מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקת אנטי גד חריגות מאודסמדר19/07/2010
שלום,
עשיתי בדיקת אנטי גד בשניידר וקיבלתי את התוצאות הבאות -
ISLET CELL Ab 512 - 0.000 index
INSULIN Ab - 3383.00 nU/ml
GAD-II - 0.2 GAD Units
הסקלה ל- INSULIN Ab היא 0-112, מה שאומר שאני פי 30! מהמקסימום.
מה זה אומר? אני מאוד מודאגת
הבדיקה נעשתה 4 חודשים אחרי שילדתי. בזמן ההריון היתה לי סכרת הריון וטופלתי באמצעות אינסולין. לאחר ההריון אמרו לי שהכל בסדר והפסקתי טיפול. אבל לאחר העמסת סוכר נאמר לי שאני סכרתית.
לאבא שלי יש סוכרת סוג 1, לאמא סוכרת סוג 2. בזמן הבדיקה לא הייתי מטופלת באינסולין, כיום אני מקבלת לנטוס ומוסיפה אפידרה לפני כל ארוחה, לפי הערכה של מה שאני אוכלת. ההנחה היא שיש לי סוג 1. האם זה נכון? והאם הערכים המאוד גבוהים (3383) מול המקסימום (112) לא מדאיגים?
תודה,
סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נוגדנים לסוכרת
ד''ר זהר לנדאו20/07/2010שלום רב,
ספציפית לגבי הנוגדנים לאינסולין, במידה ונלקחים לאחר שהמטופל נחשף לאינסולין המשמעות של הבדיקה פחות ברורה. יתכן ונוגדנים נוצרו כלפי אינסולין שאת קיבלת ולא מבטאים בהכרח סוכרת מסוג 1.
איני יודעת מה הנורמות במעבדה לגבי GAD.
חשוב יותר לראות את המהלך הקליני. נראה לי כי המהלך שאת מתארת מתאים יותר לסוכרת מסוג 1.
בכל אופן, לפעמים קשה להבחין בין הסוגים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר לנדאודקלה19/07/2010
שלום,
בני בן 4. מאז שהיה קטן מגלה חיבה יתירה למתוק ופחמימות. בשנה האחרונה המצב החמיר והוא כל הזמן מחפש לאכול משהו מתוק. ממתקים מלוחים בכלל לא מעניינים אותו. בבית אינני מחזיקה ממתקים אך הוא נחשף להם בימי הולדת בגן, אצל חברים , בגינה אחה"צ וכדומה. אני דואגת שמא יפתח סכרת. האם החיבה שלו למתוק מראה שמשהו לא בסדר אצלו מבחינת הסוכר? האם צריך לעשות לו בדיקת סוכר בצום? אציין שהוא רזה ובריא בסה"כ. אין תלונות על צמא או שתייה מרובה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטיה לדברים מתוקים
ד''ר זהר לנדאו20/07/2010שלום רב,
הנטיה לאהוב דברים מתוקים אינה מרמזת על נטיה לפתח סוכרת. יש ילדים רבים (וגם מבוגרים) שמעדיפים באופן ברור מזונות מתוקים.
צריך לתת מזון בריא ולא רק ממתקים. ברור שהוא נחשף, כמו כל הילדים, לממתקים.
קשה להלחם בנטיה הטבעית הזו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה חדשה לטיפול בסכרתשולה19/07/2010
חברה סיפרה לי על תרופה חדשה שהיא לוקחת לטיפול בסכרת. שמה של התרופה הינו גלבוס או גלבוז.
חיפשתי מידע עליה באינטרנט ואני לא מוצאת. האם יש לכם ניסיון עם התרופה?
האם היא עושה את עבודתה נאמנה?
אם אתם לא יכולים להמליץ אז אשמח אם תכוונו אותי למידע על התרופה.
רב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאלבוס
ד''ר זהר לנדאו19/07/2010שלום רב,
מדובר בקבוצת תרופות חדשה יחסית הגורמת לעליה ברמת הורמון שנקרא GLP-1לו השפעה מיטיבה במספר מנגנונים:
מעלה רמת אינסולין, מעלה את זמן שהיית המזון בקיבה ולכן משפר את תחושת השובע.
הנסיון עם התרופה הזו טוב מאד.
התכשירים המצויים בארץ של התרופה הזו הם: ג'נוביה (יש את התרופה הזו גם בשילוב עם מטפורמין אז נקראת ג'נואט) וגאלבוס.
בסל הבריאות, אך לא כתרופת קו ראשון בטיפול בסוכרת.
שוחחי על כך עם הרופא המטפל שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות עקב שחלות פוליציסטיותאור19/07/2010
שלום רב,
אני לוקחת גלולות מסוג דיאנה עקב שחלות פוליציסטיות שגורמות לי לשיעור, פצעים, מחזור לא סדיר וכו'
אינני בטוחה אבל חושבת שמצבי הרוח שלי נגרמים עקב הגלולות. מאוד קשה לי עם כך
מה אפשר לקחת במקום גלולה שעדיין יאזן את הגוף הורמונלית? (יש לי טסטוסטרון גבוה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות
ד''ר זהר לנדאו19/07/2010שלום רב,
את יכולה לנסות גלולה אחרת, כדוגמת יסמין.
כמו כן הייתי שוקלת עם הרופא שלך לנסות טיפול במטפורמין, המוריד תנגודת לאינסולין הקיים במקרים רבים של תסמונת השחלות הפוליציסטיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי בעיה של סכרת
אור21/07/2010התכוונתי האם יש תחליף לגלולה שמאזן הורמונלית?
למי שלא יכול לקחת גלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטפורמין
ד''ר זהר לנדאו22/07/2010שלום רב,
תנגודת לאינסולין יכולה להיות גם בהעדר רמות סוכר המתאימות לסוכרת.
ניתן לאבחן זאת על ידי מדידת רמת אינסולין וסוכר בצום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתשריתי18/07/2010
שלום רב,
ערכתי היום המסת סוכר 75 גרם האם התשובה שלי מראה על סוכרת?
את הבדיקה השנייה עשיתי לאחר שעתיים ועשר דקות (ולא שעתיים ) האם זה משמעותי?
Glucose (B) 109.00 mg/dl 70,00 - 100, .(..........)*
Glucose 120' (75g) 86.00 mg/dl 70,00 - 140, .(.*........).
תודה רבה
שריתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/07/2010שלום
לא קיימת עדות לסוכרת במידה וכמובן את לא בהריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מעבדה - רמת אינסולין נמוכהאוזי18/07/2010
אני בת 33 מנסה להרות מזה שנתיים , כנראה אתחיל טיפול פוריות בחודש הבא. שלחו אותי לעושת בדיקות דם ואלו התוצאות שקיבלתי (רמת אינסולין נמוכה) מה זה אומר? מה זה אומר ביחס לשאר תוצאות הבדיקות . נשמע קצת מבהיל. אין לי היסטוריה של הריונות אין לי כליות פוליציסטיות ככל שאני יודעת אני בן אדם בריא(לא מצליחה להרות עקב בעיית זרע אצל בעלי). את הבדיקות האלו עשיתי ביום ה 21 למחזור ואחרי למעלה משמונה שעות צום וכמעט שעתיים ערות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות אינסולין
במידה ורמת סוכר פחות מ-100 אז הרמה של אינסולין תקינה עבור בדיקה בצום. בשחלות פוליציסטיות רמת אינסולין דוקא נוטה לגבוהה אך לא נמוכה.
כדאי לך לעקוב אחר TSH
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיזו בחינה לעקוב אחרי ה TSH ?
