מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- hemorrhoidectomy,sphincterotomyללי09/07/2007
שלום!
אחרי בדיקת רקטוסקופיה הרופא פרוקטולוג שלי נתן הפניה לניתוח לכריתת טחורים , ספינקטרוטומיה, כריתת פוליפ אנלי
יש לי טחורים דרגה 3 עם פוליפים אנליים , סדק אחורי עם SENTINEL PILE פוליפ לבנבן
אין סיפור משפחתי של סרטן מעי הגס והקולונוסקופיה שלי תקינה.
ורציתי לציין שאני לא סובלת מכאבים ורציתי להתייעץ האם כדאי לי לעבור את הניתוח, הסיבה היחידה שבעצם פניתי לרופא הייתה שבשנתיים האחרונות בזמן שהיו לי עצירויות הופיעה דם בצואה.
וכשאין לי עצירות לא מופיע דם , אני משתמשת בצמחי מרפא
השאלה שלי היא שהאם צריך לעבור את הניתוח או שאפשר להשאיר את המצב כמו שהוא, האם זה לא מסכן אותי?
אני מאוד ישמח לשמוע את דעתך בנושא
תודה ללי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר עדה רוזן10/07/2007במידה והקולונוסקופיה תקינה, ניתוח טחורים או פיסורה מיועד לשיפר איכות החיים ולא להצלת חיים. במקרה המתואר זהו גם ניתוח המלווה בהחלמה ארוכה וכואבת כך שההחלטה היא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעים ?ליאן07/07/2007
שלום רב
לפני כשבוע שמתי לב ששיש לי נפיחות בולטת בפי הטבעת, חיצונית - האם זה טחורים ?
איך ניתן לדעת ולאיזה רופא פונים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך יודעים
ד''ר עדה רוזן09/07/2007קרוב לודאי שמדובר בטחור עם קריש דם קטן בתוכו.ניתן לפנות לפרוקטולוג או לכל כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הטיפול כתגובה לסימפטום ?
ליאן09/07/2007קודם כל תודה רבה רבה על המענה !
שנית כל, מה לדעתך הטיפול הרצוי במקרה כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
ד''ר עדה רוזן10/07/2007לא רצוי לטפל בכל בעיה דרך הטלפון כדאי לפות לכירורג לאבחון וטיפול .אמבטיות פושרות יכולות להקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך יודעים
ד''ר עדה רוזן09/07/2007קרוב לודאי שמדובר בטחור עם קריש דם קטן בתוכו.ניתן לפנות לפרוקטולוג או לכל כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך יודעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש משחה ללא מרשם רופא לטחורים?רון07/07/2007
האם יש משחה ללא מרשם רופא לטחורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה לטחורים
ד''ר עדה רוזן09/07/2007קודם לחיפוש משחה כדאי להבדק על ידי כירורג פרוקטולוג כדי לדעת ממה אתה סובל באמת ואז להתאים טיפול לפי הצרך. אם אין בעיה מיוחדת ניתן להשתמש בוזלין או קרם לחות אחרי יציאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מעכלתג.04/07/2007
יש לי בעיה קצת מביכה. אני יוצאת הרבה, בין פעמיים ל-3 ביום, ושמתי לב שיש חתיכות אוכל לא מעוכל בצואה. זה התחיל לפני חודש בערך ולפעמים גם יש לי כאבי בטן לפני שאני הולכת לשרותים. זה משהו שצריך לבדוק או שזה יעבור לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדיאטנית
ד''ר דוד נויפלד04/07/2007נשמע לי שזו "בעיה" לדיאטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יכול להיות ? !!! ...ארי02/07/2007
שלום רב ,
עברתי לפני שבועיים בדיקת קולונוסקופיה ( הבדיקה נעשתה ללא טשטוש והיתה מכאיבה - יש לי בעיה במציאת וורידיים - בזמן הבדיקה כל הזמן זזתי) .
תשובת הבדיקה היתה תקינה , אבל אחרי כמה שעות מהבדיקה היציאה שלי היא - רק קרישי דם וקרישי שומן בצבע צהוב וגם עם דם - ומלווה בזה כאבי בטן .
הלכתי למיון - הבדיקות היו תקינות מצילומי רנטגן , CT , בדיקות דם ושתן , אפילו דופק ולחץ דם תקין וגם כן החום שלי לא עלה על 36.2 ., אושפזתי 4 ימים להשגחה .
אתמול שוחררתי מבה"ח , הכאבים חלפו אבל היציאות ... יותר מעשרה פעמים הולכת לשירותיים ( יציאה קרישי דם ומשהו צהוב – צבע הדם לפעמיים אדום כהה ולפעמיים אדום בהיר ) .
אז מה זה יכול להיות הדבר הזה ? רופא גסטרו אומר שאולי יש לי פיסורה ולכן ביקש יעוץ פרוקטולוג, אבל האם ייתכן כך ? ואם כן , זה לא מופיע בקולו' ?!!! ואם לא ,מה זה יכול להיות ? האם צריך לסבול כל כך זמן עד שידעו ממה זה ? האם כדאי ללכת לב"ח אחר ( בנתיים אני מטופלת בשיבא ) ?
בנתיים יש לי בדיקה נשיפה הליקובטר עוד יומיים ויעוץ פרוקטולוג לעוד שבוע .
הערה : אני בת 24 , בריאה בד"כ , לא לוקחת תרופות , צימחונית ,רזה ( 42 ק"ג אורך 155 ס"מ , הקולו' נעשתה בגלל כאבי בטן ושלשוליים מתמשכים ולפעמים עצירות וגם כן בגלל היסטוריה משפחתית בסרטן המעי .
תודה מראש על כל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה
ד''ר דוד נויפלד02/07/2007היה נדמה לי שעניתי לך.
לא ברור לי למה בדיוק עשו לך קולונוסקופיה, אבל זה נשמע שהבעיה שהיתה לפני קיימת גם אחרי.
א. את זקוקה לתרביות צואה כולל לפרזיטים.
ב. פיסורה היא לא מחלה של גסטרו. הם בד"כ קופצים מעל אזור פי הטבעת, ברם, הסימפטומטולוגיה לא נשמעת לי כמשהו הנגרם ע"י פיסורה (שלשולים..דמיים...קרישים...שומן - זה לא פיסורה). אבל כדאי שתבדקי בכל זאת.
ג. כדי שהיסטוריה של סרטן תהיה רלבנטית לגביך, הסרטן היה צריך להופיע אצל קרוב משפחה מהדרגה הראשונה בגיל 30. האם כך הוא הדבר?
זה מה שאני יכול לומר מתוך הנתונים שבידי.
לגבי החלפת בית חולים, לא ברור לי מה זה ישנה. הרפואה בארץ היא ברמה אחידה בין בתי החולים!
אם את לא מסתדרת עם הרופא שמטפל בך, תחליפי אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , אז מה זה כן יכול להיות ???
ארי02/07/2007בהתחלה תודה על תשובתך ,
אזבאמת מה זה יכול להיות ? !!! אם אין בעיה במעי הגס , אין בעיה בקיבה , לא פיסורה , לא ... ולא ... אז מה כן ? !!! ... אני בדילימה לא יודעת מה לעשות , אם יש אפשרות לכוון , תודה .
הקולונוסקופיה נעשתה בגלל כאבי בטן ושלשוליים מתמשכים ולפעמים עצירות וגם כן בגלל היסטוריה משפחתית בסרטן המעי וחוץ מזה בשבועיים האחרונים שלפני הבדיקה היה לי שלשולים עם קצת דם ,ולכן הרופא המליץ על קולונ' דחופה ...
בקשר לגיל חולי הסרטן במשפחתי הוא כך : שני דודי נפטרו מזה אחד בגיל 55 והשני בגיל 50 , סבתא בגיל 78 , אבל גם כן שני מבני דודי נתגלו אצלם פופלוים במעים בגיל קטן יחסית אחד בגיל 27 והשני בגיל 33 .
אבל אחרי הקןלונ' בכמה שעות היו רק יציאות של קרישי דם ושומן לא יותר והיום (פעם ביום-יומיים) יציאה "רגילה" עם דם והשאר קרישי דם ושומן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור
ד''ר דוד נויפלד03/07/2007אינני חושב שזה המקום לספקולציות.
עלי\ך לבצע את תרביות הצואה שהזכרתי אתמול.
בנוסף, אם ממשיכות התלונות, והקולונוסקופיה אכן מהמנה, יש להמשיך בברור מערכת העיכול: צלום המעי הדק ולשקול גסטרוסקופיה ואולי CT.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים ודם סמויליאורה02/07/2007
ד.נ.
האם דם סמוי בצואה יכול להיגרם מטחורים פנימיים? והאם יש טעם להמשיך לעשות בדיקות שנתיות של דם סמוי בצואה, אם קולונוסקופיה שבוצעה בעקבות הימצאות דם סמוי בצואה נתנה תוצאות שליליות?
תודה, אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם סמוי
ד''ר דוד נויפלד02/07/2007כן. טחורים יכולים להיות סיבה לדם סמוי.
אם כבר עשית קולונוסקופיה אתה "מכוסה" לפחות לחמש שנים. לאחר מכן, אפשר לחזור לבדיקות דם סמוי או לחילופין לחזור על הקולונוסקופיה עפ"י הנתונים האישיים שלך - שאין לי אותם: גורמי סיכון, סיפור משפחתי, גיל וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחורים ודם סמוי - הבהרה
ליאורה17/07/2007ד"ר נויפלד שלום,
תודה על תשובתך. אבל האם דם סמוי בצואה לא יכול להיגרם גם מגורמים אחרים (פרט לטחורים וגידול במעי הגס), העשויים לחייב בדיקה נוספת כלשהיא?
אשר לגורמי סיכון, סיפור משפחתי וגיל - אני בן 72, יש לי יל"ד (מאוזן), אימי נפטרה בגיל צעיר (44) מסרטן קיבה ואבי נפטר בגיל גבוה (91) מסרטן ושט. תזונתי מאוזנת, משקלי תקין ואני עוסק בפעילות גופנית.
אודה על הבהרתך. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
ד''ר דוד נויפלד17/07/2007בקונטקסט המתואר, רצוי שתבצע גם בדיקת מערכת העיכול העליונה - גסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס או טחורים?שירה01/07/2007
שלום, אני סובלת מצריבה בפי הטבעת מזה 3 ימים.
לפני כשנתיים גיליתי הרפס בפי הטבעת ומאז זה לא הופיע שוב. זה מרגיש לי כיום כמו אותה צריבה שחשתי לפני כשנתיים. אני לא מדממת ב"יציאה". האם לדעתך זה הרפס או טחורים? אצל איזה רופא עליי להיבדק? עור? נשים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי לראות אי אפשר לאבחן
ד''ר דוד נויפלד02/07/2007אם את חוששת שאת סובלת מטחורים, עליך להבדק ע"י פרוקטולוג אם כי טחורים אמיתיים לא מתבטאים בשריפה כפי שאת מתארת.
אם הבעיה היא לא טחורים, כפי שאני חושד, מוטב שתפני לרופא עור אשר אמון יותר על טיפול בבעיה שכזו שכן מקורה בד"כ במגע מיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודאמה27/06/2007
לאחרונה התחיל לי גירוי באזור החיצוני בפי הטבעת. בדקתי ומצאתי פצע (לא בולט) קטן, ונראה שגם התנפח שם וריד.
הגירוי גדל כמובן בזמן "ניגוב" אחרי עשיית צרכים (היציאות שלי תקינות לחלוטין).
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים??
ד''ר דוד נויפלד27/06/2007קשה לי למקד האבחנה מתוך התיאור המילולי. פונים למומחה שיבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אנאליסוזי25/06/2007
היי
האם אם ממשיכים במין אנאלי למרות כאבים עזים יכול להגרם נזק ואיזה?
האם יש סיכון להדבק באיידס מבן זוג קבוע שידוע שהיו לו חברות לפניי ששכב איתן אם לא משתמשים בקונדום במהלך מין אנאלי?(אך לא מעבירים לצד השני כלל כלומר מין וגינאלי)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם כואב...
ד''ר דוד נויפלד25/06/2007אם כואב...לא טוב.
יכול להיות שמתפתחת פיסורה. חוץ מזה שזה לא מהנה!
צריך לדעת איך לעשות, במיוחד בן הזוג!
לגבי איידס... תמיד יש סיכון, גם מלפנים וגם מאחור!
כך שקונדום הוא נדרש!
חוץ מזה אם יש חשש או חשד, לבדוק בדיקת דם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקהיפעת24/06/2007
לאמא שלי יש טחורים, מה הסיכוי שזה יקרה גם לי? מה אני יכולה לעשות כדי למנוע את זה (בינתיים אני בת 22 וזה עדיין לא קרה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא גנטיקה
ד''ר דוד נויפלד25/06/2007לשמור: לדאוג לאכול סיבים במידה מספקת, לשתות כראוי, לדאוג שהיציאות תהיינה רכות וקלות והתרגל לא להאמץ בשירותים.
התופעה אינה תורשתית אלא הורשתית ואנו נוטים ללמוד הרגלים רעים מההורים (ובמיוחד מהאם - חינוך לא נכון של potty training).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות בפי הטבעתנטשה19/06/2007
היי
רציתי לשאול אם עושים מין אנאלי ללא קונדום עם בן זוג קבוע אם זה יכול לגרום לבעיות כלשהם אצל האישה? אצל הגבר?
חלק אומרים שלא.
אבל למשל כשלא מנקים שיניים כדי להסיר שאריות אוכל יכול להתפתח עששת בעיות חניכיים וכו...
אז איך יכול להיות שאם מכניסים איבר מין למעי שהוא מלא חיידקים לא יקרה כלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השוואה מענינת
ד''ר דוד נויפלד20/06/2007אם זה נעשה בשיתוף פעולה ורכות אינני רואה הבעיה.
ההשוואה מעניינת אך לא רלבנטית. באופן טבעי במעי יש הרבה הרבה יותר חיידקים מאשר ע"פ איבר המין כך שלא צריך לדאוג למעי אלא אם כן יש זהום מיני באיבר ואז אפשר להדביק את הנשוא בדיוק כפי שיקרה במגע רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאוששות מניתוחנעמי17/06/2007
כמה זמן לוקח להתאושש מניתוח טחורים, גם כמה זמן עד שיהיה אפשר לעבוד וגם כמה זמן עד שיהיה אפשר לתפקד בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאוששות מניתוח
ד''ר דוד נויפלד18/06/2007שאלה מורכבת וגם אישית.
א. תלוי בסוג הניתוח.
ב. תלוי בטכניקה הניתוחית.
ג. תלוי באישיות המנותח.
באופן כללי, אפשר לצפות לשבוע עד שבועיים של כאבים ועד חודש של תיפקוד לקוי או חלקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים אחרי לידה טבעיתשירה14/06/2007
אני ביום הרבעי אחרי לידה
לא יכולה לישון בלילה מהכאב בפי הטבעת
כשהשתחררתי מבית החולים הרופא נשים אמר שזה נורמלי המצב של הטחורים שלי
ישלי עצירות כבר שלושה ימים, ואני לא מצליחה להרפות את השרירים באזור......
אנ כמובן מורחת את כל המשחות שיש, שוטפת הרבה, מרבה לשתות מים...
כל רגע מראה לי כמו נצח... כמה זמן זה עשוי להימשך? מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים אחרי לידה
ד''ר דוד נויפלד14/06/20071. אמבטיות ישיבה x3-4 ליום, 10-15דק' בטמפרטורה שמתאימה לתינוק! אפשר להוסיף מעט סבון תינוקות.
2. מרככי יציאות + מעט שמן פרפין
3. קומפרסים עם תמיסת מלח אנגלי 10% 3-4 פעמים ביום אם יש נפיחות.
4. להשתמש בפדים אנליים המכילים הממליס לניקוי וכקומפרס.
5. זמן וסבלנות
6. אם לא מסתדרת - לפרוקטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת טחוריםמירי11/06/2007
לאמא שלי יש טחורים, זה אומר שגם לי יהיו או שאני יכולה לעשות משהו כדי שזה לא יקרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעה
ד''ר דוד נויפלד12/06/2007כן. להשתחרר מהרגלים לא טובים. לאכול נכון, להרבות בסיבים, לשתות הרבה, לדאוג באופן תזונתי שהיציאות תהינה רכות וקלות ולא לשבת הרבה בשירותים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה כאשר יש טחוריםגנה07/06/2007
שלום , רציתי לדעת לגבי תזונה נכונה כאשר ישנם טחורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה
ד''ר דוד נויפלד10/06/2007הרבה סיבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)