מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cmvליאורה06/08/2008
שלום רב לרופאים היקרים. לפני כניסה להריון ובחודש הראשון להריון ביצעתי בדיקת CMV.התוצאה היתה שלילית ומדברר שבעבר עברתי את המחלה.בזמן אחרון אני מצוננת וחום מגיע לפעמים ל37.0 .האם יכולה להיות הדבקה חוזרת?ואם זה מסוכן לעובר?.אני בשבוע 18.4. כל התוצאות בדיקות סקר וסקירת מערכות תקינים.האם יש צורך במעקב בדיקת דם ל CMV במשך כל המשך ההריון? בתודה מראש.ליאורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאורה
ד''ר ראובן שרוני08/08/2008שלום ליאורה:
תתכן הדבקה חוזרת בנגיף CMV אולם במקרה זה הסיכון להידבקות הועבר הינו נמוך כ 1%
יש מקום לבצע בדיקה לנוכחות נוגדים לCMV. המשך המעקב יהיה ע"י הרופא המטפלאו מומחה למחלות זיהומיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליה אחורית נמוכהמור06/08/2008
שלום לרופאים שבוע 15 +2 עובר אחד , ממצאים " שליה אחורית נמוכה, מכסה בחלקה התחתון את הפתח ת דרגה-0" אשמח לקבל מעט הבהרות בנושא תודה רבה והמשך יום נפלא מור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למור
ד''ר ראובן שרוני08/08/2008מור שלום:
מדובר על שליה תקינה הממוקמת בחלקו התחתון של הרחם ומכסה את צוואר הרחם. בהתחשב בכך שמדובר בהריון צעיר יש סיכוי טוב שהשליה "תנדוד" ופתח צוואר הרחם יהי פנוי כך שתתאפשר לידה נרתיקית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :-)
מור10/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהלילי05/08/2008
שלום, בבדיקת אולטרסאונד אחרי המחזור האחרון מצאו 2 החזרים ציסטיים פשוטים בשחלה השמאלית, שניהם פחות מ-4 ס"מ. אציין שעברתי גרידה לפני חודש וחצי. האם אני צריכה לחכות עד שהן יעלמו לפני שאני נכנסת שוב להריון? תודה, לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילי
פרופ` ישראל מייזנר05/08/2008הממצאים הציסטיים הם ככל הנראה זקיקים או ציסטות של גופיף צהוב, הנעלמות לאחר הוסת. אין מניעה מהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקר קטן לא מזוההבשני שליש מהתאיםאילנית05/08/2008
לפרופסר מייזנר -בבדיקת מי שפיר בשבוע 23 נמצא cmv ,תקין. במי שפיר-פיש -תקין אך נראה קריוטיפ לא תקין .של נקבה עם מרקר לא מזוהה במוזאיקה-בשני שליש מהתאים.אתמול בעלי ואני ביצענו קריוטיפ.אמורים לחכות שבוע לתשובה.סקירה מוקדמת ומכוונת תקינות וכן אקו לב.סיכון של עד 10%לפגיעה בעובר - תלוי בבדיקת הדם. האם יש סקירה או בדיקת דם בחו"ל שיכולה להפחית הסיכון או לברר מטען או השפעת המרקר.אני בשבוע 26 ויש לנו ברוך השם 3י לדים בריאים.בשל אי הוודאות להשפעת המרקר אנו מבקשים תשובה ואם יש אפשרות לייעוץ על מנת שנוכל לקבל החלטה על המשך ההריון. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנית
פרופ` ישראל מייזנר05/08/2008את התשובה לגבי בדיקות נוספות, יכולים לספק לך רק הגנטיקאים המתעסקים בכך ביום יום. אני ממליץ על יעוץ גנטי תואם לממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים מדקריםxxx04/08/2008
האם יש דרך לבדוק עבור רופא מסויים תדירות דיקורי מי שפיר וסטטיסטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר XXX
פרופ` ישראל מייזנר05/08/2008רק אם יודעים היכן הרופא עובד, והאם אולטראסאונד זהו עיסוקו העיקרי. מעבר לכך, יש חברות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע מי שפירקרן04/08/2008
שלום רב. הנני בת 34, בשבוע 22+5 להריוני השני (אך טרם ילדתי), ביצעתי בדיקת חלבון עוברי משוכללת שיצאה תקינה בהחלט 1:20000, וכן 2 סקירות מערכות שנראו כתקינות. שותפי לא מרפה ממני שאעשה מי שפיר... כי מה אם הילדה לא בסדר חלילה, אך אני מנסה להימנע מכך בכל תוקף שכן זהו הריון מאד יקר שהושג לאחר כשנה של טיפולים ואיני רוצה לסכנו. שמעתי מזוג שפגשתי שעשו סקירה במיוחד אצל פרופ' ברונשטיין בחיפה - ששלל את סך המומים האפשריים וזאת בכדי להימנע ממי שפיר מאותו סיפור דומה. האם לאור נתונים אלו - באמת נכון לבצע מי שפיר או האם סקירת מערכות מורחבת מכוונת עשוייה להספיק? אשמח מאד לייעוצכם. תודה, קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
פרופ` ישראל מייזנר05/08/2008סקירת מערכות ולא משנה אם מוקדמת או מאוחרת, אינה יכולה לשלול לחלוטין תסמונת דאון. לכן, דיקור מי שפיר בהחלט על הפרק. אם את חוששת, יש אפשרות לדחות את הדיקור לשבוע 30 להריון. במקרה כזה, הסיכון להפלה לא קיים, והסיכוי ללידה מוקדמת שואף לאפס. אם חס וחלילה זה יקרה, העובר יגדל היטב בפגיה ולא ישאר עם הבעיות הקשות של פגות מוקדמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גדילה ואולטרסאונדחנית03/08/2008
שלום לכם, יש לי תהייה שאשמח אם תוכלו לעזור לי בה. בשבוע 34+3 נערך לי אולטרסאונד והערכת משקל שנמצאו תקינים (עובר באחוזון 40). בשבוע 38+5 נערך אולטרסאונד נוסף בו הנתונים התאימו לאחוזון 20 ונרשמה גדילה של 500 גר' על פני הזמן האמור (ממשקל של 2300 למשקל של 2800). בעקבות כך אושפזתי ליום באיכילוב והוחלט לשחרר אותי תוך מעקב פעם ביומיים במוניטור. היום (שבוע 40+2) נערך אולטרסאונד נוסף. הראש שהתאים בסיבוב הראשון לגודל (34+3) היה קטן בסיבוב השני ונמצא מתאים לשבוע 35+2 ואילו הפעם אומנם גדל מעט אך מתאים לשבוע 35+6 (על 9 ימים של גדילה). באופן כללי התינוקת קטנה, אבל כל הבדיקות מטרידות מעט וכן חוסר הגדילה (היחסי) של הראש מדאיג. האם יש לי סיבה לדאגה ? האם כדאי לשקול זרוז לידה או סטריפינג ? דבר נוסף - בבדיקה הראשונה(שבוע 34+3) נמצא אגן כליה ימני בגודל של 6.6מ"מ, בבדיקה השניה(שבוע 38+5) גודלו היה 7 מ"מ. מה משמעות נתון זה ? אשמח לכל מידע והסבר שניתן לספק לי המון תודה חנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנית
פרופ` ישראל מייזנר03/08/2008בגיל הריון שכזה, אין לי אלא לאחל לך לידה קלה וללא בעיות. לגופו של עניין, כיון שהעובר כולו קטן יותר, יתכן והראש ה"קטן" הינו חלק מהתמונה כולה. בל נשכח, כי בשלהי ההריון, כשהראש נמוך באגן, מדידתו קשה יותר ולעיתים אינה תואמת לגיל ההריון. אני סומך על רופאייך שבצעו את כל הבדיקות לשלילת פתולוגיה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכותדפי03/08/2008
לפרופ ' מייזנר שלום! אני דפי בת 39 בשבוע 22 להריוני . יש לי בבית שני ילדים בריאים ברוך השם. בסקירת מערכות מוקדמת שביצעתי התגלה מימצא שדרש ממני לבצע סקירה נוספת. בסקירה זו נאמר שהקיבה נמצאת מימין במנח לא רגיל, גם התרסריון לא במנח רגיל- קדמי לקיבה, כיס המרה מימין לוריד הטבורי. חלק שמאלי של הכבד גדול. אין הרחבת לולאות מעי, יכול להתאים לסיטוס הפוך תוך בטני , או מלרוטציה של המעי. בסקירה נוספת נאמר: קיבה מימין בעיקר רוחבית ולא אורכית כרגיל. טחול מימין, תריסריון מימין, כבד גם הפוך. בבדיקת אקו לב עוברנמצא לב תקין במבנה ובמנח. הבנו היטב את המצב, של שינוי מיקום של איברים פנימיים. עד כה ביצענו בדיקות שונות, כולל דיקור מי שפיר, למעט בדיקה זו שעדיין לא קיבלנו את תוצאותיה , תוצאות כל הבדיקות תקינות. אני ובעלי מתלבטים מאוד לגבי הריון זה, מה לדעתך הסיכויים במקרה זה ללידת תינוקת בריאה ושלמה למרות השינוי במיקום האיברים?אילו השלכות יהיו בהמשך על לידת התינוקת? האם אתה היית ממליץ על המשך ההריון במקרה שכזה או אחרת? היינו מאוד רוצים לשמוע את דעתך בנושא. תודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפי
פרופ` ישראל מייזנר03/08/2008להערכתי, בהעדר מומים נוספים בעובר ובהעדר מום לב, הייתי מתייעץ עם כירורג ילדים, שכן אלו הרופאים שבד"כ נתקלים בבעיות שכאלו. לנו הגינקולוגים, אין מספיק ניסיון עם ילודים כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מוקדםרונ י01/08/2008
שלום, אני מאמינה שאני בשבוע השני או השלישי להריון. אשמח לקבל מידע בדבר אולטרסאונד - מתי ניתן לעשות בדיקה כדי לקבוע את גיל ההריון? בנוסף, אשמח להעזר בידע שלכם בנושא מטריד: האם התכווצויות באזור הרחם בתחילת ההריון זה דבר נורמאלי? (ההתכווצויות מרגישות כאילו כל רגע צריך להגיע מחזור - כאבים חזקים כמו לפני מחזור)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
ד''ר ראובן שרוני03/08/2008שלום רוני
בשבוע 5-6
התכווצויות יכולות להיות תקינות או להעיד על בעיה ויש לפנות לרופא נשים מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לתסמונת דאון מודאגת !!!!א.כהן01/08/2008
שלום רב מלאכים אני בהריון בת 36 שבוע 22 הריון שישי עברתי אתמול סקירת מערכות רגילה והרופא הצביע על 4 דברים שמעלים את הסיכון באופן משמעותי שהעובר סובל מתסמונת דאון : 1..גיל גבוה 2. חשד לפגם במחיצה הבין חדרית הממברנוטית. 3.ציסטה בחבל הטבור . 4.עצם ירך קצרה יחסית לשאר הפרמטרים . שאר הבדיקה יצאה בסדר . שאלתי: האם יש אפשרות לבדוק בדיקה אמינה יותר חוץ מדיקור מי שפיר ? מה הבדיקה הבאה שצריך לעשות ? אחרי בדיקה זו ( 4 דברים שמעלים את הסיכון ) מהם האחוזים לתסמונת דאון.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא. הכהן
ד''ר ראובן שרוני03/08/2008א. הכהן שלום:
בדיקות המוסיפות מידע לגבי תסמנת דאון הינן: שקיפות עורפית, סקר שליש ראשון (+בדיקות הדם) סמן משולש (סקר שליש שני), סמן מרובע או סמן אינטגרטד אבל כולן נעשות בשלבים מוקדמים יותר של ההריון
שלילה מוחלטת של תסמונת דאון נעשית רק ע"י בדיקת כרומוזומים של העובר כלומר דיקור מי שפיר.
יש לבדוק מה סיכון הרקע שלך לאור הבדיקות שהוזכרו. הממצאים באולטרה סאונד מעלים סיכון זה אך אין מספר מדויק. אם קיימים לפחות שני סמנים לא תקינים (גיל ופגם המחיצה הבין חדרית) יש אינדיקציה לבצע דיקור מי שפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
א.כהן04/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עובר וסקירת מערכותרוני31/07/2008
שלום, בשבוע 28 אני עתידה לעבור אקו לב עובר חוזר וסקירת מערכות מוכוונת באותו היום, בשעות שונות. האם יש בעיה בביצוע 2 הבדיקות הנ"ל באותו היום מבחינת השפעתן על העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
ד''ר ראובן שרוני03/08/2008שלום רוני:
לא אמור להשפיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי מין העובר בסקירה מוקדמתליאת31/07/2008
אתמול ביצעתי סקירה מוקדמת, בהתחלה הרופאה אמרה שהיא רואה בליטה/ בולבול, אח"כ היא אמרה שהיא לא רואה שק אשכים, וזו יכולה להיות בת עם איבר נפוח אני בשבוע 14+5 (שהייתי אצלה בשקיפות היא הימרה על 80% בן) ושאני אחזור עוד שבוע לבדיקת המין בלבד. השאלות שלי: 1. באיזה שבוע רואים שק אשכים? 2. מה הסבירות לבת עם איבר נפוח? 3. רופא מיומן לא אמור לקבוע בוודאות האם הבליטה של נקבה או זכר? אני מאוד לחוצה, אודה על תשובתכם בפירוט תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד''ר ראובן שרוני03/08/2008שלום ליאת:
בסקירה המוקדמת שבוע 14-16 רואים בדרך כלל שק אשכים (ללא אשכים בתוכו). לעיתים יש לחזור לבדיקה לברר בודאות את מין העובר
יש סיכוי, אמנם נמוך, למבנה לא תקין של איבר המין החיצוני. הבדיקה החוזרת אמורה להשיב על כך.מדובר על סיכון הנמוך מ 1%
ייש חשיבות לניסיון אך לעיתים יש צורך בבדיקה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיהוק עובריroni30/07/2008
שלום - אני בשבוע 35. בשבוע האחרון התינוק מגהק הרבה - לפחות 4-5 פעמים ביום. האם כדאי לבקש US לשלול בעיה? עשיתי US בשבוע 33 והכל היה בסדר. תודה
ד''ר ראובן שרוני03/08/2008רוני שלום:
במידה ומעקבי האולטרה סאונד היו תקינים קרוב לודאי ממצא תקין, לציין שלא כל התנועות שאת חשה הן כתוצאה מגיהוקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון לאחר הפלהנטע30/07/2008
שלום רב, לפני 10 ימים עברתי הפלה בשבוע 8 (עקב הפלה בוששת- עובר קטן וללא דופק). שאלתי היא מתי אפשר ומומלץ לנסות להיכנס שוב להריון? האם יש צורך להמתין ואם כן, כמה זמן ומה חשיבותו של זמן ההמתנה (מה הסכנה באי המתתנה?) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטע
פרופ` ישראל מייזנר30/07/2008בעיקרון, חודשייים לאחר הפלה, ואם קבלת וסת אחת סדירה - אין מניעה מניסיון להרות שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עוברי איטימיכל29/07/2008
לד"ר מייזנר שלום בשבוע שעבר הייתי בבדיקת אולטרא סאונד ראשונה להריון זה גיל ההריון לפי מועד וסת אחרונה 1.6.08 היה לפי החישוב שלי ושל הרופא 7 שבועות אך לפי האולטראסאונד הנתונים התאימו לגיל 6 שבועות הטכנאית אבחנה דופק עוברי איטי וקבעה לי תור לאוטראסאונד נוסף השבוע האם ייתכן שדופק איטי יתאזן ויהפוך לדופק סדיר מה עליי לעשות אם הדופק ממשיך להיות איטי או מפסיק אני מלאת חששות אשמח לתגובה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
פרופ` ישראל מייזנר29/07/2008על פניו, אין לך סיבה לדאגה, כיון שדופק העובר בגיל ההריון בו את נמצאת אכן יכול להיות איטי, ויעלה לדופק מהיר תוך זםן קצר ביותר. הטכנאית פעלנ כיאות, ואני תקוה כי בבדיקה הבאה, יהיה כבר דופק מהיר ותקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)