מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אגן כליה מורחבלי28/07/2008
שלום, בסקירה מורחבת שעשיתי בשבוע 22+ 6 (עובר זכר), נמצא כי "אגן כליה 3.5 - 5.5 מ"מ במדידות שונות. מרקם הכליות תקין." מלבד ממצא זה, דברים אחרים שנבדקו בסקירה - תקין. שקיפות עורפית - 1: 5300 תבחין משולש - 1:4400 שאלתי היא מה משמעות הממצא הזה? איזה מעקב עלי לעשות? והאם יש בדיקה נוספת, יסודית יותר, שניתן לבצע, וכן האם הממצא הזה כממצא יחיד אומר כי יש סיכוי גדול יותר לעובר עם תסמונת דאון? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי
פרופ` ישראל מייזנר29/07/2008בשבוע ההריון בו את נמצאת, הרחבה כזו של אגני הכליות נחשבת לנורמה (מקובל שטווח הנורמה עד 7 מ"מ). נמצא קשר בין הרחבת אגני כליות לתסמונת דאון, ויש הממליצים דיקור מי שפיר. אם בצעת אותו, והכרומוזומים תקינים - בינתיים לא צריך לעשות מאומה, רק לעקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל הראש גדול מאוד!!!!לודמילה28/07/2008
אני בת 27 היריון ראשון. שבוע 33.6 היריון רגיל. בריאה . עד עכשיו כל הבדיקות היו תקינות. כשהייתי בשבוע31.3 עשיתי בדיקת גדילת עובר, התוצאות:bpd: 84.4 מתאים ל-33.6 ofd: 113, מתאים ל שבוע 35 ,hc:312.9 ac:269.2 מתאים ל-31,0 femur: 59.9 מתאים ל- 31,1 כמו כן משקל מוערך 1800, היום הייתי אצל רופא והוא אמר שהראש מאוד גדול, אני מאוד לחוצה כי כשעשיתי סקירת מערכות מאוחרת הכל היה תקין, יש לציין שתאריך ווסת אחרון נקבע ע"פ אולטראסאונדים בלבד כי אינני זוכרת במדוייק, כנ"ל גם גיל היריון נקבע לפי התפתחות העובר. האם יש סיבה לדאגה או בבדיקות נוספות? אני גם עשיתי את כל הבדיקות גנטיות והכל נמצא תקין. אנא, אני מאוד לחוצה בגלל גודל הראש - רשמו את תשובתכם בהקדם. תודה מראש - לודמילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללודמילה
פרופ` ישראל מייזנר29/07/2008מדידת ראש העובר קשה ככל שגיל ההריון עולה, ולעיתים המדידה אינה מדויקת וגדולה מהצפוי. התופעה מוכרת, ואיננו מתרגשים ממנה יותר מידי. רצוי בכל מקרה לעקוב אחר הגדילה בהפרש של שבועיים ימים. אם הפער נשמר, ולא גדל, הייתי די רגוע. תמיד תוכלי לפנות ליעוץ נוסף במכון גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרה סאונד ראשוןקרן28/07/2008
היום ביצעתי בדיקת אולטרהסאונד ראשונה ונתבקשתי להגיע שוב לביקורת מכיוון שאין דופק לעובר, חשוב לציין כי אני בסוף השבוע ה5 (מחר 6). האם עלי להתחיל לדאוג או שזה לא מקרה נדיר? האם יש סיכויי שההריון ימשיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא רופאה אבל
מיקי28/07/2008דופק בד"כ מתחילים לראות בסוף שבוע שישי תחילת שביעי. כך שיש סיבות להישאר אופטימית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן
פרופ` ישראל מייזנר29/07/2008בשבוע 5 עדיין לא נצפה קוטב עוברי ולא ניתן לצפות בדופק. מתחילים לצפות בדופק, במתמר וגינלי סביב 5.5 -6 שב' הריון. לכן, אין לך מה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US שבוע 6+ 4ימים לא נצפה דופקANOנימית27/07/2008
שלום פרופ' היום עשיתי US לאחר IVF, אני בשבוע שישי וארבעה ימים: נצפה שק הריון תוך רחמי, שק חלמון 5 מ"מ. בצמוד לו "בספק קוטב עוברי 2 מ"מ). פרופ' אני מאוד מוטרדת ולא יודעת למה עלי לצפות, הוזמנתי לUS עוד שבוע - בשבוע הזה אני אהיה במחשבות כל הזמן. הבטא הראשונה היתה 14, השניה 44 ואחריה 121 ו-270. האם יש סיכוי להריון הזה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונימית
פרופ` ישראל מייזנר29/07/2008התשובה היא כן. בהחלט יתכן שהעובר יגדל מעט ויופיע דופק תקין. גם ב IVF רואים לפעמים אי התאמה קלה בגיל ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופסור
ANOנימית30/07/2008הרגעת אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה*עדכון US ושאלה*
ANOנימית03/08/2008שבוע אחרי הUS הפעם נצפה עובר ברור מאוד אבל לא נצפה דופק. האם יש סיכוי?????????? נתבקשתי לעשות בטא כמותית היום וביום רביעי ובחמישי להגיע לUS
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הבטא הכמותית
ANOנימית03/08/2008הסתבר שהד"ר טעה ונתן איכותית אז התוצאה היתה מעל אלף, לא רלוונטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק
פרופ` ישראל מייזנר03/08/2008סבלנות הוא שם המשחק. בואי נחכה ל US הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הסבלנות משתלמת? היום נצפה דופק
ANOנימית04/08/2008אבל הדופק חלש מאוד הרופא אמר שגודל העובר הוא 6 "מ ולפי חישוב ההריון (IVF) אני בשבוע 7.4 והוא אמר שהעבור לא בגודל המתאים ולכן לא בטוח שזה תקין. אוףףףףף הסבלנות שלי נגמרת.... האם זה שגודל העובר קטן והדופק חלש זה מעודד או שבמקרה הזה זה יותר מדאיג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק
פרופ` ישראל מייזנר05/08/2008בתחילת ההריון תמיד בדופק איטי, והוא עולה בהדרגה תו שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ', אני מעריכה את תגובתך
ANOנימית06/08/2008ומודה לך מאוד על ההשקעה והפחתת המתחים :-) שאלה אחרונה (להיום?), האם גודל העובר שנצפה אכן מהווה מקום לדאגב? האם עובר שתוך שבוע גדל מ"ספק קוטב עוברי 2 מ"מ" ל- 6 מ"מ אבל בשבוע 7 וחצי בלבד, הם זה מעיד על בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדופק תקין!!!!!
ANOנימית08/08/2008היום בUS בדקה אותי רופאה מומחית וראתה שהדופק של העובר תקין, הדופק 60 זה שלי לא של העובר... הבעיה שהעובר אכן 6 מ"מ... סיוט הדבר הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהודם מקסים = ואדם מקסים
ANOנימית13/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' מייזנרדקלה26/07/2008
שלום רב, ראיתי באתר הכללית צילום וידאו של בדיקת מי שפיר שביצעת- שאלתי אליך היא כללית: כל מי שאני מכירה עשתה דיקור מי שפיר בהריונה, בין אם היתה הכוונה רפואית ובין אם לאו. אני נכנסת לשבוע ה18 להריוני ותוצאות הבדיקות שעשיתי תקינות ולכן אני מתלבטת אם לעשות את דיקור מי השפיר על מנת לקבל תוצאה וודאית שלא מסתמכת רק על סטטיסטיקה או שמא הסיכון שבבדיקה צריך להכריע את הכף להימנעות מהבדיקה. ברור שבסופו של דבר ההחלטה נתונה בידינו, אך הייתי שמחה לדעת מהי דעתך האישית ומה היית מייעץ למישהי ממשפחתך הקרובה? דיקור בכל מקרה או רק אם יש אינדיקציה רפואית שמחייבת זאת? רב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדקלה
פרופ` ישראל מייזנר26/07/2008אני חסיד של דיקור מי שפיר בכל מקרה. לאור נסיוני, אינני יכול לסמוך על סטטיסטיקה בלבד, אך כפי שאמרתי - זו דעתי הפרטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר נדבק ב CMVדקלה25/07/2008
בשבוע 22-26 נדבקתי בזיהום ראשוני ובצעתי בדיקת מי שפיר וגילו שהעובר נדבק והאולטרסאונד יצא בסדר חוץ מהיקף ראש קטן בחודשיים הפנו אותי ל MRI עוברי אני בשבוע 33 ואני לא יודעת מה לעשות אם להוריד או להשאיר אם המוח יצא בסדר זה אומר שהוא לא נפגע מה הסיכויים לפגיעות קשות או קלות והאם אני יוכל להוריד בחודש 9 זה לא מאוחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדקלה
פרופ` ישראל מייזנר26/07/2008אם היקף הראש קטן בחודשיים! המדובר במיקרוצפליה (ראש קטן על רקע מוח קטן) ובמקרה כזה מומלצת הפסקת הריון, שכן הסיכוי גבוה ביותר לפיגור שכלי (ביחוד כשהתשובה לזיהום חיובית). אם את טועה ומדובר בהפרש בן שבועיים ולא חודשיים, אזי יש מקום ל MRI וליעוץ על ידי מומחים לזיהומים, במסגרת יחידה להריונות בסיכון גבוה - בקופה או בבי"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם על שאלתירחלי24/07/2008
שאלתי לגבי רגליים משולבות בסקירה המוקדמת והמאוחרת האם יש לכך משמעות וכיצד ניתן לבדוק זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחלי
ד''ר ראובן שרוני25/07/2008רחלי שלום:
ממצא זה הינו קרוב לודאי תקין
בבדיקה יש לראות את הרגליים לכל אורכן כולל העצמות (גודל, צורה-מבנה, מינרליזציה), מנח כפות הרגליים, צורתן והמבנים שלהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפיראתי23/07/2008
בשבוע 27 ושלושה ימים מצב מי השפיר שלי נמדדו סך 101 מ"מ נאמר לי לחזור על הבדיקה בעוד שבועיים היום אחרי שבוע וחצי כבר יומייםיש לי בצקות ברגליים האם זה קשור? האם כמות מי השפיר בשלב זה היא מעטה? האם אני צריכה לגשת לרופא ולבקש בדיקת מי שפיר לפני הבדיקה של מעקב הגדילה (בעוד 6 ימים ) מה לעשות?! אובדת עצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות מי שפיר
ד``ר רון ברדין24/07/2008שלום שרון
כמות מי השפיר שנמדדה בתחום הנורמה לשבוע הריון מעל אחוזון 5 לגיל הריון
נושא הופעת הבצקות לא קשור לכמות מי השפיר ונכון תעשי אם תפני להערכה ובדיקת רופא מטפל.
בדיקה עוד 6 ימים מהיום לא ניראת לי רחוקה במיוחד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליותרחלי23/07/2008
בסקירה המוקדמת אגני הכליות היו בגודל 3.6 ונאמר לנו שזה גבולי ובסקירה המאוחרת אגני הכליות בגודל 3.7 האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחב אגני כליות ס. מאוחרת
ד``ר רון ברדין24/07/2008רחלי שלום
רוחב אגני כלייה 3.7 ממ תקין בהחלט לסקירה המאוחרת כלומר בשבועות 22-23.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגלייםרחלי23/07/2008
גם בסקירה המוקדמת וגם במאוחרת העובר ניראה אם רגליים משולבות האם יתכן וישנה בעיה כלשהיא ברגליים וכיצד ניתן לבדוק זאת . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחלי
פרופ` ישראל מייזנר26/07/2008יש לצפות בתנועות רגליו של העובר, ואם לא נצפות, ניתן לנסות ולבצע סטימולציה על ידי לחיצות קלות עליו על מנת שינוע. הדבר דורש סבלנות. בעיקרון, עוברים רבים נהנים מתנוחת ה"סטלבט", ואם את מודראגת יש לבדוק את העובר כפי שהסברתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VSD ודיקור מי שפירמיכל22/07/2008
אני בשבוע 25 להריוני (הריון בסיכון עקב סוכרת טייפ 1). בשבוע 20 בבדיקת אקו לב עובר נכתב כי במנח יחיד נראה ספק מעבר קטנטן במחיצה הבין חדרית. באם תישמע אוושה לפני השחרור יש לבצע אקו לב. בסקירה המורחבת בשבוע 23 הוחלט להפנותי לייעוץ גנטי מאחר ובסקירה בחלק מהמנחים אכן חשד ל-VSD. לא עשיתי מי שפיר מאחר ותוצאות השקיפות והחלבון העוברי (כולל אינהיבין) היו תקינים: שקיפות: סיכון סטטיסטי לתסמונת דאון עפ"י גיל 1:960 ומשוקלל עם השקיפות ובדיקת הדם 1:20,000. חלבון עוברי: לפי גיל 1:960 לפי גיל ו-4 הבדיקות 1:9,999 גם הסקירה המוקדמת תקינה. האם לאור הנתונים כאשר VSD ממצא יחיד, יש המלצה לדיקור מי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד ל VSD
ד``ר רון ברדין22/07/2008שרון היקרה
איננו נוהגים בפורום זה להמליץ אם לבצע או להימנע מביצוע דיקור מי שפיר.
המהלך המתבקש מצידך הוא פנייה בהקדם ליועץ גנטי על מנת לקבל שיקלול הערכת הסיכון בנתונים אלה כולל מימצא ה VSD בשאלה של כן לבצע אם לווא בדיקת מי שפיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלשירלי22/07/2008
שלום רב בשבוע 35W6D משקל העובר היה 2.910 , האם תקין ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל עובר- האם תקין?
ד``ר רון ברדין22/07/2008ה משקל תקינה לשבוע ההריון ונמצאת באחוזון 80 לערך לגיל הריון כלומר כ 20 % בלבד מהעוברים עם הערכת משקל גבוהה משל עוברך בשבוע זה.
בהצלחה בלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועות הריוןסופי22/07/2008
שלום רב, אתמול ביצעתי שקיפות עורפית , תודה לאל הכל תקין , עכשיו רק ממתינה לתוצאות בדיקות הדם שעשיתי היום. שאלתי היא שאתמול כשביצעתי את השיקפות לפי החישוב של הרופא בשבוע 5+2 היתי אמורה להיות בשבוע 12+2, רק שהרופא אתמול העריך את העובר לשבוע 13+1, דבר שייתכן כי הוסת שלי לא היתה סדירה. אני יודעת כי הפער אינו בעייתי, השאלה היא על איזה תאריך להסתמך? קבעתי סקירה ראשונה לשבוע 15+4 מה שמסתבר כיום שבוע 16+3, האם תקין או לנסות להקדים את הסקירה ?? תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון על פי US או ע"פ ו אחרונה
ד``ר רון ברדין22/07/2008סופי שלום!
שינוי גיל הריון על פי אולטראסאונד מתבצע בדר"כ בפער של שבוע ויותר בהשוואה לגיל הריון על פי ו אחרונה. לכן בנתונים לעיל אינני רואה מקום לשינוי גיל ההריון וחישוב מחודש לוסת אחרונה.
פער של מס' ימים זה לא מצריך שינוי בתאריך שבו קבעת לבצע סקירת מערכות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי מוח מורחביםאנה21/07/2008
ד"ר שלום רב אני בת 26 ,היום ביצעתי סקירת מערכות טרימסטר שני , אני בשבוע 24 ונאמר לי ע"י הרופא שהממצאים : חדרי המוח של העובר הודגמו מורחבים 8.4 מ"מ והוא המליץ על מעקב אצל גניקולוג. יש לציין שבבדיקה הקודמת (סקירת מערכות מוקדמת) הכל היה בסדר גמור , שקיפות עורפית 1.1 מ"מ . CRL 55.8 מ"מ , חלבון עוברי : PAPP-A: 0.98 MOM, FREE BETA: 0.70 MOM (1:20,000). תבחין משולש : E3-0.99 , HCG-0.71,AFP-0.94 האם יש סיבה לדאוג? האם כדאי לעבור בדיקות נוספות ? תודה , אנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה הקודמת
אנה21/07/2008הייתי רוצה לציין שבנוסף ל הרחבה בחדרי המוח 8.4 מ"מ באולטרסאונד של טרימסטר שני הודגמה הרחבת אגן כליה ימנית 4.2 מ"מ והרחבת אגן כליה שמאלית 4.9 מ"מ , דוקטור אני מאוד לחוצה אבקש את תשובתך במהירה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוחב אגני כלייה
ד``ר רון ברדין22/07/2008רוחב אגני הכליות שציינת לשבוע 24 הוא תקין ומוגדר כתקין בשבועות אלה עד 5 ממ. ייתכן והרופא הבודק המליץ שתבצעי ביקורת על מנת לוודא שאין התקדמות ברוחב אגני הכלייה בהמשך.
בכל מקרה על פי ההגדרות המוכרות הערכים שציינת לעיל תקינים לשבוע זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודהרבה על התשובה המהירה !!!!
אנה24/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוחב חדרי מח
ד``ר רון ברדין21/07/2008אנה שלום רב
רוחב חדרי המח המצויין לעיל תקין בהחלט ובתוך תחום הנורמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסמטריות בין חדרי המוח- בשבוע 24טלי21/07/2008
שלום, אני בשבוע 24 -הריון ראשון, כל הממצאים עד כה תקינים לחלוטין רק שאתמול בסקירה נמצא שחדר מוח ימי 7 מ"מ וחדר מוח שמאלי 8.8 מ"מ (שלפי הד"ר זה מעל הממוצע שאמור להיות 6-7 מ"מ). שני דברים שמדאיגים אותי- 1) אסמטריות בין שני הצצדים 2) שהחדר השמאלי גדול יותר מהממוצע. הרופא טוען שזה עדיין בגדר הנורמה אבל אני בכל זאת מודאגת... המליץ על אולטרסאונד נוסף בעוד כחודש. האם כדאי לחכות חודש או לעשות משהו קודם לכן? מה המשמעות של הממצאים? אנא תגובתכם.... תודה, טלי. נ.ב- עשינו בדיקות גנטיות והכל יצא תקין...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחב חדרי מח
ד``ר רון ברדין22/07/2008טלי שלום
אני בהחלט מסכים עם דעתו של הרופא.
ערכים אלה של רוחב חדרי מח תקינים על פי הקריטריונים המקובלים. לגיטימית המלצתו לביקורת חדרי מח ניתן לבצעה גם אחרי 2-3 שבועות. יחד עם עם זאת יש לציין שגם אם לא היה מפנה אותך לביקורת לא היה זו טעות. שוב כי ערכים אלה תקינים!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)