מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשה דמיתנאווה25/01/2008
בת 27 משקל תקין, ספורטאית.
אין לי כאבים או נפיחות, הדבר היחידי המוזר הוא שכבר המון חודשים יש הפרשה לבנה שמכסה את הצואה (לסירוגין לפי תקופות).
חשבתי שזה קנדידה והלכתי לטיפול הידרוקולוני (שטיפת המעי הגס) לפני כחצי שנה.
לאחרונה מיזה כחודש ההפרשה הלבנה התחלפה בהפרשה דמית רירית. התעלמתי וזה עבר לבד, וחזר שוב ושוב. כעת כמות הדם היא מרובה, דם טרי.
כאילו הדפנות של המעי מייצרות ריר דמי דלקתי.
היציאות תקינות.
רמת הפריטין שלי הגיעה ל12 , אני חוששת להיות אנמית.
אין שום סימנים נוספים, התזונה שלי מלאה בסיבים (צמחונית) ואינני חשה אי נעימות כלשהי או כאבים.
ברור לי שתכתוב שאני צריכה להיבדק, ואני אקבע תור, אבל עד שהתור יגיע אני מאבדת כל יום המון המון דם (זה הגיע לרמה של כמעט כמו סוף של מחזור).
מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה דברים
ד''ר דוד נויפלד27/01/2008קודם כל מה הקשר של "טיפול" הידרוקולוני למוניליה??
תעי בינתיים תרביות צואה כולל לפרזיטים ותולעים ופטריות וכו'.
במקביל תזמיני תור לגסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחזי23/01/2008
לפני שבועיים התחלתי טיפול בפיסורה במשחת ניפדיפין, לאחר שסבלתי משלשולים. לשמחתי, לאחר שינוי תזונה (הורדת פירות, ירקות ומוצרי חלב), הטיפול עוזר והכאבים מאד השתפרו. אולם, ביומיים האחרונים התחילה לי תחושת גירוד מציקה בתוך פי הטבעת. האם זהו חלק נורמלי מתהליך ההחלמה או שקיימת בעיה אחרת לדעתך? אולי קנדידה עקב שינוי התזונה או פטריה? על איזה טיפול אתה ממליץ במצב זה, אם בכלל.האם מותר למרוח משחה נגד פטריות או שזה יכול לפגוע בהשפעת הניפדיפין והחלמת הפיסורה?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נייפדיפין
ד''ר דוד נויפלד27/01/2008איזו משחת נייפדיפין ואיפוא הכינו אותה?
(הנייפדיפין מיוצרת בכל מיני קומבינציות עם תרופות אחרות ומופיעה בכל מיני "נשאים").* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחור חיצוני?אלי21/01/2008
היי ,
אני בן 18 והיום במקלחת זיהיתי בלוטה קטנה בגודל חרוז , חיצונית לפי הטבעת וסמוכה אליו , בצבע כהה סגלגל.
שאלתי היא מה הדבר הזה ? לא נוח לי עם זה - לא לשתף את ההורים ואפילו לא ללכת להבדק אצל רופא, לפי כל מה שקראתי מדובר בטחור חיצוני .
האם יש דרך להעלים אותו מבלי להשתמש במשחה או צריבה או משהו כזה? האם הוא אמור לעבור לבד?
אציין גם שאני מתאמן בחדר הכושר 4 פעמים בשבוע ומרים משקולות בעומסים, האם זה קשור ?
בבקשה לענות לי!
תודה
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לדאוג..
ד''ר דוד נויפלד22/01/2008נשמע כמו טחור חיצון תרומבוטי. בד"כ כואב ולפעמים לא.
בד,כ חולף מעצמו, ואם לא - תיאלץ להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להודעה בקשה לטחור
דורית24/01/2008שלום שמי ענת
עברתי ניתוח טחורים וברצוני לומר שהרמת משקולות ידוע שמעיצה טחורים לצאת החוצה.
הנני מתעמלת בחדר כושר וזו אחת מהסיבות שבגינן הגעתי למצב זה. תופעה זו ידועה גם ידועה לכל הכירורגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה...
ד''ר דוד נויפלד27/01/2008אם זה כ"כ ידוע אז את לא צריכה אותי.
אני מטפל כבר 20 שנים בנושא ואני לא זוכר אף מרים משקולות בין הפציאנטים שלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות ודם בצואה (בסוף הצואה)תמר19/01/2008
תמר בת 29 סובלת לאחרונה מעצירות. בזמן יציאת הצואה ישנה כאבים חזקים. הייתי אצל רופאת משפחה והיא נתנה לי נרות ומשחה וזה עזר לי.
בימים האחרונים העצירות חזרה שוב אך לאחר היציאה הכרוכה במאמץ רב מצידי יצא לי מעט דם בסוף הצואה. וגם לאחר מכן בפי הטבעת היה מעט דם.
יש לציין שבפעמים הקודמות שסבלתי מעצירות היה לי גם מעט דם לאחר הצואה אך לא בצואה עצמה (הצואה שיוצאת בוף התהליך) יש לציין שלעצירות טבלתי שזיפים מיובשים במים שתיתי וזה עזר לי כמו כן אכלתי שזיפים מיובשים. אך בעיית העצירות חוזרת שוב. יש לציין שאימי נפטרה לפני 5 חודשים ומאז יש לי עצירות יש לציין שבגלל החרדה והמתח הנפשי תזונתי היתה לקויה. קודם לכן הייתי נכנסת לשירותי כל יום ועכשיו כל יומיים אך לאחר כאבים והתאמצות אדירה.
הציעו לי לקחת שמן אובליפיכה.
אודה לך על תשובתך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות..
ד''ר דוד נויפלד22/01/2008א. להסדיר את הדיאטה שלך, לאכול סדיר ומאוזן, להקפיד על אכילת פירות ובעקר ירקות, לשתות מספיק.
השמן הזה פרץ לשוק והפך מאד פופולרי - לא מכיר ולא יכול לחוות דיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה כרונית?טלי16/01/2008
שלום,
אני בת 34, בחורה בריאה, סובלת מזה שנים רבות מעצירויות. כמו כן, אני סובלת מפיסורה שכל פעם נפתחת מחדש אם יש לי עצירות קשה.
טופלתי מספר פעמים בנפדיפין ופגלקס והפיסורה נעלמה לה. אולם בכל פעם שישנה עצירות קשה היא מופיעה מחדש. לכן בשנה וחצי האחרונות התחלתי לקחת על בסיס יום יומי, פעם בכל יום פגלקס. דבר שעוזר לי רבות. היציאות שלי רכות ואינן פוצעות עוד. אני גם לא מתאצת בשעת מעשה.
חשוב לציין שבעבר שמרתי על תזונה נכונה (-אכילת סיבים) וכן שתיית מים אך תמיד הייתי מאד מתאמצת ביציאות.
רציתי לשאול האם שימוש יום יומי בפגלקס עשוי להזיק? האם הוא ממכר? פוגע בפעילות המעיים?
האם ישנם תכשירים אחרים שעשויים לעזור לי ביציאות רכות?
ניסיתי בעבר תכשיר שנקרא קל סיב אך הוא ממש לא עזר לי וחזרתי שוב לפגלקס.
האם עליי לבצע בדיקות כלשהן ע"מ לבדוק מה מקור העצירויות?
אודה מאד לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה
ד''ר דוד נויפלד16/01/2008תנסי קונסיל או בנה-פייבר.
יותר פסיולוגי ויותר בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח רע
רוני19/01/2008טיפול בתמציות צמחים מיוחדות להפגת ריח מרפואה סינית 0546848376
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח
רוני19/01/2008ראי תגובה הלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזראקין אם כן למה משמשת?אתי15/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עזרקאין...
ד''ר דוד נויפלד16/01/2008לטפל נקודתית לפני פעולה ניתוחית, שטחית, כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מחפש רופא לחוות דעתרפי15/01/2008
אני אחרי סרטן t 3 rectum
עברתי ניתוחים באיזור רקטום האם אתה נותן חוות דעת לגבי אחוזי נכות ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת
ד''ר דוד נויפלד16/01/2008כעקרון - כן. להווא ידוע לך, האחוזים ניתנים לפי הספר של הביטוח הלאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםנוני15/01/2008
סןבל שנים רבות מטחורים. עברתי קשירות. מה המלצתו של הרופא מלבד ניתוח רגיל
תודה
נוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים
ד''ר דוד נויפלד15/01/2008מה זה נקרא ניתוח רגיל?
מלבד הכריתה, בשיטות שונות, יש אופציות ניתוחיות נוספות:
תפירה/קשירה עם או בלי סיוע של מכשיר דופלר.
כריתה פנימית וקצור של הרירית התומכת בעזרת מכלב - stapler.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים פנימייםאתי14/01/2008
שמחה אני שלאחר בירור עם הכירוג שאמר שהחוקן בריום תקין מאד ואת המרחק שמה שלא ראו בחוקן בריום הוא ראה ברקטוסקופיה נתן לי משחה לטחורים ששמה עזרקאין 5% ומרכך יציאות שעוזר מאד עכשיו שאלתי אם המשחה היא מתאימה גם פנימית כי הבעיה שלי היא טחורים גדושים פנימיית האמת שאני קצת מרגישה לאחר יומיים של טיפול הקלה כי אני מחדירה קצת את המשחה פנימה האם אני עושה נכון ועוד שאלה הייתי מרגישה גם לחץ מוקרן מאחורה מהכאב גם לבטן יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים פנימיים.
ד''ר דוד נויפלד15/01/2008עזרקאין היא לא משחה לטחורים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאן נעלמה הפיסטולה?!גיורא13/01/2008
הסטוריה של אבצס:ניתוח לפני כ10 שנים.במשך 7 שנים הפרשה דמית-מוגלתית כל מספר חדשים.טיפול קצר במשחה אנטיביוטית והתופעה נעלמת עד להופעה הבאה.לפני שנתיים בדיקת פרוקטולוג מאבחנת פיסטולה בקרבת פי הטבעת.מומלץ ניתוח בשלבים.
לא נקטתי בשום צעד.חששותי מפני פגיעה בשרירי הסוגר.
המצב כיום ,לאחר שנה של פעילות בחדר כושר(ואיני רואה הסבר אחר)האיזור יבש.עושה רושם שסגור.אין כאבים אין נפיחויות שהולכות ובאות מדי פעם.
ואני רוצה לדעת:מה קרה כאן?!האם קורה שפיסטולה מתיבשת?נסגרת ,ללא טיפול?!רק בשל פעילות גופנית?!
מאד מאד מודאג!כי יתכן ,אולי,שכל ההתנקזויות הן פנימה?או שהפיסטולה נסגרה משני צדדיה?!
לפי זה אדע איזה צעד לנקוט ולא להיות שאנן.תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאן נעלמה??
ד''ר דוד נויפלד14/01/2008זכיתה מן ההפקר. יתכן ונסגרה. אם לא קיימת אין לך מה לדאוג.
פעילות גופנית...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לחוסר ברזל ...ורד12/01/2008
האם יש קשר בין חוסר ברזל לבין עצירות כרונית ?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ברזל
ד''ר דוד נויפלד13/01/2008נובע מאיבוד או מחוסר ב - intake
האחרון יכול לנבוע מתזונה חסרת ברזל (דיאטות משוגעות למנהן) או הפרעה בספיגה.
הקשר היחידי לעצירות הוא הקשר הדיאטטי: תזונה לא מאוזנת כראוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה,
ורד14/01/2008תודה על התשובה, אך יש לי עוד שאלה בנושא..
עקב העצירות הכרונית והטחורים שיש לי הופנתי ע"י כירוג לבדיגת סיגמו ובדיקת חוקן בריום, בשניהם אני שמחה להגיד שנמצא הכל תקין ואני צריכה לטפל רק בטחורים כרגע..אמרת לי שישנה אולי בעיה בספיגת הבזרל בגוף שלי, יכול להיות שאולי אני מפתחת רגישות ללקטוז?.
כי כנראה שזו הייתה הבעיה שלי עד עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
ד"ר נויפלד14/01/2008רגישות ללקטוז בד"כ מתבטאת בשלשולים.
חוסר הספיגה שדברתי עליו כיוון לדיאטה שלך - חוסר ברזל במזון ו/או דיאטה לא מאוזנת שמפריעה לספיגת הברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםליאור10/01/2008
ד.נ.
לפני מס' שנים התגלו אצלי טחורים פנימיים. כמו כן, לאחר שבמספר מקרים (קטן) בהם ראיתי דם בעקבות פעולת מעיים, עברתי קולונוסקופיה לפני 3 שנים, ותוצאתה הייתה שלילית. לאחרונה היה לי שוב דימום בעקבות פעולת מעיים, אך הוא היה חד-פעמי. אגב, אני בן 73. האם ייתכן שהדימום נגרם עקב הטחורים הפנימיים? תודה. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר דוד נויפלד11/01/2008מתקבל על הדעת שכן. עליך לשמור שיציאותיך תהיינה רכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה - שמן אופלביכהמרים10/01/2008
שלום,
אני סובלת מזה 5 חודשים מפיסורה
לאחר שימוש במשחות שהרופאה המליצה ללא הועיל, הופניתי לניתוח
החלטתי לפנות למוצרים טבעיים
במשך 4 חודשים התייחסתי לפסורה כאל משהו חיצוני
שצריך להשתמש במשחות ובאמבטיות
הייתי אוכלת מאכלים ממש מסוימים כמו קוטג',מלפפונים....
מערכת החיסון שלי כנראה קרסה כי בשלב מסוים הגיעו לי חום ושילשולים חריפים
רק לפני כחודש נפל האסימון שצריך לטפל בזה כפנימי
כלומר בעלי קנה לי שמן אובלפיכה בחנות טבע
גם אם רשום על הבקבוק שזה טיפות לחיצוני
אפשר וכ ד א י לשתות כפית או 2 ביום
פשוט זה עושה ניסים ונפלאות
אני גם שותה את הטיפות של פלא ופלא טחור-N שניתן לקנות בסופר פארם ובחנות טבע
וכן שותה מרכך יציאה הנקרא פגלקס ניתן לרכוש בסופר פארם
היום אני אוכלת כרגיל חוץ מדברים מטוגנים וחריפים
והמצב השתפר כמעט ב 100 אחוזים
אני עדיין מרגישה קצת כאב במהלך היציאה אך כל היום לא מרגישה את המקום
הייתי אצל פרוטולוג לפני יומיים והוא אמר לאחר בדיקה שאכן הפיסורה מחלימה.
מקווה שזה יסייע גם לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה
ד''ר דוד נויפלד10/01/2008מוזר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בחוקן בריום לא רואים את הרקטום?אתי09/01/2008
והאם הטחורים בעומק 12 ס"מ יושבים על הרקטום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוקן בריום
ד''ר דוד נויפלד10/01/2008שאלה מורכבת מדי.
החולשה של חוקן בריום היא שלא רואים היטב את הרקטום.
לכן יש צורך תמיד להשלים הבדיקה עם פרוקטוסקופיה.
לא מבין 12ס"מ.
הטחורים ממוקמים בתעלת פי הטבעת והבדיקות שאנחנו דנים בהן לא נועדו לאבחן טחורים אלא לשלול דברים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתילא רוצה08/01/2008
אני מתנצלת מראש על אורך השאלה, אבל כאן אני מרגישה שאני מקבלת תשובות.
אני מטופלת מספר חדשים בגלל פיסורה (נפידיפין, מרככי יציאה וכו).
בבדיקה האחרונה, לאחר שחלה החמרה בכאב שלוותה בדימום, הפרוקטולוג אבחן בעזרת אנוסקופיה:
hypertrophyc pappilitis-dentate line
ואמר שאין פיסורה, אלא צלקת.
לאחר הבדיקה, סבלתי מכאבים עזים... בשלב ייאוש מתקדם, פניתי לרופא נוסף (פרטי). לא היה לו ספק שמדובר בפיסורה והיא כרונית. הוא המליץ על ניתוח.. השאלות:
1. האם מנתחים גם במצב של פיסורות "חדות"?
2. אני לא ממש אשאל אם ההחמרה במצב היא בגלל האנוסקופיה, אבל אם באופן היפותטי זה אכן המצב, האם יש סיכוי שהמצב ישתפר מעצמו ללא ניתוח?
3. כשאני שוטפת את המקום לאחר יציאה, לא תמיד זה מתנקה, ובגלל הכאב, אני לא יכולה ממש לשפשף את האזור. האם זה קשור לפיסורה ויישתפר לאחר ניתוח?
4. איך גורמים לכך שהפיסורה לא תחזור על עצמה גם לאחר ניתוח. לפעמים, הצואה קשה למרות הסיבים התזונתיים, המים הרבים ומרכך היציאה?
5. האם צריך לבצע חוקן לפני הניתוח (חיתוך)?
6. האם זה בסדר להשתמש בנפדיפין עד הניתוח? (זה קצת מקל עלי)
6. מה משך ההחלמה מהניתוח?
תודה מראש וסליחה על עומס השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר דוד נויפלד09/01/20081. כן, אם לא מסתדר בטיפול שמרני. (אני מבין שהכוונה ב"חדות" = acute).
2. יש סיכוי, אבל... אם את סובלת כבר הרבה זמן ובסכ"ה את לא מסתדרת, למה שלא תעשי ניתוח ותפטרי מהבעיה?
3. לא לשפשף. אחרי ניתוח הכאבים יחלפו והפצע ירפא ואת תחזרי לנורמה.
4. להשתדל!
5.לא!
6.אפשר ואפילו רצוי.
6. יום-יומיים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר נויפלד, תודה מקרב לב
לא רוצה09/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)