מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- PAPP-A ו Free B hCGענבל06/12/2011
שלום,
רציתי לדעת האם התוצאות תקינות:
PAPP-A 3.47 mIU/ml 0.94 MoM
Free B hCG 29.72 mIU/ml 1.52 MoM
תודה,
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PAPP-A ו Free B hCG - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/12/2011לצערי תצטרכי לפנות ליועץ גנטי לשם קבלת תשובה לשאלה זו. הפורום שלנו הוא פורום אולטראסאונד בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5 וארבעה ימיםמיכל05/12/2011
היום, שבוע 5+ 4ימים, נצפה שק הריון בלבד. ללא עובר ואף ללא שק חלמון.
ברקע בטא עולה אך לא מכפילה את עצמה. בדיקות הבטא בוצעו בהפרשים של 3 ימים זו מזו:
בטא1- 879
בטא2- 1579 (זמן הכפלה עומד על 3.5 ימים)
בטא 3: 2402 (זמן הכפלה עומד על 5 ימים)
לא מדובר בהריון צעיר או ביוץ מאוחר מאחר ותאריך הביוץ ידוע (חום השחר).
שאלתי: היש סיכוי להריון תקין גם בנתונים הללו? מה היו אמורים לראות היום באולטרה סאונד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 5 וארבעה ימים - תגובה
ד``ר רון ברדין06/12/2011שלום מיכל
אכן עליית הבטא "מזייפת " . בשבוע 5 +4 ימים אמורים לראות גם שק חלמון.
דופק וקוטב עוברי אצפה לראות בשבוע 6 +. . ביצעת את בדיקת האולטרהסאונד בעיתוי גבולי. אכן אוסף הנתונים לא מעודד אך ליתר בטחון הייתי חוזר על בדיקת האולטרהסאונד עוד מספר ימים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לבצע בדיקת מי שפיר?מירב פל05/12/2011
שלום,
ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית+ב.דם ולהלן התשובות:
גיל 34 ו-7 חודשים, הריון 2 משקל-68 עובר 1
גיל מחושב לפי ו.א=12.5
CRL=54.0
nt-nuchal translucency=0.79 mom
nt-nuchal translucency=0.90 mm
papp-a=1.25 mom
papp-a = 3194.2 miu/l
free beta HCG=1.26 mom
free beta HCG=43.5 ng/ml
Maternal age-related risk=1/420
Down syndrome risk=1/8800
trisomy 18 risk=1/10000
האם בדיקות בטווח הנורמאלי? האם תקינות? האם לבצע בדיקת מי שפיר עקב גיל גבולי?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לבצע בדיקת מי שפיר? - תגובה
ד``ר רון ברדין06/12/2011מירב שלום רב
שקלול הבדיקות מציב אותך בסיכון נמוך מאוד
הסיכון המומלץ לדיקור הוא 1 : 380 לערך
בכל מיקרה לשאלה אם לבצע דיקור מי שפיר מומלץ לבצע ייעוץ גנטי מכוון לשאלה זו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא לעזור דחוף מאוד תוצאות סקירהגינה04/12/2011
לפני 10 ימים הייתי בסקירת מערכות והתוצאות היו כך:
HYPOTELORISM
SUSPECTED CONGENITAL CATARACS
לב אסימטרי של חדרי לב חדר ועליה ימין מוגדלים קרדיומגליה
POSTERIOR VALVE
וריד כבד מוגדל
מוחון קטן
ארובות עיניים קטנות
חשד למום כרומוזומלי
ובסוף בלי להסביר כלום שלחו אותי להפסקת הריון
כמובן הגעתי לבית החולים ועשו עוד פעם סקירה יותר מורחבת וגילו עוד ממצאים שלא הסבירו עליה ואז הוחלט על הפסקת הריון
גם המימדים של העובר לא מותאים בכלל לגיל ההריון יש הפרש משמעותי
הייתי בשבוע 23.5
היקף ראש 22 שבועות מוח קטן 20 שבועות ארובות עיניים 18 שבועוות
עצם הירך 21 שבועות עצם זרוע 22 שבועות היקף בטן 22 שבועות
את האמת אני עדיין בבית שבוע 25 + ולא קיבלתי החלטה
נא לעזור לי להבין את משמעות הדבר בצורה פשוטה יותר כדי לקבל החלטה נכונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא לעזור דחוף מאוד תוצאות סקירה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/12/2011קשת הממצאים שאת מתארת מתאימה לתסמונת גנטית, הכרוכה ככל הנראה גם בפיגור שכלי. אני מניח שזו הסיבה שהציעו לך הפסקת הריון. אייני יכול להוסיף על כך, ללא בדיקה של העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה ראשונה - חבל טבורליהי04/12/2011
שלום,
אני בהריון שני בשבוע 16+2
עשיתי סקירה ראשונה בשבוע 14+5 והכל ב"ה היה תקין
כשהלכנו הביתה ראיתי בדף שהרופא מסמן את כל האיברים
שרשם למטה,סקירה תקינה,חבל טבור סביב צוואר...
אשמח לשמוע אם ממצא זה מדאיג,אני מפחדת שזה יכול לגרום
חו"ח נזק לעוברית
התקשרתי לרופא והוא אמר שזה דבר שכיח ואין מה לעשות אם זה
ושהעוברית עוד תזוז מלא פעמים וזה יכול להשתחרר או להשאר ככה
ואין צורך במעקב מיוחד חוץ מהבדיקות הרגיל...
אשמח לשמוע מכם תגובה לגבי זה והאם זה באמת לא מדאיג..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה הסקירה היתה ב15+4
ליהי04/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה ראשונה - חבל טבור - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/12/2011חבל טבור סביב הצואר בשלב זה של ההריון אינו צריך להדאיג - זהו ממצא די נפוץ התלוי בתנועותיו של העובר וסיבוביו ברחם. שכיחות חבל טבור סביב הצואר הינה כ 20% בלידה, ולכן לא צריך להתרגש יותר מידי. בשלהי ההריו, רצוי לוודא מה קורה עם חבל הטבור - וגם אז, רב הסיכויים שלממצאים לא תהיה השפעה על הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות שקיפות עורפיתענבל30/11/2011
שלום,
בת 29.5 , וסת אחרונה 5.9.2011 שבוע 12+2
בבדיקת שקיפות עורפית:
CRL=6.54cm מתאים לשבוע 12+6
NT=2.24mm
הרופא אמר שהבדיה תקינה.
לא קיבלתי את היחסים לפי גיל ומשוקלל.
האם הבדיקה תקינה?
איך מבצעים את החישובים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות שקיפות עורפית - תגובה
ד``ר רון ברדין03/12/2011ענבל שלום
מפתיע שלא קיבלת הסיכון המשוקלל . הרי לשם כך בוצעה הבדיקה לקבל הסיכון המשוקלל של גילך עם גיל ההריון ועם בדיקת השקיפות. כערך אבסולוטי 2.23 הוא בתחום הנורמה . לצורת החישוב יש נוסחה וטבלאות
הייתי פונה לרופא שביצע הבדיקה לקבלת התשובה המלאה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל bpd גדולמיטל30/11/2011
היי שלום רב,
שבוע 30.5
עשיתי הערכת משקל ולהלן התוצאת הבאות:
BPD-82 מ"מ מתאים לשבוע 33.2
OFD-98.03מ"מ
HC-285.2 מ"מ-מתאים לשבוע 31.0
AC1-86 מ"מ
AC2- 89 -מ"מ
AC 2.75 מ"מ מתאים לשבוע 31.4
FEMUR 60.76-מ"מ מתאים לשבוע 30.6
משקל -1830
האם תקין?? הרופא המטפל שלי שלח אותי לבריאות האישה למכון הריון בסיכון בגלל שיצא bpd גדול.-כדי לבדוק את הסיבה לכך.
על מה זה מעיד? ואם יש ממה להילחץ? יש צורך לבצע שוב הערכת משקל נוספת?
ראוי לציין כי סקירה ראשונה ושנייה יצאו תקינים.-בוצעו ע"י ד"ר ברדין
אשמח לתשובה בהקדם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל bpd גדול - תגובה
ד``ר רון ברדין03/12/2011מיטל הי
רשאית מדדי העוברי מבחינת היקף הראש , בטן ואורך ירך תואמים בצורה טובה את שבוע ההריון שלך. ה BPD זהו הקוטר הבין רקתי ( כלומר בין הרקות ) ולפני שניכנסים לסיבות וללחץ אני מציע שתבצעי הערכה נוספת של המדידות ( אני מבין שאת מופנית לבדיקה כזו ) ובהתאם נישמח להתייחס
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגני כליותנטלי30/11/2011
שלום רב,
אני נמצאת במעקב עקב הרחבה באגני הכליות אשר החלה מסקירה מאוחרת בה נראתה הרחבה דו צדדית של 3-4 ובהדרגה המשיכה ההרחבה. כעת, שבוע 32+1 הרחבת דו צדדית של 7 ו 8 מ"מ +הרחבת גביעים שלא היה עד עכשיו. נאמר לי רק להמתין לעוד אולטרסאונד בעוד 2-3 שבועות. השאלה שלי היא האם היית ממליץ לי לפנות לנפרולוג/יעוץ גנטי/ מי שפיר? כי לטענת הרופא שלי אין צורך בזה... או לחכות עוד...
אציין שחלבון עוברי ושקיפות עורפית יצאו בגדר הנורמה.כמות מי השפיר תקין.
המון תודה,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת אגני כליות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר30/11/2011הרחבת אגני כליות בממדים האלו, נחשבת בגבול הנורמה, ובד"כ אינה מחייבת בדיקות או בירור נוסף. לאחר הלידה, לאחר שהילוד ישתין מספר פעמים, בד"כ המצב עוד משתפר. לגבי הצורך בדיקור מי שפיר (יש יותר הרחבת אגני כליות בעוברים החשודים לתסמונת דאון) יש להתייעץ עם יועץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל עובר שבוע 22+5לילך29/11/2011
בסקירת מערכות שנעשתה בשבוע 22+5 ,משקל העובר 646 גרם
האם ניתן לחזות +- מה יהיה משקל העובר בסוף ההריון ?
האם זה נכון שכל שבוע הוא מעלה בממוצע 200 גרם ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל עובר שבוע 22+5 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר30/11/2011אין אפשרות לחזוי מדויק של משקל לידה לפי המשקל בשבוע ההריון בו את נמצאת.
בחודשיים האחרונים להריון, העובר מעלה כ 200 גרם במשקלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cpc שנעלם?חבצלת29/11/2011
שלום בסקירה מאוחרת מצאו אצל העובר CPC בגודל 3 מ"מ בחדר שמאל.
אחרי שבוע וחצי טכנאית (מנוסה וותיקה מאוד שאחראית על כל הטכנאיות במרפאה גדולה) בדקה ואמרה שנעלם.
לי יש הרגשה שהמכשיר שלה פחות חד מהמכשיר שנעשתה בו הסקירה.
האם אני יכולה להרגע שאכן זה נעלם?
האם חיבים שדווקא רופא יבדוק?
אגב הייתי בייעוץ גנטי ושמה היועצת טענה שגם אם הממצא נעלם עדיין העליה בסיכון לתסמונות שונות קיימת. זה נכון?
כל הבדיקות שעשיתי כולל הסקירה המוקדמת המאוחרת השקיפות והתבחין ואקו לב יצאו טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cpc שנעלם? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר30/11/2011CPC יכול להעלם בד"כ בשליש השני של ההריון. אינני יכול להתייחס לעניין הטכנאיות והרופא, אך מה שקובע הוא מה קיים בבדיקה. רב הסיכויים הם שבהעדר כל ממצא, העובר יהיה בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות-היקף ראש קטן ביחס לשבועידית27/11/2011
שלום רב,
אני בהריון ראשון, שבוע 16+1 ועשיתי סקירת מערכות מוקדמת
הרופא אמר שהכל תקין ואין שום בעיה וכשהסתכלתי במדדים אחר כך ראיתי שהיקף הראש קטן ביחס לשבוע
BPD 33 ס"מ מתאים ל 16+1
היקף ראש 119 מתאים ל 15+6
היקף בטן 105 מתאים ל 16+3
עצם ירך 21 מתאים ל 16+1
והערכת משקל העובר 150 גרם
האם יש סיבה לדאגה?
אודה מאד לתשובה
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות-היקף ראש קטן ביחס לשבו - תגובה
ד``ר רון ברדין29/11/2011עידית שלום רב
אינני רואה מקום לדאגה בנתונים אלה. פער של יומיים חסר משמעות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עידית30/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- הפלהמתן27/11/2011
אחותי בת 27, ונכנסה בטעות מחבר שלה להריון.. זה הריון ראשון שלה.
היא מעוניינת לעשות הפלה.. אבל היא מאוד פוחדת שאם היא תעשה הפלה, היא לא תצליח להכנס להריון בעתיד.
יש אחוז גבוה של נשים שעושות הפלה ואח"כ לא מצליחות להכנס להריון שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה- הפלה - תגובה
ד``ר רון ברדין29/11/2011שלום מתן
בפורום זה אנחנו מתמקדים בכל הקשור לתחום האולטרהסאונד . אתה מוזמן לפנות לפורום הגינקולוגיה בפורטל זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה...ליאת26/11/2011
אני היום מתחילה שבוע 9. ב-14 לנובמבר הייתי בבדיקת אולטרסאונד ראשונה כאשר הרופאה ראתה שק הריון קטן וחלבון עוברי. לאחר 9 ימים עשיתי עוד בדיקה אצל רופא אחר וגם התשובה שלו הייתה שק הריון קטן, חלבון עוברי וספק לקוטר עוברי. מה הסיכויים שההריון עוד יתפתח? לא היה לי שום דימום במהלך ה-9 שבועות הללו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון
ליאת28/11/2011היום חזרתי עם התוצאות לרופאה המטפלת. היא שלכה אותי למיון נשים לבצע הפלה... האם כדאי לחכות עם ההפלה? יש עוד סיכוי שמשהוא יתפתח???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון נוסף
ליאת29/11/2011עשיתי היום שוב בדיקת בטא... הראשונה ב-31 לאוקטובר היתה 5500 והיום היא עלתה ל36105 מה קורה פה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון נוסף - תגובה
ד``ר רון ברדין29/11/2011ליאת שלום רב
ברמת בטא כזו של 36105 אמורים לראות העובר בבירור עם דופק כמובן כאשר ההריון תקין . ערך זה אמור היה להיות סביב ה 5 בנובמבר!!!. כך שנכון להיום זו לא עלייה מתאימה. הבטא עלה אחרי הבדיקה ב 31/10 ואחר כך הפסיק לעלות לערך הצפוי ....אם אינך שקטה בצעי שוב בדיקת אולטרהסאונד אך הנתונים לא מעודדים לצערי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עוברדנה22/11/2011
היי,
השבוע עשיתי בדיקת אולטראסאונד ראשונה ונצפה דופק
הרופא אמר לי שגודל העובר 3.8 מ"מ
לפי כל המחשבונים באינטרנט הייתי באותו יום בשבוע 6+1 (מחזור אחרון התחיל ב 7/10)
האם זה נחשב קטן?? האם הגדלים הללו תקינים?
תודה רבה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל עובר - תגובה
ד``ר רון ברדין23/11/2011דנה שלום
הגודל אכן תואם את שבוע ההריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתשי22/11/2011
בת 32 בהריון שבוע 18 אחרי סקירה מוקדמת תקינה למעט עורק טבורי יחיד.
בבדיקת סקר שליש ראשון נמצאו חריגות בערכים AFP 2.49 MOM
HCG 4.69 MOM
סיכוי לתסמונת דאון 1:13000
1.האם יש קשר בין עורק טבורי יחיד לבין הורמונים גבוהים אלו?
2.מה יש לדעת כאשר יש ערכים גבוהים אלו ומה לבקש?
3.יש סטיה של יומיים בין גיל הריון לפי וסת ולפי US.האם קשור לערכים אלו ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
ד``ר רון ברדין23/11/2011מורן שלום
משמעויות שונות יש לשני פרמטרים אלה. האחד החלבון העוברי הגבוה מעט 2.49 . זו רמה העולה על הנורמה אך לא רמה גבוה מאוד. יש לשלול מומים פתוחים בעובר כעמוד השדרה , בטן ואחרים .2 עורקים בחבל הטבור לא מסבירים ערך זה. הסקירה למעט מימצא זה תקינה לדברייך ולכן סביר שאין לעובר מומים אלה.
לגבי ההורמון השלייתי הגבוה יכול ללכת בהמשך עם האטה בגדילת העובר כך שתצטרכי מעקב מכוון לגדילת העובר וייתכן שמעקב במסגרת יחיה להריון בסיכון
בכל מיקרה בנתונים אלה מומלץ לבצע ייעוץ גנטי בהקדם לקבלת הסבר רחב יותר לגבי אוסף המימצאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)