מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה מכוונת למוח שבוע 24+מימי09/12/2009
בבדיקה מכוונת למח העובר נצפה כורואיד פלקסוס הממלא את הקרן האוקסיפיטלית באופן סימטרי בשני חדרי המוח
לא נצפו סימני דימום או הרחבת חדרי המוח
היקף חדרי המוח הצדיים נצפה מטושטש ומעט הקוגני ממצא אשר לא הודגם בבדיקה בשבוע 22+ (הרופא אמר שזה עשוי להיות בגלל השימוש במכשירים שונים בשתי הבדיקות).
לאור הממצאים מומלץ על ביצוע MRI למח העובר
בבדיקת TORCH נמצא שחליתי בעבר בCMV
האם נתקלת בכזה דבר? מה זה אומר? מה ההשלכות של זה?
מה הממצאים האפשריים בMRI ומה השלכותיהם על התפתחות העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למימי
ד''ר ראובן שרוני11/12/2009שלום מימי,
ממצא של כורואיד פלסוס הממלא את כל החדר דורש בנוסף הערכה של זרימות דם בעיקר בהיקף הממצא
ממצא דו צדדי ללא ממצאים מלווים של דימום או הגדלת חדרים קרוב לודאי הגדלה בניגנית של הכורואיד פלקסוס
MRI נעשה כדי לשלול ממצאים מוחיים נוספים
אם יהיו ממצאים כאלה יהיה ניתן ליעץ על ההשלכות האפשריות
יש מקום לאחר ביצוע הבדיקות לחזור על אולטרה סאונד ולבצע יעוץ נוירוכירורגי בשאלה של היפרפלסיה של הכורואיד פלקסוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממש הבנתי את המינוחים הרפואיים
מימי11/12/2009האם זה מעיד על מום במוח?
למה הכוונה ייעוץ נוירוכירורגי, האם זה מצריך ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמימי
ד''ר ראובן שרוני19/12/2009למימי שלום,
ההסברים יהיו ביעוץ מסודר
הממצאים לא בהכרח לא תקינים. לשם כך תופני בהמשך ליעוץ נוירוכירורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אני ממתינה לתשובה
מימי15/12/2009המינוחים הרפואיים לא ברורים לי
תוכל לפרט יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כורואיד פלקסוסמימי08/12/2009
בבדיקה נצפה כורואיד פלקסוס ממלא את הקרן האוקסיפיטלית בשני החדרים
לא נצפו סימני דימום
מומלץ על ביצוע TORCH
מומלץ על ביקורת בהמשך ולשקול MRI בהתאם
הביקורת מחר (עבור שבועיים מהסקירה) ואני מאוד מאוד בלחץ. אנחנו אחרי 4 שנות טיפולים ואני מפחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה ששאלתי התפספסה, נא עזרתכם
מימי08/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BPDנועה08/12/2009
אתמול הייתי בסקירה שנייה שבוע 22 מלא בסוף הרופא אמר שהכל נראה תקין והעובר מתאים לשבוע 21+5 עד כאן יופי
כשהגעתי הביתה ראיתי שכל המדדים אכן מתאימים לשבוע 22 חוץ מ BPD שמתאים לשבוע 20 + 2 ו HC שמתאים לשבוע 21
בסקירה ראשונה כל המדדים כול שני אלה התאימו לשבוע ההריון
מה זה אומר?
תודה מראש
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
פרופ` ישראל מייזנר08/12/2009היקף ראש קטן בשבוע, איננו ממצא חריג במיוחד. בכל מקרה, רצויה ביקורת על ידי מומחה בתחום האולטראסאונד, ומעקב של שבועיים בין בדיקה זו לחוזרת. אם בהפרש של שבועיים, ראש העובר גדל בשבועיים - סימן שראש העובר גדל כיאות, גם אם הינו קטן מעט. ניתן לבצע יעוץ גנטי, ולהשוות את ראש העובר לראש שלך או של בעלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מאוחרתטל08/12/2009
בסקירה מערכות מוקדמת התגלו ממצאים של :
ממצאי הבדיקות : CPC דו צדדי בקוטר 6 "ממ , בשתי הכליות אגן כליה 4.5 מ"מ, בחדר השמאלי בלב מוקד אקוגני.
בדיקת שקיפות עורפית 0.7 מ"מ
PAPP-A - 0.50
FREE BETA HCG -0,67
NY-0.7MM
CRL-66MM
הסיכון המשוקלל לתסמונת דאון ע"פ הגיל והבדיקות הוא 1:990
חישוב הסיכון לטריזומיה 18 - קטן מ- 1:300 (תוצאה תקינה)
כף היד של העובר היתה פתוחה ונספרו אצבעות .
חלבון עוברי - 1:2000
שקלול של הכל - קטן מ- 20,000
בסקירת מערכות מאוחרת נמצא כי חדרי מוח צדדי ברוחב תקין ואגני כליות ברוחב תקין .
זוהה VSD מוזוקלרי ללא עדות להפרעה המודינמית ומוקד אקוגני ברקמת כבד בגודל 13*7 מ"מ
מה דעתך הרפואית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
פרופ` ישראל מייזנר08/12/2009לאחר הסקירה המוקדמת, למרות השקיפות התקינה, הייתי שוקל דיקור מי שפיר. לדעתי, השתפרות הממצאים בסקירה השניה אינה גורם מונע מדיקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבלוםליאת07/12/2009
שלום רב,
בשבוע 31(3) סרבלום היה מתאים לשבוע 31(1) וערכו היה 3.82 סמ
השבוע 33(5) סרבלום מתאים לשבוע 31(4) וערכו 3.91 סמ
מה זה אומר שזה לא גדל בשבועיים האלו?כמה אמור לגדול בשלבים אלו של ההריון?המומחה טען שהמוח תקין בסקירה מורחבת.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
פרופ` ישראל מייזנר08/12/2009אין לי מושג מדוע טרח מישהו לבדוק את הצרבלום, שכן מדידתו אינה שגרתית, ונערכת רק אם קיים ספק לגבי גודל הראש או לקיום ממצא חריג במוח העובר בגומה האחורית. בכל מקרה, לא תמיד קל למדוד אותו בתנאים אופטימלים. מדידת הצרבלום אינה חד משמעית, וכמו כל מדידה, ניתנת לטעות. אם היקף הראש הנמדד תקין, סביר שגם הצרבלוםימדד תקין, ולכן פני למומחה שיתן לך את השקט הנפשי לו את נדרשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי הערכות משקלליאת07/12/2009
שלום רב,גיל הריון 33+6
לאחר הערכת המשקל הראשונה שביצעתי בשבוע 31(3) אמרתם לי לחזור ולשאול שוב כעבור המדידה שנערכה אתמול אחרי שבועיים בשבוע 33(5).
המדדים במדידה ראשונה שבוע 31(3):
bpd - 8.36 cm מתאים ל33(5)
hc - 29.82 cm- (מתאים לשבוע 33
cereb 3.82 cm - מתאים לשבוע 31(1)
ac - 25.55 cm- מתאים לשבוע 29(5)
fl 5.47 cm - מתאים לשבוע 28.6
tibia 5.02 - מתאים לשובע 30
hl - 5.01 cm - מתאחם לשבוע 29(2)
ulna - 4.55 cm מתאים לשבוע 29(1)
radius - 4.16 cm מתאים לשבוע 28(6).
המדדים בהערכת המשקל השניה בשבוע 33(5):
bpd - 8.44 cm
hc - 30.36 cm
cereb - 3.91 cm
ac - 28.32 cm
fl - 6.07 cm
tibia - 5.34 cm
hl - 5.24 cm
radius - 4.33 cm
ulna - 4.91 cm
חשוב לי שתגידו לי את דעתכם, על המדדים האם העצמות שהיו קטנות בשבועיים מגיל ההריון שמרו על הפער שלהן לפי אחוזונים ובאיזה אחוזונים העצמות נשארות?
בנוסף מה לגבי צרבלום?אני רואה שלא גדל בשבועיים האלו כמעט מה זה אומר?האם זה מטריד?מה לעשות עם זה?
אציין שבינתיים ביצעתי דיקור מי שפיר פיש חזר תודה לאל תקין , ואני מחכה לתשובה של אנכרודופסליה והיפוכונדרופלזיה, מתפללת שתקינים.
מה לעשות עם התוצאות הללו של המדדים?האם תקין ומה זה אומר הצרבלום?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידות
ד``ר רון ברדין08/12/2009ליאת אנא צרפי לאיזה שבוע מתאים כל אחד מהמדדים שציינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת הערכות שבוע לבקשתך
ליאת08/12/2009הי
הערכות השבוע המתאים במדדיה שניה הם ככה
fl- מתאים לשבוע 31(4)
tibia - לשבוע 31(4)
hl - לשבוע 30(4)
radius - לשבוע 30(2)
ulna - לשובע 31(1)
cereb- לשבוע 31(4) לגבי זה יש לי שאלה נוספת אנא ענה לי איך יתכן שלא גדל מלפני שבועיים כמעט?האם ככה זה גודל בשבועות אילו?
bpd - לשבוע 34
hc - לשבע 33(5)
ac - לשבוע 32(2)
(חשוב לי לציין שהמומחה שעשה את הסקירה בדק לפי אולטרסאונד ראשון ראשון ראשון שנעשה ואמר שלדתי גיל ההריון קטן בשבוע בכלל וככה באמת היה עד לשקיפות עורפית בו תוקן היות ונצפה עובר גדול יותר ולכן ציין שאם העובר קטן בשבוע אז כל המדדים מתאימים אבל נניח והתיקון היה נכון וגיל ההריון הוא במידידה שניה 33(5) אנא אמור לי תשובתך על המדדים)
וכן על הצרבלום מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי קל של כמות מי שפירמ.א07/12/2009
גיל ההריון 33 +3, סקירה ראשונה וכן מורחבת תקינה, שקיפות 3 מ"מ, בעקבות כך מי שפיר-תקין, אקו לב-תקין. בהערכת משקל -גדילת עובר, הממצאים: ריבוי קל של מי שפיר. אינדקס מי שפיר=סה"כ 228 מ"מ. BPD 86 מ"מ , HC 321 מ"מ(מתאים לשבוע 36+3) , AC 296 מ"מ, ממוצע גיל הריון 35 שבועות. הערכת משקל העובר 2292 גר'. ביצעתי היום העמסת סוכר מורחבת והתשובה תקינה. מה אתה מציע לעשות? האם נדרשת לדעתך סקירה נוספת, האם יכולים היו להתפתח מומים שלא נראו בסקירה המורחבת שבוצעה לפני יותר מחודשיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למ. א.
פרופ` ישראל מייזנר08/12/2009לשאלה בסיפא של שאלתך התשובה היא כן, ביחוד במוח ובכליות, ולכן יש לבדוק איברים אלו במיוחד. ריבוי קל של מי שפיר, אינו בהכרח ממצא פתולוגי, ויכול להיות גם ממצא תקין. יש לבצע בדיקת אולטראסאונד ממוקדת לפנים, בטן ומעי, דופן בטן ובליעה, אם ניתן. העמסת סוכר, היא תנאי הכרחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבוי מי שפיר וגודל עובר והיקף ראש
מ.א08/12/2009תודה על תשובתך.
היכן אני מבצעת U.S ממוקד לאיברים שהיזכרת. האם אצל הרופא שביצע את הסקירה המורחבת. כ"כ במידה וחס וחלילה מתגלה מום, מה ניתן לבצע בשלב זה של ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן קטנהחיים גבאי07/12/2009
שלום,
אנו נמצאים בשבוע 31.1 ולאחר הערכת משקל נתבשר לנו לראשונה לאחר כל הבדיקות המקובלות (בדיקת מערכות מוקדמת ומאוחרת שבהן הכל היה תקין) כי הבטן של התינוק הינה קטנה בשבוע ואילו הראש גדול בשבוע. הממצא הזה קצת מלחיץ אותנו ברור לנו שקבענו תור לרופא אחר שיאמת את הממצא ויחווה דעתו.
מישהו יכול לעזור לנו עם מידע בנושא?
להלן תוצאות הבדיקה:
BPD – 82 מ"מ - מתאים לשבוע 33.1
Head cir – 293 מ"מ – מתאים לשבוע 32.3
AB.Cir – 260 מ"מ מתאים לשבוע 30.1
יחס HC/AC – 1.12
Femur Length – 60 מ"מ – מתאים לשבוע 31.1
הערכת משקל 1668 גר'
זרימת דם
עורק טבורי S/D 2.4
עורקי הרחם PI
עורק ימני – 0.62 עורק שמאלי – 1.68
סיכום:
מוחזרת למנ"ד. משם הופנתה. לביצוע מוינטור ובדיקה ע"י רופא.
הודגם EARLY DIASTOLIC NOTCH בעורק רחם. דופלר ללא שינוי ביחס לבדיקה הקודמת.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף בטן קטן בשבוע
ד``ר רון ברדין07/12/2009שלום רב
פער של שבוע איננו מבטא בעייה .זרימת דם בעורק הטבור תקינה. משקלו של העובר תקין בהחלט לשבוע הריון.
משמעות בדיקת עורק הרחם וה NOTCHING בשבוע 31 בהחלט לא ברור
בשלב זה נכון להערכתי יהיה לבצע הערכת גדילה נוספת תוך 10-14 יום מבדיקה קודמת. על מנת לעקוב באופן קפדני יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גדילת עוברקצת דואגת06/12/2009
שלום רב,
באופן עקבי בכל הבדיקות העובר היה קטן מעט מגיל ההריון לפי הוסת האחרונה שלי.
בבדיקה האחורנה שביצעתי הערכים שקיבלתי הם כלהלן:
גיל הריון 29
BPD = 67 mm (מתאים לשבוע 27)
HC=260 mm (מתאים ל28+2)
AC=230 mm (מתאים לשבוע 27+2)
HC/AC 1.13
FL = 53 mm (מתאים ל28+1)
CM=7.5 mm
Cereb=33 mm (מתאי0 ל28)
האם ערכים אלה תקינים ונמצאים בטווח הנורמה? או שיש לי ממה לחשוש?
כמו כן, נאמר לי שזרימות חבל הטבור הם S/D 4-האם זה תקין?
דבר אחרון-רשום זרימות בעורקי הרחם השמאלית PI 1.77 ללא נוצ'ים ובימנית 1.42 ללא נוצ'ים.
אשמח אם תוכלו להגיד לי אם דברים אלה הם תקינים ונמצאים בנורמה או שמא מחוץ לטווח הנורמה
המון תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מאד אשמח לתשובה!
קצת דואגת07/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין עוברמהא06/12/2009
אני בשבוע 11+4ימים היו היתה לי שקיפות עורפית מה שהרופא אמר לי שרב הסיכויים שיש לי בן ככה שרואים שיש לו פין אבל רואים גם שהכלאטוריס הם למטה מה זאת אומרת
ומה אתם חושבים לגבי מין העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין עובר
ד``ר רון ברדין06/12/2009שלום מהא
מאחר ותשובה החלטית יותר של מין העובר ניתנת בעת ביצוע בדיקת סקירת מערכות מוקדמת אני מציע שתיתאפקי מספר שבועות . טכניקת הבדיקה והערכה של מין העובר בבדיקת שקיפות עורפית לא מתאימה להסבר בשורות אלה ובטח שאין לי מושג להעריך את מין העובר על פי התאור הנ"ל
מקווה שהעיקר כלומר בדיקת השקיפות עצמה תקינה !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה באולטרסאונדדינה06/12/2009
מה זה המטומה בתחילת ההריון (באולטרסאונד ) , ממה זה קורה ? מה הסיכוי להריון תקין אחרי שרואים כבר דופק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה
ד``ר רון ברדין06/12/2009שלום דינה
המטומה משמעותה היצטברות דימום/קריש דם . ייתכן מתחת לשלייה , ייתכן מתחת לקרומי שק ההריון .. דופק חיובי בהחלט סמן מעודד לגבי ההמשך אך יש משמעות לגודל ההמטומה ואם גדלה בין בדיקות . אין ספק שאם גודלה הולך וקטן זה סימן מרגיע ולהיפך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדים הערכת משקלליאת06/12/2009
שלום לפני כשבועיים ויומיים ערכתי הערכת משקל שבוע 31+3 והבטן והעצמות היו קטנים בכשבועיים + מגיל ההריון(אז אורך הירך היתה 54.7 התאימה לשבוע 28.6 וכןם אורך הזרוע).
היום ערכתי שוב שבוע 33+5 והבטן מתאימה לשבוע ההריון, אך אורך הירך מתאימה לשבוע 30 57 מ"מ(רשם מתחת לאחוזון 2).
בינתיים ביצעתי מי שפיר, תוצאות הפיש חזרו תודה לאל תקינות.תוצאות שני הגנים אכונדרופלזיה והיפו עדיין לא חזרו תוצאות מתפללת שתקין.
שאלתי היא מה זה אומר שאכן יש גדילה בכל זאת בעצם הירך?הרי גדלה מאז ב23 מ"מ, בכמה נורמלי שהיא גדלה במצב כזה שיש פער?האם יתכן שהפער נסגר פתאום?
מה זה אומר עכשיו אחרי שבועיים?האם זה שזה גדל בכל אופן ולא נשאר באותו מקום אומר משהו?או שזה לא תקין בכל אופן??
אני מפוחדת
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
פרופ` ישראל מייזנר08/12/2009לא תמיד קל למדוד את עצם הירך, ולכן לעיתים הגדילה קשה להערכה נכונה. מדידת עצמות, מחייבת מיומנות כאשר עולה חשד לגמדות, ולכן פני למומחה באולטראסאונד בתחום זה. בהנחה שהתשובה של מי השפיר תקינה, לא מדובר בגמדות ויש לעקוב אחר גדילת העובר ולהעלותה על עקומת הגדילה. יש חשיבות, כמובן, גם לגובה שלך, של בעלך וכד'. יעוץ גנטי, יכול לעזור בכל מקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילייה מבוגרת עם הסתיידויותרותם06/12/2009
אני בת 40 ,הריון ראשון שבוע 38+1. בשבוע שעבר במהלך מעקב הריון נאמר לי שהשילייה היא בדרגה 3 עם הסתיידויות רבות ונראה שהיא מבוגרת לגיל ההריון.הרופא המליץ על המשך מעקב אולטרהסאונד פעם בשבוע וכן מעקב מוניטור שבועי.כמו כן אמר שיתכן שהשבוע הוא כבר ימליץ על זרוז מחשש שהשילייה תפסיק לתפקד....
האם יש מקום לדאגה? כל שאר הנתונים תקינים(תנועות עובר,ניטור תקין וכל הבדיקות תקינות)
האם מקובל לזרז לידה רק בגלל מצב שילייה שכזה למרות שאין צירים,או ירידת מים או פתיחה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלייה דרגה 3
ד``ר רון ברדין06/12/2009שלום רותם
לשלייה יש תהליך "היתבגרות" נורמלי עם היתקדמות גיל ההריון.
בשבוע בו את נימצאת , שבוע מתקדם, במידה והערכת משקל העובר תקינה, כמות מי השפיר תקינה ו תחושת תנועות תקינה לא רואה מקום לדאגה. מאחר ובהמלצות הרופא המטפל אין בכדי לסכן אותך או את העובר( הן אינן פולשניות) אני מציע שתמשיכי על פי המלצותיו . לגבי הצורך בזירוז יש לדון בשאלה שוב בהמשך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילייה
גלית13/02/2010אני ילידת 1972, לאחר שלוש לידות בשנים 2006, 2007 ו-2008. כרגע אני בהריון רביעי בחודש שלישי. תאריך לידה צפוי: 15.8.2010.
בכל הלידות השיליה לא יוצאת לאחר הלידה. לאחר כ-15 דקות המתנה ליציאת השילייה אני מאבדת את ההכרה בחדר הלידה ומובהלת לחדר הניתוח שם השילייה מוצאת באופן ידני.
הסטורייה של לידות קודמות:
לידה ראשונה: תל השומר. בזמן ההמתנה ליציאה השילייה אחותי שמעה את הרופאה שהיתה נוכחת במקום מעירה למיילדת שניסתה למשוך את השילייה החוצה. לאחר מספר דקות איבדתי את ההכרה בחדר הלידה והובהלתי לחדר הניתוח שם הוצאה השילייה.
לידה שניה: מנילה – לידה פרטית. יידעתי את הרופאה על הבעיה שהיתה לי עם השילייה בלידה הראשונה. לאחר הלידה כאשר השילייה לא יצאה לאחר מספר דקות הרופאה הוציאה אותה באופן ידני ויידעה אותי כי השילייה היתה מפוררת ולא שלמה. אולם, התברר לאחר כחודשיים כי היא שכחה שם חתיכה גדולה מאוד של השילייה. טסתי לארץ ובבית החולים אסותא בפתח תקווה הוצאה השילייה באמצעות אאוטרוסקופיה. נאמר לי ע"י הרופא שביצע את האאוטרוסקופייה כי החתיכה שהוצאה היתה מאוד גדולה ודבוקה חזק מאוד לרחם.
לידה שלישית: תל השומר. יידעתי אותם לגביי שתי הלידות הקודמות והבעיה שהיתה לי עם השילייה. למרות זאת לאחר הלידה, שהיתה מאוד קלה ובה ילדתי בן במשקל 4 קילו ללא חתך וללא מאמץ רב, בזמן ההמתנה ליציאה השילייה לאחר כ-15 דקות איבדתי את ההכרה והובהלתי לחדר הניתוח משם יצאתי עם תפרים בצוואר הרחם, ועם המוגלובין 6.9 שחייב מתן מנות דם ואנטיביוטיקה.
לקראת הלידה הבאה אני מאוד חוששת. איבוד ההכרה בחדר הלידה וההבהלה לחדר הניתוח נראים לי כמו מהלך לא תקין של הלידה ואיבוד שליטה. בלידה האחרונה הרגשתי סכנת חיים ממשית.
מכיוון שאף פעם לא הסבירו לי מה הבעיה שלי אני מניחה שבזמן ההמתנה ליציאה השילייה אני מאבדת כמות גדולה מאוד של דם (אולי אפילו איבוד פנימי שלא מסמן למיילדת כי משהו לא תקין) וזה מה שגורם לאיבוד ההכרה. אני לא רוצה להיות במצב זה שוב. לכן, אני מחפשת אפשרות ללדת באופן פרטי עם רופא אשר יכיר את המקרה שלי ויטפל בשילייה באופן מהיר ומיד לאחר יציאת התינוק.
הלידה היחידה בה לא איבדתי את ההכרה בחדר ניתוח היא הלידה השנייה בה השילייה הוצאה באופן ידני וללא המתנה. אולם, הרופאה שכחה חתיכה מאוד גדולה ואני תוהה האם יש אפשרות שהחתיכה היתה דבוקה לרחם כבר אז ונסיון להוציא אותה באופן ידני היה גורם לי לדימום ולאיבוד ההכרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית ומי שפיר דחוף!!!שרית ישראל06/12/2009
שלום,
קוראים לי שרית.
ברצוני לשאול אם ברצוני לבצע בכל מקרה בדיקת מי שפיר, האם יש טעם לבצע בדיקת שקיפות עורפית וחלבון עוברי?
אנא ענו לי בדחיפות!!!! מחר יש לי תור לשקיפות עורפית.
תודה,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן או לא לשקיפות עורפית
ד``ר רון ברדין06/12/2009שלום שרית
בדיקת שקיפות עורפית מומלצת בהחלט גם לנשים שבכל מיקרה מתכננות ביצוע דיקור מי שפיר
הסיבות לכך הן : ישנה עלייה בשכיחות מומי לב כאשר שקיפות עורפית מוגברת גם אם בדיקת מי השפיר לכרומוזומים תקינה. מידע מוקדם זה חשוב הן לייעוץ להמשך ולהמלצה לביצוע אקו לב עובר .
אמנם שבועות בדיקת שקיפות עורפית אינן עיתוי סקירת מערכות העובר אך ישנם מומים שניתן לראותם כבר בשלב מוקדם זה ולכן מומלצת הבדיקה
כמו כן שקיפות עורפית מוגברת יכולה להוביל את בני הזוג להחליט שמעונינים בבדיקת כרומוזומים מוקדמת יותר קרי בדיקת סיסי שלייה ולא להמתין לביצוע דיקור מי שפיר המבוצעת כ 6-7 שבועות מאוחר יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו ליחבצלת05/12/2009
אני בשבוע 8 עשיתי לפני שבוע בדיקת אולטרסאונד במרפאה פרטית ומחר הרופא שלי שלך לעשות שוב בדיקה, השאלה שלי( וראיתי שאין על זה תשובה בפורום כי עשיתי חיפוש) היא האם מותר/מומלץ/לא מהווה נזק לעוברים (הריון מרובה עוברים) לעשות בדיקת זו פעמיים בשבוע בשליש הראשון להריון?
בתודה מראש .....
רוית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה יום אחרי יום- מזיק?
ד``ר רון ברדין06/12/2009שלום אבישג
לא נימצא שבדיקות האוטרהסאונד מזיקות לעובר אך מדוע לחזור על הבדיקה שוב כעבור יממה? ובכלל מדוע לבצע הבדיקה פעמיים בשבוע? עודף הבדיקות לא פעם מגדיל את כמות הדאגות המיותרות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)