מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אולטרסאונד ראשוןאיילה03/09/2008
שלום, ביצעתי אוטרסאונד ראשון שבוע 7, נמצא דופק לעובר, שק חלמון והד עוברי. crl=10 m"m בנוסף, הטכנאית רשמה: נצפה איזור היפואקוגני היכול להתאים לאיזור דימום במימדים 3X8 . במה מדובר? מה מומלץ לעשות במקרים כאלה? המון תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה
פרופ' מייזנר07/09/2008בד"כ האיזורים הללו נספגים. לא צריך לעשות כלום, ורצוי לחזור על הבדיקה לאיר כשבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי מוח מורחבים+ייעוץ גנטישני03/09/2008
שלום רב, אני בשבוע 25, לפני כשבועיים עשיתי סקירה מאוחרת ונמדדו חדרי מוח מורחבים 9.3 מ"מ. אתמול חזרתי על הבדיקה שוב והפעם התוצאות היו 10 מ"מ. נתבקשתי ללכת לייעוץ גנטי - מה בדיוק בודקים בייעוץ הגנטי, איך זה נעשה? תודה ויום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדרי מוח
פרופ' מייזנר07/09/2008הבדיקות שלך עדיין בגדר התקין. הנורמה היא עד 10 מ"מ. ביעוץ הגנטי, תקבלי אינפורמציה לגבי קשר לבעיות נוספות, ואילו בדיקות נוספות כדאי שתעברי. סה"כ בממצא כזה, רצוי לבצע בדיקות דם לזיהומים, לשקול דיקור מי שפיר, ובעיקר - לחזור על האולטראסאונד בתדירות של כל שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור מייזנרשירה02/09/2008
שלום רב, רציתי לדעת האם הערכת המשקל תקינה שבוע 31+3 FL 6.13 cm 31W5D AC 29.85cm 33W2D HC 30.25 cm 31W3D BPD 8.74 cm 33W2D משקל 2425.4 כמו כן הרופא רשם כמות מי שפיר תקינה ומדדים תקינים. האם תקין ד"ר ואם כן באיזה אחוזון מדובר?ומה הערכת המשקל בלידה לדעתך? תודה רבה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
פרופ` ישראל מייזנר02/09/2008המשקל גבוהה ביותר לגיל ההריון - מעל אחוזון 95! האם נפלה טעות ברישום? רצוי לחזור על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור מייזנר בהמשך לתשובתך...
שירה04/09/2008הרופא בדק פעמיים את כל המדדים וטוען להערכתו שמשקל בלידה 3.5 קילו בנוסף ביצעתי בשבוע 25 העמסת סוכר 50 גרם שיצאה 79 שזה תקין לחלוטין... מה דעתך בנושא?הרופא ביקש ממני לחזור אליו בשבוע 35 כרגע אני בשבוע 34 אתה חושב שכדאי להקדים? אני נולדתי במשקל של 3.5 קילו ובעלי 3.3 קילו כמו כן יש לציין שאני בחורה רזה העליתי עד עכשיו 10 קילו ואני ממש לא אוכלת הרבה שטויות. האם עובר גדול זה יכול לעורר בעיה או שהבעיה היחידה שתהיה זו דרך הלידה? מודה לך מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה
פרופ' מייזנר07/09/2008אין טעם להקדים אאת הפגישה. הפרש של שבוע לא ישנה, מה גם שאין מה לעשות בכל מקרה. משקל מערך של 3.5 ק"ג בלידה הינ ו תקין לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד חדרי המחדורית סבג02/09/2008
עשיתי אתמול בדיקה מורחבת והרופא דר רזניק טען שהכל תקין, אבל כיוון שחדרי המח הם בגבול העליון של הנורמה 10 מ"מ אני בשבוע 21+3 ימים . הוא רוצה לבדוק נושא זה שוב בעוד חודש. אני בחששות מה בדיוק זה אומר אם חדרי המח יגדלו יותר?? כמה בסיכון יש פה או שהוא מאד זהיר? אנא תשובתכם הכנה תודה דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחב חדרי מח
ד``ר רון ברדין02/09/2008שלום דורית
אכן רוחב חדרי מח לטרליים של 10 ממ מהווה הגבול העליון של הנורמה. כאן בדיוק נכנסת גישתו וניסיונו של הרופא. יש הנוהגים לבצע הביקורת כבר אחרי שבועיים לראות האם ישנה דינמיקה כלשהיא ברוחב החדרים ובהתאם להחליט על צורך בבירור נוסף. יש הפונים לייעוץ גנטי כאשר רוחב החדרים הוא 10 ממ ומעלה בשאלה של ביצוע דיקור מי שפיר ובכלל בשאלה הצורך בבדיקות נוספות
חדרי מח מורחבים בעיקר מעל 12 ממ עלולים להיות קשורים בעליית הסיכון להפרעות נורירולוגיות , כרונוסומליות ואחרות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות טרימסטר 2שגית02/09/2008
שלום אני בת 31 בשבוע 20 להריון ראשון , ביצעתי שקיפות עורפית תוצאה תקינה 1.6MM , ביצעתי סקירת מע' מוקדמת תוצאה תקינה , וחלבון עוברי תקין . אני לפני ביצוע סקירה שניה דרך קופ"ח כללית בעלות של כ 30 ש"ח , האים ניתן להיסתמך על בדיקה זו או שכדאי למרות זאת לעשות סקירה מאוחרת מורחבת במכון פרטי? אם כן היכן ניתן לבצע ומהן העלויות לכך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מאוחרת
ד``ר רון ברדין02/09/2008שגית הנכבדה
ראשית אני שמח שמהלך הריונך תקין עד עתה
סקירת המערכות המוצעת על ידי קופת החולים הינה על פי הגדרות ברורות . האם להירגע או לדאוג נכונה השאלה לכל בדיקה גם השקיפות עורפית גם סקירה מוקדמת וגם אחרי המורחבת.כך לשגבי סקירה במקום פרטי בהחלט לשיקולך
לסיום שגית איננו נוהגים בפורום זה להוות מדור פרסומי לתעריפי סקירות ומכונים. זאת תוכלי לעשות ממקורות שונים !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאישה02/09/2008
מה עושים בייעוץ גנטי, כאשר אצל רופא הנשים(סקירה מאוחרת) נמצא הרחבה של חדרי המוח. איזה בדיקות עושים בייעוץ הגנטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ גנטי
ד``ר רון ברדין02/09/2008מיכאלה שלום רב
ייעוץ גנטי כשמו כן הוא. שיחה עם יועץ שגנטיקה היא תחום מקצועו הדן עם הפציינט במשמעותם של מימצאים שונים המתגלים בבדיקות דם , אולטראסאונד או סיפור משפחתי ובהתאם ממליץ על אופן הבירור בין אם בדיקת מי שפיר , בדיקות דם ועוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה ובדיקת מי שפירטלי02/09/2008
שלום, אני בשבוע 18+ 3 , מתחילת ההריון עד לפני שבוע היו לי דימומים קלים, כמו כן יש לי המטומה בין הקרומים. בדיקת הסקר של החלבון העוברי מראה על סיכון של 1:191 כאשר גילי הוא 31 ותוצאות החלבון העוברי הן: AFP - 0.89 MOM HCG - 2.05 MOM UE3 - 0.64 MOM הסיכון לפי גיל בלבד הוא : 1:761 הסיכון לפי גיל + חלבון עוברי: 191: 1 בנוסף בבדיקת שקיפות עורפית התוצאה היתה 1.1 מ"מ כמו כן נדגמה עצם האף. השאלה היא האם עפ"י נתונים אלה מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר? האם קיום ההמטומה מהווה סיכון בביצוע בדיקת מי שפיר? האים זה מונע את ביצוע הבדיקה או מעלה את הסיכוי להפלה ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה ודיקור מי שפיר
ד``ר רון ברדין02/09/2008שלום טלי
לשאלתך לגבי הצורך בביצוע דיקור מי שפיר עלייך לפנות ליועץ גנטי עם הנתונים כפי שהצגת לקבל מענה מתאים
לגבי ההמטומה ודיקור מי השפיר . חסרי המידע לגבי גודל ההמטומה , מיקומה , שינויים שעברה בבדיקות השונות. כל אלה יכולים להשפיע על מתן התשובה. המטומה עם הפרדת הקרומים כשלעצמה מעלה הסיכון להיפרדות גדולה יותר של הקרומים והשלייה גם ללא קשר לדיקור מי שפיר אך שוב תלוי בגודלה. אם המטומה קטנה , בנסיגה , בקיר אחורי של דופן הרחם הסיכון לא אמור להיות משמעותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI פיענוחחן02/09/2008
שבוע 33 התקבל: הרחבה אסימטרית של החדר הלטרלי השמאלי לכדי 11.3 והימני 9.3 מ"מ, הרחבה אסימטרית של הקרנים הפרונטליות שמורחב מצד שמאל. קבוס מורחב מאוד שנמשך לתוך קבום אינטרפוורם רחב. ציסטה זעירה באזור קאודו-תלמי. מה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
פרופ` ישראל מייזנר02/09/2008יש להפנות את השאלה למבצע ה MRI. האסימטריה אינה כה משמעותית, ועל גבול התקין. לגבי השאר - יש לשאול את הרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר אנא תשובתך הדחופה אני ממש בלחץשיר01/09/2008
אתמול עברתי אולטראסאונד ראשון בשבוע חמישי+2 .נצפה שק הריון ברחם אבל לא נצפה קוטב עוברי ודופק. האם הגיוני הדבר?לא אמורים לראות עובר בשלב כזה?מתי עלי לחזור על הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
פרופ` ישראל מייזנר01/09/2008נא לא להלחץ. בגיל הריון כזה, לא רואים עדיין קוטב עוברי וודאי לא דופק. עלייך לחכות עוד שבוע ואז לחזור על בדיקת האולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה......שי01/09/2008
הי דוקטור, בתאריך 17/07 הייתה לי ווסת אחרונה, ב- 3/08 היה לי ביוץ חיובי וביום שלמחרת היו לי כאבים חזקים בצד ימין של הבטן התחתחונה, ני משערת שזה כתוצאה מהביוץ. ב- 25/08 קבלתי תוצאה חיובית שאני בהריון וערכי הבטא היו 3547 ביום שישי האחרון 29/08 הלכתי לבצע בדיקת אולטראסאונד ושם נרשם שגיל ההריון לפי חישוב ווסת אחרונה הוא 6.1, ולפי הבדיקה הודגם שק הריון בקוטר 10 מ"מ בגודלו תואם לשבוע 5.0 עם שק חלמון בתוכו ללא רקמה עוברית עדיין. וממולץ בדיקה נוספת בעוד כ- 10 ימים. שאלתי היא: האם הממצאים שניצפו בבדיקה תואמים את השבוע לפי חישוב הביוץ? והאם ישנה שכיחות לפערים כאלו ולהריונות תקינים? או להריונות לא תקינים? והאם בשבוע חמישי זה שכיח לא לראות את העובר??? בקיצור מה זה מעיד????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפזית
פרופ` ישראל מייזנר01/09/2008אי אפשר לקבוע גיל הריון בדיוק של יום. לפי הביוץ גיל ההריון פחות או יותר תואם (גדול ב 3 ימים). בשלב זה, עדיין לא תמיד רואים את הדופק או את הקוטב העוברי. הייתי ממתין עוד מספר ימים וחוזר על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש קטן ב- 4 שב'איילת01/09/2008
באולטרסאונד להערכת משקל שב' 32 נמצא פער של 4 שב' בין גיל ההריון (תאם לגיל US מבדיקה שב' 10 ואילך) לבדיקה. BPD - 68 שב' 27.4, HC - 261 שב' 28.3, AC - 256 שב' 29.6 FL - 61 שב' 31.6 מצג ראש. כמות מי שפיר תקינה. כל הבדיקות כולל מי שפיר יצאו תקינות. בשב' 19 נצפה CPC דו צדדי שנספג. משקל 1516 במעקב באותה מרפאה בשב' 34.2 ו- 35.6 הפער של 4 שב' נשמר, כמו כן הפערים האחרים גם נשמרו. ישנה גדילה. הערכת משקל שב' 35.6 2423. היינו ביעוץ גנטי. מידות הראש שלנו ממוצעות. נשלחנו לMRI ובדיקת מכוונת למוח. ביצענו אחת לפני היעוץ בקופ"ח - יצאה תקינה. דרך אגב - הבדיקות הנ"ל גם בוצעו בקופ"ח. בבדיקה שביצעתי באסף הרופא בשב' 31.3, מס' ימים לפני מציאת פער של 4 שב', המדידות הראו פער של 1.6 שב' בהיקף הראש וב- BPD בלבד. הערכת משקל 1570 BPD - 73 שב' 29.4, HC - 273 שב' 29.4, AC - 264 שב' 30.4, FL- 59 שב' 30.4 איך ניתן להסביר את הפער בין הבדיקה באסף הרופא לזו בקופ"ח? האם יש תקווה או צריך לסיים את ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילת
פרופ` ישראל מייזנר01/09/2008קשה לתת לך יעוץ באתר אינטרנט על שאלות כפי ששאלת. את צריכה לפנות לרופא המטפל, שיעלה את כל הבדיקות על טבלות באופן עוקב, ויעריך את גדילת העובר. אם הוא לא בטוח בעצמו - שיפנה אותך לבית החולים הסמוך או לרופא בכיר ממנו בתחום. זה לא רציני לענות לשאלותייך באתר, ולהמליץ על הפסקת הריון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהלילי01/09/2008
אני כרגע בהריון ראשון שבוע 11. בשבוע חמישי עשיתי אולטרסאונד וגינלי. היום הייתי שאצל הרופא והוא החליט לעשות לי שוב וגינלי (זה רופא אחר הרופא שלי בחופש והוא לא ידע מה התוצאות) שאלתי- בשבוע הזה לא אמורים לעשות אולטרסאונד בבטן? הוא טען שאי אפשר לראות כלום, האם זה נכון? והאם זה מסוכן לעשות וגינלי בשבוע כזה? זה יכו לפגוע\ קרינה? אני לחוצה בבקשה תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילי
פרופ` ישראל מייזנר01/09/2008האולטראסאונד הוגינלי, אינו מסוכן כלל, וניתן להיערך בכל גיל הריון.בהריון מוקדם, זוהי בדיקת הבחירה. בהריון מתקדם, ניתן לראות רק את המבנים הקרובים לצואר הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל שבוע 30+6נורית01/09/2008
שלום רב, מהערכת המשקל שביצעתי בשבוע 30+6 משקל העובר (נקבה)= 1610. איזה אחוזון זה? והאם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנורית
פרופ` ישראל מייזנר01/09/2008משקל העובר תקין לגיל הריון ומתאים לאחוזון 60 לערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיסי שיליהנעה31/08/2008
לפני 4 חודשים נאצלתיי לבצע לידה מוקדמת בשבוע 23 לאחר שנמצא בבדיקת מי-שפיר ,תסמונת קליינפנטר. כעת אני בשבוע 7 ,ובהתלבטות לגבי בדיקת סיסי שיליה או לחכות למי שפיר. אני מבקשת לדעת לגי הסיבוכין האפשריים לבדיקה זו. אני מודעת ליתרונות והחסרונות כמובן שלא הייתי מוכנה לעבור ארוע טראומטי שעברתי . מה אתם ממליצים לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעה
פרופ` ישראל מייזנר31/08/2008לבדיקת סיסי השיליה יתרון אחד בולט - ביצוע וקבלת תשובה מוקדמים בשבוע 11-12 להריון. אולם, לבדיקה חסרונות: קיים סיכון לפסוידומוזאיקה בתאים (עד 10%) - הכוונה לכך שיהיה ערוב בין תאי אם לעובר, בבדיקה לא נבדקים מי השפיר לחלבון עוברי, וקיימת ככל הנראה (שנוי במחלוקת) תוספת סיכון בבדיקה של בין 0.5 ל 1% על סיכון הרקע. בדיקת מי השפיר פשוטה יותר, וניתן לבצעה מוקדם יחסית בשבוע 16 להריון. בתוספת של בדיקת FISH, ניתן לקבל תשובה על 5 הכרומוזומים העיקריים (13,18,21,X,Y) תוך 24 שעות!
אישית, למרות שאני מבצע את שתיהן - אני מעדיף את בדיקת מי השפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש גדולכרמל31/08/2008
שלום, הייתי היום באולטראסאונד ונראו הפרשים בין גיל ההריון - 34+1 לגדלים השונים. יותר מכל בלט ההפרש בהיקף הראש - להלן המדדים: BPD - 36 +3 - 90 FEMUR - 35+5 - 70 היקף ראש - 37+4- 330 היקף בטן - 35+2 - 313 יש לציין שעשיתי בהריון דיקור מי שפיר והוא היה תקין, ובנוסף הסקירות היו תקינות, האם יש טעם בהתחשב בנתונים לבצע אולטרסאונד של חדרי המוח? האם הסטייה נחשבת כגדולה? אודה לתשובתכם - אני מאוד מודאגת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש גדול
ד``ר רון ברדין31/08/2008כרמית שלום
ראשית האמליץ לך לבחון הבדיקות הקודמות במידה וביצעת ה גדילה מאז הסקירה השנייה 0כלומר ביו 23 שבועות לבדיקה הנוכחית) ולאות אם הפער קיים.
שנית אמנם היקף הראש גדול לשבוע אך נימצא בטווח של 2 סטיות תקן לשבוע 34
אמנם הועבדה שסקירות מערכות תקינות ודיקור מי שפיר תקינים הם נתונים בהחלט מרגיעים אך אני מציע שתבצעי הערכה נוספת של מימדי הראש הפעם מכוון ( בדיקת רופא ) . בתאום עם הרופא המטפל שלך. לא פעם מתברר שגם להורים היקפי ראש גדולים יחסית מה שיכול להסביר המימצאים בעובר .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)