מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העדר דופקnooni3805/11/2011
מחזור אחרון 14/09 ביוץ ביום ה19 ביום ה16 בטא 66 לאחר 5 ימים 619 .
לפי ספירה זו ב6+4 באולטראסאונד נצפה שק הריון עם חלבון בגודל 10 מ"מ ללא קוטב ודופק - מתאים לשבוע 5+5 לפי הרופא שלי. תאריך הביוץ לפי מעקב זקיקים.
האם עוד יש סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדר דופק - תגובה
ד``ר רון ברדין07/11/2011שלום רב
קשה לענות על שאלה זו בלי לראות הבדיקה. כעקרון בשבוע 6 + מצפים לראות גם קוטב עוברי עם דופק. אם אינך שקטה את יכולה להמתין מספר ימים נוסף למקרה והעובר צעיר יותר ואז לחזור על הבדיקה. בהתאם...קבלת החלטות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד בטני לעומת וגינלי-בהריוןש.05/11/2011
שלום,אני בתחילת שבוע 10.
ביצעתי 2 מעקבי אולטרסאונד בהפרש של שבועיים,אצל מומחה כיוון שהייתי מעט מודאגת.
בפעמיים הללו הוא ביצע אולטרסאונד ביטני בלבד.
א. האם אולטרסאונד וגינלי לא מדוייק יותר לעומת הבטני?
ב. האם אולטרסאונד וגינלי יותר מסוכן לביצוע ולכן העדיף לבצע ביטני?
ג.באולטרסאונד הבטני,רואים עד כמה שק ההריון נלחץ,ממש קרוב לעובר,כיוון שמפעילים לחץ עם המכשיר לתוך הבטן-זה לא עלול לגרום נזק לעובר???
נראה ממש מלחיץ.
ד.ואיני יודעת למה,אך בפעמיים שביצעתי את האולטרסאונד הבטני-היו לי מיחושים ולחצים עדינים בבטן התחתונה לאחר ביצוע הבדיקה. האם תופעה זו הגיונית אחרי האולטרסאונד הבטני?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד בטני לעומת וגינלי-בהריון - תגובה
ד``ר רון ברדין07/11/2011שלום רב
א. תשמחי שנחסכה ממך בדיקה וגינלית . במכשירים איכותיים ונשים רזות כשדופן הבטן דקה אין בעייה בבדיקה הבטנית
ב.אולטרה סאונד וגינלי לא חייב להיות מדויק יותר מזה הבטני
ג. אולטרהסאונד וגינלי איננה בדיקה מסוכנת
ד. ייתכן מיחושים בבטן באיזור לחיצת המתמר בבדיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה הבטנית לא עלולה למעוך את העו
ש.08/11/2011העובר עם האיברים המאד עדינים שלו? הרי הלחיצה היא גדולה-ממש רואים את זה במסך-כאילו התינוק כמעט נמעך,,,?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה הבטנית לא עלולה למעוך את העו - תגובה
ד``ר רון ברדין10/11/2011התשובה היא לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זקיקיםסופיה03/11/2011
אני ביום ה-11 למחזור עשיתי היום בדיקת זקיקים והתוצאה יצאה
עובי רירית 5
שחלה ימין- גודל זקיק 14 מ"מ ו13 מ"מ
שחלה שמאל - גודל זקיק 9 מ"מ ו11 מ"מ
הד קו אמצע - כן
האם ייתכן ביוץ בנתונים אלה?
ואם כן אז מתי בערך?
ומה ההסבר של הד קו אמצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זקיקים - תגובה
ד''ר ראובן שרוני04/11/2011ללילי שלום,
האם את מקבלת טיפולי פוריות? האם בעבר קבלת?
השאלות צריכות להעלות בפורום פוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצג עכוז שבוע 34 ומשקל עובר-מודאגתויקה03/11/2011
שלום,
היום עשיתי אולטרסאונד והעובר שלי במצג עכוז. לפני כשבועיים היה מצג ראש . במהלך החודש האחרון שינה הרבה פעמים את התנוחות.
מה הסיכויים שמשבוע 34 כרגע ואילך העובר יוכל להתהפך? הוא כרגע שוקל 2340 האם העובר לא גדול לשבוע 34?
מה אני יכולה לעשות כיום בכדי לעזור לעובר להתהפך בעצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצג עכוז שבוע 34 ומשקל עובר-מודאגת - תגובה
ד''ר ראובן שרוני04/11/2011לויקה שלום,
העובדה שהוא משנה את תנוחתו מלמד שכנראה יהיה קל לסובב אותו לקראת הלידה אם יהיה במצג עכוז
היפוך חיצוני יכול לפתור את הבעיה
לבצע זואת עכשיו יכול להיות מוקדם במקרה שלך
המשקל הינו בגבולות התקין
יש לעקוב אחר המשקל והמצג לקראת שובע 37* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי היפוך חיצוני
ויקה05/11/2011תודה על המענה.
יש לי שאלה לגבי היפוך חיצוני. אני אישית לא מכירה אף אחת שעברה משהו כזה, אבל לפי התגובת שאני קוראת באינטרנט הרוב המוחץ נגד היפוך חיצוני.
קראתי שזה דיי מסוכן לעובר וגם כואב פיזית וברוב המקרים גם לא מצליחים לסובב את התינוק.
האם אם הבחירה בין קיסרי (חלילה) לבין היפוך חיצוני, ההמלצה עדיין תמיד קודם כל לנסות הופוך חיצוני?
ואם זה יכול לפגוע בעובר? כמו למשל שחלילה יסתבך בחבל הטבור וכאלה.... מפחדת לסכן את חיי העובר :-(
אני ממש אובדת עצות ומאוד מודאגת מאז האולטרסאונד.
מבקשת את עמדתך, המלצתך, דעתך בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
ויקה10/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - תגובה
ד''ר ראובן שרוני12/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוף התגובה ריקה.......
ויקה14/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפיר עם צלקות ניתוחיותדפנה03/11/2011
בוקר טוב ,
אני בת 40 (בעוד שבוע) , נמצאת בשבוע 16 + 3 ימים . זה הריון ראשון לאחר IVF שני . עד כה עשיתי את כל הבדיקות למעט חלבון עוברי (בתחילת שבוע הבא) . השקיפות העורפית תקינה (1.7) , סקירת מערכות מוקדמת תקינה , הבדיקות הגנטיות שלי ושל בעלי תקינות וכן כל בדיקות הדם והשתן .
לפני כ 10 שנים עברתי 4 ניתוחי בטן קשים בעקבות אולצרטיב קוליטיס שהתדרדר לפרפורציה קשה במעי הגס ובמהלכן כרתו את המעי הגס ויצרו פאוץ' פנימי . אני במעקב קבוע במרפאת פאוצ'ים באיכילוב ועד כה הכל תקין , ללא אירועים דלקתיים או אישפוזים והפאוץ' מתפקד מצויין . מאז הניתוח הראשון אני מזריקה קלקסן (60 מ"ג פעם ביום למניעה) בגלל קרישי דם שהתגלו באזור הבטן . לאחר הניתוחים עברתי בירור לתרומבופיליה שיצא תקין אבל הוחלט להמשיך עם הקלקסן לתמיד .
בגלל גילי אני אמורה לעשות בדיקת מי שפיר וקראתי בכתבה שפורסמה אתמול שהבדיקה אינה מומלצת לנשים עם צלקות ניתוחיות בעקבות ניתוחי מעיים . לי יש 3 צלקות בבטן : אחת גדולה וארוכה לאורך הבטן , אחת רוחבית בגלל הקולוסטומי ואחת אורכית בגלל האיליאוסטומי .
האם אני יכולה או לא יכולה לעבור את הבדיקה ?
תודה רבה ויום טוב ,
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר עם צלקות ניתוחיות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר03/11/2011בעיקרון, גם בנוכחות צלקות בבטן, אם יש אינדיקציה רפואית, ניתן למצוא את המקום הטוב לדיקור במינימום סיכון. רצוי לבצע את הבדיקה בידיים אמונות ובבית חולים מוכר עם כל האמצעים לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקת ניתוחית
קרן24/12/2013האם זה מגדיל את הסיכון לסיבוך / זיהום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקת ניתוחית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר28/12/2013בהחלט יכול להגדיל סיכון, ולכן רצוי לבצע במקום מיומן בבדיקות אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך...
קרן28/12/2013האם על הרופא המדקר ליידע את המטופלת בדבר הסיכון המוגבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך... - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר29/12/2013בודאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרתשלום02/11/2011
שלום היום עברתי סקירת מערכות מאוחרת אני נמצאת בשבוע 21+2
הבדיקה תקינה למעט עורף העובר שהינו 6.8 מ"מ .
יש לציין כי עברתי לפני 3 שבועות דיקור מי שפיר וקיבלתי תשובה כי הכל תקין.
האם עליי לייחס חשיבות לממצא של העורף ולקבוע מעקב כלשהו(ואם כן איזה) או שאפשר להסתפק בשתובה של מי השפיר שהינה תקינה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מאוחרת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר03/11/2011אני ממליץ במקרים אלו להתייעץ עם יועץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח US..אתי02/11/2011
היי עכשיו חזרתי מבדיקת אולטרסאונד,ואשמח אם תעזרו לי לפענח את זה כי הרופא ממש הלחיץ אותי. אני בשבוע 35.3
BPD 83 מ"מ מתאים לשבוע 33.5
HEAD CIR 302 מ"מ מתאים לשבוע 33.4
A.B CIR 292 מ"מ מתאים לשבוע 33.2
יחס HC/AC 1.03
FEMUR LENGTH 64 מ"מ מתאים לשבוע 33.2
גיל הריון US 33.4
הערכת משקל 2170 גרם
זרימת דם: עורק טבורי S/D 2.8
מנח אורכי,מצג ראש, מיקום שיליה פונדלית אחורית, דרגת בשלות 2, מי שפיר 11.5 AFI.
דופק עוברי ותנועות הודגם, פרופיל ביופיסי 8/8.
אני ממש אשמח לעזרה..תודה ויום טוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפיענוח US.. - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר03/11/2011בסה"כ העובר קטן בשבועיים בכל מדדיו לעומת גיל ההריון בו את נמצאת. עלייך להיוועץ עם הרופא המטפל. כמות מי השפיר תקינה, וזרימת הדם בעובר הטבור תקינה לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות בריאהאלמונית01/11/2011
שלום, כתבתי לכם לפני שבוע על ציסטות שנמצאו בריאה של העובר בסקירה מוקדמת. היום אנחנו אחרי סקירה מכוונת ויעוץ גנטי ונראה כי הממצא מכיל 2 ציסטות גדולות ומתחיל ללחוץ על הסרעפת (אני בשבוע 17). לפי הבנתי אנחנו ממשיכים כרגע מעקב עם אופציה לניקוז הציסטה לפי הצורך.
אני מבינה שזה תהליך הדומה למי שפיר ומכניסים צינורית לציסטה שמנקזת אותה למי השפיר ומוצאת רק לאחר הלידה.
אשמח לקבל הסבר לגבי מה שכרוך בניקוז הציסטה. האם התהליך מסוכן? האם נדרשת שמירת הריון בעקבותיו? האם זה מחייב לידה בניתוח קיסרי? מה זמן ההתאוששות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות בריאה - תגובה
ד``ר רון ברדין01/11/2011שלום רב
הנושא מורכב מכדי לפרטו במספר שורות כאן. החל באיבחון המימצא דרך מאפייניו ועד משמעותו להמשך ההריון ומשמעותו ליילוד להמשך חייו. רצוי שתפני לבית חולים בו תתבצע הערכת המימצא. אצלנו לדוגמא בבלינסון ישנה מרפאה משולבת עם מומחה בתחום הרלוונטי , במיקרה זה רופא ריאות ומתן ייעוץ ככל שניתן. אני מניח גם בבתי חולים אחרים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נצפה שק הריוןליאן01/11/2011
היי,
צריכה עזרה,
וסת אחרונה ב-25.9 מחזור כל 32 יום, לאחר איחור של יום במחזור היה לי דימום קל שנפסק ולאחר יומיים שוב חזר ( בצבע ורוד חום ודימום קל ביותר) כשלא הגיע המחזור בצעתי בדיקת הריון שיצאה חיובית, אתמול 31.10 הלכתי לבדיקת אולטרסאונד ולא נצפה שק הריון, עשיתי בדיקת דם נכונה לאתמול 1077 אני מאוד לחוצה וחוששת שההריון חוץ רחמי, מה הסיכויים לכך?? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נצפה שק הריון - תגובה
ד``ר רון ברדין01/11/2011שלום ליאן
על פי וסת אחרונה ומאפייני המחזור שלך בשילוב עם בטא של 1077 , את בדיוק בגבול יכולת ההדמייה של אולטרהסאונד בהריון תוך רחמי תקין בבדיקה וגינלית. מתחילים לראות בערכי בטא של 1000-1500. אני מציע שתמתיני בסבלנות. לפחות שבוע. אם יופיעו כאבי בטן חזקים או הרגשה כללית רעה פני לבדיקת רופא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאדת ממדד ה- FEMUR. שבוע 38+3.יעל01/11/2011
שבוע 31+1:
BPD: 84 מ"מ, מתאים לשבוע 33+6.
HC: 308 מ"מ, מתאים לשבוע 34+3.
AC: 297.4 מ"מ, מתאים לשבוע 32+1.
HC/AC: 1.10
FL: 59.4 מ"מ, מתאים לשבוע 30+6.
LVW: 6.3 מ"מ, = 'ATRIA'
Cereb: 38.4 מ"מ, מתאים לשבוע 31+3, Hill
ממוצע משך ההריון: 32+2
הערכת משקל העובר (AC, FL, HC, BPD) היא 1894 גר'
הערכת משקל העובר (AC, FL) היא 1848 גר'
שבוע 35+1:
BPD: 89 מ"מ, מתאים לשבוע 36.1.
HC: 329 מ"מ, מתאים לשבוע 37.2.
AC: 318 מ"מ, מתאים לשבוע 35.5.
FL: 69 מ"מ, מתאים לשבוע 35.56.
הערכת משקל: 2779 גר', אחוזון 73 עפ"י ברנר.
שבוע 37+5: הסקירה הנוכחית שביצעתי היום:
BPD: 94 מ"מ, מתאים לשבוע 38+2.
HC: 340 מ"מ, מתאים לשבוע 39+4.
AC: 333 מ"מ, מתאים לשבוע 37+1.
Femur: 70 מ"מ, מתאים לשבוע 35+6.
ממוצע גיל ההריון עפ"י HC ו- FL הוא 37+5.
יחסים / משקלים:
HC/AC: 1.02
AC/Femur: 4.76
BPD/Femur: 1.34
HC/BPD: 3.62
FL/HC: 0.21
הערכת משקל העובר עפ"י Hadlock1 היא 3067 גר'.
הערכת משקל העובר עפ"י Hadlock4 היא 3143גר'.
שבוע 38+2: בוצעה סקירה מכוונת לעצם הירך. הרופא לא מצא משהו מיוחד וסירב לבדוק את עצם הירך באופן דו"צ (למרות שהתבקש לעשות כן ע"י רופא הנשים שלי) כיוון שבדק עצם אחת שנראתה לו תקינה. הממצאים:
מדד ה- FEMUR נשאר 70, מתאים ל- 35+6. הרופא אמר שזה בנורמה.
שאר המדדים- בהתאם לגיל ההריון. ממוצע גיל הריון: 38+0.
מי שפיר- תקין.
אבקש לציין שעד שבוע 35 מדד זה תמיד התפתח בהתאם לגיל ההריון ואפילו מס' ימים עד שבוע מעל לגיל ההריון.
השאלה- מה משמעות הפער שנוצר משבוע 35? כבר קיים פער של שלושה שבועות כמעט. ככל שאסחוב את ההריון יותר יתכן שהפער ילך ויגדל.... מה המשמעות בשלב זה של ההריון? האם זה מעיד משהו על התפתחות הגובה בעתיד של התינוק או על בעיה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאדת ממדד ה- FEMUR. שבוע 38+3. - תגובה
ד``ר רון ברדין01/11/2011שלום יעל
מאחר ועד 35 שבועות גדלה העובר וגם הירך באופן תקין סביר להניח שאין בעייה.
נהוג להתייחס לאחוזונים ואורך ירך 70 ממ בשבוע 38 + מתאים לאחוזון מעל 5 משמע תקין. לגבי השווואה לירך שני אין הנתון ולא אוכל להתייחס.
בהצלחה בלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליות מורחביםנטלי31/10/2011
שלום רב,
אני נמצאת במעקב אחר הכליות בגלל הרחבה שנמצאה בסקירה מאוחרת, במעקב בשבוע 27 נמצא 7 מ"מ בכל צד. לאחר מספר ימים הייתי אצל הרופא שלי אך להפתעתי הוא לא הפנה אותי ליעוץ גנטי או לנפרולוג, אלא רק למעקב על קול רק בלעוד חודש! אני לא רגועה בהמלצה זו וחושבת שאולי ניתן לבדוק יותר או ללכת מומחה. מה היית ממליץ לי לעשות? כדאי ללכת כ"כ הרבה זמן?
תודה..
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגני כליות מורחבים - תגובה
ד``ר רון ברדין01/11/2011נטלי שלום
ראשית רוחב אגני כלייה של כ 7 ממ בשבוע 27 מהווה הרחבה קלה בלבד. מבחינת מעקב הכליותאין כל בעייה לחכות כחודש ימים ואף נכון להתרחק מבדיקה קודמת . לגבי הייעוץ הגנטי את בהחלט יכולה לבקש כזה. זו איינה אינדיקציה לדיקור מי שפיר אם אין כל מימצא חריג אחר ובדיקות החלבון העוברי תקינות אך בייעוץ גנטי ייתיחסו לשאלה האם מומלצת בדיקת דיקור מי שפיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדת מגדול הבטן של העובר במדידהמוטרדת ממדידה31/10/2011
שלום רב, ביצעתי שתי מדידות לבקשת הרופא המטפל שלי בשבועות האחרונים ולהלן הנתונים, אני מוטרדת מכמות מי השפיר וגודל הבטן.
שבוע הריון - 35.
מין העובר - נקבה.
מספר הריון - ראשון.
מדידות בשבוע 32:
BPD - 77
HC - 292
AC - 270
FL - 63
יחס ראש בטן - 1.08, יחס ירך/בטן 0.23
מדידה בשבוע 34+6:
BPD - 85
HC - 310
AC - 279
FL - 70
יחס ראש בטן - 1.11, יחס ירך/בטן 0.25
כמות מי שפיר 8 ס"מ AFI
זרימת דם בחבל הטבור 2.1 S/D
הערכת משקל 2226 גרם
רשום שמדד AC קטן מהרגיל ונמצא בגבול התחתון של הנורמה, האם זאת סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת מגדול הבטן של העובר במדידה - תגובה
ד``ר רון ברדין01/11/2011שלום רב
ביצוע 2 הערכות משקל בטווח כזה קצר הוא מקור לבלבול . לאיזה מהערכים להתייחס. חוץ מזה כל עוד הערכים בתחום הנורמה גם אם בחלק תחתון שלו זה עדיין תקין. יש לשים לב לכמות המיים שהיא אמנם בתחום הנורמה אך דורש מעקב בתאום עם רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל העוברג'ני31/10/2011
היי,
אתמול עשיתי בדיקת אולטראסאונד ראשונה
הרופא אמר לי ששק ההריון שלי 12 מ"מ והעובר 1.9 מ"מ
לפי כל המחשבונים באינטרנט אני שבוע 7+3 (מחזור אחרון התחיל ב 9/9)
האם זה נחשב קטן?? האם הגדלים הללו תקינים?
תודה רבה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
ג'ני31/10/2011שהרופא אמר לי לחזור עוד 4 שבועות לבדיקה נוספת
ראיתי נשים שאמרו להם לחזור על הבדיקה שבוע לאחר מכן על מנת לראות דופק
האם זה גם תקין התקופה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל העובר - תגובה
ד``ר רון ברדין01/11/2011ג'ני שלום
מימדים תקינים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה ראש דוליכוצפלימאיה31/10/2011
שלום רב,
אני בשבוע 33. לאחר בדיקת אולטרסאונד נאמר לי שיש לעובר עדיין מבנה דוליכוצפלי. אציין נשלחתי לבדיקת M.R.I אשר יצאה תקינה. ברצוני לדעת מהו מבנה ראש דוליכוצפלי ומה זה אומר?
נ.ב - מצב ראש.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה ראש דוליכוצפלי - תגובה
ד``ר רון ברדין01/11/2011מאיה שלום
ללא הדמייה באולטרהסאונד או ציור קשה ההסבר אך ישנם סיבות שונות. החשוב שהבדיקה האנטומית של המח תקינה ואני מבין ש MRI תקין . סיבות כגון מצג עכוז או מיעוט מי שפיר או מבנה דומה לאחד ההורים גם ידועים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת עובראירה30/10/2011
שלום רב,
אני בשבוע 32.3 ונמצאת במעקב גדילה.
בשבוע 24.1 העובר שקל 550 גר'
בשבוע 28.3 העובר שקל 1,041 והבטן הייתה קטנה בשבועיים
היום אני בשבוע 32.3, משקל העובר הינו 1,700 גר',
AC - מתאים לשבוע 30 260 מ"מ
דופלר תקין.
האם משקל העובר תקין? והאם יש סיבה לדאגה שהבטן קטנה?
לעובר הייתה ציסטה חד צצדית אשר נעלמה. לאחר יעוץ גנטי החלטתי לא לבצע מי שפיר (שקיפות עורפית 1:10,000, חלבון עוברי תקין). האם מומלץ לחזור ליעוץ גמנטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה...
אירה30/10/2011גם BPD קטן יותר
76 מ"מ מתאים לשבוע 30.4
HC - 292 מ"מ מתאים ל- 32.4
מין העובר -נקבה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדילת עובר - תגובה
ד``ר רון ברדין01/11/2011אירה שלום רב
הערכת משקל של 1700 גרם תקינה לשבוע זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)