פורום תרופות ייעוץ תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מותר לקחת חצי כדור סימבאסטטין?
    שי
    19/04/2010

שלום..אני "לוקח" כדורי סימבאסטטין 40 מ"ג אחד כל יום..
    ניראה לי שזה הרבה מדי בשבילי.כי הכולסטרול אצלי לא היה בשמיים.. וכל הבדיקות בסדר.
    שאלתי..האם אני יכול לחצות את הכדור לשניים ולקחת חצי כל יום?כי שמעתי שסטטינים עלולים לגרום לבעיות בכבד וכו.. לפי מחקר אחרון בארהב.
    לא בא לי ללכת לרופאה..
    תודה וחג שמח
    שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה.

אילן ללבניקוב
    26/04/2010

שי שלום רב,

לפי הוראות היצרן לא ניתן לחצות את הטבליה ויש לבלוע אותה בשלמותה עם כוס מים.

לא ציינת את רמות הכולסטרול שלך ולכן קצת קשה להתייחס לכך בצורה מדויקת.

לגבי תופעות לוואי, הן קיימות בהרבה תרופות ממשפחת הסטטינים להורדת הכולסטרול וניתן להחליף לתרופה אחרת שאינה גורמת לתופעות לוואי רבות בהתייעצות עם הרופא המטפל.

כמו כן, ניתן בהחלט לטפל בכולסטרול גבוה על ידי תזונה נכונה, פעילות גופנית קבועה והתאמה אישית של פורמולות צמחי מרפא בקליניקה, אשמח לעמוד לרשותך בכך,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב.

רוקח ונטורופט מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכווצויות שרירים
    סמדר
    19/04/2010

אני לקחתי סימוביל,ואחרי זמן התחילו לי מידי פעם התכווצויות של שרירים,בעיקר ברגליים,החלפתי בהתיעצות עם הרופא ללפיטור,ועדיין התופעה קיימת. עכשיו בקשתי אישור לתרופה אחרת,מה האופציות הקיימות ,מבלי לסבול מן התופעה? ואולי יש משהו טבעי,או מזון שיכול לעזור? אשמח לשמוע תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התכווצויות שרירים

הוספת תגובה

• סימוביל.

אילן ללבניקוב
    26/04/2010

סמדר שלום רב,

תרופות ממשפחת הסטטינים גורמיות לתופעות לוואי שונות ועלולות לגרום להפרעה בתפקודי הכבד, או לכאב או חולשת שרירים, ואז יש להפסיק את הטיפול ולדווח לרופא מיד.

מנסיוני עם הרבה מטופלים, לתרופות מסוג אלו למניעת כולסטרול יש הרבה תופעות לוואי ומומלץ לשלב בטיפול את האנזים קו קיו 10(פרט לחולים הסובלים גם מבעיות בקרישת הדם ונטולים אספירין במינון גבוה), למניעת כאבי שרירים ולחיזוק שריר הלב.

אני ממליץ לך לבקש מהרופא המטפל שלך שיחליף לך את התרופה לסוג אחר שאין לו כמעט תופעות לוואי לפי מצבך הבריאותי.

ניתן בהחלט לטפל בבעיית הכולסטרול הגבוה על ידי התאמה של תזונה אישית ופורמולות צמחי מרפא ייחודיות אך יש לעשות זאת בקליניקה ועל ידי איבחון אירידיולוגי מדויק ניתן לדעת מה גורם לכולסטרול להיות גבוה ולטפל בכך בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי.
    אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי להזריק
    ליאב
    19/04/2010

האם יש המלצה מסוימת להזרקת אינסולין לנטוס ,אפשר לפני שינה?

לקביעת תור
    סגירה
    מתי להזריק

הוספת תגובה

• אינסולין לנטוס.

אילן ללבניקוב
    26/04/2010

ליאב שלום רב,

באופן עקרוני ניתן להזריק לנטוס בכל שעה שנוח לך. יש להזריק אותו בשעה קבועה במשך היממה.
    במידה ואתה מזריק לפני השינה ומעוניין להמשיך בכך נסה להוריד את המינון כדי שלא יהיה לך היפו' בלילה או בבוקר.

במידה ואין חשיבות לשעה מבחינתך, אתה יכול לנסות להזריק בבוקר או אחר הצהריים.
    הרעיון הבסיסי הוא להתאים את הטיפול לאורח החיים שלך ולמה שמתאים לך.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רואקוטן והורדת שיער
    רונית
    19/04/2010

בתי רוצה להתחיל להשתמש הבעיה שהיא מורידה שיער עם משחה להורדת שיער האם זה אפשרי להמשיך כי הבנתי שאסור עם שעווה , האם זה שונה ? מכיוון שזה משחה,

אודה על תשובתך חשוב לי מאוד
    תודה נאווה

לקביעת תור
    סגירה
    רואקוטן והורדת שיער

הוספת תגובה

• רואקוטן.

