מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת סוכר???ענת30/05/2010
בעלי בן 59 חולה סכרת 2 (תורשתי) מטופל בכדורים להורדת לחץ דם ולסוכר. קיבל הוראה למדוד כל בוקר בצום את רמת הסוכר. יש לו בקביעות 150 ולעיתים 140. הוא סובל מעודף משקל, טיפוס מזיע. אתמול בבוקר הרגיש חולשה חזקה, מאד הזיע, מדד סוכר והיה לו: 50, מיד אכל כמה כפות ממרח שוקולד, ולאחר מדידה זה עלה ל- 110. מה יש לומר על הנ"ל? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת סוכר
ד''ר זהר לנדאו01/06/2010שלום רב,
לבעלת היה אירועי של תת סוכר (היפוגליקמהי). הדבר נגרם בשל הטיפול התרופתי אותו מקבל.
עליכם לפנות לרופא המטפל כדי לשנות את הטיפול (מינון או את התרופות עצמן) כדי למנוע אירועים מסוג זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה- מבחן גירוי קלציטוניןדניאל29/05/2010
שלום רב,
רציתי לשאול מה פירוש הדבר תוצאה גבולית של קלציטונין לאחר עירוי תוך ורידי של סידן???
האם זה דורש טיפול כלשהו או מעקב??? האם זה מחזק את החשד לתסמונת MEN 2B?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן קלציטונין
ד''ר זהר לנדאו01/06/2010דניאל שלום,
עליך להתייעץ עם הרופא שהפנה אותך לבדיקה. בדרך כלל כאשר התוצאות גבוליות אין אנו מוצאים בעיה, אולם יש לראות את הבדיקה הזו בקונטקסט הכללי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה אוריתאייל ג28/05/2010
שלום רב
אני בחור בן 38 בריא בדרך כלל. משקל תקין 60 גובה 1.76
מזה 15 שנה בבדיקות הדם יש לי חומצה אורית מוגברת.
היו תקופות עם ערכים של 9-9.5 ולאחר ירידת 4 קג ודיאטה קפדנית בשנים האחרונות הערכים ירדו לכ 8.5.
נמנע לחלוטין מזה שנים מאלכוהול, איברים פנימיים ומזון שמעלה חומצה אורית אבל הערכים לא יורדים לנורמה.
בבדיקת שתן 24 שעות ערכי החומצה אורית כ 700-800.
יתר בדיקות הדם שלי תקינות פרט לטריגליצרידים כ 200-250 למרות שאני רזה. כולסטרול תקין 140 ו LDL 70 סוכר תקין 75
אני לא צורך תרופות בעניין החומצה אורית.
הרופא משפחה אמר שחשוב שאמשיך עם הדיאטה כדי למנוע חס וחלילה גאוט.
ברצוני לשאול:
יש לי קצת התכווצויות שרירים והרדמויות בגפיים באחרונה. בדיקה נוירולוגית תקינה. הנוירולוג אמר שאנסה קצת B COMPLEX ויטימינים מסוג B ברמה של 50 מג כל אחד וזה יכול לעזור.
קראתי שניאצין B3 מתחרה עם חומצה אורית על ההפרשה מהגוף ויכול להיות בעייתי לאנשים עם חומצה אורית גבוהה.
האם אכן במידה ואקח 50 מג ניאצין ליום גדל הסיכון לגאוט/אבנים בכליות?
במידה ואקח רק 20 מג ניאצין האם זה בסדר או גם מעלה סיכון?
אני מנסה להמנע בכל דרך מהתפתחות גאוט...ואפילו כוס יין לא מרשה לעצמי..
תודה רבה!!
אייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NIACIN
ד``ר רוזני אברמוף-נס29/05/2010שלום
NIACIN עלול לעולות רמות ח אורית. ממליצה שתקח את הויטמינים האחרים אך לא B3
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה אורית
אייל ג29/05/2010תודה רבה על תשובתך!
אם כך מומלץ גם להמנע ממולטי ויטמין רגיל כמו צנטרום וכו'?
במולטי ויטמין שגרתי לפי ה RDA יש כ 20 מג ניאצין.
ב B COMPLEX יש 50 מג ניאצין.
האם גם כמות של 20 מג ניאצין כפי שיש במולטי ויטמין היא בעייתית לבעלי חומצה אורית מוגברת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMVI
אני לא חושבת שצריך להזהר עד כדי כך. כאשר מדובר בכמויות פרמקולוגיות של NIACIN קיימת בעיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של יותרת הכליהטים28/05/2010
עקב ירידה במשקל, וגילוי של מנופאוזה מוקדמת ותת פעילות של התירואיד. הועלה חשד לפגיעה ביותרת האדרנל ונשלחתי לבדיקת ACTH דינמית, בעוד שבוע. אני מאד בחרדה. מה המשמעות של המחלה, איזה תרופות אצטרך ליטול? איזה מעקבים? איך זה ישפיע על חיי? אודה לתשובה מפורטת ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר addison's disease
במידה וקיימת אי ספיקה של האדרנלים אז נדרש טיפול בקורטיזול, אשר בדומה להורמון התירואיד הוא הורמון חיוני לחיים.לעיתים נדרש גם טיפול בבתרופה אחרת אשר משלימה את החסר במידה וקיים חסר גם של הורמון אחר: ALDOSTERONE
הטיפול אינו פשוט כמו טיפול בתת פעילות בלוטת תריס אבל בהחלט ניתן לנהל חיים רגילים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתע27/05/2010
היי,אני לאחרונה התחלתי לחשוב שאולי אני בסכנה ללפתח סכרת ורציתי לשאול אם יש לחשש הזה בסיס.
אני בת 20,משקל תקין(BMI 18),הסוכ שלי עוד בגבול התקין (אבל מהסתכלות על גרף הבדיקות דם שלי מהכמה שנים האחרונות ניתן לראות עלייה איטית אבל קבועה ברמת הסוכר בדם-מ79 לפני כמה שנים ל87 היום),אני אוכלת ממש אבל ממש הרבה דברים מלאים בסוכר ובשנים האחרונות יש לי תופעה שמחמירה עם הזמן של נימול בגפיים.זאת אומרת,הרגליים והידיים שלי נרדמות אחרי שאני נמצאת באותה התנוחה מספר מועט של דקות,גם בתנוחות רגילות לגמרי כמו לשבת עם רגליים מסוכלות,ישיבה מזרחית,השענות על היד,לפעמים אני גם מתעוררת בלי תחושה בכלל באחת הידיים.הכפות הרגליים שלי גם נתפסות לעיתים די קרובות.אין לאף אחד מהמשפחה שלי סכרת,חוץ מאולי לדודה אחת שפיתחה סכרת בגיל מבוגר. וגם עוד תופעה שאולי קשוריה ואולי לא,יש לי מדי כמה זמן התקפות של כאבי עיניים חזקים שלפעמים מתלווים בהופעה של שטפי דם תת עוריים באיזור העפעפיים.
רציתי לשמוע מה דעתכם כדי שאני אוכל או להרגע או לפנות לרופא להתייעצות נוספת...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד''ר זהר לנדאו27/05/2010שלום רב,
לצורך אבחנה של סוכרת יש צורך בערכי גלוקוז גבוהים.
הערכים שאת מתארת הינם תקינים. כמו כן אין לך סיפור משפחתי או עודף משקל.
התייעצי עם רופא משפחה לגבי שאר הדברים שאת מתארת.
בכל אופן, כדאי להפחית את כמות הסוכר בתזונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מבחן גירוי קלציטוניןדניאל27/05/2010
שלום רב,
אני בן 21, עברתי מבחן הזלפת סידן לקלציטונין בבי"ח הדסה עין כרם עקב חשד לתסמונת MEN 2B.
רופא אנדוקרינולוג שראה את התוצאות אמר לי שהתוצאה הינה גבולית והפנה אותי לבדיקה גנטית ל-
MEN 2B...
מה פירוש הדבר תוצאה גבולית של קלציטונין והאם זה דורש טיפול כלשהו או מעקב???
האם בדיקה גנטית ל- MEN 2B כלולה בסל הבריאות???
תודה וכל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MEN2B
ד``ר רוזני אברמוף-נס28/05/2010שלום
הבדיקה מכוסה ע"י הקופות במידה וקיים אישור לכך. לכל קופה הדרישות שלה לאישור.
לגבי המשמעות או הסיבה לבדיקה אתה צריך לדון עם האנדקרינולוג שלך אשר מכיר אותך היטב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה ליודלאורה26/05/2010
שלום רב,
אני אחות בחדר ניתוח וסובלת שלוש שנים מיתר פעילות של בלוטת התריס.
השאילה שלי היא:
אני רוחצת ידיים בפולידין הרבה פעמים ביום למשך זמן ארוך כל השבוע.
אני שואפת אדי יוד כל היום.
האם החשיפה כזאת ליוד מזיקה לי ואם כן עד כמה?
האם קיימת ספיגה דרך העור של כפות הידיים?
האם היוד נספג דרך הנשימה?
על התשובה אודה מראש.
בברכה , לאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוד
ד``ר רוזני אברמוף-נס28/05/2010שלום
היוד נספג דרך העור.
בהחלט יכולה להיות לזה חשיבות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפה ליוד
לאורה30/05/2010האם ניתן לדעת יותר על הנושא?
אולי אוכל לקבל הכוונה היכן לחפש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת מתוק וסוכרתדקלה25/05/2010
שלום,
האם אכילה רבה של מתוק בילדות גורמת לסכרת סוג 1 ו-2? הבן שלי בן 3.5, רזה עם חיבה עזה למתוק. אני מנסה למתן אותו ומרשה לו יום כן יום לא. בגן אוכלים הרבה פחמימות. בנוסף הוא לא ינק (נאלצתי לקחת תרופות אחרי הלידה שאסורות בהנקה) אני ממש חוששת מסכרת 1 ו-2. מה לעשות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת מתוק
ד``ר רוזני אברמוף-נס25/05/2010שלום
אכילת מתוק בגיל צעיר אינו גורם לסוכרת מסוג 1 . לגבי סוכרת מסוג 2 רק במידה וקיימת השמנה אז הנטיה לסוכרת מסוג 2 גדלה אך היא עדיין מאד נמוכה בילדים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
דקלה25/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאותנטלי24/05/2010
לפני מס' שנים ביצעתי דיאטה מאוד חריפה וקיצונית שבמהלכה ירדתי המון במשקל
כרגע אני תקועה במשקל 68 כבר למעלה משלוש שנים.
ביצעתי בדיקות דם לראות עם עשיתי נזק לבלוטת התריס/חילוף חומרים
להלן התוצאות:
TSH 0.357
Ferritin 53.8
FT4 1.19
T3 116
יש לי מס' שאלות
1. האם באמת יש לי תת פעילות של הבלוטה ?
2. האם בעקבות כך המשקל שלי תקועה למרות ההתמדה?
3. באם כן האם ניתן לטפל בזה ? בעזרת מה?
4. האם ברגע שאתחיל טיפול הירידה במשקל תחזור ?
אשמח לתשובתכם
בתודה רבה וערב טוב
נטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות
ד''ר זהר לנדאו24/05/2010שלום רב,
לא ציינת יחידות ואת ערכי הנורמה של המעבדה בה עשית את הבדיקות, אבל נראה לי כי הערכים תקינים. לא נראה כי יש נזק לבלוטת התריס. לא נראה כי יש לך תת פעילות של בלוטת התריס.
לרב הנשים משקל של 68 הינו משקל תקין למדי.
כדאי להתייעץ עם דיאטנית לגבי התזונה ולראות אם יש חריגה קלורית.
קושי לרדת במשקל הינו דבר נפוץ מאד, ולא מעיד בדרך כלל על בעיה הורמונאלית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נטלי25/05/2010בדיקת ה-TSH שלי נמצאת מתחת לנורמה -הנורמה של המעבדה הינה 0.4
והתוצאה הייתה 0.375
מה זה אומר ?
יתר הבדיקות שציינתי ממש עומדות על הנורמה הגבולית ביותר (כלפי צד שמאל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
ד''ר זהר לנדאו25/05/2010שלום רב,
הערכים בתוך הנורמה. ה - TSH מעט נמוך מהתקין, אך ברמה כזו אין לכך משמעות קלינית.
בכל אופן כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל היכול לראות את התמונה כולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריון???עדי23/05/2010
בבדיקת ה - 100 גר' קיבלתי את ההערכים הבאים:
צום - 76
60 - 184
120 - 196
180 - 120
האם יש לי סכרת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריונית
ד''ר זהר לנדאו23/05/2010ההגדרה לסוכרת הריון הינה אם יש 2 בדיקות מעל הערכים: 95 בצום, לאחר שעה 180, שעתיים - 155, 3 שעות - 140.
יש לך ערך אחד גבולי ואחד גבוה.
עליך לפנות לרופא הנשים כדי לקבל הדרכה איך לטפל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בהריוןרותם23/05/2010
שלום,
אני בשבוע 33 להריון.
בתחילת ההריון אובחנה אצלי תת פעילות סאב-קלינית והתחלתי לקחת אלטרוקסין.
היום אני נוטלת מינון של 50 מידי יום.
בבדיקת דם שביצעתי היום התקבלו הערכים הבאים:
TSH=2.05
T3-Free=3.4 (טווח הנורמה 3.5-6.5)
T4-Free=14.6 (טווח הנורמה 10-20)
מה משמעות הערך הנמוך של ה- T3? (יש לציין שבבדיקות קודמות שעשיתי במהלך ההריון הערך היה תקין)
האם עלי לשנות את מינון הטיפול הנוכחי?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בהריון
ד''ר זהר לנדאו23/05/2010שלום רב,
אנו מאזנים את הטיפול לפי רמת ה - TSH ולא לפי רמת ה- T3.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
רותם23/05/2010אז מה המשמעות של הערך הנמוך של T3?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אין לערך נמוך של T3 משמעות קלינית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רותם24/05/2010כלומר- אין השפעה על העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירון30/05/2010מחכה לתשובה...
האם במידה וה- TSH תקין, אך סטייה T3/T4 משמעותה שאין השפעה על העובר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשישות מהירהקרן23/05/2010
שלום
בת 34 , כבר 4 שנים בסטרס רציני ,
משקל עודף של 30 קילו
בשנה האחרונה יש לי קושי בכאב בשרירי הרגליים בזמן עליית מדרגות , מתעייפת אחרי קומה ,
עור הגוף שלי נראה זקן , ולאחרונה גם גילו לי הצטברות של שומן בכבד
חוץ מזה שאני צריכ הלקחת את עצמי בידיים ולהתחיל דיאטה
נראה ךי שיש מחסור של הורמון גדיל , הייתכן ? ומה אני צריכה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשישות מהירה
את מתארת עודף משקל ניכר, התלונות שאת מתארת בהחלט יכולות להיות קשורות לכך.
יחד עם זאת יש מקום לברר את הסיבה.
יתכנו סיבות שונות, ביניהן הורמונאליות.
נדירים יחסית המקרים בהם הסיבה הינה חוסר הורמון גדילה הגורמים לתלונות הללו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיטל21/05/2010
מה ההמלצה להזרקת לנטוס אם ברצוני למנוע היפו בלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הזרקת לנטוס
ד''ר זהר לנדאו21/05/2010שלום רב,
לנטוס פעיל במשך 24 שעות, ללא שיא בפעילותו.
בכל אופן אם החשש הינו מפני היפוגליקמיה לילית אפשר לקחת את הלנטוס בשעות הבוקר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירופתיה ברגלים ובידייםשולי בק21/05/2010
יש לי סכרת סוג 2 עם נוירופתיה קלה - בינונית.
מטופלת באינסולין ומטרופמין לנוירופתיה מטופלת בגבפנטין 900 מ"ג ליום וליריקה 150 מ"ג.
מאחר וממשיך הכאב הנוירולוג הפנה אותי למרפאת כאב ושם נאמר לי שעלי לקבל טיפול 10 מפגשים של הזלפת חומר שאני לא זוכרת מה שמו.
האם חל שיפור לאחר הטיפול?
האם ידוע לכם באיזה חומר ישתמשו ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בנאורופתיה
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/05/2010שלום
הטיפול שא מקבלת לנאורופתיה הנו די מסיבי.
האם EMG תומך בנאורופותיה פריפרית? האם היית אצל נאורולוג לבדיקה מעמיקה?
איני יודעת את שם החומר המוזלף ומכן איני יודעת כיצד להגיב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר רוזני - נוירופתיה
שולי בק22/05/2010לד''ר רוזני אברמוף-נס
תודה לך על תשובתך המהירה.
נוירולוג הפנה אותי למרפאת כאב מאחר והטיפול שניתן לי לא הועיל ועדיין אני סובלת מכאבים.
EMG מראה על נוירופתיה קלה -עד בינונית.. בוצע בתאריך 4.4.10 בחודש אוגוסט עברתי ניתוח בכף יד ימין תעלה הקרפלית ה - EMG האחרון מראה שהבעיה חזרה על עצמה ושוב נרדמות לי הידיים.
A1C האחרון של חודש מאי הוא 7.8. השומנים - גליצרידים היו מאוד גבוהים - 386 , כולסרול - 280, כולסטרול הטוב - 54 והכולסטרול הרע - לא ניתן לחישוב .
שאלותיי הן:
1. מדוע כולסטרול הרע לא ניתן לחישוב מה זה אומר?
2. לאור הנתונים הנל האם את ממליצה לי על טיפול בהזלפת חומר ע"י רופא במרפאת כאב?
תודה לך
יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירופתיה
ד``ר רוזני אברמוף-נס23/05/2010שלום
איזון הסוכרת אינו מיטבי.
לגבי חישוב הכולסטרול הרע הוא אינו מדויק כאשר רמת TRIGLYCERIDES מעל 300 ולכן לא מחושב.
לגבי החומר המוזלף: איני יודעת במה מדובר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפויכלל גופי- משמעותרמי20/05/2010
שלום,
בן 35. בעקבות גידול דו מוקדי פפילרי של 7 מ"מ ו- 5מ"מ באותה אונה עברתי הרחקה מלאה של בלוטת התריס.
שארית 4% . תירוגלובולין ב- TSH גדול מ- 150 היה לא מדיד.
טיפול יוד ב- 100 מיליקירי.
10 ימים אחרי טיפול היוד עברתי מיפוי כלל גופי. להלן תוצאתו:
"קליטה בשארית רקמת תריס בצואר
מיפוי גוף כולו תקין"
האם צפויה קליטה כזו 10 ימים לאחר הטיפול בשל אי הריסתה של כל הבלוטה ?
מה המשמעות ? ומתי עלי לעבור מיפוי נוסף כדי לראות שכל הבלוטה הוכחדה ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי כל גופי
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/05/2010שלום
הקליטה בצוואר באיזור בלוטת תריס מעיד על כך שהיוד נקלט בבולטה ובסופו של דבר הורס אותה.
הערכה לגבי היעילות של הריסת הבלוטה נעשית לפי הצורך כעבור שנה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)