אוזי18/07/2010.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת TSH
צריך לעקוב אחר TSH מאחר והרמה הרצויה של TSH בזמן הריון הנה מתחת ל-2.5.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך אני מורידה אותו? מה בעצם גורם
אוזי18/07/2010לעלייתו ? כרגע אני עוד לא בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTSH
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/07/2010במידה וקיימת עליה בTSH אז יש מקום לתת טיפול בELTROXIN
אני ממליצה על יעוץ עם אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת ופחמימותלאה17/07/2010
שלום רב,
לאחרונה התגלתה אצלי סכרת סמויה.
רציתי לדעת מבחינת תזונה את ההתייחסות לפחמימות. לגבי מתוקים, פירות וכאלה אני יודעת.
פשוט הורדתי. אך מבחינת הפחמימות ( למרות שאני מבינה שבסופו של דבר הן מתפרקות לחד סוכר)
עד כמה מותר לאכול? (אורז, תפוחי אדמה, פסטה וכד')
תודה
לאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת ופחמימות
ד''ר זהר לנדאו17/07/2010שלום רב,
לגבי תפריט כדאי להתייעץ עם דיאטנית אשר תרכיב תפריט המותאם לצרכים, לאורח החיים והדברים המועדפים עליך.
באופן עקרוני כדאי לאכול מהמזונות הכילים פחמימות כמות קטנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי לויקטוזהety17/07/2010
שלום
לפני כחודשיים בעלי התחיל עם הויקטוזה, תחילה מינון 0.6 ואחכ עלה ל1.2 מג
לכאורה נראה על פניו הכל בסדר, הוא התגבר על הבחילות, ורזה ממש יפה בחודשיים אלו, הכרס ירדה, והוא נראה בסדר גמור, עד שהתחיל לשאול אותי אם החלפתי את החומר בו אני מכבסת, אמרתי שלא ואני מכבסת כרגיל, והוא הראה לי שבמקום בו הוא מזריק את הויקטוזה נוצרת אדמומית וכאילו יש לו גוש מעובה מתחת למקום..וגם מגרד לו מאוד,
האם תופעה זו מוכרת???? ומה עליו לעשות??? האם הבייטה תעשה לו את אותם תופעות??? אני מבקשת תשובות מישום שהתופעה מדאיגה, הוא הפסיק עם הויקטוזה כבר מספר ימים ועדיין יש גושונים במקום ההזרקה, האם יתכן שכל זה כי הוא לא מזריק נכון?? או רגישות לאלכוהול??? מה נראה לכם??
מבקשת תשובה מהירה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לואי לויקטוזה
נראה כי מדובר בתגובה מקומית לחומר המוזרק. התגובה יכולה להיות לתרופה עצמה או לחומר המתלווה אליה (מה שנמצא עם הנוזל מכיל התרופה). במידה והדבר מציק יש להפסיק את הטיפול.
אפשרי בהחלט לנסות ביאטה. תגובה עורית לחומר מסויים יכולה שלא להופיע עם חומר אחר.
הגושים והרגישות המקומית באיזור ההזרקה ייעלמו תוך מספר ימים - שבועות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוהשואלת17/07/2010
ברצוני הכנס להריון,והתגלה שיש לי פרולקטין גבוהה 1000 כשנורמה 619
אמ אר אי שביצעתי:
מודגם מוקד פעיל האדרתי דפירנצלי מימין צמוד לסינוס הקברנוזה.
מימין בגודל 3 מ"מ וחשוד למיקרואדנומה.
הכיאזמה בגודל הנורמה.
1 ממה נובע פרולקטין גבוה?2
2 האם יש קשר לתוצאת האמ אר אי?
3 האם אצטרך פארילק או דוסטינק?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין מוגבר
כדאי לחזור על בדיקת PRL לאשר שהיא אכן גבוהה כאשר את ערה שלוש שעות ולא אכלת שעה לפני הבדיקה. כמו כן אני מניחה שרמת TSH תקינה.
הטיפול נכון להיום שניתן לפני הריון הוא PARILAC ומפסיקים כאשר את יודעת שאת בהריון.
כמובן הכל במעקב וטיפול צמוד של אנדוקרינולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת הריוניתעינב16/07/2010
שלום.
אני בשבוע 16 נמצאה אצלי סוכרת הריונית בשבוע 11, העמסת סוכר 50 -206, AC1 - 5.4
כמו כן יש לי תת פעילות בלוטת התריס - אני נוטלת אלטרוקסין 150 MG ליום, TSH-2.52.
התחלתי להזריק אינסולין (N CARTRIDGE מעורב RN 70-30 ) ב-22:30 בערב, ואני מתעוררת באופן קבוע ב-4:00 לפנות בוקר, ערכי הסוכר שלי בבבוקר בצום 95-110 , כאשר מינון האינסולין גדל מ-12 יח ל-18 יח' ללא שינוי בערכי הסוכר בצום. במשך היום ערכי הסוכר בטווח בנורמה עד 135 כשעה לאחר ארוחה ( יש לציין בדיאטת נטולת סוכר ).
מדוע הסוכר בבוקר גבוה?
אני מודאגת מהגדלת מינון האינסולין מחשש להיפוגליקמיה במהלך השינה , האם היקיצה הקבועה בבקרים קשורה לאינסולין ולעובדה שהשפעתו פגה לאחר מספר שעות ? האם אני מתעוררת עקב היפוקליגמיה ?
האם בהריון אפשר לעבור לאינסולין לנטוס שיתן כיסוי 24 שעות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריונית
ד''ר זהר לנדאו16/07/2010שלום רב,
ראשית כדאי שתמדדי רמת סוכר כשאת מתעוררת בלילה, כדי להיות בטוחה שאכן הדבר נובע מהיפוגליקמיה. במידה ואת שותה או אוכלת כאשר מתעוררת זוהי יכולה להיות הסיבה לרמת הגלוקוז הגבוהה מעט בבוקר.
לנטוס בשלב זה אינו מאושר לשימוש בנשים הרות.
פני למרפאת סוכרת הריונית להתאמה יותר טובה של מינון האינסולין ו/או שינוי בתפריט (כמו למשל ארוחת לילה עם פחמימה מורכבת).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות מולדת של בלוטת התריסמיכל15/07/2010
שלום,
שאלתי היא תינוק שנולד, חובה לבדוק אצלו הורמוני תירואיד ביום השלישי? אם נבדקו רק ביום השמיני לחייו, האיחור הזה יכול להיות קריטי?
הוא מטופל כרגע ב-50 מק"ג ליום, החל מהיום ה-9 לחייו.
רמת TSH שנבדקה אצלו 80 , לפי הבנתי. רמות ה-T 3 ו-4 היו תקינות.
כיצד יודעים שהילד יצטרך לקבל כל חייו את הכדור ומה ההשלכות על כך? כרגע הוא אכן יותר פעיל, בוכה, רעב, לא רגוע. האם התרופה משפיעה כך רק בתקופה ההתחלתית, לרוב?
האם בדרך כלל הטיפול נפסק בגיל שנתיים, בתום תקופת ההתפתחות המוחית?
איזו בדיקה מבצעים על מנת להבטיח שניתן להפסיק את הטיפול?
אם חלילה יפספסו מנה יומית אחת במהלך השנתיים הראשונות וכן לאחר מכן, האם יכולות להיות השלכות כלשהן לעניין?
בנוסף לכך, הוא נולד עם מחיצה בין חדרית שעדיין לא נסגרה. האם עלול להיות איזשהו קשר או סיכון גבוה יותר במידה של האצת דופק בעקבות נטילת האלטרוקסין? (אם יש לך ניסיון בעניין)
אודה לך מאד על המענה, הנושא מאד חשוב וטרי לנו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תריסיות מולדת
ד''ר זהר לנדאו16/07/2010שלום רב,
בהתחלת טיפול באלטרוקסין בתינוק עם תת פעילות מולדת של בלוטת התריס תוך החודש הראשון לחיים מבטיחה שמבחינה זו לא תהיה בעיה. התחלת טיפול ביום התשיעי לחיים הינה התחלת טיפול מוקדמת מאד ואל לכם לדאוג.
לגבי הצפוי בעתיד - נוהגים לעשות בירור מסויים (אולטרה סאונד או מיפוי הבלוטה). אם מדגימים בלוטה שאינה במקומה האנטומי התקין או שלא רואים כלל בלוטה אפשר לומר כי המצב הזה אינו זמני והילד יזדקק לטיפול תמיד. אם הבלוטה במקום ו/או לאם תת פעליות של בלוטת התריס לעיתים מדובר במצב זמני.
אני יודעת כי הידיעה הזו כי לתינוק טרי יש בעיה המצריכה טיפול מכה בהורים והכל נראה נוראי.
זה לא נורא בכלל. מדובר בטיפול פשוט, קל ולא בעייתי בכלל.
לגבי הפגם במחיצה. אנו נותנים טיפול תחליפי להורמון שחסר וזה לא צריך להוות בעיה לגבי הלב.
במידה ואתם חשים מצוקה תשאירו לי מייל שלכם או טלפון ואבקש מהורים ותיקים לילדים עם תת תריסיות לדבר איתכם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
מיכל16/07/2010לפי מיפוי שנעשה השבוע בשניידר, נאמר שהבלוטה תלך ותיעלם..
מכאן אני מבינה שמדובר כנראה בטיפול לכל החיים..
מעניין אותי אם הכדור עלול להביא להפרעות התנהגותיות כלשהן, שינויי מצב רוח, קשיים חברתיים..
האם הטיפול אמור להביא לאיזון כלשהו, עם הפחתה בבכי וברעב שלו, ומתי זה בדרך כלל קורה?
לפי הידוע לך, נזק להתפתחות המוחית לא נמצא שכיח במתן הטיפול החל מהחודש הראשון לחיים?
נשמח לקבל כל כתובת ומידע שהוא,
האם חוות דעת נוספת עשויה לעזור כאן?
תודה רבה לך על ההקשבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת תריסיות מולדת
הכדור אינו מביא להפרעות התנהגות או קשיים אחרים. הכדור מכיל הורמון אשר חסר אצל ילדים או מבוגרים עם בעיה בבלוטת התריס ולכן הוא טיפול תחליפי ולא עודף.
לגבי הבכי - אין קשר לטיפול. התייעצי עם רופא הילדים לגבי סיבות אפשריות לבכי.
אני סבורה כי אין צורך בייעוץ נוסף. מדובר בבעיה שכיחה ופשוטה לטיפול.
לגבי חומר - יש חומר לגבי תת תריסיות באתר של בדיקות הסקר בילודים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על סף ייאוש.מיכל15/07/2010
אני בת 31, כל חיי הייתי בריאה ושקלתי בין 48-52 ק"ג (תלוי בתקופות). לפני כקצת פחות משנה, הופיעה לי בצקת בקרסול רגל שמאל שהלכה והחמירה. עברתי אין ספור בדיקות, אורטופד, כירורג כלי דם, ראומטולוג, דופלר, אולטראסאונד רקמות ואף אחד לא ידע מה פשר הבצקת. עברתי דיקור סיני שמעט עזר אך לא פתר את הבעיה ואני נאלצת עדיין ללכת עם תחבושת אלסטית. בחודש האחרון הבצקת החמירה והופיעה גם בקרסול ימין. שתי הרגליים בצקתיות ונפוחות עד הברך. בנוסף יש לי נימול גם ברגליים וגם בידיים. בערך בתקופה שהתחילה הבצקת ברגל שמאל (לפני שנה) התחלתי גם לעלות במשקל באופן לא סביר ועד עתה עליתי 12 (!!) ק"ג, לציין שאני מקפידה על תזונה ופעילות גופנית סדירה ומרובה ועדיין אני מתנפחת. דבר נוסף הוא שעם הופעת הבצקת הראשונה הפסיק לי המחזור לארבעה חודשים ומאז הוא חזר אחרי טיפול הורמונולי אבל הוא עדיין לא ממש סדיר. לאחרונה התחילה לי גם נשירת שיער אינטנסיבי ואני כולי ממש נפוחה, הפנים, הידיים. הופיעו לי פצעים באיזור החזה שלא עוברים ואני מאוד עייפה ומדוכאת. דבר נוסף זה שאני מזיעה בצורה קיצונית שזה גם חדש. עשו לי בדיקה של בלוטת התריס והתוצאה יצאה בסדר. בבדיקות דם האחרונות קיבלתי תשובה של אנמיה קלה וחוסר בפרוטאין וכולסטרול גבוה.
לציין רק שאני נמצאת בלחץ נפשי בחיי האישיים בשנה האחרונה מה שלא מוסיף ובטח אף מקצין. אני כבר נואשת מלהבין מה עובר עלי ועל הגוף שלי ולא יודעת איזה רופא עוד לראות ומה לעשות והתסכול גדול. מישהו אמר לי שאני צריכה לעשות בדיקות של פרופיל אנדוקריני מלא, מה זה אומר? מה זה יכול להיות שיש לי? אני פשוט מיואשת כבר מלעבור בין רופאים ובדיקות שלא מוצאים כלום וזורקים אותי מאחד לשני במשך שנה שלמה... אני עובדת המון על הרגליים ונהיה לי ממש קשה לעמוד יום שלם בגלל הבצקות, חייבת עזרה!!
המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר זהר לנדאו15/07/2010מיכל שלום,
קשה לייעץ במקרה כזה באמצעות האינטרנט.
נראה לי שאת צריכה רופא שיראה אותך בשלמותך וינסה להבין את התמונה הכללית.
זה יכול להיות רופא משפחה או פנימאי או אנדוקרינולוג.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצקות
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/07/2010שלום
הרי עברת בירור נרחב ולא נמצאה סיבה.
כמובן שעל גבי EMAIL לא ניתן לחוות דעה על האבחנה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH נמוך בהריוןדניאלה15/07/2010
אני בשבוע 14 להריון ,עשיתי בדיקות דם לתפקוד בלוטת תריס ולהלן התוצאות:
TSH=0.2,T3=4..3,T4=15.1
לפני חודשיים הכל היה תקין,לציין עשיתי את הבדיקה לאחר משמרת לילה
האם יש סיכון כלשהו לעובר והאם יש צורך בטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר של בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/07/2010שלום
בטרימסטר הראשון להריון קיימת ירידה בTSH ואף לעיתים פעילות יתר קלה. לא מטפלים ורק עוקבים.
לא צפויה סכנה לך או לעובר והבדיקה אינה מושפעת ממשמרת לילה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת אלטורקסין?שני15/07/2010
שלום
בדיקה שעשיתי לאחרונה (בת 28), גיליתי שיש לי תת פעילות בלוטת התריס
TSH 8
האם אני חייבת לנטול את התרופה? או שהתוצאה היא סבירה..
תודה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/07/2010שלום שני,
TSH של 8 לאישה צעירה הוא לא תקין. ממליצה לחזור על הבדיקה כעבור חודשיים יחד עם נוגנים לבלוטה. במידה וגבוה יש מקום לטיפול. במידה ואת מתכננת הריון אז טיפול אפילו בלי לחזור על הבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
שני18/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לסוכרתיפית15/07/2010
באיזה מצב של סוכרת מחליטים להתחיל בטיפול באינסולין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לסוכרת
ד''ר זהר לנדאו15/07/2010שלום רב,
מחליטים לפי מספר פרמטרים: גיל, משקל, בעיות רפואיות נוספות ועוד.
כל מקרה לגופו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)