פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מום בעובר בהריון תאומים
    דנה
    15/11/2011

הנני בהריון תאומים בשבוע 15. בסקירה מוקדמת נתגלה מום לבבי חמור באחד העוברים וכנראה שהכיוון הוא הפחתה. נכון לעכשיו מנסים לתאם לי בבי"ח בדיקת קרדיולוג בנוכחות רופא נשים על מנת לבחון את המום אך יש בעיה של מחסור ברופאים (אם יש דרך אחרת לבצע אבחון אשמח אם תאמרו לי) אך הובהר לי שהכיוון הוא הפחתת העובר הפגוע. מקריאה באינטרנט הבנתי שהפחתה מבוצעת לרוב עד שבוע 14, האם זה נכון? עד איזה שבוע ניתן לבצע הפחתה והאם הסיכון עולה עם שבוע ההריון? האם יש משמעות לעובר תחתון\עליון בביצוע הפחתה? (מדובר בתחתון) ומה הסיכון לעובר הבריא?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מום בעובר בהריון תאומים

הוספת תגובה

• מום בעובר בהריון תאומים - תגובה

ד``ר רון ברדין
    16/11/2011

שלום רב
    קצרה היריעה כאן מלפרט הנושא וראוי שיתבצע במקום שבו מבצעים הפחתה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף בטן גדול בשבועיים
    ענבל
    15/11/2011

שלום
    היום הייתי בביקורת חוזרת להערכת משקל שבוע 36+1 לאחר שלפני 3 שבועות בשבוע 33+1 נמצא היקף ראש ובטן מקדימים בכשבועיים
    היום,היקף הראש מתאים לשבוע ההריון והיקף בטן עדיין מקדים בשבועיים
    בנוסף,כמות מי שפיר תקינה ובתחום הנורמה אך "הכמות נדיבה" להגדרת הרופא
    העמסת סוכר חמישים:תקינה עם תוצאה של 99
    על מה יכול להצביע היקף בטן גדול?אם על מומים כלשהם חלילה?
    האם מומלצת העמסת סוכר 100 במקרה כזה?
    תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    היקף בטן גדול בשבועיים

הוספת תגובה

• היקף בטן גדול בשבועיים - תגובה

ד``ר רון ברדין
    16/11/2011

שלום ענבל
    שימי לב שבשתי הבדיקות היקף הבטן אמנם גדל אך שומר על פער שבועיים ולא מרחיב אותו מה שמשנה מאוד התמונה לולא היה היקף הבטן הולך וגודל /סוטה מגיל ההריון. מכאן שבשלב זה אינני רואה מקום לחרדה. אני יוצא מהנחה שכל שאר בדיקותייך תקינות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז אם הבנתי אותך נכון

אני
    17/11/2011

אז למעשה אין טעם לבצע העמסת סוכר 100 בשלב הזה?
    האם להערכתך פשוט מדובר בעוברית גדולה וזהו?
    על מה עוד יכול להצביע היקף בטן גדול פרט לאפשרות לסוכרת הריון?
    תודה על ההבהרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטראסאונד ראשון ללא דופק
    שז
    15/11/2011

תאריך שאיבה 4/10
    תאריך החזרה 6/10
    בוצעה בדיקת אולטראסאונד ראשונה ב-13/11 ללא דופק עוברי
    הומלץ על בדיקה נוספת ב-17/11
    האם אני בזמנים? האם יש עוד סיכוי?
    מה דעתכם?

