מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אופני כושרמדלן06/07/2015
אני סובלת מפיברוזיס ריאתי לא עושה פעילות בכלל .האם כדאי לקנות אופני כושר בישיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אופני כושר - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו07/07/2015שלום,
רצוי לדעתי שתצטרפי לתקופה מסויימת לסדנת "שיקום נשימתי", באזור מגורייך (למשל בי"ח שיבא או בתי חולים אחרים) ותבצעי פעילות גופנית בהשגחה מקצועית, לפחות לתקופה הראשונה, ועל פי יכולותייך תבדקי שם גם אופני ישיבה ועוד. לא הייתי רוכש מכשיר ללא התנסות/הדרכה קודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חורלי05/07/2015
שלום, אבא שלי ניגש לבצע ביופסיה תחת ct
לממצא שנמצא בריאה עליונה
לא הצליחו לקחת ביופסיה לא היה גישה
עשו לו חור בריאה ואז אושפז וקיבל חמצן שלושה ימים
צילום חזה מהיום עדיין החור לא ניסגר
סה"כ כרגע הוא מרגיש טוב
1. האם החור יסגר לבד?
2. כשאין גישה לביופסיה תחת סיטי, קיימת אופציה אחרת לביופסיה פרט לניתוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חור - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו05/07/2015שלום,
במרבית המקרים החור נסגר לבד, בעקר כשאין אמפיזמה. אני מבין שאין לו נקז בחזה, וזה סימן שחזה האוויר אינו גדול.
לגבי ביופסיה בדרך נוספת, אני מניח שהחליטו לא לבצע ברונכוסקופיה וללכת ישר על ביופסיה תחת CT, כנראה בשל מיקום הממצא. במידה ולא ניתן להגיע בברונכוסקופיה האופציות הן לחזור על בדיקה תחת CT או לבצע ניתוחון (טורקוסקופיה) דרך דופן החזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעלה02/07/2015
שלום,
בן 65, בריא חוץ מאוסטאופורוזיס.
רציתי לשאול לגבי חיסון נגד דלקת ריאות -
האם לדעתכם כדאי להתחסן?
האם יש סיכונים בחיסון נגד דלקת ריאות?
איך ניתן להחליט האם היתרון גדול עבורי מהחסרון בחיסון זה?
תודה,
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - המשך
יעלה02/07/2015נ.ב. אני מברר לגבי חיסון פניאומווקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין05/07/2015חיסון פנאומובקס (PNEUMOVAX ) הינו חיסון נגד זיהום פנאומוקוקלי (חיידק הגורם אחד מדלקות ריאה קשות) אך אינו חיסון נגד דלקת ריאות כלל . מומלץ לבצע חיסון זה פעם בחיים , בדרך כלל אין תופעות לוואי כמדובר בחיסון סינטטי . חיסון נגד דלקת ריאות אינו קיים , כתהליך של דלקת יכול להיגרם מחיידקים רבים , בינהם רק לפנאומוקוקוס קיים חיסון יעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום ביקורת לאחר דלקת ריאותדינה01/07/2015
שלום רב,
בת 63. עישון בעבר כמות מעטה.. בצילום ביקורת חודש אחרי טיפול אנטיביוטי בשל דלקת ריאות התקבלו התוצאות הבאות:
הצללה בזוית קרדיופנית מימין ללא שינוי. יכולה להתאים לכרית שומן / תמט או תסנין בסבירות נמוכה. צללים פסים בבסיסי הריאות. ללא שינוי - ייתכן פסים פיברוטיים. אין לראות תסנין בבסיס הריאה השמאלית. יתר שדות הריאה ללא ממצא חריג. אאורטה יורדת מפותלת ומורחבת. אין לשלול בקע היאטלי. ללא שינוי. צל הלב לא מורחב.
סיכום: כמתואר. מומלץ בדיקת CT חזה לפי שיקול קליני.
אציין רק כי לגבי הבקע הוא ידוע מבדיקת CT בטן מהעבר שבה גם ראו את הפסים הפיברוטיים. מה ניתן להבין לגבי ההצללה בזוית הקרדיופנית מהפיענוחל שלעיל? יש לציין כי אין כבר שיעול שאפיין את הדלקת אז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין05/07/2015לפי תשובה ניתן להבין שממצאים שהיו בצילום קודם הם ללא שינוי : דבר יכול להעיד על מספר אפשרויות - 1. ממצא בצילום אינו כלל קשור לתהליך דלקת שהיה בדרכי אויר , 2. תהליך דלקתי בריאה אכן קשור לתסמינים אך טרם נספג
יש להמשיך בירור/טיפול בהנחיית רופא מטפל /רופא ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהסימה30/06/2015
רציתי לדעת באופן עקרוני מי שיש לו אסטמה צריך לדאוג מלטוס
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין05/07/2015לחולה אסתמה בדרך כלל אין מניעה מלטוס . בנוגע למקרה פרטני יש לברר עם רופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפיחות רירית בסינוסים מקסילרייםד``ר שבתאי ורסנו30/06/2015
בצילום סינוסים נמצא תפיחות רירית בסינוסים מקסילריים
ובצילום חזה ציור מוגבר בבסיסים הצללה עדינה משמאל דלקת ?לאחר דלקת?אין עדות לתפליט צל הלב אינו מוגדל שער השמאלי נראה מורחב כלי דם בלבד ?בדומה לצילום שנת 2013
בסיכום דלקת
ניתן לי טיפול אנטיביוטי זטו למשך חמישה ימים וכן משאף רלבר ,אוטריוין ומשאף נוסף אבאמיס ואנטיהיסטמינים דסלורטדין
יש לציין שאני אסמטית בתקופות מסוימות במהלך השנה ונזקקת לונטולין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברונכיט - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו05/07/2015שלום,
לא ברורה שאלתך?!
צילום מערות הפנים, על פי ציטוטך, מתאים לגירוי של ריריות הסינוסים/סינוסיטיס. במידה ואת אסתמטית יתכן שזה על רקע אלרגי. במידה ואת סימפטומטית (נזלת, נזלת אחורית/אף סתום, עיטושים) יש לטפל בתרסיס אף מתאים לבעיה זו (בנבדל מסתם נזלת).
לגבי הצילום לא ניתן לחוות דעה מבלי לבחון אותו, ובהתאמה לקליניקה.
האם את מבצעת תפקודי ריאה תקופתיים? זהו חלק מהמעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין עדות לתפליט צלד``ר שבתאי ורסנו29/06/2015
מזה כשבועיים ברונכיט טופלתי באנטיביוטיקה שבוע ימים עדיין יש שיעול עם ליחה צהובה ירוקה אתמול התחיל שוב חום 38.3 פניתי לרופא בבדיקה ריאות נקיות אבל בכל זאת נתן אנטיביוטיקה זטו ותרסיסים לאף לדעתו הליחה והכחכוח בא מהאף
היום ביצעתי צילום חזה נמצא ציור מוגבר בבסיסים הצללה עדינה משמאל דלקת?אין עדות לתפליט צל הלב אינו מוגדל שער השמאלי נראה מורחב כלי דם בלבד?בדומה לצילום מ2013 והמלצות מעקב קליני בסיכום דלקת?רשמתי בדיוק איך שרשום בבדיקה יש לציין שאני אסטמתית והרופא נתן לי משאף סטרואידים לתקופה זו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/06/2015שיעול קרוב לודאי נובע לזיהום בדרכי אויר (או רקמת ריאה ) אך סיבות נוספות יכולות לתרום לתסמינים מצידם (אסתמה , הפרשות באף וכו') , לכן דורשות טיפול במקביל . ממצא בתואר בצילום יכול להיות דלקת ריאות או שינוים ישנים, ניתן להבדיל בינהם רק אחרי חיבור ממצאים קליניים והשוואה צילומי חזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסנין ריאתיברכה25/06/2015
שלום רב,
בעלי בן 69, מתכונן לניתוח לכריתת כיס המרה. הוא עבר את הבדיקות השגרתיות, הבדיקות ההמטולוגיות תקינות, אך בצילום החזה אובחן תסנין LLL. בעלי אינו משתעל, אין לו חום או תסמינים אחרים, אין לו קשיי נשימה, הוא בכושר גופני טוב ואינו מעשן. רופא המשפחה בדק אותו ולא שמע כלום בריאות. הוא לא ידע מה לעשות ולכן נתן לו אנטיביוטיקה. הוא נתן לו גם הפניה למרפאת ריאות, אבל סביר שלא נקבל תור למועד קרוב. השאלה - מה עלינו לעשות כרגע?
ועוד שאלה אולי מטופשת, בעלי היה בבריכה ובסאונה ומשם הלך ישירות לצילום החזה. האם זה יכול היה להשפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תסנין ריאתי - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו26/06/2015שלום,
בהנחה שבאמת מדובר בתסנין (אנשים שונים מפענחים לעיתים ממצאים שבספק, בצורה שונה) הרי ש 10-14 יום מאז תחילת האנטיביוטיקה הייתי חוזר על צילום חזה ביקורת בכדי לבדוק האם הממצא נסוג. במידה ולא נסוג על הרופא לשקול ביצוע CT חזה/ או הפנייה לרופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסהמדלן24/06/2015
אני רוצה לטוס לכרתים שעה טיסה.סובלת מפיברוזיס ריאתי.חמצן במנוחה בסיסי 93 לפעמים 94 95 .המבחן הליכה כמעט ריצה יורד ל79.האם יש בעייה עם הטיסה?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיסה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו25/06/2015שלום,
יש לברר את גובה הטיסה במקרה זה. אם הגובה הוא כבטיסות ארוכות ( 30,000 רגל ויותר) רצוי לבצע בדיקה טרום טיסה, בה נותנים לנשום את % החמצן הנמצא בגובה זה ובודקים את ריווי החמצן בדם. על פי התוצאות ממליצים האם יש צורך בתוספת חמצן.
לחלופין וליתר בטחון ניתן לבצע בדיקת טרום טיסה בכל מקרה (אך רצוי לברר לפני כן בחברת התעופה את גובה הטיסה). הבדיקה מתבצעת במכונים לתפקודי ריאה בבתי החולים. יש להתקשר ולוודא. לדוגמא, בבי"ח מאיר בכ"ס היא מבוצעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה הגורמים והסימנים למחלהיוספה16/06/2015
שלום רב למומחים,
יש לי מספר שאלות:
1. מהם הסימנים לאסתמה?
2. מהם גורמים להחמרת מחלת האסטמה?
3. ולסיום האם ניתן לחזות מראש התקף אסטמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/06/2015תסמינים אופייניים לאסתמה הינם קוצר הנשימה, שיעול וציפצופים בזמן נשימה , אופי תסמינים בדרך כלל התקפי. החמרת האסתמה היא החמרה בתסמינים הרגילים. כוח ניבוי של התקפי אסתמה הינו יחסית גבוה במידה וידוע על גירוים אלרגיים או לא ספציפיים הגורמים להחמרות בדרך כלל (כגון חשיפה לאלרגנים, חילופי מזג האויר וכו')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי16/06/2015
הי,
בת 26,בריאה . בעקבות דפיקות לב מהירות ,התעייפות מהירה,תחושת ראש כבד, ותחושה שממש אין אוויר לאחר כל מאמץ קל יחסית (הליכה) שנמשך כבר כמה שנים, עשיתי אקו לב במאמץ לפני שנתיים. התוצאות היו :
ממצאים עיקריים באקו מנוחה: חדר שמאל בגודל תקין (37/23 מ"מ).אין עדות להיפרטרופיה (8/8 מ"מ) .התכווצותו הגלובלית והאזורית בטווח הנורמה.גודל ותפקוד תקין של חדר ימין. מבנה ותפקוד המסתמים תקין. תפליט פריקרדיאלי מינימלי. ללא עדות לקוארקטציה של האורטה בדופלר.
שינוייים באקג מאמץ: לא נראו שינויים איסכמיים. ללא אריתמיות במהלך הבדיקה.
סכום אקו לב במאמץ: במאמץ בעומס גבוה ובדופק תת מירבי נראה שיפור גלובלי ואזורי בהתכווצות חדר שמאל. אין סיגנל TR בגמר המאמץ למדידת הלחץ הריאתי. המאמץ לווה בקוצר נשימה (ללא רושם קליני לדיספניאה אובייקטיבית וללא עדות לדה סטורציה). ללא שינוייים איסכמיים נלווים באק"ג.
לסיכום,תגובה קונטרקטילית טובה של חדר שמאל למאמץ.
התסמינים ממשיכים, עשיתי אקו לב (לא במאמץ) נוסף לפני מספר ימים שיצא תקין. לפני כשנה הייתי אצל רופא ריאות שעשה לי בדיקה בה הופיעו נרות על מחשב ואמר לי לכבות אותם והבדיקה יצאה תקינה. שאלתי היא האם אתה חושב שיש לי בעיה בריאות שאולי לא התגלתה? האם יש צורך בבדיקות ריאה נוספות לדעתך?מפריעים לי מאוד התסמינים שאני מרגישה לאחר כל מאמץ קל. בבדיקות לחץ דם שעשו לי בקופות חולים ומדדו סטורציה התוצאה הייתה תמיד 99%-100%.
האם לדעתך הבעיה יכולה להיות מהריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/06/2015רשימת סיבות לקשיי הנשימה הינה ארוכה , אך רוב הסיבות שייכות למקור לב/כלי דם או ריאות . מומלץ לפנות ליעוץ רופא ריאות , שם יקבע האם ישנה סיבה ריאתית לקשיי הנשימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרחורים בחזהקלר15/06/2015
שלום ד״ר לפני כמה ימים נהייתי -19 , יש בעיה שמטרידה אותי מאוד במשך שנה וחצי, אני נגיד שוכבת ונושמת רגיל ואז אני מרגישה כמו בועות חרחורים בריאות או לב (בחזה , אני לא יודעת איפה) יש קול כזה : חרררר , ובזמן שזה קורה הלב שלי מחסיר כמה פעימות , וכשאני שואפת לריאות מרגישים את זה חזק חזק בגרון ( אני חושבת שזו הקרנה)
הלכתי לקרדיולוג כי אני לא יודעת מה זה , הוא לא הסתכל עלי ואמר שאני דוברת שטויות , (בנוסך רשום לי כבר סינוס טכיקרדיה שזיהו לפני שנה) אני רוצה לציין שהמצב שציינתי לרוב קורה בשכיבה ובערך 10-20 שניות משתנה לפעמים זה אפילו לשלוש שניות, וכשאני יושבת ממש הרבה פחות , לא נלווים לזה סימפטומים נוספים האם אתה יודע מה זה? אולי זה אי ספיקת ריאות אני מפחדת שזה זה ? יכןל להיות? מה אני צריכה לעשות והכי חשוב לי לדעת מה זה , אציין שעושה ספורט מסודר ונראית ספורטיבית לחלוטין, לא רוצה ללכת לאותו רופא . הכי טוב שיש פורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין15/06/2015ממצאים אינם טיפוסיים למצב ספציפי . מומלץ להגיע לרופא המשפחה לצורך הערכה והחלטה על המשך בירור ריאתי : תפקודי ריאות ויעוץ רופא . כמו כן לשקול גם בדיקת רופא א.א.ג - קולות יכולים להגיע מאיזור דרכי אויר עליונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפיזמה תת-עוריתרון14/06/2015
שמי רון, בן 18 - מתאמן כשנתיים לצבא בקבוצת כושר קרבי. פרופיל 97 ללא סעיפים.
כחלק מתכנית האימונים שלשום הייתי באימון אינטנסיבי עם הקבוצת כושר בחוף הים.
האימון ארך מספר שעות ובהן היו אקטים פיזיים קשים הדורשים מאמץ רב.
בסיום האימון הרגשתי מעט קושי נשימה והגוף לא התאושש לחלוטין. לקראת הערב התחלתי להרגיש כאבים בחזה ובצוואר,
ובנוסף היה לי קושי להכניס נשימות עמוקות לריאות. הלכתי למיון ותוצאות הבדיקות היו בסדר גמור.
הובחנה אמפיזמה תת-עורית ופנאומו-מידיאסטנום (רקמות אוויר מתחת לעור). נשארתי למעקב לילי והשתחררתי היום בבוקר.
אשמח לקבל הסבר על תופעות אלו ! האם יש הבדל בין אמפיזמה תת-עורית לאמפזימה מחלת ריאות (מצאתי לא מעט מידע על האמפזימה כמחלת ריאות קשה אבל
אני לא בטוח אם יש הבדל בין זה לבין אמפיזמה תת-עורית), והאם יש אפשרות שהפרופיל שלי ירד כתוצאה מכך ?
כיצד יש להמנע מהתופעות הללו והאם יש סיבה לחששות להמשך אימונים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין14/06/2015אמפיזמה ריאתית היא פטולוגיה אחרת. תאור מקרה מתאים לחזה אויר/מיצר שהתפתחת האו]ן עצמוני (בגלל זה היה אויר בתת עור - מה שנקרה אמפיזמה תת עורית). אירוע זה מצריך בירור לגבי סיבות אפשריות . יכולה להיות השפעה על פרופיל בהמשך , דבר תלוי בממצאים שיעלו בבירור ריאתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל רפואי
רון14/06/2015מה כוונתך במשפט "יכול להיות השפעה על פרופיל בהמשך" ?
יש סיבה לדאגה למחלת ריאות כלשהי ?
אני מתאמן באופן קבוע וזה אירוע חריג לחלוטין, אני ממש חושש שהפרופיל שלי יפגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין15/06/2015רק אחרי בירור רפואי ניתן יהיה לקבוע האם ישנה פטולוגיה ריאתית עם אפשרות להשפעה ארוכת טווח. לכן מומלץ לפנות לרופא ריאות לצורך הערכה ריאתית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשלול קשר בין ליחה לריאות מבלי לקחת כל התרופותד``ר שבתאי ורסנו13/06/2015
שלום.אני בן 50 סובל מליחה תקועה בגרון מזה כשנה .לאחר שנשלל קשר לא.א.ג פניתי לרופא ריאות.בבדיקה אצלו יש הפרעה חסימתית קלה .נתן לי תחילה טבליות סארין אך זה לא עזר.לאחר מכן נתן לי משאף סרטייד שלא עזר .וכעת נתן לי משאף רלבר שאחרי עשרה ימים לא עוזר .האם ישנה דרך לשלול קשר בין ליחה לריאות מבלי לקחת כל התרופות האפשריות ?האם ישנו טיפול אחר כנגד הליחה גם אם זה קשור לריאות?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין14/06/2015הפרשות בגרון בדרך כלל באות ממקור של דרכי אויר עליונות - הפרשות מהאף, סינוסים , רפלוקס ושטי וכו'. במקרה של העדר תסמינים נשימתיים (שיעול , קשיי הנשימה ) סבירות למקור סימפוני או ריאתי הינה נמוכה .
שיפור או חוסר שיפור עם טיפול תרופתי זה או אחר אינו בהכרח מלמד על סיבה או שולל סיבה ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נטילת תרופה אניהיסטמינית מידניצן11/06/2015
בתחילת הצטננות או וירוס אצל חולי אסטמה/ריאות יכולה למנוע סיבוך דלקתי על רקע תגובת יתר של מערכת החיסון?כמו תאים מקרופאגים?
האם נטילת תרופה אניהיסטמינית מיד - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו11/06/2015שלום,
הטיפול באנטיהיסטמין הוא טיפול סימפטומטי ולא אנטיויראלי או נוגד דלקת. הוא יכול להפחית סימפטומים. מומלץ על כל האסתמטיים להתחסן נגד וירוסי השפעת כל חורף, חיסון שלרוב מגן מפני קבוצת הוירוסים היותר מסוכנים לאסתמטיים. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)