מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת הדם של השקיפותמיימי07/02/2012
בתוצאות בדיקת הדם של השקיפות נכתב:
סיכון עפ"י גיל בלבד 1/350
סיכון לתסמונת דאון 1/10000
סיכון לטריזונומטריה 18 1/10000
סקר שליש ראשון- סיכום
לא מצוין שתוצאות אלה עפ"י שילוב הגיל עם השקיפות ובדיקות הדם.
מדוע? זה התוצאות הסופיות? האם זה מצריך דיקור?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הדם של השקיפות - תגובה
ד``ר רון ברדין07/02/2012מיימי שלום
הסיכון המשולב שלך על פי הנתונים לעיל הוא 1:10000 וזהו סיכון נמוך ביותר!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי מוח-למה לא עונים...נורית06/02/2012
אחזור שוב על שאלתי-בסקירה שבוע 22 נמדדו חדר אחד 6 ממ והשני 9.1 ממ. הרופא הפנה לסקירה מכוונת של המוח שבוע 28.בדיקות עד כה כולל מי שפיר תקינות. האם יש סיבה לדאגה?? (כרגע שבוע 25, הריון שלישי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדרי מוח-למה לא עונים... - תגובה
ד``ר רון ברדין07/02/2012נורית שלום רב
רוחב חדרי מח לטרליים מוגדר כתקין עד 10 ממ ועל פי הנתונים לעיל 2 המדידות בתחום התקין. יחד עם זאת כאשר רוחב חדר לטרלי אחד מעל 9 ממ ( יש המתייחסים אפילו בפחות ) ממליצים לבצע מעקב מכוון בטווחי זמן של בין 3-4 שבועות אלה אם יש גורמים נוספים המצריכים התייחסות נוספת. לגבי האסימטריה כשהיא בתחום הנורמה לא נחשבת בפני עצמה כמימצא בעייתי אלא שוב אם חורג מ 10 ממ ופער הולך וגדל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US שבוע 7מורן06/02/2012
בוקר טוב,
אתמול עשיתי US
ע"פ תאריך ווסת אחרונה אני נמצאת בשבוע 7, ע"פ US אני בשבוע 6.4
האם זה תקין ונורמלי?
ראינו ושמענו דופק עובר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US שבוע 7 - תגובה
ד``ר רון ברדין07/02/2012מורן שלום
תקין בהחלט ! פער של עד שבוע נחשב בתחום שלא דורש שינוי גיל הריון בטח לא כאשר פער של כ 3 ימים כפי שמצויין לעיל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמת-שאלהיעל01/02/2012
שלום,
אני בת 25.5.הריון שני.אתמול ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת שבוע 16.3.
בסקירה הכל היה תקין אך הרופא ציין :"רושם שהסטרנום מעט דחוק לתוך בית החזה,ממליץ ביקורת במסגרת סקירה שניה".
מה זה אומר?האם זהו ממצא שיכול להסתדר עד הסקירה השניה?אני מאד מודאגת...הרופא ציין שהלב תקין וכן בית החזה.
המון תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מוקדמת-שאלה - תגובה
ד``ר רון ברדין02/02/2012יעל שלום רב
קשה מאוד לענות לשאלתך בלי לראות המימצא . נסיון להיכנס למשמעויות לא יקדמו. את בהחלט יכולה לפנות לרופא המטפל שיפנה אותך להערכה נוספת אם אינך שקטה ואף להתקשר לרופא שביצע הסקירה לשאול למשמעות המימצא מבחינתו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית של 2.8 מה זה אומר?מיכל לוי01/02/2012
בת 39 בשבוע 12+ ביצעתי שקיפות עורפית והתוצאה הייתה 2.8. לא ידוע לי מה זה אומר? האם אני חייבת לבצע מי שפיר כדי לדעת מה המצב או יש אפשרות אחרת, בדיקה מהימנה ? אני נמצאת במתח רב.
אשמח לקבל תשובה מקצועית באימייל.
תודה
מיכל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית של 2.8 מה זה אומר? - תגובה
ד``ר רון ברדין02/02/2012מיכל שלום
עובי השקיפות כפרמטר להערכת הסיכון לתסמונת דאון נכנס לשיקלול עם גילך ועם שבוע הריון . את אמורה לקבל ערך מספרי המבטא את הסיכון לתסמונת דאון. ככלל עובי של 2.8 ממ נחשב מוגבר ( אם כי לא מאוד ! ) ועל כן לשאלה האם צורך בדיקור רצוי שתבצעי ייעוץ גנטי . . שילוב גילך עם השקיפות נוטה להבנתי לכיוון ביצוע דיקור....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיראפרת31/01/2012
שלום רב,
ביצעתי מי שפיר ומידי פעם יש לי מיחושים. עקב הפחדים מהנושא אין לי מושג אם הם חריגים או כמו בעבר.
כדי שאפסיק לחשוש מתי שהוא... שאלתי היא, אם ישנה הפלה בעקבות מי שפיר כמה זמן זה קורה לאחר ביצוע הדיקור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - תגובה
ד``ר רון ברדין02/02/2012אפרת שלום רב
ראשית אני מציע שתפני /תתקשרי ללא היסוס לרופא שביצע לך את הדיקור בתלונה זו ושאלות אלה. מעבר לכך לרוב הסיבוכים קורים בימים הראשונים הסמוכים לדיקור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי תוצאותאולגה30/01/2012
שלום רב,
האם יש סיבה לדאגה שבבדיקת חלבון עוברי הסיכון הוא בהרבה יותר גבוה?
תודה מראש.
חלבון עוברי:
A.F.P. for Pregnancy 1.26 MoM
A.F.P. for Pregnancy 53.4 ng/ml
HCG (Pregnancy) 1.88 MoM
HCG (Pregnancy) 38.1 U/ml
Estriol (uE3, pregnancy) 1.00 MoM
Estriol (uE3, pregnancy) 1.6 ng/ml
==========================
Maternal age-related risk 1/1000
Down's Syndrome Risk 1/1900
Trisomy 18 Risk 1/10000
שקיפות עורפית + בדיקה הביוכימית
MoM
0.59 1928.7 mU/L PAPP-A
1.01 33.7 ng/mL Free HCG
1.10 1.5 mm NT NT
סיכון סטטיסטי לפי גיל בשילוב שקיפות והבדיקת דם : 1:5200* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי תוצאות - תגובה
ד``ר רון ברדין02/02/2012אולגה שלום רב
שתי התוצאות נחשבות בתחום הנורמה לגמרי . שתיהן מבוצעות על פרמטרים שונים ולכן ההשוואה ביניהן בעייתית. במידה ואחת מהתוצאות בחישוב הייתה לא תקינה אני מניח שבייעוץ גנטי היה מומלץ להתייחס במסלול המחמיר כלומר לערך הלא תקין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפירמודאגת מאוד30/01/2012
שלום,
עשיתי סקירה מוקדמת בשבוע 15+6 , ונאמר שיש לי שיליה קדמית.
אני התלבטות לגבי דיקור מי שפיר והשאלה שלי האם שיליה קדמית מקשה על הדיקור ומעלה סיכון?
האם חייבים לדקור דרך השיליה או שמנסים לעקוף אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר - תגובה
ד``ר רון ברדין02/02/2012שלום רב
שילייה קדמית איננה מעלה הסיכון. במידה וניתן לא לעבור דרכה מנסים לא לעבור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר שליש ראשוןאני23/01/2012
בת 31 , הריון ראשון. תאריך מחזור אחרון 14.10, תאריך מתוקן לפי אולטרסאונד ראשון ושקיפות- 23.10
לצערי רופא הנשים שלי לא שינה את התאריך במחשב ועל כן תוצאות בדיקת הדם (סקר שליש ראשון) שוקללו עם התאריך המקורי שלא תואם לגיל ההריון.
