פורום תרופות ייעוץ תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צמיד המסמן כי האדם נוטל קומדין?
    לי
    27/04/2010

האם קיים צמיד אשר בשעת סכנה, כמו תאונה חלילה יוכל לסמן לכוחות הצלה כי האדם נוטל קומדין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קומדין.

אילן ללבניקוב
    29/04/2010

לי שלום רב,

פשוט יש להקפיד ללבוש צמיד רפואי שמציין נטילת קומדין למקרה שמגיעים לאשפוז. ניתן לבקש בקופות החולים או להכין בבית,

שבת נהדרת,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכריות RICOLA להקלה בשיעול
    לי
    27/04/2010

קראתי (וגם קרה לי) שלאחר אכילת מספר סוכריות ריקולה ברצף נגרם שלשול, רציתי לדעת מה הגורם לכך בסוכריה, והאם תופעת לוואי זו נכונה גם לסוכריות ריקולה עם סוכר וגם באלו ללא סוכר?

לקביעת תור
    סגירה
    סוכריות RICOLA להקלה בשיעול

הוספת תגובה

• סוכריות ריקולה.

אילן ללבניקוב
    28/04/2010

לי שלום רב,

לא ידוע על תופעה כזו מאכילת סוכריות טבעיות.

ככל הנראה השלשול נובע ממקור אחר ייתכן וממזון או מתרופות,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע

לי
    28/04/2010

הנה מידע שהעתקתי מאתר שמוכר את הסוכריות:(שים לב להזהרה:)

סוכריות הצמחים השוויצריות של ריקולה אינן מכילות סוכר . הן מרעננותעם ממתיק מלאכותי. הצמחים של ריקולה גדלים באיזורי טבע מובחרים למרגלות הרי האלפיים השוויצרים, ונהנים מאיכות יבול אופטימלית וטהורה. כשר פרווה באישור הרבנות הראשית לישראל. לבחירת טעם יש לעבור לשדה הצבע.

:תכולה

איזומלט,חומצת לימון,צבע מאכל טבעי,אספרטם, אססולפם. סימון תזונתי ב-100 גרם: אנרגיה (קלוריות) 237 ,חלבונים 0 גרם, פחממות 58 גרם ,שומנים 0 גרם, נתרן 0 מג' ,אספרטיים 100 מג'.

:אזהרות

צריכה מוגברת (10סוכריות ב2-1 שעות) עשויה לגרום לשילשול קל.

גודל: 50 גרם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכריות.

אילן ללבניקוב
    29/04/2010

לי שלום,

כפי שציינתי לא אמורות להגרם תופעות לוואי מאכילת הסוכריות, אך ככל הנראה יש לך רגישות מסוימת לצמחים אלו ולכן אני ממליץ לך להשתדל להפחית במספר הסוכריות ליום,

שבת שלום,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול
    דינה
    26/04/2010

השאלה שלי היא אם בערכים
    סך כל הכולסטרול 242.1
    HDL 72
    LDL 149.9

האם בערכים האלה אני צריכה להתחיל בלקיחת סטטינים דחוף כמו פרבסטאטין 20 MG פעם בערב

או אפשר קודם לנסות דיאטה ולקחת גם ויטמינים
    שום, ניאצין 250 פעם ביום , נוסטרול פעמים ביום, ויטמין E, מורינגה ערבה 3 פעמים ביום.

ואחרי 3 חודשים לעשות בדיקת כולסטרול ולראות אם יש שיפור ב-LDL

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• כולסטרול.

אילן ללבניקוב
    27/04/2010

דינה שלום רב,

היחס בין סה"כ כולסטרול בדם ל HDL הנו יחס המדווח וניתן לקריאה מתוך דוחות המרפאה הבודקת. היחסHDL:TC צריך להיות 1:3.5 עד 1:4 על מנת שה HDL יצליח לשמור על "דם נקי משקיעת כולסטרול". כלומר אם רמת הכולסטרול בדם (Total Cholesterol) הנה 240 ורמת ה HDL הנה 60 הרי שהיחס הוא 1:4 ומצב הכולסטרול בדם הנו ממוצע. לעומת זאת אם רמת הכולסטרול הנה רק 200 אך רמת הHDL הנה 40 הרי שהיחס הנו 1:5 שהוא יחס מסוכן כי אין מספיק HDL לניקוי הכולסטרול השוקע בדם. יחס 1:3.5 או פחות נחשב ליחס אופטימלי.
    במקרה שלך היחס הוא 242.1:72 כלומר 1:3.36 וזהו יחס מצוין לכל הדעות, לכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל ולהפנות את תשומת ליבו לכך לפני התחלת טיפול תרופתי.
    כמו כן, היחס בין ה-LDL ל-HDL שלך הוא מצוין(1:2.08), היחס הזה חשוב יותר מאשר רמת הכולסטרול הכללית והוא מצביע על יכולתו של הגוף לנקות את כלי הדם מכולסטרול ששקע ובכך לשמור את כלי הדם פתוחים ואת לחץ הדם נמוך.

ניתן בהחלט לטפל בכולסטרול גבוה בדם על ידי שינוי תזונתי, פעילות גופנית סדירה והתאמה אישית של צמחי מרפא, אשר מנסיוני עם הרבה מטופלים מסייע רבות באיזון רמות הכולסטרול בצורה טבעית.

אני ממליץ לך לפנות גם ליעוץ נטורופט אצל מומחה שיתאים לך תזונה אישית ופורמולות ייחודיות להורדת הכולסטרול בצורה טבעית וללא תופעות לוואי,
    אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיפרקסה
    שרי
    26/04/2010

לקחתי את הזיפרקסה של אח שלי לפני השינה (ממש עכשיו).
    מה יכול לקרות לי?

לקחתי כדור אחד (10 מ"ג) כי אני לא נרדמת. יכול לקרות לי משהו?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    זיפרקסה

הוספת תגובה

• זיפרקסה.

אילן ללבניקוב
    27/04/2010

שרי שלום רב,

ראשית כל, לא מומלץ לקחת תרופות שלא באישור הרופא המטפל ועל דעת עצמך, כיוון שלתרופות יש תופעות לוואי בלתי רצויות ואני לא ממליץ לאף אחד לקחת תרופות שלא נרשמו עבורו.

התרופה שנטלת (זיפרקסה), היא תרופה אנטי פסיכוטית אטיפית המשמשת בעיקר לטיפול בסכיזופרניה. התרופה דומה במנגנון פעולתה לקלוזאפין אולם אינה גורמת לתופעות הלוואי במערכת הדם (פגיעה בתאי הדם הלבנים) ולכן אינה מחייבת מעקב קבוע אחרי ספירות הדם.

אם לא חשת בתופעות לוואי אז אין לך ממה לחשוש, בעיקר שמדובר בכדור אחד בלבד,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויקטוזה ובייטה
    חני ברק
    25/04/2010

מה ההבדל בין זריקת ויקטוזה לבייטה?

לקביעת תור
    סגירה
    ויקטוזה ובייטה

הוספת תגובה

• ויקטוזה ובייטה.

אילן ללבניקוב
    27/04/2010

חני שלום רב,

תרופת הויקטוזה משמשת לטיפול בסוכרת מסוג 2. ויקטוזה הוא השם המסחרי המאושר ללירהגלוטייד, תכשיר ה 1-GLP ההומאני הראשון שפותח למטרת טיפול בסוכרת מסוג 2.

