסוף מלא, לא ציינת רמת קריאטנין באסוף)
ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת להודעה הקודמת
דינה14/08/2017שלום דוקטור!אכן ביצעתי שתי בדיקות בנפרד.האיסוף נעשה ללא ההשפעה של הכדורים.
לא כל כך הבנתי את הערתך לגבי האיסוף והקראטינין.האם היה צורך במקביל לקראטינין לעשות קורטיזול?למה?
תודה ולילה טוב!
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדינה
ד''ר מאיה איש שלום15/08/2017טוב שעשית את 2 הבדיקות בנפרד כך אמורים
הקריאטנין עוזר לוודא שהאסוף היה מלא וכלל 24 שעות
אם אכן הקפדת על אסוף מלא והחשד הקליני לקושינג לא גבוה אז לא הייתי חוזרת על הבדיקה
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקביעת תור לבילינסון
דינה15/08/2017שלום,דוקטור!
היום ניסיתי לקבוע תור לבילינסון,לאנדוקרינולוגיה.במוקד טענו שלא ניתן לדעת לאיזה רופא נקבע התור.ביקשתי לקבוע לי תור למומחה במחלות היפופיזה ונאמר לי שאין דבר כזה ושכל אנדוקרינולוג מטפל בכל התחומים ובכלל בגלל שבילינסון הוא בית חולים ציבורי,לא ניתן לדעת מראש לאיזה רופא נקבע התור.
גם נאמר לי שהמרפאה עובדת אך ורק פעם בשבוע בימי שני.
.האם זה באמת המצב?
תודה רבה ולילה טוב,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדינה
ד''ר מאיה איש שלום15/08/2017איני עובדת בבילנסון כך שאיני יודעת
באנדוקרינולוגיה באיכילוב קובעים לרופא מסוים
נשמע מוזר ולא הגיוני שהמרפאה שם פעילה רק יום בשבוע
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדמיין ומפחד שיש סכרתיוסי13/08/2017
אני מפחד שיש לי סכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום13/08/2017אפשר לשלול את החשש בקלות ע"י בדיקת סוכר בצום, ולשקול גם בצוע בדיקת המוגלובין A1c אשר נותן אומדן לממוצע ערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לסוכרת.האם יש צורך להחליף?נחמן13/08/2017
שלום!
אני טופלתי בגלוקומי ן3כדורים ביום.היו לי כאבי בטן ושלשולים.כרגע חודשיים טופלתי בג'נואט 50/1000 xr
שני כדורים.רמת הסוכר שלי 130.אבל הבדיקה hb1 היא עדיין גבוהה.האם יש צורך להחליף תרוםה עוד פעם?
תודה
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנחמן
ד''ר מאיה איש שלום13/08/2017איני יודעת מה ערך ההמוגלובין A1c, בעקרון לוקח להמוגלובין A1c 3 חודשים להגיע לסטטוס קוו חדש. אם רמת הסוכר לא ירדה באופן מספק וצמצמת פחמימות ואתה מבצע פעילות גופנית אז אפשר לשקול החלפה של הג'נואט או תוספת של תרופה נוספת
מציעה להוועץ עם רופא סוכרת/אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתן לבדיקת קורטיזול - האם יש צורך בבדיקה חוזרת?ד``ר מאיה איש שלום13/08/2017
שלום!
התיחלתי איסוף אתמול בשעה 6.30 בבוקר.היום סיימתי את האיסוף בשעה 6.30 בבוקר.אך למעשה המנה הראשונה של השתן בבוקר אחרי הלילה הייתה בשעה 5.30,כי קמתי מוקדם יותר ואז הלכתי לישון עד 6.30.
האם יש צורך לחזור על הבדיקה שנית?
תודה.
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנחמן
ד''ר מאיה איש שלום13/08/2017בעקרון האסוף צריך להיות 24 שעות. אני מבינה כשקמת בשש וחצי לא היה לך עוד שתן. אם כך נראה לי שזה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)