מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על משחהנחום02/05/2010
אמרו לי שהמשחה דייבובט לטיפול בפסוריאזיס כבר נכללת בסל הבריאות מתחילת השנה הזאת. האם זה אומר שניתן לקנות אותה במחיר מוזל בקופת חולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה
אלי03/05/2010כן, אני התחלתי לקנות אותה דרך קופת חולים מאז שהיא בסל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת בדם ?אילה02/05/2010
לפני למעלה משנתיים החלה פטריה באצבע הרגל. טופלתי במשחה שלא עזרה וכן בשמן עץ התה, לאחר מס' חודשים הריתי ורק לפני כחודשיים סיימתי להניק. בתקופה זו הפטרת התפשטה לאצבעות נוספות באותה רגל ואף לעור (פצעים וגירוד) יש לי 2 שאלות:
אחת: האם יתכן שהפטריה מצויה גם בדם ויש לה השפעה על כך שאני מרגישה לא טוב תקופה ארוכה מאוד ?
שתיים: הרופא רשם למיסיל ל-28 יום ואז בדיקות דם והמשך טיפול. מקריאת פרטי התרופה אני מבינה שיש סכנות מרובות בנטילתה- מה האופציה ? מה הסטטיסטיקה אומרת לגבי השימוש בתרופה למול הסכנות ?
אשמח לתשובה מהירה
בברכה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת בדם.
אילן ללבניקוב06/05/2010איה שלום רב,
ייתכן והפטריה התפשטה גם למחזור הדם ולכן ככל הנראה את חשה כך כעת וחשוב לטפל בה בצורה מהירה וביעילות.
שיעורי ההחלמה מפטרת בציפורניים עם למיסיל (טרבינאפין), נחשבים גבוהים יחסית בהשוואה לתרופות אחרות נגד פטרת. ההשפעה הקלינית המירבית בטיפול בפטרת נראית רק לאחר מספר שבועות ולעיתים אף חודשים של טיפול ועל כן חשוב להתמיד בטיפול. במקרה של פטרת בציפורניים, ייתכן ויהיה צורך לחכות עד לצמיחתן של ציפורניים בריאות לאחר סיום הטיפול.
לגבי תופעות הלוואי, תופעות הלוואי יכולות לכלול פריחה וגירוי בעור. במקרה כזה יש ליידע על כך את הרופא. תופעות לוואי נוספות כוללות: בחילה והקאה, כאבי בטן, עייפות, כאבי ראש וסחרחורת.
הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שיבדוק את הצורך בתרופה, כיוון שיש לה תופעות לוואי והיא עשויה לגרום לנזק בכבד ובמערכת העיכול.
ניתן גם לשלב טיפול נטורופטי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא המותאמים באופן אישי,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת לנטוסאלונה02/05/2010
אפשר להזריק לנטוס לפני השינה? האם יש צורך לאכול משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין לנטוס.
אילן ללבניקוב06/05/2010אלונה שלום רב,
את האינסולין לנטוס ניתן להזריק לפני השינה ולא חובה לאכול , אך מומלץ להיוועץ ברופא המטפל לפני כן.
אילן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון חומצה פוליתמאיה02/05/2010
שלום רב,
בתקופת הריון תקין ניתן לי ע"י הרופא מניון חומצה פולית של 5 מילגרם
האם מינון כה גבוה זה בהריון תקין מומלץ? כול כמה זמן עליי לעשות בדיקות דם? האם אפשר לקבל הרעלה מלקיחת ויטמין זה במינון הנ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית.
אילן ללבניקוב04/05/2010מאיה שלום רב,
מינון זה של חומצה פולית בהריון הוא מינון מקובל.
המקורות הטובים ביותר של חומצה פולית בטבע הם ירקות עם עלים ירוקים, פטריות וכבד. גם ירקות שורשיים, תפוזים, אגוזים, קטניות מיובשות וחלמון ביצה עשירים בחומצה פולית.
לגבי בדיקות דם יש להיוועץ ברופא המטפל.
חומצה פולית בכמות עודפת אינה רעילה. עם זאת, כמות עודפת עלולה להחמיר תסמינים של מחסור בו-זמני בויטמין B12 . לעולם אין לקחת חומצה פולית לטיפול באנמיה ללא בדיקה רפואית מלאה לגילוי הסיבה לאנמיה.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלטה לאורך זמן בפיברומיאלגיהזהבה אלון-תמר02/05/2010
רקע: גיל 46 סובלת מפיברומיאלגיה. בעבר היו לי בעיות נפשיות של דכאון וחרדה. יש גם דלקות בגידים בגינם עברתי ניתוחים. הסימבלטה עוזרת לי לכאבי כתפיים, מינון 60 מ"ג מזה שמונה חודשים. לפעמים לוקחת גם קלונקס או לוריבן, וכן מוסקול אופטלגין וכו'. אבל אין ספק שהסימבלטה עזרה יותר מכדורים אחרים, כולל פלוטין אלטרולט וכו'. לגבי- ליריקה לא ניסיתי.
שאלות: האם מומלץ לעשות הפסקה לאחר תקופה מסויימת של שימוש בסימבלטה? או שאין מניעה להשתמש בשימוש ממושך, ואפילו שנים? האם במידה ואעשה הפסקה- כמה זמן הפסקה מקובל בדרך כלל לעשות (כמובן שאתאם עם רופא משפחה אבל חשוב לי לאסוף מידע לפני שהולכת אליו)? האם שימוש חוזר בסימבלטה לאחר תקופה זו- לא יפחית את יעילות התרופה כאשר אחזור להשתמש בה (ידוע לי שזה קורה בתרופות פסיכיאטריות אחרות)? כמה מחזורי שימוש והפסקה ניתן לעשות בלי להפחית את יעילות התרופה או לגרום לנזקים אחרים? האם בתקופת ההפסקה היית ממליץ /ה על תחליף (למשל היפיריקום- שבעבר נטלתי והרגיע אותי קצת אבל לא עזר לכאבים) או תרופה אחרת? ממה נובעת הירידה ברמת הנוראדרנלין ואיך אפשר להתגבר על כך באופן אחר? תופעות לוואי של סימבלטה בשימוש לטווח ארוך, כמה זמן התרופה בשוק והצטבר עליה מידע מסוג זה? המלצות נוספות שיש לכם בעניין.. יש לי השכלה בתחום מדעי כך שאפשר להפנות גם למקורות. רוב תודות- זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלטה.
אילן ללבניקוב05/05/2010זהבה שלום רב,
הסימבלטה(דולוקסטין), היא תרופה נוגדת דיכאון המעכבת ניצול חוזר של סרוטונין ונוראפינפרין במוח. פעילות זו מאפשרת הקלה הן בתסמינים הנפשיים, והן בכאבים הגופניים הנלווים לדיכאון, כגון כאבי גב וכתפיים. דולוקסטין ניתנת גם לטיפול בכאב עיצבי היקפי אצל חולי סוכרת, והיא התרופה הראשונה שאושרה באופן ספציפי להתוויה זו. התוויה נוספת של דולוקסטין, שאינה רשומה בארץ, היא טיפול בנשים הסובלות מאי-שליטה במתן שתן.
דולוקסטין נסבלת היטב, בדרך כלל, על-ידי מרבית החולים. תופעת הלוואי הנפוצה היא בחילה, אך זו חולפת שבוע-שבועיים לאחר התחלת הטיפול. תופעות לוואי אפשריות נוספות הן: יובש בפה, עצירות, ירידה בתיאבון, עייפות, ישנוניות והזעה מוגברת.
אין להפסיק את התרופה מבלי להיוועץ ברופא. הפסקת התרופה תעשה בהדרגה ולכן אני ממליץ לך לפנות לרופא המטפל לגבי כל שינוי במינון התרופה.
ניתן בהחלט לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי שיתאים לך תזונה נכונה באופן אישי וצמחי מרפא אשר מסייעים רבות באיזון המחזור הנפשי ושיפור האנרגיה הכללית בגוף כולל מצב רוח, מרץ וחיוניות.
חשוב לשים לב לאינטראקציה בין תרופתית של התרופות הבאות עם הסימבלטה:
תרופות המדכאות את מערכת העצבים המרכזית : כל התרופות מסוג זה (לדוגמה: תרופות נוגדות פסיכוזה, נוגדי דיכאון, נוגדי כאב אופיאטיים, תרופות לטיפול בנדודי שינה או חרדה, תרופות נוגדות פרקינסון) עלולות להגביר את ההשפעות של דולוקסטין על מערכת העצבים המרכזית.
מעכבי MAO : אין לשלב דולוקסטין עם תרופות אלו. השילוב עלול להיות מסוכן. יש להקפיד על הפסקה של לפחות שבועיים בין מתן דולוקסטין ומתן מעכב MAO.
תרופות אחרות המגבירות פעילות סרוטונין (כגון נוגדי דיכאון ממשפחת הטריציקליים או ה SSRI) : סיכון לתופעות לוואי כגון: בלבול, חום גבוה, ועלייה בלחץ הדם. שילוב זה אינו מומלץ.
פלובוקסאמין, ציפרופלוקסאצין, אנוקסאקאין : עלולות להעלות את רמת הדולוקסטין בדם, ולהגביר את תופעות הלוואי. יש להימנע משילוב עם אחת מתרופות אלו.
תרופות המעכבות הצמתת טסיות דם, כגון וארפארין : סיכון מוגבר לדימומים בשילוב עם דולוקסטין.
שבוע טוב ובריא,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליתיום בהריוןטלי30/04/2010
שלום רב,
כיון שאני רוצה להכנס להריון הרופאה הפסיכיאטרית שלי החליטה להפסיק לי את הליתיום שבו אני משתמשת כבר שנים בעקבות הפרעה בי פולארית שמתבטאת בדיכאונות. קיים סיכון של 1% למום בלב של העובר כאשר לוקחים ליתיום. לאחר שהלתיום הופסק המצב הנפשי שלי היה לא מאוזן לכן התחלתי לקחת למיקטל (תרופה שאינה גורמת לסיכון לעובר) אבל ההשפעה של למיקטל לוקחת חודש וחצי ובינתיים המצב שלי נהיה ממש קשה ונכסתי לדיכאון ולכן נאלצתי לחזור לליתיום 750 מ"ג ביום.
ברצוני לקבל ייעוץ לגבי שתי התרופות האלו ולשאול אם מומלץ לקחת את הליתיום ואת הלמיקטל במקביל וברגע שאגיע למינון של הלימקטל שבו כבר תהיה לו השפעה עליי אוכל להפסיק עם הליתיום ואז אסה להכנס להריון בלי לחשוש מסיכון לעובר.
בתודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ תרופתי.
אילן ללבניקוב04/05/2010טלי שלום רב,
קודם כל, לגבי תרופות בזמן ההריון, לפניו ואחריו אני תמיד ממליץ להיוועץ ברופא המטפל.
לגבי הלמיקטל, ייתכנו תופעות לוואי כגון: סחרחורת, אטקסיה, פגיעה בעירנות, טשטוש ראייה, כאב ראש, בחילה/ הקאה, חולשה. תופעות לוואי אלו תלויות במינון ונפוצות יותר כאשר לאמוטריג'ין ניתנת בשילוב עם תרופות אחרות.
פריחה, היא תופעת לוואי אפשרית, בעיקר בשבועות הראשונים לטיפול. באופן נדיר, ייתכנו מיקרים חמורים יותר של פריחה בזמן הטיפול (פריחה שלפוחתית או בועתית). תופעה זו עלולה להיות מסכנת חיים, ועל-כן מחייבת את הפסקת התרופה ופנייה לבית החולים לשם קבלת טיפול רפואי.
אין מידע לגבי בטיחות השימוש בתרופה בנשים הרות. יש לשקול את ייתרונות התרופה לעומת הסיכון האפשרי לעובר.
לגבי הליתיום: לא ניתן, אלא במקרים בהם אי מתן מסכן את חיי האם.
אין אינטראקציה בין 2 התרופות הנ"ל(למיקטל וליתיום), אך שוב ההיתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלויקסמוטי30/04/2010
עברתי 4 צינתורים האחרון היה בספטמבר 2008
קיבלתי אספרין 100 ןפלויקס ואת הליפיטור 40
שאלתי לגבי הפלויקס..נאמר לי שרצוי לקחת את הכדור לפחות שנה מיום הצינתור האחרון.....יש לי אפשרות להמשיך את לקיחת הכדור...האם יש איזה שהיא הגבלה או סיכון בלקיחת הפלויקס לתקופה ארוכה ?
תודה מוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלויקס.
אילן ללבניקוב04/05/2010מוטי שלום רב,
הפלאויקס(קלופידוגרל), היא תרופה המונעת יצירה של קרישי דם. קלופידוגרל מפחית את הסיכוי להתקף לב או לשבץ מוחי באנשים אשר כבר עברו אירוע כזה בעבר. מחקרים הראו כי קלופידוגרל יעיל יותר מאספירין בהפחתת הסיכוי להתקפי לב או לשבץ מוחי בחולים אשר נמצאים בסיכון גבוה לארועים אלו. קלופידוגרל ניתן גם למניעה של סיבוכים הנובעים מיצירה של קרישי דם לאחר הכנסת סטנט באנשים עם מחלה של עורקי הלב הכליליים. סטנט הוא התקן קטן אשר מושתל בעורקים החסומים ועוזר לשמור אותם פתוחים לזרימת דם חופשית.
מבחינת הסבילות לתופעות הלוואי קלופידוגרל דומה לאספירין, עם פחות נטייה לדימומים ממערכת העיכול לעומת אספירין. בניגוד לכך, שכיחות מיקרי הנויטרופניה (ירידה במספר הנויטרופילים, סוג של תאי דם לבנים) היא מעט גבוהה יותר מאשר עם אספירין, למרות שנויטרופניה חמורה נדירה בשתי התרופות.
בניגוד לתרופה דומה אחרת, טיקלופידין (טיקלידיל, בשמה המסחרי), לקלופידוגרל יש פחות תופעות לוואי כגון פריחה, הפרעות במערכת העיכול, ותופעות לוואי הקשורת במערכת הדם. כמו כן, אין צורך בניטור קבוע של תמונת הדם.
חשוב לשים לב לאינטראקציות בין תרופתיות הבאות:
נוגדי קרישה ( אספירין, וארפארין, הפארין, סטרפטוקינאז) : קלופידוגרל עלול להוסיף להשפעתם של נוגדי-קרישה ולהגביר את הסיכון לדימום לא תקין. יש להשתמש בזהירות.
נוגדי דלקת לא סטרואידים : תרופות אלה מגבירות את הסיכון של גירוי הקיבה כאשר נוטלים אותן יחד עם קלופידוגרל.
מעכבי משאבת מימן : תרופות אלו מפחיתות את הפעילות נוגדת הקרישה של קלופידוגרל. מומלץ להימנע ממתן משולב זה.
קלופידוגרל מגביר את השפעתן של התרופות הבאות: פלובאסטאטין (לסכול), פניטואין (אפנוטין), טאמוקסיפן (טאמוקסי), וארפארין (קומדין) .
ג'ינקו: סיכון מוגבר לדימומים בלתי תקינים.
הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי שיתאים לך תזונה אישית וצמחי מרפא אשר מסייעים רבות בחיזוק הלב וחיזוק הגוף באופן כללי,
אשמח לעמוד לרשותך,
שובע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
מוטי10/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין לוסטרל ורילרטתמי28/04/2010
שלום,
יש לי שתי שאלות:)
1. חזרתי לקחת לוסטרל אך מחיר התרופה עלה והוצע לי במקום סרנדה האם יש הבדל הין התרופות?
2. האם מותר לשלב בין 100 מ"ג לוסטרל עם רילרט (20) ? משום מה יש החמרה במגרנות לאחרונה ולכן קבלתי בעבר רילרט מנוירולוגית.
הערה - עברתי ניתוח להסרת כיס מרה לאחר התקף של אבנים האם יש בעיה עם רילרט ?
המון תודה:))))))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ תרופתי.
אילן ללבניקוב29/04/2010תמי שלום רב,
טוב עשית שפנית אלי ליעוץ כיוון שחשוב לבדוק שילוב של תרופות העשויות לגרום לתופעות לוואי, ובמקרה שלך יש אינטראקציה מסוכנת בין הרילרט ללוסטראל.
שילוב של תרופות הגורמות לעלייה בפעילות הסרוטונרגית בגוף מגביר את הסיכון לתסמונת סרוטונין (serotonin syndrome), תופעת לוואי נדירה אך מסוכנת, שסימניה: ריגוש יתר, אטקסיה, קצב לב מהיר, יתר לחץ דם, שינויים קיצוניים במצב הרוח, עצבנות, כאבי בטן, קוצר נשימה, איבוד הכרה. מומלץ להימנע משילוב זה עד כמה שניתן. לאחר הפסקת הטיפול באחת התרופות יש לאפשר "תקופת התנקות" עד לתחילת הטיפול בתרופה אחרת.
הייתי ממליץ לך מאוד לפנות לרופא המטפל שלך שיבדוק אפשרות של תרופה חלופית.
לא אמור להיות הבדל בין הסרנדה ללוסטראל כיוון שאלו אותן התרופות המיוצרות על ידי יצרנים שונים.
לגבי כיס המרה חשוה ליידע את הרופא המטפל לפני נטילת תרופות כלשהן,
ניתן כמובן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי, ומנסיוני האישי עם הרבה מטופלים על ידי איבחון מדויק והמלצות של הומיאופטיה וצמחי מרפא ניתן להתגבר על המיגרנות בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבת נהדרת,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של מגה גלופלקסאבנר28/04/2010
לקחתי משך חודשיים מגה גלופלקס+MSM פעמיים ביום (להאטת ניון בפרקי הירכיים) אך די סביר לפי הניסוי שעשיתי שתוסף זה גורם לי לכאב בטן (במעיים). הכאב מופסק סמוך להפסקת התוסף וחוזר בסמוך ללקיחה מחדש כעבור שבוע של הפסקה .כך בחודש של ניסוי (3 פעמים).
האם ידוע על תופעת לוואי זו בהקשר לחומרי התכשיר (למרות שבחברה אמרו שהתופעה לא מוכרת להם)?
בתודה, אבנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגה גלופלקס.
אילן ללבניקוב29/04/2010אבנר שלום רב,
למיטב ידיעתי אין לתוסף זה תופעות לוואי, אך מומלץ לקחתו לאחר הארוחה כדי למנוע רגישות במערכת העיכול. חשוב לשתות הרבה מים במשך היום, לפחות 2-3 ליטר ליום.
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיהנדב28/04/2010
התחלתי לקחת פרופסיה לעצירת נשירת השיער לפני בערך 4 חודשים.
עד היום (כאמור 4 חודשים) לא הרגשתי בתופעות לוואי - האם זה אומר שגוף היסתגל וכבר לא יהיו לי תופעות לוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי.
אילן ללבניקוב29/04/2010נדב שלום רב,
תופעות הלוואי עשויות להופיע בהשמך הטיפול על ידי אפקט מצטבר של החומר הפעיל, אך זה לא בהכרח שהן יופיעו. יש להתייחס בכל מקרה לגופו של עניין ולשים לב לתופעות אלו,
שבת שלום,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עמית29/04/2010גם לי לא היו תופעות לוואי לא בהתחלה ולא בהמשך, לי נאמר שבתרופה מדובר באחוז קטן של אנשים שחווים תופעות לוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה על פרופסיה
דגן03/05/2010אני מחפש אנשים שלוקחים פרופסיה ויש להם נסיון כי אני רוצה לדעת תוך כמה זמן ממתי שמתחילים לקחת את התרופה השיער מפסיק לנשור?
(אני מתחתן עוד 9 חודשים ורוצה להגיע לחתונה שלי עם שיער על הראש..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדגן
עמית04/05/2010אומרים שלוקח משהו כמו 6 חודשים עד שרואים את היעילות של התרופה שזה אומר עצירה של נשירת השיער. אני באופן אישי כבר אחרי חמישה חודשים יכולתי לראות האטה בנשירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה חריפה באזור החזהגלי28/04/2010
מזה ימים ספורים אני מרגישה צריבה חריפה באזור החזה שבאה בגלים. מאותו זמן אני לוקחת כדור יומי להורדת כולסטרול- סימבקור 20 מ"ג, וכדור יומי פריפול. נוסף על מיקרופירין,ליוויאל וויטמין D , אותם אני נוטלת תקופה ארוכה. האם התרופות החדשות, או הצבר הכולל יכולים לגרום לתופעת הצריבה? או שעלי לחפש גורם אחר.
תודה מראש, גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
אילן ללבניקוב29/04/2010גלי שלום רב,
למיטב ידיעתי אין אינטראקציה בין תרופתית לתרופות שציינת.
בכל מקרה, מומלץ להיוועץ ברופא המטפל כדי שיבדוק אם תחושה זו קשורה לתופעות הלוואי של אחת התרופות, מה גם שתרופות אלו עשויות לגרום לחומציות בקיבה ולתחושת צריבה בחזה.
הייתי ממליץ לך גם להגיע ליעוץ נטורופטי כדי להתאים לך תזונה נכונה וצמחי מרפא באופן אישי כדי למנוע את תופעות הלוואי ולשפר את פעילות מערכות גופך בצורה טבעית ובטוחה,
שבת נהדרת,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גלי29/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום האם אפשר לקחת אדויל לאחר סדורלאורן28/04/2010
שלום - עזרה דחופה לרגע זה-
רציתי לדעת אם מותר לקחת אדוויל עקב כאבי בטן חזקים
אם לקחתי כדור בשם סדורל לפני שעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ תרופתי.
אילן ללבניקוב29/04/2010אורן שלום רב,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין השתיים, ניתן לקחת אותם בהפרש של שעה לאחר הארוחה,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקותליאל אדרי27/04/2010
לפני כמה זמן הופיעו לי פצעים בידיים וגירדתי אותם ועכשיו נשארו לי מין צלקות כאלה..
הלכתי לרופא עור והוא נתן לי מרשם למולטידרם, לא מצאתי עליה הרבה אבל הרוב היה כתוב שהיא לטיפול בדלקות או משהו כזה... לי יש צלקות!!! מה קשור?? מישהו יודע אם היא עוזרת..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
אילן ללבניקוב29/04/2010ליאל שלום רב,
המולטידרם, מכיל דיפלוקורטולון שהוא קורטיקוסטרואיד לטיפול מקומי במצבי דלקת, אלרגיה וגרד בדלקות עור המגיבות לקורטיקוסטרואידים.
בנוסף הוא מתאים לטיפולים קצרי טווח במצבים שונים כגון: ספחת (פסוריאזיס) שאינה מפושטת ואקזמה שאינה מגיבה לטיפולים אחרים.
הוא מופיע במספר משחות וקרמים לטיפול בבעיות בעור ואין להשתמש בו על שטחי עור נרחבים או פצעים פתוחים.
שימוש בילדים ובמתבגרים חייב להיות מלווה במעקב רפואי.
כמו בשאר הקורטיקוסטרואידים, שימוש יתר בקרם או במשחה של דיפלוקורטולון עלול לגרום לדלדול תמידי של העור ולספיגה סיסטמית של התרופה ולתופעות לוואי בלתי רצויות. הסיכון גבוה יותר כאשר מדובר בילדים, במריחה בפנים, או במריחה על שטחי עור גדולים.
לטיפול בדלקות עור ובצלקות אני ממליץ לך להשתמש בסבון טבעי על בסיס צמח הקלנדולה ולמרוח קרם טבעי הנקרא קלנדולה קרם של חב' WELEDA, הוא מצויין להחלקת העור ולמניעת צלקות וקמטים.
שבת נהדרת,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!! זאת אומרת..
ליאל אדרי29/04/2010שהוא לא מתאים לצלקות???
והצלקות שלי שטוחות.. זה כאילו מקילוף פצעים עמוקים כזה.. במה אפשר להשתמש כדי להעלים אותן או משהו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ טבעי.
אילן ללבניקוב04/05/2010ליאל שלום,
הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ קוסמטיקה טבעית כדי שיתאים לכם טיפול טבעי בצלקות שעובד מצויין וללא תופעות לוואי,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרהרותי27/04/2010
אני לוקחת לוסק 20 כל בוקר חצי שעה לפני ארוחת בוקר
אחרי ארוחת צהריים אני לוקחת קרטייה
בערב אני לוקחת קרסטור
מתי לקחת קרדילוק 1.25 כדי שלא תהיה בעיה בין תרופתית
המון תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ תרופתי.
אילן ללבניקוב29/04/2010רותי שלום רב,
ראשית כל טוב עשית שפנית ליעוץ כאשר מדובר במספר תרופות כיוון שחשוב לבדוק את השפעתן ההדדית.
יש אינטראקציה בין הקרטיה לקרדילוק. שימוש קבוע וממושך (יותר משבוע) בתרופות ממשפחת נוגדי דלקת לא סטרואידים, כמו הקרטיה, עלול להפחית את היכולת של חוסמי בטא, כמו הקרדילוק, להוריד את לחץ הדם. יש להשתמש בזהירות, תוך מעקב אחר לחץ הדם, כאשר מוסיפים / מפסיקים טיפול בתרופה ממשפחת נוגדי דלקת לא סטרואידים, או כאשר משנים את מינונה.
את הקרדילוק ניתן לקחת בבוקר לאחר הארוחה.
הייתי ממליץ לך להגיע ליעוץ נטורופטי כדי להתאים לך תזונה נכונה וצמחי מרפא יחודיים לאיזון לחץ הדם והכולסטרול תוך דגש על מניעת נזקי התרופות ותופעות הלוואי שלהן,
אשמח לעמוד לרשותך,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.
הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל כדי שיבדוק אפשרות של החלפת אחת התרופות כדי למנוע תופעות לוואי בלתי רצויות.
בכל מקרה חשוב להפריד בין הקרטיה לקרדילוק הפרש של לפחות 4 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בין תרופתיותkobi27/04/2010
אני מקבל פורניטול 75 מג ליום
מדי פעם משתמש בקל בטן
אקטיפרין לברזל
b12
בטרפאן לפטריות
היום קיבלתי
אנטיביוטיקה פליג'ל
וציפרודקס
האם קיימת תובה בין תורופתיות בין התרופות החדשות לקבועות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
אילן ללבניקוב29/04/2010שךום רב,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין התרופות הנ"ל, אך מומלץ להפריד ביניהן לפחות חצי שעה,
שבת שלום,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)