מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כמה שאלותב03/11/2015
מה זה:
1.פליתיסמוגרפיה לבדיקת נפח הריאות?איך מתבצעת הבדיקה ?וכו..?
2.מה ההבדל בין בדיקת דיפוזיית פחמן חד פעמי לבדיקת דיפוזיית חמצן?
למה עושים לכול אחד בדיקה אחרת?או שבכלל מדובר על אותה בדיקה רק הפוך או שמות שונים?
3.ביאיזה מקרים מכון תפקודי ריאות או רופא הראיות מחליט/ים גם לקחת דגימת דם עורקי מהיד?והאם זה מתבצע אותו הרגע או צריך לגשת למעבדת דם רגילה,למשל של קופ"ח?
4.באיזה מקרים מחליטים לעשות לנבדק בדיקת כיח או מדידת חנקן חמצני באוויר הנשאף?ושוב האם זה מתבצע באותו רגע במכון ת.ריאה ע"ח הטכנאים או שרופא מחליט ושולח לבדיקות המיוחדות האלו?
אני שואל את השאלות האלו כי כנראה יש לי אסטמה(בטוח לפי הרופאים)אבל עדין שולחים אותי לבדיקות.קאתי קצת על ספירומטריה וכו'..ולכן השאלות הנ"ל.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה שאלות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו04/11/2015שלום,
1. בדיקת קיבולות הריאה מתבצעת באמצעות פלטיסמוגרפיה: בגדול- הנבדק יושב בתא אטום ונושם ולפי שינויי הלחץ בתא האטום מחשבים נפחים.
2. לא בודקים ישירות כושר דיפוזייה של חמצן אלא של פחמן חד חמצני (שכושר הדיפוזייה שלו פי 20 מזה של חמצן)
3. בדיקת דם עורקי מתבצעת בהחלטת רופא.ץ לרוב רופא ריאות. כשמדידת ריווי החמצן באצבע הינה נמוכה (בד"כ סביב 90%), יש לבצע דם עורקי לגזים. הביקה לרוב מבוצעת במכונים לתפקודי ריאה או במעבדה ספציפית. לא מדובר בדגימת דם רגילה. מי שלוקח את הדגימה הוא בד"כ רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק עוד תשובה אחת...
ב25/11/2015תודה על התשובות המפורטות,פחות או יותר הבנתי.
אבל לא ענית לי על השאלה האחרונה:
באיזה מקרים מחליטים לעשות לנבדק בדיקת כיח או מדידת חנקן חמצני באוויר הנשאף?ושוב האם זה מתבצע באותו רגע במכון תפקודי ריאה ע"י הטכנאים או שרופא מחליט ושולח לבדיקות המיוחדות האלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רק עוד תשובה אחת... - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו26/11/2015שלום,
אלו הן בדיקות שמבוצעות במלצת רופא ואינן בדיקות רוטיניות. בדיקת NO באוויר הננשף (לא הנשאף) לא מבוצעת בכל מכון ועל פי ארגון הבריאות עולמי לענייני אסתמה GINA אין המלצה להשתמש בה למעקב איזון אסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובדיקת כיח?
ב05/12/2015באיזה מצבים הרופא ממליץ לעשות אותה לחולה אסטמה?
ולגבי בדיקת חמצן באוויר הננשאף.הרופא רשם בהפנייה פחמן,אבל במכון ריאה אמרו שיעשו לי בדיקת חמצן .הם קראו לזה "דיפוזית חמצן חד פעמי".אז מה נכון ?והאם זה זה מה שרשמת "בדיקת חנקן חמצני באוויר הננשף?NO?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ובדיקת כיח? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/12/2015שלום,
נראה לי כי יצא כאן בלבול שלם. בצע את הבדיקות שהרופא שלך רשם !
אין צורך בבדיקת כיח באופן רוטיני אלא אם הרופא שלך ביקש במפורש ופרט איזה בדיקת כיח לבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל"ד ריאתיללא03/11/2015
שלום רב,
בת 25,
האם לחץ דם ריאתי של 34 מ"כ, אמור להוות קוצר נשימה במאמץ ומצריך טיפול?
האם נחשב מעל הנורמה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ל"ד ריאתי - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו03/11/2015שלום,
אם הכוונה ללחץ סיסטולי ריאתי כפי שמוערך באמצעות אקו-לב הרי שזה לחץ תתקין. במידה ומדובר עלך לחץ ממוצע בעורק הריאה בצינטור לב ימני הרי שהלחץ הינו גבוה ויכול להוות סיבה לקוצר נשימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור פרדינזוןשרון03/11/2015
הי,
בת 40 בשל התקף אסטמה הומלץ על סטרואידים בכדורים
מאחר ויש לי נסיון רע מאוד עם בטנזול שנאלצתי לתת בעבר לבני חוששת לקחת האם בשימוש של ימים ספורים למבוגרים צפויים להיות תופעות לוואי ומה המינון המקובל עד שארה בעוד מספר ימים רופא ריאות במקביל משתמשת במשאף וונטולין וסימביקורט
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדור פרדינזון - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו03/11/2015שלום,
לרוב בשימוש בפרדניזון למספר ימים לא צפוייות תופעות לוואי משמעותיות, בעקר אם אינך סובלת מצרבת (במידה וכן יש להוסיף טיפול נוגד צרבת). בהתקף קשה לעיתים אין מנוס בטיפול בפרדניזון ודומיו. בהחמרה פחות קשה, בעקר אם מינון הסימביקורט שלך אינו מקסימאלי (מקסימאלי= שתי שאיפות 3 פעמים ביום) ניתן להגדיל למינון מקסימאלי עד לביקורת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת סלומדרולשרון01/11/2015
שלום,
בת 40 סובלת מקוצר נשימה בשנה האחרונה בייחוד בעונות מעבר ..ניתן בעבר משאף סימביקורט לתקופה של חודש שהיטיב עימי..מיום שישי (אחרי תקופה של שקט יחסית) קשיי נשימה בבדיקה אצל רופא במרלמ ניתן משאף ונטולין ..
היום הופניתי למיון ושם בשל צפצופים הומלץ על זריקת סלומדרול בנוסף למשאפים
בגלל שנכירה את ההשפעה של סטרואידים חששתי לקחת.. האם זהו טיפול מקובל ? ומה ההשלכות של זריקה חד פעמית מבחינת ההשפעה לטובה על המצב וגם מבחינת תופעות לוואי כי ברקע יש בקע סרעפתי ומפחדת משריפה בקיבה
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקת סלומדרול - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו02/11/2015שלום,
הטיפול המועדף באסתמה לא מאוזנת הוא משאפי סטרואידים לבד או בשילוב עם מרחיב סמפונות ארוך טווח. יש כמה מוצרים כאלו בשוק וסימביקורט הוא אחד מהם. לעיתים יש צורך, בהתקף קשה, במתן סטרואידים סיסטמיים. אני אף פעם לא ממליץ על זריקה לשריר בתכשיר מתמשך כמו דיפרוספאן (השפעה ל 3 שבועות) אלא מעדיף מתן בכדורים (פרדניזון) שאותם ניתן תמיד להפסיק בעת תופעות לוואי . מכוון שהאסתמה שלך לא מאוזנת מזה כשנה אני ממליץ מאד שתפני לייעוץ רופא ריאות שמתמחה באסתמה בכדי לברר את הסיבה לחוסר האיזון וגם יתווה מדיניות טיפול קבוע ומעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרואידים
שרון03/11/2015הי שוב,
מאחר ואין לי נסיון עם סטרואידים והפעם ההתקף קשה ממש שוקלת או ללכת לקחת זריקה של סלומדרול או כדורי פרדינזון כפי שהמלצת השאלה אם ההשפעה שלהם היא מיידית והאם אחוש הקלה באותו הרגע ועד שאני מגיעה לרופא ריאות האם אזדקק לקחת את הטיפול כמה ימים או באופן חד פעמי
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סטרואידים - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו03/11/2015סטרואידים ככלל לא פועלים מיידית. הזמן עד לתחילת השפעה כ 6 שעות. הטיפול ניתן למספר ימים על פי החלטת הרופא/המלצתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח צילום חזה - ילדה בת 10קרן01/11/2015
לפני חודש וחצי בתי בת 10 חלתה בדלקת ריאות (קשה) : היא טופלה באנטיביוטיקה (אזניל וזינאת במשך שבועיים וחצי. היא אובחנה בזמנו ע"י צילום חזה שנעשה בטרם (כניסה ירודה של אויר בריאה ימנית). נתבקשנו אחרי חודש וחצי לבצע צילום חזה לצורך ביקורת.
להלן התוצאות: צל הלב תקין בגודלו ובצורתו. ציאור ריאתי מוגבר בrml - עם תגובה פלאורלית של סדק בינאונתי, הקטן מעובה - שינויים דלקתיים.
מה המשמעות של תוצאה כזאת? (חודש וחצי אחרי דלקת ריאות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/11/2015ממצאים יכולים להתאים לתהליך דלקתי (דלקת ריאות ) , יתכן בספיגה . יש להתייעץ עם רופא מטפל (ילדים, ריאות ילדים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה ומשאף סימביקורטשרון01/11/2015
שלום,
בת40 סובלת בשנה האחרונה מקוצר נשימה על רקע חילופי עונות (כנראה אלרגיה)או אסטמה שהתפתחה פתאום באמצע החיים ..רופא ריאות נתן לי משאף סימביקורט לחודש לראות אם עוזר.. האם זהו טיפול מקובל כי ממה שקראתי שמוש במשאף זה יכול להיות מסוכן למי שאינו סובל מאסטמה
ואיך מאבחנים אסטמה בכלל? האם בבדיקת תפקודי ריאה?
והאם כדאי לשלב עם טיפול זה כדורי אריוס
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/11/2015אבחון אסתמה נעשה על בסיס נתטנים קליניים (סיפר החולה), ממצאים בבדיקה גופנית ותוצאות בדיקת תפקודי ריאוצת . משאפיפ משולבים סטרואיד ומרחיב סימפונות בטא-אגוניסטי ארוך טווח (כגון, סימביקורט) הינו טיפול מקובל לאתסמה ואינו אמור לגרום לתופעות לוואי . לחולים הסובלים מבעיות אלרגיות אין מניעה משימוש מקביל של \משאף משולב וטיפול אנטיאלרגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהונטולין
שרון01/11/2015הי,
קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה..
שאלות נוספות:
האם הסימביקורט משמש כטיפול מנע? והאם אפשר לשלב עם זה משאף ונטולין כי אני מבינה שהוא פועל ברמה המיידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/11/2015סימביקורט הינו טיפול קבוע- בעיקר מניעתי . ונטולין הינו טיפול להקלה מיידית וניתן להשתמש בו במקביל עם טיפול כרוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת קנלונאנה30/10/2015
שלום רב,
יש לי אסתמה במשך 5 שנים. היציעו לי זריקת קנלונ - אם זה עוזר-לכמה זמן? איזה תופעות ליוואי וכמה זמן הן יכולות להמשך?לקחתי פרדניזולון אבל לפחות אם יש תופעות ליוואי אז אפשר לעצור. האים יהיו תופעות ליוואי דומות לאלה של פרדניזולון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנלוג
אנה31/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין31/10/2015תדובר בסטרואיד דרך אזרקה. תופעות לוואי של סטרואידים סיסטמיים (פומיים או מוזרקים) דומות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לשאיפת שקד מרקקושקוש30/10/2015
שלום וברכה
בארוחה שאכלתי ובה מרק עם שקדי מרק היה נראה לי ששאפתי דרך הפה (בתנועה לא טובה) איזה שקד פנימה.
לא הרגשתי שום דבר אחר כך אך למחרת טיפה השתעלתי מה שאולי גם קשור למזג האוויר ואינני מרגיש כלום בנשימה
האם הדבר מסוכן ומה כדאי לעשות כדי לשלול או לאמת נזק ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין31/10/2015שאיפת גוף זר לתוך נתיבי אויר הינו מלווה בשיעול , בדרך כלל תורדני . במידה אין שיעול או הינו חולף תוך ימים ספורים- אין חשד לשאיפת גוף זר לדרכי אויר תחתונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי וקוצר נשימה וכאבי גבאורנה24/10/2015
שלום ותודה,
האם קוצר וקשיי נשימה כאילו האוויר לא נכנס לריאות ותקוע וכאבי גב באמצע מאחורי הריאות היכן שעמוד השדרה, הרגשה של חנק שאני עומדת להתעלף ולמות, וגם כאב בבית החזה - מעיד על סרטן???
רופאה בדקה לי את הריאות ואמרה שהריאות נשמעות בסדר גמור ואין צורך בצילום,
האם המכשיר מספיק בטוח שאין שום מחלה בריאות למרות שאני מרגישה נורא ואיום ולדרוש ממנה צילום ריאות. תודה רבה,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/10/2015תסמינים הינם לא ייחודיים, יש לפעול לפי המלצות רופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימהשרון21/10/2015
שלום,
בת 40 בחצי שנה הארונה סובלת מחולשה קיצונית ומעייפות קשה ובנוסף מקוצר נשימה זה התחיל מזה שאחרי מאמץ קטן הייתי מרגישה לא טוב שאין לי אויר ומתקשה לנשום ובחודש האחרון גם ללא קשר למאמץ.. וגם בלילה מתעוררת בהרגשה שאין לי אויר וקשה לי לנשום
אושפזתי לילה בתל השומר במחלקה השהייה ובצעו לי ct עורקים כליליים ..בבדיקה הכל יצא תקין למרות שמצויין שהבדיקה באיכות טכנית קשה עקב דופק מהיר ונשימות הנבדקת אך אבחנתית. האם בבדיקה הנ"ל רואים גם את הריאות אם חלילה יש גידול או חלת ריאות אחרת..
אודה לתשובתך אילו עוד בדיקות כדאי לבצע לאור התלונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/10/2015בCT בית חזה רואים כל איברי בית החזה כולל ריאות . ממליץ לפנות לרופא המטפל לצורך המשך בירור בנוגע לתלונות , בין היתר ניתן לשקול ביצוע תפקודי ריאות ויעוץ רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילום חזה - עקמת קמורה שמאלה בע"ש גבי עליוןד``ר שבתאי ורסנו18/10/2015
שלום,
עקב התקררות עשיתי צילום חזה בתוצאות היה רשום:
עקמת קמורה שמאלה בע"ש גבי עליון .
רציתי לדעת מה מדובר ומה המשמעות?
תודה
ניבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין18/10/2015מדובר בשינוי מבני של עמוד שדרה, דבר קיים בדרך כלל שנים רבות. אין משמעות מבחינת נשימה או למצב התקררות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה בבקשה ותודה מראשאורנה16/10/2015
בהמשך למה שכתבתי אתמול. ביום ראשון לקחתי מונורול אחד וכתוב שזה מנה חד פעמית !!! ביום שלישי הרופאה אמרה לי לקחת עוד אחד ולקחתי לצערי. למחרת יום רביעי עד עכשיו יש לי קשיי וקוצר נשימה מה שלא חוויתי בחיי ולחץ בבית החזה. יש מצב שזה בגלל שלקחתי מנה של מונורול אחרי יומיים. כי קראתי בעלון שכתוב שיש הטבה אחרי 2-3 ימים . ותופעות לוואי שדורשות לגשת למיון זה קוצר וקשיי נשימה. זה בגלל שלקחתי עוד מנה אחרי יומיים? זה יעבור לדעתך? בלילה אני ישנה בסדר זה רק במשך היום. תודה רבה רבה על תשובתך. ומה לדעתך עלי לעשות אני בחרדה כאילו אני עוד שניה מתעלפת ויש לי סחרחורת מהקוצר נשימה. תודה,,, דפנה,,,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין18/10/2015לא בהכרח קיים קשר בין שימוש בתרופה אנטיביוטית לקשיי הנשימה . במידה ותופעה אינה חולפת תוך יומיים-שלושה - יש לגשת לרופא המטפל לצורך המשך בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פירוש שינויים מבניים בריאות?בת-שבע15/10/2015
שלום רב,
בני אושפז במיון לבדיקות עקב הרגשה רעה. במסגרת האישפוז נעשה לו צילום חזה, שלפי דברי הרופאה נמצא ממצא של "שינויים מבניים בריאות". הבן בגיל 35, מעשן ושותה אלכוהול מזה מספר שנים, אך לא בכמות מוגזמת.
מה פירוש "שינויים מבניים בריאות"? האם זה יכול להצביע על מחלת ריאות מסויימת?
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/10/2015תאור הינו כללי מדי, בו נכנסת כל סטייה מהממוצע, גם שינוים שהיו בהתפתחות בילדות, גם שינוים בריאות שהם בעקבות חשיפה לעשן, תעסוקה ספציפית וכו' וגם מחלות שונות . לכן יש לקבל הגדרה יותר פרטנית של ה"שינוים" כדי לקבוע האם יש מקום להתייחס לדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רופאהאורנה13/10/2015
דר שלום רב ותודה מראש, יש לי שאלה מקווה שתעזור לי. הייתי אצל רופאה משפחה בגלל כאבים בטן תחתונה אולי דלקת בשלפוחית השתן. בדקה אותי ואז ביקשה שאשב ונתנה לי עם האגרוף מכות לאורך כל הגב מלמעלה עד למטה משני הצדדים די חזקים. אחרי זה שאלתי למה המכות? אמרה לבדוק את עמוד השדרה והכליות (מה קשר עמוד שדרה) אחרי שעתיים התחילו לי כאבים בגב העליון מה שלא היה לי מעולם וכשאני נושמת קשה לי לנשום. האם המכות האלה יכולים לגרום לי נזק לריאות? או לכליות? לא מובן לי איזה מן בדיקה זאת? נבהלתי מעצם הבדיקה וחלילה שלא עשתה לי נזק.
תודה רבה רבה על תשובתך הכנה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ייגרם לך כל נזק
מור14/10/2015אולי היא חשדה בפציעת גב תחתון שגורמת לכאבי הבטן ולכן בדקה את הגב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/10/2015לפי תאור לא צפוי להיות נזק ריאתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת תגר מטכולין לשלילת אסתמה סמויהד``ר שבתאי ורסנו13/10/2015
שלום,
עשיתי בדיקת תגר מטכולין לשלילת אסתמה סמוייה. קיבלתי את התוצאות. הכל נראה בגדר הנורמה, אך צויין שקיימת קטיעה של החלק האינספירטורי.
האם אוכל לקבל הסבר לגבי זה?
מצ"ב תוצאות הבדיקה.
אשמח לתגובה.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין18/10/2015אין לראות תוצאות הבדיקה (לא צורף) אך הערה שנכתבה לא רלוונטית לשאלת האסתמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)