מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גלולות אורטו סיקלן ואקנהנעמה06/06/2010
שלום רב,
אני בת 24, סובלת כבר מנערותי מפצעי אקנה, מזה כשנה אני נוטלת גלולות אורטו סיקלן למניעת הריון והאקנה השתפר משמעותית ב"ה. כעת אני רוצה להפסיק את הגלולות על מנת להכנס להריון אך חוששת מאד שהתפרצות חדשה של פצעונים, האם יש דרך למנוע את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ואקנה
ד''ר זהר לנדאו07/06/2010שלום רב,
במצב כזה עליך להפסיק את הגלולות.
במקרים רבים אין החמרה למצב הקודם לפני נטילת הגלולות.
בכל אופן במידה ואת רוצה להרות אין ברירה ולא ניתן לקחת גלולות המכילות הורמונים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בנושא סוכרתרוטקה05/06/2010
בבדיקת דם התוצאה הייתה 200 ב- Glucose(B.
(הבדיקה בוצעה לאחר צום של 12 שעות).
1. מה לעשות? האם לגשת מיד לרופא?
2. האם אני צריכה לקחת כדורים? או שיש דרך אחרת, אלטרנטיבית, להורדת הסוכרת?
אשמח אם תייעצו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד''ר זהר לנדאו05/06/2010שלום רב,
מדובר בערך סוכר גבוה, היכול להעיד על סוכרת.
קיימים מגוון טיפולים ואפשרויות כיום.
יש להתאים לך את הטיפול המתאים ביותר לפי גילך, בעיות רפואיות נוספות, סיפור משפחתי ועוד.
עליך לפנות בהקדם לרופא המשפחה שלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסשלי04/06/2010
שלום, לאמא שלי יש הפרעה בתפקוד בבלוטת התריס , בבדיקת דם האחרונה התוצאה של tch הינה 0.07 מתחת לנורמה ,הרופא נתן לה את eltroxin כדור 50mcg כל יום לפני האוכל, אך כפי שאמרתי על פי בדיקת דם האחרונה עדיין ממש מתחת לנורמה,האם הטיפול הוא נכון? אולי להחליף כדורים? אולי מינון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/06/2010שלום
צריך לדעת מה הסיבה שהיא מקבלת טיפול.
TSH מתחת לנורמה אינו מדד של תת פעילות אלא של פעילות יתר או שהיא מקבלת עודף של ELTROXIN. לעיתים הכוונה של הטיפול דוקא לתת ELTROXIN במינון יתר (לדוגמא לאחר כריתת בלוטת תריס)
כדאי להבדק ע"י אנדוקרינולוג בהקדם ולהסדיר את העניין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות זו אחר זולביאה03/06/2010
נקבע לי מועד בדיקת דופלר קרוטיס יום לאחר צילום קרקעית העין בשתי העיניים.
נאמר לי שבדיקת הדופלר מחייבת ש-4 ימים קודם לכך לא יוזרק חומר ניגוד (יוד???)
האם עלי לדחות תור זה ? (יצויין - חולת סוכרת עם סיבוכים)
תודה על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר זהר לנדאו03/06/2010שלום רב,
מציעה לדבר עם המכון בו את אמורה לעשות את בדיקת דופלר הקרוטידים.
בכל אופן בצילום קרקעית עיניים לא תמיד מוזרק חומר ניגוד - אולי את יכולה לברר אם בכלל מוזרק...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין תרופותטליה03/06/2010
חולה בסוכרת סוג 2, הרופאה שלי ייעצה לי על שילוב בין גלבוס לגלוקופג'. העניין הוא שהגעתי הביתה והתחלתי לקרוא על התרופות (כזאת אני). קראתי שגלוקופג' יכול לגרום לכאבי בן ושילשולים מה שמדאיג אותי. האם התופעות הללו נדירות? איזה עוד שילובים אפשר לעשות עם גלבוס, כדי שאוכל להעלות את האפשרויות מול הרופאה שלי. תודה דר'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות
בדרך כלל תופעות הלוואי של הגלוקופאג' קלות וחולפות.
השילוב של גאלבוס וגלוקופאג' הינו שילוב מצויין ומאד מומלץ.
אני מציעה לנסות זאת בכל זאת ובמידה ויהיו בעיות לחפש חלופות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי סוכרת?שואלת03/06/2010
שלום רב,
הנני בת 21, ובשני בדיקות דם אחרונות (לאחר צום ממושך) התגלו אצלי רמות גבוהות של סוכר. בבדיקה הראשונה 90 ובשניה 96... אני לא ממש מופתעת מהתוצאות, שכן אני חובבת מתוקים ובמיוחד עכשיו שאני בתקופת לימודים יוצא לי לאכול המון דברי מתיקה. כמובן שלאחר קבלת התוצאות זה ישתנה...
האם התוצאות מעידות על סוכרת ? כיצד אוכל לשנות את התזונה שלי מבחינת סוכרים על מנת להוריד את הרמות של הסוכר ? אני ממש מודאגת.
עוד עובדה חשובה, שאני לא בטוחה היא קשורה באופן ישיר.. לפני כארבעה חודשים עשיתי בדיקות דם וגילו שה- TSH שלי הוא 6.54 כאשר T4 ו- T3 תקינים לחלוטין.. ובבדיקה חוזרת שעשיתי לפני כמה ימים ה- TSH ירד חזרה ל- 4.33 וה-T4 ו- T3 עדיין תקינים. האם יש קשר בין הממצאים האלה לסוכר גבוה? וכמו כן, למיטב ידיעתי כאשר יש תת פעילות התירואיד היא נמשכת לכל החיים, איך ייתכן שאצלי זה די התייצב ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת?
הערכים הללו שאת מציינת הינם תקינים ואינם מעידים על סוכרת. יחד עם זאת כדאי לאכול פחות ממתקים (זה טוב לכולם).
לגבי בלוטת התריס: הבדיקה הראשונה מעט גבוהה, השניה בגדר התקין.
יש לעקוב בהמשך לפי הצורך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - שאלה נוספת
שואלת04/06/2010לאחר יעוץ עם רופאה נאמר לי לאכול יותר בריא על מנת שהסוכר לא יעלה יותר.
שאלתי שוב ושוב את הרופאה ממה עלי להימנע מלאכול ומה עשוי להוריד את רמת הסוכר, אך היא שוב אמרה פשוט לאוכל בריא.
אשמח אם תוכלי לומר לי איזה מאכלים הם בעלי ערלך גליגמי גבוה שמהם עליי להתרחק.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר זהר לנדאו05/06/2010שלום רב,
אנא פני לדיאטנית לייעוץ והדרכה לגבי תפריט המתאים לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי סוכרת?א03/06/2010
שלום.
מזה שנים אני סובל מרמות סוכר גבוהות יחסית בצום (בין 120-135) אך מעולם לא הובחנתי כסוכרתי.יחד עם זאת, בשנה האחרונה אני מתנזר מאכילת ממתקים ומאכלים אחרים המכילים סוכר.
בבדיקה האחרונה שביצעתי, הגלוקוז היה 125 בצום.
HbA1C היה 5.9 (נע באופן כמעט קבוע בין 5.9 ל 6.1)
בוצעה גם בדיקת C-PEPTIDE. התוצאה היא 1.758
מה המשמעות? אני שומר בקנאות על אכילת מאכלים ללא סוכר, נמנע ממתקים ומשתדל את הסוכר לקבל רק מפירות וגם במידה מועטה.
המשקל שלי נמוך יחסית (58 ק"ג גובה 1.86), ירידה של כ 30 ק"ג בשנה מאז שהפסקתי לאכול ממתקים לחלוטין אך משתדל לאכול תפריט בריא ומשביע (למעלה מ 2000 קלוריות ליום).
האם תתכן סוכרת סוג 2?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף שאני בן 32.תודה
א03/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת
ד``ר רוזני אברמוף-נס03/06/2010שלום
נכון להיום לא מתאים לסוכרת אבל ממליצה על ביצוע העמסת סוכר 75 גרם ולאור הגיל הצעיר והיותך כה רזה גם על ביצוע בדיקת נוגדנים לסוכרת מסוג 1 אשר לעיתים במבוגר יכולה להתבטא בצורה יותר מתונה ולהתפתח משך שנים ולא בצורה אקוטית כמו אצל הילדים.
האם משקלך 58 ק"ג או שזאת טעות?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר ומשקל
א03/06/2010שלום ד"ר ותודה על התשובה המהירה.
קצת יותר רקע:
אני אכן בן 32 וכל חיי הייתי בעודף משקל בין קל לבינוני.
לפני כשנה וחצי שקלתי 88 ק"ג ואז חליתי בדיזנטריה (שיגלה) אך האבחון היה מאוחר ובמשך כשבועיים וחצי לא יכולתי לאכול כמעט כלום ואז החלה ירידה מסיבית במשקל.
בד בבד, תמיד סבלתי מעודף סוכר אך לא ייחסתי לכך חשיבות עד לפני כשנה כאשר הרופא שלי הזהיר אותי מהשלכות.
לכן, הפסקתי לאכול מתוקים בכלל.
לפני כשנה (7/2009) ביצעתי גם בדיקת העמסת הסוכר.
אלו התוצאות:
PPG-0 : 123.2
PPG-120 : 140
בשילוב המקרים המצויינים מעלה, המשקל שלי ירד בצורה דרסטית ואני מתקשה להעלות בחזרה למשקל תקין (המשקל נע בחודשים האחרונים בין 61-58 ק"ג)
לפני חודש, בבדיקות הדם, ה TSH 1.49 וה FT4 10.6
כמו כן, אני סובל מאסטמה מאוזנת בתרופות בדרגה קלה עד בינונית, ללא התקפים. האם קיים קשר למחלה זו?
אני ממש אובד עצות ומודאג.
יש לי אח גדול בן 38 שתמיד היה רזה ומאד בריא ובשנה האחרונה חלה התדרדרות בסוכר וכיום הוא נוגדר כסוכרתי טייפ 1 ומטופל באינסולין. חשוב לציין שמעולם לא סבל מבעיות סוכר או בעיות רפואיות אחרות ואף עסק בפעילות גופנית רבה (ריצות וכדומה) ואני מפחד להגיע למצב זה גם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/06/2010שלום
צריך לברר את הקושי לעלות במשקל גם במסגרת גסטרואנטרולוג כולל בדיקת נוגדנים לCELIAC אשר הנה מחלה אוטואימונית כמו סוכרת מסוג 1.
הבדיקה לפני שנה לא מראה על סוכרת אך אינה תקינה.
ממליצה לחזור על הבדיקה כפי שאמרתי אך בעיקר לברר את הסיבה למשקל הנמוך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
א06/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בלוטת התריס בהריוןלילך02/06/2010
שלום,
אני בשבוע 20. בבדיקות דם משבוע זה (31.5.10):
(0.35-5.5) 2.07 TSH
(10.3-19.7) 10.3 FT4
(3.5-6.5) FT3 3.84
Thyroid Peroxidase AB קטן מ 10IU/ML
בבדיקת דם שבועיים קודם לכן (שבוע 18):
(0.35-5.5) 2.66 TSH
(10.3-19.7) 10.2 FT4 נמוך
כמו כן, בבדיקות דם במרץ ובאפריל ה TSH היה פחות מ 2.0.
רציתי לדעת האם התוצאות תקינות?
1. מדוע ה FT4 נמוך?
2. האם ה FT3 נחשב לתקין או שהוא נמוך מדי?
3. האם יש השפעה/נזק על העובר?
לפי רופא המשפחה שלי, בלוטת התריסה שלי גבולית.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי בלוטת תריס בהריון
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/06/2010שלום
המדד הקובע הוא הTSH
קיימת נטיה לירידה בFT4 בטרימסטר השני ושלישי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בתוצאותדוד ה.02/06/2010
שלום רב,
עקב רקע משפחתי של סכרת החלטתי לבצע מעקב אחרי רמות הסוכר בדם ורכשתי גלוקומטר (מתוצרת FreeStyle). ערכים של שתי בדיקות שערכתי בצום בשני בקרים היו 135 ו-140.
בשתי בדיקות דם שערכתי בקופ"ח כמחצית השעה לאחר הבדיקות הנ"ל הערכים היו 85 ו-95 בהתאמה.
נאמר לי שהערכים המתקבלים בבדיקה בגלוקומטר אמורים להיות גבוהים יותר אבל האם יתכנו הפרשים גדולים עד כדי כך? איך עלי להתייחס למכלול התוצאות שקיבלתי?
תודה,
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות סוכר
ד''ר זהר לנדאו02/06/2010שלום רב,
ההבדלים שאתה מציין בין הבדיקה הביתית למעבדה אכן גדולים.
בחלק ממדי הסוכר יש להכניס קוד המקלונים ולעיתים יש טעויות בקריאת הסוכר בשל הכנסה לטא נכונה של הקוד.
אני מציעה לדבר עם הרופא שלך לשקול לקחת רמת HbA1c, כדי לקבל אמדן על ערכי הסוכר ב - 3 החודשים האחרונים והעמסת סוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHbA1c
דוד ה.03/06/2010קודם כל תודה על התגובה.
בדקתי את נושא קוד המקלונים ולא היתה כל טעות.
בשתי בדיקות HbA1c שעשיתי לאחרונה התוצאה היתה 5.6. אני מבין שזו תוצאה בתוך הנורמה. האם במצב זה עדיין מומלצת בדיקת העמסת סוכר?
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHbA1c
בהתחשב בתוצאת HbA1c ושתי הבדיקות התקינות שציינת במעבדה אין צורך בהעמסת סוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאים הבת חולת סכרתמוטי01/06/2010
אני אבא לילדה בת 12 עם סכרת.
כתוצאה מהטיפול אורח החיים שלה נפגע מאד.
עצם ההזרקות, העליה במשקל, המחלה שמרחפת מעליה כל יום כל היום.
מה האפשרויות לטיפול בסכרת? האם יש תחליף כלשהו לטיפול?
אני רוצה לבדוק אפשרויות אחרות בשבילה, לא מיע לה לסבול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת נעורים
הטיפול בסוכרת נעורים כולל זריקות, בדיקות ושמירה על דיאטה.
בשלב זה אין ברירה.
אני יודעת שהטיפול קשה ומצריך המון תשומת לב, אבל גם יודעת שאפשר לחיות עם זה טוב ולעשות הכל בלי לוותר.
כל הזמן יש פיתוחים וחידושים שמקלים על החיים.
חשוב שבתך תגיע לפיתוחים החדשים בריאה וללא סיבוכים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קל אבל אפשר לשפר
בתיה03/06/2010זה באמת לא קל, במיוחד לילדה שכל החברים מסביב נהנים מהחיים הנוחים והיא צריכה לחשב, להזריק, לשמור
העניין הוא שאולי כדאי לדבר עם הרופא ולשקול אם יש אופציה לטיפול חלופית, אני לא יודעת באיזה אינסולין בתך מטופלת אבל אינסולין ארוך טווח למשל שאותו מזריקים בד"כ פעם ביום וכמובן שאחרי ארוחות יש אינסולין קצר היתרון שזה לא מעלה במשקל ועם דיאטה נכונה בתך תוכל לרדת עם השימוש במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובה בקשר לחום השחרנינה01/06/2010
אני בת 32, נשואה ובעלי ואני מנסים להכנס להריון. אני שנתיים בלי גלולות וניסיונות ספונטאניים לא הניבו תוצאות. חודש שעבר התחלנו עם הבדיקות..
בשביל להבין קצת מה קורה בגוף שלי, התחלתי גם עם מדידות חום השחר, ושמתי לב שהטמפרוטרה שלי לפני ביוץ נעה בין 36.4 (הכי גבוה ורק פעם אחת) לבין 32.0...
הממוצע היה 36.3 בערך..
