פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• צילום חזה ודלקת ריאות..
    שני
    30/07/2015

היי...לפני יומיים הייתי בבית חולים וקיבלתי את התשובות הללו של הצילום..אני צריכה לעשות סיטי בכדי להבין יותר אך אשמח לעת עתה לקבל חוות דעת נוספת..

סרעפת בעמדה תקינה
    פלוירה- זווית קוסטופרניות חופשיות ללא עדות לתפליט
    שדות הריאה- הצללה בשדה התחתון מימין פרט לכך הודגמו ציור ברונכיאלי מוגבר בלתי סדיר המתאים לשינויים ברונכיאקטטים באונה אמצעי.
    שערי ריאה- הבלטה מימין
    צל המדיאסטינום-אינו מורחב
    צל הלב-אינו מורחב

אציין כי בדיוק לפני שבועיים עשיתי צילום חזה כי הרגשתי לא טוב ושמשהו מתפתח אבל הכל היה נקי לחלוטין...זה הגיוני ששבועיים אחרי אני מגיעה לבית החולים עם דלקת ריאות קשה?? או שלפי הצילום זה אולי בכלל משהו אחר?? ממש אשמח לתשובה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום חזה ודלקת ריאות..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום חזה ודלקת ריאות.. - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    31/07/2015

שלום,

אם הצילום לפני שבועיים לא הראה את הממצא הנוחי, הרי שבסבירות גבוהה מדובר בממצא דלקתי. לפי המפענח הוא חושד שבאותו אזור ישנם סימפונות במבנה לא תקין (הנוטים להזדהם). כל הפענוח הוא בגדר הנחות בלבד, עלייך להמשיך במעקב/ברור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם משאף ספריבה ניתן בנוסף לסרטייד
    רן
    27/07/2015

או משמש תחליף לסרטייד.רופאי המהולל שכח לומר לי ונסע לו לחו"ל.

הוספת תגובה

• האם משאף ספריבה ניתן בנוסף לסרטייד - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/07/2015

שלום,

ואתה, מהולל לא פחות, שכחת לשאול אותו במקום...
    משאף ספיריבה עובד במנגנון אחר מהחומרים המצויים במשאך סרטייד. ניתן בהחלט להשתמש בשניהם בו זמנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטוח שאם הייתי בביקור פרטי אצלו הוא

רן
    31/07/2015

המהולל שלא מרים את עיניו מהשולחן להביט בפציינט ,לא היה "שוכח",מה אתה אומר ד"ר?חוץ מזה שאלתי אם צריך לא אם אפשר.תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטוח שאם הייתי בביקור פרטי אצלו הוא - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    31/07/2015

שלום,

אם צריך, זו החלטה של הרופא שלך בהתאם למצבך. גם על המטופל מוטלת אחריות לברר שהכל מובן לו , לפני שהוא יוצא מחדר הרופא...
    לפעם הבאה תהיה חכם יותר, אני בטוח.
    סופ"ש נעים
    ובריאות טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מחום גבוה בלילות
    ד``ר שבתאי ורסנו
    25/07/2015

שלום רב! אובחנתי בסיליקוזיס. מבחן הליכה של 6 דקות - 250 מ' סטורציה יורדת מ-96% ל-73%. לעתים קרובות אני סובל מחום גבוה בלילות. מדדתי סטורציה תוך לילה עם חום - 19 פעמים סטורציה ירדה פחות מ-88%, עד ל-77% מדי פעם, תוך 7.6 דקות סה"כ (מצ"ב תדפיס). האם יש צורך למחולל חמצן בשעות הלילה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סובל מחום גבוה בלילות

הוספת תגובה

• סטורציה בלילה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/07/2015

שלום,
    זה ממש לא מקרה להתייעצות ברשת. בסיליקוזיס עלולות להופיע סיבוכים כמו שחפת, יתר לחץ דם ריאתי או פיברוזיס ריאתית. עלייך להיות בקשר מיידי עם רופא הריאות שלך/או בי"ח בו אובחנת, להבדק שוב, לחזור על בדיקות הדמייה ותרביות וכיו"ב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש את עזרתכם אני מבולבל לגמרי כבר
    צחי
    22/07/2015

