פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אבחון pcd תסמונת קרטגנר והתייעצות
    גל
    18/08/2016

שלום רב,
    אשמח להתייעצות.
    אני בת 29 ,כיום מאובחנת עם situs inversus ,סינוסיטיס כרוני וברונכיאקטזיות בריאות. מצבי הבריאותי תקין לרוב ,ללא זיהומים חוזרים בריאות.הבנתי כי האבחנות הנ"ל מתאימות ל מחלה בשם pcd ותסמונת קרטגנר.

בפגישה עם רופא הריאות נאמר לי כי מצב הריאות שלי יציב ואין שינוי במצב הברוניאקטזיות בעשר שנים האחרונות.להערכתו אין צורך בדבר נוסף מלבד מעקב.בטפסים הרפואיים אין אבחנה לpcd למרות שכל התסמינים מתאימים.
    מאחר והרבה רופאים לא ידעו לענות .אשמח לעזרה.

כמה שאלות:

1) כיצד ניתן לאבחן Pcd ותסמונת קרטגנר? היכן? והאם עליי לעשות זאת?

2)כיצד עליי לנהוג מבחינה בריאותית? ממה עליי להזהר וכיצד אוכל למנוע התדרדרות עתידית? והאם בדכ ישנה התדרדרות עתידית ?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    20/08/2016

אבחנת PCD (פטולוגית ריסים בתאי סימפונות) נעשת ע"פ תוצאות ביופסית רקמת ריאה/סימפון ע"י ברונכוסקופיה ו/או ביופסיה כירורגית . תסמונת קרטגנר כולל מצב מולד של היפוך איברי בית החזה וברונכיאקטזיות בריאות . אבחון נעשה על סמך המלצות רופא ריאות . במידה ואין תסמינים קליניים כרוניים מבחינת מערכת נשימתית וללא זיהומי דרכי אויר לעיתים קרובות , אין צורך בבירור נוסף כולל ביופסיה. אם במשך שנים אין תסמינים חוזרים ואין החמרה קלינית /דימות (CT) /תפקודי ריאות - מעקב הינו מספיק. לצורך מניעת זיהומים חוזרים מומלץ לבצע חיסון נגד שפעת כל שנה, וחיסון נגד זיהום פנאומוקוקלי פעם ב5 שנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה-סיפור קצת הזוי-עזרתכם בבקשה
    דניאלי
    16/08/2016

ך כשנה סבלתי מסינוסיטיס כרונית במהלכו אם או בלי קשר חליתי בדלקת ריאות קשה ש טופלה אחרי כמה סבבי אנטיביוטיקה בטאבניק פעמיים ביום ש בועיים ואחרי זה עוד שבועיים פעם ביום הסינוסיטיס לא נעלם והלכתי להומואפת קיבלתי טיפול שהיה אמור להוריד את הכל למטה ואז הייתי אמורה "להוציא הכל" כדבריו.הסינוסיטיס אכן עבר תוך שבועיים אבל לא הקאתי ליחה ולא השתעלתי כמו שאמר שיקרה. שבועיים אחרי התחילה לי בעירה וכאבים עזים בחזה-כדי לקצר-מיון אקג אנזים אקו-תקין.החליטו ש זה קיבה טיפול בסותרי חומצה שלא מועיל-20 מג לוסק עלו ל40 עלו ל80.עושה בדיקות בשבוע הבא.אבל וזה למה אני כותבת כאן בשלושה ש בועות האחרונים מקיאה גושי ליחה ירוקים.איתם גם מתגברת הבעירה וכאב הגרון ודקירות בגב. עשיתי צילום חזה-תקין.בדיקת דם-תקינה.אמרו ויראלי ולא קשור.אבל כבר שלושה שבועות. אני חשה כל הזמן שזה לא עיכול וקשור לטיפול ההומאופתי ובעיקר לזה שבסיומו לא יצאה הליחה המוגלתית כמו שציפה ההומאופת. יודעת שזה נשמע הזוי אבל האם זה הגיוני? עשיתי ניסויים באוכל-לא משנה מה אוכלת מרגישה אותו דבר. בעיקר בשכיבה עולה לי ואני קמה לירוק גושים ירוקים. מתנצלת על האורך ומתנצלת על המוזרות. חייבת עזרה.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    20/08/2016

סיבות להפרשות דרך הפה מתחלקות בין מקורות בדרכי אויר עליונות (אף , גרון, סינוסים) , עיכול עליונות - ושט/קיבה, ואויר תחתונות (סימפונות/ריאות). לפי תאור המקרה סבירות גובהה יותר לסיבת דרכי אויר או עיכול עליונות . מומלץ לפנות לרופא המטפל ורופא א.א.ג לצורך הערכה חוזרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה המשמעות של קליטה מוגברת?
    לי
    12/08/2016

שלום, אבא שלי בן 68, לאחר כריתת RUL מלפני שנתיים
    מעקב של PET CT מהיום,
    הכל תקין פרט לסעיף בית החזה שאני רוצה לשאול לגביו,
    כעת ללא קליטה פתלוגית של FDG
    בית החזה: קליטה מוגברת (SUV עד 7.2) לכל אורך הוושט ובקיבה הפרוקסימלית בדומה לבדיקה קודמת מ 2015
    לסיכום:
    קליטות פיזיולוגיות לאורך הוושט בקיבה.
    שאלתי מה המשמעות של קליטה מוגברת (SUV עד 7.2) וקליטות פיזיולוגיות?
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• מה המשמעות של קליטה מוגברת? - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    14/08/2016

שלום,

המשמעות, על פי הפענוח, כי מדובר בקליטה נורמלית ולא במחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש ב OFEV או מפתחת מחלת דם?
    ג.
    12/08/2016

בת 65 שנים. מזה כשנה חולה במחלת ריאות פיברוטית IPF. מטופלת בofev.
    כבר 4 חודשים יש לי כאבי תופת בגפיים התחתונות , אני חיה על אופטלגין.
    בדיקות דם של מגנזיום ומלחים תקינות. אקו לב תקין למעט לחץ דם ריאתי מוגבר קלות.
    ירדתי במשקל 13 ק"ג. ויש לילות עם הזעות יתר.
    ליקטתי מהבדיקות דם האחרונות ערכים מחוץ או מתחת לטווח.
    g/dl HB 12.5
    K/ul WBC 16.9
    g/dl MCHC 31.5
    %LYM % 16.5
    K/ul NEUT.abs 12.6
    K/ul PLT 629
    בדיקת דופלר גפיים תקינה, בדיקת US ורידי רגליים תקינה. צילום חזה ללא תסנין. אין חום. שתן כללי+תרבית תקינות.
    מה דעתך - האם זאת תופעת לוואי של השימוש ב OFEV או מפתחת מחלת דם?
    איזה בדיקות לבקש?

הוספת תגובה

• שימוש ב OFEV או מפתחת מחלת דם? - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/08/2016

שלום,

ספירת הדם מראה עלייה בנויטרופילים וירידה בלימפוציאטים ובנוסף טרומבוציטים גבוהים? האם את מקבלת במקביל סטרואידים או תרופות אחרות?
    לאור תלונותייך יש לשלול לדעתי נוירופתיה או בעיית שרירים (האם בטוח שמדובר ב IPF ולא במחלה פיברוטית המלווה מחלת רקמת חיבור/קולגן? שאלי את רופא הריאות שלך...) כדאי לדעתי לפנות לנוירלוג להערכה וגם לבצע אלקטרומיוגרפיה והולכת עצב (EMG). נינטדניב (אופב) יכול לעיתים נדירות לגרום נוירופתיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לד"ר ורסנו

ג.א
    12/08/2016

שלום
    הסיטי הראה בבירור שזה פיברוזיס ריאתי. אני לא לוקחת סטרואידים ולא סטטינים.
    היית ממליץ על משטח דם +דם לשלילת לוקמיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לד"ר ורסנו - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    14/08/2016

שלום,

אני מניח שיש לחזור על הבדיקה ולראות אם היא עקבית. זה עדיין לא מסביר את מה שנראה כנוירופטיה. אם בדיקת הדם חוזרת על עצמה, יש לפנות להמטולוג . במקביל הייתי מתייעץ גם עם נוירולוג. חשוב שרופא הריאות המטפל בך יהיה שותף לכל מה שקורה איתך ויש לשמוע את דעתו מכוון שמכיר אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצללה בחלקה זכוכית חלב עם צללים פסים RML מה זה
    סולי
    09/08/2016

שלום

רציתי לדעת המ פרוש התוצאה שלי אני משתעלת כבר 3 חודשים ולא עוזר שום אנטביטיקה
    וזאת התשובה שקיבלתי מהסיטי
    הצללה בחלקה זכוכית חלב עם צללים RML

הוספת תגובה

• הצללה בחלקה זכוכית חלב עם צללים פסים RML מה זה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    11/08/2016

שלום,

זהו תאור גרפי של מה שרואים בצילום והאבחנה המבדלת רחבה. עלייך להפגש שוב עם רופא ריאות בכדי לעשות את הסינטזה בין הממצאים הרנטגניים לבין התלונות והרקע שלך וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כחכוח והרגשה של ליחה בריאות ושמיוש במשאף
    שרון
    08/08/2016

שלום
    שלום,
    האם כחכוח בלתי פוסק המלווה גם בהרגשה של קוצר נשימה ותחושה של ליחה בבית החזה עלול להגרם בשל אלרגיה ?
    הומלץ לי על ידי רופא ריאות שימוש במשאף סימביקורט לתקופה של חודש אולי זה על רקע של אלרגיה..מוכנה לנסות הכל כי הכחכוח ממש פוגם באיכות החיים

האם זה טיפול מקובל? עלול לגרום נזק והתמכרות אם נלקח שלא לצורך

תודה מראש

הוספת תגובה

• כחכוח והרגשה של ליחה בריאות ושמיוש במשאף - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    11/08/2016

שלום,

מנסיוני כחכוח נובע לרוב מנזלת אחורית, אלרגית או לא אלרגית ואז יש לטפל בספררי מתאים לאף !. פעמים רבות מתלווה גם בעייה של דרכי הנשימה התחתונות ( בתוך הריאות) כגון אסתמה. סימביקורט נועד לאסתמטיים ולא לבעיית אף- האם אובחנת בוודאות כאסתמטית? או שזהו טיפול התנסותי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כחכוח והרגשה של ליחה בריאות ושמיוש

שרון
    12/08/2016

הי
    הרופא חושד באסטמה אלרגית
    ונתן לי את זה לנסיון חודש לראות אם חל שיפור..

האם יכול לגרום לנזק אם נלקח שלא לצורך?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כחכוח והרגשה של ליחה בריאות - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    14/08/2016

אם הוא חשד באסתמה, טיפול לתקופת ניסיון מקובל ולא אמור לגרום נזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקטוקים מהפה כשנפסקים בעצירת נשימה
    אני
    08/08/2016

שלום,
    כבר שנה שלמה אני סובלת מטיקטוק פולסטילי שנשמע באופן אובייקטיבי כשהפה פתוח
    (פשוט שומעים נקישות). בעצירת נשימה הוא מפסיק, ובנשיפה ושאיפה מהירות הוא משתנה מעט. הוא מופיע חצי מהזמן במנוחה ותמיד מופיע מתגבר בעוצמתו בזמן פעילות מאומצת. מופיע גם אחריי מקלחות חמות.
    בעמידה אני מרגישה שיש לי נשימה מאומצת יותר מבשכיבה, בה אני לא מרגישה קושי.

אשמח לקבל רעיונות מה זה יכול להיות מבחינת בעיה בריאות או בדרכי הנשימה, הטיקטוק הזה מטריד אותי מאוד.

תודה רבה

הוספת תגובה

• טיקטוקים מהפה כשנפסקים בעצירת נשימה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    11/08/2016

שלום,

תלונתך חריגה וסיבתה לא ברורה. ממליץ להגיע לרופא א.א.ג/ריאות שישמע את מה שאת שומעת, תוך בדיקתך בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי תאים אפיתליאליים בשטיפה אפית
    משתעלת
    01/08/2016

בשטיפה אפית נמצא ריבוי תאים אפיתליאליים. בבדיקת כיח תאים ברונכואלואולרים - 93, לימפוציטים - 4 , מקרופאגים - 3. תפקודי ריאות עם מטאכולין - תקין, צילום חזה תקין.

נזלת כרונית והתקפים של סינוסיטיס מספר שנים. בשנה האחרונה התקפים חזקים של שיעול עם נזלת.- מטרידים מאד.

מה המשמעות של הממצאים לדעתך?

תודה...

הוספת תגובה

• ריבוי תאים אפיתליאליים בשטיפה אפית - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/08/2016

הממצאים של השטיפה האפית לא מכוונים לסיבת תלונותייך. בדיקת הכיח, במידה והייתה "כיח מגורה", גם היא לא עוזרת וכנראה לא מייצגת את אזור הריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפיזמה ריאתית צנטרילובולרית בשדות הריאה העליונים
    ליזי
    30/07/2016

שלום,

בני עבר לפני שנתיים וחצי CT של החזה ללא הזרקת חומר ניגוד.

הסיבה: בצילום חזה שנעשה 6 חודשים קודם לכן, נרשם שמימין הודגם מוקד סמיך סגלגל מושלך על צלע מס' 7 וטיבו לא ברור. כמו כן משמאל רושם למוקדים זעירים המושלכים על צלע מס' 8 . אי לכך הומלץ על CT מכוון אל בית החזה.
    הצילום נעשה עקב תלונה על כאבי גב בגלל מכה שקיבל.

ב CT נרשם : בחלון ריאה - אמפיזמה ריאתית צנטרילובולרית מודגמת בשדות הריאה העליונים.

כל השאר תודה לאל בסדר. כמו כן רשום: אין לזהות SOL

ראשית, האם יש מקום לדאגה וחייבים מעקב ? האם המצב הפיך ?

בעיקרון הוא בן 42 הסובל מאסתמה קלה ואלרגיות מגיל 18.

כמו כן לאחר כל אכילת קטניות קטנה, מיד יש נפיחות וקוצר נשימה לכשלוש שעות.

האם יש קשר ?

אודה על תשובתך בהקדם.

+ הוספת תגובה

הוספת תגובה

• אמפיזמה ריאתית צנטרילובולרית בשדות הריאה העליונים - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/08/2016

שלום,

הסיבה לאמפיזמה צנטרילובולרית באונות עליונות היא עישון סיגריות. האם עישן/מעשן|? במידה וכן= שיפסיק לאלתר. אין קשר בין ממצא זה לאסתמה וכיו"ב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מימון להשתלה והגבלות להשתלת ריאה עד גיל 65
    יגאל
    29/07/2016

שלום רב!
    עד לשנת 2014 היתה הגבלה להשתלת ריאה עד גיל 65.
    בשנת 2014 פורסמו המלצות הוועדה הציבורית על ביטול הגבלה זו, אך לא ברור מה המצב להיום.
    אני נמצא בתהליך משפטי נגד המעבידים (סיליקוזיס ריאות), מנסה לברר המקור למימון הניתוח (מעבידים או ביטוח בריאות ממלכתי) ולא הצלחתי לקבל תשובה ברורה מקופ"ח שלי לגבי הגבלה הנ"ל.
    מה המצב של היום - האם עדיין בפועל ההגבלה לגיל 65 לנזקקים לשתלת ריאה?
    תודה.

הוספת תגובה

• מימון להשתלה והגבלות להשתלת ריאה עד גיל 65 - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/08/2016

שלום,

מומלץ כי תברר ישירות במרפאת ריאות בי"ח בילינסון (מרפאת השתלות) וכנ"ל גם בהדסה ירושליים, שני המקומות שמבצעים בארץ השתלות ריאה, או שתבקש הפנייה אל מרפאה זו בכל מקרה. לדעתי במקרים שהאדם ללא מחלות מלוות אחרות ומצבו הגופני טוב, חורגים מעט מהגבול של 65 .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה כללית בנוגע לחשיפה למתכות
    משה
    28/07/2016

עד לפני כ- 10 שנים עבדתי כרתך. ברור לי שהיתה חשיפה לנדפי מתכת למרות המיגון רוב הזמן. ברצוני לשאול באם יש נזקים בריאותיים בגין החשיפה למתכות (בינהם ניקל ומנגן) בד"כ תוך כמה שנים הם מופיעים? האם ככל שהזמן עובר ואין בעיות בריאותיות אזי הסבירות לבעיות בריאותיות יורדת?

ברצוני לציין שאני חש בטוב ואינני סובל משום בעייה בריאותית.

בתודה

הוספת תגובה

• שאלה כללית בנוגע לחשיפה למתכות - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/08/2016

שלום,

תתכנה השפעות ריאתיות בטווח הארוך וככל שהחשיפה הייתה יותר אינטנסיבית וממושכת שנים. במידה ולא בצעת אף פעם סקר מטעם העבודה ואינך סובל משום סימפטומים כגון שיעול, קוצר נשימה, אז כדאי לבצע תפקוד ריאות רחב וצילים חזה, כבדיקות בסיסיות בשלב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדבי קשרית ריאתית וברונכואקטיים
    דאנה
    25/07/2016

ערב טוב!
    קיבלתי תוצאה ס'ט'. אם מבקשת האם יש אפשרות להסביר את התוצאה
    -
    המדיאסינום הודגם תקין
    שערי הריאות ללא סטיות
    אין עדות לתפליט פלאורלי
    בסריקת הריאות אין לזהות גושים
    קשרית ריאתית םריפריאלית ב- RLL קוטרה 4 מ"מ
    אין לזהות קשריות נוספות לא נצפו נגעים אנדוברונכיאליים
    סיכום:
    קשרית ריאתית ב- RLL , למעכב
    שינויים ברונכואקטטיים עדינים
    תודה מראש

הוספת תגובה

• שאלה לדבי קשרית ריאתית וברונכואקטיים - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/08/2016

שלום,

קשרית 4 ממ' מחייבת מעקב רנטגני ב CT עד שנתיים. התכיפות תלויה באם יש היסטוריית עישון או לא. שינויים ברונכיאקטטיים קלחים, הכוונה להתרחבות לא תקינה של הסימפונות, לרוב משנית לזיהומים. חזרי אל הרופא המטפל/רופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפיזמה ריאתית צנטרילובולרית מודגמת בשדות הריאה
    ליזי
    24/07/2016

שלום,

בני עבר לפני שנתיים וחצי CT של החזה ללא הזרקת חומר ניגוד.

הסיבה: בצילום חזה שנעשה 6 חודשים קודם לכן, נרשם שמימין הודגם מוקד סמיך סגלגל מושלך על צלע מס' 7 וטיבו לא ברור. כמו כן משמאל רושם למוקדים זעירים המושלכים על צלע מס' 8 . אי לכך הומלץ על CT מכוון אל בית החזה.
    הצילום נעשה עקב תלונה על כאבי גב בגלל מכה שקיבל.

ב CT נרשם : בחלון ריאה - אמפיזמה ריאתית צנטרילובולרית מודגמת בשדות הריאה העליונים.

כל השאר תודה לאל בסדר. כמו כן רשום: אין לזהות SOL

ראשית, האם יש מקום לדאגה וחייבים מעקב ? האם המצב הפיך ?

בעיקרון הוא בן 42 הסובל מאסתמה קלה ואלרגיות מגיל 18.

אודה על תשובתך.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    20/08/2016

אמפיזמה (הרס רקמת ריאה) יותר אופיינית למעשנים אך יכולה להיות גם בלא מעשנים , כולל חולי אסתמה. הרס רקמת ריאה אינו הפיך ולכן מומלץ לברר סיבת הפטולוגיה כדי לנסות לטפל בה. לצורך הערכה מומלץ לבצע תפקודי ריאות מלאים כולל כושר דיפוזיה ואחרי זה להגיע ליעוץ רופא ריאות . הפניות לבדיקות הנ"ל ניתן לקבל אצל רופא המשפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימת גזים הדלפו לרכב במשך תקופה
    דין
    21/07/2016

שלום,
    בחודשים האחרונים אני נוסע ברכב עבודה שיש בו חשש כבד לדליפת גזים ממעריכת הפליטה לתוך חלל הרכב.
    דבר אשר כביכול גרם לי לכבדות בנשימה,כאבי ראש וכו.
    האם יש דרך לבדוק את ההשפעה של הסיטואציה על הגוף?
    (המליצו לי על בדיקת פנאמולוג?)
    או לכל הפחות האם אתם מכירים מומחה שיכול להסביר לי מה ההשלכה של נסיעה כמה חודשים ברכב כזה?
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• נשימת גזים הדלפו לרכב במשך תקופה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/07/2016

שלום,

מה זאת אומרת גרם לך כביכול...? אם אתה ממישך להרגיש כבדות נשימתית גם לאחר שתקנת את הדליפה פנה לייעוץ רופא ריאות (פנוימולוג). במידה ואתה חש בטוב ללא הפרעה כלשהי והדליפה תוקנה, לא נראה לי כי יש מה לעשות כעת. בכל מקרה של ספק פנה לרופא המשפחה/רופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת כיח מגורה
    משתעלת
    18/07/2016

שלום!

הנני בת 46.5, עישנתי עד לפני 13 שנה. כיום איני מעשנת. בשנה האחרונה סובלת מנזלת כרונית ומהתקפי שיעול (תקופות של מספר שבועות עם שיעול יבש וטורדני ביותר ורגיעה ביניהן). כרגע ברגיעה.
    במהלך ברור רפואי.
    בינתיים בדיקת תפקודי ריאות עם מטכולין תקינה. צילום חזה תקין.
    בבדיקת כיח מגורה:
    ניוטרופילים - 93
    ליפוציטים - 4
    מאקרופגים - 3
    כל היתר תקין.

אודה לך על התייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת כיח מגורה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    19/07/2016

בדיקות שהוצגו תקינות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה