מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטילת כדור אבץכדור אבץ22/05/2010
שלום,
נוכח התגברות בעיית נשירת השיער וכן אנמיה הומלץ לי ע"י הרופא ליטול כדור ברזל + כדור אבץ ביום למשך 3 חודשים לפחות ואז לחזור שוב על בדיקות דם.
הבעיה החל מעת נטילת הכדורים (מזה 3 ימים) יש לי בחילות והקאות.
לצערי ביחד עם התרופה אין אלון מידע בדבר התופעות לוואי חרף חובת חברת התרופה לפרסם זאת (לעניות דעתי).
לפיכך, אם מישהו יוכל לגיב להודעה, ולרשום לי את תופעות הלוואי של כדור האבץ זה יעזור לי מאוד.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבץ.
אילן ללבניקוב31/05/2010שלום רב,
כאשר האבץ ניטל לפי ההוראות ובאופן מתון (כ-15 מ"ג ביום), כמעט ולא קיימות תופעות לוואי, אולם צריכה מוגברת של אבץ (יותר מ-300 מ"ג ביום) עלולה לפגוע במערכת החיסונית. אנשים שונים שנטלו אבץ דיווחו על תופעות דוגמת כאבי בטן, בחילה, אי-נעימות בפה, טעם לוואי, קלקול קיבה, טעם מתכתי בפה, דם בשתן ועייפות. אנשים אלה, יש לציין, נטלו אבץ במינון של יותר מ-150 מג' ביום.
כאמור, אבץ שניטל בהתאם להוראות לא הראה תופעות לוואי. אבץ מעכב ספיגת נחושת. מחסור בנחושת עלול לגרום לאנמיה, לרמות נמוכות של HDL (הכולסטרול הטוב), או להפרעות בקצב הלב. כאשר נוטלים תוספי אבץ במשך יותר מכמה ימים (למעט אנשים עם מחלת ווילסון), מומלץ להגביר את צריכת הנחושת. מקורות מסוימים ממליצים על יחס אבץ לנחושת של 10:1.
האבץ מתחרה על הספיגה עם נחושת, ברזל, סידן ומגנזיום. תוסף רב-מינרלי ימנע בעיות באיזון העלולות להיגרם כתוצאה מנטילת כמויות גדולות של אבץ לאורך זמן.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרודקס ורואקוטןליהי19/05/2010
הי,
נוטלת רואקוטן 20 מ"ג ליום כחודשיים, קיבלתי ציפרודקס 250 מ"ג פעמיים ביום ל3 ימים
האם אפשר לקחת יחד?
במידה ולא, מה כן מותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
אילן ללבניקוב21/05/2010ליהי שלום רב,
אין מניעה לשלב בין התרופות הנ"ל. אך אני תמיד ממליץ להפריד לפחות חצי שעה ביניהן כדי לשפר את הספיגה בגוף. בכל מקרה, את הציפרודקס לא מומלץ לקחת עם חלב ו/או מוצרי חלב למיניהם,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבקורדליה19/05/2010
האם יכול לעשות הרעלה בדם בנטילת 20 מג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבקור.
אילן ללבניקוב21/05/2010גלי שלום רב,
לא ברור למה כוונתך בהרעלה(אם הכוונה לתופעות לוואי אז יש לתרופה תופעות לוואי שונות כגון כאבי שרירים ועייפות), אז הייתי ממליץ לך לשאול בעצת הרופא המטפל שלך,
שבת שלום,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור בלתי נסבליםלילך18/05/2010
כל חודש אני סובלת מכאבי מחזור שממש משביתים אותי, משככי כאבים מקלים במעט אבל לא ממש עושים את העבודה, יש עוד משהו שאפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור.
אילן ללבניקוב21/05/2010לילך שלום רב,
בהחלט ניתן לטפל בכאבי המחזור. מטפל/ת יוכלו לבנות עבורך פורמולה להקלת הכאבים בזמן המחזור בה תוכלי להישתמש באופן נקודתי, במקום כדורים להרגעת כאבים.
הדרך המקיפה יותר היא כמובן לגשת לאבחון מעמיק אשר בסופו תותאם לך פורמולה לאיזון המערכת ההורמונלית - זו הסיבה לכאבי המחזור / לדימומים קשים או לא סדירים / לקרישי דם ותופעות אחרות (אינני יודעת אם את סובלת מכולן, זה לא מחייב) כאשר הטיפול לוקח בדרך כלל, לפחות 3-4 חודשים. כאשר המערכת ההורמונלית מגיעה לאיזון, פוחתים הכאבים באופן משמעותי ואף נמוגים לחלוטין.
גם אם תחליטי לבחור בדרך ה"ארוכה" יותר, שהיא הנכונה ביותר לדעתי, תוכלי לשלב במקביל בימי המחזור הקשים את האפשרות הראשונה עליה דיברתי - פורמולה למצבים אקוטיים של הכאב על בסיס הומיאופטי או צמחי אשר פועלים מהר וביעילות וללא כל תופעות לוואי.
אשמח לעזור לך, בינתיים - נסי להניח כרית מים חמים על הבטן
זה יכול להרגיע מאוד, חום עוזר גם הוא לפתיחת התכווצויות - וגם חליטת של נענע או מליסה.
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
גלית23/05/2010קחי גלולות נגד הריון, את לא מאמינה כמה זה מפחית את הכאבים...(לפחות הסוג שאני לוקחת...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
לילך24/05/2010לקחת גלולות רק בגלל הכאבים כאילו? זה מותר? איזה סוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ.
אילן ללבניקוב31/05/2010לילך שלום רב,
הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל ולהיוועץ בו לגבי משככי כאבים, לא הייתי ממליץ לך על גלולות כיוון שזה לא תפקידן העיקרי ויש להן תופעות לוואי.
אני ממליץ לך על טיפות הומיאופטיות הנקראות ARNICA C30, יש לקחת 10 טיפות 3 פעמים ביום למניעה, לטיפול בכאבים לוקחים 10 טיפות כל 3 שעות בקצת מים לפני הארוחה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קריאת תוקף של רטליןאייל17/05/2010
שלום
יש ברשותי 10 כדורי רטלין שעליהם רשום באחד הצדדים את המספרים:
2010 02 08 03
רציתי לדעת האם הם עדיין בתוקף ואם לא מה הסיכונים להשתמש בהם בהנחה שאוחסנו כראוי.
יש לציין שבעבר השתמשתי בכמה ואף היה לי מרשם אך עברה שנה שלא השתמשתי.
יש לי מבחן בקרוב והרופא לא באיזור לימודיי, לכן חשבתי להשתמש בהם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה? אין תשובה?
אייל20/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב מינירלים?ניוקי15/05/2010
א. האם מותר לקחת בו זמנית כדור אבץ ומגנזיום עם כדור קלציום? כלומר בו זמנית . ב. האם כדור של קומפלקס B מכיל B 6? ג. אם לוקחים כדור של קומפלקס B בבוקר , האם נגרמת הפרעת שינה? תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ טבעי.
אילן ללבניקוב21/05/2010שלום רב,
אין מניעה לשלב בין המינרלים הנ"ל, כיוון שגם במולטי ויטמין קיימים ויטמינים ומינרלים שונים באותו הכדור.
לגבי קומפלקס של ויטמיני B, יש לבדוק בתווית איזה סוגים הכדור מכיל של ויטמיני B.
היות וויטמיני B מסיסים במים, אין אפשרות להגיע להרעלה מצריכת כמות גבוהה. עודף ויטמיני B מופרש בשתן. כל ויטמיני B מתפקדים כקבוצה אבל לכל אחד מהם תפקיד ספציפי. חשוב להקפיד לקחת את כל המשפחה בשלמותה כפי שהיא מופיעה במזונות טבעיים ולא כבודדים. הם מעורבים זה בזה בפעילותם ויחסי הגומלין ביניהם בצורה כזאת, שלקיחת סוג אחד של הקבוצה בנפרד, מפירה את האיזון הפנימי ויכולה לגרום למחסורים בשאר ויטמיני B. לדוגמה B2 ניתן לקחת בצורה בודדת למשך שבועיים בלבד מעבר לזמן זה יש להוסיף B קומפלקס.
שבת שלום,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם וייעוצ האם מצריךדורי15/05/2010
כדורים
ד"ר , שלום
אנוכי בן 41 בריאות תקינה למעט מעי רגיש פאסוריאזיס ומיגרנה ( הכל בקטנה) וללא תרופות,
לפני מס' ח' עשיתי בדיקות דם בעקבות ההרגשה ביום אחד שהרגשתי קור פתאומי וגוף שרעד כולו ( תופעה שחזרה בתוך 3 חודשים פעמיים שתוך יום זה עבר) , הרופא אמר שאין לו אינדיקציה ולשם הסר ספק נעשה בדיקת דם.
ממצאי בדיקת הדם(מצ"ב בהמשך תוצאות בדיקות דם ובדיקות נוספות ) העלו שחסר ברזל וכמו כן חסרים ויטמינים, הרופא אמר שמצריך :
1 - B12 SUBLINIGAL 1000
2- ERRO GRADUMENT 325 MG
ומכאן שאלותיי
1 - האם האבחנה נכונה
2 - האם הכדורים יכולים לפגוע בתפקוד מיני , והאם עלולים באיזה צורה להחריף את תופעת המעי הרגיש
3 - משום מה ידידים יעצו לי לחילופין למרשם הרופא לקחת B12 של סולגאר , וברזל של סולגאר - האם זה באמת עדיף על מרשם .
4- האם באמת זה יעזור ומה קורה אם אני לא אקח ( כי אני לא חסיד גדול של תרופות)
תודה מראש
שם הבדיקה תוצאה יחידות ערכי ייחוס
GLUCOSE 93 mg/dl 70.0-100.0
UREA 22 mg/dl 17.0-43.0
CREATININE 0.75 mg/dl 0.7-1.2
URIC ACID 5.2 mg/dl 3.5-7.2
SODIUM 138.6 mEq/L 135.0-145.0
POTASSIUM 3.9 mEq/L 3.5-5.1
PROTEIN-TOTAL 7.8 g/dl 6.6-8.3
CALCIUM 9.27 mg/dl 8.5-10.5
ALBUMIN 4.5 g/dl. 3.5-5.2
PHOSPHORUS 3.3 mg/dl 2.5-5.0
CHOLESTEROL 143.7 mg/dl 1.10.0-200.0
TRIGLYCERIDES 111 mg/dl 0.0-150.0
CHOLESTEROL- HDL 42 mg/dl 40.0-120.0
CHOLESTEROL-LDL-calc 79.3 mg/dl 40.0-130.0
NON-HDL_CHOLESTEROL 101 mg/dl
IRON 47 µg/dl 60.0-160.0
TRANSFERRIN 264 mg/dl 200.0-360.0
BILIRUBIN-TOTAL 0.5 mg/dl 0.3-1.2
BILIRUBIN-DIRECT 0.1 mg/dl 0.1-0.3
GOT (AST) 18 LT/L 0.0-35.0
GPT (ALT) 17 U/L 0.0-45.0
GGT 30 U/L 0.0-55.0
ALK. PHOSPHATASE 78 U/L 40.0-130.0
שם הבדיקה תוצאה יחידות ערכי ייחוס
WBC 8 K/ul 4.8-10.8
RBC 4.76 M/ul 4.7-6.1
HB 14 g/dl 13.5-17.5
HCT 42.5 % 42.0-52.0
MCH 29.5 pg 26.0-31.0
MCHC 33 g/dl 33.0-36.7
RDW 12.5 % 11.0-16.0
MCV 89.5 fL 80.0-94.0
NEUT% 62.6 % 40.0-75.0
LYM% 26.6 % 20.0-50.0
.MONO% 5.3 % 2.0-12.0
EOS % 3.3 % 0.0-7.0
BASO % 0.4 % 0.0-2.0
LUC% 1.9 % 0.0-4.5
NEUT.abs 5 K/ul 1.9-8.0
LYMP.abs 2.1 K/ul 0.9-4.5
MONO.abs 0.4 K/ul 0.2-1.0
EOS.abs 0.3 K/ul 0.0-0.6
BASO abs 0 K/ul 0.0-0.1
LUC abs 0.1 0.0-0.4
MACRO% 0.4 0.0-15.0
MICRO % 0.4 0.0-10.0
HYPER% 0.8 0.0-10.0
HYPO % 2,1 0.0-10.0
M'IICRO%/HYPO% 0.2 0.0-10.0
PLT 245 K/ul 150.0-450.0
MPV 8.9 fL 4.0-13.0
ESR 23 mm/h 2.0-28.0
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך תוצאות הבדיקות-מה לעשות שבמשך
דורי15/05/2010ניתי להעלות לאתר קובץ jpg ולא יוצא טוב באתר שלכם (ולכן נאלצתי לעשות המרות למיניהם)
שם בדיקה תוצאה יחידות ערכי ייחוס
TSH 2.24 mIU/L 0.3-41
VITAMIN Biz 158 pmol/L 156.0-672.0
FOLIC ACID 7.6 nmol/L 7.0-45.0
FERRITIN 73 ng/ml 22.0-322,0
PT-INR 1.03 0.9-1.2
PT-SEC 11.2 Sec 9.5-12.3
PT % 90 % 70.0-100.0
HELICO PYLORI IgG 1.98 U/ml 0.0-0.9
Req. 1008900 בקשה Route. Urine dipslide cult שיגרה
Mater : חומר Test. Urine dipslide cult
תהליך
Urine culture תרבית שלילית
GLUCOSE - U STRIP NORMAL mg/dl
BILIRUBIN- U STRIP NEG mg/dl
KETONES- U STRIP NEG mg/dl
SPECIFIC GRAV-U STRI 1.008 1.0-1.0
PH- U STRIP 5 /µl 4.8-7.4
PROTEIN- U STRIP NEG mg/dl 0.0-30.0
UROBILINOGEN-U STRIP NORMAL mg/dl
ERYTHROCYTES-U STRIP NEG /gl
NITRITE- U STRIP NEG
LEUCOCYTES - U STRIP NEG. /µl* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ.
אילן ללבניקוב21/05/2010דורי שלום רב,
לפי מה שציינת הערכים של תוצאות בדיקתך תקינים למעט הברזל והויטמין B12 שהם קצת נמוכים מהרגיל ולכן הרופא איבחן נכונה את מצבך. לא ידוע לי על תופעות לוואי שלהם בתיפקוד המיני, אך ניתן לשפר אותו על ידי צמחי מרפא אשר מחזירים את כח הגברא ואת האנרגיה והחיוניות בצורה טבעית על ידי יעוץ נטורופטי מתאים.
לגבי הברזל, ישנה פורמולה מצוינת המכילה ברזל טבעי(שאינו גורם לעצירות), ויטמין B12, חומצה פולית וויטמין C החיוניים לספיגת הברזל בגוף. קיימות בשוק מספר חברות טבעיות וכולן טובות באותה המידה(סולגאר, אלטמן, נוטרילייף וכדומה).
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהברווזן14/05/2010
שלום רב
אני סובלת מצריבה קשה באיבר מיני ובפי הטבעת כחודשיים, הסבל הינו רב, ורציתי לשאול, בן זוגי השתמש בקונדילוקס לקונדילומה שהייתה על איבר מינו- הטיפול היה מקומי, לאחר כשלושה ימים היבלת נפלה ולאחר כיומיים אחרי שהיא נפלה חזרנו לקיים יחסי מין כרגיל ולאחר כשבוע וחצי הופיעו אצלי הכאבים פעם ראשונה צריבה בסקס ואז לא רק בסקס אלא כל הזמן, האם זה יכול להיות בגלל הקונדילוקס? האם יכול להיות שנותר מהחומר על איבר המין וזה מה שגורם לי לכאבים? ואם אכן נגרם גירוי מהחומר לא היו רואים זאת בבדיקה גניקולוגית עם קולפוסקופ ? האם נרות דאלאצין עשויים לעזור לי? אובחנה גם דלקת בצוואר הרחם, האם זה קשור? האם דלקת בצוואר הרחם יכולה לגרום לאי נוחות ותכיפות במתן שתן-תרבית שלילית,יש לי הפרשות מרובות-בצבע לבן צהוב.
אודה לתשובתך אני לא יודעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ רפואי.
אילן ללבניקוב21/05/2010שלום רב,
לדעתי הדבר הנכון לעשות הוא שרופא עור יבדוק אותך ורק אז ניתן יהיה לדעת בוודאות באיזו דרך יש לנקוט בכדי לסייע לך בשאלתך,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר לקיחת תרופות.סבא13/05/2010
בן 72 שנים. לפי הוראות רופאת משפחה........ 12.5 נורמיטן. 20 מ"ג אנלדקס. אספירין 100. 10 מ"ג אנלדקס. סימבססטין 40 מ"ג טמולסין 0.4 . מה ו ואיך החלוקה האופטימלית במשך היום ועד הערב.?????? לעתים קרובות ........10 מ"ג לויטרה בתוצאות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות.
אילן ללבניקוב14/05/2010שלום רב,
אני תמיד ממליץ לא לקחת בו זמנית תרופות אלא להפריד לפחות 5-10 דקות בין תרופה לתרופה.
יש אינטראקציה בין תרופתית בין האספירין לנורמיטן ולכן הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל וליידע אותו לגבי זה כיוון שייתכן והאספירין מפריע לפעילות הנורמיטן ועל ידי כך לחץ הדם עשוי לעלות.
שימוש קבוע וממושך (יותר משבוע) בתרופות ממשפחת נוגדי דלקת לא סטרואידים (אספירין), עלול להפחית את היכולת של חוסמי בטא(נורמיטן), להוריד את לחץ הדם. יש להשתמש בזהירות, תוך מעקב אחר לחץ הדם, כאשר מוסיפים / מפסיקים טיפול בתרופה ממשפחת נוגדי דלקת לא סטרואידים, או כאשר משנים את מינונה.
את הסימבסטטין מומלץ לקחת בלילה לפני השינה.
את האספירין לוקחים בבוקר לאחר הארוחה וכך גם את האנלדקס אך בהפרש של 10 דקות ביניהן.
לגבי הטמסולוזין והנורמיטן יש להיוועץ ברופא המטפל וליידע אותו על האינטראקציה שציינתי למעלה,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטין 10 מגאלי12/05/2010
בן 55 אחרי הרבה שנים של נטילת סימוביל 10 (שמועיל) החלו כאבים בכל הרגליים שאינם מרפים כמה ימים לסירוגין.
היתכן שסטטין 10 נזכר לעשות בעיות לשרירים?
היתכן בכלל ש10 בלבד יעשה בעיות כאלו?
במקרה רופאה אמרה לאשתי ש10 זה כלום, והמליצה לה על 20 -האמנם יש משמעות ניכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבסטטין.
אילן ללבניקוב13/05/2010רונית שלום רב,
בדרך-כלל נסבלת התרופה היטב על-ידי מרבית החולים. לעיתים היא עלולה לגרום להפרעה בתפקודי הכבד, או לכאב או חולשת שרירים, ואז מומלץ לדווח לרופא המטפל כדי לבדוק שלא נגרם נזק לכבד ו/או לשרירים ובעיקר לשריר הלב.
אני ממליץ להוסיף לטיפול גם את האנזים הנקרא קיו 10 אשר חיוני ביותר לפעיולת התקינה של שריר הלב והשרירים בכלל, הוא גם מעלה את החיוניות ומחזק אנרגטית.
כמובן שיש משמעות לכל מינון של תרופה וככל שלוקחים יותר תופעות הלוואי עולות בהתאמה.
ניתן בהחלט לסייע בהורדת הכולסטרול בצורה טבעית, על ידי התאמת תפריט אישי וצמחי מרפא יחודיים הצלחתי לסייע להרבה מטופלים בקליניקה לייצב את השומנים והכולסטרול בדם וללא כל תופעות לוואי, אשמח לעמוד לרשותך,
שבת נהדרת,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, וגם
אלי13/05/2010האם יש עוד תוספים הממולצים כללי לנטילה,למטרות אחרות ,למילוי מחסור אופייני באוכלוסיה, ברמה מומלצות של COQ10 שהוא ה- מומלץ?!
וכמה עולה בממוצע COQ10 לאיזו כמות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי תזונה.
אילן ללבניקוב14/05/2010אלי שלום רב,
באופן כללי אני ממליץ לכלל האוכלוסיה מגיל 30 ומעלה לשלב בתפריט היומי גם את חומצות השומן מסוג אומגה 3 עדיף ממקור צמחי ואורגני כגון כמוסות שמן פישתן(2 ליום לאחר הארוחה), מומלצת גם פורמולה טבעית לניקוי וטיהור מערכת העיכול והכבד הנקראת קלינטוקס של חב' נוטרילייף וזאת כדי לתקן את נזקי התרופות ולסלק את הפסולת מהגוף בצורה טבעית.(כדור ליום).
ניתן גם לקחת מולטי ויטמין ממקור טבעי לחיזוק כללי, כיוון שלא כולם מקפידים על תזונה נכונה ולרוב חסרים ויטמינים ומינרלים חיוניים לגוף. לגבי צמחי מרפא אני ממליץ להגיע לקליניקה כיוון שיש לעשות התאמת צמחי מרפא באופן אישי לכל מטופל ומטופל לפי צרכיו,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גלולותשירלי11/05/2010
איזה גלולות מתאימות לבנות שיש להן תופעות לפני מחזור כמו עצבנות, כאבי ראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
אילן ללבניקוב12/05/2010שירלי שלום,
לגבי התאמת תרופות ובכללן גלולות יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי היה את זה
גלי13/05/2010מה שאת מתארת זה תסמונת קדם ווסתית, גם לי היה את זה וגם היו לי כאבי בטן חזקים והלכתי לרופא שנתן לי פמינט כי הוא אומר שזה סוג שטוב בדיוק לבעיה הזאת. פשוט לכי לרופא והוא יחליט כבר מה לתת לך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת תרופות יחדכרט10/05/2010
בן 62 נוטל תרופות מחולקות ל-2 מועדים: בצהריים אספירין, טריטייס קומפ, אבודארט וטמסולין ולפני השינה טריטייס רגיל וסימבסטטין. האם יש לדעתכם בעיה כלשהי בחלוקה זאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטראקציות בין תרופתיות.
אילן ללבניקוב11/05/2010שלום רב,
טוב עשית ששאלת על שילוב התרופות כיוון שישנה אינטראקציות בין תרופתיות אפשרית והיא:
- בין האספירין והטריטייס. לפי מחקרים מקצועיים האספירין עלול להפחית את ההשפעה מורידת לחץ הדם של הטריטייס ובכך לגרום לעליית לחץ הדם. אך יש לבדוק זאת באופן אישי ולהיוועץ ברופא המטפל כדי לבדוק שאכן יש אינטראקציה כזו בפועל. בכל מקרה הייתי ממליץ לך לשאול בעצת הרופא המטפל אם כדאי להפריד בין 2 התרופות לפחות מספר שעות בכדי למנוע תופעות לוואי בלתי רצויות.
שבוע טוב,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין ורגישותמוטל'ה10/05/2010
אני נוטל כדור אחד ע"פ הוראת הרופאה, אבל......מאז אותו כדור יש לי פריחות מוזרות בגוף וביחוד כאשר אני מבציע עבודה הקשורה לחיכוך ושפשוף הגוף, יש מין צריבה מקומית עם סימני אודם,באותו מקום שנלחץ ושופשף, למישהו קרה הדבר? אני אישית ועל דעתי חדלתי ליטול את האספירין מה הפתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין.
אילן ללבניקוב11/05/2010מוטי שלום רב,
לפי מה שציינת ככל הנראה מדובר בתגובה אלרגית לאספירין, אך חשוב שתיוועץ עם הרופאה המטפלת שלך כיוון שלא מומלץ להפסיק טיפול באספירין על דעת עצמך מבלי ליידע את הרופאה שלך על כך.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש משחה לגנגליון ?אסנת09/05/2010
שלום,
לבעלי הופיע גנגליון בשורש כךף היד בחלק הפנימי.
זה נבע כנראה ממאמץ יתר של היד.
אולי יש איזו משחה שיכולה לעזור או תרופה כלשהי ?
(אנחנו מנסים משחת טראומיל, האם כדאי ?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
אילן ללבניקוב11/05/2010אסנת שלום רב,
לא ידוע לי על משחה כזו אך ניתן לנסות את הטראומיל וניתן גם להיוועץ ברופא המטפל ולבדוק זאת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- פסוריאזיסניצן09/05/2010
אני רוצה לשאול כמה זמן בד"כ צריך למרוח דייבובט עד שהוא מתחיל להשפיע, האם נחשב ליעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייבובט.
אילן ללבניקוב11/05/2010ניצן שלום רב,
הדייבובט משלב את הקלציפוטריול עם חומר סטרואידי, כאשר היתרון הוא בהטבה מהירה בסימני המחלה. אך מכיוון שבשימוש רציף וממושך ייתכנו תופעות לוואי בעקבות הרכיב הסטרואידי, התכשיר מומלץ לטיפול בשלב הראשוני ולאחר כשבועיים שלושה מומלץ לעבור לטיפול בקלציפוטריול לבד.
ניתן כמובן לשלב טיפול נטורופטי החשוב ביותר במניעת הפסוריאזיס בצורה טבעית וללא תופעות לוואי, אך ישלעשות זאת בקליניקה טבעית על ידי התאמת צמחי מרפא ותזונה נכונה באופן אישי לפי צרכי המטופל,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי...
ניצן17/05/2010האם הטיפול בדייבובט נחשב מוכר ונפוץ בקרב חולי פסוריאזיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ענבר17/05/2010כן, הרבה חולים בפסוריאזיס משתמשים במשחה הזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.png)

.jpg)