אחרי הביוץ הטמפרטורה נעה בין 36.5 ל36.7
כשעשיתי חיפושים על טמפ' ממוצעת ראיתי ששלי די נמוכה..
הבנתי גם שיש לי סימפטומים אחרים שצצו להם בשנים האחרונות שיכולים להעיד על בעיה..
- הזעת יתר - ממש טפטופים
- חוסר סיבולת לחום
- הכולסטרול שלי תמיד היה מאוד מאוד גבוה, למרות שתמיד השתדלתי לשמור לא לאכול יותר מדי שומנים ובשר..7 ואפילו אחרי דיאטות מיוחדות וכו' הרופא אמר שהגוף שלי מייצר עודף ואני צריכה להיות על תרופות ( 230/74 ביחד 304 אחרי דיאטות)
- הבדיקות האחרונות שעשיתי אצל רופא הנשים הראו סוכר 124 אחרי צום 8 שעות - זה ממצע חדש לגמרי ,אבל יש לנו בעיות סוכר במשפחה. (שאר הבדיקות תקינות)
- בשנים האחרונות אני גם מרגישה שאני סובלת מחרדתיות יתר מה שלא היה לי מעולם
עליתי במשקל הדרגתית בשלוש השנים האחרונות מאז שהתחתנתי (7-8 קילו) אז יחסתי את הסוכר הגבוה לזה... כרגע אני מנסה להוריד את האקסטרה הזה כי זה ממש מיותר בלי קשר לסוכר... אני מקווה כשאחזור למשקל נורמלי גם הסוכר יתאזן..
האם כל התופעות האלה מעידות על בעיה עם הבלוטות? יש לי תור אצל רופא נשים בעוד שבועיים ואני רוצה לדעת אם לבקש בדיקות מיוחדות.
מצטערת על האורך,
ותודה רבה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנה
לגבי חום : לאחר הביוץ קיימת עליה קלה בחום. לא סביר שמדידת חום של 32 הנה אמינה.
אני מציעה להתייעץ עם גינקולוג בנושא ולגבי שאר הדברים את צריכה לפנות לאנדוקרינולוג אשר יבדוק אותך ויחליט איזה בדיקות נחוצות. סוכר מעל 100 בהחלט לא תקין במיוחד אם את מנסה להכנס להריון וכדאי לבדוק אם כבר עכשיו אי לך סוכרת או טרום סוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה.. התכוונתי 36
נינה02/06/201036.0... הייתה טעות בהודעה המקורית שלי...
וכן אני מתכוונת לערוך עוד בדיקות בקשר לסוכר זה אכן מדאיג אותי...האם לחץ נפשי יכול להשפיע על רמת הסוכר?? (אפרופו החרדתיות הייתי בלחץ נוראי ביום לפני כשהייתי אצל רופא הנשים ובאותו בוקר מחשש שהבדיקות יהיו לא טובות...)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANTI THYROID PEROXID זה אשימוטו?רחל01/06/2010
שלום ד"ר!
אני בת 25, בריאה, הריון ראשון שבוע 7, בבדיקת דם שעשיתי לפני 3 שבועות נמצא התוצאות כדלקמן:
TSH <0.03
T3 FREE 8
T4 FREE 18.6
FERRTIN 58
לפני שבוע עשיתי שוב בדיקת דם והתוצאה היא כדלקמן
TSH <0.03
T3 FREE 6.6
T4 FREE 17.2
THYROGLOBULIN <0.8
THYROGLOBULIN ab 116
ANTI THYROID PEROXID 713
האם זה הגיוני למצב של הריון או שיש לי בעיה חוצמיזה?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בבלוטת תריס בהריון
נוכחות נוגדנים בבדיקת דם מצביעה על HASHIMOTO אשר בעיקר גורם להפרעות בבלוטת תריס בתקופה שמייד לאחר הלידה.
בטרימסטר הראשון להריון תיתכן פעילות יתר אשר נובעת מעליה בהורמון BHCG המופרש מן השיליה ודורש לרוב מעקב בלבד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
aukv13/07/2010עברתי הפלה בשבוע ה12 כי לא היה דופק לעובר,
זה היה לפני חודש ושבוע, עשיתי היום שוב בדיקת דם לTSH
הTSH >0.03
T3 5.7
T4 13.3
ז"א הTSH עדיין מאוד נמוך הT3 וT4 בנורמה,
אני צריכה להמשיך לעקוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות יתר של בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/07/2010שלום
כן חשוב להמשיך לעקוב ולברר .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בלקיחת כדורעדי31/05/2010
בהריון, יש לי תת פעילות קלה TSH 7.5 בערךמלפני ההריון ואני לוקחת כיום (המינון עלה בהדרגה מלפני ההריון) אלטרוקסין 100 מק"ג ביום במשך 6 ימים וביום 7 200 מק"ג ועושה מעקב חודשי בגלל הריון.
לוקחת כל בוקר באותה שעה איך שקמה כחצי שעה לפני האוכל כפי שהונחתי, בשישי שבת לפעמים יותר מאוחר לפי איך שקמה אבל עדיין על קיבה ריקה ולפני האוכל.
הבוקר שכחתי לקחת ובעלי הביא לי לעבודה אבל רק ב-11:30 ולא יכולתי שלא לאכול כלום עד אז, אז אכלתי ולקחתי איך שהביא לי על קיבה קצת מלאה, האם זה מפחית את הספיגה?
יש לי בדיקת דם עוד שבוע ואחרי כמה ימים מעקב ושינוי המינון לפי התוצאות ומפחדת שזה שלא יספג טוב היום הזה, זה ישפיע על התוצאות באותו יום, האם כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בלקיחת כדור
ד''ר זהר לנדאו01/06/2010שלום רב,
נראה לי כי לא תהיה שוב בעיה עם האיחור הקל.
ניתן לקחת אלטרוקסין עם אוכל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה בעקבות תת פעילות בלוטת התריסאורנה31/05/2010
בתי בת 13 מגיל 10 אובחן תת פעילות בלוטת התריס , מאז עלתה במשקל עושה המון דיאטות
ספורט רוקדת המון והירידה כמעט ואין ירידה במשקל כלל, לוקחת אלטרוקסין קבוע.
בשנה האחרונה אובן דלקת שימוטו שהרופא אמר כי הדלקת נעלמת מעצמה ואין לזה טיפול.
הילדה בגיל בעיתי חברתית שאתה שמן ולא שלם עם זה, איך ניתן לטפל בנושא שחילוף החומרים
יעבוד ותהייה הרזייה, והאם זו בעיה לחיים או שניתן להתרפות מבעית בלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות של בלוטת התריס
במידה ובדיקות תפקוד בלוטת התריס תקינות הרי זו לא הסיבה להשמנה.
במקרים רבים מחלת ההאשימוטו אינה עוברת ויש לקחת אלטרוקסין לאורך שנים.
צריך לזכור כי מדובר בסך הכל בבעיה קלה מאד!!!
לגבי ההשמנה, אין תרופות קסם. מציעה להתייעץ עם דיאטנית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף פעילות בלוטת התריס ואומגה 3זקוק לעזרה30/05/2010
שלום,
אני סובל מעודף פעילות בלוטת התריס,רופאת המישפחה אמרה לעשות מעקב אחר ה TSH T3 T4
רמת ה TSH היתה 0.05 ו T3 T4 נמצאים ברף הגבוהה
אני צורך כמוסות של אומגה 3 של דגים באופן קבוע ,רציתי לדעת אם עלי להפסיק לקחת אותן
האם הן עלולות להגביר את יתר פעילות בלוטת התריס?
קראתי באינטרנט שמי שסובל מתת פעילות בלוטת התריס מומלץ לקחת אומגה 3 ואני מבולבל כבר
אודה לך על תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3
אין בעיה להמשיך לקחת אומגה 3 ביתר פעילות של בלוטת התריס.
במזונות שונים , כמו אצות ים, יכול להיות ריכוז גבוה של יוד. לא באומגה 3 מבית מרקחת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)