פורום תרופות ייעוץ תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עשיית סדר בתרופות...
    שי
    09/05/2010

שלום דר אילן
    יש לי חבר מילדות..הבן אדם (בגיל 58) סובל ממגוון גדול מאוד של מחלות.. נתחיל בהלם קרב..בעיות גב קשות,סכרת.לחץ דם,כולסטרול גבוה .עבר 7 צינטורים,3 התקפי לב,בעיות בבלוטת התריס,אי ספיקת כליות מתקדמת,עבר ארוע מוחי קטן..הוא משתמש במדבקת מורפיום כנגד כאבי הגב.הוא מטופל עיי פסיאכטרית באופ ן קבוע. נוצרה "בעייה" של עומס תרופות רב..הוא שותה עשרות כדורים כל יום בהתאם למחלות שציינתי..בזמן האחרון ניראה שהדבר כאילו נימאס עליו והוא מתחיל לצמצם בכדורים באופן עצמאי.. אמרתי לו,שאנסה פה לבדוק באם ישנה איזשהו דרך..לעשות סדר בתרופות ולהוריד כמה מהן..ניראה לי לפי הבנתי,,שיש כמה תרופות שם שאפילו עושות עבודה של תרופה אחרת שהוא לוקח..למשל מורפיום מוריד לחץ דם..אז ניתן להוריד מהכדורים ללחץ דם..וכו.. שמעתי שיש איזה נוהל חדש..שניתן להתייעץ עם רוקח והוא יכול לעשות סדר בדברים..
    אני פשוט דואג לו.
    לא מצפה שתגיד מה להוריד או מה לו..אלה לתת רעיונות בכיוון..
    תודה ושבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עשיית סדר בתרופות...

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    11/05/2010

שי שלום רב,

לפי מה שציינת אכן דרוש יעוץ אישי כדי לעשות סדר בתרופות, אך כל זה יכול וצריך להיעשות על ידי הרופא המטפל בלבד ותחת השגחתו הרפואית.
    ניתן בנוסף לשלב טיפול נטורופטי אך זאת יש לעשות בקליניקה על ידי התאמת תזונה נכונה וצמחי מרפא לחיזוק כללי ולשיפור מצבו הפיזי והנפשי וללא תופעות לוואי, אך יש לעשות זאת באופן אישי כדי למנוע אינטראקציות בין התרופות לצמחי מרפא,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת דם והאם מצריך טיפול
    דורי
    07/05/2010

בכדורים
    ד"ר , שלום
    אנוכי בן 41 בריאות תקינה למעט מעי רגיש פאסוריאזיס ומיגרנה ( הכל בקטנה) וללא תרופות,
    לפני מס' ח' עשיתי בדיקות דם בעקבות ההרגשה ביום אחד שהרגשתי קור פתאומי וגוף שרעד כולו ( שתוך יום זה עבר) , הרופא אמר שאין לו אינדיקציה ולשם הסר ספק נעשה בדיקת דם.
    ממצאי בדיקת הדם(מצ"ב קובץ) העלו שחסר ברזל וכמו כן חסרים ויטמינים, הרופא אמר שמצריך :
    1 - B12 SUBLINIGAL 1000
    2- ERRO GRADUMENT 325 MG
    ומכאן שאלותיי
    1 - האם האבחנה נכונה
    2 - האם הכדורים יכולים לפגוע בתפקוד מיני , והאם עלולים באיזה צורה להחריף את תופעת המעי הרגיש
    3 - משום מה ידידים יעצו לי לחילופין למרשם הרופא לקחת B12 של סולגאר , וברזל של סולגאר - האם זה באמת עדיף על מרשם הרופא
    תודה מראש

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    11/05/2010

שלום רב,

לא ניתן לקרוא את תוצאות בדיקות הדם ולכן קצת קשה לתת מענה מדויק על שאלתך. בכל מקרה, לפי הרופא חסרים לך ויטמינים וברזל ולכן חשוב שתיקח את מה שרשם לך הרופא לגבי הברזל.

את הויטמין B12 ניתן לקחת ממקור טבעי ויש חברות רבות בשוק כגון אלטמן,נוטרילייף וכדומה, וספיגתם טובה יותר בגוף ממקור טבעי. אין לך מה לחשוש מתופעות לוואי,תיתכן קצת רגישות בקיבה אך היא אמורה לחלוף, חשוב שתיקח את הכדורים לאחר הארוחה אך לר עם חלב, מוצרי גבינה, ביצים ו/או קפה או תה אלא בהםרש של מספר שעות,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגה גלופלקס
    הניה
    07/05/2010

שלום רב. הייתי אצל אורטופד והוא נתן לי המלצה למגה גלופלקס במינון 2 כדורים ליום. כשקניתי גיליתי שלוקחים 3 כדורים. אני בת 54 ושוקל 51 ק"ג , אולי זה קשור למשקל גוף? או שהוא טעה?. תודה הניה.

לקביעת תור
    סגירה
    מגה גלופלקס

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    11/05/2010

הניה שלום רב,

המינון המקובל הוא 3-2 כדורים ליום לאחר הארוחה. אין קשר למשקל גוף אז ככל הנראה הרופא שלך רצה לבדוק את השפעת הכדור עליך בתחילה ולאחר מכן ניתן יהיה להעלות את המינון אם יש צורך בכך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטרוג'יל
    גלית
    06/05/2010

אני סובלת ממנו הוא עושה לי כאבי בטן ושלשולים ואני לוקחת במקביל גם אצידופולוס לא עוזר,מה אפשר לעשות יש לי שבועיים לסבול את זה או שזה משתנה?
    האם להפסיק באמצע?

לקביעת תור
    סגירה
    מטרוג'יל

הוספת תגובה

• מטרוג'יל.

אילן ללבניקוב
    12/05/2010

גלית שלום רב,

הבעיות השכיחות ביותר הן הפרעות קלות בעיכול הפוחתות עם הסתגלות הגוף לתרופה. מטרונידאזול גורם לעתים קרובות להופעת שתן כהה, אך דבר זה אינו צריך להדאיג. תופעות לוואי קשות יותר במערכת העצבים, הגורמות לקהות חושים ולעקצוץ, הן נדירות ביותר.

בדרך-כלל תרופה זו לא ניתנת לתקופה מעל 10 ימים. טיפול ממושך עלול לגרום לאיבוד זמני של תחושה בכפות הידיים והרגליים ולהפחית ייצור תאי דם לבנים.

מומלץ להמשיך עם הפרוביוטיקה(2 כדורים ליום אך לא ביחד עם האנטיביוטיקה, יש להפריד ביניהם כשעה לפחות) ולהמשיך שבועיים אחרי סיום הטיפול עם החיידקים הטובים.

תוכלי להתייעץ עם הרופא ולבדוק אפשרות של תרופה חלופית אם תופעות הלוואי נמשכות,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב אני לחוץ צריך עזרה מהר
    רמי
    06/05/2010

שלום אני לוקח פרופיסיה מזה 5 שנים הכל בסדר אצלי. לפני שנה ו 7 חודשים נולדה ילדה ברוך השם מקסימה .. ואישתי נכנסה להיריון גם כשלקחתי פרופיסיה כלומר לא ידעתי שפרופיסיה יכולה להזיק על אובר. אבל כמו שאמרתי נולדה לי ילדה בריאה והיא עושה לי ולאשתי הרבה מאוד אושר בבית אני את כל כולי מוסר לשתיהן .. כי זאת שמחתי המלאה.
    לשאלה שלי , חברים סיפרו לי על הפורום שלכם והוא באמת תפארת, ובמקרה נכנסתי ראיתי מידע על פרופיסיה ואישתי היום בהריון מחדש היא בחודש 3 להריון . פתאום אני קורא מידע על פרופיסיה ואני קורה נתון שאומר חל איסור על הכנסת אישה להיריון כשנותלים את הפרופיסיה , כי זה משפע על העובר . ומאז אני לא ישן אפילו דקה , ירדתי במשקל אני בוחד שאני אהיה אשם שיבוא לעולם תינוק לא בריא , אני בוכה כל יום ואני מעלים הכל מאישתי . אני שבור פשוט מאוד מה שקראתי הבהיל אותי . אני שואל אותכם שוב , האם 100% אני מקבל תינוק לא בריא ואם לא מה הסיכוי , אני מאז שקראתי את מה שכתבתם זרקתי את הפרופסיה לא רוצה להשתמש אני רוצה להיות בלי שיער ובלי ידיים בלי כלום רק שאלוהים יתן לי תינוק בריא , אני שבור בבקשה תעזרו לי תרגיעו אותי אבל אל תשקרו . והאם אתם ממליצים לי לדבר עם אישתי ולהוריד את העובר ?
    אני מאוד מודה לכם מכל הלב ..
    וסליחה על הבעת הרגשות בצורה כזאת.

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    07/05/2010

רמי שלום,

ראשית כל אין טעם להילחץ לפני שאתה מדבר עם הרופא המטפל. לא בטוח שהתופעות לוואי הללו אכן יתממשו ולכן עדיף לך להיוועץ עם הרופא המטפל ולשמור על שלוות נפש כי בריאותך חשובה גם כן.

בגברים, היא עלולה לגרום לליבידו וזקפה ירודים, אך לא ידוע לי על סיכון הקשור בגבר שנוטל פרופסיה המעבר אישה. עם זאת, לאור העובדה שהתרופה אסורה בהריון, הייתי מציע לדווח לגינקולוג המטפל.

לכן אני ממליץ לך להמשיך להשקיע במשפחתך ולדבר עם הרופא המטפל שיבדוק את מצב העובר ולאחר מכן ניתן יהיה לוודא שהכל בא על מקומו בשלום,

שבת שלום,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילן ממש תודה לעוד בירור ברשותך ...

רמי
    07/05/2010

אני מאוד מודה לך אילן מכל הלב אני מעריך אותך מאוד .
    אילן אתה מתכוון שאם הבדיקה של הד"ר שמטפל באישתי במעקב ההריון מראה שהכל בסדר דרך צילומים (לא יודע איך נקראים- שרואים בהם את האובר) והוא אומר שהאובר בריא והוא בסדר ויש דופק זה מסמן שהכל בסדר והאם זה , כלומר הרופא קובע מה מצב האובר ? .. ועוד שאלה קטנה , אם הרופא אמר שהעובר והוא ממין זכר בסדר אין לא בעיות הכל גודל אצלו כמו שצריך .. האם יש סיכוי שהוא יצא הומו !!! בגלל הפרופיסיה או שזה לא קשור והכי חשוב שהעובר יגדל בצורה בריאותית ...
    אני מאוד מודה ומערי לך.
    רמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    09/05/2010

רמי שלום,

הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל ולשאול אותו את כל השאלות הללו ואני בטוח כי הוא יסביר לך ביתר פירוט ובסבלנות רבה וכך תוכל להיות רגוע ושלו,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארקוקסיה במינון נמוך אבל קבוע
    אסנת
    06/05/2010

כאב קבוע במפרק הירך עקב שחיקת סחוס.שוחה ומתעמלת.
    הצלחתי לרדת למינון נמוך של ארקוקסיה שעוזר לי מאד:
    אני לוקחת פעמיים בשבוע 45 מיליגרם (חוצה כדור של מ"ג 90 לשניים)
    היעילות של הכדור עבורי היא משמעותית ביותר.
    בלי זה הדלקת מתגברת ואיתה הכאבים ומגבלת התנועה.
    האורטופד מזהיר שעדיין זה נחשב כשימוש קבוע בתרופה וזה לא מומלץ.
    מה הסיכון במינון כזה ?
    אני בריאה אבל חוששת להנזק (בעיקר בכליות משום מה).
    תודה

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    11/05/2010

אסנת שלום רב,

הארקוקסיה היא תרופה הנחשבת חזקה למדי ולכן לא מומלץ לקחתה במשך תקופות ממושכות גם במינון נמוך ולכן הייתי ממליץ לך לנסות לשלב בטיפול גם טיפול טבעי הכולל אקופונקטורה וצמחי מרפא המשפרים מאוד את המצב בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי.

התרופה ארקוקסיה (אטוריקוקסיב), שייכת לקבוצת נוגדי דלקת לא סטרואידיים מהדור החדש (מעכבי COX2 סלקטיביים). היא מיועדת לטיפול בדלקת פרקים שגרונית, דלקת פרקים ניוונית, ולשיכוך כאבים ותסמיני דלקת הנובעים משיגדון (גאוט).
    בניגוד לנוגדי דלקת לא סטרואידיים מהדור הישן נראה שתרופה זו גורמת לפחות תופעות לוואי במערכת העיכול. אנשים הרגישים לנוגדי דלקת לא סטרואידיים אחרים או לאספירין צריכים להימנע מנטילת תרופה זו, וחולי אסתמה צריכים להזהר בשימוש בה.
    במחקרים אחרונים נתגלה כי יש קשר בין שימוש בתרופות ממשפחת מעכבי COX2 סלקטיביים, ובכלל זה גם אטוריקוקסיב, ובין סיכון לארועים קרדיו-וסקולריים (התקף לב ושבץ), במיוחד כאשר מדובר בשימוש כרוני ובחולים עם סיכון גבוה (חולים עם הסטוריה של מחלות לב או חולים שעברו שבץ, חולים עם גורמי סיכון למחלות לב, כגון: רמות כולסטרול גבוהות, סוכרת ועישון). הסיכון לחולה הפרטני ללקות באירוע לב או בשבץ מוחי בעקבות נטילת סלקוקסיב הוא נמוך.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנה
    לירם
    06/05/2010

שלום
    אמא שלי סובלת ממגרנה קשה פעם אחת ל3 שבועות או יותר מפעם אחת
    המיגרנה חזקה כל כך שהיא כמעט ולא יכולה לקום מהמיטה והיא לא יכולה לדבר חם לה או קר לה היא ניכנסת לחדר חשוך ופשוט נימצאת שם כמה ימים עד שזה עובר לה
    רציתי לדעת אם יש לזה פיתרון ומהו
    אני אשמח לקבל תשובה
    תודה והמשך יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    מיגרנה

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    09/05/2010

לירם שלום רב,

במסגרת הטיפול הנטורופתי מנסים למצוא את שורש הסיבה לכאבי הראש | מיגרנה. מכיוון שמתח הוא הגורם העיקרי לרוב לומד המטופל טכניקות הרפיה ו – STRESS MANAGEMENT, ללמוד להתמודד עם מתח. צמחי מרפא יכולים לעזור לגוף להתמודד יותר טוב עם מתח. במידה ונמצא כי כאב הראש נגרם כתוצאה מצריכה ו\או חשיפה מוגברת לרעלים, נעשית דיאטת ניקוי הכוללת תזונה ללא רעלים וצמחי מרפא שעוזרים לנקות את הגוף. מבחינה נטורופתית כאב ראש קשורים לחוסר תקינות של הכבד. הכבד הינו איבר שתפקידו לנקות את הדם ולטהרו. תפקוד לא יעיל של הכבד מוביל לכמות גבוהה של רעלים בדם ומכאן לכאבי ראש. לכן, במסגרת הטיפול הנטורופתי, שמים דגש על חיזוק וטיהור הכבד על ידי תזונה נכונה וצמחי מרפא.

הטיפול התרופתי הקונבנציונלי בכאב ראש נידון מראש לכשלון מכיוון שהוא לא מטפל בשורש הבעיה. השלב הראשון בטיפול נטורופתי במיגרנה הוא לזהות את הגורם. במסגרת הטיפול הנטורופתי מזהים את המזון שאליו פיתח הסובל אי סבילות וכתגובה נוצרה ה מיגרנה. כדי לבדוק מהו המזון האלרגני יש לעשות "דיאטת אלימינציה ואתגר", דיאטה בה מורידים לתקופה את כל המזונות החשודים כאלרגנים ולאחר שיפור משמעותי בסימפטומים מאתגרים את הגוף עם כל אלרגן מהמזון לחוד כדי לבדוק אילו מהמזונות בעייתיים.

בנוסף למזונות האלרגנים ישנה קבוצת מזון הנקראת אמינים. אותה קבוצה מכילה רמות גבוהות של היסטמין או מרכיבים אחרים שגורמים לכיווץ כלי הדם בראש ולכן גורמים באופן ישיר להתקף מיגרנה. בנוסף, ישנם תוספי תזונה שמונעים את כיווץ כלי הדם על ידי הרפיית שריר חלק. כלי הדם עטופים בשריר חלק, שריר לא רצוני. ה מיגרנה נובעת מכיווץ חזק של שריר זה. מניעה של הכיווץ מונעת את התקף ה מיגרנה. כמו כן, ישנם צמחי מרפא יעילים במניעת מגרנות. הנחקר מבניהם הוא הטנסטום(TANACETUM). צמחי מרפא נוספים יש להתאים לפי התמונה האישית איתה בא הסובל.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על פרופסיה
    אתי
    06/05/2010

אני מעוניין להתחיל טיפול בפרופסיה ורציתי לדעת למי לגשת לרופא משפחה או ישירות לרופא עור?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על פרופסיה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית
    06/05/2010

עד כמה שאני יודעת צריך לעבור אצל רופא עור בשביל מרשם לפרופסיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרשם רפואי.

אילן ללבניקוב
    09/05/2010

תום שלום רב,

בכל תרופה הדורשת מרשם רפואי(כמו בפרופסיה), יש לגשת לרופא המטפל ולבקש זאת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפיטור וקומדין
    משה
    05/05/2010

יש אפשרות לשלב ביחד תרופות לפיטור וקומדין ??

ומתי הכי טוב לקחת לפיטור (בבוקר ,ערב,לפני שינה ) ???

לקביעת תור
    סגירה
    לפיטור וקומדין

הוספת תגובה

• תרופות.

אילן ללבניקוב
    07/05/2010

משה שלום רב,

ראשית כל את הליפיטור מומלץ לקחת בלילה לפני השינה כיוון שהכולסטרול מיוצר בגוף בעיקר בלילה ולכן הכדור אפקטיבי יותר בשעות אלו.

יש אינטראקציה בין הקומדין לליפיטור. תרופות ממשפחה(ליפיטור) זו עלולות להגביר את השפעתם של נוגדי קרישה; יש לנטר בקפידה ערכי קרישה ולאזן את המינון של נוגדי הקרישה מחדש, במידה ומתחילים / מפסיקים טיפול בסטאטין, או במידה ומשנים את מינון הסטאטין.

הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שיבדוק אפשרות של החלפת התרופה כדי למנוע תופעות לוואי בלתי רצויות.

כמו כן, מומלץ לפנות ליעוץ נטורופטי שיתאים לך תזונה נכונה וצמחי מרפא,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבת נהדרת,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי חום
    שושי
    05/05/2010

חברה אמרה לי שהיא קראה בפורום באחד מאתרי הבריאות שיש תרופה נגד דיכאון שנותנים לנשים בגיל המעבר שסובלות מגלי חום ואינן יכולות לקחת הורמונים (בתרופה הזאת גם יעילה במניעת גלי החום) ידוע לך במה מדובר?

לקביעת תור
    סגירה
    גלי חום

הוספת תגובה

• תשובה

רחל
    06/05/2010

אני חושבת שהיא מתכוונת לויאפקס XR כי ראיתי שמדברים על זה בפורום גיל המעבר. למה שלא תשאלי את רופא הנשים שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורמיטן וונטולין
    מלי
    04/05/2010

עקב דופק מהיר במנוחה -90 וארוע שבו עלה הדופק ל160 (אמרו לי שזה סטרס) בו קבלתי איקאקורל וריד וקלונקס לנרגעה המליץ לי הרופא משפחה לקחת נרמיטן אחד ביום של 25 מ"ג .
    הבעיה שלעיתים אני צריכה לקחת משאף ונטולין כי אני קצת אסמטית.
    דבר נוסףנ ורמיטן עלול לגרום לקוצר נשימה או נשימה "קשה"מין תחושה שהנשימה "נתקעת"?
    אמרו לי שנורמיטן עלול להזיק לריאות.
    אודה על תשובה-מלי

לקביעת תור
    סגירה
    נורמיטן וונטולין

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    11/05/2010

מלי שלום רב,

לגבי כל שינוי בתרופה או במינון, חשוב להיוועץ ברופא המטפל בלבד.

חוסמי בטא לא סלקטיביים (כגון: פרופראנולול, פינדולול, טימולול) סותרים את השפעתם של אגוניסטים בטא אדרנרגיים(כמו הונטולין) ופוגעים ביכולתם להרחיב סימפונות. יש להמנע משילוב זה. התגובה אפשרית גם עם טימולול הנמצא בטיפות עיניים, שכן החומר עלול להספג למחזור הדם.

הסיכון לתגובה זו נמוך יותר עם חוסמי בטא ברירניים (כגון: נורמיטן (אטנולול), ביסופרולול, מטופרולול), ובמידה וניתן שילוב כזה, יש להשתמש בו בזהירות מירבית ובמינונים הנמוכים ביותר האפשריים.

לנורמיטן יש אינטראקציה עם התרופות הבאות:

נוגדי חומצה : מפחיתים את הספיגה של אטנולול, לכן יש לקחתם בהפרשי זמן של שעה לפחות מנטילת אטנולול.
    תכשירים המכילים נתרן : כגון נוגדי חומצה ומשלשלים – תכולה גבוהה של נתרן עלולה להזיק לחולים הסובלים מיתר לחץ דם.
    חומרים סימפאתומימטיים : המצויים בכדורי מרץ, בתרופות נגד תיאבון, שיעול , נזלת, או אסתמה- החלשת ההשפעה של אטנולול.
    חומרים עם פעילות אנטיכולינרגית : כגון פנותיאזינים, נוגדי דיכאון טריציקליים- ייתכן ניגוד לפעולתו של אטנולול בעיקר על קצב הלב.
    משתנים, נוגדי לחץ דם אחרים : ייתכן חיזוק ההשפעה על הורדת לחץ הדם וצורך בהפחתת מינון התרופות.
    חוסמי סידן : בעיקר ניפדיפין - מגבירים השפעת אטנולול. יש לתת אותם בזהירות ולשנות מינונם בהתאם.
    קלונידין : במתן שתי התרופות יחדיו, הפסקת הטיפול בקלונידין מחייבת הפסקת הטיפול באטנולול מספר ימים קודם לכן, למניעת עליית לחץ דם פתאומית. אם מחליפים את הטיפול בקלונידין באטנולול, יש לדחות את הטיפול בו מספר ימים לאחר הפסקת הטיפול.

לכן המלצתי היא לשאול בעצת הרופא המטפל לפני שימוש בתרופות,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות ואומגה 3
    חן
    04/05/2010

אני לוקחת גלולות "בלארה" ורוצה להתחיל לקחת קפסולות של אומגה 3 של אלספה, רציתי לדעת האם יש מניעה לעשות כן? האם קיים חשש ליעילות אחת מהתרופות כאשר לטקחים אותן יחד?
    בנוסף, רציתי לדעת האם יעילותן של קפסולת האומגה 3 פוחתת לאחר שפג תוקפן?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות ואומגה 3

הוספת תגובה

• יעוץ טבעי.

אילן ללבניקוב
    05/05/2010

חן שלום רב,

למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב את האומגה 3 עם בלארה.
    אך חשוב לשים לב לאינטראקציות הבאות:

עישון סיגריות : מגביר את הסיכון לתופעות לוואי חמורות בלב ובמחזור הדם עם אתינילאסטראדיול.
    אנטיביוטיקה : סוגים מסוימים של אנטיביוטיקה עלולים להפחית את יעילותן של גלולות למניעת הריון המכילות אתינילאסטראדיול. רצוי להשתמש באמצעי מניעה נוסף בתקופת טיפול אנטיביוטי.
    תרופות להורדת לחץ דם ותרופות משתנות : אתינילאסטראדיול עלול להפחית את יעילותן של תרופות אלה.
    ריפאמפין, בארביטוראטים, קארבאמאזפין, פנילבוטאזון, פניטואין ופרימידון : מורידים פעילות אסטרוגנית בשל הגברת פירוק התרופה בכבד.
    קורטיקוסטרואידים : הגברת פעולתם נוגדת הדלקת של קורטיקוסטרואידים, בעיקר בחולים הסובלים ממחלות עור דלקתיות כרוניות. אסטרוגנים מורידים את הפירוק הכבדי שלהם ו/או את הקישור לחלבונים. יש להתאים מינון הקורטיקוסטרואידים.
    נוגדי קרישה : אסטרוגנים עלולים להוריד את פעילותם ולעורר השפעה תרומבואמבולית. יש להעלות את מינון נוגדי הקרישה בהתאם.
    נוגדי דיכאון טריציקליים : תיתכן ירידה בפירוקם ועלייה בריכוזם ובתופעות הלוואי.
    חומצה פולית, ויטמין B6 ו- B12 : ספיגתם לגוף יורדת וכן יכולת ניצולן ע"י הגוף. יש לתת תוספות בעת שימוש באסטרוגנים.

כמו בכל תרופה גם כאן לא מומלץ לקחת את האומגה 3 לאחר תאריך התפוגה כיוון שתיתכן ירידה בפעילות החומר הפעיל ואף אלרגיה לכמוסה.

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על גלולות
    רעיה
    03/05/2010

בעבר לקחתי סוג מסויים של גלולות נגד הריון שגרמו לי להשמין וגם תמיד היתה לי תחושה כזאת של נפיחות בבטן.
    לפני שבוע הלכתי לרופא שלי שהחליף לי לסוג אחר (פלורט) ואמר לי שהן לא יגרמו לי להשמנה וגם לא להרגשת נפיחות.
    רציתי לדעת איזה חומר בגלולות בעצם גורם להשמנה או לתחושת הנפיחות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על גלולות

הוספת תגובה

• תשובה

כלנית
    05/05/2010

אני לא בטוחה שגלולות גורמות להשמנה, אני חושבת שהן מגבירות את התיאבון (יש הבדל..).
    בכל מקרה הגלולות שהזכרת ממש לא משמינות וגם לא גורמות לתחושת נפיחות אז אין לך מה לדאוג (אני לוקחת אותן כבר חודשיים ולא השתנה אצלי כלום).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיסיל
    רונית ברוך
    03/05/2010

האם אפשר למרוח למיסיל למי שיש רגישות g6pd

לקביעת תור
    סגירה
    למיסיל

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    09/05/2010

רונית שלום רב,

מומלץ לשאול בעצת הרופא המטפל המכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספירין
    דן
    03/05/2010

האם מותר לקחת אותו עם התרופות טרמדקב וגאבאפנטין?
    ושאלה נוספת-זה נכון שהוא יכול לגרום לפוליפים באף?

לקביעת תור
    סגירה
    אספירין

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    05/05/2010

רלי שלום רב,

אין מניעה לקחת את האספירין עם הטרמדקס ואו הגאבאפנטין במקביל.

את האספירין לא מומלץ לשלב עם התרופות הבאות:

נוגדי קרישה (קומארינים, הפארין, סטרפטוקינאז) : אספירין עלול להוסיף להשפעתם של נוגדי-קרישה ולהגביר את הסיכון לדימום לא תקין.
    נוגדי דלקת לא סטרואידים : תרופות אלה מגבירות את הסיכון של גירוי הקיבה כאשר נוטלים אותן יחד עם אספירין.
    קורטיקוסטרואידים : תרופות אלה מגבירות את הסיכון של גירוי הקיבה.
    תרופות לשיגדון : אספירין עלול להפחית את השפעתן של תרופות אלה, במיוחד של אלופורינול.
    טבליות לטיפול בסוכרת : אספירין עלול להגביר את השפעתן של תרופות אלה.
    ספירונולאקטון : אספירין עלול להפחית את פעולתו.
    חומרים המבסיסים את השתן : מפחיתים את פעולתו של אספירין על ידי הגברת הפרשתו בשתן.
    ויטאמין C : תיתכן עלייה בריכוז אספירין בדם בשל ירידה בהפרשתו בשתן.
    פנובארביטאל : ירידה בהשפעת אספירין.
    פניטואין : תיתכן עלייה בריכוזי פניטואין בדם.
    נוגדי חומצה : אין ליטול אספירין בציפוי אנטרי עם נוגדי חומצה מכיוון שעלייה ב-pH של הקיבה עלולה להשפיע על הציפוי בטבליה.
    לא מומלץ לקחת את האספירין בחולים עם פוליפים באף, חולי אסטמה.

לגבי פוליפים במערכת העיכול,ה- New England Journal of Medicine מציג במהדורת 6/3/03 שני מחקרים שבהם נמצא כי נטילה יומית של אספירין על ידי מטופלים עם היסטוריה של סרטן ה- colorectal מביאה לירידה בשיעור ההישנות של colorectal adenomas .
    לאספירין (Aspirin ) במינון נמוך מייחסים החוקרים אפקט כימותרפי על ה- adenomas .
    במחקר אחד נמצא ששיעור הופעה חוזרת של פוליפים בקרב הקבוצה שנטלה אספירין היה 17% לעומת 28% בקבוצת הפלצבו, לאחר שנת מעקב.
    במחקר השני שבו נבדקו גם שני מינונים שונים של אספירין (81 מ"ג ו- 325 מ"ג) לעומת פלצבו, נמצא לאחר שנת מעקב שבקבוצות האספירין שיעור חזרת הגידולים היה 38% בקבוצת ה- 81 מ"ג, 45% בקבוצת ה- 325 מ"ג ו- 47% בקבוצת הפלצבו.
    כלומר, דווקא האספירין במינון הנמוך יותר של 81 מ"ג היה היעיל ביותר, והשיג ירידה יחסית של 19%בסיכון להישנות של גידולים במעי.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה