פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עובר קטן..מחכה לתגובה(-:
    עדן
    06/01/2010

הי
    אני לא יודעת מה לעשות עם הנתונים
    ראש העובר קטן
    והמדדים הכללים מראים הבדל של מעל 2 סטיות תקן
    אני חוששת לCMV או לבעיה עם עורקי הרחם או חבל הטבור
    מה עוד לבדוק
    אני בשבוע 30 והתוצאות מתאימות לשבוע 28
    האם יש קשר לאנטיביטיקה שלקחתי בעקבות דלקות חוזרות בשתן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עובר קטן..מחכה לתגובה(-:

הוספת תגובה

• לעדן

ד''ר ראובן שרוני
    08/01/2010

שלום עדן,
    אינני מודע לבדיקה המפורטת אך אני מבין שמדובר על הפרש של שבועיים בין גיל ההריון ע"פ וסת אחרון לבין גיל עֻ"פ אולטרה סאונד.
    לא נראה לי שהפרש של שבועיים יראה הבדל מעל שתי סטיות תקן בשבוע 30
    לא מתאים לאנטיביוטיקה ש"מותר בהריון"
    בשאלה של מה יכולה להיות האבחנה ואיך מתקדמים לקראתה (איזה בדיקות לבצע), ממליץ על יעוץ גנטי מוסדר במקרה זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל שק הריון
    ג'יין
    06/01/2010

שלום רב
    האם יש משמעות לגודל שק הריון ביחס לגיל העובר?
    אם לפי האולטראסאונד גודל העובר התאים לשבוע 9+5 וגודל השק לשבוע 7+4 בלבד
    האם יש צורך במעקב צמוד יותר? לעשות שוב אולטרא סאונד?
    זהו הריון שני לאחר הריון שהסתיים בהפלה נדחית
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גודל שק הריון

הוספת תגובה

• לג'יין

ד''ר ראובן שרוני
    08/01/2010

ג'יין שלום,
    יש משמעות לגודל שק ביחס לשבוע ההריון אך יש לזכור שמדובר על תחום וכככל הנראה דובר על הממוצע (אחוזון 50)
    הייתי מבצע מעקב ונראה לי שבדיקת השקיפות בשבוע 12 לערך תהווה בדיקת מעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח US
    שפרה
    05/01/2010

שלום רב,

הריון תאומים, שבוע 10 + 6 ימים. עובר אחד כנראה עובר תהליך של ספיגה- אין עדות לדופק, ומימדיו קטנים יחסית לשבוע ולעובר השני. העובר השני מתפתח מתאים לשבוע ב"ה!

מופיע שלעובר שגדל תקין יש 0.8 מ"מ nuchal translucency. האם זה נחשב לתקין?

מאיזה שלב אמורים לראות את עצם האף אפילו רק התחלה?

הערכים שלו-

CRL=39.5 MM

האם יש סיכוי שלעובר השני, שנראה כעובר תהליך ספיגה יופיע דופק וימשיך להתפתח?

מה ההשלכות של הספיגה על העובר השני?

בברכת לילה טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפענוח US

הוספת תגובה

• ליסכה

ד''ר ראובן שרוני
    08/01/2010

שלום יסכה,
    מדדי השקיפות העורפית תקינים לעובר המתפתח
    תלוי מה ההפרש בין העוברים ושבוע ההריון. קרוב לודאי שבשבוע זה בעובר שכפי שתארת עבר ספיגה ואין דופק - אין סיכוי להופעת דופק כפי שודאי נאמר לכם
    עצם אף ניתן כבר לראות
    בהנחה שמדובר בתאומים לא זהים, קרוב לודאי שתהליך ספיגה טבעי שעבר העובר האחד אינו משפיע על ההריון של השני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר בשבוע 23
    רעות
    05/01/2010

אתמול ערכתי סקירת מערכות שניה אני בשבוע 23 . נאמר לי כי יש לי ריבוי מי שפיר AFI 25 . מעבר לזה הסקירה היתה תקינה כמו כן גם שקיפות עורפית וחלבון עוברי היו תקינים.
    הומלץ לי לעשות העמסת סוכר, מה שממילא אעשה בשבוע הבא וכן לפנות ליעוץ גנטי.

האם ישנו סיכון גבוה?

האם למישהו יש המלצות נוספות אני נורא לחוצה

לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי מי שפיר בשבוע 23

הוספת תגובה

• לרעות

ד''ר ראובן שרוני
    08/01/2010

שלום רעות,
    הבדיקה מראה שריבוי המים הינו קל (תקין עד 24)
    בהנחה שכל מהלך ההריון היה תקין כולל שקיפות, שתי סקירות וסמן משולש (חלבון עוברי) - הסיכון הינו נמוך לבעיה
    מה שהומלץ הינו המקובל במקרים אלה וברוב המקרים המשך ההריון יהיה תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי שפיר והפלה
    סיגל
    05/01/2010

היי
    יש לי תור למי שפיר בעוד כיומיים, אני אהיה בשבוע 17+5
    אני מבצעת את הבדיקה בשל ממצא של בצקת עורפית בעובי 5 מ"מ בסקירה המוקדמת.אני מתלבטת האם לבצע את בדיקת הפיש (לקבלת תשובות מהירות יותר ), הסיבה העיקרית להתלבטות היא מכיוון שבמידה ויש לבצע הפלה הבנתי כי עד שבוע מסויים ניתן לבצע גרידה ומשבוע מסויים ואילך מדובר כבר ממש בלידה..מהו בעצם השבוע ממנו כבר לא ניתן לבצע גרידה?
    אודה על תשובתכם המהירה!!

לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר והפלה

הוספת תגובה

• לסיגל

ד''ר ראובן שרוני
    08/01/2010

סיגל שלום,
    אני מבין את המצב בו את מצויה
    צורת הפסקת ההריון (גרידה מול לידה) תלויה בבי"ח הספציפי בו נעשית
    ולכן הגבול אינו קבוע ונע בין 15 ל 22 שבועות
    כדאי לזכור שבדיקת הפיש אליה התכוונת כנראה, מזהה חלק מסוים מן הבעיות שעלולות להיות קשורות לממצא של שקיפות עורפית מעובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה שבוע עושים סקירה מוקדמת ?
    אמיר
    05/01/2010

שלום רב
    רציתי לדעת מה חלון הזמנים לסקירת מערכות מוקדמת.
    ובאיזה שלב בחלון זה הכי כדאי לבצע את הסקירה ?
    תודה

הוספת תגובה

• לאמיר

ד''ר ראובן שרוני
    08/01/2010

שלום אמיר,
    בין 14-16 שבועות
    בכל שלב בתחום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סיסי שליה
    גלית
    04/01/2010

שלום,
    אני נמצאת בסוף השבוע ה - 9 להריוני וקבעתי תור לבדיקת שקיפות עורפית בסוף ינואר, כך שתצא בשבוע ה - 11 וחצי.
    שאלתי את הרופא שלי האם כדאי לעשות גם בדיקת סיסי שליה (בין השבוע ה 11 - 13) והוא אמר שבשום פנים ואופן אין צורך וכי בדיקה זאת מסוכנת. לדבריו, לפי בדיקת השקיפות עורפית נדע אם אצטרך גם מי שפיר.
    האם הוא צודק? האם בדיקת סיסי שליה אכן מיותרת??

המון תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סיסי שליה

הוספת תגובה

• שלית

ד''ר ראובן שרוני
    08/01/2010

שלום גלית,
    על ידי הקדמת ביצוע השקיפות העורפית, יש מצב שבאם תזדקקי לבירור כרומוזומלי של העובר עדיין תוכלי לבצע סיסי שליה
    יש מצבים שבדיקה זו הינה מוצדקת
    אם נאמר גילך הינו מתקדם, הייתי שוקל הקדמת השקיפות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרא סאונד ראשון מבקשת תשובה דחוף
    כינרת
    04/01/2010

אולטרא סאונד ראשון - אני בשבוע שמיני (מחר) עשיתי אולטרא סאונד ראשון ורשום
    באבחנה אזור אקוגני !! נורא מבהיל אותי מה הפירוש לזה ???
    וקבעו לי אולטרא סאונד בעוד חודש מהיום האם זה בסדר או שכדי לעשות יותר מוקדם ?
    אני ממש מפוחדת !!!!
    אודה לתשובתך !

הוספת תגובה

• לכינרת

ד''ר ראובן שרוני
    08/01/2010

כינרת שלום,
    איננינ יודע באיזה מקום היה הממצא אבל אם מחוץ לגוף העובר אפשרות באה בחשבון היא דימום ישן. אם זו האבחנה - המעקב קרוב יהיה תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה הרגעת אותי אשמח לעדכן אותך

כינרת
    12/01/2010

בהמשך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת אגן כיליה
    שירה 3
    03/01/2010

שלום רב, אני בהריון בשבוע 22.5, ביצעתי היום סקירה מורחבת שהייתה תקינה כולה מלבד בכליות שרשום הרחבת אגן כליה ימנית 6.2 מ"מ, הרחבת אגן כליה שמאלית 6.2 מ"מ. מעבר לזה רשום שאין הרחבה של גביעיים הפרנכימה שמורה וכיס שתן הודגם תקין. שאר הסקירה תקינה לחלוטין. יש לציין שביצעתי מי שפיר עקב גילי שהתשובה שהתקבלה תקינה לחלוטין. הרופא ביקש שאחזור לסקירה מכוונת לכליות בעוד 6 שבועות. הרופא טוען שככל הנראה זה שום דבר והערך גבולי אך עדיין אני ממש לחוצה. מה דעתך? מה יכול לגרום לזה? מה יכול להיגרם מזה? מה בכלל הבעייה? אודה לתשובה מהירה . תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת אגן כיליה

הוספת תגובה

• אגני כלייה

ד``ר רון ברדין
    03/01/2010

שירה שלום רב
    אני בהחלט מסכים עם תשובתו וגישתו של הרופא שבדק אותך. ראשית הרחבה גבולית בלבד לשבוע זה במיוחד נוכח היעדר מימצאים חריגים אחרים במערכת השתן ו תוצאות דיקור מי שפיר תקינים.
    הגישה הזהירה בהחלט עדיפה ולכן הומלץ שתחזרי על הבדיקה כעבור מספר שבועות על מנת לוודא שאין דינמיקה לרעה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בסקירה מורחבת
    הריונית
    03/01/2010

שלום רב,

אני בשבוע ה-24 להריוני.
    במהלך הסקירה המורחבת שביצעתי, התגלה persistent right umbilical vein.
    עשיתי בדיקת מי שפיר וממצאיה היו תקינים.
    הייתי שמחה לדעת מה המשמעות של הממצא הזה בכלל, הן לגבי העובר והן לגבי הילוד שהוא יגדל להיות, בעזרת השם? האם יש בדיקות נוספות שכדאי שאעשה? האם כדאי לעשות סקירה שלישית?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בסקירה מורחבת

הוספת תגובה

• להריונית

ד``ר רון ברדין
    03/01/2010

שלום להריונית
    החיים האמבריונליים המוקדמים מתחילים עם 2 ורידי טבור כאשר אחד מהם מתנוון . לרוב הימני. לעיתים השמאלי מתנוון ולא הימני. ההשלכות מהידוע בספרות שוליות . בחלק מהדיווחים הומלץ ביצוע דיקור מי שפיר בדיקה ש ביצעת ונימצאה תקינה. בנוסף ממליצים ביצוע אקו לב עובר . אם סקירות המערכות תקינות הרי שלא צפוייה בעייה בדר"כ
    ממליץ שבתיאום עם רופא נשים מטפל תופני להשלמת אקו לב עובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרימסטר שלישי
    מאיה
    03/01/2010

אני בהריון תאומים, שבוע 30.
    היום עשיתי US שמדד את משקל העוברים לפי היקף בטן, ראש ואורך הירך (תקין).
    1. האם יש צורך בעריכת אולטרסאונד נוסף למעקב גדילה? אם כן - באיזה שבוע?
    2. האם מדידת אורך הירך מספיקה כדי לגלות מום של גמדות? אם אורך הירך תקין בשלב זה - האם ניתן לשלול גמדות?
    3. האם צריך לעשות גם "סקירה שלישית" לבדיקת המוח והכליות?

לקביעת תור
    סגירה
    טרימסטר שלישי

הוספת תגובה

• לדנה

ד``ר רון ברדין
    03/01/2010

דנה שלום רב
    1. אכן יש מקום ל בצע הערכת גדילה נוספת . אם הנוכחית שביצעת לאחרונה תקינה את יכולה לחזור על ההערכה עוד כ 3-4 שבועות
    2.הסמן הראשון שמעלה החשד לבעייה באורך עצמות הוא אכן עצם הירך. אם ב 30 שבועות אורך הירך תואם גיל הריון הרי שממש לא מתאים לגמדות.
    3. סקירה 3 איננה בדיקה שבשיגרה. בעניין זה ממליץ שתחליטי על פי חושייך ותחושתך . סקירה מלאה קשה לבצע טכנית בעוברים ב 30 שבועות ומעלה. לרוב הערכת המח והכליות אפשרית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה

ד''ר ראובן שרוני
    08/01/2010

שלום דנה,
    1: אם הגדילה תקינה, המשך המעקב הינו ע"י הרופא המטפל. כיון שבתאומים היכולת להעריך גודל הינה מוגבלת יתכן שיפנה אותך להערכת משקל נוספת
    2. ברוב מקרי הגמדות, תהיה הקטנה באורך הגפיים ואף הירך יראה זאת. ככלל, בשבוע זה האבחנה של מום השלד השכיח הינו אכונדרופלסיה אשר מתבטא בקיצור עצמות ארוכות מקורבות קרי הירך והזרוע בעיקר
    3. הרבה אנומליות יתגלו בבדיקת אולטרה סאונד שעברת אך לא כולם. הסיכוי לבעיה נוספת הינו נמוך. בדיקה מפורטת יותר יכולה לגלות עוד פרטים אם כי לא לשלול את כל הבעיות. בכל מקרה ההחלטה היא של בני הזוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה מכוונת למוח העובר
    מימי
    01/01/2010

בשבוע 27 ניגשתי לבדיקה מכוונת למוח ואלו התוצאות:
    החדר הלטראלי השמאלי הודגם כולו הקרן האחורית מלאה ע"י הכורואיד פלקסוס.
    החדר הלטראלי הימני הודגם כולו.
    הכורואיד פלקסוס ממלא את רוב הקרן האחורית, אך רואים נוזל בכמות קטנה.
    הכורואיד פלקסוס בחדר השלישי נראה תקין.
    המרחב התת עכבישי ברוחב תקין. הסוטורות פתוחות.
    מה דעתך? האם זה תקין? האם יש צורך לבצע בדיקת MRI והאם היא נותנת תשובות חד משמעיות?
    אציין שפרט לכך הכל תקין ברוך השם

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה מכוונת למוח העובר

הוספת תגובה

• למימי

ד''ר ראובן שרוני
    02/01/2010

שלום מימי,
    האם הנוזל בתוך החדר? התיאור שלך נשמע תקין ובסיכום הבדיקה הבודק מציין האם היא תקינה
    אינני יודע מה היתה הסיבה לבדיקת המכוונת למוח. האם התבקשת לפנות עם התוצאות לנוירכירורג או נוירולוג?
    MRI מפרט בנושאים עליהם אין מספיק מידע בבדיקת האולטרה סאונד כגון הפרעות נדידת נוירונים
    הסיבות לביצוע MRI הינן מגוונות בין היתר לעיתים מבצעים MRI בתוצאות אולטרה סאונד גבוליות ולעיתים בשל סיפור משפחתי בעבר
    התשובה אם יש צורך לבצע בדיקה זו תלוי בסיבה הראשונית לבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיבה לבדיקה היא הכורואיד פלקסוס

מימי
    02/01/2010

ציינתי מילה במילה את הממצאים
    בסיכום נכתב שהאנטומיה המוחית תקינה לשבוע
    מדגימים כורואיד פלקסוס מאוד מפותח אשר ממלא את כל הקרן האחורית השמאלית ואת רוב הקרן האחורית ימנית.
    ממצא זה נדיר אך במשך השנים ראיתי עוברים עם ממצא דומה שבדיעבד לכך הם בריאים.
    יתר על כן חשבו לציין שלא קיימת פתולוגיה דומה הידועה לי בילודים.
    להערכתי מדובר בואריאנט של הנורמה.
    אלו מסקנות הסקירה המכוונת. הוא לא המליץ לעשות MRI.ואמר שלפני שבוע 30 זה חסר טעם.
    לעומתו הרופא שביצע לי את הסקירה בשבוע 22 ולא ידע להגיד מה משמעות הממצא בכורואיד פלקסוס כן המליץ לעשות MRI.
    כרגע אני לא יודעת מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד ראשון שבוע 7
    שביט
    31/12/2009

שלום, עשיתי היום בדיקת אולטרסאונד ראשונה, שבוע 7 + יומיים. הכל תקין ויש דופק.
    הרופא ביקש ממני לחזור על הבדיקה עוד 10 ימים.
    מדוע יש צורך לחזור על כך בטווח כה קצר? האם זה חיוני?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אולטרסאונד ראשון שבוע 7

הוספת תגובה

• לשביט

ד''ר ראובן שרוני
    02/01/2010

שלום שביט,
    אינני יודע מה הסיבה לבקשה של הרופא
    אם הבדיקה תקינה לחלוטין ומתאימה ואין תלונות מצד האישה אינני נוהג לבקש בדיקת חוזרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור מי שפיר
    כרמית
    30/12/2009

שלום רב,
    א. מהו המועד הטוב ביותר לביצוע חלבון עוברי?
    ב.אני בחורה מלאה פלוס (כ - 90 ק"ג). בעבר שמעתי כי מומלץ במצב כזה לבצע דיקור מי שפיר בשלב מתקדם (בשל דופן בטן עבה). האומנם?
    האופציות העומדות לרשותי הן בשבוע 18.0 או 19.0. מתי עדיף?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור מי שפיר

הוספת תגובה

• לכרמית

ד''ר ראובן שרוני
    02/01/2010

שלום כרמית,
    חלבון עוברי (סמן משולש) מבוצע בין 16-20 שבועות
    יש להקפיד לבצעו ל פ נ י דיקור מי שפיר
    ביצוע הדיקור יכול להיות פשוט אבל עדיף בכל מקרה להמתין לשבוע 19

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות לא תקינות בשקיפות עורפית
    אהרון
    30/12/2009

שלום, אישתי בשבוע 12, ביצעה שקיפות ונמצא עובי 3.7. הרופא קבע לנו סיכוי כללי של 10 אחוז ללידת ילד בריא.... החלטנו לעשות סיסי שליה (ממתינים לתוצאות). במידה והתוצאות יהיו תקינות
    עד כמה גבוהים הסיכונים הנוספים של פגמים גנטיים ואו אחרים בעקבות ממצא שכזה בשקיפות עורפית, ובהנחה שגם נבצע בדיקות נוספות כמו סקירה מורחבת ואקו לב עובר וגם הן תהיינה תקינות?
    שורה תחתונה - האם בנתונים שכאלה יש סיכוי לילד בריא? ואם אחרי כככככלללל הבדיקות יהיו תוצאות תקינות הסיכוי לילד פגוע הוא גבוה יותר מילד שלא היה לו נתון שקיפות עורפית שכזה?
    תודה

נ.ב. אישתי בת 29.5 וראש עכוז היה 4.6

הוספת תגובה

• לאהרן

ד''ר ראובן שרוני
    02/01/2010

שלום אהרן,
    שאלה מצוינת
    הסיכון מראש בעובי כזה של שקיפות הינו שכ 2/3 מההריונות יהיו תקינים וכ 1/3 פגועים
    יש אמנם רמה שלא ניתנת לאבחון אף בתום הבירור הנרחב עליו תקבלו הסבר ביעוץ מסודר
    סיכון זה גבוה מאשר בעובר עם שקיפות תקינה ומוערך ב 1-2%

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה