מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערכות לזיהוי מי שפירמירית30/10/2011
שלום רב, אני בשבוע 22, בגלל הפרשות מוגברות עשיתי בדיקה עם ערכה ביתית...הכל התייבש כמעט למעט נקודה קטנה ביותר שנשארה כחולה, הלכתי לבדוק, ראו שהצוואר ארוך וסגור ושכמות מי השפיר בשק ההריון תקינה ושלחו אותי הביתה.....
בזמן הבדיקה לא היתה דליפה והתחתונית היתה יבשה...
ממה בכל זאת יכולה התחתונית לשנות את צבעה לכחול......ושוב נקודה מאד קטנה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכות לזיהוי מי שפיר - תגובה
ד``ר רון ברדין01/11/2011מיכל שלום
אינני יכול להעריך הסיבה. הבדיקות השונות שביצעת לא תומכות בירידת מים
בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרת - חוסר התאמה בין השבועאור29/10/2011
שלום רב!
ביצעתי סקירה מאוחרת מורחבת בשעה 24+1. העובר נמצא במצב עכוז ואלו הערכים של הביומטריה העוברית:
קוטר דו - קדקודי - 55.4 ממ - 22 שבועות 6 ימים
היקף ראש - 211.6 ממ - 23 שבועות 2 ימים
קוטר מוחון - 26.1 ממ - 24 שבועות 4 ימים
היקף בטן - 202.0 ממ - 24 שבועות 6 ימים
עצם ירך - 44.7 ממ - 24 שבועות 5 ימים
עצם הזרוע - 41.2 - 25 שבועות
גיל הריון ממצוע: 24 שבועות 4 ימים
הערכת משקל: 706 גרם.
ברצוני לשאול האם תוצאות הסקירה תקינות? מדוע היקף הראש והקוטר הדו קדקודי קטנים בערך בשבועיים משאר הפרמטרים שנבדקו?
שאלה נוספת, מה הקשר בין מצג עכוז לתוצאות הללו?
תודה מראש,
ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מאוחרת - חוסר התאמה בין השבוע - תגובה
ד``ר רון ברדין01/11/2011אור שלום רב
אכן התוצאות והמדדים תקינים. ידוע שבמצג עכוז המרחק בין הרקות קטן יותר. כמו כן הפער לא משמעותי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלאני28/10/2011
שלום רב
שבוע 33.1 עשיתי הערכת משקל
רשום לי שמדדי ראש ובטן מקדימים בשבועיים-האם מעיד על בעיה?
BPD מתאים לשבוע 34.6
FL מתאים ל 32.4
HC מתאים ל34.6
AC מתאים 35.2
אחוזון 75-80
האם נורמלי שהיה הפרש כזה בין גיל ההריון שלי לגיל ההריון בממדים?
האם עוברית לא גדולה מדי ויש צורך בבירור נוסף בחשד למשהו לא תקין?
אני מאוד חוששת
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
ד``ר רון ברדין01/11/2011שלום אביב
הפרשים כאלה מוכרים ולא מבטאים מימצא לא תקין . עם זאת בצעי הערכה נוספת לפחות כשבועיים מבדיקה קודמת לראות האם מגמה חריגה בגדילת העובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמצא בסקירה מוקדמת מחיצה או שק נוסףקים28/10/2011
עברתי סקירה מוקדמת שבוע 14+5 הכל תקין בעובר פרט לזה שאצלי נמצא ממצא בחלק ימני תחתון של הרחם ויתכן AMNIOTIC BAND או שק נוסף-לא נצפו גפיים כלואים
ויש לבצע מיי שפיר ולעקוב בסקירה מאוחרת
נכנסתי קצת ללחץ למרות שהרופא ביקש שלא אכנס ללחץ,אשמח להסבר
כמו כן בעברי 2 הפלות
והפעם שנכנסתי להריון בשבוע 5 נצפו שני שקי הריון ואח"כ בשבוע 6 נצפה שק אחד עם דופק
תודה
קים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמצא בסקירה מוקדמת מחיצה או שק נוסף - תגובה
ד''ר ראובן שרוני28/10/2011קים שלום,
יתכן שמדובר באותו שק נוסף שנראה בשבוע מוקדם
הדבר אינו מסוכן
יש לעקב אחר הממצא כפי שהונחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד בשבוע 6+2 - מודאגת!!עדי28/10/2011
שלום רב,
אני בשבוע 6+2 (וודאי היות ואני יודעת את תאריך הביוץ המדויק).
בבדיקת אולטרסאונד שביצעתי אתמול נצפה שק הריון, עם "ניצני" עובר לדברי הרופא וזהו. ביקש ממני להגיד בעוד שבוע שוב, ובעיקרון ציין כי אמנם זה מוקדם מידי להספיד את ההריון הזה אבל בעיקרון תמונת המצב תואמת את שבוע 5 לערך.
אני מאוד לחוצה מהעניין.
האם ההריון הזה אבוד או שיש עוד תקווה??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד בשבוע 6+2 - מודאגת!! - תגובה
ד''ר ראובן שרוני28/10/2011לעדי שלום,
יתכן שתקין
אם ההריון "צעיר" בכשבוע זו התמונה שתתקבל
יש לחזור על בדיקת האולטרה סונד כפי שודאי הומלץ לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדת מתוצאת הממדיםאני28/10/2011
שלום אני בשבוע 33+3 לפני יומיים ביצעתי הערכת משקל(וסת אחרונה 7/3/11)
המדדים שיצאו הינם(לא מצוין לי הפעם אם זהו גיל ההריון אליו מתאימים הנתונים או הנתונים עצמם
HC :34.6
BPD :34.6
AC: 35.2
EFW:2.448
כתוב ליד הממדים הנ"ל US גיל הריון לפי 34.2
נאמר לי שמדדי ראש ובטן מקדימים בכשבועיים
האם זהו מצב תקין?האם העובר(נקבה) לא גדול מדי לגיל ההריון וזה שמדדי ראש ובטן הם יחסית גדולים לא מעיד על בעיה חלילה?
יש לציין שבהערכת משקל שביצעתי בשבוע 29+1 היה
HC26.85 מתאים לשבוע:29+1
AC:25.02 מתאים לשבוע:29+2
BPD:7.76 מתאים לשבוע:31+1
EFW:1350.5
מתאים לאחוזון 50
האם השינוייים/ההבדלים בין ההערכה הראשונה לזו שבצעתי היום תקינים?האם הם בגדר הנורמה? יש לציין שאני ובעלי לא אנשים גבוהים או גדולים במיוחד והעמסת סוכר 50 יצאה תקינה (99.7)
אינני מבינה את משמעות ההבדלים הנ"ל בין הממדים עצמם ואת ההבדלים בממדים בין שתי ההערכות.למה הקפיצה הגדולה הזו באחוזון?(היום אחוזון 75)
תודה על עזרתך ותשובותייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת מתוצאת הממדים - תגובה
ד''ר ראובן שרוני28/10/2011ליעל שלום,
האם הבדיקות נעשו ע"י בודק שונה/מכשיר שונה?
המדדים תקינים
הפרש של עד שבועיים יכול להיות
בעיקר בשבוע מתקדם של ההריון הן מתרחשת עיקר הגדילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן 2 הבדיקות התבצעו עיי רופא שונה
אני28/10/2011האם זהו ההסבר להפרש בממדים?
האם ייתכן קפיצה באחוזון בהפרש של חודש בין בדיקה לבדיקה?
לדעתך יש צורך בבירור נוסף מקיף יותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרת - חדרים לטרלייםיוסי28/10/2011
היי,
אשתי עברה סקירה מאוחרת בשבוע 22+4.
להלן ממצאי הרופא :
במהלך הבדיקה נמדדה הקרן האחורית של החדרים הלטרליים בתחום הנורמה, עם רושם לקרניים קדמיות מעט בולטות.
מומלץ מעקב אחר החדרים הלטרליים.
לא נתגלו סימנים למומים בבדיקה זו.
חדר לטראלי - 7.7 מ"מ.
גומה אחורית - 7.2 מ"מ.
יש לציין כי עשינו בדיקת מי שפיר, צ'יפ גנטי, חלבון עוברי, שקיפות עורפית וסקירה ראשונה.
כל התוצאות היו תקינות עד כה.
האם יש ממה להילחץ ?
הדבר די מטריד אותנו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדרים לטריים - אשמח לקבל תגובה...
יוסי30/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה מאוחרת - חדרים לטרליים - תגובה
ד``ר רון ברדין01/11/2011יוסי שלום רב
מהנתונים שצירפת אינני רואה מימצא מדאיג. רוחב חדרי מח תקין.
עם זאת מקובלת התייחסותו של הרופא הבודק שסובייקטיבית התרשם מהקרניים הקדמיות וביקש לבצע ביקורת מכוונת. הוא אף מציין שלא ניצפו מומים בבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נצפה דופק ..אני28/10/2011
אבל..
נאמר לי שהיה מצפה ליותר טוב לפי השבוע..
ולכן צריכה להגיע שוב, לראות שמתפתח טוב ..
היה כתוב דופק בסבך..
מה זה אומר
הציפייה הזו גומרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נצפה דופק .. - תגובה
ד``ר רון ברדין28/10/2011שלום רב
להבנתי כתב " דופק בספק" ולכן הומלץ שתחזרי לביקורת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן כעת בדיעבד חשבתי כך
אני28/10/2011אבל הראה לי מיקום מסוים..
האם לפי שבועות עוצמת הדופק צריכה להיות אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם למנח הרחם יש חשיבות
אני28/10/2011כלומר, במנח אחורי קשה יותר לראות דופק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון לא מתאים לשבוע 9אמא מודאגת27/10/2011
יש לי מחזור סדיר, בהריון שבוע 9 (לפי ווסת אחרונה), באולטראסאנד נצפה שק היריון המתאים לשבוע 6, לא הודגם דופק ושק חלמון. עשיתי בדיקת בטא בשבוע 5 והתוצאה היתה 5700. יש לציין שבעברי עברתי 2 הריונות תקינים לחלוטין. בהריון הנוכחי סבלתי מהפרשות חומות לסירוגין.
האם יש סיבה לחכות לפני שאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון לא מתאים לשבוע 9 - תגובה
ד``ר רון ברדין28/10/2011שלום רב
לא נישמע טוב.........
אם את רוצה להיות בטוחה בצעי גם בדיקת בטא בדם - אמור להיות כבר נמוך כשההריון לא תקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל שבוע 37+5: האם תקין?יעל27/10/2011
שלום,
אבקש לשאול האם נתוני הערכת משקל שביצעתי היום (37+5) תקינים בהשוואה לשתי ההערכות הקודמות:
שבוע 31+1:
BPD: 84 מ"מ, מתאים לשבוע 33+6.
HC: 308 מ"מ, מתאים לשבוע 34+3.
AC: 297.4 מ"מ, מתאים לשבוע 32+1.
HC/AC: 1.10
FL: 59.4 מ"מ, מתאים לשבוע 30+6.
LVW: 6.3 מ"מ, = 'ATRIA'
Cereb: 38.4 מ"מ, מתאים לשבוע 31+3, Hill
ממוצע משך ההריון: 32+2
הערכת משקל העובר (AC, FL, HC, BPD) היא 1894 גר'
הערכת משקל העובר (AC, FL) היא 1848 גר'
שבוע 35+1:
BPD: 89 מ"מ, מתאים לשבוע 36.1.
HC: 329 מ"מ, מתאים לשבוע 37.2.
AC: 318 מ"מ, מתאים לשבוע 35.5.
FL: 69 מ"מ, מתאים לשבוע 35.56.
הערכת משקל: 2779 גר', אחוזון 73 עפ"י ברנר.
שבוע 37+5: הסקירה הנוכחית שביצעתי היום:
BPD: 94 מ"מ, מתאים לשבוע 38+2.
HC: 340 מ"מ, מתאים לשבוע 39+4.
AC: 333 מ"מ, מתאים לשבוע 37+1.
Femur: 70 מ"מ, מתאים לשבוע 35+6.
ממוצע גיל ההריון עפ"י HC ו- FL הוא 37+5.
יחסים / משקלים:
HC/AC: 1.02
AC/Femur: 4.76
BPD/Femur: 1.34
HC/BPD: 3.62
FL/HC: 0.21
הערכת משקל העובר עפ"י Hadlock1 היא 3067 גר'.
הערכת משקל העובר עפ"י Hadlock4 היא 3143גר'.
בכל הסקירות נצפו ב"ה כמות תקינה של מי שפיר, דופק, תנועות עובר, טונוס ותנועות נשימה תקינים.
האם המצב תקין? מה אומרת העובדה שה- Femur גדל רק במילימטר אחר מהסקירה הקודמת לזו של היום ונוצר פער של שבועיים? אני מודאגת מנתוני המדד הזה כי עוד לא היה לי פער כזה בשום מדד עד היום.
מודה לך מראש על תשובתך.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל שבוע 37+5: האם תקין? - תגובה
ד``ר רון ברדין28/10/2011שלום יעל
ראשית הערכת המשקל תואם את שבוע ההריון.
לגבי מדידת הפמור אכן שינוי במ"מ אך סביר שתוצאה של מודדים שונים במכשירים שונים. בשבוע מתקדם זה לא ניראה בעייתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת עוברג'ולי27/10/2011
בת 27 רקע של שחלות פוליציסטיות ללא ביוץ טבעי, הריון ראשון לאחר הזרעה ראשונה. היסטוריה: נצפו שני מוקדים אקוגנים בשבוע 15 אחד בחדר שמאל ואחד בחדר ימין, אקו לב תקין, בייעוץ גנטי לא הומלץ על דיקור מי שפיר הומלץ על מעקב גדילה.
בשבוע 28 מעקב גדילה תאם במדוייק את גיל ההריון. היום ביצעתי U.S גדילת עובר שבוע 32+0. התוצאות: ממוצע גיל הריון על פי HC ו-FL הוא 31+5.
הערכת משקל עפ"י Hadlock1 הוא 1711 גרם
הערכת משקל עפ"י Hadlock4 הוא 1678 גרם
הטכנאית אמרה שזה בגלל שאני נמוכה (1.60) בעלת מבנה גוף צר וקטן.
1.האם יש סיבה לדאגה?
2.האם מדובר בפיגור גדילה משמעותי?
3.האם לנשים בעלות מבנה צר וקטן העובר בד"כ קטן מהרגיל?
4.האם בעקבות כך יש צורך לבצע דיקור מי שפיר מטעם הקופת חולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילת עובר - תגובה
ד``ר רון ברדין28/10/2011ג'ולי שלום
אינני רואה סיבה לדאגה מפער קטן זה. בהחלט לא פער משמעותי . המשיכי במעקב כפי שהונחית. הערכת משקל נוספת לפחות שבועיים מבדיקה אחרונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה לא מאוחר?אבישג27/10/2011
ככל הנראה יצא לי לעשות בדיקת מי שפיר בשבוע 20 פלוס כמה ימים האם יש בכך סיכון? האם כדאי לעשות את הבדיקה לפני?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה לא מאוחר? - תגובה
ד``ר רון ברדין28/10/2011שלום אבישג
לרוב מבצעים דיקור מי שפיר קודם ל 20 שבועות. אם תוכלי הקדימי אך אם מספר ימים בודד 2-3 ימים גם מבצעים. התייעצי בעניין עם הרופא המבצע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות אולטראסאונד ומי שפירענת27/10/2011
צהריים טובים,
לפני כשבוע עברתי דיקור מי שפיר ואני מרגישה מצויין. אני בת 39 וזהו הריון (ספונטני) שלישי.
את התור הבא קבעתי לסקירה המורחבת וזה אומר שיחלפו חודש וחצי מהמי שפיר ועד לבדיקת אולטראסאונד נוספת. (עד אז אני במעקב טיפת חלב, לחץ דם..משקל..)
האם יש עם זה בעייה?, האם חובה לעשות אולטראסאונד אחרי מי שפיר או שניתן לחכות עד לסקירה.
בברכה,ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות אולטראסאונד ומי שפיר - תגובה
ד``ר רון ברדין28/10/2011שלום ענת
בהצלחה עם תוצאות הבדיקה ולא , לא הכרחי לבצע בדיקה אחרי הדיקור בטח אם את חשה תנועות עובר ואין בעייה להמתין לסקירה ה 2
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל USלאון27/10/2011
שלום רב,
אישתי בהריון ראשון, עובר ממין נקבה.
בשבוע 32+2 עשינו הערכת משקל העוברית ומשקלה היה 1,619.
השבוע (37+2) עשינו הערכה נוספת ויצא 2,600.
המדדים הנוספים נתנו הערכה ממוצעת של גיל הריון :35+6
שאלתי:
1. האם הגדילה תתקינה?
2. האם עוברית קטנה מדי לשבוע הריון (37+2)?
3. האם הערכה הממוצעת של גיל הריון סבירה או שזה משהו לא תקין?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל US - תגובה
ד``ר רון ברדין28/10/2011שלום לאון
על פי הערכת המשקל העובר במשקל בהחלט תקין לשבוע הריון . אחוזון 30 לשבוע 37 משמע תקין. על פניו אינני רואה כל בעייה במשקל זה בשבוע זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ל אולטרסאונדדניאל27/10/2011
אישתי עברה אתמול בדיקת אולטרסאונד שד במכון ממוגרף, שכחה לנקות את הג'ל על הפטמה והניקה את התינוקת בת החודש בחופזה. האם הג'ל עלול לפגוע בתינוקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ל אולטרסאונד - תגובה
ד``ר רון ברדין28/10/2011דניאל כעקרון ג'ל הוא חומר אינרטי שלא אמור לגרום לכל סיכון. אם אתם מוטרדים פנו בשאלה לרופא הילדים או למכון האולטרהסאונד בו בוצעה הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)