מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מועד אופטימלי לשקיפות עורפיתעדי11/10/2011
אני יודעת שיש לבצע שקיפות עורפית בין שבוע 11 לשבוע 13+6 וכיוון שאני מתאמת הרבה זמן לפני אני יכולה לבחור לעשות זאת באיזה שבוע שאני רוצה, השאלה היא אם יש שבוע בטווח הזה שהכי מומלץ?
לפי ימי העבודה של הרופא שלי אני יכולה לקבוע או לשבוע 11+5 או לשבוע 12+5 ומתלבטת מה עדיף, אשמח לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד אופטימלי לשקיפות עורפית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/10/2011שני המועדים מתאימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BPD גדול מהצפוי בשבוע 36יונה10/10/2011
שלום,
הייתי היום באולטראסאונד, בסוף שבוע 36. לידות קודמות היו לרוב מאוחרות וילדים באיזור ה-4 ק"ג.
ה-HC מתאים ל-38.2 ואילו ה-BPD ל-40.6. [השאר הינם FL 36.5, AC 37.3.] בשבוע 30.4 ה-HC היה 32.6 וה-BPD 32.3. האם הקפיצה הגדולה ברוחב הראש בלבד אמורה להטריד? מה זה עלול לומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BPD גדול מהצפוי בשבוע 36 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/10/2011ככל שגיל ההריון מתקדם, וראש העובר נמוך באגן, מדידתו קשה ולכן אי דיוקים במדידה. ראש גדול בשבועיים, אינו סיבה לדאגה, מה גם ששאר ממדי העובר מעט גדולים מגיל ההריון. במקומך, לא הייתי כה מודאג, ושהלידה תעבור בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורה לא תקינה באולטרסאונד ראשוןdaniel10/10/2011
שלום,
אני בשבוע 6+6.
מזה מספר ימים הופיעו הפרשות עם מעט דם, והיום הופיע לראשונה דימום קל-בינוני, אשר נמשך מספר שעות ועדיין נמשך.
בבדיקת אולטראסאונד שבצעתי היום נצפה עובר (מתאים לשבוע 6 + 4) באורך שבעה מ"מ. נצפה דופק. עם זאת, הרופא שביצע את האולטרסאונד ציין כי הוא אינו רגוע בנוגע לצורת העובר, וביקש לחזור לבצע אולטרסאונד נוסף בעוד שבועיים.
עניין זה מדאיג אותנו מאוד. מה המשמעות של הדברים? הרופא לא הסכים לנדב מידע או להסביר את טיב החשד. האם אפשר לזהות אי תקינות בצורה בעובר כ"כ קטן? מהן הבעיות שיכולות להיות קשורות לעניין זה?
מחכה לתשובתכם.
תודה רבה, דניאל.
עם זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס נתונים נוספים
daniel11/10/2011מוסיפה מס נתונים בתקווה שרלוונטיים
IC 5-9H/OB Ml 0.9
1.6/4.9cm/71Hz Tls 0.2
Har - low
Pwr 100%
Gn 5
C8 / M5
E1
SRI II 3 / CRI 1
תודה, דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמס נתונים נוספים - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/10/2011הנתונים הנוספים הינם תיאור טכני של נתוני מכשיר האולטראסאונד ואינם קשורים לעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצורה לא תקינה באולטרסאונד ראשון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/10/2011בשבוע כה מוקדם קשה לזהות מומים או בעיות בעובר. אולי לא הסביר הרופא כיאות את הממצאים. בכל מקרה לאור הדימומים, צריך לבדוק שאין בשק ההריון שטף דם - המטומה, הגורם לדימום, ללא קשר לעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין דופקלילי10/10/2011
שלום! אני בשבוע ה 14,5 להריון עם תאומים בשתי שקיות נפרדות. כל הזמן העובר אחד היה מפגר מהשני לשבוע ימים. והיום באולטרסאונד שגרתי אצל הרופא מטפל שלי לא ראו דופק אצל העובר הזה, והוא היה בגודל של שבוע 12,2. רציתי לשאול עם יש סיכוי שרופא טעה? ואם לא, מה יהיה עם העובר מת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרה לי אותו הדבר
עדי11/10/2011ונאמר לי שהעובר שהפסיק להתפתח פשוט יספג ברחם ויעלם עד הלידה של העובר השני וכך היה.
בהצלחה ושתסיימי בידיים מלאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין דופק - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/10/2011צר לי, אךמאד לא סביר שהרופא טעה, שכן קל לבדוק חיות עובר בגיל זה של ההריון. העובר המת, נספג עצמונית ברחם ויעלם תוך מספר שבועות, וההריון ימשך כהריון של עובר בודד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עוברשרון רזיאל09/10/2011
אשמח לדעתך,
עפ"י מחזור - שבוע 6+ 3 ימים עובר בגודל 2.2ממ - הרופא אמר שזה מתאים ליום 5+6 (נצפה דופק תקין)
אחרי שבוע ויומיים בדקתי-
שבוע 7+ יום אחד - עובר בגודל 1.03 ס"מ (עפ"י מחזור - שבוע 7 + 5)
האם אני בפיגור של 3-4 ימים עפ"י מחזור? האם זה תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל עובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/10/2011בהחלט יתכן כי העובר מעט קטן מהצפוי, כלומר הביוץ היה מעט מאוחר. אין לכך כל משמעות למעט הצורך בחישוג גיל ההריון מחדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש קטן שבוע 33מיכל06/10/2011
אתמול הייתי באולטראסאונד מעקב גדילה הטכנאית אמרה שהכל תקין למעט היקף ראש קטן שמצריך בירור מקיף
להלן התוצאות :
BPD - 79 מתאים ל- 31W2D
HC- 290 מתאים ל- 31W4D
AC- 292 מתאים ל- 33W
FEMUR -64 מתאים ל- 33W
ממוצע גיל הריון 32W 2D
הערכת משקל עובר 2100
ההריון שלי הינו הפריה כך שאין טעות בתאריכים
הפריה בוצעה 25.2.11 וגיל ההריון נספר מ11.2.11 לפי תאריכים אלו אני בשבוע 33W4D
במהלך ההריון עשיתי בדיקות גנטיות שיצאו תקינות ובדיקת מי שפיר תקינה
אני אשמח אם תעזרו לי ותדריכו אותי כיצד להתנהל , קשה לי לחשוב שעכשיו שבועיים אני מחכה ולא עושה כלום . הבנתי שיש סקירה שלישית של חדרי הראש ואולי כדאי ללכת למומחה לביצוע אולטראסאונד מקצועי יותר . אשמח לעזרתכם . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש קטן שבוע 33 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/10/2011כל העובר קטן במדידותיו, כאשר הבטן והירך קטנים בשבוע, והראש בשבועיים. הממצאים אינם מצביעים בהכרח על פתולוגיה , ויתכן והיו קשיים אוביקטיבים במדידת הראש. הייתי חוזר על המדידות לאחר שבוע ימים, תוך העמקה בהערכת מוח העובר. אם הגדילה של הראש תקינה, לא מדובר, ככל הנראה, בבעיה ממשית. בכל מקרה, רצוי שהבדיקה תערך על ידי מומחה, רצוי בבית חולים או במכון אולטראסאונד מוסמך מטעם המבטחים (קופת החולים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם ירך ארוכהדפנה06/10/2011
שלום,
אני לפני לידה רביעית, שבוע 38.
ילדתי שלושה ילדים מקסימים במשקלים: 3,700 ק"ג, 3,350 ק"ג, ו- 4,100 ק"ג:
בשבוע 30.4 ביצעתי בדיקת מעקב גדילת עובר - להלן התוצאות:
BPD:
80 מ"מ מתאים לשבוע 32.1
HC:
293 מ"מ מתאים לשבוע 32.4
AC:
283 מ"מ מתאים לשבוע 32.4
FEMUR:
63 מ"מ מתאים לשבוע 32.4
סה"כ הערכת משקל: 1,983 ק"ג.
בשבוע 38 ביצעתי בדיקת מעקב גדילת עובר - להלן התוצאות:
BPD:
94 מ"מ מתאים לשבוע 38.2
HC:
336 מ"מ מתאים לשבוע 38.4
AC:
336 מ"מ מתאים לשבוע 38.0
FEMUR:
79 מ"מ מתאים לשבוע 40.3
סה"כ הערכת משקל היא 3,526 ק"ג.
מה שמטריד אותי בתוצאות זה אורך הירך הארוכה - האם זה בסדר? שמעתי שזה יכול להעיד על איזהשהיא בעיה בהתפתחות.
יש לציין שהגובה שלי הוא 1.65 מ' ובעלי שיחיה 1.75 מ' - אנחנו לא גבוהים במיוחד.
האם אפשר להירגע?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם ירך ארוכה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/10/2011הממצא תקין, והמדידות בשלהי ההריון יכולות להטעות. אינני חושב שמדובר בבעיה אמיתית, וכדאי לחשוב לאיזו קבוצת כדורסל יש לרשום את הכוכב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד שבוע 5ליאת05/10/2011
שלום רב,
היום שבוע 5+1 לאחר הזרעה שבוצעה בתאריך 14/9, נצפה שק הריון ללא שק חלמון או קוטב עוברי, האם יש סיבה לדאגה?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד שבוע 5 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/10/2011הממצא הסונוגרפי תקין לגיל ההריון. שק חלמון וקוטב עוברי עם דופק יופיעו תוך מספר ימים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית וסקר ביוכימישי-לי05/10/2011
שבוע 12 שלי יוצא בחג סוכות ולכן לא הצלחתי להשיג תור לשקיפות, פרט ליום ו' ,שאחרי שמחת תורה. מכיוון שיום קודם (חמישי) זה חג, וביום השקיפות (שישי) אין לקיחת דם במעבדה, נותר לי לבצע את בדיקת הסקר הביוכימי רק ביום א' (כלומר 48 שע' אחרי השקיפות).
קראתי במספר פורומים באינטרנט על החשיבות לבצע את הבדיקות במרווח מירבי של 24 שעות. כמו כן, רופא שהתייעצתי איתו בפורום אחר, אמר לי שעדיף לא לחכות יומיים אלא לעשות את הבדיקה יום לפני השקיפות, אך שוב, הדבר לא אפשרי כי חג.
שאלתי היא, האם זה באמת קריטי ? האם זה עלול להשפיע על התוצאה ?
אני ממש מעוניינת להימנע (עד כמה שניתן, כמובן) מדיקור מי שפיר ולא רוצה להיות בספק בגלל בעיה שכזו בתאריכים, נראה לי לא שווה את הסיכון.
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית וסקר ביוכימי - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/10/2011להערכתי, גם בדיקה לאחר 48 שעות, תתן תשובה נכונה, ולכן עיכוב של יום לא יהיה ככל הנראה קריטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרא סאונדיעל04/10/2011
פרופסור מייזנר שלום רב,
אני אישה בת 30 , יש לי וסתות סדירות ואני נמצאית כרגע בשבוע 29 להריון.
אתמול עשיתי בדיקת אולטרא סאונד ראשונה, והתוצאות היו: BPD 66, FEMUR 54,
HC 242
AC 232
יצאתי מאוד מוטרדת מהבדיקה כי ראיתי על פניו של הרופא שבדק אותי שהוא לא מרוצה.
רציתי לדעת מה עלי לעשות? האם לפי דעתך יש מקום לדאגה ?
לתשובתך אודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטרא סאונד - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/10/2011מבין מדדי העובר שאת מביאה, רק עצם הירך תואמת לגיל ההריון. היקף הראש קטן מהצפוי בצורה משמעותי, וגם הבטן קטנה מהצפוי. יש מקום להפנותך לבירור ממצה במסגרת של בית חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפירילנה04/10/2011
שלום! אני נמצאת בסוף הריון שלישי ובמעקב עקב מיועט מי שפיר משבוע 33. המדדים של AFI קופצים מ-8 עד 11, תלוי ביום המדידה, מקום ובמי שמבצע את המדידות. לעובר תנועות טובות, דופק תקין והתפתחות תקינה והוא במצג עכוז. הוא שוקל 2650 גרם בשבוע 34+5. היום בוצעה מדידה נוספת ונמצא שה-AFI הוא 6. השאלות שלי הן:
1. ממה מושפעת כמות המים? האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להגדיל את הכמות?
2. האם בשבועות האלה המדידות של אולטרסאונד הן מספיק מדויקות?
3. האם מאשפזים כשיש כמות מים חריגה, אם כל שאר הנתונים הם בתווך הנורמה?
חשוב לציין שגם בהריון ראשון היה לי מיעוט מי שפיר, אך בלידה כמות המים היתה תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט מי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/10/2011מדידת כמות מי השפיר אינה מדויקת, ומכאן הסטיות במדידות. לא מאשפזים רק על מיעוט יחסי של מים, כאשר האנטומיה וגדילת העובר בנורמה. ככל הנראה, עובר זה יחקה את קודמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר גדול מידי??שיר03/10/2011
היי,
אני בשבוע 33+0 עם בן, מצג ראש, גב בצד אחד, רגלים בצד שני, טוסיק למעלה.
היום בוצעה הערכת משקל:
BPD 35.5
FL 33.1
HC 35.4
AC 34.2
גיל הריון לפי US הוא 34.5
משקל 2380
העמסת סוכר 50 תקינה
הרופא רוצה להמתין לשבוע 36 ע"מ להחליט על העמסה של 100
זה הריון שני, בראשון ילדתי בן במשקל 3170, שבוע 36+2
שאלתי:
מהי רמת הדיוק של בדיקה כזו?
יש סיכוי שאלד עובר במשקל 4 ק"ג??
הרופא אמר שגם הראש גדול, יש לזה משמעות??
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר גדול מידי?? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/10/2011ככל הנראה העובר הנוכחי גדול יחסית. אינני נביא לגבי אם יגיע למשקל של 4 ק"ג, אך חשוב לבצע העמסת סוכר מלאה לשלילת סוכרת הריונית. בנוכחות מבנה מוח תקין, ראש עובר גדול בשבועיים וחצי, יכול להיות תקין לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעצבן אותי נורא- דעתכם...רונה03/10/2011
ד"ר חנה דטנר הדס משיבה בפורום השכן, היא עונה תשובות מלחיצות ומעצבנות כגון: "הבטא שלי 170, כמה ימים עברו מהביוץ." אז היא משיבה:" 8 ימים" נו באמת???? או מישהי שנלחצה כי לא ראו שק הריון אחרי יומיים איחור במחזור אז היא אמרה לה שכנראה הביוץ התעכב ושתיגש לבטא ואולטרסאונד נוסף בהקדם. נו מה היא נורמלית?? הרי ברור שלא רואים שק ב4+2!!! קיצר היא מעצבנת נורא ומלחיצה עוד יותר. או שמא יש אמת בדבריה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעצבן אותי נורא- דעתכם... - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/10/2011איננו שופטים את דברי הקולגות שלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל עובראנסטסיה03/10/2011
שלום רב
אני בשבוע 34+0, עובר ממין נקבה.
לפני כשבועיים (20.9) ביצעתי הערכת משקל אצל פרופ' ידוע והמדדים תאמו לשבוע הריון 32:
קוטר ראש: 82
היקף ראש: 296
היקף בטן: 277
אורך עצם ירך 62
הערכת משקל: 1917 גרם.
היום (3.10) ביצעתי הערכת משקל ביחידת הריון לסיכון גבוה באסף הרופא והמדדים:
קוטר ראש: 86
היקף ראש: 309
היקף בטן: 317 (קפצה בשבועיים...)
אורך עצם הירך: 62 מ"מ
הערכת משקל: 2400 גרם.
בעיקר מטריד אותי שאורך עצם הירך נותר ללא שינוי במהלך השבועיים האחרונים. מה מומלץ לעשות בשלב זה? האם בעייתי?
2. לכל אורך ההריון הייתי עם שיליית פתח חלקית + דימומים. כעת נאמר לי שהשילייה הינה 22 מ"מ מפתח הצוואר. מהו המצב המאפשר לידה רגילה ולא קיסרי?
תודה רבה
אנסטסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל עובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/10/2011מדידות העובר הינן עניין סוביקטיבי של הבודק, ובודקים שונים יכולים לתת תשובות שונות. לא מדובר במדע מדוייק. הייתי סומך על בודק מוסמך בעל ניסיון וותק ומבצע את הבדיקות אצל אותו הבודק.
כאשר השיליה אינה מכסה את צואר הרחם, ניתן ללדת וגינלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך!
אנסטסיה09/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרתJane02/10/2011
שלום!
לפני הסקירה המוקדמת הומלץ לי לשתות כ-2-3 כוסות מים לשמירת שלפוחית מלאה.
האם גם לפני הסקירה המאוחרת חשוב להקפיד על שלפוחית מלאה וזה עוזר בבדיקה?
תודה על תשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מאוחרת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/10/2011אין שום חובה למלא שלפוחית, גם לא בסקירה המוקדמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)