מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטמה אצל ספורטאיםערן שניר30/01/2015
שלום,
אני ספורטאי סיבולת, מתחרה ומתאמן לתחרויות איש ברזל. מטופל קבוע בסימביקורט.
בחלק מהאימונים ומהתחרויות אני מרגיש שהנשימות הופכות רדודות מאד, נשימה עמוקה מובילה לשיעול, הדופק יורד וכך גם הביצועים. זה קורה בעיקר כשמזג האוויר קר ויבש. הבנתי שלתפועה קוראים eia.
האם יש דרך למנוע את התופעה? טיפול תרופתי?
תודה,
ערן שניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/02/2015מושג EXERCISE INDUCED ASTHMA מבטא החמרות אסתמה בזמן מאמץ כגירוי ייחודי. מונטלוקאסט (סינגולייר) הינו טיפול קבוע שבחלק המקרים מקל על תסמינים . גם משאף משולב (דוגמת סימביקורט) יכול למנוע ארועים האלה . במידה וקושי נשימתי במאמץ הינו משמעותי ומפריע להמשיך , מקובל שימוש במרחיבי סימפונות קצרי טווח (ונטולין או בריקאלין) לפני תחילת פעילות מאמץ.
לצורך בחירת טיפול במקרה הפרטני מומלץ לפנות לבדיקה אצל רופא ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אדם עם תיפקודי ריאה של fev1 35פיני30/01/2015
יכול לתפקד רגיל ?לבצע פעילות גופנית ספורטיבית?או שהוא מוגבל בפעילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם אדם עם תיפקודי ריאה של fev1 35 - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו30/01/2015שלום,
מדובר בהפרעה קשה. אם מדובר בערך תפקודי במצב יציב (לא בעת החרפה) אזי אין מגבלה כפוייה על פעילות גופנית, על פי היכולת. אם מדובר במחלה חסימתית- COPD אזי הוא זכאי גם לסדנת שיקום נשימתי ע"י פעילות גופנית בהשגחה והדרכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלות של השתלהיגאל26/01/2015
שלום רב! עקב סיליקוזיס ישנו צורך להשתלת ריאה. לא הצלחתי למצוא בשום מקור את עלות ההשתלה של ריאה בארץ, למשל, בבלינסון, אם ארצה לעבור את הניתוח באופן פרטי. האם אתם יכולים לתת לדוגמה בלבד מחיר של השתלת ריאה אחד בארץ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עלות של השתלה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו29/01/2015לא ידוע לי על התשלת ריאות פרטית בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלום חזהיקי26/01/2015
שלום רב
בעקבות שעול כבד וכאבים עזים בצלעות בצד שמאל וחום , נשלחתי לצלום חזה , להלן התוצאה : קשת הותין מסוידת . גודל וצורת הלב בגדר הנורמה . שערי הריאות תקינים . הצללה בבסיס ריאה שמאלית לא נראה בצלום קודם . -תסניני ? תמטי ?
לא נמצא נוזל פלואורי .
מה אומרת הבדיקה? מה הטפול הנדרש ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלום חזה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו29/01/2015שלום,
צילום החזה אינו תקין. בצרוף התלונות עולה חשד לדלקת ריאות. פנה לטיפול. יש לעקוב אחר המצב בצילומי ביקורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימהאורית25/01/2015
האם קוצר נשימה שנמשך שבועיים. ולפתע יש הטבה. האם זה אומר שהבעייה ניפתרה? או שבכל את סביר להניח שיש בעייה.? האן צריך להמשיך את הבקור?
אני כרגע בשלבי בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו26/01/2015רצוי להבין מה היתה סיבת קוצמר הנשימה. ישנן מחלות (כגון אסתמה9 שיש הפוגות בין הארועים. במידה וסיבת הקוצר הייתה זהום נשימתי, זו סיבה חולפת. בכל מקרה יש להיות ערים ולעקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הבדיקה אומרת?טל23/01/2015
להלן תוצאות הבדיקה של אבי,לאחר סטרנוטומיה.
צל הלב בגודל תקין
סימני אוורור יתר בשתי הריאות.
אין עדות לחזה אוויר.
שברים דחוסים בגופים של לפחות שתי חוליות, בעמוד שדרה תחתון. מה הבדיקה אומרת? מה זה סימני איוורור יתר בשתי הריאות?
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/01/2015רושם של איוורור יתר הינו סובייקטיבי ואינו מהווה איבחון לפטולוגיות כגון נפחת (אמפיזמה) . במידה וקיים חשד לאמפיזמה אצל המטופל אפשר לאבחנה ע"י תפקודי ריאות מלאים כולל כושר הדיפוזיה ו/או CT חזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה היתרון של משאף רלבר לעומת סימבקומילי23/01/2015
שלום רב, מעוניינת לברר עבור אנשים בני 80 פלוס עם אסטמה מה נחשב עדיף כמשאף לשימוש יומיומי סימבקור או רלבר. אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/01/2015סימביקורט ורלבאר הינם משאפים משולבים - שילוב של סטרואיד נשאף ומרחיב סימפונות ארוך טווח . סימביקורט מיועד לשימוש פעמיים ביום ורלבאר פעם ביום. לסימביקורט ישנה אפשרות של מתן לפי הצורך בנוסף למינון קבוע (פעמיים ביום)
בנוגע לעדיפות מתן מכשיר זה או אחר למטופל מסוים - דבר הינו לשיקול דעתו של רופא המטפל (רופא ריאות) לפי מאפייני מחלת המטופל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה לאחר מאמץאילנה22/01/2015
שלום, בת 61, בריאה, מטופלת ביורותוקסין 50 מ"ג שנים.לפני עשר שנים סבלתי מקוצר נשימה לאחר מאמץ טופלתי וזה חלף עם הפסקת המחזור. לפני כחודשיים התחלתי לטייל ברמת קושי בינונית וקוצר הנשימה חזר בצורה של התקפי שיעול לאחר המאמץ. האם ניתן לחזור לטפל במשאף לפני הפעילות? אני לא זוכרת במה טופלתי בעבר אבל היה לי משאף אותו נטלתי לפני המאמץ. היו לי שני תכשירים אחד מהם SERETIDE DISCUS 50/100 והשני לא זוכרת. האם הסרטייד יעזור?
רציתי להוסיף שאני סובלת כבר כמה חודשים משיעול קל הנגרם כנראה מנזלת אחורית האם ייתכן שבגלל זה חזר קוצר נשימה במאמץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/01/2015מומלץ לפנות לרופא המטפל/רופא ריאות
סרטייד הינו משאף משולב מיועד לטיפול קבוע בחולי אסתמה וCOPD . אין להשתמש בו לפי הצורך , לצורך כך קיימות תרופות אחרות
נזלת יכול להיות סיבה לשיעול ממושך אך בדרך כלל לא לקוצר נשימה התקפי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוםרון22/01/2015
שלום
בעקבות עליית חום ושיעול אצל חולה בסיעוד מורכב הוחלט על התחלת טיפול באוגמנטין + פלאג'יל.
בספירת דם לויקוציטים 15.
צילום חזה ללא אבחנה של דלקת ריאות:
צל הלב תקין בגודלו ובצורתו
ציור ברוכובבסקולריו אינטרסטיציאלי מוגבר דיפוזי.
שערי הריאות בולטים.
קוצב לב משמאל עם אלקטרודות במקומם.
הבדיקה לא אופטימלית טכנית.
האם השילוב של אוגמנטין ופלאג'יל יעיל לטווח רחב ומקובל כאשר לא ידוע היכן מקור הדלקת?
זה מכסה דלקת ריאות/דלקות בשתן/זיהום עצם?
לחולה יש קטטר, וכן אוסטאומיאליטיס באזור הפצע לחץ, אבל הפצע נראה נקי והעצם כבר לא חשופה.
האם הפענוח של צילום חזה שולל אפשרות של דלקת ריאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/01/2015אוגמנטין הינו כיסוי מקובל לדלקת ריאות . פלאגיל הינו כיסוי לזיהום לא ריאתי . צילום חזה תקין אינו שולל אפשרות של דלקת ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מחלת ברונכיט כרונית תראה ערכינתי20/01/2015
שקיעת דם מואצים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין20/01/2015שקיעת דם אינה מדד למחלות דלקתיות כרוניות בדרכי אויר תחתונות , היא לא אמורה להיות גבוהה בברונכיטיס כרונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע למשאפים חדשים בסלפיני17/01/2015
התרופות כגון אליפטה מתיימרות גם להרחיב סימפונות וגם למנוע התלקחויות אך באזהרות מפני תופעות הלוואי כתוב שחלק מהתופעות כוללות דלקת ריאות(!) ודלקות דרכי נשימה עליונות.אז איך התרופה מפחיתה התלקחויות ?מעניין לקבל הסבר מלומד.תודה.
ד``ר דניאל סטרובין18/01/2015במשאף משולב רלבאר אליפטה ישנם מרחיב סימפונות ארוך טווח בטא -אגוניסטי וסטרואיד נשאף. סטרואיד נשאף הינו מיועד לתהליך דלקתי לא זיהומי (קיים באסתמה, חסמת הריאות וכו') . לעומת זאת סטואיד נשאף מחליש בצורה מסוימת מערכת חיסון מקומית , לכן סבירות לזיהום בדרכי אויר עולה . דבר זה ידוע על סמך מחקרי עבר עם תרופות סטרואידליות נשאפות שונות . למרות זה , בסה"כ תועלת של טיפול עולה בהרבה מעל נזק אפשרי , לכן בדרך כלל אין להמנע ממתן משאף מכיל סטרואידים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום ריאותסיגל14/01/2015
שלום רב,
בת 43 ויש לי שיעול הרבה זמן
עשיתי CT ורשום : הצללה מעל איזור עליון לטרלי של הריאה הימנית-כנראה שיערות.
מה זה אמור להיות ? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו14/01/2015שלום,
אין לי מושג מה זה "שעירות" באיזו שפה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי הכוונה לשיער
מור15/01/2015אבל לא אמורים לראות בכלל שיער... תראי איזה רופא חתום על הפיענוח ותפני למכון בבקשה לדבר איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי הכוונה לשערי ריאות?
פיני17/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך נזק משאפיםמור14/01/2015
אם כך, האם למיטב ידיעתך אין כל סיכוי לנזק משמעותי לגוף בשימוש בסימביקורט עוד שנים רבות ואולי עשרות ואני יכולה להמשיך להשתמש בו ולהיות רגועה או שכדאי לנסות להחליף למשאף לא סטרואידי (אם כי לא מצאתי כזה שעוזר לי חוץ מסימביקורט).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך נזק משאפים - תגובה
כאמור יש לשקול תועלת לעומת נזק אפשרי שאיננו שכיח. התייעצי עם הרופא שלך לגבי הצורך בסימביקורט ובאיזה מינון לאיזו תקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יכולות להיות הסיבות לכך?מירי13/01/2015
שלום,
אני בת 47, מודה לא עושה פעילות ספורטיבית בכלל
בזמן האחרון כשאני הולכת מהר או עולה מדרגות אני מתחילה להרגיש קושי בנשימה כאילו שרצתי ריצת מרתון.
מה גם שמידי פעם אני מנסה להכניס אוויר לריאות ולא מצליחה עד הסוף פשוט נעצר לי באמצע המצב הזה דיי מלחיץ אותי ואז אני מתחילה לנסות כמה פעמים עד שאני מצליחה להכניס אוויר עד בפנים ולהוציא.
האם לדעתך זה יכול להיות מחוסר פעילות ספורטיבית או שמשהו אחר מסתתר שם?
מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה יכולות להיות הסיבות לכך? - תגובה
במקרה "הטוב" כושר לקוי יכול להסביר קוצר נשימה במאמץ אך תתכן גם סיבה מחלתית !. עלייך להבדק על ידי רופא ריאות ולבצע בין היתר תפקודי ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאף סטרואידי עשוי לגרום נזק גרמי?מור13/01/2015
במוסף של ידיעות, "זמנים בריאים", פורסמה שלשום כתבה על בחור בן 38 שלטענתו לקה ב"מחלה בראש שני מפרקי הירך" (לא צויין שמה, אולי אוסטיאונקרוזיס) ונזקק כמעט להחלפת מפרק, והסיבה-במשך כמה שנים לקה בדלקת סינוסים שהצריכה שימוש במשאף סטרואידים (שוב לא צויין השם, ולא הבנתי בכלל ממתי נותנים מרחיבי סימפונות כפיתרון לסינוסים...אולי התכוון לתרסיס אף?) לכמה חודשים בלבד כל פעם, ולטענת האורתופד זה מה שגרם לנזק לראש הירך.
האם אכן יש סיכון לנזק משמעותי כלכך לעצמות בשל משאף סטרואידי ועוד בשל שימוש מועט של מספר חודשים בלבד לשנים ספורות?
אני בת 21 ומאז גיל 12 משתמשת בסימביקורט (160 מ''ג) בלבד לטיפול בהתקפי האסטמה שלי (3 פעמים בשבוע בממוצע, השנה כבר מאוגוסט אני משתמשת בשתי שאיפות כל יום בגלל החמרה מסויימת) ואני דואגת מאוד שזה עלול להזיק לי כמו לאותו בחור, ואני עוד משתמשת הרבה יותר "כבדה" במשאף ממנו.
עד היום שמעתי רק טובות על הסימביקורט ושתופעות הלוואי שלו זניחות מאוד עד אפסיות (מקסימום פטריה בלשון) אפילו בשימוש של עשרות שנים משום שהוא סטרואיד מקומי ולא סיסטמי.
האם אכן יש סיכוי לנזק לעצמות ממשאף הסימביקורט או שאולי דובר על משאפים אחרים? האם כדאי להתייעץ עם רופא ריאות בנוגע להחלפה של המשאף שלי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משאף סטרואידי עשוי לגרום נזק גרמי? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו13/01/2015שלום,
ארוע כזה עלול להגרם בשימוש בסטרואידים בכדורים או בזריקות לזמן ממושך. עם משאפי סטרואידים זהו מקרה נדיר אם בכלל. אני לא פגשתי בסיבוך כזה על רקע משאפים בעבודה של יותר מ 30 שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)