מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חשד לסכרת או קדם סכרתגיל13/11/2017
שלום רב
בן 40 רזה 65 ק"ג גובה 181 עוסק בפעלות גופנית עצימה באופן קבוע ( ריצה ואימוני כוח)
לאבי יש סכרת כמו כן להורים של אמא.
בבדיקת דם האחרונה לפני חודש : סוכר בצום 91
A1C - 5.5
בבדיקת מד סוכר לאחר ארוחה מרובת פחמימות - (המבורגר כפול + ציפס + קולה)
לאחר שעה מתחילת ארוחה 176
לאחר שעתיים - 126
האם מדובר ברמות סוכר המעידה על תנגודת אינסולין
שאלתי מתייחסת לאנשים בראים ללא סכרת , האם לאנשים בראים מגיעה רמת הסוכר
לרמת 170 + אחרי ארוחה פחממתית או זה מעיד על מצב של סכרת סמויה?
שאלה נוספת האם מודדים סוכר מתחילת הארוחה או בסיומה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגיל
ד''ר מאיה איש שלום13/11/2017ערב טוב
אין נורמות ברורות לרמות סוכר שעה אחרי האוכל. גם אנשים בריאים יכולים להגיע לסוכר גבוה שעה אחרי האוכל, אך בעקרון בטרום סוכרת הפרשת האנסולין המוקדמת נפגעת ולכן יש עליה מוקדמת בערכי הסוכר שאחכ יכולה להתנרמל.
טוב שאתה מקפיד על משקל גוף תקין פעילות גופנית, עדיף כמובן שלא להעמיס הרבה פחמימות כמו הארוחה שתארת...
הרגלי חיים נכונים יכולים למנוע התפתחות סוכרת במעל 50% מהמקרים
נכון לעכשיו אין טרום סוכרת ברורה אך יתכן שהסוכר שעה אחרי האוכל היה קצת מוגבר (יש הגורסים שהנורמה היא עד 155).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנודתיות גבוהה בערכי סוכרנר13/11/2017
שלום,
אני בת 58 ולפני כעשר שנים הובחנה לי סכרת.
לאחר תקופה קצרה של כ-3 חודשים של טיפול אינטנסיבי הצלחתי לאזן את הערכים בעזרת תזונה ופעילות גופנית ללא כדורים.
לפני כשנה/שנתיים היה ברור שהתזונה והפעילות לא מספיקות יותר והתחלתי טיפול תרופתי גם לסכרת וגם ללחץ דם ולכולסטרול.
כעת אני נוטלת גלולת גלוקומין ביום. הערכים בבוקר בצום נעים סביב 135 אך אני מודאגת מהמדידות שעתיים לאחר הארוחות, אז לפעמים אני מודדת ערכים מעל 200 (210/215). הרופא שמכיר אותי ושהעריך את האיזון שהשגתי ללא תרופות ויודע שאני נרתעת מהן, אומר לי שכיון שה HbA1c שלי לא עובר את ה-6.5 (כל עוד רחוקים מ-7) אפשר להמשיך עם המינון הנמוך ואני יכולה להתעלם מהתנודתיות הגדולה.
כמובן אני שמחה שלא להעמיס עוד כדורים אבל חוששת שהפעם הסיכון לסיבוכים יכול לגבור מעבר לתופעות הלוואי של הגברת התרופות .
אשמח לשמוע את דעתכם. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנר
ד''ר מאיה איש שלום13/11/2017בעקרון השאיפה שלנו היא להגיע לערכי סוכר כמה שיותר קרובים לנורמה בכדי למנוע סבוכי סוכרת.
אם אין לך כאבי בטן או שלשולים מהגלוקומין אני כן מציעה להעלות בהדרגה ל-3 כדורים ליום, קודם ל1.5 כל שבוע להוסיף חצי עד 3 ליום כדור אחרי כל ארוחה (זאת בהנחה שהתפקוד הכלייתי הכבדי והלבבי תקינים)
המטרה סוכר בצום שעד 110 שעתיים אחרי האוכל עד 160 גג 180
תמשיכי בפעילות הגופנית והתזונה נראה שיש תגובה טובה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נר15/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר אשפוז עם dkaדנה12/11/2017
שלום רב,
יש לי סוכרת נעורים מגיל 9, כעת אני בת 22.
וגם תת פעילות בלוטת התריס.
מזה מספר ימים הייתי עם הקאות והסוכרים שלי השתגעו(עלו וירדו), עד שהחלטתי להתאשפז כי כל מה שניסיתי לאכול הקאתי.
לאשפוז הגעתי עם סוכר 35 ששוב עלה וירד כל הזמן.
אך כאשר לקחו בדיקת גזים הph היה נמוך והקלים, לכן הייתה התחלה של חמצת. בהמשך גם ההמוגלובין ירד בסוף האשפוז מ13. 5 ל10.9.
כעת אני מרגישה טוב.
שאלותיי הן:
1.כיצד ייתכן חמצת ללא סוכר גבוהה?
וממה כל זה נגרם?
2. האם ההמוגלובין ירד בגלל קבלת הנוזלים? האם הוא ישוב להיות כפי שהיה?
תור למרפאת סכרת נקבע רק בעוד חודש וחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדנה
ד''ר מאיה איש שלום13/11/2017יתכן ולא היתה חמצת על רקע הסוכרת אלא על רקע צום והקאות ולכן זה מסתדר עם זה שהסוכר לא היה גבוה. בשני המצבים נוצרים קטונים.
לגבי ההמוגלובין יתכן שבהגעה היית מיובשת על רקע ההקאות ולכן ההמוגלובין היה גבוה מהאמת.
כדאי לחזור על הבדיקה כשאת בריאה לשקול ברור נוסף כמו רמת מחסני ברזל (פריטין ) B12 חומצה פולית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של U/s צוואר תיאורידדנה12/11/2017
שלום רב.
אני בת 36 חולת אפילפסיה ופיברומיאלגיה.
בגלל ורטיגו הגעתי לא.א.ג והוא שלח אותי גם לu/s צוואר/תירואיד.
קיבלתי תשובה ועד שאראה רופא יקח זמן.
אשמח לדעת האם הכל תקין או צריך המשך בירור.
אונה ימינית של בלוטת המגן מוגדלת,בעלת מרקם בלתי אחיד.
הודגמו מספר קשריות ציסטיות בגודל מירבי 0.4 ס"מ, וקשרית סולידית איזואקוגנית בגודל 1.2*0.8*1.4ס"מ.
אונה שמאלית של בלוטת המגן אינה מוגדלת, בעלת מרקם בלתי אחיד.
הודגמו מספר קשריות היפואקואיות בגודל מירבי 0.5 ס"מ.
זרימת דם מוגברת בדופלר צבע בתוך הבלוטה.
.בלוטות הרוק תת לסתיות ופארוטיס תקינות.
תודה מראש
לא הודגמו גושים או קשרי לימפה מוגדלים בצוואר הקדמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדנה
ד''ר מאיה איש שלום13/11/2017קשרים בבלוטת התריס הם ממצא שכיח ורובם המכריע שפיר. הקשרים לפי מה שתארת נראה שבשלב זה למעקב בלבד.
כלומר אולטרהסאונד חוזר בעוד כשנה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים בלוטת התריס ונדודי שינהנויה09/11/2017
שלום,אני בת 49 המחזור סדיר אין גלי חום אבל סובלת כבר שנה מנדודי שינה קשים.
עשיתי בדיקת דם ואלה התוצאות
• ESTRADIOL(E2) 86.04 PMOL/L
FSH 20.84 MIU/ML
LH 9.39 MIU/ML
PROGESTERONE 0.38 NMOL/L
TESTOSTERONE 0.59 NMOL/L
• TSH 1.31 µIU/mL
•
אשמח מאוד להבין את תוצאות הבדיקה...
אם הבנתי נכון האסטרוגן והפרוגסטרון מאוד נמוכים
וגם הTSH נמוך
האם אלה יכולים להיות הגורמים לנדודי השינה ?
רב תודות:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנויה
ד''ר מאיה איש שלום13/11/2017ההתיחסות להורמונים (פרט לTSH ) תלויה ביום שבו עשית את הבדיקה ביחס למחזור אבל הרמה יכולה בהחלט להתאים לפרימנופאוזה, כלומר לשלב לקראת מנופאוזה. הTSH תקין -1.31.
היתי מחפשת סיבות אחרות לנדודי שינה.
יתכן שהרקע הוא פרימנפאוזה. האם יש גלי חום?
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
נויה14/11/2017תודה רבה על התשובה:)
אין לי גלי חום
את הבדיקה עשיתי יום אחרי שהסתיים המחזור החודשי
מתי מומלץ לעשות את הבדיקה כדי לקבל תמונה נכונה?
ושאלה נוספת
יש לי זפק (לא גדול) בבלוטת התריס(שמסתבר שלא מפריע לתפקוד שלה) האם זפק יכול לגרום להפרעות שינה?
תודה רבה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנויה
ד''ר מאיה איש שלום15/11/2017ערב טוב
זפק שאינו מביא לקשיי נשימה או אי נוחות בצואר לרב לא בעיתי הוא כן יכול להחמיר דום נשימה בשינה שמתבטא בנחירות ויקיצות מרובות לא מורגשות ועייפות מרגע היקיצה ונטיה להרדמות במהלך היום.
היום הנכון ביותר לבצע פרופיל הורמונלי (פרט לTSH שם לא משנה היום) הוא יום 2-5 למחזור, כאשר יום אחד הוא יום קבלת המחזור
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה לד"ר איש שלום:)
נויה16/11/2017קודם כל תודה רבה רבה על התשובות !
שתי שאלות אחרונות בעניין הזפק
לעיתים מרגיש לי שהוא מתנפח ולעיתים לא.. ואולי הוא אכן מפריע לנשימה
איך בודקים אם הוא מפריע לנשימה?
והשאלה השניה...אם תפקוד הבלוטה שלי תקין
האם ניתן לטפל בזפק מבלי לפגוע בבלוטה?
האם הוא ניתן להסרה? (סליחה על הבורות:)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנויה
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2017אפשר לבצע מעבדת שינה לראות אם יש דום נשימה זה לא בהכרח יעיד שהגויטר קשור לכך במידה ותמצא בעיה
אפשר לבצע תפקודי ראות
במידה ואחת האונות גדולה יותר ומפריעה אפשר להסירה ואז אין הכרח שתפקוד הבלוטה יפגע. אך כאמור יש לבדוק אם יש הצדקה לנתוח
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נויה17/11/2017עזרת לי מאוד !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר גבוה בצום והמגולובין מסוכרר 5.4תמר08/11/2017
היי
אני בת 28, רזה יחסית וכבר מעל ל-10 שנים אני עם סוכר של בין 115-117 בצום.
לפני שנתיים עברתי הריון עם סכרת הריון והתחלתי לבדוק את הסוכר בגלוקומטר ביתי. לאחר ההריון התחלתי למדוד באופן עצמאי. הבדיקות בצום תמיד היו 117 (קבוע) ואחרי הארוחות מדידות תקינות עד גבוליות (141) שעתיים לאחר ארוחה.
השבוע עשיתי בדיקת דם לאחר צום של כ-12 שעות, הסוכר היה 128, להבנתי מדובר בסוכרת ודאית.
העניין הוא שתוצאות הבדיקות לאחר ארוחה עדיין תקינות וההמוגלובין המסוכרר שלי 5.4.
האם תיתכן סטייה כל כך גדולה בין גלוקומטר ביתי (מאוד מקפידה על החלפת מחטים וניקיון יסודי של הידיים לפני בדיקה) לבדיקת מעבדה?
דבר נוסף - אציין שהימים לפני הבדיקה היו מאוד מאוד מתוחים ולחוצים נפשית וישנתי מעט מאוד בערב שלפני הבדיקה. זכור לי שמתח נפשי ועייפות קיצונית משפיעות על ערכי הסוכר. האם זה נכון?
יש לי תור לאנדוקרינולוג בעוד כחודשיים. אשמח לדעת אם יש משהו שעליי לעשות עד אז (למעט שינוי תזונתי ופעילות גופנית) והאם מדובר בסוכרת ודאית וחד משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון
תמר09/11/2017אתמול בדקתי 2 תוצאות שעתיים לאחר ארוחה - תוצאה אחת יצאה 114 ואחת 138 (אחרי ארוחה עם דיי הרבה פחמימות, יודעת שזה הגבול העליון ועדיין בתחום התקין) והיום בבוקר במד הסוכר הביתי התוצאה יצאה 118.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לתמר
ד''ר מאיה איש שלום18/11/2017ערכי הסוכר שאת מתארת בצום מתאימים לטרום סוכרת, ההמוגלובין A1C תקין.
בשלב זה הגבלת פחמימות ופעילות גופנית סדירה זה חשוב.
מה שאת מתארת יכול להתאים אולי לMODY2 סוכרת שאינה מחייבת כל טיפול אבל יש צורך להתרשם קלינית מאנמנזה מלאה, אם היה בעבר סוכר תקין בצום זה לא מתאים. כי זו הפרעה מולדת.
ממליצה בחום להמשיך עם פעילות גופנית סדירה ותזונה שאינה עתירה בפחמימות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת וזריקת דפומדרול(קורטיזון) לטריגר פינגרג.י.08/11/2017
בת 60+ סוכרת סוג 1 32 שנה, מטופלת במשאבה, AIC אחרון 7.00 .כאבים בכף יד ואצבעות והגבלה בתנועה עקב טריגר פינגר. אורטופד רוצה להזריק דפומדרול 5 מ"ג. האם הזריקה משבשת ערכי סוכר ואם כן לכמה זמן. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר היבא מסרי עיראקי08/11/2017שלום רב
אכן זריקות סטרואידים משפיעות על רמת הסוכר וגורמים לעליה כאשר לרוב מדובר במספר ימים אך התגובה יכולה להשתנות , כל אחד יכול להגיב בצורה אחרת .ממליצה במידה ומקבלת את הזריקה לעשות מעקב הדוק יותר אחרי הערכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה מושפע ה אסטרוגן?שואלת07/11/2017
שלום רב, האם אסטרדיול גבוה אצל גבר עלולה לגרום ל TSH גבוה? האם יתכן קשר בין הדברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשואלת
ד''ר מאיה איש שלום07/11/2017ערב טוב
ככל הידוע לי דווקא פעילות יתר של בלוטת התריס עשויה לגרום לעליה ברמות האסטרוגן ולא תת פעילות של בלוטת התריס.
במצבים של השמנה עשויה להיות עליה ברמת האסטרוגן, או במקרים של הפרשת יתר ממקור של יותרת הכליה. קימות גם סבות נוספות אפשריות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סויה ורמות אסטרדיול בדםאנונימית07/11/2017
בני בן 22 טבעוני. היה אוכל כמויות גדולות מאוד של סויה. בעקבות הופעה של גינקומסטיה ( לא סבל מכך קודם או בגיל ההתבגרות) עבר ברור הורמונלי ונמצא שרמת האסטרדיול 240 פרט לכך כל ההורמונים בטווח הנורמה וכן כל בדיקות הדם כולל תפקודי כבד וספירת דם. קראתי שבסוריה יש פיטו אסטר וגנים, האם יתכן שאכילת סויה בכמויות מאוד גדולות משבשת את המאזן ההורמונלי? במידה ומפסיקים לצרוך סויה האם המאזן ההורמונלי חוזר לנורמ? ולאחר כמה זמן במידה שכן? מודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאנונימית
ד''ר מאיה איש שלום07/11/2017אכן בסויה מכילה פטוסאסטגרוגנים אך אין לי מידע לגבי כמויות וגם לגבי משך הזמן להתנרמלות. בעקרון, ככל הנראה לא זמן רב, ימים ספורים.
מציעה לעקוב ושקול צורך בברור נוסף בהתאם לתוצאות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה מרובה מיובש הרבהיוסי07/11/2017
שלום לאור התייבשות כרונית הופנתי לבדחקות מרופא אנדרו שלי אשמח לדעת מה דעתך..לגבי סכרת נשלל העניין מזמן הופנתי בגלל אולי תסמונת דיאבטס משהו הבדיקות:
OSMOLALITY- BLOOD 299
SODIUM 141.4
POTASSIUM 3.8
אשמח לתשובה כמובן שיש עוד בדיקות של הורמנים שעשיתי אם יהיה צורך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום07/11/2017אם מדובר בנתרן של צום בבוקר הוא תקין.
אוסמלליות בשתן לא גבוהה לשתן ראשון של הבוקר
אך ברורים שכאלו מחיבים התעמקות ובעיתי לענות באופן זה בלי פרטים מלאים
מציעה גם לבצע אסוף שתן כמותי לראות אם בכלל יש מתן שתן ביתר שעשוי להחשיד לdiabetes insipidus
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהימנות של בדיקת A1Cאביב06/11/2017
שלום רב
ביצעתי בדיקת A1C בהפרש של יומיים בשני מעבדות שונות
הראשונה דרך בית חולים איכלוב תוצאה - 5.6 טווח 3.9-5.7
השנייה דרך מעבדה מעבדת אי.אם.סי. מדיקל סנטר תוצאה - 5.37 טווח 4.4-6
גלוקוז בצום 91.
על פניו מדובר בהבדל משמעותי, מדוע לדעתך נוצרו ההבדלים ולאיזה בדיקה אני צריך לסמוך יותר.
דרך אגב בבדיקות שאני מבצע בבית דרך קבע באמצעות מד סוכר פרייסטייל התוצאות הרבה יותר קרובות לתוצאות מעבדת אי אמ סי
האם ניתן להסתמך על בדיקות מד סוכר ביתי המבוצעות באופן שוטף כמשקפות את רמת הסוכר שלי או שישנה סטייה שיכולה להיות משמעותית מבדיקות מעבדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאביב
ד''ר מאיה איש שלום06/11/20172 הבדיקות בטווח התקין. יש בעיה שאכן אין סטנדטרזציה לבדיקת ההמוגובין A1C דבר שעשוי לגרום לפער בתוצאות בין מעבדות
אם ערכי הסוכר בצום נמוכים מ100 ושעתים אחרי האוכל נמוכים מ140 אז זה אכן מתאים לכך שהערכים שלך תקינים
אם יש לך גורמי סכון ללקות בסוכרת כגון עודף משקל או ספור משפחתי כדאי להקפיד על תזונה מתאימה, ועל פעילות גופנית סדירה ארובית ותנגודת משולבת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בתוצאות בדיקת סוכרגלית06/11/2017
בבוקר בצום מדדתי סוכר במכשיר הבדיקה הביתי והתוצאה הייתה 72. כעבור שעה עדיין בצום עשיתי בדיקת דם בקופת חולים והתוצאה הייתה 105. איך זה יתכן? האם זה מצביע בהכרח על תקלה בבדיקה הביתית?
תגובה לגלית
ד''ר מאיה איש שלום06/11/2017לעיתים בצום שמתמשך חלה עליה נוספת ברמת הסוכר בעיקר בשעות הבוקר דבר שעשוי להסביר את הפער בין הבדיקות. העליה נובעת מיצור סוכר ע"י הכבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו שאני לא מביןמנחם04/11/2017
שלום,
ע"מ להגיע ל- A1C = 7 צריך ממוצע יומי: 152.
בכתובים כתוב שמותר להיות בין הארוחות עד 180.
אז איך מגיעים לתוצאה: 7. ???
מה אני מפספס ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר היבא מסרי עיראקי04/11/2017שלום
ההמלצה ביעד של A1C מתחת ל 7 היא לערכים עד 160 אחרי ארוחות ולא 180* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת נובונורם וכיס מרהחיים02/11/2017
שלום, בן 70, מסיבות רפואיות,(ערכי קריאטנין גבוהים) התחלתי לקבל נובונורם ,פעם ביום בצהריים, במקום מטפורמין שגרמו לפגיעה בתפקודי הכליות.(עם הפסקת המטפורמין - ירדו ערכי הקריאטנין ) יש לי אבנים בכיס המרה, עם התקפים קלים פעם בכמה שנים. במהלך נטילת הנובונורם, החלו מיחושים בבטן וגם מיחושי כיס מרה קלים עד התקף שנרגע עם פפוורין. הפסקתי את הנטילה של הנובונורם והכול נרגע. בשעתו הומלץ לי על ידי הנפרולוג שבעת הצורך ניתן לקחת טרג'נטה שגם הוא לא מופרש דרך הכליה ברובו אלא דרך כיס המרה.(הוא לא ידע על האבנים). האם ניתן ליטול תרופה זו שכן בעלון שלה מצויין בפירוש שעלולה להיות בעיה למי שיש אבני מרה . איזו תרופה יכולה אם כך להתאים לי? יצויין שבלאו הכי הנובונורם לא איזן לי את הגלוקוזה (בסביבות 133). תודה רבה
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום03/11/2017לא ידוע לי שמטפורמין מביא לפגיעה כליתית אלא ההפך. במודלים של נזק כליתי בבעלי חיים יש לו השפעה מגנה על הכליה אך בנוכחות אי ספיקה כליתית החשש הוא שמטפורמין יביא להצטברות חומצה לקטית ולחמצת לקטית ולכן בתפקוד כליתי של פחות מ30% לא מקובל לתת אותו
לגבי טרג'נטה לא ידוע לי על התוית נגד לנטילה במקרה של אבנים בכיס מרה. החשש היחיד הוא שמחלת האבנים יכולה להגביר את הסכון לדלקת בלבלב ויתכן שגם טרג'טה ותרופות מהקבוצה יכולות להעלות במעט את הסכון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צריך לחשוד בסוכרתאמה02/11/2017
היסטוריה משפחתית של סוכרת סוג 1. הבת שלי מאוד רזה, תמיד הייתה רזונת ויש בזה מן הגנטיקה, אבל רציתי לדעת באיזה שלב זה נהיה מחשיד שצריך לקחת אותה לבדיקה אם היא חולת סוכרת?
תגובה לאמה
ד''ר מאיה איש שלום02/11/2017דווקא סוכרת מסוג 1 פחות "תורשתית" מסוג 2. בסוכרת מסוג 2 אם יש הורה אחד שלוקה במחלה הסכוי של ילדו ללקות במחלה הוא 30-50%, במקרה של 2 הורים חולים 50-70%. לעומת זאת הסכון ללקות בסוכרת מסוג 1 כשאחד ההורים חולה הוא 4-7% בלבד עבור ילדו.
במידה ויש ירידה במשקל, למרות אכילה ביתר, צמא השתנה מרובה הללו יכולים להחשיד לסוכרת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)