מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראשגילה15/12/2009
בהערכת משקל בשבוע 30+3 הראש נמדד 301 מ"מ התאים לשבוע33+3. נערכה סקירת מוח מכוונת אצל ד"ר מלינגר שטען שהכל תקין לחלוטין ושהראש באחוזון 90. שאין צורך לעקוב יותר. שאר העובר באחוזון 75. שבועיים מאוחר יותר אצל טכנאית היקף הראש עלה ל319. הפער גדל בכמה ימים(3 שב' וחצי).אני ובעלי גבוהים לי יש היקף ראש קרוב ל59 ולבעלי קרוב ל60. בתנו הבכורה גם נצפתה עם ראש גדול בהערכות אך בסטיהשל שבועיים שלושה בלבד. גם היום לקראת גיל 3 יש לה היקף ראש גדול מהממוצע. יחד עם זאת קיים החשש שהפער יגדל. והבנתי שאם מגיע לאחוזון 97 ומעלה כבר יותר בעייתי.מה עושים אז? אני פשוט מאוד חרדה עכשיו מא.ס לא.ס (הריון מאוד יקר...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילה
ד''ר ראובן שרוני19/12/2009שלום גילה,
אם הבדיקה המכוונת למוח היתה תקינה והסיכום היה שאין צורך לעקוב יותר או לבצע בדיקות או יעוצים נוספים, נראה שזו מסקנת הבודק גם לאור הבדיקה הנוספת ואפשר לברר איתו. גם הסיפור המשפחתי תומך בכך. בכל מקרה על הרופא המטפל לשים לב לגודל הראש לקראת לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת חדר מח עוברמורן15/12/2009
שלום רב.
אני בהריון תאומים שבוע 31.בן ובת.
נמצאה בשבוע 27(לאחר שכל ההריון הבדיקות היו תקינות9הרחבה בחדר מח שאמלי של הבן.
עקבו אחרי זה כמה פעמים(במרחב של שבועיים) ובכל פעם זה נשאר פחות או יותר אותו דבר 9.7 ממ -10 ממ
הומלץ לי לבצע mri לבן כי כרגע לא יכולים להיות בטוחים בוודאות שהכל בסדר או שהכל לא בסדר.
אני מאד מאד חוששת מהבדיקה הזאת.(במיוחד מזה שהבנתי שהראש נכנס למכשיר אני לא מסוגלת לעמוד בזה)
יותר מכך אני חרדה מהתוצאות.
מנגד אני עלולה ללדת תוך חודש ואז אולי בכלל התוצאה לא תגיע בזמן(צירים מוקדמים,נמצאת במנוחה מוחלטת פרט לבדיקות)
1.מה המלצתך מנסיונך האם לבצע או לא?
2.האם על סמך ממצא זה יש אכן סיבה לדאגה .??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן
ד''ר ראובן שרוני19/12/2009מורן שלום,
האם הומלץ אחרי בדיקת אולטרה סאונד?
במידה וכן - יש לבצע. המטרה לראות את שאר מבני המוח. ברוב המקרים יהיה תקין
התשובה מתקבלת תוך זמן קצר (לא כמו דיקור מי שפיר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי עצמותאני14/12/2009
לאחר הערכת המשקל הראשונה שביצעתי בשבוע 31(3) ביצעתי הערכת משקל חוזרת בשבוע 33(5)
המדדים במדידה ראשונה שבוע 31(3):
bpd - 8.36 cm מתאים ל33(5)
hc - 29.82 cm- (מתאים לשבוע 33
cereb 3.82 cm - מתאים לשבוע 31(1)
ac - 25.55 cm- מתאים לשבוע 29(5)
fl 5.47 cm - מתאים לשבוע 28.6
tibia 5.02 - מתאים לשובע 30
hl - 5.01 cm - מתאחם לשבוע 29(2)
ulna - 4.55 cm מתאים לשבוע 29(1)
radius - 4.16 cm מתאים לשבוע 28(6).
המדדים בהערכת המשקל השניה בשבוע 33(5):
bpd - 8.44 cm ( מתאים לשבוע 34)
hc - 30.36 cm (מתאים לשבוע 33(5))
cereb - 3.91 cm (מתאים לשבוע 31(4)) מה זה אומר שזה לא השתנה כמעט מממדידה לפני כשבועיים?פתאום כעת יש פער?
ac - 28.32 cm מתאים לשבוע 32(2)
fl - 6.07 cm מתאים לשבוע 31(4)
tibia - 5.34 cm מתאים לשבוע (31(4)
hl - 5.24 cm מתאים לשבוע 30(4)
radius - 4.33 cm מתאים לשבוע 30(2)
ulna - 4.91 cm מתאים לשבוע 31(1)
בנוסף ביצעתי מי שפיר בינתיים ותודה לאל תוצאות הפיש וכן תוצאות אכונדרופלזיה והיפוכונדרופליזה חזרו תקינים תודה לאל.
מה זה אומר בין שתי ההערכת המשקל הללו?האם יש מקום לדאגה?
האם סביר שיהיה שינוי לא טוב בהערכת משקל שלישית חס וחלילה?מה בדכ קורה אם המגמה נשארה אותה מגמה כעבור שבועיים ויומיים לערך?
אם היתה חלילה בעיה היו כבר רואים אותה בשבועות אילו והפער היה גדל חס ושלום?
אני חרדה ומפוחדת.מה יש עוד לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאני
פרופ` ישראל מייזנר14/12/2009על פניו, איני רואה כל בעיה אמיתית במקרה שלך. העובר גדל מבדיקה לבדיקה, וההפרש הן של היקף הבטן והן של אורך העצמות הארוכות, גדל בשבועיים לאחר אינטרוול של שבועיים מבדיקה לבדיקה. דיקור מי השפיר ששלל אכונדרופלזיה, יתכן והיה מיותר בהפרש גיל עצמות כזה. בכל מקרה, ההסבר שלי הינו בערבון מוגבל, שכן לא בדקתי אישית את העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VSDטי14/12/2009
בוקר טוב,
אני בת 33, בשבוע 29 תאומים בי בי ספונטאני
בסקירה מאוחרת נתגלה VSD שרירי אפיקלי קטן לאחת העובריות.
מלבד זאת הכל תקין וגם שקיפות עורפית וסקירה ראשונה תקינות.
באקו לב אושר הממצא. האם מניסיונכם מצדיק דיקור מי שפיר מאוחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל טי
פרופ` ישראל מייזנר14/12/2009כיון שמומי לב קשורים בשכיחות יתר של מומים כרומוזומלים, קיימת אינדיקציה לדיקור מי שפיר, גם אם מדובר בהריון תאומים. בכל מקרה, תוכלי לפנות גם ליעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמת -לפרופסור מייזנא14/12/2009
לכבוד : פרופסור מייזנר
שלום רב , אני מעוניינת לערוך סקירת מערכות מוקדמת במרפאה שלך .
רציתי לדעת אם אתה עובד עם קופת חולים מכבי ?
מה עלות הבדיקה ?
האם ישנו מימון חלקי של הקופה ?
אשמח לקבל תשובות למייל ... במהירות
חג אורים שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותם,
פרופ` ישראל מייזנר14/12/2009תודה עבור הבחירה לסקירה במרפאתי. אינני עובד עם מכבי, אך יש החזר של הקופה שהינו מינימלי לפי התעריפים שלהם. עלות הבדיקה 2200 ש"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת חלבון לאחר סקירהאורה13/12/2009
שלום,
לאחר שיצא לי מוקד אקוגני בחדר שמאל + אגן כליה ימין 3.6 מ"מ עשיתי חלבון והנה התוצאות:
AFP 0.61 MOM
24.0 IU/ML
HCG 0.73 MOM
18.0 IU/ML
U-E 3 0.93 MOM
1.06 NG/ML
הנני בת 29
סיכון לפי גיל: 1:1000
סיכון לפי גיל וארבע בדיקות: 1:3900
יש לציין שהשקיפות הייתה תקינה 1:5045
האם לפי התוצאות הללו כדאי לי לעבור דיקור מי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן או לא למי שפיר
ד``ר רון ברדין13/12/2009אורה שלום רב
שאלותייך בהחלט לעיניין אך התשובה להן ראוי שתינתן בייעוץ גנטי מסודר שם יבוצע חישוב מחודש לסיכון לתסמונת דאון ובעיקבותיו כיוון לגבי כן או לא לבצע דיקור מי שפיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפל עור בראש העובררחלי11/12/2009
צהרייים טובים,
בתמונות שלאחר סקירת מערכות שניה, שהייתה תקינה, ראו מעל ראש התינוק כמו "כיפה" כזו שממש אי אפשר לפספס. כאילו והוא שם כיפה על הראש. שאלתי את הרופא מה זה והוא ענה שזה בסדר, שזה קפל עור. רציתי בבקשה לשאול ממה נובע קפל עור בראש העובר, האם זה תקין, האם זה נעלם מעצמו, האם זה עלול לגרום לבעיה אסתטית כלשהי כשהעובר יוולד והאם זה משהו שצריך לטפל בכך?
(יש לציין שעשיתי מי שפיר, הבדיקה תקינה הן מבחינת הכרומוזומים והן מבחינת החלבון העוברי).
תודה רבה על התשובה (מקווה שתהיה מעודדת),
שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימצא בסקירה
ד``ר רון ברדין13/12/2009אורית שלום רב
מאוד הייתי שמח לעודד אותך ורוב הסיכויים שזה מה שהיה קורה לו הייתי בוחן התמונות אך בהיעדר כל יכולת לראות במה מדובר וללא צילומי הבדיקה לא ניתן להתייחס מקצועית לשאלתך
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית
פרופ` ישראל מייזנר14/12/2009אין לי שמץ של מושג על מה מדובר. אינני מבין על מה מדובר בקפל עור על הראש. זו מסוג השאלות שללא בדיקה, אף אחד לא יוכל להגיד לך במה מדובר. לכן, פני לבודק מוסמך שרק בעיניו יוכל לענות לשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב כי לא ענוענת11/12/2009
בוע 38+0 , בצעתי הערכת משקל, כמות מי שפיר תקינה, עובר זכר
BPD 91ממ 36+4
HC 323 ממ 36+3
AC 337ממ 38
FL 74ממ 37+6
מצג ראש, דרגת שילייה 2.
הערכת משקל : 3314 או 3279 גרם.
האם תקין , האם היקף הראש לא קצת קטן???? מהן הסטיות בשבועות האלו??? האם זה יכול להצביע על בעייה במוח והאם לחזור שוב על ההערכת המשקל שבוע הבא? או שכבר ללדת וזהו..... :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל עובר ב 38 שבועות
ד``ר רון ברדין13/12/2009שלום מאיה
מהנתונים שציינת בהחלט משקל התואם גיל הריון ואינני רואה סיבה ללכת כל כך רחוק לבעייה במח בהבדלים אלה. יתרה מכך באופן נורמלי מדדי היקף ראש הם בעלי הסטייה הגדולה יותר בשבועות אלה עד שלשה שבועות.
בהצלחה בלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילייה מעובהליאת11/12/2009
שלום
האם יכול להיות שעובי השילייה יקטן מבדיקה לבדיקה בצורה משמעותית?
במסגרת סקירה שלישית (30w) נמדדה שילייה מעובה ל 6.5 ס"מ ולאחר שבוע נמדדה שילייה שגודלה המקסימלי הוא 4 ס"מ (נמדד במס' אזורים שונים של השילייה).
המדידות נעשו באמצעות מכשירים שונים וע"י רופאים שונים, אך כל שאר המדדים הקשורים לגודל ומשקל העובר היא מאוד דומים בין שני המדידות ותאמו לגיל ההריון.
הרופא שביצע את המדידה השנייה לא יכל לערער על הממצאים הראשונים מאחר והוא ראה תמונות מ ה - US הראשון, אך לצערי גם לא ידע להסביר את ההבדל.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בעובי שליי
ד``ר רון ברדין13/12/2009ליאת שלום
ניראה שענית על השאלה בעצמך. כניראה שכל רופא בודק העובי במקום אחר , אופן אחר ואין קריטריון אחיד למדידה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מרהחן10/12/2009
שלום!
אני בהריון עם תאומות מונו בי
בשבוע 20+ נמצא לאחד העוברים כיס מרה הנראה ספארקי - זרוע נקודות לבנות.
הכבד מעט מוגדל מהרגיל.
האם יש השלכות לממצא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
ד''ר ראובן שרוני11/12/2009שלום חן:
אני מבין שאלה כ ל הממצאים החריגים בהריון
בהנחה זו, ממצא של כבד מעט מוגדל יכול להיות תקין או להצביע על בעיה כגון זיהום תוך רחמי או אנמיה עוברית
כיס מרה זרוע נקודות לבנות יכול להיות מישני לזיהום או עדות לאבני מרה
הסבר מפורט יכול להינתן על ידי מבצע האולטרה סאונד או לחילופין ביעוץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעריםטל10/12/2009
אני בהריון ראשון /שבוע 34.
ביצתעי שתי הערכות משקל האחת בשבוע 31(3) השניה 33(5) ובשניהם נמצא פער של שבועיים +בעצמות הארוכות כאשר המגמה נשארה אותה מגמה כעבור שבועיים.(אחוזון 10)
רציתי לדעת האם זה שכיח שבשבועות אילו נוצרים פערים כאלו וחשוב לראות את המגמה במעקב דו שבועי?האם נתקלים הרבה שיש פערים בשבועות אילו או שזה משהו חריג?
בוצע מי שפיר ופיש חזר תקין תודה לאל.
חשוב לי לדעת את השכיחות האם לרוב האוכלויסה המדדים בשבועות אילו מתאימים או שמא יש הפרשים להרבה?
כי בסקירה מוקדמת ומאוחרת המדדים תאמו לשבוע ההריון(האם היתה חלילה וחס בעיה מסוימת בסקירה מאוחרת כבר היו פערים?)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר ראובן שרוני11/12/2009שלום טל:
באם יש גדילה המתאימה לפער הזמנים בין הבדיקות קרוב לודאי תקין
חשוב לדעת מה גובה ההורים ומה גובה (אורך ) ילדים קודמים אם יש
לשאלותיך:
זה לא נדיר
בשבועות מתקדמים הפער בין העוברים ובין המדדים הולך ועולה
יתכן מדדים תואמים בסקירה והפער נראה רק בהערכת משקל סביב שבוע 30
אם גובה ההורים תקין-גבוה אני מניח שביעוץ הגנטי (לפני הדיקור) הועלתה אפשרות של בעיה כרומזומלית או שלדית והמלץ על אולטרה סאונד מכוון לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל בשבוע 37+1מאיה7910/12/2009
BPD 84מ"מ מתאים לשבוע 34+1
HEAD CIR 301 מ"מ מתאים לשבוע 33+4
יהיו בעיות לעובר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
ד''ר ראובן שרוני11/12/2009שלום מאיה:
תלוי מה היו שאר המדדים? מה גובה ההורים?
השאלה שלך היא מאד כללית וברור שאין לגביה תשובה מוחלטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים לדסמונת דאון ופיגורשירן10/12/2009
בת 34
בסקירה הראשונה נמצא מוקד אקוגני בלב של העובר
לנוכח העובדה שהשקיפות העורפית, והחלבון העוברי היו בסדר הן רופא הנשים שלי והן בייעוץ הגנטי התנגדו שנעשה בדיקת מי שפיר.
בסקירה השנייה המוקד האקוגני בלב לא נעלם ועלה ממצא חדש של CPC בגודל 6 מ"מ
ועתה הומלץ לי כן לעשות מי שפיר
בזמנו, כיוון שהעובר הוא תוצר של IVF ולא ברור אם הוא מיקרומניפולציה בחרנו בניגוד להמלצות כן לעשות בדיקת מי שפיר, אולם נותר לי שבוע עד לקבלת התוצאות.
שאלתי ...ואני יודעת שזה טפשי לשאול כשיכולה לחכות שבוע לתוצאות וודאיות ...אבל החששות שלי פוגעים ביכולת שלי לעבוד או לתפקד בחיים היום יומיים שלי
1. היא מה הסיכויים לתסמונת דאון או לפיגור כרומוזום 18 (חשוב לציין כי בעת הבידקה לא היינו מודעים לעניין הפיגור והיכולת של העובר לפתוח כף יד, ממה שראינו העובר כל הזמן שם ידיים קפוצות על הפנים)
2. האם התוצאה של מי השפיר במידה והיא שלילית יכולה להניח את דעתי או שהיא לא 100% או שיש דברים שעלולים להתפתח.
ושאלה שאולי מתאימה יותר לבנות בפורום ... איך מתמודדים עם כל הפחדים בתקופות של אי וודאות כמו זו להמשך ההריון - יש לי ילדה בת שנה וחצי בבית ופשוט מרגישה שגורמת לה עוול כשהיא רואה את אמא בוכה או שאמא מתרחקת ממנה שלא תרגיש את הכאב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירן
ד''ר ראובן שרוני11/12/2009שלום שירן,
הסיכון לתסמונת דאון תלוי בבדיקות הסקר שעשית (שקיפות וסמן משולש למשל)
הדיוק בהערכה זו תלוי באיזה בדיקות עשית
ככלל כשיש שני ממצאים רכים או יותר מומלץ לבצע דיקור מי שפיר בעיקר כדי לשלול תסמונת דאון. אם סקירת המערכות הינה תקינה טריזומיה 18 לא סבירה אך עדיין קיים סיכון
תוצאה תקינה של בדיקת מי שפיר שוללת בעיה כרומוזומלית כגון תסמונת דאון שהיא בעיקר הווותה את האינדיקציה לבדיקה. אין בדיקה אשר תבטיח את שעלול להתפתח
אם הלחץ הוא כה רב בהמתנה לבדיקה יכולת לבחור לבצע גם בדיקה מהירה ע"י בדיקת FISH שבודאי הוסברה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מרה סקירה ראשונהשרון10/12/2009
שלום רב,
שלום. אני בתחילת שבוע 16, ואתמול ביצעתי סקירה ראשונה. כל הממצאים היו תקינים למעט העובדה שהיה קושי לראות כיס מרה - הרופא לא היה בטוח שהוא רואה כיס מרה, היה איזה משהו קטן מאוד שלהוא א היה בטוח שזה זה, ולסיכום ציין בהערות "כיס מרה קטן בספק לא נצפה". הוא זימן אותי לעוד 3 שבועות לנסות שוב לאתר את כיס המרה. הוא לא התרגש מזה יתר על המידה.
שאלותיי הן:
1. כמה זה נפוץ שלא רואים ומה יכולות להיות הסיבות לכך?
2. קראתי מעט מידע בפורומים והבנתי שבמקרה שלא נראה גם בפעם הבאה, מומלץ לבצע דיקור מי שפיר ולשלוח את הבדיקה למיצי מרה לצרפת, רציתי לדעת עד איזה שבוע ניתן לבצע את דיקור מי השפיר לצורך שליחתם לבדיקה זו? (והאם כשכותבים שבוע מסוים זה נחשב עד סוף אותו שבוע או תחילתו).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד''ר ראובן שרוני11/12/2009שרון שלום,
הראיה בספק של כיס המרה היא גם בתלות ברופא,במכשיר ובנבדקת. יש מקרים שנראה בעת השקיפות ויש שלא נראה אף בסקירה המוקדמת
ברב המקרים כיס המרה יראה בשלב יותר מאוחר
השבועות המועדפים לבדיקת אנזימי מרה הם 17-19אבל אפשר גם יותר מאוחר
באם כיס המרה לא נראה גם אז אפשר לבצע דיקור מ ישפיר ולשלוח את הדוגמא לבדיקה רק אם גם שבועים לאחר מכן עדיין לא נראה כיס המרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה מכם תשובה על מדדים הערכת משקלליאת09/12/2009
שלום רב,גיל הריון 34(1)
לאחר הערכת המשקל הראשונה שביצעתי בשבוע 31(3) אמרתם לי לחזור ולשאול שוב כעבור המדידה שנערכה אתמול אחרי שבועיים בשבוע 33(5).
המדדים במדידה ראשונה שבוע 31(3):
bpd - 8.36 cm מתאים ל33(5)
hc - 29.82 cm- (מתאים לשבוע 33
cereb 3.82 cm - מתאים לשבוע 31(1)
ac - 25.55 cm- מתאים לשבוע 29(5)
fl 5.47 cm - מתאים לשבוע 28.6
tibia 5.02 - מתאים לשובע 30
hl - 5.01 cm - מתאחם לשבוע 29(2)
ulna - 4.55 cm מתאים לשבוע 29(1)
radius - 4.16 cm מתאים לשבוע 28(6).
המדדים בהערכת המשקל השניה בשבוע 33(5):
bpd - 8.44 cm ( מתאים לשבוע 34)
hc - 30.36 cm (מתאים לשבוע 33(5))
cereb - 3.91 cm (מתאים לשבוע 31(4)) מה זה אומר שזה לא השתנה כמעט מממדידה לפני כשבועיים?פתאום כעת יש פער?
ac - 28.32 cm מתאים לשבוע 32(2)
fl - 6.07 cm מתאים לשבוע 31(4)
tibia - 5.34 cm מתאים לשבוע (31(4)
hl - 5.24 cm מתאים לשבוע 30(4)
radius - 4.33 cm מתאים לשבוע 30(2)
ulna - 4.91 cm מתאים לשבוע 31(1)
חשוב לי שתגידו לי את דעתכם, על המדדים האם העצמות שהיו קטנות בשבועיים מגיל ההריון שמרו על הפער שלהן לפי אחוזונים ובאיזה אחוזונים העצמות כעת? כי אני רואה שלפי מספר ימים יש עצמות ששמרו על אותו פער יש שהקטינו יום יומיים יש שהגדילו יומיים שלושה, מה זה אומר?
בנוסף מה לגבי צרבלום?אני רואה שלא גדל בשבועיים האלו כלומר יצר פער?כמעט מה זה אומר?האם זה מטריד?מה לעשות עם זה?האם בשבועות אלו זה נורמלי שזו הגדילה שלו?
אציין שבינתיים ביצעתי דיקור מי שפיר פיש חזר תודה לאל תקין , ואני מחכה לתשובה של אנכרודופסליה והיפוכונדרופלזיה, מתפללת שתקינים.
מה לעשות עם התוצאות הללו של המדדים?האם תקין ומה זה אומר הצרבלום? האם חלילה משהו יכול להשתנות לרעה עוד?חס ושלום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד''ר ראובן שרוני11/12/2009שלום ליאת,
האם שתי הבדיקות נעשו ע"י אותו בודק ובאותו מכשיר? לגורמים אלה השפעה רבה ביחוד כשהבדיקות סמוכות זו לזו ומגבלתיות מבחינת הפרש הזמן
המדדים אינם צריכים להבחן בצורה כה מפורטת
הבודק השני בודאי העיר אם יש גדילה
בכל מקרה יש להמתין לתוצאות הכוללות של בדיקת מי שפיר, הערכת גדילה בהפרש זמן רב יותר ויעוץ גנטי פורמלי מסכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)