מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכרת ותת פעילות בלוטת התריסג.21/10/2010
בת 55 מזה 25 שנה עם סוכרת תלויה באינסולין.בחודשים האחרונים עם תת פעילות בלוטת התריס,לוקחת אלקטרוסין.האם יש קשר בין הסוכרת ובין המצב בבלוטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת ותת פעילות בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/10/2010שלום
במידה ויש לך סוכרת מסוג 1 התלויה באינסולין כפי שאת מציינת אז קיים קשר בין השניים. מדובר בשתי מחלות אוטואימנויות אשר יכולות להופיע אצל אותו אדם. קיימת גם שכיחות גבוהה יותר של מחלות אוטואימוניות אחרות כגון מחלת CELIAC, פגיעה אדרנלית וכו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- A1C + G6PDחני ברק20/10/2010
איך בודקים A1C או איך קוראים לבדיקה כשיש G6PD . התוצאות לא יוצאות נכונות בבדיקה הרגילה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר A1C + G6PD - תגובה
במידה וקיימת המוליזה בשל G6PD אז יתכן וערכי AIC יהיו נמוכים מן הצפוי. במידה המוגלובין תקין אז אין שינוי בAIC.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבה לנפילת סוכר פתאומיתאירנה20/10/2010
שלום וברכה,
בעלי בן 32 ללא מחלות רקע, ללא סוכר, בריא בד"כ. לפני כשבוע הייה לו נפילת סוכר פתאומית עד כדי אובדן הכרה. מדידת סוכר שנעשתה ע"י מד"א היה 80 (כשעה אחרי ארוחת צהריים מלאה). לאחר ששתה שני כוסות תמיסת סוכר , השתפר מצבו במהירות.
מה יכולה להיות הסיבה לנפילה פתאומית כזו של סוכר וכיצד ניתן למנוע נפילות כאלה בעתיד?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבה לנפילת סוכר פתאומית - תגובה
צריך לבדוק את רמות הסוכר בזמן התלונות.
ערך סוכר של 80 הנו תקין ולא מסביר את התלונות . גם שעה לאחר ארוחת צהריים מותר שיהיה לו סוכר 80. צריך לבדוק אם בשעות אחרות קיימת ירידה סוכר או בכלל אם ההתעלפות קשורה לכך. ממליצה שתפני לאנדוקרינולוג לקבלת כל המידע הרפואי וביצוע בדיקות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה פעמים אפשר לפספס זריקה ולצאת מזמני19/10/2010
היי אני מטופל בזריקות משולבות של לנטוס ואפידרה בחודשים האחרונים.
ובאמת שהשיפור ניכר בכל מובן, היפויים כמעט נסיגה טוטאלית רמת סוכר מאוזנת.
הכל באמת היה נהדר.
שכחתי להזריק היום בשעה הקבועה ואיחרתי בשעתיים.
השאלה שלי היא האם הפגיעה אדירה? לצפות משבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה פעמים אפשר לפספס זריקה ולצאת מז - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/10/2010שלום,
אני מתארת ששכחתי להזריק לנטוס והזרקת מאוחר יותר.
לדעתי לא צפוי משבר אך בהתחשב שהתרופה עובדת עד 24 שעות לא כדאי יותר מידי לשנות את זמני הלקיחה כדי לא לגרום לחסר ומצד שני לא לגרום לכך שבשעות מסוימות של היום רמת האינסולין תהיה גבוהה מהדרוש.
במידה ומדבור בAPIDRA אז ההשלמה כעבור שעתיים אינה רצויה, מאחר וזה יכול לגרום להיפוגליקמיה .לאחר שעתיים ניתן לתת מעין מנת "תיקון" במינון נמוך יותר במידה וערכי סוכר גבוהים .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!עוד לא התרגלתי לאפקט הלנטוס
מני22/10/2010אני פשוט עדיין רגיל לאפקט מהכדורים שאוי ואבוי לי אם הייתי מפספס ברגע העולם היה משתולל סביבי.
הרבה יותר רגוע ככה.
זה באמת היה כמו שאמרת. תאמינו לי, תודה לאל על הפתרונות שהרפואה המודרנית מציעה היום בנושא הסכרת, השילוב של הלנטוס והאפידרה יחד עם תזונה מבוקרת ואני פחות ופחות חווה איזשהם היפויים אם בכלל, ההרגשת הכללית הרבה יותר נוחה.
תודה דוקטור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם תפקוד בלוטהמיכל19/10/2010
בת 37 נ+ 1, לאחר 5 הפלות נעשות הרבה בדיקות.
הגיעו תשובות של בלוטות התריס רציתי לדעת האם הן תקינות
T-4: 15.3
T-3: 5.1
TSH-0.85
THYROGLOBULIN AB: 54.4
הבדיקה של THYROGLOBULIN
מצוינת כחורגת מהנורמה (נורמה= 10-40)
האם זה מעיד על בעיה כל שהיא?
האם זה יכול להסביר את ההפלות החוזרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם תפקוד בלוטה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/10/2010שלום,
תפקודי בלוטת תריס שלך הנם תקינים.
קיימת עליה קלה של רמת הנוגנדים לתירוגלובולין.
לרמת תירוגלובולין אין משמעות כל עוד לא כרתו את בלוטת תריס.
קיימת יותר נטיה להפלות לנשים עם נוגדנים לבלוטת תריס. האם הם הגורם או זה רק מצביע על נטיה למחלה אוטואימונית ולהמצאות נוגנדים נוספים אשר יתכן והם אלו אשר גורמים להפלות זהו נושא לא פתור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tsh בטווח התקין וFT4 מעט גבוהיהונתן18/10/2010
שלום , אני בן 29 , מטופל מזה כמה שנים באלטרוקסין ( 175 מ"ג ביום ) ואני די מאוזן כבר תקופה ארוכה ,
לפני כחודשיים התחלתי להקפיד על תזונה בריאה ולהתאמן מדי יום בחדר כושר ( ריצה + משקולות ) .
בבדיקות שגרתיות שערכתי נמצא כי ה FT4 קצת מעל הטווח (20.2 ) . שאר הפרמטרים תקינים .
1. מה זה אומר ?
2. האם אפשרי שכתוצאה מפעילות גופנית אינטנסיבית וירידה במשקל אני יוצא מאיזון ? מה לעשות ?
תודה
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tsh בטווח התקין וFT4 מעט גבוה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/10/2010שלום
לעיתים אצל חולים אשר נוטלים ELTROXIN רמת FT4 יכולה להיות מעט גבוהה, במיוחד אם נוטלים ELTROXIN לפני הבדיקה בבוקר. בכל מקרה המדד לאיזון הנו הTSH ולכן במידה והוא תקין אז מינון זה מתאים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות ברגלייםמירי18/10/2010
שלום רב,
אני חולת סכרת מזה 6 שנים, עם H1AC שנע בין 6 ל 7.20 (תלוי בתקופה). אני מטופלת בגלוקופז', וגליבטיק לסכרת, סימבסטטין לכולסטרול וטריטס ללחץ דם.
אני עושה פעילות גופנית (רצה קלות שעה כל יום) ועובדת מאוד קשה בעבודה ובבית. לגבי האוכל יש לי תקופות מאוד טובות ותקופות שבהם אני פחות שומרת (השיא היה 106 ק"ג, היום אני שוקלת 90 ק"ג עם 163 ס"מ, לפני כשנה הצלחתי לרדת ולהגיע עד 79 קילו).
לאחרונה התחילה לי תופעה של נפיכות משמעותית בכפות הרגליים עד הברך, מלווה בכאבים בכפות הרגליים והעקבים. רציתי לדעת לאיזה גורמים ניתן לייחס את ההחמרה במצבי: משקל היתר? תופעת לוואי של אחת התרופות? יתר מאמץ פיזי? ברור לי שאני צריכה להתייעץ עם רופא המשפחה/סכרת, אבל עד אז הייתי כבר רוצה לבודד את הגורמים ולהתחיל לטפל בבעייה.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות ברגליים - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/10/2010שלום,
כמובן צריך קודם כל להבדק ע"י רופא משפחה. בצקות ברגליים יכולות לנבוע ממגוון רחב של מחלות, בין דברים פשוטים כגון ורידים ברגליים ועד בעיות חמורות כגון בעיות לב או הפרעה בניקוז של הרגליים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת C-PEPTIDEגיל17/10/2010
שלום דב
האם לצורך הבדיקה יש להפסיק תרופות כגון מטמורפין וג'נוביה
אם כן, כמה זמן לפני הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת C-PEPTIDE - תגובה
ד''ר זהר לנדאו17/10/2010שלום רב,
לא ברורה לי מטרת הבדיקה.
לעיתים אנו בודקים c-peptide לראות מה מידת הפרשת האינסולין העצמונית של הנבדק.
כאן אולי המטרה להשוות למצב לפני ואחרי טיפול?
מטפורמין גורם לשיפור בעמידות לאינסולין ואליו הג'נוביה גורמת לעליה בהפרשת האינסולין לאחר אוכל.
אנא התייעץ עם הרופא אשר הפנה אותך לביצוע הבדיקה לגבי המשך הטיפול התרופתי או הפסקתו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת C-PEPTIDE - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/10/2010שלום
לא צריך להפסיק תרופות אלו לבדיקת CPEPTIDE
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של בלוטת התריס וכולסטרוללי15/10/2010
שלום, רציתי לדעת האם מי שסובל מתת פעילות של בלוטת התריס, ויש לו בעיה גם עם כולסטרול גבוה ולוקח סימבקור כדי להוריד את הכולסטרול-, יכול לקחת גם אלטרוקסין וגם את הסימבקור באותו הזמן? האם אין התנגשות בין שתי התרופות?
אודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות של בלוטת התריס וכולסטרול - תגובה
ד''ר זהר לנדאו15/10/2010שלום רב,
אפשר לקחת את שתי התרופו יחד.
אין בכך בעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר לנדאו תודה על תשובתך.
לי17/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוד ותת תריסיותעמי14/10/2010
אני הולך לבצע CT שתצריך זריקת יוד. גם יש לי תת פעילות של בלוטת התריס ומטופל באלטרוקסין 50 מ"ג ביום. רציתי לשאול אם זה בטוח לקבל זריקת יוד אם יש לי תת תריסיות? ידוע לי שיש איזשהו קשר בין בלוטת התריס ליוד אז רציתי לוודא שזה בסדר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוד ותת תריסיות - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/10/2010שלום
הזרקת יוד לעיתים מחריף פעילות יתר. לא צפויה החמרה של תת העפילות מאחר ואת מקבלת ELTROXIN
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSHאדר14/10/2010
ניסיתי לברר קצת על TSH באינטרנט ולא הצלחתי להבין בדיוק.
עשיתי בדיקות דם, ה-TSH כפול מהערכי ייחוס. הערכים בכללית הם: 0.3-4.2 והתוצאה שלי היא 8.24
בנוסף, הT4 שלי תקין.
זה אומר שיש לי היפר או היפו ומה התסמינים שאמורים לנבוע מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH - תגובה
TSH מוגבר מצביע על תת פעילות של בלוטת תריס. TSH של 8 אינו מאד גבוה ולאחר FT4 תקין מדובר בתת פעילות קלה או סמויה.
התסמינים במחלה קשה יותר הם עייפות, חולשה, עצירות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס בהריוןברכה13/10/2010
במסגרת בדיקות למעקב הריון תאומים ספונטני אני אוחזת בסוף החודש השני עשיתי בדיקות לבלוטת התריס ואלו התוצאות:
ה TSH הערך יצא 4.81
כאשר טווח הנורמה הוא 0.35-4.20
ה T4 FREE הערך יצא 9.77
כאשר טווחי הנורמה הם 10.00-20.00
האם הבדיקות בסדר, האם זה אומר שיש לי בעיה ואני חייבת טיפול, האם יכול להיות שנגרם נזק לעובר?
אודה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס בהריון - תגובה
בהריון בעיקר בטרימסטר הראשון רצוי שTSH יהיה פחות מ2.5 ולכן כדאי לקבל טיפולב ELTROXIN
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת מתוקים עם ערכי סוכר סביריםסכרת הריון12/10/2010
שלום, שאלה בבקשה...
שבוע 36, סכרת הריון עם ערכים גבוליים. השבוע התחלתי אינסולין 12 מנות פעם אחת ביום.
נורא קשה לי להפסיק לאכול מתוקים..... אני חייבת משהו מתוק לפחות פעמיים ביום. ארטיק מיני, קרמבו, איזה טורטית...
אני מחליפה ארוחה קטנה במתוקים (נגיד את ארוחות הביניים, במקום כריך לחם קל עם אוויר אני אוכלת מגנום). בודקת סוכר אחרי, יוצא בין 120-130.
אם רמת הסוכר נשארת מאוזנת אחרי המתוק - יש השלכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת מתוקים עם ערכי סוכר סבירים - תגובה
אם רמות הסוכר תקינות אז אין בעיה אך מדובר בכך שאת אוכלת מזון שאינו מזין ומכיל כמות גדולה ומרוכזת של פחמימות. יתכן וניתן להשביע את הרצון במתוק באמצעות יוגורט, פרי או אפילו משקה חלב עם תוספת אבקת שוקולד: יותר בריא, פחות סוכר ופחות קלוריות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להמשיך לשתות גלוקופגורדית12/10/2010
לפני כ5 חודשים עשיתי בדיקה דם a1c וגילו שרמת הסוכר 8
לאחר דיאטה מבוקרת וספורט והורדת משקל של 22 קג
עשיתי בדיקת דם והרמה ירדה ל6, האם להמשיך לשתות כדורים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להמשיך לשתות גלוקופג - תגובה
יתכן והסוכרת חלפה לאחר הירידה במשקל. ניתן להפסיק GLUCOPHAGE לחודש ואז לבצע העמסת סוכר ואז לדעת איפה את עומדת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךאורית11/10/2010
תודה על התשובה. ואם כ ע ת אני חצי שנה לאחר לידה אין טעם לבצע העמסת סוכר? ועוד שאלה האם דיאטה שלפני הבדיקה תשפיע על התוצאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/10/2010שלום,
עדיין יש טעם וצריכים לאכול לפחות 100 גרם פחמימות 3-4 ימים לפני הבדיקה. ז"א לא להיות בדיאטה דלת פחמימות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)