מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש סיכוישרה30/12/2009
שלום
אני בשבוע השישי ולפני שבוע התחילו דימומים הלכתי לרופא אמר שזה בסדר וכבעבור יומים היו יותר ויותר עד לקרשי דם הייתי במיון ועדיין יש שק הריון אבל עדיין ללא דופק הלכתי שוב לרופא והדימום פחת אבל עדיין לא נמצא דופק הרופא טוען שזה הריון אינו תקין שמתחלה הוא זה היה נראה כך, אמרתי עם אני יכולה להשאר עוד קצת לקוות שיהיה דופק אמר שאין בעיה אבל שאני לא יצפה להרבה ובטא שלי 15000 אוף... יש סיכוי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרה
ד''ר ראובן שרוני02/01/2010שרה שלום,
ברמה זו של בטא יש לראות דופק (אני מבין שגם קוטב עוברי לא נראה) ואם לא נראה קרוב לודאי מדובר על הריון לא תקין. יש מצבים נוספים בהם בטא יהיה ברמה זו ללא דופק בעובר. הסבר מפורט על ידי הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי הריון??ליאורה30/12/2009
בוקר טוב לכולם,
זו פעם ראשונה שאני משתתפת בצורה פעילה בפורום ואני מקווה שהוא יעזור לי להבין יותר ולסדר
בצורה טובה יותר את עודף המידע שברשותי.
תאריך ווסת אחרון 1.12.09-
בדרך כלל מקבלת ווסת כל 24-30 יום(30 יום זה דיי נדיר אבל קרה פעמיים בשנה האחרונה).
אני מנסה להיכנס להריון,לפני כשבוע 24.12.09 התחיל דימום חום שנמשך מספר ימים ונראה כמו הימים האחרונים של הווסת מלווה בכאבי בטן קלים,ביומיים האחרונים הדימום מעט גבר ונהיה בצבע אדמדם יותר אך עדיין לא כמו דימום של ווסת רגילה אצלי. ביצעתי בדיקת הריון ביתית אשר תוצאותיה חיובית כלומר מראה הריון. לאחר כיומיים-שלושה מביצוע הבדיקה הביתית ניגשתי לרופא אשר בדק אותי ולא ראה הריון כלל,למרות זאת שלח אותי לבדיקת דם היות והוא טען שייתכן שיש הריון אך בגלל זעירותו לא ניתן לזהות אותו עדיין באולטראסאונד.
האם ייתכן מצב כזה שלא ניתן לזהות הריון בשבוע 3-4? בגלל היותו מוקדם?
הדימום הקל נראה לרופא כדימום של ווסת.
בדיקת הריון ביתית אמינה? אם כן בכמה אחוזים? תוצאותיה יכולות להיות משובשות עקב בעיה כלשהי?
בנוסף מזה כשבועיים וחצי אני מרגישה גודש בחזה מעבר לתחושה המוכרת בווסת,נקודות לבנות סביב הפיטמה,עייפות בלתי מובנת.
בינתיים ביצעתי בדיקת דם ואני ממתינה לתוצאותיה אבל אני דיי במתח ואשמח לקבל תשובה לשאלות שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאורה
ד''ר ראובן שרוני02/01/2010שלום ליאורה,
רב הערכות לבדיקה ביתית אם נעשתה כראוי מדויקות בלמעלה מ 90%
בדיקת הדם אכן מדויקת יותר ותתן תשובה ברורה לגבי קיום הריון
עד שבוע 4-5 של ההריון לא ניתן לאבחן את קיומו באולטרה סאונד ברוב המקרים
עצתי היא לחכות לבדיקת הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלייהרחלי29/12/2009
דוקטור שלום,
אני בהריון שני,בת 40. אני בשבוע 17,לפני שבוע ביצעתי סקירה מוקדמת. שקיפות אורפית הייתה תקינה לחלוטין, עובר זכר. ובסקירה נצפה אגן כליה אחת ברוחב 2 ממ ואגן כליה שנייה 3.5 ממ. הרופא שלי,הסביר שכרגע אין סיבה לדאגה וציין שרק צריך להיות במעקב ונראה מה קורה בסקירה המורחבת. בסקירה הכל היה תקין פרט לכלייה.
אני מבקשת לדעת אם באמת אין לי מה לדאוג.... מה זה אומר אגן כליה ברוחב 3.5? בכל אופן אני אעשה דיקור מי שפיר,אני מבקשת שתסביר לי מה זה אומר?
בתודה,
רחלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחלי
ד''ר ראובן שרוני02/01/2010שלום רחלי,
רוחב האגן נחשב כתקין. לעיתים הוא גדל יותר בהמשך ההריון ואז יש לבצע בירור שכולל מעקב אחר מבנה ותפקוד הכליות
בכל מקרה בסקירת המערכות המאוחרת שבוע 22-24 אגני הכליות נבדקים בכל הריון וכן גם בהריון שלך. בשלב זה אין צעדים מיוחדים שעליך לבצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חלבון עוברי ומי שפירסיגל29/12/2009
שלום,
יש לי תור למי שפיר ל 7.1.2010 (אל פרופ' מייזנר..)
זה יוצא בדיוק בשבוע 17+1
התור לחלבון העוברי הינו ב 5.1.2010 כלומר שבוע 16+6, שאלתי האם זה תקין? על אף שעדיין אינני בשבוע ה 17? (גבולי..)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
פרופ` ישראל מייזנר02/01/2010את בדיקת החלבון העוברי מבצעים בין 16-18 שבועות הריון. התאריך שלך מצוין שכן מה שחשוב הוא שבדיקת הדם תתבצע טרם דיקור מי השפיר. לכן, אם היא תתבצע כפי שאת מתארת, הרי זה בזמן האופטימלי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין העוברע28/12/2009
ערב טוב.
ביצענו אתמול סקירת מערכות מוקדמת.
בסקירה יצא ברוך השם שהכל תקין.
הרופא טען כי מין העובר הוא נקבה והראה לנו את מין העובר בתלת מימד, ובתמונה נראה באיבר המין למטה בליטה די גדולה כששאלתי את הרופא מה זה הוא טען שזה לא משהו רציני ואם זה היה איבר של בן הבליטה(ממש כמו שפיץ של איבר מין זכרי) הייתה גדולה יותר.
יצויין כי בתמונה לא נראיים שפתיים של האיבר של הנקבה.
האם ייתכן כי ישנה בעייה באיבר המין?
האם הגיוני בליטה כ"כ גדולה באיבר המין הנשי?
האם ייתכן כי הרופא טעה?
אודה לתשובה,
ע....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל ע'
פרופ` ישראל מייזנר29/12/2009קודם כל כולנו בנ י אדם ויכולים לטעות. יש הבדל עצום בין מה שאת רואה לבין מה שהרופא רואה וצריך לראות. רב הסיכויים, בהנחה שהרופא מיומן דיו, שאין טעות במין העובר. באיבר מין של נקבה בשבוע 15, לא רואים את השפתיים, ולכן סימכו על הרופא, או פנו ליעוץ נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד פעימת לבליאת28/12/2009
שלום לכולם ,
רציתי לדעת האם אפשר לבדוק הריון בוודאות בשבוע 7-8 ללא אולטרסאונד? האם ניתן לעשות זאת ללא בדיקה וגינלית אלא חיצונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
פרופ` ישראל מייזנר29/12/2009בבדיקת דם או שתן להורמון hCG ניתן לחשוד בנוכחות הריון. על מנת לוודא קיומו ומיקומו - אולטראסאונד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי אולטרסאונדיםמעיין28/12/2009
שלום, אני בשבוע 33. בהריון עברתי המון אולטרסאונדים עקב המטומה, היפרדות שליה, צירים מוקדמים (בדיקות צוואר), הפלות שעברתי בעבר ,לדעתי- בסביבות 30 אולטרסאונדים כולל בדיקות מעקב וסקירות.
פתאום עלה בי חשש שזה השפיע על העובר? האם יכול להיות קשר בין מומים והפרעות קשב לריבוי אולטרסאונדים? אני חוששת שפגעתי בעובר שהסכמתי לכל הבדיקות האלו כי בדיעבד הכל בסדר .
מה ידוע לכם?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
פרופ` ישראל מייזנר29/12/2009בפעם המי יודע כמה, אני יכול להרגיעך, כי עד כמה שהרפואה יודעת עד היום, אין בבדיקות האולטראסאונד נזק מצטבר לעובר. יולדות היום נשים, שעברו בהיותן עובריות אולטראסאונד, ללא כל בעיות. כמובן, כמו כל דבר בחיים, לא רצוי להגזים, ולעשות את הבדיקות באינדיקציה רפואית. ערך הבדיקה עולה על הסיכון העתידי שאולי יגרם עוד מי יודע כמה שנים. אלו גם המלצות איגודי האולטראסאונד ברחבי העולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריון מאוחרת עקב טרנסלוקציהליאת28/12/2009
בצער רב הפסקתי שבוע שעבר את ההריון שבוע 36, לאחר שבמי שפיר מאוחר התגלתה לעובר טרנסלוקציה 22 ו11 מאוזנת אומנם בבדיקת קריוטיפ להורים נמצא כי אף אחד מאיתנו לא נושא את הטרנסלוקציה , בוסף לטרנסלוקציה היה ממצא באולטרסאונד של עצמות ארוכות קצרות בשבועיים חלק שלושה מגיל ההריון ולכן השילוב של השניים הוביל להחלטה להפסקת ההריון.
שאלתי היא כזו, כעת אנו יכולים לנסות מחדש לגמרי?כלומר לאחר מחזור ראשון ניתן להיכנס להריון נוסף?כי אנו מאוד רוצים הריון תקין, לכפר על מה שעברנו.
האם מצב כזה נדיר בו העובר פיתח את הטרנסלוקציה לעצמו היא פשוט תקלה חד פעמית של הטבע?מה גרם לה?
האם יש סיכון כלשהו בהריון הבא או שהוא אמור להיות בע"ה תקין לגמריללא שום קשר?אני מפוחדת מאוד, יש חלילה וחס איזה סיכון שוב לזה?
שאלה נוספץ האם לאחר ביצוע ההפסקת הריון והלידה אתה ממליץ כעת שאקח ךפני הריון הבא חיסון שפעת חזירים לפני כניסה להריון הבאה למרות שגופי חלש יחסית אחרי הלידה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
פרופ` ישראל מייזנר29/12/2009צר לי על המקרה, אך הבעייה מוכרת. יהיה זה לא רציני, לדון בעניינך בפורום. עלייך לפנות לייעוץ גנטי רציני טרם כל הריון, ולתכנן את הריונך לפי סוגי הבדיקות אותן תצטרכי לעבור. אם מדובר, רק במי שפיר, תוכלי, כמובן, להרות ללא שיהוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיצה ברחםכהן אתי27/12/2009
אני נמצאת בשבוע 15+3 להריון היום ביצעת סקירה ראשונה והרופא אמר לי כי נראתה מחיצה
ושאין לי מה לדאוג לא משהו שאמור להשפיע על מהלך ההריון.
למעט ממצא זה הכל תקין .
האים אכן אין לי מה לדאוג ???איך נוצרת פתאום מחיצה ברחם האם יכולה להעלם פתאום ???
אנא תשובתכם .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
פרופ` ישראל מייזנר29/12/2009מחיצות קיימות לעיתים ברחם, ולא כאן המקום לפרט כיצד נוצרו. בכל מקרה, אם אברי העובר הודגמו תקינים בסקירה, והרופא הרגיע שהעובר תקין - מחיצות בד"כ אינן גורמות להפרעות במהלך ההריון, ורצוי מעקב אולטראסאונד בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדו גולף בלב העובררוני27/12/2009
אני בת כמעט 38 ונמצאת בשבוע 14+5 להריון לאחר IVF
ביום שישי ביצעתי סקירה מוקדמת ובמהלכה נראה כדור גולף בחדר השמאלי של לב העובר
כל שאר הדברים נבדקו ונשללו.
בשקיפות התקבלה תוצאה משוקללת (גיל, שקיפות ובדיקת דם) של 1:6500.
האם להלחץ?
האם מומלץ אקו לב? או יעוץ גנטי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
פרופ` ישראל מייזנר29/12/2009אין סיבה להלחץ. בעבר, ממצא זה נחשד לסמן לתסמונת דאון, מה שנשלל בעבודות עדכניות. אין סיבה לבצע אקו-לב עובר בנוכחות סקירה תקינה של הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רוני29/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי להודות ולשבח- פרופ' ענתבירונאל27/12/2009
ביום חמישי האחרון ביצענו סקירה מורחבת אצל פרופ' אייל ענתבי במכון מורן באשדוד.
קיבלנו עליו המלצות חמות מהמון נשים באזור אשדוד והסביבה,
הוא ביצע סקירת מערכות מורחבת לאחר שביצענו אחת כזו בקופ"ח וקיבלנו תשובה מדאיגה(כזו שהדירה שינה מעינינו).הבדיקה בוצעה בתלת וארבע מימדים כך שניתן לאפיין את הבעיות שהועלו בצורה מדוייקת יותר.
בסקירה (שארכה יותר ממחצית השעה) הוא נתן פרופורציות אחרות למהות הבעיה וציין כי היא גבולית- לצורך העניין , היתה בעיה בחדרי מוח מורחבים,
הוא הרגיע אותנו לאין שיעור, אדם נהדר, נעים הליכות, טונציה מרגיעה ונתן לנו הסבר מעמיק לכל שאלותינו-והיו כאלו המון.
חייב בשבחו,ממליץ בחום(תשלום מסופסד ע"י קופ"ח כמעט מלא).
תודה אדם מקסים.
רונאל נתנ-יה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונאל
פרופ` ישראל מייזנר29/12/2009יישר כוח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מרוצה בכלל... !!!
הריונית18/07/2010טוב אני ממש לא ממליצה ...
אני כבר פעמיים הייתי אצלו (לא מרצון ) בפעם הראשונה בדיקה של 50 ד'ק עפ" הסבר של הפקידה בטלפון הפך לבדיקה של 25 ד'ק .. וזה לאחר המתנה של שעה ב11 בלילה !!! והם אפילו לא טרחו להודיע , דבר שידעו עליו כמה שעות מראש !!
ללא הסברים וללא שום חיוך כל הבדיקה !! ... כל מידע היה צריך להוציא ממנו .. לא נתן פרטים ולא היה ממש נחמד ..
דיסק לא היה לו בגלל זה הייתי צריכה לבוא בפעם השניה !!! ... וגם בקושי תמונות ... ולא ברורות ...!!
גם בפעם השניה איחור של מעל שעה !! ... תתפלאו אבל בחצות ..
בקיצור אני ממש לא מרוצה ולא ממליצה ..
בטלפון הם נחמדים .. זה כנראה התרגיל !! ואין שום הצדקה לא ליחס ולא למחיר !!!
אבל זו רק דעתי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשבחים לפרופ' ענתבי!
מיכל שפירא23/03/2011ביקרנו אצל הפרופ'-אייל ענתבי לפני כחודש בקליניקה החדשה שלו במגדלי K באשדוד, קיבלנו יחס מדהים מהמזכירה שלו, הסבר מעמיק,סבלנות ונכונות לענות על כל שאלותינו(והיו כאלו המוןןן!!),למרות השעה המאוחרת יחסית 22:00 בלילה, הפרופ' קיבל אותנו בחיוך רחב, היה נכון לענות על כל שאלותינו ברוגע ובטונציה שהשרתה עלינו נינוחות מדהימה! בהקשר לסקירת המערכות שלשמה הגענו, הסכים לעבור על בדיקות קודמות וכן ציין שישמח! לראות את כל הבדיקות במהלך ההריון -כשירות ובשמחה!!, יצאנו משם אחרי כמעט שעה של תור,חשנו ממש יחס של VIP, וכל זאת הסתכם בסה"כ פחות ממאתיים ש"ח בלבד!!!
ממליצה בחום לתושבות הדרום(אנו הגענו מרמת גן).
תודה לך אדם ורופא בחסד עליון!!
מיכל שפירא(שבטוח תשוב אליך גם בהריון הבא!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת עורפיתסיגל27/12/2009
שלום,
לאחר ביצוע סקירה מוקדמת טוען הרופא כי הכל תקין אולם נמצאה בצקת עורפית בעובי 5 מ,מ בעורף העובר, הרופא המליץ על דיקור מי שפיר וחזר ואמר כי הסיכוי לעובר בריא הוא 99%- מכיוון שמדובר בסמן אחד בלבד..האם אכן כך? אם כן מדוע בספרות המקצועית ממצא שכזה מכונה סממן קשה?
אודה לכם על תשובתכם אני מאוד לחוצה ומודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
פרופ` ישראל מייזנר29/12/2009עיבוי עורף העובר הינו סמן חשוב לחשד לתסמונת דאון. יש מקום ליעוץ גנטי לגבי דיקור מי שפיר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירהילי25/12/2009
שלשום ביצעתי בדיקת מי שפיר בתל השומר.
בתחילת הבדיקה ועד להחדרת המחט הרופא צפה באולטרסאונד. לאחר החדרת המחט, האולטרסאונד כבה ולא ניתן היה לצפות במהלך השאיבה.
האם יכול להיווצר מצב שבזמן השאיבה העובר זז לכיוון המחט ונפגע?
קראתי שהבדיקה כולה נעשית בפיקוח של אולטרסאונד עד להוצאת המחט. מדוע אצלי זה לא היה כך?
אני מאוד מודאגת וחוששת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילי
פרופ` ישראל מייזנר29/12/2009כל מקום נוקט בשיטת בדיקה משלו, כולל שאיבה לא תחת בקרת אולטראסאונד. לגבי המקום בו בצעת, זוהי כנראה הדרך הנקוטה בידיהם, ותצטרכי לשאול אותם את שאלותייך. בתיאוריה, כמובן שתזוזת העובר יכולה לגרום לו לנדקר, אך זה נכון עם או ללא הדגחת אולטראסאונד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרהסאונד ראשונהאור24/12/2009
שלום,
היום עשיתי בדיקת אולטרהסאונד ראשונה אני בשבוע 5 + 4 ימים
ראו שק הריון בגודל 9 מ"מ
עדיין לא נראה קוטב עוברי
האם זה תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
פרופ` ישראל מייזנר29/12/2009בשלב כה מוקדם, כל יום משנה את התמונה, ולכן הממצא יכול להחשב בהחלט לתקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגן הכליהלינה24/12/2009
עשיתי סקירת מערכות מוקדמת בשבוע 15+3 נמצא הרחבת אגני הכליה דו צדדית 4מ"מ אצל עובר זכר. האם יש מקום לדאגה? מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מנסיון
טלי24/12/2009רק רציתי להגיד לך שאם זה הממצא היחיד. אין סיבה לדאגה, בהנחה ששאר הבדיקות תקינות.
אצלי שניים מילדיי היו עם אגן כליה מורחב.
אגב, זה נפוץ יותר אצל זכרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללינה
פרופ` ישראל מייזנר29/12/2009בהרחבה כזו,ף רצוי לשקול דיקור מי שפיר. פני ליעוץ גנטי תואם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)