פורום תרופות ייעוץ תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלי חום בגיל המעבר
    שולה
    25/03/2010

האם ישנו טיפול נוסף בגלי חום למעט הורמונים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלי חום בגיל המעבר

הוספת תגובה

• טיפול ומניעת גלי חום

רחל
    28/03/2010

אני חושבת שקראתי כתבה באינטרנט על תרופות נוגדות דיכאון שעוזרות למנוע גלי חום. תשאלי את הרופא שלך, הוא בטח ידע...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדי דיכאון

שירה
    31/03/2010

בהחלט, נשים לוקחות נוגדי דיכאון לטיפול בבעיה אני אישית לוקחת ויאפקס xr כי אני לא יכולה לקחת הורמונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמחי מרפא לגיל המעבר.

אילן ללבניקוב
    01/04/2010

שולה שלום רב,

צמחי מרפא אינם מכילים הורמונים אנושיים ולכן אינם מחליפים או משתלטים על מערכת ההורמונים הנשית אלא תומכים ומווסתים את הפעולה הטבעית של הגוף באופן עדין ובטוח.
    מגוון הכלים העומד לרשות רפואת הצמחים המתקדמת הוא נרחב לאין שיעור ויכול לתמוך ולאזן במספר נקודות על הציר ההורמונאלי הנשי במוח ? ב. התריס ?ב. האדרנל ?שחלות ?רחם? כבד, ע"י חיזוק האיברים, עידוד זרימת דם מקומית, כיווץ או הרפיה, ניתוב הורמונאלי, חיזוק כללי וכו'.
    זאת כאמור בנוסף לתמיכה אפשרית במערכות אחרות בגוף, היכולות להשפיע בצורה כזו או אחרת על האישה, כמו למשל מע' העצבים, מע' החיסון וכו'.

צמחים המכילים פיטואסטרוגניים: אלו הם חומרים דמויי אסטרוגן, במבנה הכימי הסטרואידיאלי הבסיסי, והם נפוצים ביותר בטבע ברוב הקטניות והדגנים וברמות גבוהות בצמחים מסוימים. הימצאותם באופן טבעי במזון, תורמת לאיזון וייצוב המערכת ההורמונאלית, כפי שנחקר רבות בעיקר בהקשר של צריכת מוצרי סויה בקרב נשות אסיה, התורמת להופעת תסמינים פחותים, אם בכלל, בגיל המעבר.
    בעת הטיפול בגיל המעבר כמובן שיש לכלול את מצבה הספציפי של המטופלת ולהתייחס לגורמים או פתולוגיות אחרות באם עולות – מצב מע' העיכול, נשימה חיסון וכו'.
    בהרבה מקרים של גיל המעבר יש מקום בהתייחסות הטיפולית גם לכבד, כאיבר מטרה חשוב.
    הכבד אמנם אינו חלק ישיר מהמע' ההורמונאלית, אך יש לו תפקיד מפתח בעיקר בכל הקשור לסינתזה ופירוק של הורמונים. התייחסות בטיפול לכבד חשובה בעיקר לאחר שימוש ממושך בתרופות או גלולות מכל סוג שהוא (למניעת הריון או כטיפול הורמונאלי בגיל המעבר), שימוש ממושך באלכוהול, או במקרים של תזונה לקויה וכן כאשר ישנם סימנים היכולים להעיד על פעילות חסר בכבד כמו:
    בעיות עיכול וספיגה נמוכה, עייפות, זרימת דם לקויה, בצקות והופעה של דליות, נשירת שיער וכו'.
    בנוסף, כאשר מופיעים סימנים אלו יש מקום לכלול צמחים המחזקים את מע' הלב וכלי
    הדם – להמרצה והנעה כללית.
    טיפול סינרגטי יעיל לגיל המעבר יכלול את נק' המפתח שהוזכרו לעיל תוך כדי התאמה מרבית לצרכיה האישיים של המטופלת. אשמח לעמוד לרשותך בהתאמה של תזונה וצמחי מרפא באופן אישי.

שבת נהדרת וחג שמח,

אילן ללבניקוב,
    רוקח ונטורופט מומחה,
    מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדיכאון
    רוני
    25/03/2010

אשמח להסבר על קבוצת snri אם יש לה יתרונות וסוג השפעתה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדיכאון

הוספת תגובה

• SNRI'S.

אילן ללבניקוב
    31/03/2010

רוני שלום רב,

SNRI בראשי תיבות (Serotonin-Norepinephrine Reuptake Inhibitor) הוא שם המשמש לתיאור של שתי משפחות תרופות פסיכיאטריות. התרופות מהמשפחות האלו משמשות לטיפול בדיכאון, הפרעות חרדה, הפרעת קשב ריכוז והיפראקטיביות וכאבים כרוניים הנובעים מסיבה עצבית.

משפחה אחת היא של תרופות המעכבות קליטה ופירוק של נוראפינפרין שלא נוצל בסינפסות (Selective Norepinephrine Reuptake Inhibitors). לעתים משתמשים בשם NRI כתיאור למשפחה הזו. תרופות נפוצות לשימוש במשפחה זו:

סטרטה (Strattera). התרופה הראשונה, וכרגע היחידה, שאושרה על ידי ה FDA לטיפול בהפרעת קשב במבוגרים, שאינה מעורר (stimulant).
    אדרונאקס (reboxetine)
    משפחה שנייה היא של תרופות המעכבות קליטה ופירוק גם של נוראפינפרין וגם של סרוטונין שלא נוצלו בסינפסות (Serotonin-Norepinephrine Reuptake Inhibitors). לעתים משתמשים בשם SSNRI, עם S כפולה, לתאור המשפחה הזו. פעולתן של תרופות אלה דומה לפעילות של התרופות האנטי דיכאוניות הקלאסיות כטריציקליים (בעלי שלוש טבעות), ללא תופעות הלוואי הקשות שאפיינו את הטריציקלים. תרופות נפוצות לשימוש במשפחה הזו הן:

אפקסור (Effexor) - אושרה כתרופה נגד דיכאון ומספר הפרעות חרדה, אך יש רופאים שטוענים שהיא מסייעת גם לטיפול בהפרעת קשב והיפראקטיביות.
    סימבלטה (cymbalta). אושרה כתרופה נגד דיכאון ולטיפול בסוג מסוים של כאבים שמקורם נוירולוגי כמו נוירופאתייה סכרתית.

שבוע טוב וחג פסח שמח,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנסו פרזול
    יואב
    23/03/2010

אני נוטל כבר שבועים לנסו פרזול לחומציות בקיבה וגם יש לי יובש בפה וחיפוי לבן בסוף הלוע על הלשון שרופאת גסטרו אמרה לי שזה יעזור גם ללשון כי כנראה הבעיה היא במערכת העיכול שאלתי היא כמה זמן עד שרואים שיפור בשתי הבעיות והאם ניתן לששלב אם זה טיפול לפטריה בלשון ובמערכת העיכול.
    תודה רבה וכול טוב

לקביעת תור
    סגירה
    לנסו פרזול

הוספת תגובה

• יעוץ טבעי.

אילן ללבניקוב
    24/03/2010

אבי שלום,

לאנזופראזול הינה תרופה חדשה, אשר בדומה לאומפראזול מעכבת את פעולתה של משאבת החומצה בקיבה. התרופה ניתנת במצבי עודף חומצה, כגון החזר (ריפלוקס) של חומצה לוושט, תסמונת זולינגר-אליסון, ולעיתים במחלת כיב עיכולי.

חשוב לדעת שללאנזופרזול יש אינטראקציה עם תרופות רבות.
    לאנזופראזול עלול לגרום לעיכוב ספיגת תרופות רבות בעקבות פעולתו המעלה את רמת החומציות של מערכת העיכול. כתוצאה מכך, ריכוזן בדם יורד וייתכן שיהיה צורך בהתאמת המינון. תרופות אלו כוללות: גלולות למניעת הריון, תאופילין, קטוקונאזול, אמפוטריצין, תכשירי ברזל, דיגוקסין, וסוכראלפאט. מומלץ לקחת לאנזופראזול לפחות 30 דקות לפני נטילת תרופות אלו.

זמן השיפור תלוי במצב הבריאותי של כל מטופל ומטופל באופן אישי. לגבי שילוב של טיפול בפטריה בלשון יש להיוועץ ברופא המטפל.

לפצעים בלשון וטיפול אנטי-פטרייתי מומלץ להשתמש בספריי הנקרא SOS BUCCAL, יש לרסס 2 התזות לתוך הפה מספר פעמים ביום עד לשיפור המצב.

הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי כיוון שחשוב במקרה של דלקות וחומציות להתאים תזונה נכונה וצמחי מרפא המחזקים את מערכת החיסון ומטפלים בבעיות מערכת העיכול, אשמח לעמוד לרשותך גם בכך.

שבוע טוב ובריא,

חג פסח שמח,

אילן ללבניקוב - רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• natrol ?
    אסנת
    23/03/2010

שלום,
    קניתי משחת גלוקוזמין של חברה בשם נטרול
    האם ידועה חברה כזו ואולי גם ידוע לכם משהו על המוצר
    NATROL כאמור של חברה בשם
    MSM הקרם מכיל כנראה בעיקר

לקביעת תור
    סגירה
    natrol ?

הוספת תגובה

• קרם גלוקוזמין.

אילן ללבניקוב
    23/03/2010

ר. שלום רב,

החברה הנ"ל ידועה ומוכרת בארצות הברית בזכות מוצריה האיכותיים והטבעיים. הקרם שציינת מצויין לטיפול בכאבי פרקים ושרירים ולשחרור רירים תפוסיםן כתוצאה מפעילות גופנית.

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספונד
    יעל
    22/03/2010

האם אחת מתופעות הלוואי של ריספונד זו הפרשה מהשד?
    אני נוטלת תרופה זו 10 שנים וההפרשה החלה רק לאחרונה
    ממוגרפיה ואולטראסאונד תקינים.
    עשיתי בדיקת פרולקטין . מחכה לתשובה
    ,

לקביעת תור
    סגירה
    ריספונד

הוספת תגובה

• ריספונד.

אילן ללבניקוב
    22/03/2010

דניאלה שלום רב,

תופעות הלוואי הפחות נפוצות של הריספרדל: אובדן הליבידו וחוסר תפקוד מיני. מחקר ספרדי גדול מצא את הריספונד (risperidone), את התרופה האנטי פסיכוטית הסטנדרטית הלידול (haloperidol) ואת הזיפרקסיה (olanzapine) כפוגעות החמורות ביותר מבחינת תופעות הלוואי המיניות. הן כולן נראות כקשורות למינון, כך שככל שהמינון גבוה יותר כך חמור יותר יהיה חוסר התפקוד המיני. ריספונד (risperidone) נוטה לשבש את ההורמונים במינונים גבוהים, כך שהמטופלים עשויים לקבל כל מיני תופעות הורמונליות שמערבות את האסטרוגן והפרולקטין, כולל מחזורים מוזרים והפרשות חלב. זה משבש את המערכת הנשית ואת איזון ההורמונים בגוף.

הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל בכדי לבדוק אפשרות של תרופה חלופית וניתן גם לשלב בטיפול יעוץ נטורופטי אשר יתאים לך תזונה נכונה וצמחי מרפא יחודיים אשר מסייעים רבות בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי,

אשמח לעמוד לרשותך,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות המשך
    מוטי
    21/03/2010

מה הטיפול העוקב לאחר נסיונות ארוכים עם כדורים בסכרת האם מדובר באינסולין?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות המשך

הוספת תגובה

• יעוץ טבעי.

אילן ללבניקוב
    22/03/2010

מוטי שלום רב,

לגבי המשך טיפול על ידי שימוש באינסולין יש לפנות לרופא המטפל שיבדוק אם יש צורך בכך.
    הייתי ממליץ לך בנוסף לפנות ליעוץ נטורופטי אשר מסייע רבות באיזון רמות הסוכר בדם בצורה טבעית ועל ידי תזונה נכונה וצמחי מרפא ניתן גם לטפל ברמות סוכר גבוהות בדם ומנסיוני עם הרבה מטופלים הטיפול הטבעי אכן עובד בצורה יעילה אשר מוכיחה את עצמה וללא תופעות לוואי,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אימודיום
    גלית
    20/03/2010

היי
    אני לוקחת אימודיום באופן קבוע
    יש לך מושג למה והאם הוא משתן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי אימודיום

הוספת תגובה

• תגובה

יעקב רבייב
    21/03/2010

היי גלית

זה דיי מעניין מה שאמרת כיוון שאימודיום דווקא יכול לגרום לעצירת שתן.
    אפשר לנסות לבדוק להפסיק את התרופה ולראות אם השיתון המרובה הפסיק גם הוא.
    אם כן זה כנראה מהתרופה

שבוע נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת מודאגת
    ליאת
    19/03/2010

אבא שלי מקבל פרקוסט כבר שנים לפני כן הוא היה מקבל פרקודן,הבנתי שתרופות אלו על בסיס ממושך יכול לגרום לנזקים מ.הם בבקשה?

לקביעת תור
    סגירה
    בת מודאגת

הוספת תגובה

• תרופה לכאבים

יעקב רבייב
    21/03/2010

היי ליאת

פרקוסט היא תרופה לכאבים שמכילה PARACETAMOL (משכך כאבים כמו אקאמול או דקסמול) ו OXYCODONE משכך כאבים נרקוטי.

בשימוש ממושך התרופה יכולה להיות ממכרת.
    במינונים גבוהים יש את החשש לבעיות בנשימה ו בעיות בתפקוד הלב.
    התרופה יכולה לגרום גם לטישטוש ועצירות בשימוש היומיומי.

יש לשים לב שלא לצרוך כמות מופרזת של אקמול וזאת כדי למנוע הרעלה והרס כבדי בשילוב עם פרקוסט.

שבוע נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלארינז או סינופד בהריון
    לי
    19/03/2010

שלום,
    בת 36, שבוע 23, הריון לאחר טיפולים.
    עקב חיידק הסטרפטוקוקוס נוטלת אנטיביוטיקה מוקסיויט פורטה 500, 3 פעמים ביום מאז יום חמישי שעבר. בנוסף לכאבים בגרון, החיידק גרם לנוזלים באוזן השמאלית ואיני שומעת טוב ועם כאבים חזקים.
    רופא אאג המליץ על קלארינז Clarinase אך לאחר בדיקה באינטרנט וייעוץ עם בי"ח בלינסון החלטתי לא לגעת בתרופה זו. כיוון שאין שיפור, רופא המשפחה נתן לי תרופה חלופית - סינופדSinufed.
    אני בהריון ראשון, הריון יקר, עם חששות ופוחדת ליטול תרופה זו.
    אשמח לקבל ייעוץ מכם להמשך טיפול.
    תודה,
    לי

לקביעת תור
    סגירה
    קלארינז או סינופד בהריון

הוספת תגובה

• תרופות בהריון

יעקב רבייב
    19/03/2010

היי לי

בכל מה שקשור בתרופות בהריון אני מייעץ לך לדבר עם המרכז הטרטולוגי האסף הרופא - יש להם מידע עדכני בנוגע להרבה תרופות.

בגדול סינופד זה לא כדור מומלץ כיוון שזה גרם לפגמים בסגירת קיר הבטן אצל הילוד
    גם קלארינז הוא לא מומלץ (מכיל את החומר שיש בסינופד וחומר אנטי-היסטמיני שגם הוא לא בטוח בהריון)

העדיפות הראשונה היא לנסות טיפול עם מוצרים הומאופתים שהם יחסית בטוחים בהריון.

אפשר להתייעץ עם אילן שמנהל את הפורום הזה גם

סופ"ש נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלתה בהריון

שירה
    10/10/2012

שלום,
    אני בהריון, כעת בשבוע ה16.
    אך בשבוע ה4 להריוני, עוד בטרם גיליתי שאני בהריון, לקחתי במשך 4 ימים 4 כדורי סימבלתה 30 מ"ג.
    באותו רגע הפסקתי מיידית את השימוש בתרופה.
    האם יש סכנה לעובר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאילן

לי
    20/03/2010

אילן שלום,
    אודה לך אם תוכל בבקשה לקרוא את פניתי ואת תגובתו של יעקב.
    אודה על עזרתך.
    יעקב - תודה רבה על הייעוץ, חיזק את מה שחשבתי.
    שבוע טוב,
    לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ טבעי בהריון.

אילן ללבניקוב
    22/03/2010

לי שלום רב,

תודה על שאלתך החשובה וראשית כל אני מאחל לך הריון קל ומוצלח.

כפי שאני תמיד מייעץ חשוב ביותר בתקופת ההריון וההנקה לשאול בעצת הרופא המטפל שלך המכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום. אשמח להפנות אותך לרופא שהוא גם נטורופט והומיאופט ויש לו נסיון רב בטיפול בזמן ההריון,
    תוכלי ליצור איתי קשר במייל או בטלפון,

שבוע טוב וחג שמח,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס תופעות לוואי
    י
    18/03/2010

שלום,

לאחר הפסקה של חמישה חודשים הוחלט להחזיר אותי לטיפול בציפרלקס 10 מ"ג עקב סימפטומים מחודשים של חרדות ודיכאון.

ביומיים הראשונים לקחתי חצי כדור כל יום והחל מאתמול התחלתי לקחת כדור שלם. כבר שבועיים יש לי קשיים בשינה אך החל מאתמול אני לא מצליח להירדם כלל ואני חש דפיקות לב מואצות כמעט כל הזמן. מן הסתם זה לא תורם הרבה למצבי הנפשי הירוד גם כך ורמת החרדה שלי ממש עלתה.

האם אלו הן תופעות לוואי שיעלמו עם המשך הטיפול (בעבר טופלתי בהצלחה בעזרת ציפרלקס ולא חוויתי קשיים בשינה כלל) ? ואם כן, תוך כמה זמן בערך פוחתות התחושות האלו? כמו כן האם יש לקחת אולי איזה כדור בינתיים שיעזור לי בשינה עד שהציפרלקס יתחיל להשפיע ואם כן איך אני משיג מרשם?

אני ממש מרגיש שאני משתגע מזה שאני לא נרדם.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס תופעות לוואי

הוספת תגובה

• תגובה

יעקב רבייב
    19/03/2010

היי י

לחלק מהאנשים שלוקחים ציפרלקס בלילה יש נדודי שינה.
    ההמלצה היא לנסות לקחת אותו בשעות הבוקר ולראות מה קורה בלילה.

לציפרלקס לוקח זמן עד שהוא מסדיר לנו את המצב רוח - לפחות חודש.

ציפרלקס יכול להשפיע על הלב ולכן אני מעדיף שתדבר על זה עם הרופא המטפל (רק מה שחשוב זה שתשים לב אם זה קורה בגלל הציפרלקס - כלומר כמה דקות עד שעות אחר הנטילה או שמה בגלל מחשבות טורדניות שקורות בעיקר בלילה)

סופ"ש רגוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלאקס ושבץ מוחין

איתמר בן יוסף
    12/05/2010

1. חוויתי שבץ קל ממנו יצאתי למרבה המזל ללא פגע גם תנועתי וגם קוגנטיבי ואני בפעילות מלאה נורמלית ברוך השם.תופעת לואי שנשארה עימי טבועה מהארוע היא חרדה ולשם כך הרופא רשם לי ציפראלאקס על הבוקר.אכן כשאר התגובות שקראתי בנושא חשתי בחילה וחוסר תאבון מוחלט שפסק מייד שהפסקתי עם התרופה אבל תופעה שנשארה ולא הייתה קודם לשימוש היא רעד באצבעות 2 הידיים.מעוניין לדעת באם תופעה זו קשורה בציפרלאקס. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    13/05/2010

איתמר שלום,

לא ידוע לי על תופעת לוואי מהסוג שציינת בפנייתך ולכן הייתי ממליץ לך לפנות עם שאלה זו לרופא המטפל שלך ולבדוק אולי זה כתוצאה מחוסר ויטמינים(לדוגמא B) או מינרלים כמו מגנזיום ואבץ,

שבת שלום,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות פמינט
    שנהב
    17/03/2010

שלום,
    האם גלולות למניעת הריון 'פמינט' מגינות כבר מהיום הראשון של המחזור ?

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות פמינט

הוספת תגובה

• גלולות.

אילן ללבניקוב
    18/03/2010

שנהב שלום רב,

הגנה מפני הריון מתקבלת לאחר 14 יום. חזרה לביוץ רגיל יכולה לקחת כ-3-6 חודשים לאחר הפסקת נטילת הגלולה.

באם נשכחה מנה יש לקחתה מייד שכנזכרים אלא אם עברו יותר מ-12 שעות ממועד נטילת הגלולה ואז יש להשתמש באמצעי מניעה לא הורמונלי (כגון, קונדום) במקביל להמשך נטילת הגלולות, לפחות למשך שבוע ממועד שיכחת המנה.

חשוב לשים לב לתופעות הלוואי הבאות:

כאב ראש, עליה במשקל, כאב בשד, בחילה, הפרעות במחזור החודשי או העדר וסת, אקנה, שינויים במצב הרוח וירידה בחשק המיני.
    תופעות פחות שכיחות: זיהומים וגינליים, הקאה, נשירת שיער, כאבי מחזור ועייפות.
    תופעות נדירות: תופעות אלרגיה ואורטיקריה(פריחה בעור).
    ככלל, יש להפסיק נטילת הגלולה ולדווח לרופא במקרה של: התנפחות או כאב ברגליים, קושי בנשימה, שיעול, כאב בחזה, גירוד בגוף, הצהבה של העור והעיניים וכאב בטן פתאומי חמור.

שבת נהדרת וחג שמח,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשנהב

לילך
    23/03/2010

דווקא לי הרופא הסביר שפמינט היא גלולות דור שלישי שכמעט ואין לה תופעות לוואי מבחינת השמנה וכאבי ראש וכל זה.
    אפילו במקרה שלי התחלתי לקחת אותה כדי להתגבר על בעייית האקנה שהיה לי כי ידוע שזה עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמת תרופות
    דליה
    17/03/2010

ידוע לי שישנה אפשרות לפנות למרכז מידע בחסות א.ש.ל בנושא התאמת תרופות אישית. אני זקוקה למספר טלפון או אי מייל על מנת ליצור עמם קשר. בתודה, דליה

לקביעת תור
    סגירה
    התאמת תרופות

הוספת תגובה

• יעוץ תרופתי.

אילן ללבניקוב
    18/03/2010

דליה שלום רב,

אני תמיד ממליץ לכל האוכלוסיה ובעיקר לגיל הזהב לבקש מהרופא או הרוקח שיבצע סקירה של כל התרופות הנלקחות על ידי המטופל בכדי לבדוק שאין אינטראקציות ו/או תופעות לוואי המצריכות מעקב רפואי.

לגבי המרכז למידע תרופתי, הפרטים שלו הם כדלקמן:

מרכז מידע תרופתי גריאטרי - אשל: טלפון: 02-6557128 פקס: 02-5662716 מען למכתבים: גבעת ג'וינט, ת.ד. 3489, ירושלים, 91034

בברכת חג שמח ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנחיות מיוחדות לגבי סינופד וסולווקס
    אילן ללבניקוב
    16/03/2010

היי.
    אני אחראי תרופות במרפאה צבאית (במקצוע חובש), ואחראי על ניפוק התרופות, ככה שאני מסביר לחיילים על מתן התרפות, ורציתי להתייעץ איתכם.

הבנתי שככלל, יש לקחת תרופות לאחר אוכל, בייחוד אנטיביוטיקה ו NSAIDS. (האנטיביוטיקה שיש לנו: זטו, רספרים, אריתרומיצין, מוקסיפן, רפאפן, מקרודנטין, צפורל)
    האם יש תרופות שצריך לקחת על בטן ריקה ?

סינופד וסולווקס אנחנו מנפקים המון. האם יש הנחיות מיוחדות לגביהם ?
    ומה לגבי: סדורל, פרמין, פפברין, גסטרו ?

(אין לנו בדף ההנחיות יותר מדי מידע, רק למשל שקודאין, אהיסטון - להיזהר מטשטוש\נמנום. רשום שגם פראמין גורם לזה אבל לא למדתי את זה. האם זה נכון?)

תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• יעוץ תרופתי.

אילן ללבניקוב
    17/03/2010

אלי שלום רב,

לגבי שימוש בתרופות יש לבדוק את ההוראות לפני השימוש כיוון שלכל תרופה יש את ההתוויות שלה וכך גם הוראות השימוש.

לגבי הרספרים (טרימתופרים), היא תרופה נוגדת חיידקים שנמצאת בשימוש זה שנים רבות, בשילוב עם תרופה אחרת הנוגדת חיידקים, סולפאמתוקסאזול, בתכשיר הנקרא קו-טרימוקסאזול. בשנות ה-70 החל שימוש נפוץ בטרימתופרים לבד למניעה וטיפול בזיהומים של דרכי השתן ודרכי הנשימה. אין הגבלה על מזון - כלומר ניתן לקחתה לפני או אחרי האוכל.

לגבי האריתרומיצין, זהו אחד מסוגי האנטיביוטיקה הנפוצים והבטוחים ביותר בשימוש, עם יעילות נגד טווח רחב של חיידקים. בטיפול בזיהומים בדרכי הנשימה ובעור, אריתרומיצין מהווה תחליף יעיל לפניצילין ולטטראציקלין אצל אנשים אלרגיים לתרופות אלה.
    אריתרומיצין בלקיחה דרך הפה עלול לגרום לעיתים בחילה, הקאה וכאב בטן, אשר ניתן למנוע אותם על ידי לקיחת התרופה עם האוכל.
    תופעות לוואי אפשריות אחרות כוללות פריחה, ובאופן נדיר - הפרעות בתפקודי הכבד.

לגבי המוקסיפן (אמוקסיצילין), הוא חומר אנטיביוטי מסוג פניצילין. הוא משמש לטיפול במיגוון של זיהומים הנגרמים ע"י חיידקים הרגישים לתרופה, אך הוא יעיל במיוחד לטיפול בזיהומי אף אוזן וגרון, זיהומים בדרכי הנשימה, דלקת שלפוחית השתן, זיבה לא מסובכת, וזיהומים מסויימים בעור וברקמות רכות.

בלקיחה דרך הפה אמוקסיצילין נספג היטב ופועל במהירות וביעילות. כמו עם תרופות פניצילין אחרות, תופעת הלוואי השכיחה ביותר של אמוקסיצילין היא פריחה בצורת כתמים על העור. כמו כן אמוקסיצילין עלול לעורר תגובה אלרגית קשה יותר המתבטאת בתסמינים של חום, התנפחות הפה והלשון, גירוד וקשיי נשימה. אין הגבלה של מזון(לפני או אחרי האוכל).

לגבי הרפאפן (פניצילין ), הוא קיים בשתי צורות: פניצילין G (או בנזילפניצילין, ), אשר ניתן כמעט תמיד בהזרקה, ופניצילין V הסינתטי הנספג היטב בלקיחה דרך הפה וקיים בטבליות ובסירופ. אין הגבלות של תזונה.

לגבי המאקרודנטין (ניטרופוראנטואין), הוא נוגד חיידקים מהיר פעולה המשמש לטיפול בזיהומי דרכי השתן כגון דלקת שלפוחית השתן. תרופה זו גורמת תופעות לוואי אצל כ - 10% מהמשתמשים בה, כאשר התופעה השכיחה ביותר היא גירוי הקיבה. אפשר להקל על תופעה זו במידה מסוימת על-ידי לקיחת התרופה עם האוכל.

לגבי הצפורל( צפאלקסין), אין הגבלות בתזונה. מומלץ לקחת על קיבה ריקה (שעה לפני או שעתיים אחרי אוכל) בכדי להגביר את הספיגה.

לגבי הזטו (אזיתרומיצין), יעילה נגד מגוון רחב של חיידקים. משתמשים בה לטיפול בדלקות של דרכי הנשימה העליונות (דלקת סימפונות, דלקת הלוע), דלקת ריאות, דלקת אוזניים, זיהומי עור ודלקת בדרכי המין הנגרמת על ידי כלמידיה.מכיוון שמזון עשוי לפגוע בספיגת התרופה, מומלץ ליטול את הכמוסות שעה לפני או שעתיים אחרי האוכל. לגבי התרחיף, ניתן ליטול עם או בלי ארוחה.
    שבוע טוב ובריא,
    אילן ללבניקוב,
    רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ! :)

אלי
    17/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ תרופתי.

אילן ללבניקוב
    18/03/2010

אלי שלום רב,

לגבי הסינופד (פסאודואפדרין), זהו חומר סימפאתומימטי המפחית גודש באף. הוא נמצא כמרכיב בתכשירים רבים הניתנים ללא מירשם רופא. פסאודואפדרין מפחית גודש במעברי האף ובסינוסים על-ידי הצרת כלי הדם באף, ולכן הוא שימושי להקלת תסמינים של דלקת נגיפית בדרכי הנשימה העליונות. בנוסף, פסאודואפדרין יעיל בהפחתת הגודש בצינורית השמע – הצינור המחבר את האוזן התיכונה עם החלל שמאחורי האף. גודש זה מופיע בדרך-כלל בדלקת ובזיהום של האוזן התיכונה. בניגוד למפחיתי גודש אחרים, גורם פסאודואפדרין לגירוי קל יותר של מערכת העצבים המרכזית, המביא לחרדה, רעד ואי-שקט. אך בדומה לתרופות אחרות מקבוצה זו, הוא עלול לגרום גודש חוזר לאחר שימוש ממושך. אין הגבלות על תזונה.

לגבי הסולבקס (ברומהקסין), זהו חומר מכייח המשמש לטיפול במצבים בהם יש ליחה צמיגה, כמו בהצטננות, בדלקת הסימפונות (ברונכיטיס) ובאסתמה.
    ברומהקסין מוריד את צמיגות הליחה ולכן קל יותר למנגנון השיעול להיפטר ממנה. מומלץ להרבות בשתיית מים כדי לעזור בהפחתת צמיגות הליחה.
    תופעת הלוואי השכיחה של ברומהקסין היא חוסר נוחות בקיבה. אין הגבלה על תזונה.

לגבי הסדורל (פנאזופירידין), זו היא תרופה המופרשת בשתן ומשמשת כהקלה סימפטומטית של כאב, צריבה או השתנה תכופה הנובעות מגירוי יתר של רירית שלפוחית השתן עקב דלקת, טראומה, ניתוח או פעולה פולשנית כגון: הכנסת קטטר או ביצוע אנדוסקופיה.
    פמאזופירידין לא מטפל בדלקת עצמה אלא רק בתסמיניה, לכן במקרה של דלקת בדרכי השתן לרוב מדובר על שילוב ביחד עם טיפול אנטיביוטי.
    תופעת לוואי נפוצה אך לא מזיקה היא צביעת השתן בצבע כתום-אדום. בנוסף התרופה עלולה לגרום להכתמת עדשות מגע לכן מומלץ להימנע משימוש בעדשות במהלך הטיפול.
    בשילוב עם אנטיביוטיקה לטיפול בדלקת בדרכי השתן, ההמלצה לשימוש בפמאזופירידין היא עבור 2 ימי טיפול בלבד. יש ליטול לאחר האוכל על מנת להפחית גירוי בקיבה.
    מומלץ להרבות בשתיית נוזלים.

לגבי הפרמין (למטוקלופראמיד), יש לה השפעה ישירה על מערכת העיכול. משתמשים בו במצבים בהם יש צורך להמריץ את הדחיפה התקינה של מזון דרך הקיבה והמעי.
    למטוקלופראמיד פעולה חזקה נגד הקאה, ושימושו העיקרי הוא למניעה וטיפול בבחילה והקאה.
    תופעות הלוואי של תרופה זו, כגון עווית שרירים ותרדמה, אינן מטרידות בדרך-כלל, אך קיימת סבירות גבוהה יותר להופעתן אצל ילדים ואצל צעירים מתחת לגיל 20. אין הגבלה על תזונה.

לגבי פפאברין הנמצא בשימוש מ-1937, הוא מרפה שריר חלק המשמש לשיכוך כאבים עוויתיים הנובעים מהתכווצויות של שריר חלק במעי ובמערכות המין והשתן. אין הגבלה על תזונה.

פאמוטידין, אשר נכנס לשימוש בישראל ב-1991, משמש לטיפול בכיב עיכולי ובמצבים אחרים בהם יש הפרשת חומצה מוגברת במערכת העיכול. אין הגבלת תזונה.

שבוע טוב וחג שמח,

אילן ללבניקוב,
    רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת ליתיום שיורדת כבר בתחילת ההריון
    רונית1234
    15/03/2010

אני רווקה בת 41, סובלת ממניה דיפרסיה מגיל 25. באופן רגיל, אני מאוזנת ברמה של 0.7-0.8, עם 2 כדורי ליתיום 300 מ"ג, שאני לוקחת בבוקר. עברתי בעבר 2 התקפים מאניים, השני בעקבות הפסקת נטילת התרופה, ומאז, מגיל 28 ללא התקפים כלל, נטילת התרופה באופן קבוע, וכמעט ללא תופעות לוואי.
    עברתי הזרעה ב-26.2 ובהמשך לבדיקות בטא, כיום אני בשבוע השלישי. ביום ראשון ה-14.3, רמת הבטא הייתה 282. באותו יום עשיתי בדיקות דם כלליות.
    לפי הבדיקות רמת הליתיום ירדה ל-0.6. בלוטת התריס עדיין תקינה. אני גם ישנה בלילה באופן בלתי סדיר ומתעוררת מוקדם יותר מהרגיל. אני עצבנית במהלך היום, ועם זאת, עדיין אין לי מחשבות מאניות או דפרסיביות. בנוסף, אני מטופלת בדיקור סיני שתרם להורדת ה-FSH מ-24 ל-6.
    מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את הרמה בדם? האם דיקור סיני עשוי לעזור?
    תודה.

הוספת תגובה

• יעוץ נטורופטי.

אילן ללבניקוב
    22/03/2010

רונית שלום,

ניתן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי ועל ידי איבחון מדוייק ניתן להתאים לך תזונה אישית וצמחי מרפא אשר מסייעים רבות באיזון הגוף והנפש וללא תופעות לוואי, הייתי ממליץ לך לפנות לנטורופט מומחה בתחום,

שבוע טוב,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות הרזיה
    שירה
    15/03/2010

שלום,
    אני בת 18 ורוצה להשיל כ10 ק"ג ממשקלי בעזרת גלולות ללא מרשם.
    אני אוכלת בריא לרוב, יחסית פעילה ומעונינת לשמור על המשקל שאסיג לאורך זמן.
    אם כן, איזה סוג כדורים מומלצים לי אם אני מעוניינת בסוג הטבעי?

בתודה,
    שירה

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות הרזיה

הוספת תגובה

• הרזייה בצורה טבעית.

אילן ללבניקוב
    16/03/2010

שירה שלום רב,

מנסיוני העשיר עם הרבה מטופלות, ניתן בהחלט לרזות בדרך טבעית על ידי יעוץ אצל נטורופט מומחה, ואשמח לעמוד לרשותך בנושא זה. אני נוהג לשלב בטיפול בקליניקה התאמה אישית של תזונה נכונה ופורמולות ייחודיות לכל מטופל לפי מצבו הפיזי והאנרגטי, אשר מגבירות את חילוף החומרים, מורידות תיאבון ושורפות שומנים.

ישנו מכלול שלם של צמחי מרפא העוזרים בהרזיה. הנפוצים מבניהם הם האצות כגון פוקוס. האצות ממריצות את פעילות בלוטת התריס ודרך כך את חילוף החומרים. בנוסף ישנם צמחי מרפא המכילים קפאין, כגון הגוטה קולה שעושים את אותה פעולה. במסגרת טיפול נטורופתי , לאחר תשאול מקיף, מותאמת לך פורמולת צמחי מרפא המתאימה ספציפית למצבך, לסוג ההשמנה שלך ולהיסטורית עודף המשקל. לפעמים על מנת לרדת במשקל יש צורך בצמחי מרפא שמאזנים את מערכת העיכול לדוגמא ולאו דווקא צמחים ספציפים להרזיה.

שבוע טוב ובריא,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרקוחות אלטרנטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה