מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר היציאותמלי22/10/2007
שלום רב,
לאחרונה מספר היציאות שלי מגיע עד 3-4 ביום, לרוב רק בשעות הבוקר (לפני ארוחת הבוקר ולאחריה במרווח של שעה/שעתיים), מה שמעניין שאחרי כל יציאה - אני מרגישה שהיתה התרוקנות מלאה, עד שעוברת שעה ואני מרגישה צורך לגשת לשירותים עוד הפעם. האם זה נורמלי? אני מרגישה שאני אוכלת פחות ממה שיוצא.. ועוד מעניין שעד שעות הצהריים הכל עובר (מסתכם בכ-3 יציאות) והערב עובר בצורה רגועה.. עד הבוקר למחרת..
תודה רבה מראש על ההתייחסות, שיהיה לך יום נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות...
ד''ר דוד נויפלד22/10/2007עניתי היום על שאלה זהה.
לא, אני לא חושב שזה חולני, ההפך הוא הנכון.
היציאות תלויות בסוג האוכל (בתנאי שאין בעיה במערכת העיכול).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדכון לתשובתךרוית22/10/2007
תודה על תשובתך המהירה.
הניתוח התבצע באיכילוב ע"י ד"ר חגית טולצינסקי.
הדימום הוא רק בעת יציאה ולא בכמות.
האם זה בסדר,סביר,יעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך...
ד''ר דוד נויפלד22/10/2007לגבי הדמום נשמע סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כריתת טחוריםרוית22/10/2007
עברתי ניתוח כריתת טחורים דרגה 3-4 פנימיים והרחבה אנאלית(הייתה גם פיסורה אבל החליטו לעשות הרחבה כי נגיעה בפיסורה היתה גורמת לנזק).
היום, אני חודש לאחר ניתוח והיציאות רכות אבל מדממות ובנוסף יש כביכול הצרות כלשהי.
מתי אוכל להגיש הטבה והאם זה אופייני שישנה הצרות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח...
ד''ר דוד נויפלד22/10/2007א. איפוא עברת את הניתוח וע"י מי?
ב. דימום- כמה?
ג. היצרות - יכולה לקרות, כסיבוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים לאחר לידהרינת21/10/2007
ילדתי לפני כשנתיים וחצי את הילדה הראשונה, לאחר לידתי לדעתי היה לי טחורים (כאבים בצואה +דימומים) לא נבדקתי.
במשך הזמן קצת הוקל לי אך לא עבר לגמר, ואז נכנסתי שוב להריון (היה גם בזמן ההריון, אך לא רציני) וילדתי לפני כשלושה חודשים ועדיין ממשיך לי אומנם לא רציני כמו שהיה אחרי הלידה הראשונה אבל ממשיך.
מה עליי לעשות??
נטורופתית המליצה לי על משחה בשם הממליס (טבעית) / שמן גלא למריחה ולשתייה מיץ עגבניות.
מה דעתכם??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר דוד נויפלד22/10/2007אני לא נוהג להכניס הראש שלי למיטה לא לי.
בכל אופן כדאי שתבדקי. השמע לי כמו פיסורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודהמודאגת21/10/2007
תודה רבה מאד על התשובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעד מה
ד''ר דוד נויפלד22/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מרובותr21/10/2007
שלום
רציתי לדעת מה גורם ליציאות מרובות של צואה (4 פעמים ביום).
בעבר הייתי עושה פעם אחת ביום, עכשיו זה הפך למטרד של כמה פעמים ביום, כל פעם קצת.
איך אפשר לחזור לפעם אחד ביום ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות
ד''ר דוד נויפלד22/10/2007בד"כ קשור לדיאטה. זה בד"כ מראה על מצב בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואה בחור בן 20מודאגת21/10/2007
בני בן 20 סיפר לי אתמול כי מזה יומיים יש לו דם בצואה, זאת אומרת, המים בשירותים אדומים לאחר הצואה וכן דם בניגוב. הוא לא מתאמץ במיוחד ואין לו כאבים בהוצאת הצואה. אם זה טחורים האם יכול להיות בגיל 20? מה זה יכול להיות? אני מאד מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת...
ד''ר דוד נויפלד21/10/2007קודם כל לא לדאוג.
הכי מתקבל על הדעת שזה כן טחורים ולמרות שאת חושבת שלא, הוא כן לוחץ.
כדי להסיר דאגה מלבך, תשלחי אותו שיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקןeran20/10/2007
האם עשיית "חוקן" תוך כדי השפרצה של זרם מיים חזק לתוך פי הטבעת עשויה לגרום לבעיות?
האם חלל הבטן יכול עשוי להתמלא במיים? האם קיימת אפשרות לפגיעה באיברים פנימיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוקן
ד''ר דוד נויפלד21/10/2007אין לי מושג למה אנשים מחפשים צרות! חוקני הניקוי לסילוק "הרעלים" לא מועילים ועלולים רק להזיק.
הזלפת מים בלחץ עלולה לפוצץ את המעי ואז המים מתפזרים יחד עם הצואה בבטן וזהו מצב חירום המצריך ניתוח דחוף שעלול להסתיים בסטומה זמנית ובמצב קיצוני יכול גם לסכן חיים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בניגובמלי19/10/2007
שלום רב,
אני בת 24, כחודשיים אחרי לפרוסקופיה (ציסטות בשחלות) וטיפול אנטיביוטי ממושך.אחרי הניתוח סבלתי מעצירויות קלות ואז שמתי לב שיש לי כמה טיפות דם קטנות על הנייר. הצלחתי לסדר את מע' העיכול ע"י תזונה נכונה והדימום נעלם. אבל לפני כשבוע קיבלתי קלקול קיבה ושלשול ואחרי כמה ימי שלשול שמתי לב שעוד פעם הופיעו טיפות דם על הנייר. האם ייתכן שמדובר בפיסורה? האם ניתן להשתמש במשחת ניפדיפין (וזה לא יזיק אם לא מדובר בפיסורה?)
תודה מראש על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בניגוב
ד''ר דוד נויפלד21/10/2007בהחלט נשמע כפיסורה קלה. אם אין כאבים, אין כרגע טעם בנייפדיפין ויסתדר עם הסדרת היציאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד ותחושה לא נעימהדוד18/10/2007
שלום. בזמן האחרון יש לי תחושה של גירוד בעצם הזנב לכיוון פי הטבעת ותחושה לא נעימה, כאילו משהו חסום, למרות שאין לי עצירות. אין סימנים חיצוניים. יכול להיות שזה טחורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות...
ד''ר דוד נויפלד19/10/2007את צריכה להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה בהריוןמירי16/10/2007
שלום רב,
אני בהריון, בשבוע 23 ועוד 5 ימים.
לפני כשלושה חודשים הייתי אצל כירורג והוא אמר שיש לי פיסורה.
הוא רשם לי שמן פרפין וכן משחת ניפדיפין.
את שמן הפרפין לא יכולתי לבלוע כיוון שאני סובלת מבחילות בהריון וכל פעם שרק ניסיתי להכניס אותו לפה פשוט הקאתי.
לאחר ארבעה שבועות היה נדמה כאילו זה עובר ולכן הפסקתי עם המשחה אבל כנראה שזה לא עבר לגמרי, ועכשיו זה נהיה יותר גרוע.
בינתים מה שאני עושה זה לשבת באמבטיות פושרות בכל הזדמנות וזהו.
האם יש משהו אחר שניתן עוד לעשות כדי להעביר את הדבר הנורא הזה מעלי (סליחה שאני מתבטאת כך, פשוט זה כבר מפריע לי כל כך!)?
האם לקנות שוב ניפדיפין ולנסות שוב עם המשחה ולראות האם זה משפיע?
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה
ד''ר דוד נויפלד16/10/2007א. מרככי צואה מסוג פסיליום (קונסיל).
ב. משחת נייפדיפין. פה יש בעיה בהריון כיוון שכמות קטנה של החומר נספגת. זו אינה תרופה "מוכרת" ולכן אין עליה אינפורמציה בדוקה על ההשפעה על הוולד.
ג. ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח טחוריםצחי ע.14/10/2007
אני בן 47 סובל שנים רבות מטחורים, בעבר עברתי קשירה פעמיים אולם הטחורים חזרו, קיים דימום (לא תמיד, תלוי ביציאות) בצואה, בבדיקת דם סמוי לא נמצא דימום, כ"כ משנת 91 ידוע על דיברטיקולוזיס, בבדיקה לפני מס'' שנים עם הגלולה של גיוון התוצאה היתה דומה לתוצאה ב-91 ללא החמרה, משתדל להקפיד על תזונה עתירת סיבים, לאחרונה סובל מאד מהטחורים (חיצוניים ופנימיים) לאחר יציאה, לוקחות מס'' שעות ניכר עד להקלה ללא הפרעה בעיקר מטחור שמאלי המסרב לחזור למצב קודם. נאמר לי בעבר כי אין מנוס מניתוח כירורגי. האמת אני חושש מאד בעיקר מהשיקום הכואב והארוך (כ-3 שב'' לערך) שאלתי: האם ניתן לטפל בטחורים ללא התערבות כירורגית או באם לא ניתן האם קיימת שיטה ללא התאוששות כזו ארוכה וכואבת, שמעתי על מס'' שיטות כמו לייזר, דופלר, ספלר, מכשירי אנרגיה כמו סקלפל הרמוני או ליגשור אין לי מושג קלוש מהם השיטות האלו ואיזו מהם מומלצת, אבקש את חוות דעתך המקצועית
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת מקצועית...
ד''ר דוד נויפלד15/10/2007אין טעם בבדיקת דם סמוי כאשר יש דם גלוי.
ע"מ להקל באון מיידי על הסבל אחרי היציאה כאשר הם צונחים - יש להחזירם למקום מיידית לאחר פעולת המעיים. לא ברור לי איזו בדיקה עברת ב-91' ואזו גלולה בלעת ומי פרש את התוצאות.
נדיר ביותר שטחורים "חיצוניים" גורמים להרעות כמו כאבים.
באשר לסוג הניתוח כדאי שתתיעץ עם פרוקטולוג מנוסה בכל או ברוב השיטות שיעריך מה מתאים לך וגם יסביר לך את ההבדלים בשיטות.
לא בכל מצב ובכל ניתוח חייבים לסבול שלושה שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מזהים טחורים?יעל13/10/2007
יש לי בעיה שהתחילה לפני מספר חודשים וחוזרת מדי פעם. בזמן שאני מנגבת אני רואה לפעמים סימן קטן של דם. הוא לא מגיע מהצואה אלא כנראה ממשהו ליד פי הטבעת - האם זה סימן לטחורים? או למשהו אחר? האם ניתן לפתור את זה ע"י משחה מסויימת או שעליי ללכת ולהבדק?
תודה מראש על תגובתכם בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי...
ד''ר דוד נויפלד15/10/2007טחורים מזהים בבדיקה. יכולות להיות מספר סיבות לתופעות שאת מתארת. כדי לענות לענין עליך להיבדק, אין קיצורי דרך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולה לאחר לידהאמא טרייה10/10/2007
הי,
ילדתי לפני שלושה חודשים, בלידה נרתיקית + וואקום + חיתוך הפירנאום.
ומאז סבלתי מעצירות וכאבים.
לאחרונה אובחנה אצלי פיסורה וחשד לפיסטולה באיזור הפירנאום .
האם הטיפול בפיסורה (דיאטה + אמבטיות) יכול לרפא את הפיסטולה באותה הזדמנות ?
האם ניתן לרפא את הפיסטולה (במידה וישנה) בדרך שאינה ניתוחית?
מהם אחוזי ההצלחה של ניתוח פיסטולה? וכמה זמן לוקח להתאושש ממנו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסטולה...
ד''ר דוד נויפלד15/10/2007תשובות לפי הסדר:
א. לא.
ב. לא.
ג. תלוי. מיקום הפיסטולה, ואופיה יקבעו את סוג הניתוח סיכויי ההצלחה ומהירות ההתאוששות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות(עזרה)..L:AnaT09/10/2007
שלום רציתי לשאול למה יש עצירות?! ממה נהיים עצירות!??
אחותי אוכלת כל מה שהיא רוצה והיא אף עם אין לה עצירות.גם אם היא תאכל רק דברים שגורמים לעצירות לא תהיה עם עצירה..לעומת זאת אני יש לי יציאות פעם בשבועיים ככה..וזו תמיד יציאה קשה ותמיד יש לי עצירות..אז למה זה קשור? אוכל!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות..
ד''ר דוד נויפלד15/10/2007בד"כ קשור לכמות הסיבים הבלתי מסיסים במזון וכמויות מספקות של נוזלים ששותים. אבל אם היציאה היא אכן פעם בשבועיים, רצוי שתפני לגסטרואנטרולוג או למרפאה המתמחים בנושא העצירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)