לפי התאריך המקורי בדיקת הדם נערכה בשבוע 13.3 (פועל השבוע היה 12.1)
התוצאות שקיבלתי-
CRL - 61
NT-Nuchal Translucency 1.00 MoM
NT-Nuchal Translucency 1.40 mm
=========================
PAPP-A 0.83 MoM
PAPP-A 2666.7 mIU/L
Free beta HCG 2.06 MoM
Free beta HCG 64.5 ng/ml
==========================
Maternal age-related risk 1/810
Down's Syndrome Risk 1/2200
Trisomy 18 Risk 1/10000
מה עלי לעשות? האם ניתן להסתמך על תוצאות אלה? האם ההבדל הוא משמעותי? ואם אכן היה מבוצע התיקון האם התוצאה היתה משתפרת או להיפך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר שליש ראשון - תגובה
ד``ר רון ברדין26/01/2012שלום רב
ראוי שתתיעצי עם גנטיקאי בשאלה זו ומשמעות הפער. חשוב שעובי השקיפות תקין וגם השיקלול עם בדיקת הדם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין סקירה מאוחרת למכוונת?מורן19/01/2012
שלום רב,
רציתי לדעת אם יש הבדל בין הבדיקות?
ומתי עושים את זו או את האחרת? עפ"י קובעים איזו בדיקה תיעשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בין סקירה מאוחרת למכוונת? - תגובה
ד``ר רון ברדין21/01/2012מורן שלום רב
סקירה מאוחרת מקבילה לסקירה ה 2 שמבצעים בין השבועות 22-23 . זו סקירה נרחבת על על מערכות העובר כפי שבסקירה מוקדמת אך הפעם דגש גם לראות שאין מימצאים חדשים שלא התבטאו בסקירה 1. כמו כן חלק ממערכות העובר שלא השלים התפתחות שבוע 15-16 , בזמן הסקירה ה 2 ( המאוחרת ) יש לבדקם
סקירה מכוונת מבצעים עקב מימצא חריג באחת הבדיקות ובעיקבותיו ( תלוי במימצא) מבצעים מעקב שמשמעו בדיקה מכוונת למימצא החריג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר ברדין, ז"א שאם נתגלה
מורן21/01/2012וריד טבורי ימני בסקירה ראשונה וגם בשניה ובנוסף בשניה הבטן של העובר גדולה בשבוע ממה שצריכה להיות אז יש צורך בסקירה המכוונת?
הייתי באקו לב עובר ובייעוץ גנטי ששם נתבקשתי לעשות סקירה מכוונת על חלקים פנימיים, יכול להיות שרופא יאמר שאין צורך במכוונת כי במכוונת רואים כמו באחרונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר ברדין, ז"א שאם נתגלה - תגובה
ד``ר רון ברדין26/01/2012הי מורן
דווקא מקרה זה לא מחייב סקירה מכוונת כאשר שתי הסקירות תקינות וביצעת אקו לב עובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית לא תקינהשירלי ששוני19/01/2012
היי ,
אתמול ביצעתי שיפות עורפית עובר שבוע11+3 מתאים לשבוע 11+1
CRL - 42 מ"מ
תוצאת השקיפות על פי מדידה אחת של הרופא במכון הינה 4.8
לטענתוה עובר לא תקין ויש לו מום בלב
יש לציין שלא ניסה למדוד שנית את העובר אתה עורף שלו
התעסק רק בלבו של העובר - אמר שהדופק תקין אבל נראה כאילו יש בעיית זרימה.
לשאלתי?
האם לבצע בדיקה נוספת בעוד כשבוע/ שבועיים לראות אתה עובר בגודל יותרתקין ?
איך ממשיכים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית לא תקינה - תגובה
ד``ר רון ברדין21/01/2012שירלי שלום
השלב הבא הוא ייעוץ גנטי ובהקדם כדי שיוסבר לך משמעות המימצא , אפשרות בירור כרומוזולמלי מוקדם כ CVS והשלכות עיבוי עורפי במהלך ההריון. לגבי בדיקת אולטרהסאונד חוזרת הרי שאין הוריה ברורה אלא אם את לא שלמה עם הבדיקה עצמה!. מבחינת בדיקת האולטרהסאונד המעמיקה הקרובה הרי שזוהיא סקירת מערכות העובר בשבוע 15-16
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US שבוע 6 - עזרה דחוףדידי16/01/2012
שלום, אני פוליציסטית בהריון לאחר פיוריגון ואוביטרל ב15.12. היום עשיתי אולטרסאונד אצל הרופא בתקווה לראות דופק, אך בגישה וגינלית לא הצליח לראות כלום ראיתי הרבה שחור לשאלתי אמר שזה הרחם שלי והשחלות מוגדלות (מה זה? אף פעם לא ראיתי את זה בSU קודם במעקבי זקיקים וממה שזכור לי מהריונות קודמים) בגישה אבדומינלית הצליח לראות שק אבל נראה ריק עד שלאחר מאמצים מרובים נצפה גם דופק קטן וחלש.
האם תקין? יתכן שבגלל הגישה הבטנית לא ניתן לראות דופק ברור?
ולמה לא רואים כלום בגישה וגינלית זה אמור להיות יותר אמין, לא? מה זה השחור שכנראה הסתיר את הכל?
אני מודאגת מאד מתקינות ההריון וכן מהמצב נצפה, אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US שבוע 6 - עזרה דחוף - תגובה
ד``ר רון ברדין21/01/2012שלום דידי .
בלי לראות הבדיקה התייחסותי מוגבלת אך ביצעת הבדיקה בשבוע גבולי מאוד לראות דופק גם אם אין שחלות מוגדלות אחרי טיפול. הייתי מחכה לפחות שבוע שבועיים ואז חוזר על הבדיקה שכן בשבוע 7-8 אמורים ללא ספק לראות עובר עם דופק בהריון תקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מרה נצפה בשבוע 20 ועכשיו לא.דלקו16/01/2012
שלום,
אנחנו אמורים ללדת שבוע הבא.(קייסרי)
והיום עברנו אולטראסאונד אך לא מצאו את הכיס מרה (בבלינסון ). חשוב לציין שבסקירה מוקדמת וגם מאוחרת ראו את הכיס מרה ( יש את הדיסקים שמצביעים על כך). השאלה הדי לחוצה, מה יכולה להיות הסיבה ? האם ייתכן שהוא כבר לא נמצא ? או שהוא קטן מידי ? לא התפתח ?
בברכה,
קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מרה נצפה בשבוע 20 ועכשיו לא. - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/01/2012היום דנו בנושא עמך. יתכן וכיס המרה התרוקן טרם הבדיקה, או שהתנוון, או שלא היה קיים גם בבדיקות הקודמות וזאת נדע לאחר שנעבור על הדיסקים. בכל מקרה, יש אפשרות לנסות ולראותו בבדיקת MRI. ביום ד', נחזור על האולטראסאונד וננתח את הממצאים ונדון על האופציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי גבוה מאוד וסקירה מוקדמתדנה14/01/2012
שלום לכם,בשבוע 16 ביצעתי בדיקת חלבון עוברי היתה 1.82MOM לאחר שבועיים
בשבוע 18 ביצעתי את הבדיקה של התבחין המרובה ושם הערך של החלבון עוברי קפץ
ל5.10MOM ,ברצוני לציין שבשבועיים שבין השבוע 16 ל18 סבלתי מדימומים חזקים
עקב שליה נמוכה,כמו כן עשיתי סקירת מערכות מוקדמת בשבוע 15 והיא יצאה תקינה,
בכל אופן אני מאד דואגת ולחוצה כי שמעתי שזה קשור למומים בעמוד השדרה,בעוד שבוע
אני צריכה לבצע בדיקת מי שפיר עקב גילי בת 38 והמתח הנוסף הזה לא תורם,
האם התוצאה הלא תקינה של החלבון עוברי קשור לדימום שהיה?
נא תשובתכם המהירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי גבוה מאוד וסקירה מוקדמת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/01/2012בהחלט יתכן כי הדימום יגרום לרמות גבוהות של חלבון עוברי. בכל מקרה, החלבון העוברי נבדק גם במי השפיר, ואז תוצאתו מהימנה יותר. רצוי לחכות בסבלנות לתוצאות הבדיקה במי השפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד ראשון בשבוע 7שרון12/01/2012
שלום,
כיום אני בשבוע 6 ואני מתלבטת האם לעשות אולטראסאונד ראשון בשבוע 7 או לחכות לשבוע 8?
ישנה עדיפות לשבוע מסוים או שזה לא משנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד ראשון בשבוע 7 - תגובה
ד``ר רון ברדין15/01/2012שלום שרון
בשבוע 7 או 8 מצפים לראות עובר עם דופק ! אם את לא בלחץ 8 מצויין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)