הוספת תגובה

• אולטראסאונד ראשון ללא דופק - תגובה

ד``ר רון ברדין
    16/11/2011

שלום רב
    גיל הריון על פי הנתונים לעיל קטן מ 6 שבועות ביום בו ביצעת בדיקת את בדיקת האולטרהסאונד . בגיל הריון זה עדיין לא רואים דופק ולכן הייתי ממתין בצפייה לבדיקה הבאה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת חלבון עוברי - דחוף
    ר
    15/11/2011

שלום, מצטערת מראש על אורך השאלה אך זה נראה לי הכרחי לספק את כל הנתונים

בדיקות סקר גנטי הכל היה תקין

שקיפות עורפית תקינה נערכה בגיל 33.11, משך הריון לפי ו.א: 13w1d:

הסיכון ל-DS לפי גיל האישה: 1:428, הסיכון ל-DS לפי גיל אישה ובדיקה: 1:2859, Nuchal Translucency:0.8 mm,

CRL:66.7 mm=13w0d

בדיקת תבחין משולש:

גיל 34.1, גיל הריון לפי ו.א: 17.1, גיל הריון לפי US שקיפות עורפית:17.1

מס' עוברים:1, משקל:93 (גובה: 178cm), לא מטופלת באינסולין, הריון ראשון

ריכוז 45.00, AFP 0.92 MOM
    ריכוז 26.70, HCG 1.08 MOM
    ריכוז 2.59 , UE3 0.50 MOM
    הסיכון בשילוב גיל ובדיקות - 1:428
    הסיכון לפי גיל בלבד - 1:427
    סקירה מוקדמת (נעשתה באותו יום בו נלקחה דגימת תבחין משולש) בקצרה: הכל יצא תקין חוץ מ:
    BDP 32.84 mm=16w1d, OFD 43.83 mm=16w1d
    HC 126.41 mm=16w3d, AC 107.96 mm=16w3d
    HC/AC 1.17, FL 20.58 mm=16w1d
    ממוצע הריון 16w2d (לא תואם את גיל ההריון משקיפות ולפי ו.א)
    הערכת משקל עובר 155 גר' ( AC,FL,HC,BPD)
    הערכת משקל עובר 152 גר' ( AC,FL)
    כמו כן נאמר לי כי מי השפיר מועטים ועליי לשתות הרבה עד הבדיקה הבאה וכך עשיתי ולאחר שבועיים בבדיקת המעקב נאמר לי שכמות מי השפיר תקינה והעובר הדביק את הפער שנוצר וכעת הוא תואם בגודלו לגיל ההריון עפ"י ת.ו.א ושקיפות!
    השאלות שלי הן:
    1. האם תוצאות תבחין משולש תקינות, והאם יש צורך בדיקור גם אם הן תקינות עקב הקרבה לערכי הסיכון לפי גיל בלבד?
    2. האם החוסר בכמות מי השפיר ביום בדיקת התבחין המשולש יכולה היתה להשפיע על ריכוזיות הגורמים שנבדקו בתבחין המשולש ומכאן להשפיע על התוצאות הסופיות של בדיקת התבחין כלומר לתת ערכים נמוכים יותר מאשר אם כמות מי השפיר היתה תקינה כפי שקרה שבועיים מאוחר יותר בבדיקת המעקב?

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת חלבון עוברי - דחוף - תגובה

ד``ר רון ברדין
    15/11/2011

שלום רב ר
    אוסף השאלות ששאלת רלוונטי והמסגרת הנכונה לפרט על השאלות היא ייעוץ גנטי כולל השאלה אם לבצע או לא דיקור מימ שפיר. אציין רק ששקיפות עורפית של 0.8 ממ תקינה בהחלט , ערכי בדיקת התבחין המשולש תקינים ולגבי כמות המים לא ניראה שהשפיע על התוצאות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר?
    מירי
    14/11/2011

שלום רב אני בת 37, בשבוע 13 להריון

ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית + בדיקת סקר טרימסטר ראשון (מעבדה) להלן התוצאות:

תסמונת דאון: הסיכון הסטטיסטי לפי גיל +שקיפות עורפית (NT) והבדיקות הביוכימיות הוא 1:9800
    טריזומיה 18: הסיכון הסטטיסטי לפי גיל +שקיפות עורפית (NT) והבדיקות הביוכימיות הוא 1:10,000

האם מומלץ לבצע דיקור מי שפיר למרות התשובות הטובות בגלל הגיל?

הוספת תגובה

• האם מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר? - תגובה

ד``ר רון ברדין
    15/11/2011

מירי שלום רב
    הסיכון המשוקלל של העובר נמוך ביותר לתסמונת דאון .איננו נוהגים בפורום זה להמליץ או לשלול דיקור מי שפיר בטח לא בנסיבות כמו שלך שרק הגיל הוא פקטור. לכן אני ממליץ שתבצעי ייעוץ גנטי בשאלה זו. מבחינת הסיכון שהתקבל כאמור לעיל תקין ונמוך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות חלבון עוברי - מודאגת מאוד !
    דפנה
    13/11/2011

אני בת 40 (ויום) , נמצאת בשבוע ה 5+17 ימים . אשמח לדעת האם הבדיקות גרועות כמו שנראה לי ..
    בשקיפות העורפית יצא לי 1.7 ובחלבון העוברי יצא כך :
    afp-40.10
    hcg-29.90
    ue3-0.48
    הסיכון לפי גיל והבדיקות - 1:300
    הסיכון לפי גיל בלבד - 1:114
    היה רשום גם שמידת הסיכון למומים התעלת העצבים המרכזית קטנה ואינה שונה מהרקע באוכלוסיה .
    בסקירה המוקדמת הכל היה תקין .

אודה על תשובה מהירה , תודה !

הוספת תגובה

• תוצאות חלבון עוברי - מודאגת מאוד ! - תגובה

ד``ר רון ברדין
    15/11/2011

דפנה שלום רב. הנתונים שצרפת אינם מלאים ולא מאפשרים לי להתייחס. מעבר לכך למשמעות הסיכון רצוי שתבצעי ייעוץ גנטי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטיק היגרומה
    יעל
    12/11/2011

השבוע עשיתי בדיקת שקיפות עורפית ונאמר לי שיש לי קפל עור של 4 מ"מ וציסטיק היגרומה.
    יום למחרת ביצעתי בדיקת סיסי שיליה אצל פרופ' הוד במדיקל בהרצליה וביום שישי צלצל ואמר שהתשובות תקינות.כאשר צלצלתי לייעוץ גנטי נשאלתי לי על ידם מה גודל הציסטיק ואיפה הוא ממוקם אך לא ידעתי מה לומר מפני שדבר שלא נאמר לי ע"י הרופא.
    כאשר הסתכלתי באתרים על מנת לנסות ולהבין מה זה בכלל ראיתי שהשקיפות לא טובה אבל לא ראיתי שום דבר בתמונה שיאמר לי מה זה ציסטיק היגרומה שהרופא מדד לי על מנת שאוכל לומר ליועצת הגנטית.
    אני מצרפת תמונה של השקיפות ואודה לך מאוד מאוד אם תוכל לומר לי אם הרופא מדד לי את הציסטה על מנת שאדע איפה היא ממוקמת.
    מבחינה סטטיסטית מכיוון שההריון האחרון שלי הסתיים בהפלה בשבוע 22 עקב מום ואינני רוצה לסחוב שוב עובר בעל בעיה מה הסיכוי של הריון זה להגיע לסיומו עם עובר תקין?
    המון המון תודה לך על עבודת הקודש שאתה עושה לבנות פה.

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטיק היגרומה

הוספת תגובה

• ציסטיק היגרומה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    12/11/2011

בתמונה רואים רק את העורף המעובה ולא ציסטה. אני מניח, שהיועצת הגנטית תמסור לך על בדיקות נוספות במהלך ההריון עקב העורף המעובה, הכוללות בין השאר: סקירת מערכות מדוקדקת ומעקב אחר העורף, אקו-לב עובר ובדיקת הצ'יפ הגנטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאה לגבי צסטיק היגרומה

יעל
    13/11/2011

ראשית תודה רבה על התשובות המהירות שאתם נותנים לנו.
    אם לפי התמונה לא ניתן לראות ציסטיק היגרומה (וזה למעשה שתמונה היחידה) יכול להיות שהרופא הכניס אותנו ללחץ מיותר?
    ברור לנו שהתוצאה של השקיפות לבד היא לא מעודדת אבל יש הבדל בין שקיפות לא מעודדת לבין גם תוספת של היגרומה.
    דבר נוסף, האם הייתם ממליצים לי לעשות שקיפות נוספת באופן פרטי על מנת לבחון מקרוב ממצאים חריגים בתקווה שאין? לפני שנתיים עברתי הפלה בשבוע 22 ובמידה וחס וחלילה אצטרך אינני מעוניינת למשוך זאת.
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמונה נוספת

יעל
    13/11/2011

אני מצרפת תמונה נוספת אולי היא תתן יותר אינדקציה.
    שוב המון המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירה מורחבת מוקדמת ומאוחרת
    ש.פ
    10/11/2011

שלום רב,
    אני בהרייון ראשון, שבוע 16.
    בשבוע 15 ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת שהייתה תקינה.
    שאלתי היא, האם מומלץ לבצע את הסקירה המאוחרת אצל אותו רופא שביצע את המוקדמת או דווקא ללכת למישהו אחר כדי שתהיה "חוות דעת נוספת"?
    ברור לי שהבדיקות הללו אינן "תעודת ביטוח",לא משנה מי מבצען, אך איני יכולה להתנער מהחרדה שמא מפספסים משהו....
    מהתייעצות עם חברות שמעתי דעות לכאן ולכאן, אשמח לשמוע דעתו של רופא בנידון
    הרבה תודה

הוספת תגובה

• סקירה מורחבת מוקדמת ומאוחרת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    10/11/2011

ש.פ
    תקבלי החלטה על סמך האינטואיציה שלך . אם את מאמינה מהרופא שבדק אותך ומרוצה מבדיקתו אז אל לך להיות בתחושת , משהוא פוספס ואם בכל זאת את מעדיפה בדיקת רופא אחר אזי גם אפשרות...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה -אולטרסאונד בשבוע 37
    דורית
    09/11/2011

שלום
    הייתי באולטרסאונד בשבוע 37+2 . המדדים BPD, HC, AC, OFD מתאימים לשבוע (37+1/37+2). לעומת זאת מדד הfemur שהיה קודם לכן בממוצע יצא תואם שבוע 35+1 . הממוצע של גיל ההריון על פי FL ו- HC יצא תואם שבוע 36+1. יחס HC/AC הוא 0.98 . האם יש סיבה לדאגה?
    תודה
    דורית

הוספת תגובה

• שאלה דחופה -אולטרסאונד בשבוע 37 - תגובה

ד``ר רון ברדין
    10/11/2011

שלום דורית
    לא ציינת את אורך הירך אך פער של שבועיים לא קריטי לשבועות אלה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת על תוצאת חלבון עוברי
    אורית
    08/11/2011

שלום רב
    אני בת 24 ובשבוע 18.2 להריוני, ואני מודאגת לגבי תוצאות בדיקת חלבון עוברי שעשיתי
    בבדיקת שקיפות עורפית שביצעתי בשבוע 11.3 :
    מ"מ CRL -49.0 (מתאים ל11.5 שבועות)
    קפל צווארי = 0.7 מ"מ
    נכתב כי הסיכון לתסמונת דאון ע"פ גיל- 1:1373
    סיכון לתסמונת דאון לפי גיל ובדיקה זו- 1:8587 .
    בבדיקת חלבון עוברי :
    שבוע הריון 16.6 משקלי :43 ק"ג , עובר 1, גיל :24.1

AEP 38.70ng/ml 0.72 mom
    HCG 40.70 iu/ml 1.41 moM
    mom 0.56 Ng/ml 0.52 UE3

סיכון לפי גיל ובדיקות 1:500
    סיכון לפי גיל:1:1399

1. האם העובדה שהשיקלול האישי יצא גבוה פי 3 מ הסיכון הסטטיסטי של גילי בתחילת ההריון מצביעה על סיכון מוגבר?
    2. האם יתכן כי למשקלי הנמוך יש קשר לתוצאה?
    3. במידה ואלך לרופא גנטי ללא בדיקת דם של papp-a האם הוא יכול להגיד לי מה הסיכון (גם אם באופן פחות מדויק)./ אם לא האם בכלל יש טעם ללכת אליו?

אני מאוד בלחץ ואודה לתשובתכם
    תודה רבה

הוספת תגובה

• מודאגת על תוצאת חלבון עוברי - תגובה

ד``ר רון ברדין
    10/11/2011

אורית שלום רב
    הנתונים שציינת לעיל הם תקינים הן שקיפות עורפית והן השקלול עם הגיל. כך גם לגבי בדיקת החלבון העוברי. אם הסקירה המוקדמת תקינה הסיכון נמוך בלפחות פי 2 מסיכון הרק ע כך שאינני רואה בעייה בנתונים הנ"ל. ייעוץ גנטי זו שיחת ייעוץ ואיננה מסכנת העובר כך שאת בהחלט יכולה לבצעה . להערכתי מהמידע שצירפת לעיל לא תינתן לך המלצה לדיקור מי שפיר.
    בהצלחה בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת כמות מי שפיר ב-US
    לאון
    08/11/2011

שלום רב,
    אישתי בהריון ראשון (39+1)
    לפני 4 ימים עשינו US הערכת כמות מי שפיר והתוצאה הייתה 96 (אני לא זוכר בדיוק את יחידות המדידה), ועקב כך נאמר לנו לעשות US חוזר.
    היום עשינו את ההערכה ויצא 64 (כמו כן עשינו מוניטור ויצא תקין).
    יש לי מס' שאלות:
    1. נאמר לנו שכמות זו של מי שפיר אינה בעיתית, מכיון שמדובר בשבוע 39+1. האם זה אכן כך?
    2. נאמר לנו לחזור על בדיקה זאת בעוד 5 ימים מהיום. כי כמות מי שפיר ירדה מבדיקה קודמת עד לבדיקה הנוכחית בכ-30 ועד לבדיקה הבאה יכול לרדת די משמעותי. האם זה לא מסוכן לעוברית?
    3. האם למרות שנאמר לנו לעשות US רק בעוד 5 ימים צריך להקדים את התור?

בברכה ותודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הערכת כמות מי שפיר ב-US

הוספת תגובה

• הערכת כמות מי שפיר ב-US - תגובה

ד``ר רון ברדין
    10/11/2011

שלום לאון .
    . כמות מי השפיר תקינה בשתי הבדיקות . להערכתי ירידה זו בין הבדיקות איננה מבטאת תהליך אלא כשמדובר בירידת מים וממה שכתבת אני מבין שלא הייתה כזו. מכאן שבדיקת חוזרת כעבור 5 ימים איננה בעייתית . יש להקפיד על מעקב תנועות עובר קפדני. במידה והפחתה לפנות למיון יולדות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת משקל
    דקלה
    06/11/2011

שלום,

בת 35, הריון שני. הערכת משקל היום (שבוע 33 בדיוק):

BPD (HADLOCK - 8.89 ס"מ - גיל 36W0D

AC HADLOCK - 31.27 ס"מ - 35W1D

FL HADLOCK - 6.47 ס"מ - 33W3D

FL/BPD - 73%

FL/AC - 21%

הערכת משקל : 2553 ג'. כמות מי שפיר תקינה

האם תקין? הרופא אמר שהעובר באחוזון 60. מטבלאות שבדקתי באינטרנט כתוב שהנתונים מצביעים על אחוזון 83. מי צודק?
    האם עליי לבצע העמסה מלאה נוספת?
    מה המשקל הצפוי בלידה? מה לגבי היקף הראש (גדול מדי?)?
    אציין כי בוצעו חלבון עוברי , העמסה 100 (בשבוע 25 )מי שפיר, צ'יפ גנטי, 3 סקירות, עובר ממין זכר. כל הבדיקות יצאו תקינות. בני הבכור נולד במשקל 3.800 בשבוע 40. יש לי קרישיות יתר מזריקה קלקסאן 80.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הערכת משקל

הוספת תגובה

• הערכת משקל - תגובה

ד``ר רון ברדין
    07/11/2011

שלום דקלה
    היקף הבטן גדול בשבועיים בהשוואה לגיל הריון על פי וסת אחרונה ואכן תואם אחוזון 80 לגיל הריון אך עדיין בתחום הנורמה לשבוע זה. את היקף הראש לא ציינת אלה את ה BPD בלבד. אני מציע שתבדקי בדיקות קודמות האם קיים פער במימדי העובר ?מעבר לכך בצעי הערכה נוספת בשבוע 35 . על פי הבדיקה הבאה ניתן יהיה להתייחס לקצב הגדילה ובהתאם לבחון האם הפער גדל , מתאזן וכדו'
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילוי קלאב פוט בסקירת מערכות
    אימוש
    06/11/2011

אנא עזרתכם
    עשיתי סקירת מערכות וגילו לעובר קלאב פוט קשה
    מהידע שלכם האם יתכן ולאחר הלידה למרות טיפול מתאים של גבוס סד ואולי גם ניתוח
    תשאר לילד נכות?
    ( עשיתי כבר מי שפיר) - יש ממצאים שמי השפיר עלולים לפספס ואז הקלאב פוט לא יעמוד בפני עצמו?

אמא לחוצה ומבולבלת.

תודה

הוספת תגובה

• גילוי קלאב פוט בסקירת מערכות - תגובה

ד``ר רון ברדין
    07/11/2011

שלום רב
    CLUB FOOT נימנה על המומים השכיחים. לקבל מידע על הצפוי מומלץ שתבצעי ייעוץ אורטופד ילדים . בבית החולים לנשים בבלינסון אנו נוהגים לקיים מרפאת ייעוץ הכוללת גם אורטופד ילדים. היוועצי ברופא הנשים שלך לגבי מרפאה כזו על פי הקופה אלייה את שייכת. כמו כן רצוי שתבצעי ייעוץ גנטי אם לא בצעת כזה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות האם לעשות דיקור??.
    אבישג
    06/11/2011

שלום ,

בינואר השנה ימלאו לי 36 שנים ובחודש מרץ תאריך הלידה שלי. אני בשבוע 19 ועד כה הבדיקות של סקירה מוקדמת ושקיפות עורפית יצאו בסדר.
    הבוקר קיבלתי את תוצאות בדיקות הסקר
    לפי הכתוב: הסיכון הסטטיסטי לפי גילי 1:350
    הסיכון הסטטיסטי לתסמונת דאון לפי גילי בשילוב תוצאות הבדיקה הביוכימית 1:2300
    הסיכון הסטטיסטי לטריזומיה 18 לפי גילי בשילוב תוצאות הבדיקות הביוכיומיות עומד 1:10000
    האם עלי להסיר חששות מהבדיקת מי שפיר ולגשת אליה? או שאין צורך שאעשה את הבדיקה?..
    אודה לתשובתכם המקצועית

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות האם לעשות דיקור??.

הוספת תגובה

• התלבטות האם לעשות דיקור??. - תגובה

ד``ר רון ברדין
    07/11/2011

אבישג שלום רב
    אמנם סיכון משוקלל נמוך ביותר אך רצוי שתבצעי ייעוץ גנטי בשאלה זו ובהתאם קבלת החלטות .... בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחם אחורי
    ב.רבקה
    05/11/2011

רציתי לשאול האם אפשר אולטרא סאונד ביטני במקרה של רחם אחורי בשבוע 12 והלאה והאם אפשר לדעת את מין העובר ברחם אחורי. בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    רחם אחורי

הוספת תגובה

• רחם אחורי - תגובה

ד``ר רון ברדין
    07/11/2011

שלום רב
    בשבוע 12 לא משנה אם רחם אחורי או קדמי שכן בשבוע זה הרחם מתחיל לצאת מהאגן. אין בעייה לבצע בטני אלה אם יש נתונים אחרים המקשים על הבדיקה ( כגון- השמנה ). לגבי מין העובר תשובה ודאית לרוב בבדיקת סקירת המערכות מאוחר יותר אם כי לעיתים ניתן להתייחס למין העובר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה