מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חדרי מוח שמאלי בגודל 10 מ'מהילה11/01/2012
שלום,לפני 4 שבועות ביצעתי הערכת משקל בהערכת משקל הטכנאית ראתה חדר מוח שמאלי בגודל 10 מ'מ הומלץ לי על סקירה מכוונת לחדרי המוח,ביצעתי את הסקירה לחדרי המוח שם הרופא כבר ראה חדר מוח שמאלי בגודל 11 מ'מ והמליץ לי על סקירה בבית חולים וייעוץ גנטי המקום היחיד שיכל לקבוע לי לסקירה תוך כמה ימים היה בית חולים איכלוב ביצעתי שם סקירה מכוונת לחדרי המוח היה קושי לראות בגלל שהבטן גדולה והשומן מפריע מה שהוא הצליח לראות זה חדר שמאלי בגודל 10.1 מ'מ הוא המליץ לי על בדיקת MRI וכך המליץ לי גם בייעוץ גנטי אתמול ביצעתי את בדיקת ה-MRI וזה התשובות שהיא רושמת
בת 21 שבוע הריון 34
הבדיקה תת מיטבית עקב תזוזות מרובות,ניתן להתרשם מהרחבת חדר לטרלי שמאלי בבדיקתי הוא מודד מדידה הרבה יותר גבוה ונמדד כמעט 13-12.7 בעוד החדר הלטרלי הימני מודד כ-7 מ'מ
הקרניים הפרונטליות אינן מורחבות ואין הרחבה של החדר השלישי או הרביעי
רושםלאי סדירות נודולרית בדפנות החדר הלטרלי העליון משמאל
ממצא זה נראה רק בחלק מהחתכים הקורונלים
ללא הפרעה פרנכימטית פוקלית באספקט הפריאטו-אוקסיפיטלי של חדר לטרלי שמאלי
ללא סטיית קו האמצע או עדות לדמם
סוללקציה סמטרית ומתאימה לגיל ההריון,ללא הטרוטופיות
מבנה קו האמצע שמור כולל קורפוס קלוסום,הגבעול של ההפופיזה דו צדדית.
פוסה אחורית בטווח התקין,אינה מורחבת עם ורמיס במבנה תקין
אורכו 21.4מ'מ רוחבו 14.9 מ'מ.רוחב הפונס 13 מ'מ.
חלל רטרוצרבלרי לכדי 16-15 מ'מ באספקט התחתון של הפוסה
קרניו-צרביקלי שמור
אני רואה בבירור הפרעה ב-GRET2 או הפרעה רסטריקטיבית בדיפוזיה
לסיכום-בבדיקה תת מיטבית זו הרחבה פרוגרסיבית של חדר לטרלי שמאלי ובספק-סדירות דפנותיו האחוריים
להמשך מעקב נוירוסונוגרפי.
לאחר הבדיקה הרופאה דיברה איתי והסבירה לי דברים איומים שלפי מה שהיא רואה זה 50% פיגור שכלי ושאני צריכה לראות מה אני עושה והמליצה לי לפנו לעוד יעוץ ואמרה לי שיש גם את פרופסור ישראל מייזנר בבלינסון שיכול לעזור לי. היא הפנתה אותי לפרופסור של האולטרסאונד שראה את הבדיקה שעשיתי וחושב דברים קצת אחרת והחזיר לי תאופטמיות בחזרה הוא קבע שאני יבוא אליו מחר לבדיקת חדרי המוח הכליות והלב ביחד עם הרופא שעשה לי תסקירה המכוונת לחדרי המוח
השאלות שלי זה קודם כל מה ראתה הרופאה בבדיקת ה-MRI חוץ מהרחבת חדרים היא אמרה לי כל מיני דברים על הגושים שהיא ראתה במוח אבל אני רואה שבסיכום היא לא רשמה את זה
והיא גם רשמה שהיא רואה בבירור הפרעה ב-GRET2 או הפרעה רסטריקטיבית בדיפוזיה שמה זה אומר?
מה אני צריכה לעשות אם מי עוד להתייעץ הרופא נשים שלי לא עונה לי הוא אומר לי שיסתיימו כל הבדיקות אבל אני כבר מחר שבוע 35 אני עוד מעט צריכה ללדת ואין לי תשובות מה לעשות?
ורציתי לדעת גם האם הבדיקת MRI יותר מדויקת בדברים מהאולטראסונד.
עם תוכל להסביר לי קצת מה היא טוענת שהיא ראתה ולומר לי אם זה ודאי מה שרואים שם אודה לך.
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדרי מוח - תגובה
ד``ר רון ברדין15/01/2012הילה שלום רב
נתונים רבים צירפת לעיל. על מנת להיות פרקטיים עלייך לקבל ייעוץ בהקדם מרופא נוירולוג ילדים להבנת משמעות המימצאים במסגרת בית חולים זאת בתאום עם רופא נשים מטפל שאני מניח שנימצא בתמונת המיקרהמעבר לכך קיבלת גם התייחסות מרופא נוסף על המימצאים והזמינך לבדיקהמחר כך שנכון יהיה אם תשאלי את הרופא בבדיקה לפשר המימצאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה שנייהאביבה11/01/2012
שלום רב ,
ביצעתי סקירה שנייה מאוחרת בשבוע 20+4 הכל היה תקין , חוץ מי זה שהיה רשום: נצפה קטע מעי אקוגני באקוגניות הדומה לזו של העצם. מה זה אומר?? והאם הממצא יכול להיעלם? והאם יש מקום לדאגה ?? האם זה יכול להשפיע על העובר מתי שהוא יוולד??
שקיפות עורפית - תקין. סקירה ראשונה עשיתי בשבוע 15+4 - תקין. חלבון עוברי תקין. cf- תקין.
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה שנייה - תגובה
ד``ר רון ברדין15/01/2012סיבות שונות למעי אקוגני ביניהם במידה והיה דימום במהלך ההריון , בליעת מי שפיר דמיים יכולה לתת גוון לבן למעי. בנוסף יש ברר אם ביצעת הבדיקות לCF ( ציסטיק פיברוזיס) וכן שלילת זיהומים שונים על ידי בדיקת דם . סיבות כרומוזומליות גם עולות על הפרק ולכן שאלת הצורך בדיקור מי שפיר רלוונטית
בכל מיקרה מומלץ שתבצעי ייעוץ גנטי בהקדם בשאלה ובהתאם הנחיות להמשך הבירור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אביבה19/01/2012עשיתי סקירה שנייה מאוחרת בשבוע 20+4 . מתי מומלץ לעשות את הסקירה המכוונת ?עקב מעי אקוגני .
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר רון ברדין21/01/2012אביבה שלום
כ 3-4 שבועות מבדיקה קודמת הייתי מבצע הבדיקה המכוונת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה מכוונת
אביבה06/02/2012עקב ממצא של מעי אקוגני הדומה לזו של העצם בסקירה השנייה , עשיתי סקירה מכוונת בשבוע 24.
בתשובה של הבדיקה של המכוונת כתוב: גם היום נצפה מעי אקוגני אך פחותה מזו של העצם . הרופא אמר שיש שיפור.
מה זה אומר והאם לעשות שוב סקירה מכוונת למעקב ומתי לבצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה מכוונת - תגובה
ד``ר רון ברדין07/02/2012אביבה שלום
אינני יודע אם מי שביצע הבדיקה הקודמת בצע הנוכחית שכן התרשמות יכולה להיות שונה על ידי בודקים שונים או שאכן האקוגניות פחות מרשימה הפעם. בכל מיקרה מומלץ שתשלימי הבדיקות השונות כפי שמפורטות לעיל כולל הייעוץ הגנטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ממדדי גדילה ומעקב גדילהגלי10/01/2012
שלום,
אני בהריון ראשון ספונטני, בת 32, שבוע 36+5 , תקיו עד כה ללא בעיות מיוחדות, נצפתה התקצרות של צואר הרחם בשבוע 35+1
TVS אורך תעלת צוואר הרחם 30 מ"מ סגור.
במעקב גדילה שביצעתי היום נמצא ש:
312mm= AC מתאים לשבוע 35w1
Femur= 70mm מתאים לשבוע 35w5d
יחסים
AC/Femur= 4.46
הערכת משקל HADLOCK1=2720gr
כמו כן ציינה התכנאית שהראש נמוך מידי ולכן אינה יכולה למדודו( מצג ראש)
ושהעובר שומר על אחוזון גדילה של 45.
במעקב גדילה שנעשה בשבוע 33+3 נמצא ש
מדידות:
mm85.07 = BPD מתאים לשבוע 34w5d
OFD= 110.17mm
309mm=HC מתאים לשבוע 34w1
288mm=AC מתאים לשבוע 33w1
Femur= 64.59mm מתאים לשבוע 32w6d
יחסים
AC/Femur= 4.46
HC/AC= 1.07
BPD/Femur= 1.32
HC/BPD= 3.36
FL/HC=0.21
משקלים
הערכת משקל העובר עפ"יHadlock1=2150 gr
הערכת משקל העובר עפ"יHadlock4=2166
כמו כן ציינה התכנאית שהראש נמוך וקשה למדודו
בסקירה שלישית (תקינה) שנעשתה בשבוע 32+3 נמצא ש( מצג ראש):
mm83.3= BPD מתאים לשבוע 33w4d
OFD= 106.09mmמתאים לשבוע 34w3
299.9mm=HC מתאים לשבוע 33w2
273.8mm=AC מתאים לשבוע 31w3
Femur= 61.30mm מתאים לשבוע 31w6d
HC/AC= 1.07
הערכת משקל עובר AC,FLׂ) 1847gr
האם מדדי הגדילה תקינים והאם 312mm= AC בשבוע 36+5נחשב תקין והאם סטייה היא נורמטיבית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ממדדי גדילה ומעקב גדילה - תגובה
ד``ר רון ברדין15/01/2012גלי שלום
אתייחס למדדים האחרונים. הן אורך הירך והן היקף הבטן די דומים ואין פער ביניהם בתחום סטייה סביר. . לגבי אורך תעלת צוואר הרחם אין משמעות בשבוע זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי CMVשני10/01/2012
שלום,
רציתי לדעת האם יש הבדל או תגובה שונה בנוגע למין העובר שנדבק בנגיף CMV
במהלך ההריון?
כלומר האם סיכויי הפגיעה של הנגיף בעובר ממין נקבה קטן או גדול יותר מסיכויי הפגיעה של הנגיף בעובר ממין זכר?
האם נעשו מחקרים על כך?
אודה לתשובה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור לגבי CMV - תגובה
ד``ר רון ברדין15/01/2012לא ידוע לי על הבדל מינים בהדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדי ראש גדוליםהילה05/01/2012
שלום רב
אני בהריון 3 שבוע 27. ביצעתי עד כה 2 סקירות מערכות, אקו לב עובר, מי שפיר (מרצוני) וחלבון עוברי שהיו תקינים, מלבד בסקירה המאוחרת בשבוע 23 - מיימי הראש התאימו לשבוע 24 - BPD 24W
ללא ממצאים אחרים בבדיקה.
בעקבות זאת עשיתי העמסת סוכר ונמצאה סכרת הריון ואני כעת במעקב הריון בסיכון ובדיאטה מאוזנת. במסגרת המעקב בוצע לי השבוע US (בשבוע 27) והפעם נמצא -
BPD 29W
HC 28W
העובר באחוזון 67
האם יש צורך להרחיב ברור? לעשות בדיקות נוספות?
תודה רבה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדי ראש גדולים - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/01/2012בשבוע ה 23 להריון, ממדי הראש תאמו לשבוע 24, כך שאם בשבוע 27 הראש תאם בהיקפו לשבוע 28 , אינני רואה בכך כל בעיה, קל וחומר כשמדובר בסכרת הריונית, בה העובר נוטה להיות גדול מהרגיל. הייתי חוזר על גדילת העובר בשבוע 30-32.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט תנועות שבוע 18שרה04/01/2012
עברתי סקירה מוקדמת בשבוע 18 . התפתחות העובר תקינה והמדדים מתאימים לשבוע ההריון. בנוסף מבחינה אנטומית לא נמצאו חרגיות.
במהלך הבדיקה נראה מיעוט תנועות , התנועות נראו אטוניות ביחס למקובל .
בדיקת ההאולטרסאונד נערכה כ30 דקות .
על מה זה יכול להצביע ? מה עלי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט תנועות שבוע 18 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/01/2012העובר הוא ישות אוטונומית, והוא קובע לעצמו מתי יישן ומתי יזוז. אם במהלך הבדיקה, מתרשם הבודק כי יש מיעוט תנועות, או שאינן תקינות, יש בידיו אמצעים "להעיר" את העובר. אינני יכול להתייחס באשר להערכתך הסוביקטיבית לגבי מה שקרה במהלך בדיקתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיעוט תנועות בבדיקת אולטרסאונד
שרה08/01/2012יש לציין שזו אינה הערכה הסוביקטיביית שלי , אלא התרשמותו של הרופא כפי שרשם אותה בתוצאות הבדיקה. מה הם האמצעים "להעיר" את העובר? האם עלי להניח כי הוא מיצה אותם במהלך הבדיקה וזו התרשמותו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיעוט תנועות בבדיקת אולטרסאונד - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/01/2012השאלה כמה זמן התבונן הרופא בעובר. האמצעי להעיר את העובר הוא בד"כ נענוע עדין של הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה מבצעים שקיפות עורפית בירושלים?שמשונית03/01/2012
מישהי יודעת איפה אפשר לבצע בדיקת שקיפות עורפית בירושלים? אני כבר בשבוע 11 ורוצה לקבוע תור כבר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה מבצעים שקיפות עורפית בירושלים? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/01/2012כדאי לברר בקופת החולים. אין לי מושג מה קורה בירושלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפירסיגל03/01/2012
שלום
מהו השבוע המומלץ לדיקור מי שפיר?
האם ביצוע הבדיקה בשבוע 20 היא לא הכי מומלצת,
ועדיף קצת לפני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/01/2012השבוע המומלץ הוא בין 16-21. האופטימלי מבחינתי סביב 17 שבועות. לכן כדאי קצת להקדים משבוע 20.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטן??שואלת29/12/2011
להלן נתוני מעקב גדילת עובר:
בשבוע 32 בדיוק:
BPD- 74.74 מ"מ- מתאים לשבוע 30.3.
OFD- 107.65 מ"מ.
HC- 291.1 מ"מ נתאים לשבוע 31.4.
AC - 256 מ"מ מתאים לשבוע 29.5
FEMUR - 57.09 מ"מ, מתאים לשבוע 30.
הערכת משקל- 1505 גרם.
אודה מאוד להתיחסות בעיקר לגבי מימדי ההיקף+ רוחב של הראש שמדאיג אותי במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר קטן?? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר29/12/2011מדדי הראש לא צריכים להטרידך בנוכחות היקף ראש תקין.
קוטר ראש אחד קטן מהצפוי אינו אומר שהראש לא תקין, אלא שהראש כנראה מעט לחוץ ברחם והקוטר השני ארוך יותר והעיקר שההיקף בגדר הנורמה.
לגבי היות העובר כולו קטן - פני לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצג ראש נמוך שבוע 34גלי26/12/2011
שלום
אני בשבוע 34+5, הריון ראש תקין עד כה ללא בעיות מיוחדות. בסקירת מערכות שלישית שנעשתה בשבוע 32+4 ציין הרופא שראש העובר מבוסס היטב במצג ראש. צוואר סגור באורך 38 מ"מ.
במעקב גדילה שבוצע בשבוע 33+4 ציינה התכנאית שעשתה את הבדיקה שהראש נמוך ויש קושי במדידתו.
מדדי העובר עד כה תואמים את גיל ההריון.
האם יש משמעות כלשהי למצג ראש נמוך? האם זה יכול לגרום ללידה מוקדמת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצג ראש נמוך שבוע 34 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר27/12/2011אין לראש הנמוך כל קשר לפתולוגיה. זהו ממצא הנחשב לתקין בכל הריון, קל וחומר בהריון ראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור דחוף-CMVשני25/12/2011
שלום וברכה,
אני נמצאת בשבוע ה-30 להריוני
ע"פ בדיקת דם, נמצא כי אשתי נדבקה בוירוס CMV בשבוע 24.
בבדיקת אולטרא סאונד מורחבת בבית חולים לפני כחודש, לא נמצא אף ממצא חריג, כולל כמובן מוח תקין.
היום, 25.12, בחזרה על אותה בדיקת אולטרא סאונד, נמצא שהכל תקין כולל חדרי המוח, אך הכליות של העובר הן בצבע לבן.
הרופא העלה חשד שזה יכול להיות סימן להדבקה ב-CMV, או שזה יכול להיות ענין גנטי. לאשתי לדוגמא יש כליות פוליציסטיות.
הייתי מאוד מעונין, בצעד חריג ויוצא דופן אני בטוח, שתחווה דעה קצרה אודות הממצא האחרון.
לא קראתי באף ספרות מקצועית שיש קשר בין כליה לבנה לבין הדבקה בוירוס, אך כמובן שלא למדתי רפואה....
מה להערכתך הסיכויים בפגיעת העובר בשלב כזה?
אשמח מאוד לחיווי דעה
תודה רבה והמשך ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוד הבירור לגבי CMV
שני26/12/2011אציין שבבדיקה נמצא שהיקף ראש תקין כולל כמות מי שפיר, ונמצא שגודל העובר מתאים לשבוע 32. (אני נמצאת בשבוע 30 , אין לי סכרת, גם בני הבכור היה גדול בשבועיים וזה כיוון שגם אני וגם בעלי גבוהים).
הרופא ציין שבבדיקת כליות- כליות נצפו בגודל תקין אך פרנכימה אקוגנית.
ללא עדות לסימנים אחרים להדבקה (בדיקת מוח, כבד, טחל ומעי)
הרופא ציין כי ייתכן וממצא זה הינו סימן להדבקה ב-CMV או לחילופין יתכן ומדובר בשחלות פוליציסטיות ADULT TYPE.
אודה ואשמח מאוד להתייחסות
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור דחוף-CMV - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר27/12/2011כליות לבנות תוארו בהקשר לוירוס ה CMV - אך אינני זוכר מנסיוני מקרים כאלו.
כליות לבנות תוארו גם בהקשר למחלה פוליציסטית של הכליות. יש מקום להוועץ בנפרולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגמים בשיליה?!הילה25/12/2011
ללא קרישיות יתר, הריון קודם לידה יזומה בשבוע 37+5 בגלל האטה בצמיחה IGUR, לא היתה בעיה של זרימת דם בשיליה. הריון נוכחי נאמר לי לקחת אספירוין 100 כי זה עשוי למנוע את בעיית האי צמיחה שלא ידוע ממה היא נובעת אך בסקריה המוקדמת נאמר לי שיש לי אגמים בשיליה ויתכן וזה יגרום גם בהריון הזה להאטה בצמיחה של העובר.
מה זה אגמים בשיליה? ממה זה נגרם ומה המשמעות של זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגמים בשיליה?! - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר27/12/2011ככל הנראה התכוונו ללקונות של דם המופיעות לעיתים בין חלקי השיליה, והינם בד"כ ממצאים תקינים בשיליה שאינם מחייבים התייחסות מיוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו...
הילה28/12/2011זה לא יכול לגרום להאטה בצמיחה של העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו... - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר28/12/2011למיטב ידיעתי - לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמיס בסקירה טרימסטר שניליאת גתר אוחי24/12/2011
שלום רב
בצעתי סקירת מערכות בשבוע 23 להריון נמצא כי הורמיס לא השלים את התפתחותו
האם יש סיכוי שישלים את התפתחותו במלואה ?
מה ההשלכות של ממצע זה ?
ומה עליי לעשות?
כמובן שאיני מעוניינת ללדת ילד בעל מום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמיס בסקירה טרימסטר שני - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר24/12/2011אני מניח שמי שביצע את הבדיקה, סיפר לך כי יתכן והורמיס עוד ישלים התפתחותו תוך זמן קצר. בכל מקרה, יש מקום למעקב במסגרת מרכז רפואי שלישוני - קרי בית חולים, בו ניסיון במקרים כאלו. נשמח לייעץ לה בבילינסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד שבוע 15שירלי24/12/2011
בשבוע שעבר הייתי אצל רופא הנשים שעשה בדיקת אולטרסאונד בטני רגיל ואמר שהכל טוב ויש סיכוי של 70% לבת.
האם זה משהו שאני צריכה להתייחס אליו או שמא זו הערכה לא מספיק מדויקת? האם הרופא יכול לראות בבירור איבר מין נקבי בבדיקה כזו שגרתית, או שעדיף לחכות לסקירה המוקדמת ששם הרופא יהיה יותר מדויק ואז אדע בוודאות שהעובר תקין וגם את מינו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד שבוע 15 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר24/12/2011אינני מכיר מיהו הרופא ומהו שבוע ההריון בו בוצעה הבדיקה. במהלך סקירת המערכות, ניתן לזהות ברוב המקרים את מין העובר ברמת דיוק המתקרבת ל 100%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד שבוע 15
שירלי24/12/2011תודה על התגובה המהירה. הבדיקה נעשתה בשבוע ה 15.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר מוח לטרלי שמאליהילה23/12/2011
שלום רב,
אני בחורה בת 21 בשבוע 32 של ההריון עד היום כל הבדיקות שביצעתי יצאו תקינות לפני שבוע הייתי בהערכת משקל בבדיקה הטכנאית ראתה הרחבת חדר מוח שמאלי 10 מ'מ היא שלחה אותי לסקירה מכוונת, אתמול ביצעתי את הסקירה המכוונת והרופא ראה שחדרי המוח זה הימיני הוא 8 מ'מ והשמאלי הוא 11 מ'מ והוא שלח אותי עוד פעם לסקירה מכוונת הפעם בבית חולים ולייעוץ גנטי בבית חולים אני ממש מיואשת אף אחד לא מסביר לי מה התוצאות אומרות מה יקרה עם זה יגדל עוד מה קורה אם זה הדבר היחיד שיש אני נשענת על דברים שאני קוראת באינטרנט אבל כל מקרה הוא שונה אני הייתי רוצה לדעת עם נולדים גם ילדים בריאים עם חדרי מוח מורחבים אפילו של 12 או 13 והבנתי שעל זכר בנורמה זה גם 12 אני ממש אשמח להסבר תודה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר מוח לטרלי שמאלי - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר24/12/2011בעיקרון, הנורמה לרוחב חדרי מוח צדדיים היא 10 מ"מ. אסימטריה בין חדרי המוח היא ממצא מוכר, שאינו פתולוגי ומחייב מעקב באם ההרחבה אינה חורגת מ 10 מ"מ. במקרה שלך, כיון שההרחבה הינה 11 מ"מ צד אחד, רצוי ייעוץ בבית חולים (נשמח לייעץ לך בבילינסון - טל' 03-9377575). בגדול לא צריך להבהל או להתרגש, ורוב הסיכויים שהממצאים יהיו בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)