מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנטי גד וסוג סוכרתגיא13/04/2018
הרוםאה לא הצליחה להסביר לי בדיוק מה זה אנטי גד עצא לי 2000 והיא רק אמרה שזה חריג מאוד.שאלתי אותה אז איזה סוכרת יש לי 1 או 2 ענתה לי אנטי גד...
אםשר לנסות להבין מה סוג הסוכרת ומה זה האנטי גד
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לגיא
ד''ר מאיה איש שלום13/04/2018אם אכן התשובה נכונה זה מחשיד לסוכרת אוטואמונית של הגיל המבוגר כלומר הרס של תאי הבטא בלבלב שמיצרים אנסולין ע"י מערכת החסון. במבוגרים בנגוד לילדים המהלך יכול להיות שונה ופעמים רבות ההתקדמות היא איטית ואפשר להסתפק בתרופות זמן רב (לעיתים אף שנים) לפני שנזקקים לאנסולין. זה מעין סוג בינים בין סוג 1 ל2. בברכת בריאות שלמה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה היא הבדיקה הזויאלי11/04/2018
היי רציתי להוסיף
Thyroglobulin baterry זה גם לאותו בדיקה פשוט קבלתי הפניה לבדיקות ורציתי לדעת למה מיועדת
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליאלי
ד''ר מאיה איש שלום13/04/2018אכן כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מעבדה פירוש מונחיםיאלי10/04/2018
Thyroglobuilin Tm
Thyroglobulin Ab
Thyroid peroxidas
מה הבדיקות. האלה
ברקע follicular carcinoma
האם זה בדיקות. מעקב אחר המחלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליאלי
ד''ר מאיה איש שלום10/04/2018אלו אכן בדיקות למעקב למעט THYROID PEROXIDASE שאינו הכרחי כי קשור יותר למחלה אוטואמונית בבלוטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפותיראידיזם-והוספת מלח מועשר ביוד לתפריטצמחונית09/04/2018
אני בת 47,מטופלת ביוטירקס , עקב היפותיראידיזם. אני צמחונית.
קראתי ,שעקב התפלת המים בישראל ,חסרים כיום מספר מינרלים במים כולל יוד.
כמו כן קראתי ,שצמחונים סובלים יותר ממחסור ביוד.
שאלתי היא -האם אני יכולה להוסיף יוד לתפריט ע"י שימוש במלח מועשר ביוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לצמחונית
ד''ר מאיה איש שלום10/04/2018אין שום מניעה משמוש במלח מועשר ביוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לרמת טירוגלובולין ונוגדנים לצורך מעקבמריאנה08/04/2018
שלום רב,
בעלי בן 56, שנתיים אחרי גילוי פפילארי CA בבלוטת התריס.עבר כריתה מלאה של הבלוטה וטיפול ביוד. כל חצי שנה מבצע מעקב של דם לרמת טירוגלובולין ונוגדנים.רמת טירוגלובולין פחות מי0.2. אך רמת הנוגדנים נעה בין 6,8 ובבדיקה אחרונה-10.6.שאלתי האם יש מקום לדאגה ועד כמה זה נחשב תקין . בדיקות מבצע באיכילוב.לדברי מכבי מותר עד 20.האם זה נכון?אודה על תשובה והסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למריאנה
ד''ר מאיה איש שלום08/04/2018אם הנוגדנים הם בתחום הנורמה אז התוצאה תקינה
איני זוכרת את הנורמה באיכילוב בעפ והיא שונה בין מעבדה למעבדה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה של Tsh follicular carcinomaיאלי03/04/2018
היי
בבדיקת הדם tsh 50.44 עדין גבוה למרות שינוי המינון 150 מקג 7 ימים בשבוע לפני כחודש היה תוצאה 64 מדוע הערכים כל כך גבוהים אני מקבלת יוטירוקס ברקע האבחנה הנל
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליאלי
ד''ר מאיה איש שלום04/04/2018יתכן ושאת זקוקה למזנון גבוה יותר, מטופלים שנוטלים סותרי חומצה כגון אומפרדקס או שיש להם דלקת כרונית בקיבה (לעיתים אתסמינית) לעיתים זקוקים למינונים גבוהים יותר של איותירוקס. איני יודעת מה משקל גופך אך מנון מנמלי הוא לרב 2 מקג׳/קג ליום. חשוב להקפיד לקחת בצום עם מים בלבד חצי שעה לפני האוכל ולא עם כדורים נוספים. בנוסף יש אפשרות של נוגדן שמפריע לתוצאות הבדיקה. יש לשקול בדיקה של הנ״ל.
בטוחה שהרופא המטפל ידע לנהל את העניין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי גלוקוז בצום והמוגלובין מסוכרר. ייעוץעמליה03/04/2018
שלום, באוגוסט האחרון גלוקוז בצום 104. בנובמבר המוגלובין מסוכרר 5.2 בדקתי שוב ערכים אלו להלן התוצאות: במרץ גלוקוז בצום 107 באפריל המוגלובין מסוכרר 5.7 עד כמה זה מדאיג? מה ניתן לעשות כדי להפחית את הערכים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעמליה
ד''ר מאיה איש שלום04/04/2018מציעה לפנות לרופא ליעוץ בעקרון אם את סובלת מעודף משקל, צרכת יותר פחמימות הפחתת פעילות גופנית או למשל נטלת סטרואידים אז יתכן ויש הסבר לשנוי. בכל מקרה אם אכן מדובר בטרום סוכר מסוג 2 אז פעילות גופנית סדירה וצמצום צריכת פחמימות יכולים לנרמל את ערכי הסוכר. למשל 150 דקות בשבוע הליכה ושעה בשבוע פעילות של תנגודת. אם את רזה אין ספור משפחתי של סוכרת מסוג 2 ואין את גורמי הסכון שציינתי לעיל יש לחשוב על סוגי סוכרת נוספים .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות גבוהות של אינסולין והשמנהאייל03/04/2018
האם רמות גבוהות של אינסולין בדם יכולות לגרום להשמנה? האם אינסולין אקֶסוגני גורם להשמנה?
תגובה לאייל
ד''ר מאיה איש שלום04/04/2018באנשים עם סוכרת לא מאוזנת מתן אנסולין עשוי להביא לעליה במשקל מכוון שהסוכר העודף אשר נאבד בשתן נאגר כעת בזכות באנסולין ברקמות השונות כגון כבד שריר ושומן. בנוסף מתן אקסוגני של אנסולין יכול להביא לנפילות סוכר בעיקר כשמדובר באנסולין קצר טווח בזמן נפילות סוכר האכילה האקססיבית יכולה להביא לעליה במשקל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם לאחר לידהנדיה02/04/2018
שלום רב,
אני נוטלת אוטירקס כבר שנתיים , כרגע 3 חודשים לאחר לידה , עדיין מנסה להתאים מינון - לא מאוזנת
עשיתי היום בדיקת דם ולהלן תוצאות:
Tsh- 0.04
T3-free-4.8
T4-free-16.1
Thyroglobulin ab-293
Anti thyroid peroxid-162
נוטלת 600 מל של אוטירקס שבועי
בבקשה מה אומרות התוצאות של נוגדנים , למה גבוהות מהנורמה, ממש מודאגת
הרופא שלי יהיה רק ביום רביעי, אשמח לקבל תשובה בהקדם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנדיה
ד''ר מאיה איש שלום04/04/2018אין שום משמעות לנוגדנים ומיותר לבדוק אותם. הנוגדנים הם סימן לקיום תת פעילות אוטואימונית של בלוטת התריס אשר אנחנו יודעים שיש לך ומיותר לבדוק אותם. אני מניחה שהרופא ימליץ להוריד את המנון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נסיה04/04/2018תודה ד"ר איש שלום, האם בגלל המינון
יכול להיות תופעות לוואי כמו עייפות, דפיקות לב, מצב רוח , סוג של פחד בפנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנדיה
ד''ר מאיה איש שלום05/04/2018יכולות להיות דפיקות לב אולי גם תחושת פחד, שאר התסמינים פחות סבירים
בטוחה שהרופא המטפל יפחית את המנון
תרגישי טוב
אם התסמינים לא חולפים בהפחתת מנון כדאי לעשות ברור נוסף כגון בדיקת מחסני ברזל ספירת דם B12 כל דבר אחר שהרופא שיבדוק אותך עשוי לחשוב עליו
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת, האם יש לי סכרת ?סמדר02/04/2018
קצת מודאגת אני בת 45 קצת עודף משקל כמה שנים בבדיקת דם אני על 120 סוכר עדיין לא עשיתי עמסת סוכר אני בלי תרופות בנתיים במעקב בפעם אחרונה המגולובין מסוכרר יצא 6.1 האם האם זה בסדר להשאר ככה המון זמן לא יהיה בעיות רפואיות בעתיד חייבת לציין סבתי עם סוכרת נעורים וכשהייתי בהריון אחרון הייתי סוכרתית מה דעתך ?
תגובה לסמדר
ד''ר מאיה איש שלום04/04/2018הערכים שציינת מתאימים לטרום סוכרת, מציעה בחום לעשות פעילות גופנית סדירה כגון 150 דקות בשבוע הליכה ושעה בשבוע פעילות של תנגודת כגון משקולות לא כבדות, וכן צמצום צריכת פחמימות ופחמימות פשוטות בפרט. הללו יכולים למנוע התפתחות סוכרת במעל 50% מהמקרים. גם סוכרת הריון מעידה על סכון מוגבר לסוכרת. הסוכרת של סבתך לא נשמעת קשורה לעניין הסוכר שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות סוכר לפני פעילות גופניתאייל01/04/2018
שלום רב, רציתי לברר האם קיימות הנחיות מדויקות מה צריכה להיות רמת הסוכר בדם לפני תחילת פעילות גופנית כדי למנוע היפוגליקמיה?
תגובה לאייל
ד''ר מאיה איש שלום04/04/2018התגובה לפעילות גופנית מאוד אישית וההמלצות גם תלויות בטיפול התרופתי של המטופל. בעקרון פעילות ארובית מורידה את רמת הסוכר ואנארובית מעלה כך ששילוב בינהן יכול למנוע ירידה ברמות הסוכר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לקחת אלקטרוקסין חמישה ימיםעינת31/03/2018
אני בחו"ל למשך 5 ימים ושכחתי לקחת אלקטרוקסין .מה הסיכון ?
תגובה לעינת
ד''ר מאיה איש שלום31/03/2018זה תלוי במנון שאת לוקחת בעקרון המנון שבועי כך שאחרי 5 ימים עדיין קיימת רמה של התרופה בדם. כנראה לא מסוכן אבל את עלולה לא להרגיש במיטבך. תנסי לפנות לבית מרקחת לעיתים הם מוכנים למכור אם מסבירים להם את הסיטואציה בפרט אם יש לך איזה משמח רפואי מהארץ אך לעיתים גם בלי זה..
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון האינסולין הקצר לסוכרתימנחם30/03/2018
כיצד מחשבים את מינון האינסולין הקצר לסוכרתי המודד ברגע נתון (אחרי יותר משעתיים אחרי האוכל), רמה גבוהה של סוכר בדם. תודה
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום01/04/2018בעקרון מתוך הכרות של המטופל והטיפול התרופתי שלו וכן מתוך ניסוי וותהיה ניתן למצוא את פקטור התקון של המטופל - דהיינו ההשפעה של כל יחידת אנסולין על רמת הסוכר. למשל פקטור תיקון של 1:40 אומר שכל יחידת אנסולין מורידה 40 מג/דל ברמת הסוכר. בשלב ראשון בכדי לא להכנס להפוגלקמיות (נפילה של רמות הסוכר מתחת ל70 מג/דל) מציעה למשל לנסות להזריק 2-3 יחידות ולראות בהדרגה מהו פקטור התקון. למשל בפקטור תיקון של 1:50 אם הסוכר הוא 200 בכדי להגיע ל100 צריך להזריק 2 יחידות של אנסולין קצר. ברב המטופלים עם סוכרת מסוג 2 פקטור התקון נע בין 10-45.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
מנחם01/04/2018מה שקורה אצלי (ג'רדיאנס וג'נואט) זה שאני מגיע אחרי ארוחת צהריים ל- 230 ואחרי 3 שעות יורד ל- 150-160 ואחרי 4 שעות ממשיך לרדת. האם במצב כזה היית מוסיפה אינסולין קצר לתיקון, או שמא כאן מומלץ טוג'או קבוע. עד כה, במשך יותר משנה, בבדיקה של אחת לשלושה חודשים, לא עברתי ב- A1C את 7 . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום04/04/2018מציעה לנסות לשנות את התזונה בצהריים כך שלא תגיע ל230. מניחה שזה אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - האם יש קבלת קהל לרופאים במכון באיכילוב בחול המועד??שקד30/03/2018
במכון האנדוקריני
תגובה לשקד
ד''ר מאיה איש שלום31/03/2018יש קבלת קהל אבל חלק מהרופאים בחופש, כן שעות הקבלה קצרות יותר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתן 24 שעותדנה28/03/2018
שלום רב, קיבלתי הפניה לאיסוף שתן 24 שעות של: קאטוכלמינים, 5HIAA ומטנפרינים.
קיבלתי הפניה אחת ששלושת הבדיקות רשומות עליה וכוס אחת.
אני קצת מבולבלת מההכנה לאיסוף.
זה אומר שההכנה היא אותה הכנה לשלושת הבדיקות?
אחות אחת בקופת חולים אמרה לי שיש דברים שצריך להפסיק לאכול ולשפוך בקבוק 1 של חומר משמר, ואחות אחרת טענה שצריך לשפוך 2 בקבוקים של חומר משמר ואוכלים רגיל.
לא הבנתי מי צודקת ומה נכון לעשות.
כמה בקבוקים של חומר משמר לשפוך אם בכלל?
בדיקה קודמת שלי נפסלה חוץ מהקורטיזול שיצא גבוה? (לא ברור אם הייתי צריכה לשפוך חומר משמר או לא???)
אפשר לקחת נקסיום לקיבה כרגיל?
אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי לעשות סדר בדברים כדאי שאוכל לבצע את הבדיקה נכון מבחינה טכנית.
תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדנה
ד''ר מאיה איש שלום01/04/2018בכל מעבדה וקופה זה קצת אחרת לרב ניתן לבצע אסוף ל5HIAA ומטפורי ים באותו אסוף לגבי כמות החומר שצריך לשים באסוף כדאי להתיעץ עם האחות וגם יש הנחיות תזונתיות בימים שסביב האסוף. לא בטוחה אם כתקולאמינים ניתן לבצע יחד אבל אם אמרו לך שכן זה כנראה נכון. נקסיום למיטב ידיעתי אין מניעה מנטילה. ואסוף שתן לקורטיזול מבצעים ללא חומר וללא נטילת סטרואידים כגון משאבים לאסטמה או ספריי סטרואדלים לנזלת אלרגית ועדיף ללא משחות או כדורים כמובן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)