מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תגובה לדר"אתי08/01/2008
הרופא שביצע לי את הבדיקה אמר שהבדיקה נראית מצוין כי ההכנה היתה מצוינת וממש ראו טוב הוא גם כתב בתשובה שהחומר בריום זרם בסיטורציה שווה וחלקה
מה זה פרוקטוסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקטוסקופיה
ד''ר דוד נויפלד08/01/2008בעברית: "חזיון חלחולת".
הסתכלות ישירה בעזרת מכשיר מיוחד על חלל החלחולת (הרקטום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת חוקן בריוםאתי08/01/2008
תודה לאל התשובה יצאה תקינה ובגדר הנורמה (בדיקת המעי הגס)
האם אני יכולה להיות שקטה שהדימום בנייר הוא אכן מהטחורים הפנימיים הגדושים מה אני צריכה לעשות הלאה מפה להמשך טיפול?
(מהי בדיקת קולומונסקופיה?)
תודה לך על הכל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוקן בריום
ד''ר דוד נויפלד08/01/2008צריך לעבור על הבדיקה ולראות איכותה. אם הבדיקה באיכות מספקת את צריכה להשלים בפרוקטוסקופיה.
קולונוסקופיה - כשמה כן היא - בדיקה בהסתכלות ישירה בעזרת צנור גמיש ומצלמה על החלל של כל המעי הגס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- proctogrphמרים07/01/2008
מחלות המעי הגס
מרי
בדיקת פרוקטוגרפיה
עברתי בדיקת פרוקטוגרפיה עקב קשיים בהתרוקנות. היום קבלתי תשובה. התור לרופא בעוד שלושה שבועות. אני במתח שמא אצטרך להנתח. זוית אחורית אנורקטואלית במעלות : במנוחה 85 בכווץ 65 בהתרוקנות 136. אורך תעלה אנלית במנוחה 4 ס"מ בכווץ 5 בהתרוקנות 2.5 וברוחב 7 מ"מ מיקום רצפת האגן: במנוחה 1-, בכווץ 1+, בהתרוקנות 2.5-. תזוז. רצפת האגן 1.5 ס"מ. רקטוצליה קדמית של 3 ס"מ שאינו מתרוקן , השתפלות רירית דרגה SHOVRON אין התרוקנות.. האם יש בסיס לדאגתי ולנסות להקדים את התור? אציין כי יש לי בעיה גם עם השלפוחית של CYSTOCEL GRADE 3 AT STRAIN וצניחה קלה של הרחם והנרתיק תודה מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקטוגרפיה
ד''ר דוד נויפלד07/01/2008השתפלות דרגה ... ?
נשמע גבולי ותלוי בתלונות ומה עשית איתן עד כה. האם לקחת מרככי צואה? האם עשית ביופידבק? ניתוח הוא הפתרון הסופי בלבד ויש לו מגבלה של אחוזי הצלחה וגם סיכונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולגן פלאגמאיר07/01/2008
שלוםרב,
אני סובל מספר שנים מפיסטולה פרי אנאלית [משנת 98 ]. לאחר מספר ניסיונות למציאת הפתח הפנימי של הפיסטולה הותקן לי סיטון[בשנת 2002]. לאחרונה שמעתי שיש טיפולים חדשנים לסגירת פיסטולות באמצעות קולגן פלאג [Collagen Plug ]. שאלתי האם יש כבר סטטיסטיקה ברורה לגבי יעילות שיטה זו, והאם קופות החולים ממנות את החומר הנ"ל?
תודה רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאג...
ד''ר דוד נויפלד07/01/2008הסדרות בספרות קטנות ואין עדיין נסיון מצטבר שאפשר לבנות עליו. בינתיים הנתונים הם 60-85%הצלחה. אחת הסיבות היא שהפלאג יקר (כ- $1000) ולא מכוסה ע"י קופ"ח. מכוסה ע"י חברות הביטוח וב-50% ע"י המושלמים (כשתל ביולוגי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרוי באזור פי הטבעתלירם06/01/2008
שלום,
מזה שנתיים אני סובל מגירוי (חיצוני) באזור פי הטבעת. בערך כ ס"מ לכיוון האשכים.
הגירוי כמעט בילתי נראה ומעט אדמדם.
הוא מופיע מידי פעם לתקופה של יומיים שלושה ומאופיין בגירוד בעיקר.
אשמח לכל הכוונה ואבחנה ...
לירם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי
ד''ר דוד נויפלד07/01/2008זה יכול להיות שורה של דברים. צריך להבדק, ע"י רופא עור אם זה שטחי וממוקם או ע"י פרוקטולוג אם זה עמוק יותר ונמשך לכיוון פי הטבעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואה..מומו02/01/2008
שלום דוקטור.. אני סובל מעצירות ודם בצואה במשך שנתיים בערך..
זה נעלם לתקופות וחוזר.. זה לא סדיר...אבל בחודשים האחרונים זה רציני על בצואה וגם על הנייר..
מה צריך לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוק ליותר פרטים...
ד''ר דוד נויפלד03/01/2008בן כמה אתה. מה הרכב הדיאטה שלך? האם אתה לוחץ ביציאות האם אתה יושב הרבה. האם יש איזשהו סיפור משפחתי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה002/01/2008
יש לי הרגשה - שהפרוקטולוגים דוחים ודוחים ניתוח של פיסורה ואנו סובלים וסובלים!עד שאכן מקבלים את האישור לנתח.מה קורה?כמה אפשר לסבול?
האם אפשר בכלל לרפא פיסורה ללא ניתוח??..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבין.
ד''ר דוד נויפלד03/01/2008אין כירורג שדוחה ניתוח סתם. בניתוח פיסורה יש גם סיכונים והדרישה לניתוח צריכה לבוא מהחולה לאחר שמיצה את הטיפול השמרני ושהבין את הסיכונים!
אפשר לרפא פיסורה בלי ניתוח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקן אנאלי רגילאתי01/01/2008
עד איזה עומק ניתן לראות במידה ויש הכנה טובה?
כי פעמיים עשיתי חוקן כזה אך בשניהם ההכנה היתה גרועה
פעם אחת ראה עד עומק 10 ס"מ וראה פיסורה קלה
פעם שניה ראה עד עומק 12 ס"מ וראה טחורים גדושים וטען שעכשיו הוא לא רואה פיסורה (יכול להיות שהיא נעלמה תוך חודש?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ריקוסקופיה חוקן אנאלי(
אתי01/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה?לא רוצה01/01/2008
אני מטופלת מספר חדשים בגלל פיסורה (נפידיפין, מרככי יציאה וכו).
בבדיקה האחרונה, לאחר שחלה החמרה בכאב שלוותה בדימום, הפרוקטולוג אבחן
hypertrophyc pappilitis-dentate line
מה המשמעות של זה? האם זה משהו שיעבור מעצמו או מצריך ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
לא רוצה02/01/2008יש לי כאבים ביציאה, דימום. לדבריו, יש צלקת של פיסורה שנרפאה ואין פיסורה. אם אין פיסורה, אז ממה נובעים הכאבים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה מה?
ד''ר דוד נויפלד03/01/2008השאלה שלך טובה. אם אין יותר פיסורה אז ממה הכאבים?
לא יודע מה זה פפיליטיס!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחור חיצונימיטל01/01/2008
שלום רב,
אני נמצאת בחודש שישי (שבוע 24) הריון שני. בהריון הראשון לפני שנה וחצי בחודש שמיני יצא לי טחור חיצוני ומאז הוא נמצא שם. לפני כמה ימים הסתכלתי במראה וראיתי שהוא קצת גדל (או שיש עוד אחד קטן לידו או עליו) הוא לא כואב אך מפריע חיצונית (בניגוב למשל.) מה אתם ממליצים לי לעשות? האם אפשר לעשות ניתוח להסרת הטחור בהריון? (מעולם לא ביקרתי אצל פרוקטולוג)
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחור חיצון.
ד''ר דוד נויפלד01/01/2008למה זה בוער כרגע. תחכי עד לאחר הלידה ואז כשהכל יהיה רגוע תראי מה המצב ומה בעצם את רוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי חוקן בריוםאתי30/12/2007
שאלת אותי למה חוקן בריום? לדעתח כי החוקן האנלי שעשיתי לא היה טוב הרופא אמר: הכנה גרועה
והוא הצליח לראות עד עומק של 12 ס"מ ויכול להיות שהוא רוצה לברר עם יש מקום יותר לעומק שמדמם (למרות שכמו שאמרתי כבר שבוע אפילו טיפת דם לא יצאה) ואמרתי לרופא אולי הדם שיצא היה מהטחורים הגדושים אז הוא אמר לי לא אין קשר למרות שלדעתי יש קשר .כי חלילה אם היה משהו מסוכן היה ממשיך לדמם וכששיניתי את התזונה והתחלתי לשתות ולאכול ירקות הדימום נעלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוקן בריום
ד''ר דוד נויפלד31/12/2007אם החשד למשהו "מסוכן" עדיפה הקולונוסקופיה. חוקן בריום, כיום כמעט ולא מבצעים. אם יש בעיה עם הקולונוסקופיה הרי שעוברים לקולונוסקופיה וירטואלית.
באשר לשאר, כבר עניתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופא030/12/2007
יש לי טחור מזה חודשיים.בגודל של גולה.לא מפריעה במיוחד.השאלה שלי מה עושים?האם יתכן שהטחור חוזר למקומו?או שחייבים לנתח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד נויפלד30/12/2007טחור כמו שאת מתארת לא חוזר פנימה אלא התוכן שלו "מתמוסס" אם הזמן ומשאיר אחריו בד"כ אוזנית. אם לא מפריע, לא לגעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים גדושיםאתי30/12/2007
בבדיקה נמצאו טחורים פנימיים גדושים ללא דימום והפנה אותי לחוקן בריום האמת שכבר שבוע לא יצאה אפילו לא טיפת דם אחת התחלתי לאכול דברים יותר רכים והאם יכול להיות מצב שהטחורים דיממו לפני מספר ימים ופתאם לא ואז כשבאתי לבדיקה אצל הרופא הוא לא רואה פצע כל שהוא?
יכול להיות שהטחורים הגדושים דיממו ואח"כ כשאין עליהם לחץ הם לא מדממים? ואז לכאורה הם נראים בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
אלי05/02/2008אני בן 61 , מופיע אצלי דימום מפי הטבעת מידי כמה חודשים
הדימום ניגר ביציאה ואז מפסיק לגמרי.
עשו לי בדיקת קולונוסקופיה והכל תקין
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחורים גדושים
ד''ר דוד נויפלד30/12/2007הכל נכון. טחורים שלא במאמץ ועם יציאות קלות, נסוגים, מפסיקים להיות גדושים, ומפסיקים לדמם (זה נקרא טיפול שמרני). לא מבין למה חוקן בריום??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה בהנקהשרון30/12/2007
ילדתי לפני 4 חודשים ועקב הלידה נוצרה פיסורה.
כרגע אני מקפידה על אכילת סיבים, פירות וירקות ושותה הרבה מיים.
אני מרגישה שהמצב מחמיר...
מה מותר לעשות בזמן שאני מניקה?
איזה תוספים מותרים? אילו תרופות?
במקרה והמצב לא יישתפר, האם אתה ממליץ על ניתוח? בוטוקס?
מה דיני יהיה במקרה של לידה נוספת? האם הפיסורה תחזור (בתקווה שאני אפרד ממנה עד אז)
תודה מראש,
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהנקה...
ד''ר דוד נויפלד30/12/2007אין תשובה חד משמעית לגבי תרופות בהנקה שכן גם הנייפדיפין נספג ויכול להגיע לחלב. באשר לתוספי סיבים כמו קונסיל אין בעיה עם זה כיוון שלא נספג.
אם תפתרי בניתוח הסיכוי שיחזור בהריון הבא הוא קטן מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
שרון31/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהלא רוצה29/12/2007
יש לי פיסורה המוגדרת "שטחית". התפרצה פעמיים וטופלה באופן שמרני (נפידיפין...). לא מומלץ על ניתוח, שכן היא נסגרת לאחר התפרצות. הבעיה היא שיש תמיד החמרה לאחר קיום יחסי מין (רגילים לא אנאליים). אני מקפידה גם ללא הנפידיפין על כל מה שצריך (תזונה, ריכוך יציאות...). יש לי תחושה שכבר בשלב פישוק הרגליים אני "נקרעת". מה לעשות, האם יש משחה שניתן למרוח להגמשת כל האזור. זה מביך ופוגע בשגרת החיים...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה
ד''ר דוד נויפלד30/12/2007אם אכן זו פיסורה אנלית ולא פצע שטחי בעור והיא פוגעת ב"שגרת החיים" אז אולי בכ"ז כדאי לשקול ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)