מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע טוב- לחוצה קצת...אנונימית31/08/2008
שבוע טוב, לפי ספירה שלי היום (יום א') אני בשבוע 6 פלוס 5 . ביום חמישי הלכתי לראשונה לא.ס ושם נצפה עובר ודופק כמו שצריך. מה שהדאיג אותי הם הנתונים הבאים: לפי הבדיקה העובר תואם את הגיל של 5+5 (ביום ה' לפי ספירתי הייתי 6 פלוס 2) ובנוסף, נאמר לי שגודל העובר- 0.25 ס"מ. האם יש סיבה לחשוש שמא העובר לא מתפתח כמו שצריך? האם זה הגיוני שיש פער של ימים (4 ימים ליתר דיוק) בתחילת ההריון בגיל העובר? האם הגודל מתאים את הגיל הנוכחי שאני ספרתי או את הגודל של 5+5 ??? יש לציין שנכנסתי להריון בעזרת הזרעה - ב- 15/07-ווסת אחרונה וב-29/07-הזרעה. אודה מאוד לתגובתכם אני קצת חוששת בעיקר בגלל שעברתי הפלה טבעית לפני כ-11 חודשים בהריון הראשון שלי (טבעי) ועכשיו סופסוף נקלטתי שוב. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון צעיר
ד``ר רון ברדין31/08/2008שלום לאנונימית
פער של שבוע בגיל הריון זה איננו מבטא מהלך לא תקין. יתרה מכך הייתי שואב הרבה עידוד מכך שניצפה עובר ודופק. למרות שאת בלחץ מציע לך לחכות לפחות כ 10-14 ימים לבדיקה נוספת בתאום עם הרופא המטפל שלך .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על שקיפות ומי שפירזהבית29/08/2008
שבוע הבא יש לי שקיפות, האם אפשרי לבצע את בדיקת הדם גם 1-2 ימים לפני, או שיש חשיבות לבצע אחרי? האם יש מגבלות טיסה לאירופה לפני/אחרי מי שפיר? במידה ואחליט לעשות זה יוצא מייד בחוה"מ סוכות- האם אוכל לטוס לחופשה בתחילת החג, ולבצע מי שפיר יום-יומיים לאחר החזרה, או שעדיף להמתין יותר? כמה זמן לאחר מי שפיר אפשר לטוס לאירופה? (במידה ואחליט לדחות את החופשה לאחר הדיקור)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבהריון
ד''ר ראובן שרוני30/08/2008שלום:
אפשר תאורטית לבצע בדיקת דם קודם אך יתכן שלא היה צורך בביצוע הבדיקה אם היא תהיה למשל מאד לא תקינה
אפשר לטוס לפני הדיקור ואין צורך בהמתנה
אחרי הדיקור יש לוודא שאין סיבוכים של הדיקור ועדיף לדחות את הנסיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שקיפות עורפית וסקר ביוכימידפנה29/08/2008
שלום לפני כעשרה ימים ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית - התוצאות היו 1.7 MoMׂ. אני בת 38, הריון שני הסיכוי לתסמונת דאון היה 1 ל-1,100 (הסטטיסטיקה לפי הגיל היתה 1/190) בנוסף ראו בבדיקה את גשר האף. היום קיבלתי את תוצאות הסקר הביוכימי - הסיכוי לתסמונת דאון עלה באופן חד ל-1 ל-65!!!! הסיכוי לתסמונת טריזומניה - 1 ל-1800 התוצאות: PAPP-A 0.77 MoM PAPP-A - 1487 mIU/L Free Beta HCG - 1.44 MoM Free Beta HCG - 56.9 ng/ml השאלה שלי: כיצד יכול להיות שבדיקת השקיפות הראתה סיכוי נמוך מאוד לתסמונת דאון, בעוד הסקר הביוכימי הצביע על סיכוי מאוד גבוה? האם ייתכן שישנה בעיית אמינות עם בדיקת הסקר הביוכמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפנה
ד''ר ראובן שרוני30/08/2008דפנה שלום:
השילוב בין גילך, עובי השקיפות וערכי הדם (אשר כולם סוטים מהנורמה באותו כיוון של עלית הסיכון אבל כל אחד הינו בטוח התקין) - גורמים לסיכון המשולב שקיבלת
סיכוי קטן כי הסמנים שגויים כשם שיש סיכוי קטן שבדיקת האולטרה סאונד שגויה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליהאפרת28/08/2008
שבוע 23 נאמר לי בסקירהשיש לעובר אגן כליה גדול מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת
ד''ר ראובן שרוני29/08/2008שלום אפרת:
לצערי לא ניתן להתייחס לשאלה ללא פרטים נוספים
חסר מידע בין היתר לגבי מידת ההרחבה של אגן הכליה,האם הממצא הינו חד צדדי, מבנה הכליה וגודלה, כמות מי השפיר, מה היו יתר הבדיקות שבצעת בהריון
נראה לי שיש להתייחס למשמעות לאחר ליקוט כל המידע ביעוץ מסודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבהחן28/08/2008
שלום, שבוע 32, נמצא משקל 1.746, הרחבה חד צצדית 10 מ"מ CSP מורחב כל השאר תקין. תנועות עובר תקינות, מי שפיר תקין, טונוס תקין, חלבון עוברי תקין,אין חשש לזיהום. יש פער של 4 ימים בין גיל ההריון לעובר, אך פער זה נשמר מתחילת ההריון, בכל בדיקה העובר היה באותו פער. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
ד''ר ראובן שרוני29/08/2008שלום חן:
במקרה זה יש לבצע סקירה מכווונת לאיברי המוח. יתכן שבעקבות הסקירה המכוונת יפנו אותך ל MRI שהיא הדמיה בדרך שונה של מוח העובר
בהנחה שהממצא הינו מבודד (כל שאר מבני המוח תקינים) - קרוב לודאי תקין
אבל ההסבר המפורט כולל בדיקות אפשריות נוספות כגון דיקור מי שפיר, ינתן ביעוץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרא סאונד בשבוע השני או השלישיסופיה26/08/2008
שלום אני בת כמעט 29. בדקתי ע"י ערכה לבדיקת הריון ביתית וזה הראה שני קווים כאשר מדובר בקושי יום אחד של איחור במחזור כלומר הריון בשלב מאד מוקדם.. נקבעה לי בדיקת אולטרא סאונד ואגינלי לעוד שבוע וחצי. שאלתי: האם בדיקה ואגינאלית עלולה לפגוע איכשהו בהריון בשלב מאד מוקדם והאם כדאי לחכות עוד שבוע או שבועיים. אני שואלת לאור מה שקרה לחברתי שהייתה בשבוע 3 והפילה כשעתיים לאחר בדיקה כזו. ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד בשבוע מוקדם בהריון
ד``ר רון ברדין26/08/2008סופיה שלום רב
אל לך לקחת מקרה מחברה ולנסות " להלביש /להתאים" אותו אלייך.
הפלות בשליש ראשון של ההריון מתרחשות בכ 17 % מההריונות והאפשרות שההפלה היא תוצאה של בדיקת הUS לא נישמעת סבירה.
ביצוע בדיקות אולטראסאונד מוקדם ביותר בהריון כלומר כמעט עם האיחור יוצר לא מעט עוגמת נפש מיותרת להרה שכן בשלב זה הדמיית שק ההריון גבולית , הדמיית קוטב עוברי בשבוע 5 גבולית ודופק עוברי רק מ 6 שבועות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!שירה26/08/2008
שלום רב לרופאים, רציתי לדעת אם אני שומעת מוסיקה דרך אוזניות העובר גם שומע? או שעדיף לשמוע בלי אוזניות? שבוע 33 תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם או בלי אוזניות
ד``ר רון ברדין26/08/2008שירה יקרה
את מוזמנת לשמוע מוסיקה איך שבא לך קלסי או פופ ישראלי או לועזי בכל וריאציה שתנעם לך
האזנה נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר מה שעניין אותי זה...
שירה26/08/2008האם גם העובר שומע בכל מצב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיקה לעובר
ד``ר רון ברדין26/08/2008עדיף ללא אוזניות !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי בתאומיםענת26/08/2008
שלום רב, אני בת 25 בהריון תאומים אחרי דילול משלישייה שבוע 27. ביצעתי את בדיקת התבחין המשולש בשבוע 18 אחרי 4 שבועות לדילול. וערך החלבון העוברי AFP יצא גבוה מעל הנורמה 5.58MOM. בדיקת השקיפות העורפית תקינה וגם הסקירה המכוונת והמורחבת. האם ייתכן שזה בגלל הריון מרובה עוברים או בגלל הדילול? האם עליי לחשוש? האם אני צריכה לבצע בדיקת מי שפיר, ועד איזה שבוע ניתן לבצעה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "חלבון עוברי " בתאומים
ד``ר רון ברדין26/08/2008ענת שלום
אכן יש בנתונים שציינת מספיק "מוקשים" המטעים בהערכת משמעות תשובת חלבון עוברי
הריון מרובה עוברים כשלעצמו לא מאפשר פיענוח החלבון העוברי כפי שבהריון יחיד שכן לא בהכרח חלוקת התוצאות ל2 חלקים שווים נכונה ולא ברור תרומה של מי מהעוברים דומיננטית בתשובה הסופית. לכן יש משמעות רבה לשקיפות העורפית ולסקירת המערכות המוקדמת בהריון תאומים.
כמו כן ייתכן ולדילול שעברת לפני מס שבועות גם השפעה על התוצאה
בכל מיקרה להשלמת המידע אמליץ לך לפנות ליועץ גנטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות סטטיסטיות ובדיקת פישנעה25/08/2008
אני בשבוע 18 להריון ראשון, בת 28. עשיתי בדיקת שקיפות עורפית בשבוע 13, שיצאה תקינה לחלוטין, אבל הסקר הביוכימי המצורף אליה יצא לא תקין, והוריד אותי ל 1:55 לתסמונת דאון. לאחר פאניקה קלה עשיתי דיקור מי שפיר ואיתו בדיקת פיש. למחרת קיבלתי תשובה שבדיקת הפיש תקינה. אתמול קיבלתי תוצאות של חלבון עוברי שעשיתי וגם בהן אותו העניין שבסקר הביוכימי של שליש ראשון (אותו מדד לא תקין). האם יש מה לדאוג בכל זאת? אפילו שהפיש תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר ביוכימי לא תקין כשפיש תקין
ד``ר רון ברדין25/08/2008נועה שלום
1. בדיקת הפיש התקינה בהחלט מרגיעה.
2. התשובה של "חלבון עוברי " שקיבלת מבדיקת מי השפיר ונימצאה לא תקינה לא מפתיע נוכח התשובה הלא תקינה שקיבלת בבדיקת הדם כך שאין משהו חדש
3. יש לזכור שבדיקת פיש נותנת מידע לגבי מספר מוגבל של כרומוזומים והתמונה השלמה מתקבלת מהבדיקה הרגילה של מי השפיר שאורכת כ 3 שבועות.
4. לא ציינת איזה מהבדיקות בתבחין המשולש לא היה תקין כך שלא אוכל להתייחס לפרט זה
5. בכל מיקרה ייעוץ גנטי חוזר יכול לתת מענה נוסף לשאלותייך .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלף במסתם ימני באקו לב בשבוע 18נח חקר25/08/2008
שלום רב, בשבוע 18 ביצענו אקו לב עובר עם מתמר בטני, והתגלה דלף ב"מסתם ימין". מה זה אומר? אנחנו מאוד מתוחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלף במסתם ימין
ד``ר רון ברדין25/08/2008נח חקר היקרה
מתשובתך חסר מידע לגבי מאפייני הדלף
נכון יותר יהיה לפנות אל הקרדיולוג שביצע הבדיקה ולבקש הבהרות והסבר על מהות המימצא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמת באירופה??נעמי24/08/2008
שלום. אני בהריון שבוע 8. בת 40, אמא לבת, מאחורי שתי הפלות טבעיות. גרה בהולנד. מאחר ואני לא מגיעה לארץ בשבועות הקרובים תהיתי אם אתם יודעים איפה ניתן לערוך את הסקירה הראשונה בהולנד/בלגיה? בהולנד רק הבדיקה השניה מקובלת. רב תודות מראש, נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
פרופ` ישראל מייזנר25/08/2008למיטב ידיעתי, אין אף מקום באירופה בו נערכת סקירה מוקדמת כמו בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר שקיפות עורפיתשרי23/08/2008
שלום לך פרופ' מייזנר ותודה רבה על התשובה שלך,באותו לילה לאחר השקיפות עורפית יצא לי דימום לא חזק אך בהחלט מבהיל,הייתי בבה"ח ושם תודה לאל ראו דופק והכול נראה בסדר,יכול להיות שזה מהבדיקה עצמה כיוון שלרופא היה קשה עם נוחת אחד העוברים ולכן את המתמר הנרתיקי הכניס והוציאר פעם אחר פעם במהירות כך שאולי חשבתי שזה יכול להיות מזה,יש לציין שהדימום חלף וגם לאחר קיום יחסים תודה לאל לא הופיע,אודה על תשובתך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטראסאונד וגינלית ודימום
ד``ר רון ברדין24/08/2008שרי שלום
בדיקת אולטראסאונד וגינלית איננה אמורה לגרום לדימום לדני. עצם העובדה שהדימום פסק , יש דופק לעובר וחזרת לשיגרה מרגיעה בהחלט. בסקירת המערכות המוקדמת יש לודא את מיקום השלייה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתיידות בכיס מרהערן23/08/2008
אשתי בשבוע 35 ובסקירה השלישית שנערכה בשבוע זה, היה קושי בהדגמת כיס המרה, אולי כיס המרה הסתיידותי ( כך לדברי הרופא הבודק ), אני לפני כמספר שנים עברתי ניתוח להסרת כיס מרה לאחר שהוא היה בצקתי והסתיידותי. האם יש קשר בין שני הדברים? האם בשלב כה מוקדם מעיד על התפתחות לא תקינה של מערכת העיכול ( כבד, כיס מרה ), מה עליי לעשות/ לפעול?? בסקירה השנייה שנערכה לא היתה טענה שישנה בעיה כלשהי בכיס המרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לערן
ד''ר ראובן שרוני23/08/2008שלום ערן:
לא נראה לי שכבר יש קשר בין הממצאים
יש מקום לברר האם כיס המרה אכן הודגם ואם כן הודגם אכן זה הוא שנראה בסקירה או שהיתה זו לולאת מעי למשל
אם כיס המרה אינו נראה יש מספר מצבים שיש להביא בחשבון כולל המצאותו באזור סמוך (יש ואריאציה במיקום שלו) למשל
הסבר מפורט ביעוץ גנטי פורמלי ולאור שבוע ההריון בהקדם למרות מגבלות הבירור בשלב מתקדם זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פער בין ביומטריה לבין גיל ההריוןיעל21/08/2008
שלום ד"ר, אני בשבוע 3/7 35 לפי תאריך וסת אחרון . הערכת גיל הריון ממוצע לפי הנתונים בבדיקת אולטרסאונד אחרונה שביצעתי היתה 1/7 33 והרופא הוסיף הערה: ישנו פער של שבועיים בין הביומטריה לבין גיל ההריון (ללא שינוי מפעם קודמת). מכיוון שתאריך הוסת האחרונה גם הוא מתוקן בחמישה ימים , הפער עלול להיות גדול עוד יותר. האם יש מקום לדאגה והאם יש משהו שניתן לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` ישראל מייזנר22/08/2008אם הבנתי נכון את הערתו של הרופא, הרי נשמר אותו הפער בהיקף הראש. כלומר, העובר גדל, ומוחו גדל בפרופורציה המתאימה לגיל ההריון. כל זמן שנשמר אותו הפער בגדילה - הסיכוי לבעיה בעובר בגיל הריון זה נמוך ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת גדילהמודאגת21/08/2008
שלום, אני בת 27 הריון ראשון. ערכתי באופן פרטי סקירה מוקדמת, מאוחרת ומי שפיר שכולן היו תקינות. כעת בהערכת גדילה בקופה, נמצא כי הראש קטן יחסית, הנה הממצאים: גיל ההריון שנערכה הבדיקה- 31.6 הראש מתאים לשבוע 30.4 , 282 מ"מ. הרופאה שביצעה את הבדיקה ציינה כי הראש היה נמוך באותו יום במיוחד ולכן הקשה עליה לבצע את הבדיקה ומכך לא התרגשה ולא שלחה לבדיקה חוזרת. לאחר 4 שבועות הרופא המטפל החליט לעשות בדיקה חוזרת שתתבצע עוד כמה ימים. *חשוב לציין כי בסקירה המאוחרת שנעשתה בגיל הריון 22+6, הראש היה 202.4 ממ והתאים לשבוע 22+3. האם יש מקום לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת גדילה
פרופ` ישראל מייזנר22/08/2008ההפרש בגדילת הראש היה רק כשבוע ימים, ואין כרגע סיבה לחשוש ממנו, בייחוד אם המדידה נערכה בתנאים סובאופטימלים (ראש נמוך). הייתי מחכה לתוצאות הבדיקה הבאה: אם גם אז העובר קטן תלוי מהי הפרופורציה, ואז הרופא המטפל ינהל את המקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)