מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גודל עובר ושבוע ההריוןיעל01/11/2012
שבוע 6+4 לפי מחזור ו6+1 לפני אולטרסאונד, הריון שהתחיל במלא דימומים ובלאגנים.
באולטראסאונד ראו עובר (עם דופק) בגודל 5 מ"מ אבל בהסברים ליד כתוב שלגיל עובר נוכחי הנורמה 5.4-6 מ"מ, הטכנאית לא אמרה שום דבר שלא תקין.
האם הגודל סביר למרות שהוא קטן מהנורמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל עובר ושבוע ההריון - תגובה
ד``ר רון ברדין06/11/2012יעל שלום
פערי הימים הספורים בין הוסת האחרונה למדידה באולטרהסאונד חסרי משמעות . לרוב רק כשהפער עולה על שבוע ימים מתקנים את גיל ההריון.
בשלב זה הייתי מציע להמתין זמן מה ( כ 3-4שבועות )ואז לבצע הערכה חוזרת של גודל העובר ותקינות ההריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי בדיקת הצ'יפ הגנטי?הריונית24/10/2012
איפה ניתן לעשותה?
אני מתכננת לעשות מי שפיר בשבוע 18 האם לבקש גם שיבדקו צ'יפ גנטי?
מה עלותה? בערך? למי מיועדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי בדיקת הצ'יפ הגנטי? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר25/10/2012בדיקה של הכרומוזומים במי שפיר, בה בודקים חסרים מזעריים טשברים בכרומוזומים שאינם ניתנים לבדיקה באופן רגיל במי השפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית וסקר ביוכימיג'ולי24/10/2012
שלום, רציתי לשאול בבקשה האם קודם מבצעים את השקיפות עורפית ואח"כ עושים בדיקת דם של סקר ביוכימי או להפך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית וסקר ביוכימי - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר25/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות עורפית וסקר ביוכימי - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר25/10/2012קודם כל שקיפות עורפית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם ירך קצרהחגית24/10/2012
שלום
בשבוע 36+ 3 עשיתי מעקב ועצם הירך יצאה 66.2 מתאים ל-33+6. שאר המדדים התאימו לשבוע(בהפרשים של ימים בודדים)
מציינת כי עשיתי מי שפיר ו-3 סקירות מערכות תקינות.
סקירת מערכות שלישית נעשתה בשבוע 32+ 2 ושם אורך העצם היה 60.90 מתאים ל31+4.
האם עליי לחשוש מגמדות? בעיית עצמות כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם ירך קצרה
חגית25/10/2012מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצם ירך קצרה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר10/11/2012הדבר היחיד החסר הוא תיאור שלך: האם את גבוהה? נמוכה? גובה רגיל? לפי הממצאים לא נראה לי כי מדובר בגמדות, ולפעמים עצם ירך קצרה הינה חיקוי של קומת האם. כמובן, שללא בדיקה שלך, קשה יהיה לתת אינפורמציה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי ובדיקות גנטיות-דחוף!מבולבלת22/10/2012
. אני בת 42, הריון ראשון בהפרייה שנייה, מתורם.
תוצאות חלבון עוברי:
AFT 31.5. mom 0.9
HCG 25.8. MOM 1.01
UE3 1.15.MOM 1.16
סיכון לתסמונת דאון ע"פ גיל בלבד - 1:55
סיכון לתסמונת דאון ע"פ גיל ותוצאות - 1:650
בדיקת החלבון העוברי בוצעה בשבוע 16+5.
סקירת מערכות מוקדמת תקינה.
שקיפות עורפית:בוצעה בשבוע 12+3 והסיכון לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקה 1:389.
למרות כוונתי לבצע מי שפיר, האם הבדיקה תקינה? מבחינת הערכים הבנתי שהכל בנורמה, אבל עדיין אשמח לדעת.
2. לגבי בדיקות גנטיות ו/או צ'יפ גנטי: למרות שעפי דוח הבדיקות הגנטיות שהיה עלי לבצע, ביצעתי (לפני כניסתי להריון) 5 בדיקות גנטיות מתוך כ-20 עפ"י מוצאי, X שביר, טייזקס, ציסטיק פיברוזיס, SMA ודיסאוטונומיה משפחתית. מוצא התורם הוא כשלי.
אני כעת בשבוע ה18+2 להריוני ובעוד יומיים עלי לעבור מי שפיר.
השאלה שלי היא: האם עלי לבצע את יתר הבדיקות הגנטיות (שעלותם כ1500 שח)? האם מאוחר מידי? האם כדאי לשקול במקום צ'יפ גנטי או שאפשר לוותר על הכל בגלל בדיקת מי השפיר שאני עומדת לבצע?
אנא תשובתכם המהירה מאחר מפאת חוסר הזמן
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי ובדיקות גנטיות-דחוף! - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר22/10/2012בכל מקרה, לאור החלבון העוברי וגילך, הייתי מבצע דיקור מי שפיר. רצוי גם לבצע את בדיקות הדם לבדיקות הגנטיות שלא בצעת עד היום. אם אינן תקינות, ניתן תמיד לבדוק את העובר במי השפיר. בדיקת הצ'יפ הגנטי מומלצת לכל מי שיכולה לשלם עבורה. הבדיקה בודקת שברים וחסרים מזעריים בכרומוזומים, שבד"כ אינם נבדקים בשגרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
מבולבלת22/10/2012פרופס' מייזנר תודה על תשובת המהירה
ושאלה נוספת:
האם זה אומר שאני צריכה לבקש שישמרו את מי השפיר עבור הבדיקות הגנטיות שאתה ממליץ לי לעשות (שתוצאותיהן לוקחות כחודש?) הרי לא אערוך בדיקת מי שפיר כפולה.
אם התשובה היא לא, אז מה אני אמורה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר23/10/2012שמירת תאים מומלצת בכל מקרה, ובודאי במקרה שלך. זה כל הרעיון: שמירת תאים לצורך בדיקות עתידיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ברשותך שאלה נוספת
מבולבלת23/10/2012על איזה בדיקות תמליץ? בדיקות גנטיות דרך הקופה (1500 ש"ח) או צ'יפ גנטי (כ-3500 ש"ח)? אין לי אפשרות כלכלית לבצע את שתיהן. הבנתי כי שתיהן חשובות אבל על מה אפשר לוותר במקרה שלי? אם אני עושה צ'יפ זה כמו שעשיתי גם את שאר הבדיקות? (לא הבנתי מה בודקים בכל בדיקה).
המון תודה על התייחסותך המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ברשותך שאלה נוספת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר23/10/2012לא ברור לי בדיוק מהן הבדיקות הגנטיות. הצ'יפ הגנטי יקר מאד ומתבצע בד"כ כשיש איזו בעיה בעובר או סיפור קודם. בררי והתיעצי עם יועץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה בבדיקות גנטיות
מבולבלת23/10/2012היא לבדיקות שכל אישה אמורה לעשות בהתאם למוצא שלה ושל בן הזוג. מתוך 20 שהייתי אמורה לעשות עשיתי רק 5, ציסטיק פיברוזיס, איקס שביר, טייזקס, דיאוטונומיה משפחתית ו-SMA. הכל יצא תקין, אני לא נשאית. האם היית ממליץ לערוך את היתר בכל מקרה? המון תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלסמהדנה21/10/2012
פרופסור מייזנר שלום רב.אני מתכננת לבצע מי שפיר.האם אני יכולה לבקש שבבדיקת מי השפיר יבדקו גם הדבקות בטוקסופלסמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקסופלסמה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר22/10/2012זוהי בדיקה שונה למעבדה מיוחדת, המתבצעת רק בהוריה רפואית. לכן אינה מתבצעת בשגרת מי השפיר, .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך BOD בסקירה מוקדמתד``ר רון ברדין19/10/2012
שלום רב
בסקירה מוקדמת נמסר לי על ידי הרופא שיצאה מצויינת אך בבית שפתחתי את דף הבדיקה ראיתי ערך BOD שאינו תאום את גיל ההריון אלא שבועיים קודם. מה פירושו? והאם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מוקדמת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר19/10/2012BOD הינו המרחק בין ארובות העיניים שבד"כ אינו נמדד שגרתית. ההפרש בגיל הריון צעיר, נובע ככל הנראה מטבלאות מדידה ישנות. הייתי מחכה למדידה נוספת בסקירה המאוחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר גדול לגילושי18/10/2012
שלום,
מצורפות בדיקות אולטרסאונד שאשמח לברר אם הם תקינות. העובר גדול לגילו כאשר בשבוע 23 ושלושה ימים נראה כי הראש גדול בשבוע מיתר הגוף. רציתי לברר האם מדובר בבעיה. מצורפות גם בדיקות קודמות.
תוצאות מעקב לשבוע 14 וחמישה ימים:
B.P.D - 32mms,16wks,2days
Head circumf - 127mms,16wks,3days
ABD circumf - 101mms,16wks,1day
femur length- 15mms.5wks,3days
Nuchalar thickness - 2.21
EST fetal wt - 138gms
fet hert rate- 151b/min
תוצאות מעקב לשבוע - 18 שבועות וחמישה ימים:
B.P.D - 45mms,19wks,5days
Head circumf - 169mms,19wks,4days
ABD circumf - 156mms,20wks,6day
femur length- 33mms.20wks,4days
Nuchalar thickness - 3.43
EST fetal wt - 365gms
fet hert rate- 151b/min
תוצאות מעקב לשבוע - 23 שבועות ושלושה ימים:
B.P.D - 62mms,25wks,3days
Head circumf - 240mms,26wks,1days
ABD circumf - 206mms,25wks,2day
femur length- 45mms.25wks,1days
HC/AC-1.16
EST fetal wt - 794gms
fet hert rate- 151b/min
אשמח לדעת אם הבדיקות תקינות.
תודה,
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לציין שמדובר בפונדקאות בהודו
שי19/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי לציין שמדובר בפונדקאות בהודו - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר19/10/2012כמובן שאי אפשר לתת תשובה אם הכל תקין, אך מדדי ראש גדולים בשבוע שבועיים אינם כה חריגים. יש מקום להמשך מעקב גדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה וסיכויי הריוןיעל18/10/2012
שלום. אני בשבוע 15+5. לפני שלושה שבועות, לראשונה בהריון, היה לי דימום אדום משמעותי. הגעתי למיון שם נצפה עובר תקין אך גם דם והיפרדות קרומים ונאמר לי שהסיכוי להריון הוא חמישים חמישים. הומלצה מנוחה. הדימום המשמעותי פסק באותו יום וביומיים שאחרי היו מדי פעם הכתמות. שלושה ימים לאחר הדימום הייתי בשקיפות שהייתה תקינה אך עדיין נצפתה היפרדות קרומים ונוזל מעל הצוואר. מאז עברו שבועיים וחצי בהם אני במנוחה מוחלטת ואין דימום או הפרשות כלל. לפני יומיים הייתי בסקירת מערכות שהראתה עוברית תקינה המתאימה לגיל ההריון (אפילו טיפונת יותר), אך עדיין נצפתה היפרדות קרומים והמטומה משמעותית לאורך הקיר הקדמי (השליה אחורית וללא היפרדות) וכן מעט נוזל
מעל הצוואר. הרופא התפלא שלא היה לי דימום נוסף ואמר שעוד יכול להיות. אמר שצריך לקוות לטוב ונראה פחות אופטימי מהאופא של השקיפות.. לא יודעת אם זה עניין של גישה או שאובייקטיבית המצב החמיר... המליץ על המשך מנוחה ומעקב...... כאמור אין לי דימומים או הפרשות כרגע אך יש כאבי גב תחתון המקרינים לרגליים באופן די תדיר.. לא יודעת אם לשייך את זה להמטומה או לשכיבה הממושכת.... מה לדעתכם ומניסיונכם סיכויי ההריון? מתנצלת על אורך השאלה אך אני מאוד חוששת ומודאגת. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה וסיכויי הריון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר18/10/2012ממצא של המטומה מוכר ובד"כ נספג עם הזמן. יש מקום למעקב ולטראסאונד, ותהליך הספיגה עלול לקחת מספר שבועות . סבלנות היא שם המשחק!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר גשר אף בשקיפות עורפיתme15/10/2012
שלום
אני בהריון שלישי בת 30.. יש לי 2 ילדים בריאים ומקסימים...
עשיתי שקיפות בשבוע 11+3 והרופא לא ראה גשר אף..נוזל העורף יצא 1.2 והוא אמר שזה תקין ולא חייב להיות לזה משמעות שלא ראו את גשר האף כרגע..
אני מאד מוטרדת..ב2 ההריונות הקודמים נצפה גשר אף ברור בשקיפות..
האם עלי ללכת לקבל חווד נוספת?
האם לחכות לסקירה כפי שאמר?
אשמח לתשובה ועיצה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר גשר אף בשקיפות עורפית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/10/2012בעוברים הלוקים בתסמונת דאון, ב 73% מהם לא נצפית עצם אף תקינה, או שהינה חסרה. אולם זהו סמן אחד בלבד ואינו מוכיח שהעובר פגוע. התייעצי עם הרופא המטפל לגבי ייעוץ גנטי בנושם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל שאולי היה שק הריון?אמא104/10/2012
בUS שביצעתי היום בשבוע 6+6 נצפה עובר עם דופק (הריון ספונטני). בין היתר נמצא נוזל ליד השק התקין שהטכנאית אומרת שאולי הוא היה שק הריון שלא התפתח...
מה זה יכול להיות? הם יש סיכוי שיתפתח בכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל שאולי היה שק הריון? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר05/10/2012אינני יודע מהו "שק שנפתח". רצוי שמי שבודק ידבר פחות ובדוק לעומק. ככל הנראה מדובר בממצא תקין, בהעדר דימון ובנוכחות דופק עוברי. איני יכול להוסיף יותר ללא צפיה בממצא עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר אגני כליה מורחבים?פרופ` ישראל מייזנר27/09/2012
שלום, בסקירה ראשונה (שבוע 15) נצפו אגן כליה ימנית 3.7 מ"מ ושמאלית 3.3 מ"מ
מי שפיר תקינים
סקירה שניה (שבוע 25) אגן כליה ימנית 6.6 מ"מ - אורכה 42 מ"מ ללא הרחבת גביעים
שמאלית 6.4 מ"מ ואורכה 41 מ"מ ללא הרחבת גביעים.
רוצה לציין שיש לי סכרת הריון והעובר ממין נקבה -(אם זה חשוב).
הרופא מבלי לתת הסברים הפנה אותי לסקירה שניה חוזרת, לאקו לב עובר,ולנפרולוג ילדים.
מאותו רגע אינני יודעת מנוחה. האם יש סכנה? מה זה אומר? לא היה לרופא זמן להסביר!
קבעו לי תורים לבדיקות הנ"ל לעוד שבועיים סקירה ועוד חודש אקו לב - האם זה מאוחר מדי?
לצערי הריון ראשון (מתוך שלושה) שמבצעת הכל דרך קופ"ח ולא פרטי בשל נפילה כלכלית...ומשלמת מחיר נפשי כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגני כליה מורחבים - תגובה
ד``ר רון ברדין30/09/2012חג שמח גלית
ישנן הגדרות לרוחב אגני הכלייה . שליש 2 מוקדם - ( סקירה מוקדמת ) נע בין 3-4 ממ גבול עליון. שליש 2 סקירה שנייה נע בין 5-6 ממ כך שבשתי הבדיקות גבולי מאוד. מבחינת הכלייה הרחבה משמעותית היא כאשר רוחב האגנים עולה על 10 ממ כך שאת לא שם . מקובל לבצע ייעוץ גנטי בשאלה של צורך בדיקור מי שפיר בצעי בתאום עם רופא השנים המטפל שלח . חשיבות המעקב המכוון היא לוודא שאין דינמיקה ברוחב האגני בבדיקות הבאות . מומלץ ביקורת כחודש מבדיקה אחרונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד ראשון בשבוע 12n201223/09/2012
שלום,
אני בשבוע 8 להריון (אחרי ווסת אחרונה). האם יש בעיה לבצע את האולטראסאונד ראשון בשבוע 12?
הרגשה הכללית שלי טובה, חוץ מבחילות ועייפות. ומסיבות אישית אני מעדיפה לא לבצע אולטראסאונד מוקדם.
האם זה בסדר, או שאי ביצוע של אוטראסאונד מוקדם כרוך בסיכונים ?
ראיתי ששבוע 12 זה המועד בו עושים אולטראסאונד במדינות כגון קנדה, במידה ואין לאישה דימומים או כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד ראשון בשבוע 12 - תגובה
ד``ר רון ברדין30/09/2012שלום רב
הייתרון לבצע בדיקה בשליש ראשון מוקדם היא לתקינות הריון ולוודא שגיל הריון מתאים לשבוע שצריך להיות על פי וסת אחרונה. אין פה " עברה על החוק" אם את מחליטה שבדיקתך הראשונה תהייה רק בשבוע 12!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהכ19/09/2012
שלום רופאים יקרים.
תבורכו על השירות המועיל.
אני לאחר הפלה טבעית. לאט לאט הרחם התרוקן וכיום 5 ימים כבר ללא דימום ובטא שהגיעה ל 7. האם צפוי ביוץ? האם ייתכן הריון לאחר דימום כתוצאה מהפלה או שביוץ יתרחש רק לאחר מחזור רגיל?
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר22/09/2012תיאורטית יתכן ביוץ, גם אם לא קבלת עדיין וסת לאחר הפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברנתונים נוספים16/09/2012
שלום,
שבוע 32+2.
אני מרגישה שעם הזמן תנועות העובר מתמעטות..
כאילו בשבועות מוקדמים יותר הרגשתי את העובר זז יותר.
הייתי אצל הרופא לפני שבוע, הוא בדק את הלב והנשימה ואמר שהכל בסדר אך שלח אותי ליתר בטחון לעשות מוניטור. המוניטור יצא תקין - דופק עובר בממוצע 130. גם היום ואתמול אני יחסית לא מרגישה אותו גם כשאני נחה.
אני ממש מדאגת... ולא יודעת מה לעשות...
תודה מראש ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר18/09/2012תחושת תנועות העובר הינה מדד חשוב ביותר לתקינותו של העובר. נכון הוא, שככל שגיל ההריון מתקדם, יכולה להיות ירידת מה בתנועות, אם אם את לא חשה בהן כלל, פני מיד לרופא המטפל או לחדר המיון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)