פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היקף ראש קטן - דחוף
    אמא מודאגת
    23/03/2010

שלום רב,
    ביצעתי היום 23/03/10 סקירה מכוונת של מוח עקב היקף ראש קטן. זאת כבר סקירה שלישית ומצב מחמיר.
    בשבוע 24+4 בסקירת מערכות מאוחרת התקבלו ממצאים הבאים:
    BPD - 55.51 מתאים לשבוע 23+0
    OFD - 75.53
    HC - 212.46 מתאים לשבוע 23+2
    AC - 192.3 מתאים לשבוע 24+0
    FEMUR - 43.69 מתאים לשבוע 24+2
    הערכת משקל 676 גר'

בשבוע 27+0 ביצעתי סקירה מכוונת ראשונה והממצאים שהתקבלו היו:
    BPD - 63.13 מתאים לשבוע 25+4
    OFD - 83.89
    HC - 235.44 מתאים לשבוע 25+4
    AC - 228.41 מתאים לשבוע 27+2
    FEMUR - 50.49 מתאים לשבוע 27+1
    הערכת משקל 1,065 גר'

היום בשבוע 30+5 ממצאים מדאיגים מאוד:
    BPD - 71 מתאים לשבוע 28+1
    OFD 96
    HC - 262 מתאים לשבוע 28+1
    AC - 270.86 מתאים לשבוע 31+1
    FEMUR - 57.13 מתאים לשבוע 30+0
    הערכת משקל 1,670 גר'
    אין עדות למימצא אנטומי חריג.

האם נתונים הנ"ל מראים בעיה בהתפתחות המוח או התפתחות לא תקינה של העובר? איזה עוד בדיקות ניתן לבצע על מנת לוודא שהכל תקין.
    חשוב לציין שהריון עד עכשיו תקין, לא ביצעתי דיקור מי שפיר. זה הריון שלישי (בת) כאשר 2 הריונות קודמים הסתיימו בלידות של פשושים בריאים.
    תודה מראש וסליחה על האורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היקף ראש קטן - דחוף

הוספת תגובה

• ראש עובר קטן

ד``ר רון ברדין
    26/03/2010

שלום רב
    היקף הראש של עוברך ב 2 הבדיקות האחרונות קטן בשבועיים וחצי + בהשוואה לגיל ההריון
    עם זאת היקף הראש הוא בתחום 2 סטיות תקן לגיל הריון ובשפה פשוטה יותר בתחום הנורמה לשבוע זה. אכן בדיקה מכוונת למח מתבקשת ועשית כזאת . אני מניח שתקינה למעט היקף הראש. מעבר לכך יש מקום לשקול ביצוע ייעוץ גנטי בו יבררו את היקפי הראש שלך ושל בן זוגך, בירור לגבי הריונות קודמים אם יש כאלה . בהתאם תקבלי המלצות לגבי המשך ואופן המעקב
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר דיקור מי שפיר
    קרן
    23/03/2010

שלום רב לכם!
    היום ביצעתי דיקור מי שפיר ורציתי לשאול האם מחר אוכל לנהוג כרגיל לא נסיעה ארוכה משהו כמו 10 דקות.
    והאם מחר אוכל לעשות קצת דברים רגילים או שעליי לשכב כל היום.
    יש לציין שאני אמא לשלושה ילדים שנמצאים בחופשה.
    תודה מראש על התשובה והמשך ערב טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר דיקור מי שפיר

הוספת תגובה

• אחרי דיקור מי שפיר

ד``ר רון ברדין
    26/03/2010

קרן שלום
    ראשית בהצלחה עם תשובת הדיקור
    שנית מקובל לנוח ולהימנע מהיתרוצצות .נסיעות וכו' ביומיים שלושה שאחרי הדיקור. אם נסיעתך לא חירום הייתי נוטה לא להיתרוצץ .אין חוקים והגדרות לנסיעה קצרה בינונית או ארוכה.
    הפעילי שיקול דעתך בעניין
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• bpd גבוה
    אורי
    23/03/2010

חג שמח,

אני בשבוע 29.4 ואתמול ביצעתי הערכת משקל והערכים שיצאו לי הם
    bpd 84
    head cir 287
    ab.cir 249
    femur length 56

ובסקירה השניה נאמר לי שהוא גדול בכשבוע וכי גם בסקירה הראשונה זה היה כך.

קבעתי תור לעוד כשבועיים וחצי לבדיקה נוספת.

האם עלי להלחץ וללכת להבדק אצל רופא בהקדם או שזה בסדר להמתין לתור זה?
    מהם הסיכונים בראש גדול?

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    bpd גבוה

הוספת תגובה

• לאורי

פרופ` ישראל מייזנר
    31/03/2010

הפרש של שבוע בהיקף הינו ממצא תקין לגיל ההריון. מה שקובע זה מעקב הגדילה. אם הראש גדל באותן הפרופורציות אין לך סיבה לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף ראש
    מורן
    22/03/2010

שלום רב

אני בהריון 2, שבוע 34+2

2 סקירות תקינות + מי שפיר תקין

בהערכת משקל נרשמו המדדים הבאים:

BPD - 8.96 מתאים לשבוע 36+2

HC - 32.96 מתאים לשבוע 37+3

FL - 6.58 מתאים לשבוע 33+6

AC - 30..05 מתאים לשבוע 34

מצג ראש

הערכת משקל כללית - 2400

הרופא לא ייחס חשיבות להיקף הראש הגדול

האם יש מקום לבירור?

תודה מראש

מורן

לקביעת תור
    סגירה
    היקף ראש

הוספת תגובה

• למורן

פרופ` ישראל מייזנר
    22/03/2010

בשלהי ההריון כשהראש נמוך באגן, תתכנה בדיקות בהן מדידות הראש עולות על הצפוי לפי גיל ההריון. בנוכחות אנטומיה מוחית תקינה, הפרש של שבועיים וחצי היקף הראש נכלל בטווח הנורמה, ולכן ככל הנראה הרופא לא התרגש מהמדידות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות חלבון עוברי
    מיה לוי
    22/03/2010

שלום, תוצאות בדיקת החלבון עוברי שלי הן:

a.f.p. 0.70mom

29.18ng/ml

HCG 0.57mom

11.74u/ml

Estriol 1.65mom

2.58ng/ml

maternal age-related risk 1/1079

risk (age+biochem ) 1/9999

גיל הריון בזמן הבדיקה 17.5 שבועות

גילי הוא 28 שנים

אשמח לדעת את משמעות התוצאות ואת דעתך על דיקור מי שפיר עבורי.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות חלבון עוברי

הוספת תגובה

• למיה

פרופ` ישראל מייזנר
    22/03/2010

תוצאות הבדיקה תקינות עם סיכון קטן ביותר לתסמונת דאון. כיון שהרגישות הסטטיסטית של הבדיקה אינה עולה על 65%, תצטרכי להחליט אם את רוצה תשובה בביטחון של 100% - וזאת תוכלי לקבל רק בביצוע דיקור מי שפיר.
    מההיבט של הרפואה הציבורית, לפי גילך והתוצאות אין אינדיקציה לביצוע דיקור מי שפיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון
    יעל
    21/03/2010

שלום,

הוסת האחרון היה 6,2,10 באולטרסאונד נראה שק הריון הרופא אמר שכנראה ההריון צעיר יותר כי לא נראה עובר ולעשות אולטרסאונד עוד שבוע למה זה ככה?

עדיין מוקדם לעשות אולטרסאונד?

אם המכנס לוחץ על הבטן התחתונה זה פוגע בעובר?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון

הוספת תגובה

• ליעל

פרופ` ישראל מייזנר
    21/03/2010

בהריון צעיר ביותר כשלא רואים קוטב עוברי עם דופק, נהוג לזמן את הנבדקת לאחר שבוע לביקורת, ואז הפלא ופלא - נצפה דופק עוברי. לשאלה על לחץ של מכנסייםהתשובה שלילית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיש
    שגית
    21/03/2010

שלום

אני בת 28.5 שקיפות עורפית 2.5 מ"מ סיכון 1:380 לאחר בדיקת דם הסיכון עלה ל 1:130
    סקירת מערכות תקינה למעט אגן כליות הרחבה קלה (זכר).
    ביצעתי שבוע שעבר בדיקת פיש היום חזרו אליי שהבדיקה תקינה לגבי 5 הכרומוזומים ,ברוך השם.

רציתי לדעת מה הסיכוי שימצא משהו לא תקין בבדיקת מי השפיר לאחר שלושה שבועות לפי הנתונים שרשמתי.

תודה תודה תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פיש

הוספת תגובה

• לשגית

פרופ` ישראל מייזנר
    21/03/2010

בדיקת הפיש נותנת מענה על 5 כרומוזומים בלבד. בשאר, יתכנו בעיות כרומוזמליות לפי שכיחותן. הבדיקה מהימנה ברמת דיוק המתקרבת ל 100%. הסיכוי לבעיה במי השפיר בנוכחות פיש תקין, קטן ביותר, אך לא בלתי אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי היפראקוגני
    אבישג
    21/03/2010

שלום, אני בת 26.5, הריון ראשון, שבוע 23, עברתי בדיקת סקירת מערכות מאוחרת שבה נמצא כי לעוברי יש מעי היפראקוגני בדרגה 1 - 2 והרחבה של לולאות המעי. כמו כן, אני נשאית של CF(DF508) ובעלי אינו נשא של CF כלל.
    אני מחכה לטופס 17 על מנת להיות מחר בסקירה נוספת שעליה המליץ שלי הרופא בבית חולים "ברזילי".
    מה זה אומר בדיוק מעי היפראקוגני? ומה הקשר של CF לכל זה?
    יום טוב ובשורות טובות לכולם, אבישג.

לקביעת תור
    סגירה
    מעי היפראקוגני

הוספת תגובה

• לאבישג

פרופ` ישראל מייזנר
    21/03/2010

מעי היפר אקוגני הינו מעי שבבדיקת אולטראסאונד תמונתו "לבנה ובוהקת" יחסית למעי רגיל, והלובן דומה לזה של עצם. לפי הניסיון בספרות, במקרים של מחלת CF, קיימת שכיחות יתר של מעי היפראקוגני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון עוברי
    מעיין
    19/03/2010

שלום קיבלתי היום את התשובה של החלבון עוברי והתוצאות הם:

(MSAFP - 0.62 MOM (25.60 NG/ML

(HCG - 1.23 MOM (31.00 IU/ML

(UE3 - 0.77 MOM (1.13 NG/ML

הסיכון לתסמונת דאון במועד הלידה לפי הגיל והבדיקות 1:839

לפי הגיל בלבד - 1:1298

הבדיקה חושבה לפי 16.5 שבועות והגיל שלי במועד הלידה יהיה 25.8

יש לציין שבדיקת השקיפות עורפית היתה תקינה תוצאה 1.17 והסיכון לפי השקיפות והגיל היה 1:8688

האם תוצאת החלבון עוברי תקינה והכל בסדר?

אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    חלבון עוברי

הוספת תגובה

• לרביד

ד''ר ראובן שרוני
    19/03/2010

שלום רביד,
    בדיקת הסמן המשולש (חלבון עוברי) הינה תקינה אחרת היית מוזמנת ליעוץ גנטי. אך יש לזכור שהיא סטטיסטית בלבד (דיוק של כ 65%)
    אני מבין שהשאלה אם "הכל בסדר" מכוונת לתסמונת דאון כי לכך מתייחס הסיכון בבדיקה זו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מומים
    נעמי
    18/03/2010

איזה מומים יכולים לגרום למיעוט מי שפיר בשבועות הריון מוקדמים? (עד 20)

לקביעת תור
    סגירה
    מומים

הוספת תגובה

• להילה

ד''ר ראובן שרוני
    19/03/2010

הילה שלום,
    בעיות שליתיות (למשל מבנה גנטי לא תקין) או בעיה בתפקוד מערכת השתן העוברית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוט מי שפיר - הצילו?
    נעמי
    18/03/2010

אני בהריון שבוע 15+5. היום הייתי אצל רופא נשים בבדיקה סטנדטרטית, הוא ביצע בדיקת אולטרסאונד. ואמר שכמות מי השפיר נמוכה (לא קיצוני) יחסית לשבוע ההריון . הוא המליץ לי לבצע בדיקת אוטרסאונד נוספת בעוד שבועיים-שלוש בתור מעקב. והדגיש שזה חשוב מאד אך לא רצה להוסיף ולהבהיר מה הנתון הנ"ל אומר (לא רצה להפחיד אותי...), ומה הסיכונים הכרוכים להריון/לעובר כתוצאה מכך.
    אבל מבחינתי יותר מפחיד לא לדעת.
    ולכן, חשוב לי לדעת: מה הגורמים לכך?(זה יכול לנבוע מצום/שתיה מועטת?)
    מה זה אומר על ההריון /על העובר?

לקביעת תור
    סגירה
    מעוט מי שפיר - הצילו?

הוספת תגובה

• להילה

ד''ר ראובן שרוני
    19/03/2010

שלום הילה,
    ככלל לכמות מי השפיר טווח רחב של ערכים תקינים וקיים שינוי לאורך זמן ולכן הומלץ לבצע בדיקה חוזרת. אם אכן מדובר במיעוט אז
    כמות המים הינה שילוב של ייצור פחות ההפסד
    אם נשללת ירידת מי שפיר (הפסד) הרי מדובר בייצור נמוך יותר
    הייצור בשלב הזה נובע הן מתפקוד השליה והן מתפקוד מערכת השתן העוברית
    תתכן בעיה באחת או בשתי מערכות אלה
    אין קשר מובהק לשתיה מועטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה ביותר בנוגע לראש העובר
    רועי
    18/03/2010

האם יכול להיות עובר עם דופק
    אבל בלי ראש?

מדובר בסקירה מוקדמת אצל מומחה בבאר שבע
    שבסקירה אמר שהתינוק מתפתח בלי הראש
    וממליץ על הפלה כבר ביום ראשון
    מדובר בחודש שלישי להריון

השאלה שלי האם יכול להיות טעות?

הוספת תגובה

• עכשיו יש בידי עוד מידע

רועי
    19/03/2010

המידע הוא שיש ראש הכוונה שלי
    שהרופא אומר שאין כיפת גולגולת
    והוא אמר אמר שאם התינוק יגיע לשבוע ה40 בלידה הוא ימות
    יש סיכוי שהוא טועה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרועי

ד''ר ראובן שרוני
    19/03/2010

שלום רועי,
    אני מבין שמדובר באננצפליה/אקרניה
    אם כן, קרוב לודאי שאינו טועה
    האבחנה הינה ברורה ברוב המקרים
    בכל מקרה הופנתם לבדיקה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כורואיד פלקסוס
    קרן
    18/03/2010

שלום רב לכם!!!
    אני בת 32.11 , אמא לשלוש בנות , נמצאת בשבוע 20+3 ימים להריון.
    בסקירת מערכות ראשונה נאמר לי על מוקד אקוגני בלב העובר ועל כורואיד פלקסוס בקוטר של 3.7 מ"מ.
    היום ביצעתי סקירת מערכות שנייה כאשר אין מוקד אקוגני בלב אך הכורואיד פלקסוס נמצא מימין ציסטה בקוטר 5 מ"מ.
    הרופא שלי הפנה אותי לייעוץ גנטי אחריי הסקירה הראשונה ושם נאמר לי שעליי לבצע מי שפיר.
    קבעתי תור לביצוע מי שפיר שבוע הבא בבלינסון. השאלה שלי מה הסיכויים שלי לילד עם תסמונת והאם זה שהמוקד אקוגני נעלם זה סימן טוב? אני מתלבטת אם לבצע את הדיקור ולכן אשמח לקבל מכם עזרה. יש לציין שגם השקיפות וגם החלבון עוברי יצאו בדיקות תקינות.

לקביעת תור
    סגירה
    כורואיד פלקסוס

הוספת תגובה

• לקרן

ד''ר ראובן שרוני
    19/03/2010

שלום קרן,
    שילוב שני הממצאים מעלה את הסיכון לתסמונת דאון ולכן הומלץ לך על דיקור מי שפיר - הסיכון גדול יותר מאשר במקרה של כל ממצא בנפרד וההסתברות לכך הינה מכפלת ההסתברות שכל מאורע יתרחש בנפרד ולכן מדובר באוכלוסיה קטנה משמעותית
    העובדה שממצא אחד לא נראה בסקירה המאוחרת הינו מצופה ואין בו כדי לשנות את ההמלצה
    לא נמצאת תוכנה מקובלת אשר משלבת את העובדה שבדיקות הסקר הביוכימי שלך יצאו תקינות
    ההרגשה היא שהסיכון הינו נמוך אך ההמלצה בעינה כיון שהחישובים הינם סטטיסטיים בלבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עורק טבורי יחיד
    אנונימית
    17/03/2010

שלום רב
    אני בת 35, הריון ספונטני שני שבוע 22 (עובר ממין נקבה), הריון ספונטני ראשון - בן בריא
    אין רקע גנטי משפחתי.
    בירור עד כה -
    שקיפות עורפית 2 מ"מ, בדיקות סקר (PAPP A , חלבון עוברי תקינות)
    סקירה סונוגרפית מוקדמת - עורק טבורי בודד, ללא ממצאים נלווים נוספים
    בדיקת מי שפיר תקינה
    סקירה מורחבת מאוחרת (שבוע 22) - עורק טבורי יחיד, אסימטריה של מספר הצלעות (מימין 11 ומשמאל 12), לא תוארו ממצאים נוספים.
    אקו לב עובר (שבוע 22) תקין
    האם השילוב של SUA ואסימטריה במספר הצלעות מגביר את הסיכון למומים נלווים ? מה ההשלכות של השילוב של שני הממצאים (הן ביחס ל- SUA כממצא בדיד והן ביחס להריון רגיל ללא ממצאים חריגים) ? האם יש עבודות או מחקרים שבוצעו בנדון אשר מגבות את נושא ההשלכות (לכאן או לכאן) ?
    תודה מראש על התייחסותכם המלומדת

לקביעת תור
    סגירה
    עורק טבורי יחיד

הוספת תגובה

• לאנונימית

פרופ` ישראל מייזנר
    17/03/2010

עורק טבורי בודד הינו ממצא מוכר, ואין לו כל קשר למספר צלעות לא זהה. בכלל, בנושא הצלעות, לגעת הגנטיקאים והאורטופדים, הממצא חסר כל משמעות.
    לגבי עורק טבורי בודד: בהנחה ששאר האנטומיה העוברית תקינה, אקו לב תקין, כרומוזומים תקינים - הממצא נחשב לחסר משמעות קלינית, והעורק הבודד מתרחב ועובר שינוי קומפנסטורי לעורק החסר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר
    מיכל
    17/03/2010

לאחר סקירת מערכות מורחבת נמצא ריבוי מי שפיר קל מעל אחוזון 90.העמסת סוכר OGTT וקו לב עובר תקין.לאחר ייעוץ גנטי הומלץ לי לבצע : STORCH + פרבו ,סקירת מערכות מורחבת ולשקול דיקור מי שפיר.אני כרגע בשבוע 27 והבנתי שלא מומלץ בשבוע זה לעשות דיקור מי שפיר.
    מה המצלתכם? אשמח לקבל תשובה בהקדם.מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי מי שפיר

הוספת תגובה

• למיכל

פרופ` ישראל מייזנר
    17/03/2010

עשית את כל הבירור הנדרש, למעט דיקור מי שפיר, שלדעתי הינו חשוב ביותר. לאור הפחד מלידה מוקדמת לאחר הדיקור ואז לפגות קיצונית על כל השלכותיה - דוחים את הדיקור לשבוע 30-32. מנסיוני שהינו רב בדיקורית מאוחרים, אינני זוכר ולו פעם אחת, בו קרתה לידה מוקדמת לאחר דיקור מאוחר. בכל מקרה, יש לקבל טרם הדיקור זריקות להבשלת ריאות העובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה