מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחלתהגרייסאני14/06/2010
מה משמעות מחלת הגרייס המלווה בבלוטת תריס מורחבת? עדין לא בוצע ביופסיה האם זה סרטני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת GRAVES
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/06/2010שלום
לרוב במחלת GRAVES בלוטת תריס מוגדלת. לא מדובר בסרטן .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסיןנטלי13/06/2010
התחלתי אתמול לנטול אלטרוקסין 50 מ"ג
תוך כמה זמן ישנה השפעה של הכדור על הבלוטה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ELTROXIN
ניתן להרגיש שינוי כעבור כ2-3 שבועות אך לאפקט המלא כ5-6 שבועות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גלוקוזמורן13/06/2010
בוקר טוב,
היום עשיתי לבת שלי בת החמש וחצי בדיקת גלוקוז, בדיקת דם שנלקחה מהאצבע לאחר צום של 8 שעות.
עשינו את הבדיקה לאחר ששמתי לב כי בתי מרבה לעשות שתן לפעמים אף בכמות מוגזמת וזאת למעשה התופעה היחידה לפי מה שמפורסם באתר(בלילה היא מסוגלת להתאפק)..
עשינו לה בדיקת שתן רגילה + תרבית והכל יצא תקין.
הבדיקה היום הראתה תוצאה של 103. הרופאה שלה אמרה לי על רגל אחת כי עד 110 זה תקין.
אני יודעת שיש סטייה של 10 אחוזים בבדיקה הזאת.... האם 103 זה לא קצת גבוה ? מה המדדים של הבדיקה הזאת?
האם אפשר להרגע ולהניח כי לא מדובר בסכרת נעורים? (אין לנו אף אחד במשפחה עם סכרת/סכרת נעורים, הבנתי שזה תורשתי...).
אודה על תשובה,
יום טוב
מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גלוקוז
ד''ר זהר לנדאו15/06/2010שלום רב,
הערך התקין בצום הינו עד 100. אולם, כפי שציינת יש חוסר דיוק מסויים במכשיר המדידה הביתי.
כמו כן השתנה ושתיה מרובים קורים בערכי סוכר הרבה יותר גבוהים.
העובדה שבשתן אין סוכר וכי רמת הסוכר אינה גבוהה מצביעה כי אין סוכרת.
אני מציעה לעשות בדיקה נוספת במעבדה (מדם ורידי) בצום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בCTל12/06/2010
שלום ד"ר
בסי טי ע"ש צווארי התגלה ממצא:קשריות קטנות,הסתידויות באיסטמוס ימני של טירואיד.מה זאת אומרת?ואם יש משמאות בממצא?לנוסף יש לי כאב בצוואר ובאיזור בלוטות התריס.TSH תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשריות בצוואר
ממצאים בבלוטת תריס הנם די שכיחים.כדאי לבצע US של הצוואר ואז עם התוצאות לפנות לאנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 סוגי סוכרת?נעמי10/06/2010
אני לא כל כך מבינה מה ההבדלים בין סוכרת 1וסוכרת 2, לא רק מבחינת סימנים אלא הטיפול ממש
הבנתי שיש עוד סוג של סוכרת וגם עליה אני אשמח להסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/06/2010שלום
סוכרת מסוג 1 הנה סוכרת התלויה באינסולין (לרוב מופיעה בגיל צעיר אך יכולה להופיע בכל גיל) הטיפול היחידי שניתן הוא אינסולין.
סוכרת מסוג 2: הנה הסוכרת השכיחה (90% מן המקרים) לרוב מופיעה בגיל מאוחר יותר, ניתנת לאיזון באמצעות כדורים אך לעיתים לצורך איזון ניתן גם טיפול באינסולין.
אין סוכרת מסוג 3
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת
סוכרת מסוג 1 הנה סוכרת המופיעה בגיל צעיר לרוב ונדרש טיפול באינסולין מהתחלת המחלה ואינסולין מהווה הטיפול הבלעדי בה.
סוכרת מסוג 2 הנה הסוכרת השכיחה. לרוב מופיעה בגיל מאוחר יותר וניתן לאזן במאצעות כדורים אך לעיתים נדרש גם טיפול באינסולין.
סוכרת מסוג 3 לא קיימת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בלוטת התריסעדי09/06/2010
אני בהריון שבוע 16 וסובלת מתת פעילות קלה בערך 7.5 מלפני ההריון, מאוזנת עם אלטרוקסין מלפני ההריון והערכים היו בטווח הנורמה אבל בשבוע 7 עלו שוב ל7.5 והעלו לי את המינון ומאז 2.5 +- עושה מעקב כל חודש אצל אנדוקרינולוג ולמרות שהעלו לי את המינון עוד כי הוא אמר שבהריון רצוי TSH 1.5 בערך ולא מעל 2 ועדיין מבדיקה שעשיתי אתמול אלו התוצאות:
TSH 2.62
FT4 16.7
FT3 3.91
האם בערכים אלו של TSH יכולה להיות פגיעה בהתפתחות המוחית של העובר ועליה בסיכון לרעלת הריון, לידה במשקל נמוך, הפלות וכו' קראתי שאלו ההשפעות של תת פעילות על ההריון.
שאלה שניה, האם העובדה שבתחילת ההריון הTSH היה גבוה זה גרם כבר נזק כלשהו להתפתחות המוח של העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת תריס בהריון
את מאוזנת טוב.
בטרימסטר השני והשלישי רצוי TSH<3 ולכן לא צפויה שום בעיה הקשורה להורמוני בלוטת תריס
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין בהריוןלירון09/06/2010
שלום,
מתחילת ההריון אני נוטלת אלטרוקסין עקב תת פעילות סאב קלינית.
בבדיקת דם האחרונה שעשיתי, בשבוע 33, התקבלו הערכים הבאים:
TSH=2.05
T3-Free=3.4 כאשר טווח הנורמה 3.5-6.5
T4-Free=14.6
האם התוצאות תקינות או שיש לשנות מינון?
האם יש משמעות לחריגה ב- T3-free?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת תירס בהריון
הבדיקות בסדר גמור
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצטער על השאלה החוזרתדוד08/06/2010
אבל אני מבקש חידוד קטן.
קיבלתי תושבה שרמת גלוקוז של 77 זוהי תוצאה טובה.
אני רוצה לדעת האם המצב אפשרי שלמרות מחלת סכרת יהיה תוצאה כזאת בבדיקת צום של 10 שעות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר בצום
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/06/2010שלום
לא סביר שתהיה סוכרת עם בדיקת סוכר בצום של 77 אלא אם כן האדם כבר מקבל טיפול לסוכרת אשר גורמת לירידה בערכי סוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת TSHסיגי08/06/2010
בבדיקות דם שעשיתי לפני כחודשיים, התגלה כי רמת ה-TSH היא 5.98 כשהנורמה היא בין
0.35 ל5.50. ה-FT4 הוא בנורמה (13.1).
שני רופאים שונים לא המליצו על התחלת טיפול כלשהו, הם טוענים שכדאי לחכות ולבצע בדיקת דם נוספת בעוד כחודש.
במידה ואני מעוניינת להיכנס להריון, האם רמה כזו של TSH עלולה להפריע? האם כדאי לפנות שוב לרופא ולהתחיל טיפול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת TSH
במידה ואת רוצה להכנס להריון אז כדאי לטפל או לחזור כעבור שבועות על הבדיקה עוד לפני הכניסה להריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח מבחן ACTHשיר07/06/2010
לפני כחודש נערך לי במרפאה האנדוקרינולוגית באיכילוב מבחן גירוי ACTH
1 מ"ג. אשמח אם תוכלולעזור לי בפירוש התוצאות עד שיגיע התור לרופאה:
קורטיזול חופשי בזמן 0 0.98 (הטווח 0.17-1.25)
לאחר 20 דקות 0.48 מק"ג ל 100 מ"ל
לאחר 30 דקות 1.55
לאחר 40 דקות 0.87
כמו כן, תוצאות אלדוסטרון בשכיבה 162 PG/ML (הטווח התקין 25-125)
מה דעתכן המקצועית?
תודה מראש
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת SYNACTHEN
אני לא מכירה את הבדיקה של קורטיזול חופשי בדם ולכן ממליצה שתתיעץ עם הרופאים שבצעו את הבדיקה.
לגבי האלדוסטרון לא קיים חסר והשאלה אם קיים יתר לחץ דם ואם כן מה רמת הרנין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת?דוד07/06/2010
עשיתי בדיקת דם לאחר 10 שעות צום ובתשובות קיבלתי גלוקוז של 77.
בנוסף אני חושב שמופיעים אצלי חלק מהתסמינים למחלה.
האם בעקבות התוצאות אני יכול להיות בטוח ב-100 אחוז שאינני חולה בסכרת או רק בדיקת העמסת סוכר יכולה לתת תשובה בטוחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד''ר זהר לנדאו07/06/2010שלום רב,
הבדיקה תקינה. לפי רמה זו אין לך סוכרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר פעילות בלוטת התריסאלמוני07/06/2010
שלום רב,
אני בן 40 לא לוקח תקופות.
קבלתי עכשיו תוצאות בדיקת דם שעשיתי חודש אחרי המיפוי ואני מאוד מוטרד
TSH נמוך מ 0.03
Free Thyroxine (FT4) היה 21.7
Triiodothyronine Free FT3 היה 9.69
TSI לצערי לא קבלתי עדיין מחכה מעל חודש לתוצאות
יש לי ירדה מתמשכת ב Neutrophils בחודשים האחרונים, (כנראה בגלל שהפסקתי
לקחת ליתיום)
31.7% שהטווח הוא 40-75
חודש קודם היה 38.5% ולפני 3 חודשים 48.7%
WBC היה 4 לפני חודש 3.7 ולפני 3 חודשים 3.1
המוגלובין תקין גם טסיות
Lymphocytes % היה 56.6 שהטווח 22-43 לפני חודש היה 50.9 ולפני 3 חודשים 41.7
Neutrophils היה 1.27 שהטווח 1.8-7.7 לפני חודש היה 1.42 ולפני שלושה חודשים 1.5
חשוב לי לציין שאבחנו אצלי יתר פעילות בלוטת התריס לפני חודש היה 0.05 לפני 3 חודשים הי 0.52 מיפוי בלוטת התריס עשיתי והראה על התחלה של יתר פעילות
אני מוטרד מהתוצאות,
מה ניתן לעשות? האפ אפשר לטפל ב PTU או מרקטמזול שיש להם תופעת לוואי של ירידה בתאים לבנים,גם ככה אני עם תוצאות לא ממש טובות
אשמח לחוות דעתך בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון חשוב מאוד לגבי TSI ו TBAB
אלמוני08/06/2010קבלתי עכשיו תוצאות שנבדקו לפני חודש וכמה ימים
TSI היה 96 תחום 0-140
TBAB היה רשום UNDELECTUBLE L תחום רשום 0-20
האם יש בזה סימנים מעודדים שזה לא מחלת גרייס??
האם יש מקום לחזור על בדיקת TSI לראות אם חל שינוי מאז
הירידה התלולה של ה TSH שהגיע למתחת ל 0.03 התרחשה בכמה חודשים בבת אחת עם הפסקת הליתיום שאגב הופסק בהדרגה
אודה לך על תגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות יתר של בלוטת תריס
נראה שכבר שוחחנו על כך.
מומלץ לבצע מיפוי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי כבר מיפוי לפני חודש בהמלצתך
אלמוני08/06/2010אמרת לחזור על בדיקות הדם אחרי המיפוי ואכן כך עשיתי.
להלן תוצאות המיפוי מלפני חודש "בלוטת המגן בגבול העליון של הנורמה בגודלה.
חוסר הומגניות בקליטה ללא עדות לאזורים שונים שאינם מרכזים את החומר.
הקליטה של החומר בבלוטה בגבול התחתון של הנורמה שווה לקליטה בבולטת הרוק.
קצה תחתון של הבלוטה נמצא מעל פתח בית החזה"
האם צריך לחזור שוב על מיפוי??
האם TSI שלי שהראה שאני בתחום העליון של הנוגדנים יכול לעודד ולשלול את תסמונת גריבס
את ממליצה לחזור על TSI בעוד כמה חודשים לראות אם יש שינוי משמעותי?
התחלתי עכשיו להקפיד על תזונה נכונה ולאכול מזונות גויטרוגנים ומרבה בירקות מוצלבים כדוגמת ברוקלי קולורבי וכו"
אשמח לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי בלוטת תריס
לדעתי לא צריך לחזור על מיפוי או על TSI
ההחלטה אם לטפל או לא תלויה בגייל, תסמינים וכו.
החלטה בינך לבין האנדורינולוג שלך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סבילות לחוםלוהט07/06/2010
שלום רב,
אני בן 54 וסובל מזה כ-15 שנה מתת-פעילות של בלוטת המגן, מטופל ע"י אלטרוקסין במינון שעולה בהתמדה. המינון בשנים האחרונות 200 מ"ג ליום. מזה כשנתיים סובל מאי-סבילות לחום, הזעות קשות ביותר ולעיתים גם קוצר נשימה במאמץ הקל ביותר, למרות שאני יוצא להליכות בנות שעה מדי יום. התוצאות האחרונות של בדיקות הדם הן TSH = 0.24, Free T3 = 5.0, Free T4 = 16.3. אק"ג ואקו לב ב.מ.פ. ב-CT בטן ואגן - האדרנלים ב.מ.פ. ובקע היטאלי קטן של הקיבה לבית החזה ודיברטיקולוזיס. י.ל.ד מאוזן תרופתית, היפרליפדמיה מאוזנת תרופתית (כולל דיאטה ופעילות גופנית), BMI 29.1 . אבי נפטר מהתקף לב בגיל 58.
בעבר הייתי במעקב אנדוקריני אך פרט למעקב אחרי ה-TSH והתאמת מינון האלטרוקסין לא נעשה דבר ולכן חזרתי לטיפולו של רופא המשפחה.
אשמח לשמוע הצעות לבדיקות נוספות ו/או המשך טיפול.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעות
יתכן וההזעות קשורות למשקל היתר שלך.
האם יש לך אפשרות לרדת במשקל?
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי סבילות לחום - המשך
לוהט07/06/2010שלום ותודה על התשובה.
לצערי, אינני מצליח לרדת במשקל. במאמץ רב אני מצליח לעשות פעילות גופנית אבל אני מקבל תרופה נגד דיכאון המגבירה את התיאבון (ואני חושב שגם מאטה את חילוף החומרים) וניסיונות להחליפה בתרופה אחרת לא עלו יפה. האם הבדיקות שעברתי מספיקות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוהט מחום
ד''ר זהר לנדאו08/06/2010שלום רב,
נראה לי שהבירור שעברת מספק.
מציעה להתייעץ ליתר בטחון שוב עם הרופא שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרנלסיגל06/06/2010
התגלה אצלי לפני חצי שנה במקרה גוש באדרנל בגודל 33*28 מ"מ. (סיטי ואמאראי) בהתאם לבקשת האנדוקרינולוג חזרתי על בדיקת הסיטי כעת.
התוצאות: הגוש אובלי מוגבל היטב בלתי הומוגני ללא הסתידות וללא מרכיב שומני גס לפחות עם אדרה הקפית ובחלק העליון של מרכז הגוש ללא "שטיפה", מהירה של החומר הניגודי בסריקה מאוחרת. סה"כ הגוש לא השתנה גודלו ללא שינוי לעומת בדיקה קודמת. אבחנה מבדלת העיקרית בין אדנומה, מיולופומה.
האם הגוש זה אדנומה או מיולופומה?במידה ומילופומה - מה זה? האם צריך להוציא? (אין בעייה הורמונלית).
תודה מראש על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש אדרנלי
לא שמתי לב לשאלה
הגוש לא מיאלוליפומה מאחר ולא קיים מרכיב שומני לפי התאור שלך.
אם הבירור ההורמונלי תקין והגוש לא גדל יתכן וניתן להמשיך לעקוב אחריו בלבד אך זהו שיקול של הרופא שעוקב אחרייך ושלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ncah או PCOמיטל06/06/2010
קצת ארוך – סליחה.
כיום בת 31.
בגיל 23 במסגרת ביקור אצל רופא נשים, נמסר לי ששיעור היתר שלי הוא כתוצאה משחלות פוליציסטיות (לא נעשו בדיקות דם – רק US). ניתנו לי גלולות שהפסקתי לקחת אחרי כמה חודשים בשל כל מיני תופעות לוואי. מאז ללא טיפול.
בגיל 30 נערך לי בירור הורמונאלי במסגרת ניסיונות כושלים להרות, ועלה כי יש הפרשות יתר מהאדרנל (ANDROSTENED= 9.9, DHEA=14.3, PRG-17-OH = 4.50, FREE TESTOST=2.1).
במסגרת המעקבים נצפו בUS הרבה זקיקים קטנים –באופן שאכן מתאים ל PCO . מצד שני- לא היה פער גדול בין הfsh (7.2) לבין ה LH (5.5).
במהלך ההזרעות ניתן לי טיפול של 0.5 דקסמטזון ליום על מנת להוריד את רמת הפרוג – מה שאכן עזר להורדתו, אולם לא נקלטתי.
היום אני בפתחו של סבב IVF שני כאשר הראשון בוצע ללא סטרואידים (כי הפרוג' היה מאוזן) ובמהלך גלישה באינטרנט גיליתי על קיומה של NCAH שיתכן שיש לי אותה והבנתי שאם אכן כך עלי להיות מטופלת בסטרואידים עד לכניסה להריון וקביעת מין העובר. הרופא שלי מעולם לא הזכיר זאת.
האם עלי לפנות לקופה ולבקש הפניה לבדיקה גנטית? האם עלי לבקש מרופא הפריון שלי שירשום לי בסבב הבא דקסמטזון?
איך אפשר לדעת האם אני סובלת מהתסמונת? האם ניתן לברר זאת בתקופה זו תוך כדי טיפולי ההפריה?
רק לציין כי את הוסת הראשונה קיבלתי בגיל 15 והיא מעולם לא היתה סדירה. בגיל 20 התחלתי לסבול משיעור יתר שהולך ומתגבר והיום נחשב לקשה. אני סובלת מעודף משקל (10 ק"ג מיותרים).
תודה רבה על המענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NCAH
אבחנה של NCAH עושים על ידי בדיקה הנקראת ACTH test.
במצב כזה יש מקום לטיפול בדקסמטזון.
אני מציעה להתייעץ עם אנדוקרינולוג או גניקולוג ולברר אם הבדיקה נעשתה לך בעבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)