מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי בנשימה עמוקה וכאבי שכמותrafd21/11/2015
בתי בת ה 12 סובלת מזה זמן רב מכאבי שכמות , ובחודש האחרון נוסף קושי בנשימה עמוקה בעקר בשעות הלילה לקראת שינה.
בבדיקת דם נמצא חוסר ברזל, וכעת מטופלת ע"י כדורים.
האם אוכל לקבל כיוון והנחיה לגבי קשיי הנשימה והשכמות,
לטענת הרופא הכל נראה תקין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קושי בנשימה עמוקה וכאבי שכמות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו22/11/2015שלום,
כפי שנכתב בראשית דף הפורום, זו לא המסגרת לייעוץ בנושא ילדים. יש לפנות לפורום מחלות ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקואידוזיס - טיפול אלטרנטיבי במחלהד``ר שבתאי ורסנו20/11/2015
שלום רב
אובחנתי כחולה סרקואידוזיס, אני במעקב רפואי ע"י רופא ריאות. כרגע מקבל פרדינזון בכמות של 25 מ"ג ליום.
האם יש טיפול אלטרנטיבי למחלה שיאפשר לי להפסיק את השימוש בפרדינזון ובתופעות הלוואי שלו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרקואידוזיס - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו23/11/2015שלום,
יש לוודא מה הייתה האינדיקציה לטיפול בפרדניזון. טיפול כזה ניתן כשיש סכנה לתפקוד של אבר (עיניים, לב ,מוח). ממצאים ריאתיים, במידה ותפקודי ריאה תקינים, לרוב חולפים גם ללא טיפול. ברר עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרקואידוזיס
חיים מנ23/11/2015שלום רב
תודה על ההתייחסות, להלן נתונים נוספים.
אובחנתי כחולה בסרקואידוזיס לפני 8 שנים כשראו בריאות נודלים מפוזרים בריאות, ובביופסית כבד ממאי השנה נמצאו גרנולומות. כל שנה נבדקתי ע"י רופא ריאות ורופא כבד ולא היו לי כל תופעות שקשורות למחלה עד מלפני חודש שבאופן פתאומי הקריאטינין עלה ל 5.8 והסידן בדם ל 19. אושפזתי שבוע ובעקבות כך אני מטופל כרגע בפרדיזון.
תופעות הלוואי של התרופה- חוסר שינה בלילה, צרבת מאוד מפריעות לי ואני מבקש לבדוק האם ידוע על טיפול אלטרנטיבי שנוסה על מקרה דומה לשלי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סרקואידוזיס - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו24/11/2015שלום,
הנזק הכלייתי הוא תוצאה של רמות הסידן המאד גבוהות בדם. סטרואידים הם הטיפול העקרי אך יש גם להפחית סידן בדיאטה וניתן להוסיף תרופות נוספות כמו ביפוספונטים והידרוקסיכולרקווין להפחתת רמת הסידן ותהליך הדלקתי. אני מציע לך לפנות לרופא אנדוקרינולוג - משק הסידן הוא בתחום התמחותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מסודרת2222220/11/2015
שלום רב:
בן 36 בריא..מעשן הרבה שנים.עובד בשיפוצים.נזלת ושיעול לאחרונה טופל באוגמנטין עם שיפור ניכר כעת ללא שיעול ..ללא קוצר נשמה..ללא ירידה במשקל..
צילום חזה :
שיניים איטרסטיציאליים דיפוזיים בשתי ריאות..ללא נוזל פלאורלי
הופנתי לרופא ריאות זה מכתב סיכום אחרי הביקור
סיכום:
ממצא בדיקה :צילום חזה הצללות מיקרונודולריות דו צדדיות עדינות
בתפקודי ריאה ליקוי רסטריקטיב קל
דיפוזיה וסטורציה תקינות
מבחן הליכה של שש דקות תקין.
TLC 86 .FEV1 88
ראש וצוואר ב.מ.פ קולות הלב תקינים ללא אוושות.אין ממצא חסימתי או איזנתי אחר
אין בצקת בגפיים
מה דעתך ??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה מסודרת - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו23/11/2015שלום,
על פי הממצאים שבתיאור צילום חזה יש צורך לכאורה בביצוע CT חזה בחתכים דקים לשם איפיון מדוייק יותר של הממצאים ועל פי זה לתכנן המשך ברור. פנה לרופא ריאות עם כל החומר והצילומים, כולל צילומים ישנים במידה ויש. התאור בצילום חזה אינו נותן אבחנה אלא מצביע על ממצאים שלא אמורים להיות. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות סולרליאת19/11/2015
שלום
בת 36 ב 3 שנים האחרונות סובלת מאיזונופיליה בריאות
מטופלת בפרדניזון ובסימביקורט באופן קבוע .
ניגשת לועדה לקבלת אישור לזריקות סולר שנמצאות בסל התרופות .
יש מעט מאוד מידע על הזריקה הזו באינטרנט
והרופאים מקמצים במילים.
אשמח לדעת מה דעתכם על הזריקה והאם יש לה תופעות לוואי . (הבנתי שהזריקה מיועדת לאסמטיים )
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקות סולר - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו19/11/2015שלום,
מדובר בזריקה XOLAIOR שם מסחרי. שם גנרי OMALIZUMAB. זהו נוגדן מהונדס שקושר נוגדן טבעי בגוף(IGE) שנוצר בתגובה האלרגית, וסותר אותו ואת השפעתו. מיועד לאסתמה אלרגית קשה ולאורטיקריה. ההזרקה תת עורית אחת לשבועיים או שלוש תלוי ברמת IGE בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה ??2222218/11/2015
שלום רב
צילום חזה :
הצללות מיקרונודולריות דו צדדיות עדינות.
תפקודי ריאות:
בתפקודי ריאה ליקוי רסטריקטיבי קל. דיפוזי וסטורציה תקינות. מבחן הליכה של שש דקות תקין TLC=86 ..FEV1=88 ראש וצואר ב.מ.פ ..קולות הלב תקינים ללא אוושות . אין ממצא חסימתי או האזנתי אחר אין בצקת בגפיים
מה אומר זה ????מה אתה ממליץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה זה ?? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו19/11/2015שלום,
יש צורך שרופא ריאות יבחן את הצילומים, יראיין אותך לגבי סימפטומים, חשיפות תעסוקתיות וכיו"ב ויחליט האם יש צורך בבדיקת CT חזה. התאור בצילום אינו נותן אבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימהשרון16/11/2015
שלום,
בת 40 לא מעשנת סובלת בחצי שנה האחרונה מחולשה נוראית ועייפות קשה .. בחודשיים האחרונים הופיע קוצר נשימה שמחמיר בשכיבה וגורם לי לא לישון טוב .. מתעוררת כל הלילה מכך ובאה לשבת על כורסא .. הייתי במיון כשזה התחיל לפני חודשיים לערך בוצע סיטי חזה (cta עורקים כליליים)וצילום חזה ..בסיטי נרשם שהבדיקה באיכות טכנית קשה עקב דופק מהיר ונשימות הנבדקת אך אבחנתית .. פרנכימת הראות בשדות שנכללו בבדיקה תקינה ללא ממצא פתולוגי
פלאורה ופריקרד תקינים
מדיאסטינום באיזורים שנכללו בסריקה ללא עדות להגדלת בלוטות לימפה או גושים
אאורטה אורקולית בקוטר תקין
מאחר ומתעוררת מהשינה כל לילה ומרגישה שאין לי אויר מוטרדת מאוד .. האם יכולה להיות רגועה שאין גידול בריאות .. האם הסיטי הזה מראה את הריאות או מכוון רק ללב
יש לי תור עוד שבוע לרופא ריאות אשמח לשמוע אם לאור ההחרפה במצב כדאי לעשות צילום חזה נוסף או לבקש סיטי ריאות למרות שמדובר בקרינה משמעותית
תודה תודה תודה מראש
אמא מודאגת שחוששת מסרטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו16/11/2015שלום,
לא נראה כי מדובר בגידול בבית חזה מכוון שב CT לא הוזכר ממצא חשוד. עלייך להשלים את הברור הלבבי בו הוחל ולאחר מכן, במידה ותקין, לפנות גם לבדיקת רופא ריאות. CT תקין אינו שולל מחלות ריאה כמו אסתמה או דומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה צילום ריאות2222214/11/2015
צילום חזה תשובה: chest x-ray: subtle reticular opacity is seen in the rt.mid zone (this funding is constant). otherwise both lung fields are clear of infiltrate. both hila and mediastinum are normal. normal size of the heart. impression :old heald infection. אפשר מה אומר כל זה "בעברית הפשוטה " ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה צילום ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו15/11/2015שלום,
זה אומר שבאונה האמצעית בריאה ימין ישנם שינויים שלדעת המפענח היו בעבר ולכן מעלה אפשרות של זהו/דלקת ישנה שהותירה שינויים שרידיים.
חזור למי שהפנה אותך לצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה צילום ריאות ........המשך
2222215/11/2015תודה רבה על התשןבה....
מה כאילו הבדיקה לא תקינה ?יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה צילום ריאות ........המשך - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו16/11/2015שלום,
על פי הפענוח יש שינויים בריאה, שאינם צריכים להיות. לא נראה כי שי מקום לדאגה אך חובה שתחזור לרופא שהפנה אותך לבדיקה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טיפול אחרי צילום ריאות
2222216/11/2015המון תודות..
מה אתה הייתי ממליץ אחרי צילום ריאות זה?טיפול?מעקב?או אחר? נא לפרט בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך טיפול אחרי צילום ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו17/11/2015אי אפשר להמליץ בלי לבדוק ולראות פיזית את הצילומים. כפי שאמרתי- חזור לרופא שהפנה אותך לצילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המצאות בגבהיםרוני14/11/2015
שלום,
אירוע פניאמטורקס בעבר, כיום יש בועית אויר קטנה בריאה.
האם המצאות בגבהים של 5550 מטר(טרק באוורסט) מותרת? אפשרית? או אסורה כמו צלילות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המצאות בגבהים - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו15/11/2015שלום,
הסכנה יותר בטיסות בהן עלולה להיווצר ירידת לחץ פתאומי. בגבהים אליהם עולים בצורה הדרגתית הסיכון פחות אך מאידך במידה וקורה פנוימוטורקס ההשפעה שלו חמורה יותר בשל ריכוז החמצן הנמוך. כמו כן בגבהים כאלו יכולה להתפתח בצקת ריאות ויש לקבל הוראות התנהגות לפני עלייה לגובה כזה ממרפאות מטיילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות ריאה חוזרות בן 30שלמה613/11/2015
שלום וברכה,
אני בן 30, יש לי נטייה לפתח דלקות ריאה, ופעם בכמה חורפים אני ממש חולה לכמה ימים ומושבת ולוקח אנטיביוטיקה והכל. מלבד זאת, תקופות ארוכות בחורף אני מרגיש שיש לי דלקת שיושבת ומקננת בריאה. בזמנים אלו כאשר אני לוקח נשימה עמוקה יש איזה כאב ודוחק (מתרכז בצד ימין), ומלבד זאת כואבים לי הצלעות והגרון ויש לי שיעול יבש.
לפני שנתיים עשיתי צילום ריאה (pa+lat) בעקבות דלקת ריאות עונתית ואובחנתי בשינויים כרוניים בבסיס ריאה ימנית. רופא המשפחה אמר לי שאפשר לבדוק את זה אבל זה לא אומר הרבה ואין לחץ. וכך יצא שאף פעם לא נפגשתי עם רופא ריאות מומחה בעניין.
עם החורף החדש וההרגשה החוזרת בריאות אני רוצה לחזור ולטפל בנושא זה ביסודיות ולהיפגש עם רופא ריאות מומחה ולמצות כל כיוון טיפולי אפשרי.
השאלה שלי היא מן הנתונים שמסרתי - האם יש איזה כיוון שאפשר לחשוב ללכת אליו? האם יש בדיקות משלימות כדאיות? האם יש טיפולים כלשהם שיכולים לעזור? שמעתי פעם אפשרות על לקיחת אנטיביוטיקה לתקופה ארוכה וממושכת על מנת להיפטר מדלקות מקננות - האם יש דבר כזה?
תודה רבה,
שלמה
אני מצרף כאן את האיבחון של הצילום חזה שעשיתי לפני שנתיים:
PA + LAT הבדיקה : צלום חזה
.שינויים כרוניים בבסיס ריאה ימנית
.אין עדות לתסנין או גודש
.סינוסים קוסטופרניים חופשיים
.צל הלב ומדיאסטינום אינם מורחבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקות ריאה חוזרות בן 30 - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו13/11/2015שלום,
בהחלט יש מקום לברר באופן יסודי את תלונותייך. אדם בגיל 30 לא אמור לסבול מתלונות חוזרות כאלו. האבחנה המבדלת העיקרית היא בין אירועים זיהומיים חוזרים (וברור הסיבה לכך) לבין מחלה כרונית של דרכי הנשימה, כגון אסתמה/אלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום ריאות2222212/11/2015
שלום רב.... בו 36.בריא. .מעשן הרבה שנים .נזלת ןשיעול לאחרונה טופל באוגמנטין עם שיפור ניכר כעת ללא שיעול ..ללא קוצר נשימה..ללא ירידה במשקל .בוצע צילום חזה..תשובה..: שינויים איטרסטיציאליים דיפוזים בשתי הריאות ..עם הדגמה נודולים מזעריים יותר מימין ..ללא נוזל פלאורלי...מה דעתך ??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו13/11/2015שלום,
הממצאים המתוארים בצילום הם תיאורים גרפיים לא בהכרח ספציפיים ויש אבחנה מבדלת. חשוב לראות צילומים אלו בהשוואה לצילומים קודמים במידה שבצעת בעבר (ניתן לאתר מהמכון בו בוצע).
בכל מקרה כדאי להיבדק עם כל הצילומים אצל רופא ריאות שיחליט על פי הממצאים הקיימים האם מדובר במחלת ריאות אינטרסטיציאלית מסוג זה או אחר ויפנה, במידת הצורך, לבדיקות נוספות כגון תפקודי ריאה, בדיקות דם ו CT .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימה לא עמוקהשוקי10/11/2015
שלום
בן 42 בריא לא מעשן
בתקופה האחרונה כאשר אני רוצה לקחת אוויר אני מרגיש שהאוויר לא נכנס עד הסוף
מידי פעם הוא כן נכנס שמתי לב שאני כל הזמן עסוק בזה ומנסה לנשום עמוק ולא מצליח וכך נושם המון ולפעמים מצליח .נסיתי ונטולין (של הילד)ללא כל שיפור סטורציה 99
האם זאת בעיה ריאתית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשימה לא עמוקה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו12/11/2015שלום,
על פני נשמע כמו קושי נשימתי על רקע לחץ נפשי. יחד עם זאת חייבים לשלול סיבה אורגנית. עלייך לגשת לרופא המשפחה תחילה ובמידת הצורך לרופא ריאות לשם ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, מה ניתן לומר על הסימפטומים?ענבל09/11/2015
שלום, אני בת 30. מעשנת לשעבר (הפסקתי לפני 4 שנים והייתי מעשנת קופסא ליום מגיל 15). אובחנתי כסובלת מהשימוטו, אני לא יודעת אם זה רלוונטי.
בשנים האחרונות התחיל לי שיעול שבא והולך ומתבטא בשעות הערב, בזמן שכיבה לרוב או אחרי צחוק. מדובר בשיעול קולני במיוחד ומרגיש שכל החזה שלי מתכווץ באופן לא רצוני. זאת אומרת, אני לא יכולה "להשתעל חלש יותר". התחושה היא שיש ליחה שלא יוצאת בדרך כלל אבל לפעמים כן.
-בתקופה האחרונה אני מרגישה שיש איזה כאב עמום באיזור הלב שבא והולך. כמו איזו התכווצות רגעית כזאת שנעלמת אחרי שניה.
-התחלתי לשמוע שריקות כשאני שוכבת, זה לא נשמע באופן קבוע אבל בפירוש נשמע גם ע"י אחרים כשאני שוכבת על הגב או על הצד. כששכבתי על הבטן הרגשתי כאילו זמזום כזה, כמו רטט.
-בנוסף קרו מספר מקרים שהרגשתי כמו תחושה של בועות בחזה במרכז-שמאל, הייתי אומרת שבאיזור הלב. מעין רטט כזה כמו בועות אוויר בתוך מים. פעמיים זה העיר אותי בלילה.
-ודבר אחרון, אני מאוד מאוד עייפה בזמן האחרון וישנה מספר שעות אחה"צ.
האם יש קשר בין הסימפטומים שתיארתי? מה כדאי לבקש מהרופאה?
תודה מראש על כל תגובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי פרט חשוב
ענבל09/11/2015כבר תקופה די ארוכה (מספר חודשים) שאני מרגישה לפעמים קצרה בנשימה ויש לי צורך לקחת מידי פעם נשימה עמוקה יותר מתוך תחושה שאני לא ממלאת את הריאות. לא ציינתי את זה קודם כי הרופאה בביקוריי הקודמים בחודשים האחרונים קבעה שאני מרגישה חרדה אבל אני לא מסכימה עם האבחנה הזאת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שכחתי פרט חשוב - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו12/11/2015שלום,
לסימפטומים שאת מתארת ישנה אבחנה רחבה.
עלייך לפנות לרופא ריאות עם צילום חזה, עם תוצאות תפקודי בלוטת המגן, ספירת דם וכימיה לשם הערכה, כולל תפקודי ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ctאני08/11/2015
שלום רב,
בשדות הריאות נצפו סימני אוורור יתר
ב lul מודגם תהליך פרנכימתי בממדים 34X22 מ"מ עם גבולות בלתי סדירים כוכביים ושלוחות עבות לכיוון הפלאורה
נגע נוסף בקוטר של כ 12 מ"מ בסגמנט האחורי של lul צמוד לפלאורה
אין עדות לתפליט פלאורלי
תהליך שאתי ב lul וחשד לתהליך נוסף משני
השאלה בבקשה: האם זה סרטן?
האם pet scan נותן אבחנה מדויקת?
או אולי זה ברור מה Ct במה מדובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ct - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו09/11/2015שלום,
על פי התאור עולה "חשד" לתהליך גידולי. השלב הראשון זו ביופסיה מהממצא/ים באמצעות ברונכוסקופיה או דיקור מחטי. PET רק לאחר מכן. עלייך לחזור לרופא המטפל בהקדם ! יש לזכור שבדיקת CT רק מעלה חשדות/סבירויות ולכשעצמה אינה אבחנתית. יש צורך בביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CTדוד05/11/2015
שלום רב
עשיתי בדיקת CT חזה, אשמח לקבל הסבר מה אומרת התשובה של הבדיקה:
ממצאים:
מבוא לבית החזה תקין.
מרכיבי המדיאסטינום תקינים.
הריאות מראות אוורור וציור ווסקולרי תקינים, פרט למוקדים זעירים בודדים ב-RML ובבסיסי
הריאות בקוטר 0.1 ס"מ.
לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר, באקסילות ובשערי הריאות.
הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים.
אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.
במעבר חזה/בטן מודגמות בלוטות יותרת הכליה תקינות.
אבן בכיס המרה.
חלקי הכבד, הטחול והלבלב אשר נכללו בסריקה ללא ממצא פוקאלי גס בהסתייגות שלא הוזרק
חומר ניגודי.
מבנה גרמי תקין.
סיכום: מוקדים ריאתיים זעירים בודדים בריאות כמתואר.
אבן בכיס המרה.
שאר הבדיקה ללא ממצא חריג.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת CT - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו09/11/2015שלום,
על פי הפענוח הזה אין ממצאים בלתי תקינים. מוקדים שעירים בקוטר 1 ממ' נראים לעיתים קרובות וללא משמעות. יחד עם זאת חזור לרופא שהמליץ על הבדיקה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דוד11/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קושי בנשימההילה04/11/2015
שלום רב
בת 33, מעשנת 5 סיגריות +- בשבוע
כבר שנה יש לי קשיי נשימה, אובחנתי כאלרגית לקדריט האבק ןתערובת של דשאים שנמצאת רוב השנה, לא לקוחת שום טיפול
עשו לי צילום חזה ויצא תקין
שאלתי היא האם צילום חזה והא מספיק כדי לשלול סרטן ריאות? כי מעבר לקושי בנשיהמ יש לי כאבים בכתף ובגב שמקשים עלי לנשום עוד יותר ואני רוצה לוודא שמיציתי את הבירור
רוב תודות
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה קושי בנשימה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו04/11/2015שלום,
צילום חזה תקין לא שולל בעייה ריאתית. במקרה שלך את צריכה להגיע לברור אצל רופא ריאות כולל בדיקת תפקודי ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)