לפי בדיקת תפקוד ריאות אחרונה fve1 כ40% מוגדר כברונכיט כרונית.אבל אני מבצע פעולות גופניות -ספורטיביות שלא תואמות את האבחנה הזו.כמו ריצה קלה והליכה מהירה אימון משקולות וכו'.נכון שמעל מאמץ מסוים אני לא יודע איזה בדיקות עוד אפשר לעשות כי אולי אני מקבל טיפול לא נכון?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    23/07/2015

קביעת אבחנה והמלצות לטיפול הינם בידיי רופא מטפל/רופא ריאות . מחלות ריאה חסימתיות - כגון ברונכיטיס כרונית אינן מניעה לפעילות גופני, להיפך , במחלות האלה מומלץ לבצע פעילות גופנית סדירה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה לאדם בן 64
    ענת
    21/07/2015

בעלי סוכרתי 2, סובל מעודף משקל, גם בעייה לבבית, בחצי שנה האחרונה מתלונן על קוצר נשימה בזמן מאמץ בהליכה ועלייה במדרגות. תוצאת סיטי חזה: הכל תקין חוץ מ-: "מודגמת היצרות ניכרת של קנה הנשימה בממד הרוחבי בצורת נדן חרב כאשר הקוטר המינימלי כ-7 מ"מ.
    הריאות: איוורור הריאות בלתי אחיד במידה קלה על רקע שינויים אינטרסטיציאלים קלים. אין עדות לממצא תסניני או תפליט פלוירלי. ברצוני לציין שבעבר עישן 40 שנה. הוא גמול מעישון כבר 8 שנים. מה התשובה אומרת??? הרבה תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה לאדם בן 64

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    21/07/2015

היצרות של קנה מצריך המשך בירור . בהתייעצות עם רופא המשפחה יש להגיע ליעוץ רופא ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה נשימתית או רפלוקס?
    שירה
    20/07/2015

שלום אני צעירה, רזה ולא מעשנת ומאובחנת כסובלת ממחלת ריאה חסימתית כרונית (אסטמה נשללה).
    מטופלת באזניל 3 פעמים בשבוע (עקב זיהומים חוזרים), סיברי ורלבר.
    פעמים רבות אני חשה בכאבי חזה המלווים בתחושת חנק באזור השקע הצווארי. הדבר גורם לי לכחכח רבות (לרוב ללא שיעול) ולתחושת קוצר נשימה. אכילה מגבירה את הבעיה.
    חששתי כי מדובר ברפלוקס, היות והבעיה מתגברת לאחר אכילה, אך רופא הריאות שלי טען כי הסיכויים קלושים ואני העדפתי לא לקחת נוגדי חומצה לניסיון.
    כאשר התחלתי להשתמש ברלבר, התופעה חלפה, כך שהשתכנעתי שאכן מדובר בבעיה נשימתית שאינה קשורה לרפלוקס.
    לצערי, בשבועות האחרונים חשתי כי אני נושמת פחות טוב מהרגיל וביום האחרון סבלתי מ- 2 התקפים של קוצר נשימה עם תחושת ליחה חונקת בצוואר וכאבי חזה (ללא שיעול) שהתעצמו אחרי אכילה.
    האם הבעיה יכולה לנבוע מרפלוקס או שהכיוון נראה נשימתי?
    אשמח לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה נשימתית או רפלוקס?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    20/07/2015

החמרה נשימתית יכולה להיות ביטוי של מחלה ריאתית כרונית , להיות משנית לגירוי מכיוון דרכי אויר עליונות (כגון , רפלוקס ושטי) או להיות שילוב של שתיהן יחד. בנוגע לרפלוקס , סימנים שלו אמורים להיות מזוהים בבדיקת רופא א.א.ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש צורך למחולל חמצן בלילה?
    ד``ר שבתאי ורסנו
    20/07/2015

שלום רב! אני סובל מסיליקוזיס מספר השנים. בדקתי סטוראציה בלילה - תוך לילה רק פעם אחד סטורציה ירדה ל-84% במשך כדקה, עוד מספר פעמים ל-88%, רוב הזמן תוך לילה - 90-95%. האם יש צורך למחולל חמצן בלילה? מה הקריטריונים למחולל חמצן? תודה.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    20/07/2015

התוויה לחמצן קבוע הינה ירידה בחמצון תחת 89% למשך זמן ממושך (לא למספר דקות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכיט שלא עובר
    א
    18/07/2015

שלום לפני כשנתיים אימי הייתה לה שפעת עם צינון ושיעול שהחמיר לברונכיט ומאז זה לא עוזב אותה. הרופא משפחה נתן לה משאפים זה לא עזר הוא שלח אותה לצילום חזה הכל תקין תודה לאל! ועכשיו הוא שלח אותה לרופא ריאות שבמשך חודש אנחנו ממתינים שבית חוליםצשיבא ישלחו הפנייה. עקב כל זה היא משתעלת המון שעד כדי כך כואב לה כבר ובנוסף היא סובלת מקוצר נשימה כאשר היא אוכלת משהו חריף ואז קשה לנשום. אנחנו מתחננות לטוס לחול (אירופה) ורציתי לדעת האם לאור המצב הזה האם לדעתך זה בסדר שהיא תטוס האם יש סיכוי שבמהלך הטיסה היא תסבול מקוצר נשימה? והאם יש לך עצה לטיפול כי כל סוגי המשאפים שהרופא נתן לה לא מועילים תודה :-)

לקביעת תור
    סגירה
    ברונכיט שלא עובר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    19/07/2015

קיימות סיבות רבות לשיעול וקשיי הנשימה ממושכים. ברונכיט כרונית הינה אחד מהם. יש להגיע לרופא ריאות לצורך בירור סיבה/סיבות לתסמינים וטיפול בהמשך . אין מניעה לטוס בדרך כלל אך דבר תלוי באופן ישיר באבחנה שטרם נקבעה . בשלב זה לא רצוי לדבר על תרופה ספציפית כטיפול הינו בסיבה ולכן שלב איבחוני הוא הכרחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימה לא עמוקה
    אור
    15/07/2015

שלום
    בן 42 בריא לא מעשן מעולם
    כאשר אני נושם עמוק אני מרגיש כאילו שלא כל האוויר נכנס ועל כן אני מנסה שוב ושוב ופעם אחת זה נכנס או שאני יוזם פיהוק
    זה קורה לי פעם בשנה שנתיים וחולף לבד כעבור כמה ימים עכשיו זה כבר שבוע
    בדקתי סטורציה 99 %

מה הבעיה ומה הטיפול?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נשימה לא עמוקה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    19/07/2015

תסמינים שצויינו כאן אינם ייחודיים , יכולים להופיע במצבם שונים ולא מעידים על מחלה באופן ודאי . יש לפנות לרופא המשפחה . לפי שיקול דעתו בהתאם לסיפור וממצאים ניתן לבצע בדיקת תפקודי ריאות ולהגיע ליעוץ רופא ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מזגן מומלץ לחולי אסתמה.
    גבריאל
    15/07/2015

שלום , אני חולה אסתמה זה 15 שנה ושמתי לב שבזמן האחרון בחודשי הקיץ תדירות ההתקפים עולה. אני אלרגי גם לאבק. אני שוקל להתקין מזגן בחדר , שיסנן את האוויר שנכנס לחדר וככה כמות האבק תקטן. כמו כן יש מין הרגשה בחמסין שאני לא מרגיש את האוויר נכנס לריאות שלי ובעת התקף זה מחמיר ולא כיף. אני חושב גם את זה לפתור על ידי מזגן.

השאלה שלי האם מומלץ לחולי אסתמה מזגנים בחודשי הקיץ וכדומה , או שזה פנטזיה שלי שזה יעזור?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    19/07/2015

חולי אסתמה יכולים להשתמש במזגן, מבחינה מדעית דבר אינו משפר או מחמיר את אסתמה. יש לציין שמזגן אינו מפחית כמות אבק בבית או מונע חשיפה לאלרגנים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 60 עם היפר ונטילציה כבר כמה שנים
    ד``ר שבתאי ורסנו
    13/07/2015

בן 23. משקל 60. נוטל תרופות פסיכיאטריות מגיל 20.
    סובל מהתקפי היפר ונטליציה חריפים מלווים בהמון חרדה .

טופלתי בעבר באסטו, רסיטל וסרוקסט אך ללא הצלחה.
    טיפולי ה-SSRI לא המענה שלי כך הבנתי ביחד עם הפסיכיאטר.
    ולכן כיום אני 3 חודשים בלי תרופות בכלל. מרגיש בסדר יחסית
    אך הבעיה לכתחילה נשארה.

אני חווה ביום יום סטרס יומ יומי שמתבטא:
    כאבי ראש כרוניים
    גמגמום בדיבור\דיבור לא שוטף
    בעיות במערכת העיכול
    חשיבה חרדתית וסגורה (נמנע מסיטואציות חברתיות, רואה כל דבר שלילי, חוסר ביטחון)
    זיכרון לקוי (לא מסוגל לשחזר במוחי זיכרון אחד בשלמותו)
    לא מצליח לעשות חישובים במוח
    מרגיש שאני לא מנצל את המוח במלוא הפוטנציאל שלו
    אין דמיון
    חוסר שיווי משקל

השבוע לאחר תקופה לא קצרה, קיבלתי התקף היפר ונטליציה מלווה בחרדה חזק מאוד, שכלל:
    הרגשת חשמל ונימולים חריפה מאוד בכל הגוף
    מכפות הידיים, רגליים, בטן, ידיים וראש.
    הרגשתי כאילו נותנים לי מכות בבטן.
    אצבועות הידיים שלי פשוט ננעלו פנימה.
    לא יכולתי להוזיז את האצבעות בשני הידיים לא הצלחתי להחזיק כדור הרגעה
    אז פשוט הכניסו לי אותו לתוך הפה.
    שריפה בחזה.
    קוצר נשימה
    סחרחורת.
    וכל פעם שעצמתי את העיניים,
    התחלתי לראות הזיות ויזואליות ממש מפחידות ומלחיצות שפחדתי לעצום את העינים.

אחרי כדור לוריבאן, נרגעתי. והכל היה בסדר

ביצעתי בעבר בדיקות רפואיות מקיפות כולל צילום חזה, CT מוח, בדיקות דם מקיפות,
    ונמצאו תקינים.

נקודת האור תמיד קוראת אחרי התקף של היפר ונטילציה, כשהוא נגמר..
    אני מרגיש נורא נקי וצלול, אחרי שרמות הפחמן והחמצן הופכות להיות מאוזנות בגוף,
    חוזר לי כל הביטחון העצמי כל השמחת חיים, אני לא מרגיש שום שמץ של לחץ וחרדה
    אם למשל לפני 30 דקות לא יכלתי לשלוף מהזיכרון מה עשיתי אתמול, אני בקלות יכול לשלוף מהזיכרון זיכרון של ילדות מלפני 14 שנה ולראות אותו בבירור במוחי כמו סרט,
    אני יכול לחשוב בצורה בהירה פתאום כל המאגרי ידע פתוחים אני כבר לא מרגיש סנילי
    זה בעצם איך שאני אמור לתפקד וככה אני זוכר את עצמי בעבר הרחוק, לפני שכל הדברים הללו צצו אל חיי.
    רציתי לדעת למה זה קורה לי דוקא אחרי היפר ונטילציה, באיזה מצב נמצא הגוף שמאפשר את זה? ואיך אני יכול לשמר את זה ולא שיום למחרת הכל חוזר לי.
    (כי זה פשוט כל פעם אחרי התקף כזה מגיע השחרור המדהים ואז חוזר חלילה)
    אולי יש לי בעיה ברמות הפחמן והחמצן בגוף שגורמות לכל זה
    ואני צריך אולי משאף או משהו או לעשות בירור נשימתי.
    בירורים שלא בדקתי עד כה שיכולים להיות המקור לבעיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    19/07/2015

קוצר נשימה פסיכוגני ידוע כמלווה נפוץ לפטולוגיות פסיכיאטריות שונות . טיפול הוא תמיד בסיבה . איוורור יתר (היפרונטילציה) גורם לשינוי של מאזן חומצה בסיס בגוף ותופעות פיזיולוגיות שונות בעקבות בססת נשימתית . ברגע שהתקף חולף ומאזן חומרה בסיס בדם חוזר לנורמה - תופעות חולפות. במצבים האלה לא מדובר בבעית חמצון .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שער ריאה ימני מורחב
    פאבלו
    12/07/2015

אני בן 49.
    אבי נפטר מסרטן ראות בגיל 55.
    אני מעשן 30 שנה כ-15 סגריות ביום עם הפסקה של חמש שנים-מגיל 43 עד לפני שנה.
    בצילום ריאות שגרתי התגלה שער ריאה ימנית מורחב.
    בדיקות דם מורחבות ובדיקת תפקודי-ראות תקינות ואין תופעות נוספות כגון שיעול וכו'
    הופניתי לCT
    אני קצת בפאניקה...
    מה הסיכוי הסטטיסטי שמדובר בגידול?

לקביעת תור
    סגירה
    שער ריאה ימני מורחב

הוספת תגובה

• תוספת קטנה להודעה הקודמת

פאבלו
    12/07/2015

שכחתי לומר "תודה רבה מראש" כמו שאני נוהג תמיד,אז הנה...
    זה רק מהלחץ הלא קטן שאני נמצא בו כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב ביותר
    אדיר
    11/07/2015

שלום רב , ברצוני לברר,
    חולה המאושפז בבית חולים, מקבל חמצן דרך טרכיאוסטום , ומקבל כלכלה דרך זונדה , כאשר האחים עמדו להכניס את הזונדה דרך האף החולה השתעל ויצא הרבה ליחה דרך הפה , ובסוף לא הצליחו להכניס את הזונדה . הרופא הציע לעשות אינהלצית תרופה בשם אירובנט ואחר כך לנסות שוב . האם טיפול זה נכון או מה ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חשוב ביותר

הוספת תגובה

• חשוב ביותר - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/07/2015

שלום,

נשמע סביר. יש לדבר עם הרופא המטפל במחלקה בכדי להתעדכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה חסימתית קלה
    רינת
    10/07/2015

סובל מאסטמה כ20 שנה
    לאחר בדיקת תפקודי ריאה נרשם שיש הפרעה חסמתית קלה מה זה אומר?
    85%FEV1 יחס 0.67 1/FVC/FE1

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה חסימתית קלה

הוספת תגובה

• הפרעה חסימתית קלה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/07/2015

שלום,
    אכן חסימה קלה. ערך FEV1 תקין אך היחס נמוך. היוועץ ברופא המטפל לגבי המשך טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל וקוצר נשימה
    ליאור
    10/07/2015

שלום,

לפני כארבע שנים אובחנתי עם הפרעת דיכאון וחרדה קלינית.

אחד הסימפטומים הבולטים שמלווים אותי עד היום הוא שלאחר האוכל קנה הנשימה מתכווץ עוד יותר, מרגיש סוג של חנק ומשהו מונע ממני מהבטן לקחת אוויר עד הסוף.
    ובנוסף, שאר התחושות מתעצמות גם כן כתוצאה מחוסר החמצן שמסופק לגוף כמו: נימולים, זרמים, התכווצות שרירים מאמצע הגב ומעלה וכולי. (לפחות זו ההשערה שלי).
    מאז ועד היום מלווה אותי המחשבה שאולי אכן ישנה בעיה פיזית שקשורה למערכת הנשימה למשל.

מה דעתך ד"ר ?

תודה רבה, ליאור.

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל וקוצר נשימה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    19/07/2015

תסמינים האלה אינם ייחודיים לפטולוגיה כלשהיא. ללא ספק צירוף שלהם בראש ובראשונה מתאים לתלונות תופעות פסיכוגניות אך לא ניתן לשלול סיבה אורגנית . לצורך זה מומלץ לפנות לרופא המשפחה כדי לשקול ביצוע בדיקת תפקודי ריאות ויעוץ רופא ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה