פורום תרופות ייעוץ תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פונטניות של תרופות אנלגטיות
    אלי
    13/04/2010

שלום !
    אני לא יודע אם קיים מידע מדוייק בנושא, אבל אני אנסה;
    התרופות שאני מתייחס אליהן הן אקמול, אופטלגין ונורופן\אדוויל.
    הם באים בכדורים במינונים של 500, 500 ו 200 מ"ג בהתאמה (חוץ מאיבופרופן שיש גם כדור שבא ב 400 שמשתמשים בו יותר למטרות אנטי-דלקתיות לפי מה שאני ידוע)
    האם זה אומר שהמינון הזה של כל תרופה נותן אותו אפקט ? (ברור שיש שינויים אינדיוידואליים, אבל באופן כללי)
    כי למשל אופטלגין נחשב ליותר חזק מאשר אקמול. אבל אם זה אופטלגין מול 2 אקמול ?

אז מה שאני רוצה זה בעצם אם יש טבלה שמראה כמה מ"ג אקמול שווים לכמה מ"ג אופטלגין ולכמה מ"ג איבופרופן

שאלה נוספת: אילו שילובים של תרופות אלו נותנים אפקט סינגיסטי טוב ?
    האם קפאין 'מגיב' טוב רק עם קפאין ? ורק למיגרנות ?

תודה רבה מראש !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חוזקים של תרופות.

אילן ללבניקוב
    14/04/2010

אלי שלום רב,

המידע שאתה מבקש נמצא בספרות המקצועית אך אתן לך פירוט קצר שלו בתשובתי, לגבי התאמת התרופה למטופל יש להיווץ ברופא המטפל או ברוקח באופן אישי.
    לא נהוג להשוות בין תרופות אלו לגבי עוצמתן, כיוון שהן עובדות במנגנונים שונים ובריכוזים שונים והאפקט תלוי בהרבה גורמים נוספים כגון: גיל, מצב בריאותי, תרופות נוספות וכדומה.

האקמול-(Paracetamol) והאופטלגין-(Dipyrone), הן שתי תרופות ותיקות ויעילות בכאב קל עד בינוני.

פרהצטמול פועלת במערכת עצבים מרכזית ומעורבת כנראה בהפרעה ליצירת Nitric oxide. לרוב נסבלת היטב עם תופעות לוואי מועטות בלבד. יש לזכור עם זאת, שאקמול במינון של מעל 4 גרם ליום (2 גרם במבוגרים או עם בעיות כבד) עלול לגרום לפגיעה טוקסית חמורה ובלתי הפיכה בכבד. לכן יש להגביל מתן תרופות המכילות את הפרהצטמול כגון percocet עד למינון מירבי מקובל.

אופטלגין היא תרופה נוספת הפועלת במנגנון דומה לתרופות לא סטרואידליות ויעילה מאוד בכאב קל עד בינוני, במיוחד תוך שילוב עם אופיואידים. במינונים גבוהים ושימוש ממושך יכול לפגוע בכליות ולגרום לדיכוי מח-עצם.

- נוגדי דלקת לא-סטרואידלים - NSAID's, כמו האדוויל והנורופן: זו היא קבוצה גדולה והטרוגנית של חומרים שפועלים ע"י חסימת האנזים Cyclo-oxygenase ומונעים בכך הפיכה של חומצה אראכידונית לפרוסטגלנדינים. איבופרופן, תרופה נוגדת דלקת לא-סטרואידית, משמשת לשיכוך כאבים ולהקלת תסמיני הכאב והקשיון בדלקת פרקים. איבופרופן דומה לאספירין באופן פעולתו ובשימושיו.

בגלל השילוב של שיכוך כאב ופעולה נוגדת-דלקת, תרופה זו יעילה לטיפול בתסמינים של דלקת פרקים שגרונית, דלקת פרקים ניוונית ושיגדון. כמו-כן מביאה תרופה זו הקלה מכאב ראש קל עד בינוני, כאבי וסת וכאבי שיניים.

לעתים נותנים איבופרופן יחד עם תרופות בעלות פעולה איטית יותר לטיפול בדלקת פרקים שגרונית.

לאיבופרופן תופעות לוואי כמו לרוב התרופות הנוגדות דלקת הלא-סטרואידיות, ובדומה לאספירין התרופה עלולה לגרום לדימום בדרכי העיכול.

אני תמיד ממליץ להיוועץ ברופא או ברוקח לפני שנוטלים תרופות כלשהן כדי לבדוק שאין אינטראקציות ביניהן ו\או תופעות לוואי מיוחדות,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים חצויים
    שירה
    13/04/2010

שלום. כמה זמן ניתן לשמור כדורים חצויים? כלומר, האם ניתן לחצות כדורים כמה ימים מראש או שיעילותם נפגעת? אודה לתשובה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים חצויים

הוספת תגובה

• כדורים חצויים.

אילן ללבניקוב
    14/04/2010

אלי שלום,

למיטב ידיעתי אם לכדור אין ציפוי הגנה אז לא אמורה להיות בעיה לשמור עליו לפי תאריך התפוגה שלו, כלומר עד שהוא פג תוקף כמצויין באריזה, אך יש לבדוק כל נושא לגופו ולעקוב אחר הוראות היצרן,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין ופרימוניל ביחד?
    עדינה
    12/04/2010

הבנתי שיש אינטרקציה ביניהם, זה נכון? יש הוראות מיוחדות כשלוקחים את 2 התרופות יחד?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין ופרימוניל ביחד?

הוספת תגובה

• ריטלין ופרימוניל.

אילן ללבניקוב
    13/04/2010

עדינה שלום רב,

הריטלין (מתילפנידאט), עלול להגביר את ההשפעות ותופעות הלוואי של נוגדי דיכאון טריציקליים, כמו הפרימוניל. יש להשתמש בזהירות, בעיקר כאשר מוסיפים / מפסיקים טיפול במתילפנידאט, ולהתאים את מינון התרופה נגד דיכאון.

תופעות הלוואי האפשריות של תרופה(פרימוניל) זו נובעות בעיקר מפעולתה האנטיכולינרגית ומפעולתה הבולמת מעבר אותות חשמליים בלב.

לכן, אני ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול והוראות השימוש ב-2 התרופות(זמני לקיחה וכדומה).

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר השמנה
    תמר
    12/04/2010

שלום
    בוויפאקס xr יש פחות סיכוי להשמין מתרופות מקבוצה השניה, עד כמה זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר השמנה

הוספת תגובה

• ויאפקס והשמנה.

אילן ללבניקוב
    13/04/2010

תמר שלום רב,

ויאפקס XR משמש לטיפול בדיכאון וחרדה, הוא אינו גורם להשמנה ובמקרים מסויימים הוא אף עלול לגרום לירידה קלה במשקל. אבל הוא לא משמש להרזיה כי בכל מקרה הירידה במשקל (אם קורית) היא לכל היותר של 1-2 ק"ג.

שבוע טוב ובריא,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

תמר
    13/04/2010

תוך כמה זמן ניתן להרגיש ירידה אם תקרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויאפקס.

אילן ללבניקוב
    14/04/2010

תמר שלום רב,

לגבי ירידה במשקל זה מאוד אינדיבידואלי ותלוי בהרבה גורמים כמו: מצב בריאותי, תזונה, פעילות גופנית, תרופות נוספות וכדומה ולכן קצת קשה לומר זאת בוודאות אך בכל מקרה למטרת ירידה במשקל אני ממליץ על יעוץ נטורופטי והתאמת תזונה נכונה כולל פעילות גופנית,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות להסדרת מחזור
    לילך
    11/04/2010

קיבלתי אתמול מרשם מרופא נשים לגלולות נגד הריון פלורט שאמורות גם להסדיר לי את המחזור. רציתי לדעת אם כבר בחודש הראשון זה באמת מסתדר או שזה לוקח כמה חודשים?

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות להסדרת מחזור

הוספת תגובה

• גלולות.

אילן ללבניקוב
    13/04/2010

לילך שלום רב,

ישנם גורמים רבים העשויים להשפיע על המחזור כמו תזונה, מתח וסטרס ותוספי מזון(ויטמינים ומינרלים שונים) וכדומה.
    בדרך כלל, תחילת ההשפעה מורגשת תוך 10-20 יום. הגנה מפני הריון מתקבלת לאחר 14 יום.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספירין ואלספה
    אוחנה חגית
    11/04/2010

האם אפשר לקחת כדורי אלספה ביחד עם 100 מ"ג אספירין אני צורך כ- 3 כדורי אלספה ביום

לקביעת תור
    סגירה
    אספירין ואלספה

הוספת תגובה

• אספירין ואלספה.

אילן ללבניקוב
    13/04/2010

חגית שלום רב,

אומגה 3 היא חומצת שומן המרכיבה חלק מהמזונות שאנו צורכים דרך קבע, ולכן את באה איתה במגע גם ללא ידיעתך או בחירתך. בדרך כלל לא צפויות בעיות מיוחדות בשילוב של אומגה 3 עם תרופות. כבר 30 שנה ידועה השפעתה נוגדת הקרישה של חומצת שומן זו, היא מפריעה לתפקוד טסיות הדם ובכך מפריעה למערכת הקרישה, וזו הסיבה להשפעתה המיטיבה על הסיכון ללקות בשבץ.

זו גם יכולה להיות בעיה, כי נטילת אומגה 3 יכולה להגביר את הנטייה לדימום, אבל עובדה זו נכונה ככל הנראה רק לגבי מינון גבוה במיוחד של אומגה 3. מחקרים קליניים (שככל הנראה בדקו מינונים נמוכים של חומצת השומן) לא תמכו בחשד זה.

עם זאת, אני ממליץ לך ליידע את רופא המשפחה שלך על כך שאת נוטלת אומגה 3.

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנגשות בין תרופות
    אוחנה חגית
    11/04/2010

אני מאוד רוצה לדעת האם יש התנגשות בין התרופות לנטון לפלויקס ?אני אחרי התקף לב .

לקביעת תור
    סגירה
    התנגשות בין תרופות

הוספת תגובה

• אינטראקציה בין תרופתית.

אילן ללבניקוב
    12/04/2010

חגית שלום רב,

טוב עשית ששאלת על שילוב התרופות הנ"ל, כיוון שישנה אינטראקציה חמורה ביניהן.

לפי מחקרים מקצועיים, מתן הפלויקס עם הלנטון, עשוי לגרום לפגיעה ביעילות האפקט המגן על הלב של הפלויקס ולהפחית את פעילות התרופה ולכן חשוב ביותר שתיידעי את הרופא המטפל שלך לגבי אינטראקציה חמורה זו, בעיקר אצל מטופלים שעברו התקף לב. לכן מומלץ לא להשתמש בשילוב 2 התרופות הללו וכדאי להיוועץ ברופא המטפל ולבדוק אפשרות של תרופה חלופית למניעת חומציות בקיבה,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינקוד לתינוקות
    דיקלה
    10/04/2010

שלום
    רופאת העור רשמה לבתי בת ה3 חודשים צינקוד לשימוש על עור מגורה בצוואר. אין בחפיסה עלון ושאלתי היא האם השימוש במשחה מוגבל למס' ימים בלבד? האם המשחה רעילה? האם מלבד שמן הדגים מכילה סטרואידים?
    הקטנה מתגרדת הרבה והיא מצליחה לגרד את הצוואר ואז להכניס ידיים לפה. למרות שאני מנקה לה ידיים כל הזמן זה לא תמיד עוזר.
    אשמח לקבל מידע וכמו כן האן ניתן להשתמש במשחה לכל האיזורים המגורים בעור כמו הגפיים והבטן.
    תודה מראש
    דיקלה

לקביעת תור
    סגירה
    צינקוד לתינוקות

הוספת תגובה

• צינקוד.

אילן ללבניקוב
    12/04/2010

דיקלה שלום רב,

הצינקוד מכילה משחת בסיס ותוספת של אבץ ושמן דגים(מכאן הריח החזק), אך אינה מכילה סטרואידים. ניתן להשתמש בה לפי הצורך גם למספר ימים עד לשיפור המצב והיא מיועדת לשימוש חיצוני כך שאסור לבלוע אותה.
    לגבי בליעת המשחה על ידי בתך, אם זו כמות קטנה אין סכנה, אך בכל זאת אם מופיעים לו תסמינים כמו בחילות או חוסר תיאבון עליך לפנות לרופא.

ניתן גם למרוח אותה על העור, אך אני ממליץ לך לנסות קרם טבעי המכיל שמנים אתריים וצמחי מרפא הנקרא קרם קלנדולה של חב' וולדה. היא מכילה קלנדולה, קמומיל, מרווה ועוד. היא מצויינת לכל סוגי הגירויים ולפריחות בעור וניתן למרוח אותה מספר פעמים ביום.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה שפג תוקפה
    רוני
    10/04/2010

מה קורה עם לוקחים תרופה שפג התוקף שלה?האם זה מסוכן?והאם התרופה משפיעה?

תודה,רוני

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה שפג תוקפה

הוספת תגובה

• פג תוקף.

אילן ללבניקוב
    12/04/2010

רוני שלום רב,

חשוב לבדוק את תאריך התפוגה של התרופה עוד לפני הקנייה. אם הוא קרוב מדי — כדאי לקבל תרופה עם מועד רחוק יותר.
    כאשר פג תוקף של תרופה, ברוב המקרים לא מדובר בסכנה אלא בכך שהיעילות שלה פחותה. החומר הפעיל מתפרק וריכוזו יורד.
    שימוש באנטיביוטיקה שפג תוקפה עלול לגרום להחמרת המצב הרפואי.
    שימוש בטיפות עיניים שפג תוקפן עלול לגרום לזיהום.
    חומרי חיטוי ששינו את צבעם — קרוב לוודאי שהתחמצנו והתקלקלו.
    אם צבע התרופה השתנה, או שהריח הנודף ממנה שונה ממה שמוכר, כנראה היא התקלקלה. יש להפסיק להשתמש בה גם אם תאריך התפוגה טרם חלף. כמו כן יש להמנע מנטילת סירופ שמרקמו איננו צלול.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים שפג תוקפם

נטלי
    01/05/2016

לקחתי דקסמול קולד ולא שמתי לב שפג תוקף זה מתאריך אוגוסט 2015
    האם זה מסוכן????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה
    דורון
    09/04/2010

שלום
    רציתי לדעת האם יש אתר שבו אני יכול לבדוק איזה תרופות ניתן להשיג במדינה כלשהי.

אני עובר לגור בהונגריה ורציתי לדעת אם אני יכול לקנות את התרופות שם או שאני צריך להביא מהארץ.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה

הוספת תגובה

• תרופות בהונגריה.

אילן ללבניקוב
    12/04/2010

דורון שלום רב,

ניתן בהחלט לברר אילו תרופות קיימות במדינות שונות ברחבי העולם על ידי בדיקה בספר הנקרא מרטינדייל(תוכל גם לבדוק באינטרנט), או פשוט לגשת לבית המרקחת הקרוב לביתך ןלבקש מהרוקח שיבדוק בספר התרופות הבינלאומי כמו המרטינדייל אם התרופות הללו קיימות בהונגריה בשמם או כתחליף גנרי בשם אחר,

שבוע טוב ונסיעה טובה,

אילן ללבניקוב - רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרשם לאוקסיקונטין שהוחזר
    אלינור
    08/04/2010

שלום
    אני חולה במחלת FMF עם התקפים חזקים של כאבים מדי פעם.(כשמחלה בשיאה).כאבים בלתי נסבלים.רופא רשם לי סירופ אוקסיקוד.באתי לבית מרקחת לקנות והרוקח אמר לי לחזור לרופא עם המרשם.כששאלתי למה הוא אמר משהו על הכתובת שהרופא לא רשם לא הבנתי והחזיר לי את המרשם לתקן.למה?

לקביעת תור
    סגירה
    מרשם לאוקסיקונטין שהוחזר

הוספת תגובה

• מרשם לאוקסיקונטין

בר
    31/03/2014

מה מיוחד במרשם לאוקסיקונטין? מה צריך להיות רשום במרשם על מנת לקנות את התרופה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרשם רפואי.

אילן ללבניקוב
    12/04/2010

אלינור שלום רב,

במרשמים מסוג זה של תרופה נרקוטית, יש חשיבות רבה לכך שכל הפרטים יהיו רשומים על גבי המרשם, כמו למשל כתובת הרופא, כיוון שאם יש צורך ליצור איתו קשר ניתן יהיה להשיגו במהירות המרבית. אחרי הכל מדובר בתרופות חזקות למדי,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרמיל בהנקה
    סתיו
    08/04/2010

אני חודשיים אחרי לידה ואני מניקה. עקב בעיות שינה חמורות ולילות "לבנים" אך עם מצב רוח טוב במשך היום, רופא מציע לקחת ציפרמיל! האם מותר לקחת ציפרמיל בהנקה? הרופא טוען שזה לא נורא במינון נמוך ואני חוששת מכך! או שעלי לנסות מגנזיום ומשהו טבעי כמו קלמנרבין? טופלתי בעבר בציפרמיל ועבד יופי, ומכאן חששי שהרופא ממהר "לרוץ" לציפרמיל !!!?? אולי עדיף לנסות קצת כדורי שינה במינון נמוך ? אנא עיזרו לי דחוף אני לא ישנה ומתמוטטת!!

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרמיל בהנקה

הוספת תגובה

• טיפול טבעי בהנקה.

אילן ללבניקוב
    12/04/2010

סתיו שלום רב,

התרופה עוברת לחלב אם ועלולה להשפיע על התינוק ולכן אני ממליץ לך קודם לנסות טיפול אלטרנטיבי כמו הומיאופטיה.

ניתן בהחלט להסתייע בצמחי מרפא והומיאופטיה גם בתקופת ההנקה, אך חשוב שנטורופט מומחה יעשה לך איבחון נטורופטי ויתאים לך את התזונה באופן אישי כמו גם את צמחי המרפא, כיוון שלא כל צמח ניתן לקחת בהנקה, אשמח לעמוד לרשותך בכך.

בכל מקרה, גם אני לא בעד לקחת תרופות בהנקה, אלא אם אין ברירה אחרת ולרוב יש ברירה ברפואה המשלימה. תוכלי לנסות לפני התרופות, להשתמש במוצר הומיאופטי מצויין הנקרא R14 של חברת דר' רקווג. יש לקחת 10 טיפות 3 פעמים ביום בקצת מים לפני הארוחה, ובלילה ניתן לקחת 20 טיפות בקצת מים לפני השינה. הוא מסייע לשמור על שלוות נפש ועוזר מאוד להירדם ולישון בשקט בצורה טבעית וללא תופעות לוואי כלשהן,

שבוע טוב ובריא,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תרופות אסור
    דניאל
    07/04/2010

שלא בידיעתי או בידיעת רופאיי שילבתי בין שני תרופות שאסור לשלב (ברוטיזולאם לשינה, ואיטרנול לפטריות על העור)
    נטלתי את שניהם במשך שבוע... שגם ככה הייתי חולה לפני לקיחת התרופות
    האם למשך של שבוע יש יכולת השפעה חזקה על הגוף ומה היא
    עתה אני לא מרגיש טוב (סחרחורות,בחילות והרגשה משונה במוח, ספק גם בהשפעת נטילת איקסל)
    מהן תופעות הלוואי הצפויות מנטילת הכדורים ביחד וכמה זמן אמור לקחת עד שהמצב אמור לעבור
    האם מומלץ לעבור בדיקות דם מסוימות

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב תרופות אסור

הוספת תגובה

• אינטראקציה בין תרופתית.

אילן ללבניקוב
    12/04/2010

דניאל שלום רב,

אני תמיד ממליץ להיוועץ ברופא המטפל גם לגבי שילוב של תרופות, כיוון שהוא מכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום.
    לגבי השילוב הנ"ל, לא מצאתי כל אינטראקציה בספרות המקצועית בין 2 התרופות ולכן תופעות הלוואי שציינת ככל הנראה נובעים מאחת מהתרופות ולא משילובם.
    בכל מקרה, אני ממליץ לך ליידע את הרופא המטפל שלך לגבי הרגשתך כעת ולבדוק אפשרות של החלפת התרופה הגורמת לכך.
    ניתן כמובן לשלב בטיפול גם צמחי מרפא על ידי יעוץ נטורופטי אצל מומחה בתחום, ואשמח לעמוד לרשותך גם בכך. היתרון של צמחי המרפא הוא בכך שהם אינם גורמים לתופעות לוואי ואין אינטראקציות עם תרופות,

שבוע טוב ובריא,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנגשות תרופות
    טובית
    07/04/2010

האם יש מניעה לקחת תרופה נגד דיכאון ויפאקס XR אם מטופלת בטמוקסיפן לסרטן השד?

לקביעת תור
    סגירה
    התנגשות תרופות

הוספת תגובה

• התנגשות

יעקב רבייב
    09/04/2010

היי טובית

אין התנגשות בין השניים.

סופ"ש נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרת הפה
    מוטרד
    07/04/2010

שלום,

יש לי פטרייה בפה, הפטרייה נמצאת רק על הלשון ולא בכל הפה, היא כבר נמצאת זמן רב, אבל אינני יודע כמה ,וצבע הלשון לבן, הפטרייה נמצאת על שטח מאוד גדול משטח הלשון.
    רופא השיניים נתן לי בהתחלה דקטרין, אך הפסקתי את הטיפול בו כי השימוש בדקטרין מאוד קשה, כלומר קשה למרוח את התרופה על הלשון, בנוסף לכך, יש אזורים פנימיים מאוד (בקצה האחורי של הלשון) שאין שום אפשרות להגיע אליהם ולמרוח את התרופה.
    חזרתי לרופא ונתן לי ניסטטין רדי מיקס (תרחיף), אני משתמש בו כבר 7 ימים( 3-4 מ"ל, 3 פעמים ביום-) וכבר יש שיפור, אך עדיין הפטרייה נמצאת ויש צורך להמשיך בטיפול.
    רציתי לשאול, האם שימוש בכמות של 6 מ"ל בכל פעם זו כמו להשתמש בכמות שהיא קטנה יותר? כלומר כמות התרופה בכל פעם אינה משפיעה על יעילות הטיפול?
    כמה זמן אמור לקחת טיפול בתרופה זו? הרופא אמר לי שזה לוקח לפחות 14 ימים...
    האם יש טיפול טבעי שאני יכול לשלב עם התרופה? כל שזה יעזור לקיצור זמן הטיפול וגם לקבלת תוצאות טובות יותר..

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    פטרת הפה

הוספת תגובה

• תגובה

יעקב רבייב
    10/04/2010

היי

את מינון הניסטטין קובע רק הרופא, וכן זה קצת לוקח זמן עד שזה עובר.
    תוכל לשלב עם זה פרוביוטיקה למציצה בשביל לזרז את תהליך ההחלמה.

אם אתה מאלה שמצחצחים את הלשון, שים לב שצריך לעשות את זה רק פעם בשבוע ולא כל יום כי צחצוח לשון מרובה יכול לגרום לפטריות.

שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה