מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות חלבון עוברייעל30/10/2009
בת 40 בדיוק לאחר הפריה בשקיפות עורפית - גיל הריון 12.1 שבועות הריון מס' 3
CRL- 65.8 מ"מ . שקיפות עורפית - 1.4 מ"מ .
סיכון לפי גיל - 1:98
סיכון משוקלל - 1:612
עצם אף הודגמה .
האם הבדיקה תקינה? באיזה שבוע מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר?
מדוע יש הבדלים כאלו בין הסיכון בגלל הגיל ובין הנתונים ?
סליחה על השאלות הרבות ... שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` ישראל מייזנר31/10/2009את הפירוש של תוצאות החלבון העוברי יתן לך היועץ הגנטי. לפי גילך קיימת אינדיקציה ברוה לביצוע דיקור מי שפיר. בהנחה שה IVF לא היה מתרומת ביצית של תורמת צעירה, יש לשלקול דיקור מי שפיר, שכן התוצאה של 1:612 הינה בדיוק של 70% מקסימום! הזמן האופטימלי לדיקור מי שפיר הינו בין 16-20 שבועות הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
משה01/11/2009עד כמה שידוע לי דיקור מי שפיר עלול להוביל להפלה, כדאי לשקול זאת היטב!. מזל טוב! משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדי ראשמעיין29/10/2009
שלום, בסקירה מוקדמת היחס בין BPD לOFD היה 85.5% ובסקירה המאוחרת ירד ל-66%. היקף הראש תקין אבל הבנתי שזה מבנה ראש דוליכוצופלי (אחרי שאמרו לנו הפוך בהתחלה)האם זו נחשבת בעיה וירידה משמעותית ומה עליי לעשות עכשיו? האם יש קשר לכך שהעובר היה במצב עכוז בסקירה המאוחרת? מהי המלצתכם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינבל
פרופ` ישראל מייזנר31/10/2009דוליקוצפליה שכיחה במצגי עכוז, ויתכן וזו הסיבה. אם כמות המים תקינה, ואם אין ל מום בסקירות בעוברך, רוב הסיכויים שהממצא חסר משמעות. בכל מקרה, הייתי מבקש מהרופא המטפל יעוץ ע"י מומחה בתחום האולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתמירי29/10/2009
שלום רב,
במקרה של שאלות על משמעות בדיקות הסקר אתם ממליצים לגשת ליועץ גנטי.
שאלתי היא שיועץ גנטי לוקח את תוצאות סקר שליש ראשון ומשקלל אותה עם סקר שליש שני ויוצא לו סיכון כולל, הסיכון הכולל הוא הכי מהימן או שעדיין יש משמעות גבוהה יותר לכל אחת מתוצאות כל אחת מתוצאות השלישים בנפרד?האם שמקבלים שקלול כולל של שני השלישים הוא המהימן ביותר של הסיכון??
ואם תשובתכם כי השקלול הכולל הוא המשמעותי ועליו יש להתייחס מהי מידת אמינותו?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילי
פרופ` ישראל מייזנר31/10/2009שוב, את התשובה תצטרכי לקבל מיועץ גנטי. זה לא שאיננו רוצים להשיב, אלא שלתשובה יש משמעות פרקטית של כן או לא לבצע דיקור מי שפיר. לכן, היועץ הגנטי הוא הכתובת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל גבוה וראש גדול במעקב גדילהרחליה29/10/2009
שלום רב,
אתמול נעשתה לי הערכת משקל במסגרת מעקב גדילת עובר.
אני בשבוע 35+3 והתוצאות מראות:
BPD 93 ממ מתאים לשבוע 38.3
OFD 116 ממ
HEAD CIR 328 ממ מתאים שבוע38.5
AB.CIR 347 ממ מתאים לשבוע 38.6
יחס HC/AC - 0.94
FEMUR LENGTH-73 מתאים שבוע37.1
גיל הריון US 38.5
הערכת משקל 3450 גר'
הערכת משקל מעל אחוזון 95.
הטכנאית אמרה שהרופא המטפלת חייבת לראות את התוצאות בהקדם האפשרי, אבל הצליחה לקבוע לי תור רק ל- 3.11.09.
האם יש סיבה לדאגה? האם יש חשש שיהיה צורך בניתוח קיסרי?
מדובר בהריון ראשון.
אני בת 25.
הכל נורמלי אצלי ואצל בעלי (גובה אישה 165 גובה הבעל 178, גודל ראש נורמלי)
בדיקת העמסת סוכר היתה תקינה
אשמח לחוות דעתך,
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל''ה
פרופ` ישראל מייזנר31/10/2009ממדי עוברך אמנם גדולים מהממוצע, אך הינם בגדר הנורמה לגיל ההריון. בהחלט יתכן כי העובר גדול מהצפוי, ובל נשכח שההערכה האולטראסונית אינה תמיד מהימנה וקיים בה טווח טעות של עד 20%. עובר גדול, איננו עובר לא תקין. אנו יודעים להתמודד עם לידה של עוברים גדולים , כולל הצורך בניתוח קיסרי במקרים מסוימים. אני משוכנע שהרופא המטפל יוכלך לסייע לך במצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינותמירי29/10/2009
יש לי שאלה, בת 28 וחצי הריון ראשון
פאפא א יצא 1:1800
חלבון עוברי יצא 1:1274
יועץ גנטי שקלל את כל התוצאות יחדיו ויצא 1:6300.
שאלתי היא האם אני עדיין צריכה להסתכל על כל תוצאה בנפרד שכביכול "העלתה" את הסיכון או שמא לאחר שקלול היועץ עליי להסתכל רק על התוצאה האחרונה כמהמינה 1:6300?
מה דעתך על התוצאה?לא ביצעתי דיקור
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילי
פרופ` ישראל מייזנר31/10/2009כיון שכל התוצאות הינן סטטיסטיות, על היועץ הגנטי להסביר מה משמעותן ומהו ה false negative שלהן, מבחינה סטטיסטית. אנא, פני ליועץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה....אפרת29/10/2009
בוקר טוב
ההריון הראשון שלי הסתיים בגרידה בשבוע 9 , לאחר הפלה נדחית (לא הודגם דופק)
ההריון השני הסתיים בלידת ילד בריא ומקסים .
כרגע שוב בהריון , כמעט שנתיים מלידת בני.
ביום שני האחרון , בשבוע 7 בוצעה בדיקת אולטרסאונד ובה נראה שק חלמון ועובר , אך השק היה לא סדיר . כמו כן הדופק היה מאוד איטי (בתחילה הרופא לא הצליח לראות דופק כלל ולבסוף אחרי זמן ממושך ראה דופק איטי מאוד) .
כמו כן , ציין בבדיקה לגבי מי השפיר : מיעוט קל.
התבקשתי לחזור על הבדיקה לאחר שבוע ....
האם לפי אוסף הנתונים (שק לא סדיר , דופק איטי מאוד ועניין מי השפיר ) יש סיכוי בכלל ?
האם ישנה בכלל אפשרות לטפח תקווה ?
מנסיוני המצער עם ההריון הראשון - זה נגמר רע .... וגם אחרי שבוע לא נצפה דופק...
מצד שני , יש לי את כל הסמפטומים שחוויתי בהריון התקין שהוביל ללידת בני : בחילות , הקאות וכולי .... כשבהריון הראשון שנפל לא היו לי שום סימפטומים כלל ....
האם זהו בכלל מדד כלשהו ?
האם ידוע על מקרים בהם כן היתה תמונת מצב לגמרי שונה בבדיקה החוזרת ?
תודה מראש....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת
פרופ` ישראל מייזנר31/10/2009בהחלט יתכן וההריון תקין, אם הינו מעט צעיר מהצפוי (ביוץ מאוחר למשל). בתחילתההריון, תמיד הדופק העוברי איטי יותר והוא עולה במהירות בשבועיים הראשונים של ההריון (מעבר ל 4 שבועות). זאת + הסימפטומים ההריוניים - נותנים סיכוי גבוה שההריון תקין. אנא, המתיני בסבלנות ובהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה... ובשורה!
אפרת03/11/2009פרופ' מייזנר,
תודה רבה על תגובתך המעודדת !
אכן אתמול עברתי אולטרסאונד חוזר ולשמחתי הרבה הבדיקה יצאה תקינה לגמרי !
בברכת יום טוב והמשך המלאכה הברוכה ,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן עובר קטנהליאת29/10/2009
שלום,
אני בשבוע 26+5 , לפני כמה ימים הייתי בבדיקת ביקורת ובאולטרסאונד נצפתה תחילה הבטן של העוברית ככקטנה בשבוע (או אפילו שבועיים), שאר המדדים היו בסדר, כדי לוודא גודל של הבטן ניסה למדוד מעוד זוויות, ובכל זווית הראה מדדים אחרים - 25+2, 24"6 ובמדידה אחרונה 26+1
בסקירת מערכות בשבוע 24 כל המדדים היו תקינים לגמרי
משקל עוברית בסדר, עובר את הקילו לפי המדד של 26+1
בשקלול הסופי יצא שלפי המדדים הגדילה תקינה, אבל אני חוזרת לאולטרסאונד עוד 3 שבועות.
הראש היה יחסית גדול, בשבוע או אפילו יותר אבל אמר שזה בסדר ואמר לנו שהעוברית גבוהה גם.
בסוף הבדיקה אמר שהכול בסדר גמור ושאין לנו סיבה לדאוג, אבל אני שמטבעי חרדתית עוד דואגת קצת...
השאלה היא האם יש סיבה לדאגה, האם לחזור מוקדם יותר לאולטרסאונד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
פרופ` ישראל מייזנר31/10/2009לפי תיאורך, הייתי ממתין לבדיקה הנוספת, ומשווה ביניהן. אם העובר גדל במספר השבועות שעבר בין בדיקה לבדיקה, ככל הנראה, פוטנציאל הגדילה שלו תקין. אם לא - יש לבצע בירור ופני לרופא המטפל בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות שנייה- ממצא במעישני28/10/2009
שלום רב,
אני בשבוע 23+4,הריון שני. אין מומים במשפחה,כל הבדיקות גנטיות יצאו שליליות וכן: טוקסופלזמה ו- CMV, אני בריאה לחלוטין,ווכך גם היה בהריון הראשון. אתמול ביצעתי סקירה שנייה והתגלתה לולאת מעי מורחבת עם פרסטלטיקה בתוכה, ללא עדות לריבוי מים. הרופא רשם (קרוב לודאי ה- TRANSVERSE COLON), המליץ לחזור על אולטראסאונד בעוד חודש, האם עלי לחכות עד אז? מה זה אומר? יש סיכון להריון? אנא תשובות...
תודה,
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
פרופ` ישראל מייזנר28/10/2009לפי תיאורך, יתכן ומדובר בתחילתה של חסימת מעי, ולא מדובר אזי (ברוב המקרים) על מעי גס אלא על מעי דק. קשה לי להתייחס מעבר לכך, ללא צפייה בממצא עצמו. בעיקרון, חסימת מעיים, אם אינה מלווה במומים אחרים בעובר, ובנוכחות בדיקת מי שפיר תקינה - ניתנת לתיקון כירורגי מצויין לאחר הלידה, אך חשובה מכל היא הערכת אולטראסאונד של הממצאים, לללא בדיקה אי אפשר לענות על השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל העוברית שבוע 15 + 5דותו28/10/2009
שלום רב
אתמול עשיתי סקירת מערכות ראשונה ויש לי מספר שאלות
1. אני בשבוע 15 + 5 ומשקל העוברית הוא 122 הרופא לא ציין כלום אך ברצוני לשאול האם היא
לא קטנה מידי?
2. לרוב חברותי הבדיקה הייתה חיצוניצ ואילו לי היתה וגינלית מדוע?
3. האם הבדיקה הייתה אמורה לכאוב כ"כ ? הלחיצות על הבטן עשו לי סימנים כחולים ועד עכשיו
ממש כואב לי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדותו
פרופ` ישראל מייזנר28/10/2009משקל העובר שציינת נחשב לתקין בגיל ההריון בו את נמצאת, גם אם הינו מעט מתחת לממוצע. הבדיקה הוגינלית, נחשבת לטובה יותר כיון שהמתמר הוגינלי מגיע קרוב ביותר לעובר ואין צורך להתגבר על עובי דופן הבטן ועל השומן התת עורי היכולים להנחית את איכות התמונה. אישית, אני משוכנע כי הבדיקה הוגינלית טובה יותר, ולעיתים הלחיצות כואבות ומטרידות ויש להשתדל "ללחוץ" בעדינות. שימנים כחולים בבדיקה הינם נדירים ביותר, ומופיעים בד"כ בנשים עם רגישות יתר לשבירות של נימי דם. בכל מקרה, אני מקווה שהכל יעבור במהרה, ותשארי רק עם הידיעה שעוברך בריא ושלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייועץ גנטימירי27/10/2009
שלום רב בת 28 וחצי הריון ראשון
לאור העובדה כי עשיתי פעמיים חלבון עוברי
פעם בקופה ויצא 1:1270 ופעם תבחין מרובע ויצא 1:6000
פאפ א 1:1800
ולא ביצתעי מי שפיר
הלכתי ליועץ גנטי שישקלל לי את הכל..לאור חרדותיי לקח את הנתןנים ל"חומרה" כלומר את החלבון העוברי שיצא בקופה 1:1274
בסופו של דבר שקלול כולל יצא 1:6300
והוא ציין כי לו היה יכול להכניס לנוסחא את שתי הסקירות שהיו תודה לאל תקינות הסיכון היה אף יותר נמוך ובטח ובטח אם לוקח את התבחין המרובע.
האם אכן עליי להיות רגועה כעת שבידי תוצאה אחת 1:6300(לאור ה"מחמיר") שלא ביצעתי מי שפיר?כי התוצאה הבנתי מאוד מרגיעה....
אנא תשובתך..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת
פרופ` ישראל מייזנר28/10/2009הפורום שלנו הינו פורום אולטראסאונד. את השאחות הקשורות בשקלולים גנטים, רצוי להפנות לגנטיקאי. אין אנו מוסמכים לענות לשאלות כאלו שכן איננו עוסקים בסטיטיסקיקה של הבדיקות ובאורח החישוב הסטטיסטי לתסמונת דאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם אף בשקיפות עורפיתשרון27/10/2009
בשקיפות שעשיתי לא ניתן היה לצפות בעצם אף כי התינוק לא זז מהתנוחה בה היה.
שאלתי היא:
בשבוע 18 או 19 אני עושה אולטראשאונד נוסף, אם יראו בו עצם אף האם ממצא כזה יכול עדיין להעיד על סיכון קטן יותר לתסמונת דאון ? או האם ממצא של עצם אף מעיד על הקטנת הסיכון לתסמונת דאון רק כשזה נצפה בשבועות מוקדמים של ההריון בהם עושים את השקיפות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
פרופ` ישראל מייזנר28/10/2009אי צפיה בעצם האף מהווה סמן לתסמונת דאון ברגישות של 73% בשליש הראשון להריון. איני מכיר עבודות לגבי רגישות סמן זה בהריונות מתקדמים יותר, ומה המשמעות לכך. ידוע כי בתסמונת דאון, עצם האף עלולה שלא להיראות או להריות קטנה מהנורמה. קיימות לכך טבלאות. בכל מקרה, החיזוי של עצם האף לגבי תסמונת דאון אינו 100% אלא 73% בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' שלום
שרון29/10/2009בשקיפות נלא אמר לי ע"י מבצעת השקיפות כי היא לא רואה עצם אף, אלא שהתינוק נמצא בתנוחה מסויימת שבה היא לא יכולה לראות אם יש עצם אף או לא. ניסינו להזיז אותו, אך הוא סירב לזוז ונותר כל הבדיקה באותה תנוחה, שזה לטענתה היא לא יכולה לראות אם יש או אין עצם אף.
האם בכל תנוחה שבה נמצא העובר אפשר לראות עצם אף באולטראסאונד תלת מיימידי במידה והיא קיימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיטל
פרופ` ישראל מייזנר31/10/2009תנוחת העובר בהחלט יכולה להפריע בצפיה. תלת מימיד במקרה זה, אינו יעיל יותר להדמיית עצם האף. הבעייה עם עצם האף, הינה, שהבדיקה אינה חד משמעית, ויש לה false negative סטטיסטי של 27% (זהו מרווח הטעות בבדיקה). הUS לא יכול לתת חד משמעיות לגבי תסמונת דאון, לא בשקיפות ולא ע"י הדמיית עצם האף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב כי כל פעם מדלגים עלי ....שרון24/10/2009
שלום רב,
קבלתי היום תוצאות משוקללות של שקיפות עורפית ובדיקת דם של הטרימסטר הראשון:
גיל הריון: 13+5
PAPP-A MOM 2.54
based on 3588.22 U/ML
HCGI MOM 1.23
based on:82.82 IU/ML
NT MOM FETUS A:0.81
based on:1.6 mm
Down syndrome risk assessment: 1 in 29,000
Trisomy 18 risk: less than 1 in 100,000
מכיוון שהתינוק לא התהפך מהמצב בו היה, לא ניתן היה לבדוק אם רואים עצם אף.
האם בתוצאות כאלו לא מומלץ לבצע מי שפיר? האם 1:29,000 נחשב לסיכוי נמוך מאוד?
היכן ניתן לראות מה טווח הנורמה של בדיקות הדם? לא הצלחתי למצוא ואין לי כל מושג מה המספרים שהתקבלו אומרים מבחינת הטווח שרצוי שיצא.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
פרופ` ישראל מייזנר28/10/2009התוצאות הסטטיסטיות שאת מציינת לגבי הסיכון לתסמונת דאון וטריזומיה 18, הינן מצוינות, עם סיכון קטן ביותר. את שיקלול בדיקות הדם צריך לקבל מן המעבדה בהן הן נערכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליה אחת/ שק אחדשפרה24/10/2009
שלום!
מה ההסבר לכך שעד שבוע 9 ראו ב-US שני עוברים בשני שקים: two separate sacs.
וב-US של שבוע 10 וכמה ימים רואים שני עוברים בשק אחד עם שליה אחת ומחיצה ברורה בין העוברים?
האם עד שבוע לפני זה יכול היה להיראות כשני שקים נפרדים ועכשיו רואים יותר ברור שק אחד? האם זה הגיוני?
האם זה אומר משהו לגבי העוברים באם הם זהים או לא זהים בהכרח?
יש לציין שזה לאחר ICSI, והוחזרו 3 עוברים.
תודה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודית
פרופ` ישראל מייזנר28/10/2009קשה להבין את הממצאים. בהריון מרובה עוברים, אם יש שני שקים נפרדים, לא הגיוני כי יהפכו אח"כ לשק אחד עם שני עוברים ושיליה אחת - מה שמצביע על תאומים זהים מונוכוריונים ביאמניוטים. עצתילך - פני למומחה בUS שיעשה לך סדר ומוקדם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאומים מונוכוריונים מונואמניטיים
אורלי23/07/2010שלום
אני בת 25 בשבוע ה7.2, נראה באולטרסאונד ראשוני שק אחד עם שני עוברים ללא מחיצה מבינהם , הופנתי לאורטרסאונד US לעוד אבחנה.....
האם ניתן לקווות שיש אפשרות לכך שתיהיה מחיצה בניהם ?
האם ייתכן כי מכיוון שאלו הם שבועות ראשונים אז לא נראית כלל המחיצה?
אשמח לתשובה מודאגת מאוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב כי לא ענו...מאיה24/10/2009
שלום רב,
שבוע 30+1 , בבדיקת טכנאית אולטראסאונד יצאו המדדים האלו:
BPD 76ממ מתאים לשבוע - 30+4
HC 285ממ מתאים לשבוע - 31+4
AC 252ממ מתאים לשבוע 29+0
פמור- 57ממ מתאים לשבוע 29+6.
המשקלים יצאו 1462 או 1457 לפי החישובים השונים.
חשוב לי לציין כי לפני שבועיים עשיתי מעקב אצל הרופא שלי ובמכשיר שלו ובבדיקה שלו כל המדדים הנ"ל יצאו בדיוק לפי שבוע 28+0 יומיים פחות או יותר והמשקל יצא 1200 בשבוע 28+0 כאשר גודל היקף הבטן 230ממ. שאלתי היא האם תקין הנ"ל? כי היקף הראש יצא גדול יותר והבטן קטנה יותר בשבוע?
וכיצד יש סטיות כל כך שונות בתוך שבועיים והאם יש צורך במעקב תכוף יותר????? האם ללכת לרופא בדחיפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
פרופ` ישראל מייזנר28/10/2009למרות שהמדדים מראים על גיל הריון של שבוע יותר או פחות, הם בטווח הנורמה לגיל ההריון, וסטיות כאלו הינן נורמליות. אין צורך במעקב תכוף, אלא בבדיקת US חוזרת לאחר שבועיים לראות כי העובר גדל כיאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליה מורחביםענבל24/10/2009
דר' שלום
לעובר זכר, בבדיקת האולטרסאונד בשבוע 32 נצפו התוצאות הבאות:
אגן כליה ימין 13 מ"מ, אגן כליה שמאל 10 מ"מ
שלפוחית מלאה. כמות מי שפיר תקינה.
בבדיקה בשבוע 34 ניצפו התוצאות הבאות:
אגן כליה ימין 14 מ"מ, אגן כליה שמאל 12 מ"מ
וכן:
Both renal pelvises and calyces are dilated... the bilateral ureters are dilated either.
כמות מי שפיר: 107מ"מ וכן שאר הפרמטרים בסריקה תקינים.
בדיקות מי השפיר ושקיפות עורפית תקינות.
מעקב ההריון מתבצע בסין ולכן אשמח לחוות דעתך הנוספת.
1. האם זוהי החמרה במצב? האם אלה ערכים גבוהים מהנורמה?
2. האם עלולה לרמז על מום בכליה?
3. ההמלצה היא לעקוב, אך האם סביר שמכאן ועד הלידה תהיה ירידה בערכים והעניין יסתדר?
4. האם תמליץ על בדיקות נוספות? או מתי כדאי לערוך אולטרסאונד נוסף?
5. מה הסיכוי ללידה מוקדמת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבל
ד''ר ראובן שרוני24/10/2009שלום ענבל,
המקרה שלך ודאי כלל גם יעוץ גנטי ויעוץ נפרולוג (רופא כליות) ילדים
לאור מכלול השאלות שלך יש מקום ליעוצים חוזרים, מסודרים בפגישות בהן תקבלי תשובות לשאלותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)