אילן ללבניקוב
    23/04/2010

נאווה שלום רב,

לפי הידוע לי, אין מניעה לגילוח ולשימוש בפינצטה. יכולה להיות בעיה בשימוש בשעווה, בלייזר ובפעולות כמו Dermabrasion תוך כדי הטיפול ובמהלך חצי שנה לאחר סיומו.
    שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונטרולוק ולוסק
    יעל עבודי
    18/04/2010

שלום רב
    בת 48 ובחודשים האחרונים צרבות. אין לי חיידק. רופא המשפחה רשם לי תרופות שלא ממש עוזרות. התחלתי עם אומפרדוקס ועברתי ללנטון וכעת עם קונטרולוק שממש נהיה גרוע יותר. האם יכול להיות שקונטרולוק מחמירה את הצרבות? והאם לוסק תהיה לו השפעה אחרת?
    מודה על תגובתך, אני פשוט מדוכאת מכך

לקביעת תור
    סגירה
    קונטרולוק ולוסק

הוספת תגובה

• תרופות.

אילן ללבניקוב
    26/04/2010

יעל שלום רב,

הקונטרולוק(פאנטופראזול), משמשת לטיפול קצר טווח בדלקת הוושט (אזופגיטיס) הנגרמת ע"י זרימה חוזרת (ריפלוקס) של חומצה ומיץ קיבה המלווה בתסמינים כגון צרבת, חומציות יתר וכאב בזמן הבליעה.

לתרופה זו תופעות לוואי נפוצות הכוללות: כאבי ראש, סחרחורת, פריחה או גירוי בעור, שלשול, בחילה, כאבי בטן, עצירות וגזים.

תופעות אלו חולפות בדרך כלל תוך זמן קצר לאחר תקופת ההסתגלות לתרופה.
    תופעות לוואי המחייבות התייחסות מיוחדת: טשטוש ראיה, בצקת, חום, כאבי שרירים, רגישות יתר (קוצר או קשיי נשימה בנוסף לפריחה או גירוי בעור) - (נדירות): יש להפסיק הטיפול ולפנות לרופא.
    פאנטופראזול עשויה לגרום, במקרים נדירים, להיפרגליקמיה (עליה ברמת הסוכר בדם).

לגבי שימוש בלוסק, מהרבה מטופלים שלי נודע לי כי לתרופה יש פחות תופעות לוואי משאר התרופות הניתנות למטרה זו, אך את זאת ניתן ללמוד רק מהנסיון.

הייתי ממליץ לך על לאיבחון אירידיולוגי ועל ידי כך ניתן יהיה לדעת בוודאות מה גורם לך לתופעות אלו ולטפל בבעיה מהבסיס על ידי התאמה אישית של תזונה נכונה ופורמולות ייחודיות של צמחי מרפא,

אשמח לעמוד לרשותך,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי קונטרולוק

hana
    24/11/2010

האם לשימוש בתרופה לאורך של כארבעה שבועות יכול להיות השפעה על תפקוד בלוטת התריס ( ה TSH ) ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי קונטרולוק - תגובה

אילן ללבניקוב
    25/11/2010

חנה שלום רב,

למיטב ידיעתי אין לקונטרולוק השפעה על בלוטת התריס אך יש לבדוק גורמים נוספים לפני שניתן לקבוע זאת בוודאות ולכן מומלץ להיוועץ ברופא המטפל.
    שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות ויטמין די
    וסנטי
    18/04/2010

הרופא שלי אמר לי לקחת 10 טיפות ביום ויטמין די בגלל בדיקות דם נמוכות (30). האם אפשר לקחת פעם בחודש את כל הבקבוק? במקום כל יום.
    תודה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    טיפות ויטמין די

הוספת תגובה

• ויטמין D בטיפות.

אילן ללבניקוב
    21/04/2010

שלום רב,

אני ממליץ לעקוב אחר הוראות הרופא ולא לקחת את הכל בפעם אחת. הספיגה טובה יותר אם נוטלים את הטיפות פעם ביום וכך גם יש פחות סכנה לתופעות לוואי.

ויטמין D הוא ויטמין מסיס בשומן, המגביר את ספיגת הסידן והזרחן מן המעי ואת העברתם לעצמות. חיוני לעצמות ושיניים חזקות. ויטמין D מופיע בשתי צורות: ארגו-קלציפרול (ויטמין D2) הנוצר על-ידי צמחים כאשר הם חשופים לאור אולטרא-סגול, וכולקלציפרול (ויטמין D3), הנוצר מפעולת קרני השמש על העור. מחסור בוויטמין D בגלל חסר תזונתי או חשיפה לא מספקת לקרני השמש מוביל להתפתחות רככת. מקורות טובים הם כבד, דגים שמנוניים, ביצים וכן חלב ומוצרי חלב מועשרים. ויטמין D עשוי להיות רעיל, ויש להימנע מנטילת מנות גדולות מן המומלץ.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל סין בייטה לויסקוזה?
    אלמוני
    18/04/2010

האם לשתי התרופות אותה הפעולה?
    התגלתי כסובלת מסוכרת סוג 2. השתתפתי במחקר בו נטלתי בייטה למשך חצי שנה והתרופה השפיעה עליי מצויין! אני מאוזנת לגמרי ולא סובלת משום תופעות לוואי.
    אפילו אם אני חוטאת במשהו "אסור" רמות הסוכר שלי מאוזנות ואפשר לומר שאני מנהלת אורך חיים בריא ונורמאלי ולא מרגישה שנחסך ממני דבר.
    כעת החליפו לי את התרופה לויקטוזה, ואני קצת חוששת.
    רציתי לדעת האם התרופה משפיעה באופן זהה לבייטה?

הוספת תגובה

• תשובה

סוכרתי
    21/04/2010

אני הפסקתי את הטיפול בבייטה כי הבנתי שהתרופה חדשה ואין לה מספיק נסיון ועלולה לגרום לדלקת בלבלב בטווח הרחוק, לגבי ויקטוזה עד כמה שידוע לי זהה לבייטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתכן שהתרופה עצמה תזדהם?
    אבי א
    17/04/2010

שבת שלום.
    עלתה לנו במשפחה שאלה: שימוש בתרופה, למשל עם נורופן במזרק ישירות לפה של הילד החולה ואח"כ שוב שאיבה חוזרת מהבקבוקון של הנורופן לאותו מזרק - "מדביק" את הנוזל במחלה? התרופה "מסוכנת" לשימוש חוזר?
    ואותו דבר עם שימוש חיצוני: אם אשתמש בקלמין וצמרון (קיסם צמר גפן) שוב ושוב על מנת למרוח קלמין על פצעי אבעבועות רוח, האם הבקבוקון עצמו "מזוהם"?
    תודה, אבי.

לקביעת תור
    סגירה
    היתכן שהתרופה עצמה תזדהם?

הוספת תגובה

• יעוץ תרופתי.

אילן ללבניקוב
    26/04/2010

אבי שלום רב,

כאשר משתמשים בתרופות בצורה של נוזל או משחה וכדומה לא מומלץ להשתמש בהם במקביל ב-2 מטופלים כדי למנוע הידבקות. אך כאשר מדובר באותו מטופל אין סכנה של זיהום המוצר(כמו במקרה של הסירופ). בכל מקרה ניתן לשטוף את המזרק במים וסבון אם רוצים להיות בטוחים בכך.
    לגבי הצמרון, ניתן להשתמש בכל פעם במקלון אחר כדי למנוע זיהום הבקבוק,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטופן האם זה אנטיביוטיקה?
    יוסי וויס
    16/04/2010

האם אפשר לקחת אטופן אם אני לוקח חומצה פולית?
    נא תשובתכם
    בברכה
    יוסי וויס

לקביעת תור
    סגירה
    אטופן האם זה אנטיביוטיקה?

הוספת תגובה

• אטופן.

אילן ללבניקוב
    26/04/2010

יוסי שלום רב,

למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין השניים.

בכל מקרה, לא מומלץ לשלב בין האתופן לבין התרופות הבאות:

אספירין, ונוגדי דלקת לא סטרואידים אחרים : סיכון מוגבר לגירוי הקיבה.
    וארפארין ונוגדי קרישה אחרים : סיכון מוגבר לדימומים .
    ליתיום, מתוטרקסאט, דיגוקסין, ציקלוספורין : סיכון מוגבר לפגיעה בכליות.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאביס רפואי
    א'
    16/04/2010

אני בן 48 סובל ממחלות רבות ביניהן כאבים נוירופתים ברמה הגבוהה ביותר (10)
    אני מחפש רופא שיוכל לעזור לי בקבלת רישיון לקנבביס רפואי כי זה הדבר היחיד שעוזר לי
    עקב ניסיון רב שנים הפסקתי כבר כמה שנים בגלל הסתבכות עם החוק לכן ני מבקש עזרה חוקית
    אשמח לקבל עזרה מכל מי שיוכל לעזור לי בהקדם האפשרי דחוף ביותר כי הסבל הוא נוראי
    (רצוי שיהיה רופא כאב)

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קנאביס רפואי

הוספת תגובה

• מרשם רפואי.

אילן ללבניקוב
    21/04/2010

שלום רב,

מרשמים מסוג אלו יש לפנות לרופא המטפל ולבקשם או למנהל המרפאה שלך בקופת החולים,

שבוע טוב ובריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרת הפה
    מוטרד
    15/04/2010

שלום רב,

ברצוני לדעת אם יש מאכלים וסוגי מזון מסויימים שעלולים לשמש כ- "מזון" לפטרת הפה ומומלץ להימנע מאכילתם בזמן הטיפול?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פטרת הפה

הוספת תגובה

• יעוץ טבעי.

אילן ללבניקוב
    23/04/2010

שלום רב,

דיאטה נגד פטרת הפה:תפריט נטול סוכר, מוצרים המכילים סוכר, דבש, דברי חלב ושמרים. המוצרים הנ"ל מהווים מזון לפטרת הפה.
    כמו כן, אני ממליץ על שטיפות פה המכילות צמחי מרפא כגון רטניה ומרווה, ניתן להשיג בבתי מרקחת טבעיים.

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות על בליעת כדורים
    אנונימית
    14/04/2010

(שאלתי גם בפורום בתפוז, אך השאלה דחופה לי אז מנסה גם כאן)

אני אמנם לא ילדה קטנה, אבל יש לי קושי גדול בבליעת כדורים בגודל ממוצע (רק את אלו הקטנים מאוד אני מצליחה).

על רוב הכדורים כתוב לא לרסק ולא ללעוס, אבל אני לעיתים קרובות נאלצת כן לעשות זאת, כי אני פשוט לא מצליחה.
    אני מבינה שהחומר הפעיל בכדורים אמור להשתחרר בקיבה אחרי הבליעה, ואולי היעילות פוחתת עם ריסוק, אבל האם יכול גם להגרם נזק ממשי?

חוץ מזה אחת הדרכים שמצאתי וקצת עוזרת היא לעטוף את הכדור היטב בחתיכת לחם וכך לבלוע. האם זה פתרון בסדר? או שזה לא טוב כי הכדור יתפרק בקיבה כשהוא עטוף בלחם ואולי החומר שישתחרר ממנו לא יגיע לאן שצריך, או שהוא לא יתפרק טוב?

אודה לתשובתך!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על בליעת כדורים

הוספת תגובה

• רק להבהרה - מדובר גם על כדורים

אנונימית
    14/04/2010

מהסוג שהגלולה היא אבקה בתוך מיכל גלילי שמורכב משני חלקים (לא יודעת איך לקרוא לזה אבל אתם בטח מבינים למה אני מתכוונת).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליעת כדורים.

אילן ללבניקוב
    21/04/2010

שלום רב,

בעייתך נפוצה ומוכרת וכך גם הפיתרון, כפי שהצעת לעטוף את הכדור במזון ואז לבלוע זהו רעיון מצוין, ניתן גם לחצות כדורים בתנאי שהם לא מכילים ציפוי אנטרי המגן על הכדור מחומציות הקיבה ואת זאת ניתן לקרוא בעלון לצרכן.
    את מתכוונת לכמוסה המכילה אבקה ובמקרים מסוימים ניתן גם לפתוח את הכמוסה ולהמיס במים אך יש להיוועץ ברופא או רוקח לפני כן,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד ניתן לשלב תרופות
    חגית
    14/04/2010

אני לוקחת 6 תרופות ותוספי מזון, בזמנים שונים במהלך היום, כי אני חוששת שהתרופות יפריעו זו לזו. האם ניתן לקחת חלק או כל התרופות יחד, וכיצד לשלב עם ארוחות?
    1. Lanton
    2. Calcium Carbonate
    3. Vitamin D
    4. Omega-3
    5. Folex
    6. Magnezium Citrate

לקביעת תור
    סגירה
    כיצד ניתן לשלב תרופות

הוספת תגובה

• שילוב תרופות.

אילן ללבניקוב
    23/04/2010

חגית שלום רב,

ראשית כל, לא מומלץ לקחת את כל התרופות בבת אחת וביחד ותמיד מומלץ להפריד לפחות 10 דקות בין תרופה לתרופה או לתוסף מזון.

לגבי שילוב התרופות הנ"ל, הייתי ממליץ לך כך:
    1. את הלנטון לקחת לפני ארוחת הבוקר.

2. את הסידן ניתן לקחת לאחר הארוחה אך ללא מוצרי חלב וגבינות.

3. ויטמין D לוקחים לאחר הארוחה בוקר או צהריים.

4.לגבי ה- FOLEX, החומרים הפעילים הנמצאים בפולקס הם חומצה פולית וברזל. ברזל לא נספג היטב עם חלב ומוצריו, ולכן מומלץ לקחתו על קיבה ריקה, כחצי שעה לפני האוכל. אם זה אחרי האוכל, תלוי מה היה בארוחה הקודמת. ההמלצה היא שעתיים אחרי הארוחה, ולכן אם את לא אוכלת שעתיים לפני השינה, את יכולה ליטול אותו בלילה.

ויטמין C מסייע לספיגת הברזל, ולכן רצוי להרבות באכילה של מזונות עשירים בוויטמין C: מיץ תפוזים, עגבניות, או אפילו ליטול כדור ויטמין C ביחד עם הברזל. השתדלי, בנוסף לתוסף הברזל, גם לאכול מזון עשיר בברזל כגון בשר אדום וירקות ירוקים.

5. את האומגה 3 מומלץ לקחת לאחר הארוחה וניתן בכל שעות היממה.

6. את המגנזיום לוקחים לאחר הארוחה.

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של טיפול טבעי לשיער
    ללא שם
    14/04/2010

שלום רב,

יש לי שיער דליל באזור מסויים בקרקפת (אזור מוגבל) ועל מנת לטפל בו , התחלתי טיפול בספריי פיטואקסיל (טיפול טבעי לשיער דליל) במשך החודשיים הראשונים השתמשתי בו 3 פעמים בשבוע, קניתי עוד שפופרת (בקבוק ספריי) וכשהשתמשתי בו בתחיל לי עצוץ וגירוד בראש, אני הפסקתי עכשיו את הטיפול בספריי, רציתי לשאול אותך אם אתה יודע שיש לספריי זה תופעות לוואי כמו אלו שציינתי או תופעות לוואי אחרות? או האם ייתכן שבקבוק הספריי השני שקניתי הוא פגום, כי יש לי תחושה שמשהו לא בסדר בבקבוק זה, כי כשהשתמשתי בבקבוק הראשון במשך חודשיים לא הרגשתי בשום דבר והכל היה טבעי, אבל בפעם הראשונה שהשתמשתי בבקבוק השני, אז התחילו תחושות עקצוץ וגירוד בקרקפת ובראש.

האם תופעות אלו ייעלמו בהמשך?

אשמח לקבל את עזרתך.
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• שמפו אורגני.

אילן ללבניקוב
    23/04/2010

שלום רב,

למיטב ידיעתי לא אמורות להיות תופעות לוואי למוצר הנ"ל אך תמיד יש יוצא מן הכלל ולגבי הבקבוק השני כדאי לשוב למקום ממנו הוא נרכש ולבקש מהם שיחליפו אותו ליתר ביטחון בגלל רגישות בקרקפת.
    התופעות הללו צריכות לחלוף עם הזמן ובינתיים מומלץ להחליף את השמפו ל שמפו אורגני,

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלוקפז'/מטמורפין
    ליאת
    13/04/2010

בשל סכרת גבולית סוג 2 לפני כניסה להריון התחלתי לקבל גלוקופ'ז שני כדורים בבוקר ובערב, בהתחלה סבלתי מבחילה נוראית ואחרי שזה עבר התחלתי לסבול משלשולים וחולשה נוראית שנפסקים עם הפסקת התרופה. האם נתופעת לוואי זאת עוברת עם המן ואם לא מה התרופה החלופית המומלצת? רעיונות נוספים יתקבלו בברכה, בתודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    גלוקפז'/מטמורפין

הוספת תגובה

• תרופות לסכרת.

אילן ללבניקוב
    21/04/2010

ליאת שלום רב,

לגבי שינוי מינון או החלפת תרופה חשוב ביותר להיוועץ ברופא המטפל בעיקר לפני הריון, כיוון שהוא מכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום,
    תופעות הלוואי אמורות לחלוף ואם הן נשארות יש לשאול את הרופא גם לגביהן כדי שיתאים לך תרופה חלופית,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה