מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקירה ראשונהחסוי16/09/2008
האם סקירה ראשונה בשבוע 16 ויום אחד היא לא מאוחרת מדי? לרופא שאני רוצה ללכת אין תורים קודמים......ושאלה נוספת - בשקיפות עוברית (תקינה) נצפתה נקודה אקוגנית בלב העובר. הרופא אמר שזה לא מדאיג אותו.....האם יש סיבה לדאגה? מה זה אומר בדיוק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שהשאלה שלי התפספסה.תודה
חסוי18/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתחסוי16/09/2008
שלום רב. בת 37, הריון ראשון. עשיתי שקיפות עורפית, התוצאה: לפי גיל 1/252, לפי בדיקה 1/1680. מבינה שזו תוצאה טובה. להבנתי יש בדיקת דם שניתן להוסיף לשקיפות (קראתי באינטרנט). הרופא שלי לא הזכיר על זה כלום. האם יש משהו כזה?ובאיזה שבוע אני אמורה לעשות את זה? האם הכוונה לבדיקת חלבון עוברי או שיש בדיקה עוד לפני החלבון העוברי? ועוד שאלה - באיזה שבוע אמורים לעשות חלבון עוברי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר ביוכימי טרימסט 1
ד``ר רון ברדין17/09/2008שולם רב
מדובר בבדיקה הניקראת - סקר ביוכימי טרימסטר 1 . זו בדיקת דם אותה יש לבצע בסמיכות לבדיקת השקיפות עורפית (יום יומיים אחרי או לפני ). הבדיקה נותנת ערך סטטיסטי לגבי הסיכון לתסמונת דאון מבוסס על שילוב של שתי הבדיקות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד וגינלידודו16/09/2008
אני ואישתי נסענו למיון נשים בעקבות הפרשה חומה מהנרתיק..לאחר בדיקת אולטראסאונד וגינלית אמר לנו הרופא כי ישנו שק הריון אך עדיין לא רואים עובר..אשתי בתחילת השבוע החמישי להריונה..האם זה תקין??...זהו הריון ראשון ואנחנו מאד לחוצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד בגיל הריון צעיר
ד``ר רון ברדין17/09/2008דודו שלום
אכן בחמישה שבועות הריון אמורים לראות שק הריון אך קוטב עוברי לא רואים . בשבוע חמש +3 לערך צפוי לראות את שק החלמון ומשבוע 6 דופק עוברי . כל זאת נכון כאשר גיל ההריון מדויק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בצוואר העוברלילך15/09/2008
היום עברתי סקירת מערכות מוקדמת אני בשבוע 16 והכל נראה הי בבדיקה תקין אצל העובר ב"ה. רק שהרופא טען כי נצפה מוקד ציסטי 2 מ"מ חד צדדי בצוואר. הוא טוען שזה אמור להעלם. האם נכון הדבר? האם יש לי מה ללחשוש? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
פרופ` ישראל מייזנר15/09/2008הממצא הציסטי חסר משמעות, והינו חלק מההתפתחות הנורמלית של המערכת הלימפתית בעובר. הממצא יעלם באופן ספונטני תוך מס' שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמודאגת15/09/2008
שלום אני בת 27 , הריון ראשון לפני כשבוע נצפה עובר crl 7.7 מ"מ מתאים לשבוע 6+5-ללא דופק ו.א 18.7 לכן גיל הריון 7+5 בזמן הבדיקה . גודל השק מתאים לשבוע 8+1 אני ממש בלחץ עוד כיומיים יש לי בדיקת us שניה כדי לוודא האם הריון תקין או לא........ הסיכויים אינם לטובתיה כלל? כלומר אין סיכוי שיהיה דופק? ואם ההריון אכן לא תקין אני אמורה לצפות לדימום? מיואשת מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאגת
פרופ` ישראל מייזנר15/09/2008אין כאן מקום לספקולציות. לפי הסיפור שלך - יתכן וקיימת בעייה. יש להמתין לבדיקה החוזרת, עם על הכאב שבדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר מלינגר....איך מגיעים אליו?????שני15/09/2008
שלום, אני בשבוע 27 ונמצאו חדרי מוח מורחבים. שמעתי שד"ר מלינגר בוולפסון מומחה בתחום. האם יש דרך להגיע אליו לבי"ח וולפסון או שזה רק פרטי - ביררתי, ביקור פרטי עולה 2500 ש"ח. אשמח לקבל מענה אם ידועה דרך להגיע אליו לבי"ח ולערוך שם את כל הבדיקות (אני חברת כללית+מושלם). אולי הפניה מיוחדת? תודה ויום נעים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך משיגים רופא?
ד``ר רון ברדין17/09/2008שני היקרה
אני משער שדפי זהב ייתנו לך מענה טוב וענייני להשגת דר' מלינגר או לשאול בבית החולים וולפסון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני
פרופ` ישראל מייזנר22/09/2008אין אנו נוהגים להעביר פרטי רופאים. קיימות דרכים להשיגם: דפי זהב, אינטרנט וכד'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתמיכל15/09/2008
שלום , אני בת 31 ,הריון ראשון לאחר IVF . ב- 5/9 עברתי שקיפות עורפית שלדברי הרופא התוצאה "מעולה" והכל בסדר (אני לא בטוחה אבל בבדיקה רשום NT-1.9 MM ) . יומיים לאחר מכן עברתי את הסקר הביוכימי לטרימסטר ראשון ואלו התוצאות : NT-1.68 MOM , NT-1.90 MM . PAPP-A 1.37MOM , PAPP-A 2437 MIU/L FREE BETA- 1.42 MOM , FREE BETA - 36.9 NG/ML . בתחתית הבדיקה ישנם סיכונים - 1/780 זהו הסיכון לתסמונת דאון לפי גילי , 1/430 זהו הסיכון ללדת ילד עם ת"ד המחושב בשילוב שתי הבדיקות NT+ בדיקות ביוכימיות ו- 1/20000 זהו הסיכון ללדת תינוק עם טריזומיה 18 המחושב לפי הבדיקות הביוכימיות +NT . שאלותיי - 1) . מה משמעות התוצאה של השקיפות העורפית ? האם 1.9 זה לא סיכון גבוהה ? 2.). מה משמעות התוצאות האלו ? מהו הסיכון ? 3). מה זה PAPP ו- free hcg ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות וחלבון עוברי טרימסט' 1
ד``ר רון ברדין17/09/2008מיכל שלום רב
תשובות לשאלות אלה מומלץ לך לקבל בייעוץ גנטי מסודר. קצרה היריעה כאן לפרט לגבי בדיקות הסקר לתסמונת דאון ומשמעותן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתחגית14/09/2008
בשבוע 15+6 עשיתי סקירה מוקדמת והרופא אמר שיש לי עובר ממין זכר אך שק האשכים שלו עדיין לא מפותח, האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדגמת שק אשכים בסקירה מוקדמת
ד``ר רון ברדין14/09/2008שלום חגית
שק האשכים אמור להראות בשבוע בו בצעת את הסקירה בעוד שהאשכים עצמם עדיין לא נימצאים בשק ויורדים מחלל הבטן לשק מאוחר יותר בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירי אולטרה סאונד -דחוףמודאגת14/09/2008
שלום , האם כל מכשיר אולטה סאונד אמור להראות דופק עובר בקוטב עוברי של 7.5 מ"מ ? ואם לא, איך יודעים איכן לעשות בדיקה מדוייקת ? מכיוון שההשלכה היא הפלה! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק עוברי בשבוע 6+6
ד``ר רון ברדין14/09/2008תקווה שלום
ראשית CRL של 7.5 ממ תואם שבוע הריון 6+6 . שבוע בו אמורים לראות דופק. אינני יודע היכן בצעת הבדיקה אך בדרכ במכשירים השונים ניתן להדגים דופק בשבוע זה .. אני מציע לך בכל מקרה לחזור על הבדיקה תוך מס ימים לאישור או שלילת האבחנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרה סאונדלי14/09/2008
שלום אני נמצאת בשבוע 38.2 היום עשיתי בדיקת אולטרה סאונד גדילת העובר אמרו לי שהעובר שוקל 3300 עד 3500 האם זה משקל טוב לשבוע שאני נמצאת בו ואני רוצה לציין שאני סובלת בסכרת הריונית בדרך כלל מאוזנת חוץ מכמה ערכים חריגים וגם רציתי לדעת מה זה שיליה דרגה 3קראתי בספר שצריך לפנות דחוף לרופא, מה זה אומר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל עובר
ד``ר רון ברדין14/09/2008שלום לי
הערכת המשקל שציינת בשבוע 38+2 תואמת אחוזונים 73-83 כלומר רק 27-17% מהעוברים בגיל הריון זה נימצאים מעל משקל זה. במילים אחרות מעט גדול לשבוע אך הערכה זו איננה מימצא בעייתי.
שליה דרגה 3 צפוייה בשלבים מתקדמים של הריון לקראת מועד ובהחלט איננה הוראה "לרוץ לרופא מטפל"
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגני כליותלי14/09/2008
לרופא . הריון ראשון,שבוע 34 בסקירה מוקדמת, נראה אגן כליות מורחב 3.1 מ"מ בערך בשבוע. בסקירה מאוחרת נראה 4.7 מ"מ. נדרש ממני לבצע מעקב. בבדיקת מי שפיר-תקין ערכתי בדיקה נוספת בשבוע 28+2 נראה 7 מ"מ, ללא הרחבת גביעים ופרנכימה שמורה,אין אורטר מורחב ושלפוחית עם מראה רגיל. כמו כן בהערכת משקל שבוע 32+4, בדקו שוב רק את הקוטר,הרחבה קלה 8 מ"מ. שאלתי היא- האם היני צריכה לבצע מעקב נוסף מפורט, של הכליות ע"י רופא. או שמה מספיקה בדיקה אחת שבצעתי בשבוע 28 ? כאמור, בהערכת משקל, בדקו רק את קוטר אגן כלייה ולא באופן מפורט יותר. תודה מראש, על תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחב אגני כליות מוגבר
ד``ר רון ברדין14/09/2008שלום לך לי
אכן לי תצטרכי להמשיך במעקב אגני הכלייה. לא שהרחבה מתמשכת תהווה סיבה ליילד אותך מוקדם חלילה אלא לבחון האם יש החמרה ואם כן השפעתה על מראה הכלייה. חשוב להדגיש שבמקרה שלך העובדה שבפרק זמן של חודש הרחבה מינימלית של 1 ממ בין 2 הבדיקות בהחלט גורם מרגיע. בסבירות גבוהה בנתונים אלה שאחרי הלידה יסתדר. בכל מיקרה אם הרחבה של אגן הכלייה מחריפה יש מקום לקבל ייעוץ גם מנפרולוג ילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליות מורחבים בסקירה מוקדמתהדס13/09/2008
שלום רב. אני בת 33.5. בשבוע 17 להריון ראשון (עובר זכר). הסקירה המוקדמת שביצעתי בשבוע 15+5 (גיל מדוד- 16+4) היתה תקינה, למעט הרחבת אגני כליות (3 מ"מ). באוטלטרסאונד נוסף שביצעתי בשבוע 17+1 עדיין נצפתה הרחבה (2.9 מ"מ). בדיקת השקיפות העורפית היתה תקינה : 1.3 מ"מ, סיכון לתסמונת דאון לפי גיל- 1/458 ומשוקלל עם השקיפות- 1/2694, סיכון לתסמונת דאון משוקלל עם גיל, שקיפות וסקר ביוכימי ראשון- 1/5900. טרם קיבלתי את תוצאות החלבון העוברי. האם הממצא של הרחבת אגני כליות מגדילה את הסיכון לתסמונת דאון ובכמה ? אם הממצא יעלם בהמשך, משמע לא מדובר בממצא שמעלה את הסיכון לתסמונת דאון ? האם מומלץ דיקור מי שפיר ? בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחב אגני כלייה ומשמעותו
ד``ר רון ברדין14/09/2008שלום הדס
ראשית הכתובת הנכונה לשאלותייך בנוגע לדיקור מי שפיר הוא ייעוץ גנטי אותו אני מציע לך לבצע
יחד עם זאת ראוי לציין שהערכים שציינת לרוחב אגני הכלייה נחשבים בתחום הנורמה לשבוע זה. המחמירים מכניסים רוחב אגן כלייה של 3 ממ כערך לא תקין אף עלפי משרד הבריאות ערך של 4 ממ בשבוע זה הוא הסף. רוחב אגן כלייה מוגבר איננו המלצה בפני עצמה לדיקור מי שפיר ונימנה על קבוצת הסמנים הרכים לתסמונת דאון . את ההחלטה /המלצה לדיקור כן או לא יש לקחת עם מכלול הבדיקות שבצעת עד עתה וניראה תקין על פי הפירוט שלך לעיל . לכן להשלמת המידע ולייעוץ הרלוונטי אנא פני ליועץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת אגני כליות בסקירה 1
הדס16/09/2008רב תודות על המענה המפורט. קיבלתי בינתיים את תוצאות החלבון העוברי: AFP - 1.31 MOM, HCG - 0.54 MOM, UE3 - 1.02 MOM, סיכון לתסמונת דאון משוקלל לפי גיל בשילוב בדיקות- 1:8539.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון לתסמונת דאון
ד``ר רון ברדין17/09/2008הדס שלום
הסיכון המשוקלל כפי שציינת מצויין !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההריוןאביגיל12/09/2008
1.האם קובעים את גיל ההריון לפי ו.א (במקרה של 7+5)או לפי גודל העובר (6+5 ע"פ us) 2.יכול להיות שלא נצפא דופק עקב ביוץ מאוחר? 3.מאיזה גודל עובר צריך לראות דופק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביגיל
ד''ר ראובן שרוני12/09/2008אביגיל שלום:
עד שבוע הפרש בשליש הראשון משאירים את גיל ההריון לפי המחזור החודשי
כן
משבוע 5 בערך ניתן לראות דופק אך תלוי בעבירות גלי האולטרה סאונדולעיתים נראה בשבוע מאוחר יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפיר וטיסותזהבית11/09/2008
אבקש לדעת האם יש בעיה לבצע דיקור מי שפיר יום לאחר חזרה משבוע חופשה באירופה (טיסה של כ 5-6 שעות) כמה זמן אחרי הדיקור ניתן לטוס לאירופה (עבודה או חופשה)- האם מספיק להמתין שבוע שבו הכל תקין, או שמומלץ להמתין זמן רב יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזהבית
ד''ר ראובן שרוני12/09/2008שלום זהבית:
אחרי הטיסה - אין בעיה
אחרי הדיקור - יש מקום להמתין לתשובה תקינה. אם התוצאות יצריכו בירור נוסף, כדאי להיות זמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ובקשה להבהרה נוספת
זהבית12/09/2008אחרי הדיקור הכוונה לנסיעה קצרה, בת מספר ימים ברור שאחזור לארץ לקבלת התוצאות, הבנתי שזה לוקח כ 4 שבועות מתי המועד הכי מוקדם אחרי הדיקור שבו כבר אין חשש לסיכון ההריון כתוצאה מהטיסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי מוחמור11/09/2008
שלום ד"ק אני היתי באולטראסאונד טרמסטר שני שלישי אני בשבוע 21.3 הכל יצא תקין בבדיקה אבל בסוף המיכתב הרופא כתב לי ככה: שיש לציין חדרי מוח 9/9.8 מ"מ ושמומלץ מעקב חדרי המוח, יעוץ גנטי, torch אני מאוד לחוצה בנדון ופגישה הבאה שלי עם הרופא היא רק 7.10 ואני רוצה לדעת בנתיים מה זה אומר ומהן הבדיקות האלו שהוא ממליץ והאם עלי להיות לחוצה ? אשמח לתגובה מהירה מור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למור
ד''ר ראובן שרוני12/09/2008שלום מור:
כממצא מבודד, עד 10 ממ - תקין (יש עבודות המגדילות את הטווח התקין ל12 ממ)
מטרת המעקב לוודא שרוחב החדרים לא גדל. בדיקת TORCHS הינה בדיקת דם לזיהומים נגיפיים העלולים לגרום בין השאר להרחבת חדרי מוח. כיון שמדובר רק בבדיקת דם והתשובה תגיע רק בהמשך, בחר הרופא לבדוק כבר עכשיו. ביעוץ גנטי יבוררו גורמי סיכון נוספים. כאמור אם הממצא מבודד יש מקום לבירור הנוסף אך בשלב זה אין צורך להילחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)