התרופה הינה תולדה של אחד הפיתוחים המדוברים ביותר בקהילייה המדעית: הגילוי של הורמון GLP-1 הקיים בגוף באופן טבעי. הורמון טבעי זה שייך למשפחת האינקרטינים ומופרש מרירית המעי באופן טבעי לאחר האכילה. ההורמון פועל במגוון מנגנונים המביאים לאיזון הסוכר בדם, האטת ספיגת המזון, הפחתת תחושת הרעב וירידה במשקל, ירידה ברמת השומנים וביתר לחץ דם – הידועים כגורמי סיכון להיווצרות מחלות לב וכלי דם. תוצאה נוספת של הטיפול על ידי הורמון הGPL-1 הינה הגנה על תאי בטא בלבלב האחראיים על ייצור והפרשת האינסולין. כל סוגי הסוכרת נובעים מבעיה בייצור או קליטת האינסולין בגוף. סוכרת מסוג 2 היא מצב בו הגוף מייצר אינסולין בכמות הנדרשת ולפעמים אף יותר, אך הגוף דוחה משום מה את קליטתו. שלא כמו תרופות אחרות המיועדות לטיפול בסוכרת, ויקטוזה איננה קשורה בעלייה במשקל. לגבי חולים עם סוכרת מסוג 2, המידע מהמחקרים הקליניים שבוצעו הראה אפילו ירידה במשקל הגוף עם כאשר נטלו את התרופה.

הבייטה(אקסנטיד) הינה תרופה המחקה את פעילות ההורמון האינקריטיני GLP-1 בגוף. היא מיועדת לחולי סוכרת מסוג 2, שכבר נוטלים מטפורמין ו/או תרופות ממשפחת הסולפונילאוראה.
    אקסנטיד מעלה את הפרשת האינסולין מהלבלב כתלות בעליית רמת הגלוקוז בדם, מביאה לירידה בשחרור גלוקוז מהכבד על ידי הקטנת הפרשת גלוקגון ומאיטה את התרוקנות הקיבה.
    בעקבות כך מביאה לדיכוי התיאבון, עליה בתחושת השובע ולירידה במשקל.
    ההזרקה תיעשה עד 60 דקות לפני ארוחת בוקר וארוחת ערב (או שתי הארוחות העיקריות ביום, בתנאי שמרווח הזמן ביניהן הוא 6 שעות).
    תופעות הלוואי הנפוצות ביותר הן בחילה (לרוב חולפת עם המשך השימוש), הקאה ושלשול.

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס עם שילוב של תרופות אחרות
    אדוה
    24/04/2010

שלום, לפני כחודש התחלתי לקחת ציפרלקס 10 מ"ג ביום. רציתי לדעת אם זה בסדר לקחת את הכדור
    ביחד (באותה שעה) עם גלולה קבועה שלי בשם יסמין. פשוט ככה זוכרים הכי טוב מה לקחתי היום ומה שכחתי.

בנוסף, סבי בן כשבעים גם התחיל לקחת ציפרלקס 10 מ"ג ביום ורציתי לדעת אם הוא יכול לקחת את הכדור יחד עם תרופות שלו מיקרופירין וסימבסטטין 10 מ"ג.

תודה תודה

הוספת תגובה

• שילוב תרופות.

אילן ללבניקוב
    27/04/2010

אדוה שלום רב,

אין מניעה לשלב ביו היסמין לציפרלקס.

חשוב להימנע בין שילוב הציפרלקס והתרופות הבאות:

מעכבי מונואמין אוקסידאז (MAOI) : אין לשלב בשום אופן אסציטאלופראם עם תרופות אלו. השילוב עלול להיות מסוכן. יש להמתין לפחות שבועיים בין טיפולים.
    תרופות המשפיעות על מערכת העצבים המרכזית : סיכון מוגבר יותר לתופעות לוואי כגון טשטוש וסחרחורת.
    תרופות המשפיעות על קרישת הדם, כגון: NSAID, אספירין, וארפארין : סיכון מוגבר לדימומים.
    ליתיום : סיכון מוגבר יותר לתופעות לוואי.
    אגוניסטים לקולטני סרוטונין, כגון סומאטריפטאן : דווחו מיקרים של חולשה, תנועתיות יתר וחוסר קואורדינציה. שילוב זה אינו מומלץ.
    קארבאמאזפין : סיכון גבוה לירידה ברמות אסציטאלופראם, ולהשפעה מופחתת שלו.
    חוסמי בטא, כגון: מטופרולול : אסציטאלופראם מגביר את רמות התרופה בדם.

כך שאני ממליץ לסבך להפריד בין הציפרלקס לאספירין לפחות 3-4 שעות כדי למנוע תופעות לוואי ודילול יתר של הדם,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליתיום וציפרלקס

כוכבית
    03/10/2010

אני נוטלת ליתיום במשך 14 שנה והפסיכיאטרית שלי המליצה לי לקחת בנוסף גם ציפרלקס האם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינטראקציה.

אילן ללבניקוב
    04/10/2010

כוכבית שלום רב,

לפי הספרות המקצועית יש אינטראקציה בין הציפרלקס לבין הליתיום(הגברת פעילות הציפרלקס) והיא עשויה לגרום לתופעות לוואי בלתי רצויות רבות כגון:
    חוסר שקט, בלבול, הזיות, דופק מואץ, שינויי לחץ הדם, רעד ובעיות מוטוריות. כמו כן, הציפרלקס עלול להגביר את רעילות הליתיום בגוף ולתופעות לוואי נוספות. הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי המשך הטיפול או החלפת הטיפול התרופתי. ניתן גם לשלב בטיפול יעוץ נטורופטי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא אשר משולבים בטיפול התרופתי ומסייעים במניעת תופעות הלוואי וחיזוק כללי של מערכת העצבים והגוף בכלל,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחת PROTOPIC
    מילי
    24/04/2010

שלום רב, בני משתמש במשיחת פרוטופיק 0.1% . המשחה יעילה, אך איננה בסל ועולה לנו 250 שח ל30 גר. האם יש תרופה בעלת הרכב זה/אקוויוולנטי אשר כן מצויה בסל.
    מודה מראש על התשובה.
    מילי כהן

לקביעת תור
    סגירה
    משחת PROTOPIC

הוספת תגובה

• פרוטופיק.

אילן ללבניקוב
    26/04/2010

מילי שלום רב,

ישנן תרופות נוספות לאותה המטרה אשר יעילותן טובה אך יש להיוועץ ברופא המטפל לשם כך,
    ניתן גם לשלב בטיפול רפואה טבעית הכוללת תזונה נכונה וצמחי מרפא ובנוסף גם קרם טבעי על בסיס צמחי כמו קרם אובליפיחה וקלנדולה.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מילי
    26/04/2010

אילן, אני מודה לך מקרב לך על תשובתך.
    האם כדאי להמנע ממשהו בתזונה, או להפך, חובה לאכול? קיבלתי מחול קרם גוף על בסיס ?oca butter מעושר באלויה וויטמין סי. האם קרם זה עלול לעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול טבעי לדרמטיטיס.

אילן ללבניקוב
    27/04/2010

מילי שלום רב,

את יכולה לנסות למרוח שכבה דקה של הקרם באיזור קטן כדי לבדוק שאין לו אלרגיה לקרם, אך אני ממליץ על קרם של חב' נטע הנקרא נטע-סופיאזיס.

סטופיאזיס משחת נטע 100% טבעית במרקם מיוחד להרגעה ושיפור גירויי עור וקשקשת קשים המתבססת על צמחים אורגאניים ושמנים איכותיים ופותחה תוך השמת דגש על רגישויות ותגובות של אנשים סטופיאזיס מכיל צמחים בעלי תכונות תרפויטיות שהוכחו במחקרים וידועים בספרות המקצועית.

לגבי התזונה חשוב לשים לב איזה סוגי מזון גורמים לאלרגיה בעור.

טיפול יכול להביא להקלה גדולה ואף למנוע הישנות המחלה, בעיקר אצל ילדים. הנטורופתיה רואה את הבעיה הנ"ל כאלרגיה למזון מסוים. אלרגיה זו אין לאבחן על ידי מבחני מעבדה הקיימים כיום בשוק, ועל כן יש לעשות דיאטת "אלימינציה ואתגר" הכוללת בהתחלה הורדת כול המרכיבים האלרגניים מהתזונה ואחרי שרואים הטבה בסימפטומים החזרה של כול מזון בנפרד ובדיקה אם הסימפטומים חוזרים. במידה והסימפטומים חוזרים אחרי החזרת מזון מסוים לתזונה - אנו יודעים כי זה המזון הבעייתי שממנו צריך להימנע, לפחות לתקופת זמן ארוכה. חשוב לציין כי אטופיק דרמטיטיס מוחמר לעיתים קרובות כתוצאה מלחץ או מתח נפשי. טיפול נטורופתי שלם יכלול התיחסות לנושא המתח - לימוד טכניקות הרפייה והרגעה, שינוי צורת ההתיחסות למתחי היום-יום וכו'.

אשמח לעמוד לרשותך באיבחון אירידיולוגי ויעוץ נטורופטי,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך מקרב לב

מילי
    27/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלדרין לשחיקת סחוס בברך
    אילן ללבניקוב
    24/04/2010

אני סובלת משחיקת סחוס בברך .לאחר המלצות לוקחת את התוסף סלדרין+msm וכן msm של
    1000מ'ג כבר יותר מחודשיים. עדין אין כל הטבה מבחינת הכאבים!
    מה ניתן עוד לעשות?? האם לקיחה של זמן נוסף-תועיל?
    אין טעם בלקיחת תרופה אחרת-לנסיון של חודשים. נא תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    סלדרין לשחיקת סחוס בברך

הוספת תגובה

• סלדרין.

אילן ללבניקוב
    26/04/2010

גילת שלום רב,

למיטב ידיעתי המוצר הנ"ל עובד מצויין אך יש צורך בהרבה סבלנות עד להרגשת השיפור במצב.

סלדרין הוכח רפואית כמפחית כאב וכמסייע במהירות לבעיות מפרקים, לרבות שיפור בגמישותם וביכולת התנועה שלהם. הוא גורם בשיטתיות לסיכוך ולריפוד המפרקים והעצמות ומשפר את גמישותם ותנועתיותם.

במחקר שבוצע במשך 68 ימים ושתוצאותיו פורסמו בעיתון הראומטולוגיה באוגוסט2002 השתתפו 100 נבדקים הסובלים מאוסטאוארטריטיס של הברך. נמצא שהסלדרין שיפר את תנועתיות מפרק הברך גם באנשים שסבלו מההפרעה במשך 5-6 שנים.

לחיזוק התמיכה ולהגברת ההשפעה הוסף לסלדרין גם MSM. זהו מרכיב צמחי, פעיל ביולוגית, שמכיל גופרית וחיוני להיווצרות קולגן (מרכיב מפתח של הסחוס, החיוני ליצירת רקמות החיבור) וחומצות אמינו גופריתיות – מתיונין וציסטאין – הנוטלות חלק בבניית הקולגן.

בנוסף לכך יעיל ה-MSM לשיכוך כאבים ויש לו השפעה נוגדת דלקת חזקה, לכן הוא מהווה השלמה נאותה לסובלים מדלקות מפרקים.

הייתי ממליץ לך לנסות לקחת אותו תקופה נוספת של מספר חודשים עד להרגשת השיפור, כמו כן מומלץ מאוד למרוח משחה הנקראת טראומיל של חב' HEEL נגד כאבי ודלקות פרקים מספר פעמים ביום.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיקת סחוסים

דינה
    26/04/2010

תבדקי בבית טבע לגבי קרטילגו של אלטמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת טמיפלו וציפרודקס
    שירלי דיין
    24/04/2010

לקחתי טמיפלו וציפרודקס לפני כחודש ולא היה ידוע שאני בהריון.
    רציתי לשאול אם יש סכנה של מומים לעובר?

לקביעת תור
    סגירה
    לקיחת טמיפלו וציפרודקס

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    26/04/2010

שירלי שלום רב,

לגבי הטמיפלו: בטיחות השימוש בהריון טרם הוכחה.

לגבי הציפרודקס: אין עדויות מספיקות בנשים הרות. בחיות מעבדה היו עדויות להפלות ולירידה במשקל האם ההרה, אך לא לפגיעה בעוברים. יש לשקול את השימוש בתרופה כנגד הסיכון.

הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחסור בויטמין D
    נאוה שי
    23/04/2010

שלום רב,
    אני בת 45,חולה בסכרת סוג 2 כ5 שנים.בבדיקות האחרונות נדהמתי לגלות שחסר לי ויטמין D.התוצאה בבדיקה 16.80(25-OHׂ ׂ) כשהטווח התקין 30-100.
    האם זה קשור לתרופות אותן אני נוטלת בקביעות?
    התרופות הן:גלובן,גלוקופאג,סיבסטטיון,בזליפ,אנלדקס,מיקרופירין. כמו כן אני נוטלת תוספים קו אנזים 10 ואסידופולוס.
    אשמח לקבל את חוות דעתך.
    בברכה נאווה שי

לקביעת תור
    סגירה
    מחסור בויטמין D

הוספת תגובה

• ויטמין D.

אילן ללבניקוב
    26/04/2010

נאווה שלום רב,

תפקידיו של ויטמין D קשורים לוויסות משק הסידן והזרחן בגופנו, בניית עצם, ותהליכים נוספים. הוויטמין נוצר בעור או נספג מן המזון ועובר שינויים בעור ובכליה הגורמים לו להיות פעיל. לשם כך נחוצה חשיפה לשמש. מחקרים שנערכו לאחרונה מצביעים על כך שאחוז ניכר מאוכלוסיית העולם המערבי, המתגוררת בערים, סובל ממחסור כרוני בוויטמין D בשל חשיפה מועטה לשמש.
    אור השמש הוא המקור הטוב ביותר של ויטמין D. הויטמין נוצר בגוף על ידי פעולתן של קרני שמש אולטרא-סגולות על חומרים כימיים המצויים באופן טבעי בעור. חלב מועשר, מוצרי חלב, דגים שמנים (סרדינים, דג מלוח, סלומון וטונה) וכן כבד וחלמון ביצה הם מקורות טובים של ויטמין D.
    ייתכן והתרופות שאת נוטלת גרמו לחוסר בויטמין D בגלל בעיות ספיגה ו/או הפרשת הויטמין.
    בכל מקרה ניתן לקחת תוסף תזונה המכיל את הויטמין בצורה טבעית אך לשם כך יש להיוועץ ברופא המטפל,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשתן
    אורית
    23/04/2010

כבר יומיים אני לוקחת אופלודקס לדלקת בשתן
    אמנם פחות כואב לי(כנראה בגלל הסדורל)אבל תכיפות השתן גבוהה עדיין
    מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשתן

הוספת תגובה

• דלקות בשתן.

אילן ללבניקוב
    26/04/2010

אורית שלום רב,

הייתי ממליץ לך לשלב בטיפול גם כמוסות פרוביוטיקה(2 ליום לא ביחד עם האנטיביוטיקה), כמו כן מומלץ מאוד לקחת כמוסות חמוציות(2 ליום לפני הארוחה). מנסיוני העשיר עם הרבה מטופלות הפתרון הטבעי הטוב ביותר לדלקות כרוניות בדרכי השתן הן לטיפול והן למניעה היא פורמולה טבעית הנקראת חיסון אקסטרא של חב' טינקטורה טק. יש לקחת 20 טיפות 3 פעמים ביום בקצת מים לפני הארוחה לטיפול. למניעה לוקחים 20 טיפות פעם ביום.

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשתן

עליזה
    13/06/2010

אני סובלת מדלקת בשתן הנגרמת מחיידק ESCHERICHIA COLI האם ההמלצה לטיפול בחיסון אקסטרא של חב' טינקטורה תקף גם מבחינתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ נטורופטי.

אילן ללבניקוב
    13/06/2010

עליזה שלום,

ניתן בהחלט להשתמש בטיפות אלו לחיזוק מערכת החיסון ולטיפול בדלקות במערכת השתן,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופסיה ומינוקסי5
    אבי
    23/04/2010

בס"ד

שלום רב!

רציתי לקבל יעוץ ממכם בנושא נשירת השיער ..האם אני יכול לשלב טיפול במינוקסי ופרופסיה יחד? והאם אני חייב לחפוף או לשטוף את השיער אחרי כל טיפול ?או שאם נניח מרחתי ב23:00 והלכתי לישון אחרי שעתיים ולא חפפתי/שטפתי האם בבוקר אני יכול למרוח שוב מבלי שחפפתי לפני ואם אני לא חייב לחפוף אז האם אני יכול למרוח 3-4 פעמיים מבלי לחפוף כלל? האם זה נורמלי שיש לי נשירה גם בזמן הטיפול(אני מורח בערך כחודש ועדיין נושר השיער).?אני חובש כיפה האם זה מפריע לטיפול? והאם זה משנה אם אני מורח בשעות הקטנות של הלילה ולמחרת לאחר 12 שעות שוב מורח אבל זה יוצא כבר בצהריים אבל יש הפרש של 12 שעות בין טיפול לטיפול?? תודה מראש על הסבלנות!

לקביעת תור
    סגירה
    פרופסיה ומינוקסי5

הוספת תגובה

• פרופסיה ומינוקסי.

אילן ללבניקוב
    26/04/2010

שלום רב,

אין מניעה לשלב בין השניים.

יש למרוח כמות כוללת של 1 מ"ל, 7 לחיצות, על כל איזור ההתקרחות. מריחה זו תתבצע פעמיים ביום. יש להשתמש במינוקסי על שיער ועור יבשים.
    יש להימנע מחפיפת הראש במשך כשעתיים לאחר השימוש במינוקסי.
    אין לעבור על הכמות המומלצת של 2 מ"ל ליום.
    יש להשתמש במינוקסי בהתמדה במשך 4 חודשים או יותר עד שמגיעים לתוצאה משמעותית.
    ניתן להשתמש במינוקסי בשתי צורות התזה:
    באריזתו המקורית לטיפול בקרחות שאינן מכוסות בשיער כלל.
    בעזרת מתז מוארך לטיפול בקרחות מכוסות שיער.
    הוראות שימוש מפורטות נמצאות בעלון לצרכן שבאריזת התכשיר.
    תחילת השפעה של המינוקסי היא תוך מספר חודשים והכיפה לא מהווה בעיה איתה.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפונקס ושלשולים
    משה כהן
    22/04/2010

שלום רב. אני נוטל בקביעות כדורי לפונקס 200 מג' לפני שינה. בעל רגישות לשלשולים. לאחרונה קיימת החמרה בתדירות השילשולים ובמס' הפעמים (לפעמים6,7 פעמים ביום). ידועה רגישות ללקטוז. התייעצתי עם הרופא הפסיכיאטרי - לא נתן אלטרנטיבה לטיפול התרופתי. אציין כי מזה 10 שנים הנני מאוזן, מתפקד, עובד וחי חיים בעלי משמעות. האם תוכלו להציע לי דרכים נוספות להתמודד עם מצבי, ללא שינויי בתרופות?

לקביעת תור
    סגירה
    לפונקס ושלשולים

הוספת תגובה

• לפונקס.

אילן ללבניקוב
    26/04/2010

משה שלום רב,

ללפונקס יש מספר תופעות לוואי ידועות ובהן:
    דיכוי ייצור תאי הדם הלבנים. תופעות נוספות כוללות פירכוסים, השפעות אנטיכולינרגיות, והפרשה מרובה של רוק.

לגבי רגישות ללקטוז ניתן לקחת כמוסות הנקראות לקטוקל המשפרות את ספיגת הלקטוז בגוף ומונעות את תופעות הלוואי שלו.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף ללונקס

אוסנת
    29/09/2015

אני לוקחת לפונקס..ויש לי רגישות ללקטוז...האם הלפונקס גורם לנפיחות בבטן...ואיזה כדור ניתן לקחת בזמן הריון במקום ללפונקס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף ללונקס - תגובה

אילן ללבניקוב
    30/09/2015

אוסנת שלום,

ללפונקס ייתכנו תופעות לוואי שונות ובהן גם כאלו המשפיעות על מערכת העיכול.

בזמן ההריון וההנקה יש להיוועץ ברופא המטפל שלך בכדי שיתאים לך את התרופה החלופית,

חג שמח ובהצלחה,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי רכישת תרופה בבית מרקחת פר
    שיר
    21/04/2010

האם כאשר קונים תרופה בבית מרקחת פרטי, קיים מעקב כלשהו לגבי רכישת אותה תרופה בקופת החולים שלי?

במקרה שלי אני שייכת לקופת חולים כללית, ונגיד וקניתי תרופה (זיפרקסה) בבית מרקחת פרטי שאינו עובד עם כללית או בבית מרקחת פרטי שכן עובד עם הכללית - האם קיים רישום או מעקב פנימי בתוך בתי המרקחת של כללית?

תודה מראש

הוספת תגובה

• תשובה.

אילן ללבניקוב
    27/04/2010

שיר שלום רב,

המעקב אחר תרופות שלא בקופה נעשה בכל בית מרקחת פרטי אך אין קשר בין בתי מרקחת שאינם עובדים עם הקופה. אם קנית בבית מרקחת המשויך לקופה ניתן לראות רישום שלך במחשב הכולל את התרופות שרכשת בבית המרקחת,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארקוקסיה או אטופן ?
    אסנת
    21/04/2010

האם זה נכון שאתופן בטוחה יותר לשימוש מארקוקסיה ?

לקביעת תור
    סגירה
    ארקוקסיה או אטופן ?

הוספת תגובה

• יעוץ תרופתי.

אילן ללבניקוב
    26/04/2010

א. שלום רב,

לגבי בטיחות התרופה היא תלויה בגורמים רבים ובעיקר במצבו הבריאותי של הנוטל אותה(כגון מצב הכבד, הכליות, תרופות נוספות הנלקחות, גיל וכדומה).

במחקרים אחרונים נתגלה כי יש קשר בין שימוש בתרופות ממשפחת מעכבי COX2 סלקטיביים, ובכלל זה גם ארקוקסיה, ובין סיכון לארועים קרדיו-וסקולריים (התקף לב ושבץ), במיוחד כאשר מדובר בשימוש כרוני ובחולים עם סיכון גבוה (חולים עם הסטוריה של מחלות לב או חולים שעברו שבץ, חולים עם גורמי סיכון למחלות לב, כגון: רמות כולסטרול גבוהות, סוכרת ועישון). הסיכון לחולה הפרטני ללקות באירוע לב או בשבץ מוחי בעקבות נטילת סלקוקסיב הוא נמוך.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטופן או ארקוקסיה??

אביתר
    02/09/2016

לום הנני סובל כבר שבועיים מכאבים ביד ימין מקור הכאב הוא באיזור המפרק של היד ובכף היד עצמה במיוחד האגודל,יש רגעי כאב בלתי נסבלים הלכתי לרופא-אורטופד הביא לי אטופן אני רק יומיים עם הכדורים והכאב עדיין מרגיש כבר כמו נימול והירדמות ועייפות של האצבעות עצמן כברןגם של כל היד העייפה והכואבת, ברצוני לדעת איך זה נגרם מאימון פשוט של משקולות והאם ניתן לחזור ולהתאמן והאם אני אמור להילחץ מהירדמות האצבעות?
    עוד לשאול האם הגיוני שיש לי כאבי בטן וגזים בלי הפסקה לאחר לקיחה ראשונית של אטופן.?האם עדיף לי לעבור לארקוקסיה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה