מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- us של בלוטת התריסהדס27/07/2010
שלום,
אני חיילת בת 19 וחצי.
לאחרונה ביצעתי בדיקות דם של בלוטת התריס ויצא לי תוצאה נמוכה של ערך ה- TSH- 0.35.
הרופא שמטפל בי מישש את איזור הבלוטה וראה כי היא נפוחה במקצת מימין ולכן שלח אותי לאולטרסאונד. הממצאים שהתקבלו:
אונה ימנית בממדים 45*14*16 מ"מ.
אינה מוגדלת, מרקמה אחיד.
אונה שמאלית במימדים : 42*11*19 מ"מ.
אינה מוגדלת, מרקמה אחיד פרט לאזור היפואקוגני בקוטב עליון ללא גבולות סדירים ללא זרימת דם יתר בתוכו.
איסטמוס ברוחב: 3 מ"מ, מרקמו אחיד.
רציתי לדעת האם הממצא של האזור ההיפואקוגני לא תקין.
יש לציין כי אני נוטלת מזה כמה חודשים אימוראן ופרדניזון בשל מיאסטניה גרביס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בבלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/07/2010שלום
TSH 0.35 מצביע לרוב על נטיה לפיעלות יתר. במקרה שלך מאחר ואת מקבלת PREDNISONE יתכן והוא גורם לירידה בTSH ולכן מומלץ לבדוק גם FT4 וFT3
לגבי הUS צריך להראות לאנדוקרינולוג ולבצע בדיקה שוב כעבור 4-6 חודשים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת יוד בשתו היפרתירואדיזיםאלמוני27/07/2010
שלום רב,
אני זה כמה חודשים סובל מעודף פעילות בלוטת התריס TSH מתחת ל 0.03
בבדיקה האחרונה סוף סוף T4 נכנס לתחום אבל T3 קצת מחוץ לתחום
ברצוני לדעת אם מומלץ לעבור בדיקת יוד בשתן
עושים בדיקת יוד בשתן באמצעות דגימה חד פעמית
לטעמי הכי מדוייק זה באיסוף שתן
אני נמנע זה כמה חודשים מלאכול סושי ומאכלי ים.
האם תוספי תזונה שמקבל כדוגמת טריקרדיה אבץ ומגנזיום שמגיע עם B6 עלולים להכיל יוד
בתווית של המוצר לא רשום שמכיל יוד
אשמח לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת האם מים מינרלים מכילים יוד?
אלמוני27/07/2010אני שותה שנים מי עין גדי,
האם מים מינרלים מכילין יוד?
איפה רמת היוד נמוכה יותר במים מינרלים או במי ברז
אשמח להתייחסותך בהמשך לשאלה הקודמת ששאלתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכולת יוד
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/07/2010שלום
המקורות של יוד העיקריים הם תוספים (מלח מועשר ביוד) דגי ים וכמובן אצות (ולכן סושי)
למיטב ידיעתי מים אינים מקור ליוד (קיימת מחשבה להעשיר את המים או מי שתיה ביוד באיזורים של חסר)
מתבצעת בדיקת רמת יוד בשתן בבי"ח תל השומר בתשלום. לרוב בדיקה זו אינה חיונית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור27/07/2010
הי
האם ניתן לקחת מוקסיפן במקביל לאלטרוקסין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר זהר לנדאו27/07/2010שלום רב,
אין כל בעיה בכך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרדליה25/07/2010
גיל 55 ,משקל 78 גובה 163.
בבדיקת העמסת סוכר 75 מהיום :
לפני 101.3
אחרי שעתיים 115
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
ד''ר זהר לנדאו26/07/2010שלום רב,
הרמה בצום גבוהה במידה גבולית, הרמה לאחר שעתיים תקינה.
כלומר, אין עדות לסוכרת.
יש צורך לעקוב אחר רמת הסוכר בצום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג נטייה לסכרת?יפעת25/07/2010
שלום רב,
לפני שנה הייתי בהריון ואובחנה לי סכרת הריון - העמסת סוכר 100 -60דק=204 , 120דק=175.
במהלך ההריון לא הזרקתי, הייתי מאוזנת ע"י דיאטה בלבד.
3 חודשים לאחר הלידה תוצאות העמסת 75 היו 120דק=188, העמסה נוספת ביוני האחרון תוצאה זהה.
ברצוני לדעת לאיזה סוג סכרת יש לי נטייה, להלן תוצאות בדיקות שביצעתי:
%HbA1C -5.1 בהריון
HbA1C - 5.3% שלושה חודשים לאחר הלידה
5.4% - HbA1C ביוני האחרון
C-peptid - 203 pmol/L שלושה חודשים לאחר ללידה
C-peptid - 179 pmol/L יוני האחרון
גלוקוז בצום תקין תמיד
insulin Ab - 8%
GAD Ab - 0.55 U/ml
Islet cell Ab - 0.00 JDF unit
אשמח לדעתכם לגביי הטייפ
תודה
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג סוכרת
ד''ר זהר לנדאו25/07/2010שלום רב,
ראשית איני יודעת מה הערכים התקינים במעבדה בה עשית את הבדיקות.
בשל המהלך האיטי שאת מציינת לא נראה לי כי מדובר בסוכרת מסוג 1.
בסוכרת מסוג 1 בדרך כלל המהלך יותר סוער.
לפעמים קשה לקבוע בודאות באיזה סוג סוכרת מדובר ואז יש חשיבות למשקלך, סיפור משפחתי של סוכרת ומחלות אוטואימוניות אחרות (צליאק, תת או יתר פעילות של בלוטת התריס).
בקיצור, צריך לראות את התמונה כולה כדי לחוות דעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוג סכרת - הוספת ערכי ייחוס
יפעת01/08/2010תודה על תשובתך,
משקלי הוא 54 ק"ג (גובה 1.67) , אין לי רקע משפחתי של סכרת, לסבתי יש צליאק.
הוספתי את ערכי הייחוס
%HbA1C -5.1 בהריון
HbA1C - 5.3% שלושה חודשים לאחר הלידה
5.4% - HbA1C ביוני האחרון
ערכי הייחוס: בין 4 ל 6 תקין
C-peptid - 203 pmol/L שלושה חודשים לאחר ללידה
C-peptid - 179 pmol/L יוני האחרון
ערכי הייחוס: בין 298 ל2350 תקין
גלוקוז בצום תקין תמיד
insulin Ab - 8% מתחת ל 6% נורמלי
GAD Ab - 0.55 U/ml קטן מ1 נורמלי
Islet cell Ab - 0.00 JDF unit קטן מ5 נורמלי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
יפעת15/08/2010?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אלדוסטרון ורניןנורית25/07/2010
האם רמת הרנין בדם תיהיה מושפעת מהמזון שאכלתי בימים שקדמו לבדיקה או שבדיקת רמת הרנין בדם נותנת תמונה אמינה על מצב הרנין בגוף ?
האם תוצאת בדיקת אלדוסטרון בדם גם היא תלויית דיאטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רנין ואלדוסטרון
בעקרון הבדיקות הללו אינן מצריכות דיאטה מיוחדת. אולם, יש השפעה למלח במזון ולתנאי שרב קיצוניים.
לרב הבדיקות נלקחות בתנאים רגילים כך שניתן להתייחס לתשובות כמות שהן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום כמה שאלות בבקשהשרון23/07/2010
שלום
אני שרון ואני תלמיד תיכון
יש לי עבודת גמר בביוניקה רפואית בקשר לסכרת
כחלק מהעבודה אני צריך לשאול פרופסור/ית כמה שאלות
הייתי שמח מאוד שיענו לי על אותם שאלות
1.ספר לנו בקצרה על מחלת הסוכרת...
2.שכיחות של מחלת הסוכרת גוברת מדוע?
3.עד כמה מחלת הסוכרת מסוכנת?
4.האם היא ניתנת למניעה?
5.האם מחלת הסוכרת משפיעה על חיי החולה?
6.האם בעולם המערבי מחלת הסוכרת שכיחה יותר ומדוע?
תודה רבה
בכבוד רב שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בקשר לסוכרת
ד''ר זהר לנדאו23/07/2010שרון שלום,
מדובר בשאלות המצריכות תשובות ארוכות.
מציעה שתבדוק בספרות ובאינטרנט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זפקדליה כהן22/07/2010
מה זה אומר זפק רב קישורים?
האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זפק
ד''ר זהר לנדאו22/07/2010שלום רב,
מדובר בתמונה הנראית באולטרה סאונד של בלוטת התריס.
מדובר במצב שכיח מאד המצריך מעקב על ידי אולטרה - סאונד ובדיקות דם לתפקוד בלוטת התריס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- U.S בלוטת תריסרותי22/07/2010
בגלל בעיה של הסמקה ואודם צווארי,בת 64
אשמח לשמוע שהכל בסדר
א.ס תירואיד/ בלוטות המג
*סיבת ההפניה:
בירור
: *ממצאי
מידות:
אונה ימנית עומק 1.3 ס"מ. רוחב 1.33 ס"מ.
אונה שמאלית עומק 0.9 ס"מ רוחב 1.22 ס"מ.
איסטמוס עומק 0.2 ס"מ
הבלוטה - בלתי הומוגני. מירק
היפרמיה יחסית באונה ימנית של בלוטת התריס. לציי
בספק קשר דומיננטי באונה ימנית במידות 0.6 ס"מ.
אחורי במיקו
. בעל גבול לא חד, ווסקולרי בשוליי
-סולידי,היפואקואי. מירק
באותו צד נסרקה קשרית זעירה נוספת בגודל כ 0.2- סיימ.
באונה שמאלית של בלוטת התריס לא ניסרקו קשריות מוצקות או ציסטיות.
ברשותנו בדיקה קודמת להשוואה. אי
היפרמיה באונה ימנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/07/2010שלום
תשובת הUS אינה ברורה .
מציעה שתיתיעצי אישית עם אנדוקרינולוג מאחר וקיים מעבר לקשרית גם סימפטומים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוד רדיו אקטיביא22/07/2010
בת 38, אחרי ניתוח לכריתת בלוטת התריס וטיפול ביוד רדיו אקטיבי. מתכננת מיד בשנה הבאה הריון.
1. מהם הנזקים שעלולים להיות ליוד רדיו אקטיבי לטווח הקצר והארוך מבחינת מישהי שמתכננת הריון לאחר תקופת המתנה של שנה לאחר היוד? מומים, הפלות, לידות מוקדמות? אנא תשובה מפורטת.
2. האם הנזקים תלויים גם בכמות היוד שקיבלתי? נניח מישהי שקיבלה 100 מילקיר תנזק יותר ממישהי שקבלה 75 מיליקרי?
3. יש משהו שניתן לעשות כדי לסלק יותר מהר את היוד (חוץ משתיה מרובה) מהגוף או למנוע נזקים עתידיים מבחינת מישהי שמתכננת הריון.
אני נורא לחוצה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בI131
ד``ר רוזני אברמוף-נס23/07/2010שלום
לאחר שנה לא צפויה פגיעה של הטיפול בI131 בהריון המתוכנן.
רצוי להקפיד על איזון בלוטת תריס ובעיקר למנוע תת פעילות.
לגבי מינון: אין הבדל בין 75 ל100 מיליקירי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בתינוק בן 8 חודשיםליאת22/07/2010
שלום,
עקב ירידה באחוזוני משקל של בני נשלחנו לבדיקות דם ונמצא ערך חריג של בלוטת התריס:
TSH 6.5
T4 14.9
T3 לא נבדק
האם מעיד על בעיה? אציין כי אני סובלת מזה שנים מתת פעילות ומטופלת באלטרוקסין.
מה ידוע על גנטיקה האם תורשתי?
האם חריגה שכזו יכולה לגרום לחוסר תאבון? וירידה באחוזוני גדילה?
מהם ערכי נורמה של TSH לתינוק?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תריסיות בתינוק
מדובר בערך מעט גבוה של TSH. במעבדות שונות יש נורמות שונות לפי הגיל אבל TSH מוגבר במידה קלה נחשב לתקין בשנה הראשונה לחיים.
לא נראה כי זה הגורם לבעיה בשגשוג של התינוק ויש לחפש סיבה אחרת.
אני מניחה כי לך יש מחלת האשימטו שבה יש נוגדנים כנגד בלוטת התריס. זוהי תת תריסיות שאינה מולדת ומתפתחת מאוחר יותר בחיים. נראה כי מה שיש לילדך אינו קשור לתת התריסיות שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריסלילך21/07/2010
שלום רב,
בשבועיים האחרונים חליתי בדלקת ריאות,
במהלך השבועיים לפני שביצעתי צילום חזה בו התגלתה הדלקת , ביצעתי בדיקות דם כלליות כולל בלוטת התריס
התוצאה הייתה TSH=29.25
האם יש השפעה לדלקת על התוצאה? כי עד היום לא היה ידוע לי על בעייה כלשהי.
יש לציין כי רופא המשפחה המליץ לי לערוך בדיקה נוספת לפני התחלת טיפול בכדורים.
המון תודה מראש ,
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תריסיות
נראה כי מדובר בתת פעילות של בלוטת התריס.
קרוב לודאי כי אין קשר בין תת התריסיות לדלקת הריאות.
אכן כדאי לחזור על בדיקת הדם ולהתחיל טיפול לפי הצורך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת פעילות בלוטת התריס
לילך25/07/2010ראשית תודה רבה על התשובה.
תוצאות הבדיקה החוזרת :
TSH- 10.21
FT4- 13.1
מה ההסבר להפרש הגדול מהתוצאה הקודמת: TSH-29.25
תודה רבה מראש,
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת פעילות של בלוטת התריס
לעיתים יש דלקת קלה זמנית של הבלוטה ויתכן פער בבדיקות. דבר נוסף, תמיד תתכן שגיאת מעבדה.
בכל אופן מדובר ב - TSH גבוה המחייב התייחסות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת היריוןאיבון21/07/2010
שלום רב,, אני בשבוע 29, בדיקת סוכר בצום בוריד יצא לי ערך של 97.70... ולאחר חצי שעה בערך בבידקה ביתית, יצא לי ערך 111.גם בצום.. הרופא רשם לי אינסולין, למרות שהבדיקת דרך הוריד הכי אמינה... מה דעתך?? (מסרבת לקחת בנתיים) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריון
רמת סוכר של 97 בצום נחשבת גבוהה. יש צורך להתייחס לכך.
במידה ואין ירידה של הרמה עם דיאטה ופעילות גופנית כדאי לשקול בכל זאת אינסולין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השימוטויעל20/07/2010
מה משמעות של בדיקה: בלוטת התריס בעלת מרקם של השימוטו ללא קשרים דיסקרטים.
האם יש חשד למחלת השימוטו.? האם צריך לעשות בדיקות מיוחדות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבדיקת דם לבלוטת התריס תקינה
יעל20/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשימוטו
ד``ר רוזני אברמוף-נס23/07/2010שלום
התאור בUS מתאים לדלקת. ממליצה לבדוק בדיקת נוגדנים לבלוטת תריס.
יש מקום לעקוב אחר תפקודי בלוטת תריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותדינה20/07/2010
אני מתלבטת אם כדאי לאנשים מבוגרים להחליף כדורים באינסולין ואם זה יכול להקל על חייהם או יקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין או תרופות דרך הפה לסוכרת
ד''ר זהר לנדאו20/07/2010שלום רב,
לרבים, סוכרתיים ורופאים יש מחסום מפני התחלת טיפול באינסולין.
זה נראה לאנשים שונים כמו "סוף הדרך" וכדבר נוראי.
מנסיוני, כאשר מתנסים רואים שהדבר לא נורא. הזריקה כמעט ואינה מורגשת והתוצאות טובות.
לדעתי יש צורך לשקול טיפול באינסולין אם המצב הרפואי מצדיק זאת וזה מה שצריך להנחות בבחירת הטיפול.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם מה שכתבה ד"ר לנדאו
ישראלה20/07/2010לגבי מחסום שיש לאנשים בנושא הזרקת אינסולין ורוצה להוסיף שיש את האינסולין ארוך טווח שלרוב מוזרק רק פעם אחת ביום ואז זה באמת לא נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)