מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיעול עם ליחה כרוניאסנת רייף28/08/2014
שלום. אני בת 49 מעולם לא עישנתי. בשמונה השנים האחרונות אני סובלת משיעול עם ליחה הנגרם מכל מיני סיבות:אוכל מתוק מידי ,חמוץ מידי ,חריף מידי ,מלוח מידי ,לקיחת נשימה עמוקה, דיבור בקול רם. לעיתים יוצאת ליחה ללא שיעול. בעבר עשיתי מספר בדיקות של תפקודי ריאה שיצאו תקינים. אני מכורה לטיפות אף וכמובן שאחרי שאני משתמש יש עליה בכמות הליחה. לעיתים הליחה שקופה ומגיעה מהאף ולעיתים צמיגה ולבנה המגיעה מתוך הגרון. לעיתים יש התקפי שיעול הגורמים לקוצר נשימה. לצערי למרות נסיונות שונים אצל רופאי ריאות ואף אוזן גרון מעולם לא אובחנתי ושאלתי היא באיזו מחלה כרונית מדובר? האם זו מחלת ריאות או דרכי נשימה?
תודה על העזרה
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין02/09/2014תסמינים שצויינו אינם ייחודיים למחלה מסוימת. במידה של תסמינים במשך זמן רב ללא אבחנה ספציפית ברוב המקרים מדובר בסיבות של דרכי אויר עליונות (כגון נזלת כרונית או רפלוקס וישטי) או דרכי אויר תחתונות/ריאות (כגון אסתמה או ברונכיטיס כרונית). לעיתים יכול להיות שילוב של מספר סיבות יחד .
כמובן במקביל יש להתייחס לתרופות כרוניות וגם מחלות רקע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות ולחץ דםרחל28/08/2014
שלום
האם לחץ דם 70/40 אצל חולה מבוגר שמאושפז בבית חולים עם דלקת ריאות קשה זה עדיין בטווח התקין (עד כמה שניתן לקרוא לזה תקין)?
האם לחץ דם בערכים כאלו פוגעים בתפקוד מערכות הגוף (לב/כליות ועוד)? או שזה בעיקר עניין של הרגשה של החולה?
בעקרון כשמצליחים להרגיש דופק בפרק היד, זה מעיד על כך שהלחץ דם לא ירד פחות מערך כלשהו של לחץ הדם?
ועד כמה בעייתי להוסיף נוזלים (בכדי להעלות לחץ דם) לחולה בדלקת ריאות שגם כך הריאות שלו גדושות?
ושאלה לסיום, האם יש קשר בין רמות המוגלובין נמוכות של 8 (הירידה קרתה במסגרת האשפוז) ללחצי הדם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין02/09/2014לחץ דם מתחת ל80 סיסטולי (עליון) הינו נמוך, גם לחץ דם דיאסטולי (התחתון) מתחת ל60 הינו נמוך. בזמן דלקת ריאות לחץ דם נמוך הינו סממן שלילי , אך יכול להיות שסיבת תת לחץ דם אינה קשורה לדלקת ריאות . יכול להיות קשר בין חוסר דם (אנמיה) לבין תת לחץ דם . דבר תלוי בסיבת תת לחץ הדם.
שאלות ספציפיות על לחץ הדם קשורות ללב וכלי דם וניתן לשאול אותם בפורום מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צללה פריברונכיאלית בבסיס ריאה ימניתד``ר שבתאי ורסנו27/08/2014
צללה פריברונכיאלית בבסיס ריאה ימנית חשודה לברונכופניאומוניה . רושם לצל כתמי שבצמוד להצללה הנל אשר מושלך על צלע 9
תודה רבה על הסבר.
הבדיקה נעשתה עקב חום גבוה מזה מספר ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלום ריאות - תגובה
ד``ר דניאל סטרובין02/09/2014לפי תוכן התשובה ניתן לחשוד שישנה דלקת ריאות בבסיס ריאה הימנית , קרוב לודאי צל נוסף הינו קשור לכך . כדי לקבוע זאת סופית חשוב לראות צילום וגם לבדוק מטופל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכוסקופיהרחל25/08/2014
שלום
חולה מבוגר וסיעודי, מאושפז מזה חודש לאחר ספסיס/אספירציה/דלקת ריאות, היה מונשם שבועיים, כרגע נתמך בחמצן באחוזים גבוהים.
עדיין קשיי נשימה, עם ריבוי הפרשות, תמטים בריאה שמאלית, ולאור עליה בחום וללא שיפור תחת אנטביוטיקה הוחלט לבצע ברונכוסקופיה.
רציתי בבקשה לשאול
1. האם במקרה כזה עושים עם צינור גמיש או קשיח?
2. מה ניתן יהיה לברר ולטפל בעזרת הפרוצדורה? האם גם בצינור גמיש ניתן לפתוח תמטים ולקחת דגימות לתרביות וביופסיה?
3. אני מבין שהבדיקה מבוצעת ע"י רופא ריאות, אך האם יש רופא מרדים שנוכח למקרה ויש הידרדרות או צורך בהנשמה?
4. קראתי שזה נעשה באמצעות טשטוש, ותרסיס הרדמה ללוע, מה עושים במקרה של חולה שלא משתף פעולה ונועל את הלסת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין04/09/2014בדרך כלל ברונכוסקופיה אבחנתית מבוצעת עם מכשיר גמיש, ניתן לבצע דרכו כל הבדיקות רלוונטיות וגם לשאוף פקקי ריר במידה וקיימת חסימה תוך סימפונית. בדיקה מבוצעת דרך צינור הנשמה במידה ומטופל עדיין מונשם . רופא ריאות מבצע בדיקה תחת טישטוש . נוכחות מרדים לפי מצבו חולה או בקשת רופא מבצעת . אין חובה נוכחות מרדים בבדיקת ברונכוסקופיה גמישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחות ונשימהיעקב23/08/2014
שלום דוקטור.
בן 60 אסמאטי. המחלה מתפרצת בדרך כלל בעונות הקייץ , יחד עם הלחות.
האם יש קשר?
שנית, האם שהייה ושינה עם מיזוג אוויר יכולה לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחות ונשימה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו23/08/2014שלום,
לחות אויר לכשעצמה אינה מזיקה אך בד"כ מצטרפים ללחות גורמים מגרים נוספים כגון אבק קרדית הבית (קרדית אבק הבית מתרבה טוב יותר באזורים גאוגרפיים לחים). כמו כן יתכנו גורמים אלרגניים רבים נוספים בתלות בעונה וגם אובך משפיע לרעה. במידה וניתן להגיף חלונות ולמזג את הבית אך לא להגיע ליובש קיצוני, וגם לדאוג לנקות את המזגן והמסנן מעובשיםואבק, הדבר עשוי להועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות נשימהניר22/08/2014
שלום
חולה בן 65 דמנטי סיעודי, פונה לבית החולים עקב אספירציה קשה באמצע הלילה בזמן שינה, היה כחול ועם סיטורציה נמוכה וקוצר נשימה.
בבית האבות עשו סקשן ופונה בנט"ן למיון כשהוא בקוצר נשימה ונושם כמו טרקטור.
במיון קוצר נשימה קשה, חירחר מאוד, דופק 145, קיבל טיפול בחמצן - אינהלציה - סקשנים (יצא המון הפרשות, אך ייתכן והוא כל הזמן שאף עוד ועוד הפרשות שעלו באמצעות הקאה, לא הכניסו זונדה במיון) והוחל טיפול אנבטיוטי, בהמשך היה ניסיון בסיוע של בי פאפ.
לאחר כתשע שעות לערך הוחלט לבצע אינטובציה ולהנשים עקב נפילת לחץ דם.
לאחר הנשמה ירידת הלח"ד הוחמרה, טופל בדופמין ונור אדרנלין. וכמובן טיפול אנטיביוטי, טיפול תומך במשתנים עקב ירידה בתפקוד כליות.
היה מונשם כשבועיים, אך גם לאחר סיום ההנשמה עדיין מתקשה בנשימה, נשימות מהירות ושטחיות, שימוש בשרירי עזר לנשימה, רואים זאת בצוואר, וכן ניתן לראות תנועות "סחיטה" של הבטן, ריבוי ליחה (שמטופל ע"י סקשנים ופיזותרפיה נשימתית, בצילום יש עדיין תמטים, מחובר באופן קבוע לחמצן.
רציתי בבקשה לשאול:
1. האם העובדה שתשע שעות הוא נשם עם מאמץ קשה מאוד בכוחות עצמו, עם דופק של 145 גרם לנזק לריאות? ללב (עומס על הלב, התקף לב)?
לשרירי הריאות? או לשרירים אחרים?
2. האם העומס הנ"ל זו הסיבה לנפילת הלחץ הדם וקריסת הכליות? או הספסיס?
3. האם העובדה שהוא מתקשה בנשימה ונושם מהר, זה בגלל התמטים והליחה? או עקב פגיעה בשרירי הנשימה? ניתן לבדוק את זה? יש משהו לעשות במקרה של פגיעה בשריר?
4. יש סיבה לחשוד שקוצר הנשימה הוא על רקע לבבי? במיוחד לאור השעות הארוכות במיון עם דופק גבוה מאוד ומאמץ נשימתי גדול.
5. יש סיכוי שיחזור לנשום כמו שצריך וללא חמצן?
זה יצא קצת ארוך, אך אעריך מאוד אם אקבל מענה על הכל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיות נשימה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו23/08/2014שלום,
את מתארת מצב חריף וקריטי, כעת בהליך של התאוששות.
הדופק המהיר ועבודת הנשימה בשעות הראשונות העידו על מצוקה ולכן הונשם באופן פולשני. במידה והיה ארוע של אוטם בשריר הלב או אי ספיקת לב הדבר היה אמור לבוא לביטוי באנזימי שריר הלב בבדיקת דם, אקג, ואקולב. ירידת לחץ דם לאחר הנשמה פולשנית עלולה לקרות עקב הלחץ החיובי בעת ההנשמה, לרוב עם חסר בנוזלים במערכת כלי הדם אך כמובן יכולים להצטרף גורמים נוספים כגון ספסיס או אי ספיקת לב. קשיי הנשימה הנמשכים עלולים להגרם מכל הסיבות הנ"ל או חלקן, בתוספת מחלה חסימתית של דרכי הנשימה אם סבל ממנה ברקע או הפרשות חוסמות. בנוסף, חולים שעברו מחלה קריטית עלולים לפתח פגיעה עצבית- "נוירופתיה של מחלה קריטית" הגורמת בין היתר גם לחולשת שרירי הנשימה והיא משתפרת לרוב באיטיות. עקרונית- עם תמיכה וטיפול הולמים, בתלות במצב הכללי של החולה ובמחלותיו הנילוות, יש סיכוי להתאוששות איטית עד כדי החלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום נשימה בשינהיעקב21/08/2014
שלום רב. אני חולה באסטמה בן 60. בשנה האחרונה, קופץ מהמיטה עם חנק ובלי אויר. זה קורה כפעמיים בשבוע. האם יש קשר למחלה, או שזה נושא אחר לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דום נשימה בשינה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו22/08/2014שלום,
יקיצות לילה בתחושת חנק יכולות להוות ביטוי לאסתמה לא מאוזנת (בד"כ תחושת המחנק נמשכת ולא חולפת תוך שניות) וגם להוות ביטוי לדום נשימה חסימתי בשינה. הרופא המטפל אמור לנסות להבחין בין האפשרויות על סמך הסיפור הקליני המפורט ולהפנות לבדיקות אבחנתיות בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מ.ר.יחיים20/08/2014
עשו לי צילום ריאות שבו רואים היפראינפלציה.
שוקלים לעשות בדיקת ס.טי כדי לשלול מחלת ריאה -
האם ניתן להסתפק במ.ר.י (חושש מהקרינה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מ.ר.י - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו22/08/2014שלום,
MRI אינה בדיקה מתאימה לרקמת הריאה בשל תכולת האויר. CT היא בדיקה מתאימה. בנוסף, לא ברורה האינדיקציה לCT אלא אם מדובר על היפראינפלציה ממוקמת וחשד לתהליך חוסם בסימפון ספציפי. בחשד להיפראנפלציה כללית עדיף להתחיל מתפקוד ריאה מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפיזמה והתנפחות הרגלייםמור18/08/2014
שלום רב, אני בת 46 חולת אמפיזמה בעקבות סיבוך של אסטמה (לא מעשנת). בחודשים האחרונים אני סובלת מבצקות ברגליים, באיזור כף הרגל והקרסול, ברגל אחת (שמאל) הרבה יותר מאשר בשניה. האם יש קשר בין אמפיזמה להתנפחות הרגליים? מדובר בהתנפחות קבועה (גם בבקרים). תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אמפיזמה והתנפחות הרגליים - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו18/08/2014שלום,
אסתמה אינה סיבה לאמפיזמה. אבחנתך לא ברורה לי. בכל מקרה, אם יש הבדל בין הבצקת/נפיחות בין שתי הרגליים יש לשלול קריש דם בורידי הרגל באמצעות בדיקת אולטראסאונד דופלקס בהקדם. חזרי והתייעצי עם הרופא/ה המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות 3 שבועותנטלי18/08/2014
שלום רב.
לפני כשלושה שבועות חליתי בדלקת ריאות, הטיפול שקיבלתי היה מוקסיפן בהתחלה ולאחר מכן הוחלף לזינט ורוליד פעמיים ביום למשך עשרה ימים.
כעבור 10 ימים הדלקת לא עברה וקיבלתי המשך טיפול לשבוע נוסף.
סיימתי את הטיפול לפני מספר ימים, אני עדיין משתעלת מאוד חזק, עשיתי צילום חוזר. הדלקת לא עברה אולם יש שיפור.
איך מומלץ לטפל בשלב זה והאם בכלל יש צורך בטיפול?
הרופאה שלי טוענת שאם יש שיפור אז לא צריך לטפל וזה יעבור מעצמו.
תודה
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת ריאות 3 שבועות - תגובה
לא רשמת מהו גילך, עישון בעבר ומחלות רקע.
עקרונית, העלמות מלאה של הממצאים בצילום חזה לאחר דלקת ריאות זהומית יכולים לארוך עד 4 שבועות, בעקר בקשישים. חשוב לוודא שיתר הסימנים חלפו-ירידת חום לנורמה, ספירת דם והרגשת הבריאות הכללית. לעיתים חוםם והצללות בצילום ריאות הם סימן לדלקת לא זהומית ואז ההצללות לא חולפות ויש צורך בהמשך ברור. רצוי לעקוב בצילומים חוזרים עד להעלמות ההצללות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד כמה אבק מזיק לריאות?טני14/08/2014
שלום דוקטור.
אני עובדת כחצי שנה בתור צורפת תכשיטים. כל דבר קטן שאני עושה איתם, משחרר אבק. לא בכמות מסחרית - אבל יש.
אין לי אסטמה. אני לא אלרגית לאבק. אני מקפידה להיות עם מסכה כל היום (לא חייב - אני בוחרת לשים בכל זאת).
יש לי דאגות שמא האבק יזיק לי לבריאות. רופא אחד אמר לי שעד שאבק יכנס לריאות וגם יצליח להשאר שם - צריך לעבור שנים.
אשמח לקרוא את דעתך בנושא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עד כמה אבק מזיק לריאות? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו17/08/2014שלום,
עבודה בתכשיטנות עלולה פוטנציאלית לגרום למחלות ריאה או דרכי הנשימה, בתלות בחומרים אתם את עובדת ובאמצעי ההגנה. חיתוך ושיוף של אבני חן המכילות צורןם (קוורץ) עלולה משך השנים לגרום למחלת הסיליקוזיס. הלחמות בסיוע שרפים מסויימים עלולה לגרום לאסתמה. שאיפת אבק בכלל, לאורך זמן ללא הגנה עלולה לגרום לברונכיטיס כרונית. כל אלו אינן סיבות שלא לעסוק בעבודה זו אך יש להיות מודעים לסכנות ולהעזר באמצעי הגנה נשימתיים. אפשר להתייעץ לגבי אמצעי הגנה עם רופא תעסוקה בקןופה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין בלוטות לימפה וסיליקוזיסיגאל14/08/2014
שלום רב! האם סביר שקיים קשר בין הגדלת בלוטות לימפה רטרופריטונאום וסיליקוזיס ריאות? (לגבי הסיליקוזיס, CT חזה: "המדיאסטינום עם אדנופתיה נכרת, באיזור הקרינה בלוטות לימפה בגודל עד 15 מ"מ"). אני לא יודע האם סיליקוזיס משפיעה גם על בלוטות בבטן הנ"ל? תודה.
קשר בין בלוטות לימפה וסיליקוזיס - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו17/08/2014שלום,
תוארו מקרים של מעורבות סיליקוזיס בבלוטות מחוץ לבית החזה. עקרונית (לאו דווקא במקרה שלך) יש גם לזכור כי סיליקוזיס מגדילה את הסיכוי לחלות בשחפת (וגם בסרטן ריאה) ובלוטות מוגדלות עלולות להיות גם על רקע זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנט משאףאורי13/08/2014
בן 57 משתמש כ 10 שנים במשאף סרבנט 1 ביום לפני השינה. הרופא מקפיד להזהיר אותי מהתרופה ברצוני לברר אם יש התפתחויות מאז הנסוי מלפני כ 7 שנים. בנוסף המליץ לי לקחת עם הסרבנט גם בודיקורט טורבוהלר. שאלתי מה היתרון בלקחת את שתי התרופות ולמה להוסיף תרופה אם אני מסתדר עם אחת.
סרבנט משאף - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו14/08/2014שלום,
מדוע אתה לוקח את המשאפים? אסתמה? COPD ? האם אובחנת?
בעקרון אין טעם להוסיף בודיקורט אם אתה לוקח סרטייד רק פעם ביום . המנון של סרטייד הוא פעמיים ביום !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימהאנה11/08/2014
שלום רב,
אני מרגישה שאני לא יכולה לקחת נשימה עמוקה רוב הזמן במשך חודשים, קראתי על קשיי נשימה דומים קשורים לחרדה אבל אני לא מרגישה שום חרדה, וגם יש לי שיעול כרוני במשך 4 שנים. אני לוקחת seretide במשך שנתים, היו לי קשיי נשימה לפני שנה (בעיקר לאחר פעילות גופנית), אבל הם נפתרו לאחר הקורס של פרדניזון. עכשיו אני בקורס השני של פרדניזון (שבוע 1 + 2 שבועות), אבל לא מרגישה שום שיפור. עשו לי x-ray וspirometery, והם היו בסדר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו12/08/2014שלום,
האבחנה במקרה שלך לא ברורה לי. האם אובחנת כאסתמטית על פי כל הקריטריונים? אילו קריטריונים? אם לא מדוע את מקבלת סרטייד?
קושי למלא את הריאות אופיני למצבי מתח רגשי אך קושי נשימה במאמץ לא אופייני למצב כזה. יתכן ומדובר בשילוב של אסתמה ומתח אך כאמור יש לוודא שנשללה (או מאושרה בודאות) אסתמה או כל מחלה אורגנית אחרת שקשורה לקוצר נשימה. במידה והדברים לא ברורים מומלץ לפנו לחוות דעת נוספ עם כל החומר שהצטבר בעניינך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה בדיקות אחרות אפשר לעשות
אנה12/08/2014תודה רבה לך על התשובה.
. איזה בדיקות אחרות אפשר לעשות עכשיו כדי לשלול מחלות אורגניות אחרות?
עשיתי CT ו תפקוד ריאות לפני כמה שנים , היו תקינים. וגם בדיקת Methacholine אשר הראתה אסתמה קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איזה בדיקות אחרות אפשר לעשות - תגובה
עם בדיקת מטאכולין הייתה חיובית (PC20 קטן או שווה ל 8 מג/מל) הרי שיש תמיכה לאפשרות של אסתמה, הגם שאולי לא מסבירה את כל תחושתייך. רצוי גם להשלים תבחיני עור לאלרגנים נשאפים ודם לרמת TOTAL IGE שיכוונו אולי לרקע אלרגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הכיח המגורה
אנה25/08/2014האים בדיקת הכיח המגורה
יכולה לעזור באבחון קוצר נשימה?
איפה אפשר לעשות את זה באופן פרטי?
האים עושים באסותא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה בבקשה
אנה08/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין09/09/2014בדיקת כיח מגורה הינה בדיקה ספציפית מאוד להגדרת מחלות מסוימות, לדוגמה , מחלות קשורות לתעסוקה. בדיקה אינה חלק מבירור של קשיי הנשימה ללא אבחנה ברורה.
בדיקה כיח מגורה יכול לשמש למטרת קבלת כיח לבקטריולוגיה - לכך ישנו מספר רב של מקומות לביצוע. למאפיינים ספציפיים (תעסוקתיים) עדיפה מעבדה הנמצאת בב"ח איכילוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה CTשמואל22/07/2014
בן 48 בדיקה של CT חזה הים חומר ניגוד קיפסקוליוזיס קשה ביותר מימין עיבוי רקמות בין מרווח בניצלעי 10 9 מימין לא ידוע הים זה שייך לNF1 דר מה זה המימצה הזה הים צריך בירור אני אופנתי לבדיק גבלל שה יש קבנה לניתוח של עקמת [הניתוח נמצע ב יתיעצות] אין אחלתע סופית מי אולטופד גב גם בגלל שה יש נגע בעמוד שידרע שהשיך לNF1 תודה דר הים הפשר הסבר לגבי CT חזה תודה
בדיקה CT - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו24/07/2014שלום,
לגבי הממצא בין צלעות 9-10 גם המפענח של ה CT לא היה ברור לו האם זה קשור ל NF1. אני מציע שתחזור לרופא שהמליץ על הבדיקה ותשאל לדעתו מכוון שהוא הזמין אותה במחשבה מסויימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)