מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקעפות עורפית לתאומיםשרי21/08/2008
שלום לך פרופסור מייזנר-ראשית כל אני רוצה לציין לטובה את מחלקת האולטראסאונד שלך בבלינסון,מחלקה יפה ומושקעת,היה לי מאוד נעים-פעם ראשונה שלי שם,אני בהריון ראשון לאחר הפריה,התאומים הינם בשקים נפרדים,ביצעתי שקיפות עורפית אצל ד"ר משיח,עובר ראשון-CRL 65 סיכון גיל הינו1:1003 והסיכון הינו 1:6691 גיל העובר 12+6 למרות שעל פי החישוב אני אמורה להיות ב12+3,עובר שני CRL 66 סיכון גיל 1:1003 והסיכון הינו- 1:4562,נצפו בשני העוברים עצם אף,ד"ר משיח מסר שזה נראה נחמד,מה דעתך?למה העובר השני ירד הסיכון?היו צריכים להינתן עוד נתונים כשיליה,לב וכוי..,לא יודעת בפורומים שאני קוראת נתקלתי ביותר נתונים,אנא חווה את דעתך המקצועית-תודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרי
פרופ` ישראל מייזנר22/08/2008כפי שאת ודאי יודעת, בדיקת השקיפות העורפית הינה בדיקה סטטיסטית, ולכן השוני בין שני העוברים. כל שינוי במילימטר אחד במדידה, משפיע מהותית על התוצאות. הבדיקה שערכת נחשבת לתקינה לחלוטין. בנוכחות בדיקה שכזו, הסיכון למום לבבי או לתסמונת אחרת (למשל מומי שלד) קטן משמעותית. זהו המסר מן הבדיקה שערכת. אם תחפצי בתשובה חד משמעית לגבי העובר - רק בדיקת מי השפיר תוכל לספק לך אחת שכזו.
ותודה על המחמאות ליחידה החדשה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלנטע21/08/2008
שלום רב, בת 27, הריון ראשון, שבוע 29.4. אתמול ביצעתי הערכת משקל- והתוצאה היא 1606 גרם. באיזה אחוזון מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטע
פרופ` ישראל מייזנר22/08/2008על פי טבלאות משקלי ילודים, משקל זה מצוי סביב אחוזון 75 לגיל ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירעדינה20/08/2008
שלום, בת 24 תוצאת חלבון עוברי יצאה לא תקינה: 4.46 HCG סיכון לפי גיל 1/1371 סיכון לפי תוצאות 1/578. מעוניינת לעבור בדיקת מי שפיר כמה שיותר מהר. מעוניינת לדעת עד כמה המצב מסוכן, וכו באיזה שבוע יש לעבור את בדיקת מי השפיר (אני נכנסת ל-19), היום מעוניינת כבר לקבוע תור באופן פרטי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדינה
פרופ` ישראל מייזנר22/08/2008תוצאות הבדיקה אמנם מראות על עליה בסיכון לתסמונת דאון, אך עדיין הינן בגדר הנורמה - ולכן, אין סיבה להלחץ. יש כן מקום לעבור את בדיקת מי השפיר כבר בשבוע הקרוב. לקביעת תור פרטי, תוכלי לפנות לכל רופא שתבחרי, והוא ישמח לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי מי שפירxxx19/08/2008
שלום, כמה זמן אחרי דיקור מי שפיר מותר לחזור למרוח שמנים על הבטן (למניעת סימני מתיחה)? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
פרופ` ישראל מייזנר19/08/2008כבר באותו היום, למי שמאמין בשמנים האלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BPD גדול בהריון תאומיםשיר19/08/2008
שלום, אני בתחילת שבוע 18 עם הריון תאומים, היום באולטרסאונד קבלנו את המדדים הבאים: עובר 1: BPD מתאים לשבוע 17+4 37מ"מ HC מתאים לשבוע 16+6 132מ"מ AB Cir מתאים לשבוע 16+5 106 מ"מ FEMUR LEN מתאים לשבוע 16 +6 23מ"מ משקל 170 עובר 2 : BPD מתאים לשבועה 17+5 38 מ"מ HC מתאים לשבוע 17 135מ"מ AB Cir מתאים לשבוע 17+1 112 מ"מ FEMUR LEN מתאים לשבוע 17 23מ"מ משקל 180 אשמח לדעת האם יש משמעות להפרש בין הBPD ליתר המדדים, למה הוא מתאים לשבוע ההריון ואילו יתר המדדים קטנים יותר? כמו כן, האם ההפרש בין העובר לעוברית (הקטנה יותר) משמעותי? תודה רבה שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי גדילה שונים בתאומים
ד``ר רון ברדין19/08/2008שיר שלום
ראשית אי התאמה במשקלים הוא מימצא צפוי ומובן בהריון תאומים. פער של25% ומעלה בין משקלי העוברים בשלבי הריון מתקדמים יותר מקבל משמעות לגבי אופן מעקב ונ יהול ההריון כך שכעת את "לא במקום הזה".
לא מוצא כל בעיה עם ה BPD התואם גיל ההריון וטווח הסטייה של היקף הבטן ואורך הירך הוא כשבוע ומצוי בתחום הנורמה. למעשה 2 המדדים האחרונים מראים פער של כ 7-10 ימים מגיל הריון . בשלב זה הביקורת הבאה המומלצת צריכה להיות בעת בדיקת סקירת המערכות המורחבת בשבועות 22-23 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל גבוהה שבוע 30+4שרית19/08/2008
שלום רב, אני בשבוע 30+4 להריון המלווה באינסולין ביצעתי היום הערכת משקל והיא הייתה 2 ק"ג!!! הערכה קודמת הייתה בשבוע 26 והיא הייתה 955 גרם (אחוזון 50) באופן כללי אני מאוזנת ובדיקות הסוכר בבוקר הם כ-90 ושעתיים אחרי האחרוחה עד 130 האם יתכן שמשהו לא בסדר עם ההריון בשבוע כל כך מתקדם? יש מה לעשות במקרה כזה? מה הייתם ממליצים לי לעשות? תודה, שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל בשבוע 30
ד``ר רון ברדין19/08/2008שלום שרית
אכן ה משקל 2000גרם ב 30 שבועות גבוהה. תואמת אחוזון 90. גבוה יותר מבדיקתך הקודמת. בשלב ראשון הייתי מציע לחזור על ה משקל בתוך 10-14 ימים מהערכה קודמת כדי לבחון על איזה עקומת גדילה מתפתח העובר. במידה וגדול יש לבחון רמות הגלוקוז אצלך על פני פרק זמן שיאפשר הערכה של מידת איזון הסכרת . כל זה במסגרת מרפאה להריונות בסיכון . חשוב גם לודא את כמות מי השפיר בשאלה של ריבוי מי שפיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה בוששתנטע19/08/2008
שלום רב, אני כחודש לאחר גרידה עקב הפלה בששת. הגרידה בוצעה בשבוע 8 לאחר שלא נצפה דופק בעובר והעובר היה קטן לשבוע ההריון (שנקבע לפי וסת האחרונה). בימים האחרונים אני מרבה לחשוב שאולי היה צריך לחכות עוד קצת (כבר שמעתי על מקרים בהם נצפה דופק בשבוע 9 ואף בשבוע 10) . האם הרופאים לא ממהרים מדי בקביעתם שאין דופק ובהפניות לגרידות? המקרה בבי"ח בנהריה לא משפר את הרגשתי. עד איזה שבוע כדאי להמתין כדי לדעת בוודאות שאין ולא יהיה דופק בעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטע
פרופ` ישראל מייזנר19/08/2008אין להסיק מסקנות מהמקרה החריג של נהריה למקרה שלך.
בהפלה בוששת לא צופים בדופק, והחל מ 6 שבועות רואים בכל הריון דופק עוברי בבירור. קשה לי להניח כי הטעות בגיל ההריון אצלך הייתה יותר משבועיים בשבוע 8 להריון. לכן, גם אם יש טעות של מס' ימים - עדיין היה צריך להיות דופק עוברי. אם לא נצפה - קרוב לודאי שההריון היה לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף בטן קטנהאנה18/08/2008
שלום פרופסור מייזנר, ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת. לפי תוצאותיה - היקף הראש קטן. לפי המלצה של רופא נשים שלי ביצעתי סקירה חוזרת לצורך המשף המעכב. בסקירה האחרונה התוצאות הן: היקף הראש עדיין קטן( אך עדיין באותה העקומה) אך עכשיו גם היקף הבטן קטנה(לפי הסקלה נמצא בגבול התחתון ולפי העקומה זה ירד לעקומה יותר נמוכה). השאלה שלי היא- איזה סיבות יכולות להיות להיקף הבטן קטנה והיקף הראש קטנה. רציתי לציין שהיתה לי הדבקה בcmv בעבר. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנה
פרופ` ישראל מייזנר22/08/2008יש רשימה שלמה של סיבות לעוברים קטנים (בהנחה שאין טעות בגיל ההריון): יכול להיות שהעובר מחקה אחד מהוריו אם הינו "קטן" מהממוצע, תתכנה מחלות רקע הגורמות לכך על רקע אי ספיקה שיליתית, יתכן ומדובר בתסמונת גנטית הדורשת בירור מכון גנטי, ותתכן הפרעת גדילה על רקע זיהומי. עלייך לפנות לרופא המטפל, והוא יעזור לך לבצע את כל הבדיקות הנדרשות - ויש כאלה!.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרו מייזנר או ל- אחרי מי שפירxxx18/08/2008
שלום פרופסור מייזנר, ביצעתי אצלך בדיקת מי שפיר ביום חמישי 14.8 היום מרגישה כאב קל בבטן והפרשה צהובה (לא רבה)- יש סיבה לדאגה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר מי שפיר
פרופ` ישראל מייזנר18/08/2008כאב קל בבטן, יכול להגרם מסיבות שונות עם או ללא קשר לדיקור מי השפיר. בעיקרון, סיבוך של הדיקור עלול להביא לצירים - מה שאינו מתאים לתלונותייך. הפרשה צהובה יכולה להופיע אצל כל אישה, ואינה קשורה לדיקור. בכל מקרה, אין מקום לדאגה על פי התיאור שאת מוסרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת חלבון עובריRONI18/08/2008
שלום לרופאים
קיבלתי את תוצאות בדיקת החלבון העוברי ורציתי לדעת האם הן תקינות ?
תודה מראש
afp-1.10 mom
afp-47.5 iu/ml
hcg- 1.10 mom
hcg- 28.2 iu/ml
uh3-0.84 mom
uh3-0.98 ng/ml
inhibin-a 325 pg-ml
inhibin -a 2.09 mom
סיכון מחושב לפי תוצאות בדיקה וגיל : 1:1600
לפי גיל בלבד : 1:960
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
פרופ` ישראל מייזנר18/08/2008את השאלה לגבי הערכים השונים יש להפנות ליועץ גנטי. הסיכון הסופי מראה על עליה בסיכון לעומת הסיכון הסטטיסטי לפי גיל. עדיין התשובה בטווח הנורמה (רק סיכון גבוה מ 1:380 מחייב דיקור מי שפיר), אך יש השוקלים דיקור מי שפיר עקב העובדה שהסיכון עלה ולא ירד עקב הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך,
רוני19/08/2008אנא הבט שוב על התוצאות, לפי מה שאני מבינה הסיכון לאחר הבדיקה ירד.....אנא, אני מאוד מודאגת לגביי תשובתך רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
פרופ` ישראל מייזנר19/08/2008את צודקת - הסיכון באמת ירד פי 2 והתשובה תקינה. הבדיקה הינה בדיקה סטטיסטית ואינה נותנת תשובה חד משמעית. באם תרצי ביטחון של 100% - עלייך לעבור את הרף ולבצע דיקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרתאישה17/08/2008
אני בשבוע 24+1 להריון. היום עשיתי סקירה מאוחרת ונאמר לי כי ניצפו חדרי מוח מורחבים10/9. כל הבדיקות האחרות בסקירה הן בסדר גמור. כמו כן שקיפות וחלבון עוברי בסדר גמור. שאלתי היא : האם משבוע 24 חדרי המוח יכולים עוד לגדול או שמשבוע 24 זה רק יורד? האם יש לחשוש מהתוצאה? מה יש לעשות בנידון? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחב חדרי מח
ד``ר רון ברדין17/08/2008שלום מיכאלה
רוחב חדרי המח מוגדר כתקין עד 10 מ"מ .לפי הנתונים ששלחת רוחב חדרי המח בעוברך הם בגבול העליון של הנורמה ולא מעבר לו .היעדר מימצא חריג אחר חשוב ומעודד אך יחד עם זאת מימצא זה מחייב מעקב אולטראסאונד על מנת לבחון שאין דינמיקה ברוחב החדרים כלומר שלא מעבר ל 10 ממ.
ממליץ ביקורת עוד כשבועיים להערכת רוחב החדרים .
בשלב הראשון הייתי מציע שתבצעי ייעוץ גנטי שם תקבלי הסבר נוסף על המימצא ועל הצורך כן/ לא בביצוע בדיקות נוספות ( אקו לב עובר , דיקור מי שפיר ובדיקות דם )
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליה של העוברמלי17/08/2008
שלום,אני בשבוע 20.2 להריוני היום עברתי סקירה מאוחרת והממצאים היו תקינים חוץ מ"הרחבה קלה דו צדדית של אגני הכליות-אגני כליה ימין 5.6 ממ והשמאל 5.4 ממ" מה המשמעות של זה ומה השפעתו על העובר לאחר הלידה מה חומרת המצב ובמקרה של החמרה נוספת בהמשך ההריון בכליות מה המקסימום נזק שיהיה לתינוקת שלי עקב בעיות כאלו???אני מאוד מודאגת זה הריון ראשון שלי אחרי שלוש שנים ואני חייבת לדעת מה עלול לקרות??? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה קלה של אגני כלייה
ד``ר רון ברדין17/08/2008מלי שלום
אגני הכליות מהוות " תחנת מעבר " של השתן הנוצר בכלייה בדרכו לשלפוחית השתן. לעיתים אגן הכלייה מורחב . הסיבות שונות אך הנתונים שציינת מדובר בהרחבה קלה בלבד לשבוע זה.. מקובל לדבר על נזק החל מ הרחבה של 10 ממ . לכן המימצא דורש מעקב אולטראסאונד על מנת לבחון האם ההרחבה לא משתנה , נסוגה או מחמירה.לדוגמא הרחבה של 5-6 ממ לשבוע 31 נחשבת תקינה ולכן חשיבות המעקב.
כמו כן יש מקום לבצע ייעוץ גנטי על מנת לקבל ההסבר המלא והרחב למימצא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
מלי18/08/2008אני ביצעתי בדיקות שקיפות משולבת על החלבון וכמה בדיקות (סה"כ-6 בדיקות) ולא נמצא סיכון יתר לתסמונת דאון הסיכוי הינו 1:1700 , בכמה אחוזים מציאת אגני כליה מורחבים מעלה את הסיכון לתסמונת דאון בעובר והם מדובר בסימן מהותי מה עלי לעשות בשלב זה הרופא לא מצא בסקירה ממצאים אחרים הכל תקין -והמליץ על סקירה שלישית האם כדאי לבצע בדיקות נוספות לפני כן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמעות הרחבת אגן כלייה
ד``ר רון ברדין19/08/2008מלי
בהמשך לתשובתי מאתמול , עלייך לפנות עם הנתונים הנ"ל לייעוץ גנטי לקבלת שיקלול התוצאות לסך סיכון מחושב חדש . כעקרון מקובל שהרחבת אגן הכלייה מעלה בכפי 2 את הסיכון. בשלב זה מעבר לביקורת אגני כלייה כשבועיים שלשה מבדיקתך הקודמת והשלמת ייעוץ גנטי לא רואה מקום לבדיקה נוספת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל האם תקין?שירה17/08/2008
שלום רב, רציתי לדעת האם הערכת המשקל תקינה שבוע 31+3 FL 6.13 cm 31W5D AC 29.85cm 33W2D HC 30.25 cm 31W3D BPD 8.74 cm 33W2D משקל 2425.4 האם תקין ד"ר ואם כן באיזה אחוזון מדובר?ומה הערכת המשקל בלידה לדעתך? תודה רבה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל עובר
ד``ר רון ברדין17/08/2008הערכת משקל שציינת מעט גבוהה לשבוע 31+3. הממוצע לשבוע 31 הוא 1700 גרם לערך.
בהערכת משקל של 2425 האחוזון לשבוע זה הוא .93 !
המדדים שציינת תואמים עובר הגדול בכשבועיים בהשוואה לגיל הריונך על פי ו אחרונה.
מומלצת הערכת משקל נוספת בעוד כ 10 ימים עד שבועיים ( על מנת לבחון את עקביות הערכה ) ובהתאם המלצות לגבי ההמשך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...
שירה17/08/2008קיבלתי מחזור אחרון ב10.1.08 ולאחר מכן הפסקתי את הגלולות וישר נכנסתי להריון האם יכול להיות שבגלל שקיבלתי וסת מגלולות כביכול אז אני אמורה לחשב אחרת כי אם זה מחזור בלי גלולות זה לא מחייב שזה פעם בחודש?לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב גיל הריון
ד``ר רון ברדין17/08/2008שירה
המדד המדויק לחישוב גיל הריון הוא אולטראסאונד מטרימסטר ראשון ועל פיו יש להעריך באופן היותר מדוייק את גיל ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גיל העובר שונה מהמצופהגיל16/08/2008
שלום, בצענו בדיקת אולטראסאונד בשבוע 12.4 אך לפי לפי הבדיקה (CRL=7.4) גיל העובר הוא 13.5. האם זו בעיה? מה זה אומר ? ( ההריון הוא כתוצאה מטיפולי IFV - החזרה ב 29.5 - כך שהספירה מדוייקת מבחינת הביוץ) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיל
ד''ר ראובן שרוני16/08/2008שלום גיל:
קרוב לודאי אין זו בעיה אך נמתין לתוצאות מדדי העובר בסקירה המוקדמת. ישנם יותר איברים שנמדדים וגם נראה את הגדילה בשבועיים-שלושה שיחלפו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי ניתן לבצע מי שפירנוגה15/08/2008
שלום עד איזה שבוע ניתן לבצע מי שפיר? עד איזה שבוע ניתן לבצע גרידה ח"ו באם תוצאות מי השפיר מצריכות? כמה זמן לאחר ביצוע הבדיקה מתקבלות התוצאות? האם תלוי בשבוע בו הבדיקה מתבצעת? כמה זמן צריך לנוח לאחר הבדיקה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנוגה
ד''ר ראובן שרוני16/08/2008שלום נוגה:
בדיקהת מי שפיר אלקטיבית נעשית בין שבוע 16-20 אך לעיתים עד שבוע מאוחר יותר
התשובה מתקבלת אחר כ 3 שבועות ללא תלות בשבוע ההריון (יש בדיקה מוגבלת מהירה יותר על רלוונטיות הבדיקה תקבלי פרטים ביעוץ גנטי פורמלי)
הפסקת הריון בגרידה נעשית עד שבוע שונה בבתי חולים שונים: 12-18 ולעיתים אף עד שבוע מאוחר יותר
אחר הבדיקה מומלץ להמנע ממאמצים משך יומיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)