מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיי נשימהחנה22/10/2014
לבני בן ה 22 קשיי נשימה רציניים אבל רק בשעות הערב, ביום הכל תקין, מה יכולה להיות הסיבה? זה נמשך כבר תקופה ארוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשיי נשימה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו23/10/2014שלום,
המידע שמסרת הינו כללי מאד ולא ניתן לחוות דעה ללא תשאול על ידי רופא ובדיקתו. הסיבות יכולות להיות שונות מסיבה גופנית ועד נפשית. מכוון שנמשך תקופה ארוכה- פנו לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשיי נשימה - תגובה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו23/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאותגליה21/10/2014
שלום רב
בת 51, ברקע שיעול מתמשך מזה כחצי שנה מלווה בקוצר נשימה.
הופניתי לתפקודי ריאות ומדידת נפחים
אודה באם תאמרו לי מה אומרות התוצאות, איזה סוג של הפרעה רואים בבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו21/10/2014שלום,
מדובר בהפרעה חסימתית קשה. לא נעשתה בדיקה גם לאחר שאיפת מרחיב סמפונות ולכן לא ידוע האם היא הפיכה משמעותית (תומך באסתמה) או לא. גשי לרופא המטפל ורצוי גם לרופא ריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שיעול מזה חצי שנה+רנטגןואלואל20/10/2014
שלום,אני בת 29 ואשמח לקבל יעוץ...
התחלתי להשתעל לפני יותר מחצי שנה,בהתחלה חשבתי שנדבקתי מאמא שלי שגם השתעלה המון אבל לה זה עבר אחרי חודשיים בערך.
הרופא רשם לי משאף עם סטרואידים שעזר רק טיפה ולא רציתי לקחת יותר סטרואידים כי הוא אמר שזה קשור לאלרגיה כלשהי,יש לציין שאובחנתי שיש לי אסטתמה בצבא אבל אני לא מטופלת ולא סובלת מהתקפים.
לפני כ3 חודשים הייתי במיון בגלל כאבי בטן אבל עשו לי צילום חזה ושיחררו אותי עוד לפני שהגיעה התשובה,שלחו לי מכתב הביתה שבצילום ראו שיש תסנין מצד ימין.
הרופא שוב אמר שחבל לעשות שוב צילום.
עברו עוד 3 חודשים והשיעול שלי לא נרגע,עשיתי צילום והיה רשום שיש "ציור ריאתי מוגבר בבסיס הימני".
יש לציין שהשיעול שלי יבש ולא כאב,אבל לפני שבועיים הלכתי לעשות צילום בגלל שהיו לי כאבים חזקים בצלעות כל פעם שהשתעלתי זה הרגיש כמו מכה/סימן כחול.
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי שיעול מזה חצי שנה+רנטגן - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו21/10/2014שלום,
האפשרות שמדובר בשיעול על רקע אסתמה או על רקע דלקת אלרגית של האף צריכה להלקח בחשבון. האבחנה על סמך אופי התלונות, בדיקה גופנית, תפקודי ריאה ועברך. במידה וזאת תהיה המסקנה לאחר הנ"ל הטיפול הוא במשאפי סטרואידים (עדיף במקרה כזה QVAR) לאורך זמן ממושך ואולי במקביל גם טיפול לאף (משאף סטרואידי או משאף אנטיהיסטמיני).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה ו ctאמא19/10/2014
בתי השתעלה לסירוגין כשלוש שנים . לא נמצאו ממצאים בבדיקות לאלרגיה , תפקודי ריאות . לאחרונה בבדיקת דם נמצאה רמת איזונופיליים מעט גבוהה . רופא ריאות רשם לה פרדיזון לכשבועיים והמליץ על ct ריאות כדי לאשש את דעתו שיש לה אסטמה ,וct מערות האף .
א. האם אפשר לגלות ב ct אסטמה בריאות ?
ב. האם ct ריאות יעיל גם לאחר או בזמן הטיפול בסטרואידים ?
ג. רופאי המשפחה ורופא ריאות נוסף טענו שלאור השיפור במצבה אין טעם לעשות ct שהוא כשלעצמו
בר סיכון בגלל הקרינה הרבה שיש בו .מה דעתך ?
ואנחנו... אובדי עצות
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה ו ct - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו19/10/2014שלום,
CT אינה בדיקה לאבחנת אסתמה. לעיתים כאשר מבררים קוצר נשימה מסיבה לא ברורה ושאינה מתאימה לאסתמה קלאסית, מגיעים גם ל CT חזה בכדי לברר אבחנות אחרות. בחשד לאסתמה לא ודאית עדיף לבצע תגר מטאכולין במכון לתפקודי ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטמה ו ct
אמא20/10/2014תודה מקרב לב :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה בריאותמיכל19/10/2014
שלום רב
נא עזרתכם :
חבר טוב בן ה 55 עבר בדיקת סיטי ריאות . מסר לי בקצרה "שיש בעיות" ... נמצאו בלוטות לימפה בריאות , ומעבר לזה לא מוכן לשתף אותי בכלום לדבריו בכדי לא להדאיג אותי ..
בנוסף ירד במשקל כ 10 קג בחודשיים האחרונים .
לא מצליחה להוציא ממנו מידע , הוא נראה גרוע מאוד ואני דואגת שלא מדובר בסרטן הריאות . מה זה אומר "בלוטות לימפה בריאות" ??
אנא תשובתך ..
תודה רבה , מיכל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין25/10/2014דבר הינו כללי מדי, בלוטות לימפה יכולות להיות מוגדלות בבית החזה מסיבות רבות, לא רק בשל מחלה ממארת. מטופל צריך לפנות לרופא ריאות, יש להביא צילומי CT חזה לעיון הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטות לימפה בריאות - המשך
מיכל26/10/2014שלום רב ד"ר
החבר מוסר לי שמצאו אצלו בריאות "לימפדנופתיה" .....
האם זהו סרטן הריאות ??
תודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סי.טיחיים18/10/2014
ברצוני לשאול מהי כמות הקרינה בבדיקת סי.טי מערות אף בהשוואה, למשל, לסי.טי ראש וחזה? אם אפשר לקבל נתונים מדויקים - אשמח.
תודה רבה,
חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת סי.טי - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו19/10/2014שלום
ככל שמצולמים אברים רבים יותר הקרינה גבוהה יותר. במקרה שהצגת אין לי פרטים מדוייקים. הכלל הוא בעיני שאין להמליץ על הבדיקה אלא אם היא חיונית להמשך הברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברוזיס ריאתימדלן15/10/2014
תודה על תשובתך.כתבת שלא ברור מהי המחלה.אני סובלת מצלקות בריאה ולוקחת אימורן ופרדניזון.לא לאקחת חמצן.עדין אתה באותה דיעה שקור לא ישפיע?תודה
פיברוזיס ריאתי - תגובה
צלקות בריאה זו לא אבחנת מחלה אלא תאור כללי. עדיין אבחנת מחלתך לא ברורה לי אבל בכל מקרה קור לא אמור להשפיע על המחלה עצמה. יחד עם זאת בקור קצב הנשימה עולה ועלול אולי לגרום לך תחושת קושי נשימתי גדולה יותר, בשל המחלה עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת ריאות פיברוזיס
יוסף מישאל06/02/2015אני חולה בדלקת מפרקים וגם במחלת ריאות ואני מקבל פרידינזון ואמורן וזריקות יומירה אני מישתעל הרבה מה אפשר לעשות בנדון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מחלת ריאות פיברוזיס - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו09/02/2015שלום,
דלקת פרקים מסוג RA עלולה לגרום לסוגי פגיעה שונים בריאות והטיפטול לפי סוג הפגיעה. במידה והתופעה אצלך היא פיברוזיס הרי ששיעול יבש היא חלק מהתופעות השכיחות וקשה לטפל בה. ניתן להשתמש באנהלציות ארובנט ו/או תכשירי קודאין לתקופות קצרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברוזיס ריאתי.מדוע לא ענומדלן15/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
למדלן
adel15/10/2014הלו מדלן, אני גרה בחול אירופה עם חורף קשה
וחולה במחלת חסמת הריאה
מחלה איומה כמו שלך.
אני לא חושבת שיש בעיה.
אנחנו פה בקור יוצאים עם צעיף שמכסה את האף והפה שלא יחדור קור,
בארץ הקור ממש לא קור
לכן לא ניראה לי שיש בעיה, להיפך, במקום החום עם הלחות
ניראה לי שהקור בצפון שהוא לא קור כמו אירופה טוב יותר.
כל טוב בברכה, אדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברוזיס ריאתימדלן14/10/2014
רציתי לשאול בבקשה האם הקור בימים אלו בצפון יכול לפגוע במחלה אם אהיה שם שלושה ימים?אני גרה במרכז.אשמח על תשובה מהירה כדי לדעת אם אני יכולה לנסוע.תודה
פיברוזיס ריאתי - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו15/10/2014שלום,
לא ברור לי מההי מחלתך. בעקרון קור משפיע בעקר על אסתמטיים. הוא לא אמור להשפיע לרעה על פיברוזיס ריאתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטוס אונברסוסמיואשת13/10/2014
שלום רב
אני בת 42 נולדתי עם סיטוס אונברסוס קרטגנר בילדותי סבלתי מדלקות ריאה חוזרות וסינוסיטיס עם השנים זה עבר אבל יש לי תמיד שיעול עם ליחה אני לא במעקב .לאחרונה שמתי לב שאני מנקה עם חומרים או מתבשמים לידי אפילו ממרחק הריח והטעם נשארים לי על הלשון למשך ימים אני מרגישה שכבה בסוף הלשון זה גורם לי לטעם מגעיל בפה והאוכל והשתיה לא טעימים לי ויש תחושה שזה נדבק לשכבה בסוף הלשון מה יכולה להיות הסיבה ???? אולי אסור לי להשתמש עם חומרים או בישום?? ואיך להפטר מהשכבה המגעילה בסוף הלשון ממש ליד הלוע אני מתארת לעצמי שזה בטח עושה לי ריח בפה למה כל השנים זה לא היה ???
בבקשה עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיטוס אונברסוס - תגובה
לא ידוע לי על קשר בין תלונותייך לבין קרטגנר. פני לרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה בגלל קשיי נשימהד``ר שבתאי ורסנו12/10/2014
שלום עשיתי צילום חזה בגלל הרגשה לא טובה וקושי לנשום
אני עם רקע של אלרגיה ואסטמה
ורציתי לדעת אם תוכלו לעזור לי לפענח אותו
צילום חזה - תגובה
העברת צילומים בצורה כזו איננה אידיאלית להערכה. בכל זאת נראה כי קיים "ניפוח יתר", כלומר כליאת אויר בריאה. בשל הרקע שלך יש לברר האם לא מדובר בהחמרת אסתמה ולבצע בדיקת תפקודי ריאה ובדיקת רופא. בהתאם לתוצאות= להתאים את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיליקון בריאות?נטלי09/10/2014
שלום דר, אני בת 33, בריאה. בשנים האחרונות בעיות נשימה רבות ללא ממצא. בדיקות דם מראות על חוסר חמצן בדם (ייצור מוגבר של המוגלובין וכו וכו). בעייתי היא כזו, ויתכן ולא תבין בתכילה מה הקשר לריאות אבל האמן לי זה קשור, אנא קרא עד הסוף. יש לי שתלי סיליקון בחזה מזה 12 שנה. התגלה סיליקון בבלוטות לימפה (בלוטות לימפה בבית שחי ימיני מסוננת סיליקון) והשתל קרוע, ונראה שזה היה כך כבר מספר שנים לפי הנתונים.
מבירור מעמיק למדתי שיש מקרים לא מעטים שהסילון הופרש מבלוטות הלימפה לריאות, ואף מקרים בהם אנשים נותרו עם נזק בלתי הפיך. ניצבת בפניי דילמה חשובה מאוד כרגע, אני צריכה כמובן להוציא את הסיליקון מהחזה. אך אינני רוצה כרגע לשים שתלים חדשים מכיוון שעליתי הרבה במשקל לאחרונה (ואם עושים סיליקון חדש ולאחר מכן דיאטה רצינית החזה פשוט נופל.) הייתי מעוניינת לבצע את הדיאטה, שתיקח לפחות חצי שנה, ולחכות לאחר הדיאטה כדי להותיא ולהחליף את השתלים. בעייתי היא, שאם חלילה כבר נוצר נזק לריאה אני כמובן אלך מייד בהקדם האפשרי להוציא את הסיליקון ודיאטה אינה שום קיטריון בנושא! אבל אני לא יודעת כיצד אפשר לברר זאת?
הריאה הימינית (שבצד זה גם קרוע הסיליקון) מצפצפת לא מעט בשנתיים אחרונות, ומרגישה לי חסומה ויש קשיי נשימה שבמפורש מורגשים לי בצד הזה. מצד שני, הלכתי לרופא ריאות, שללא כל בדיקות (חוץ מבדיקה גופנית) אמר "הכל נראה בסדר ואין סיכוי שיהיה לך סיליקון בריאות את תהיי מפורסמת אם יהיה לך דבר כזה זה בלתי אפשרי!" , הוא במפורש צחק עליי בעניין הזה, ושלח אותי לאיזו בדיקת אסטמה (שלא ביצעתי כי היא נשמעת איומה האמת).
אני רוצה לדעת- בבקשה ממך- האם ישנה דרך לבדוק אם יש סילידון בריאה / פגיעה כלשהי בריקמה וכו עקב הסיליקון? אם כן כיצד? איזה בדיקות אני יכולה לעשות?
אודה לך מאוד על דעתך, אני לא יודעת למי לפנות בעיניין ואיך לפעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיליקון בריאות? - תגובה
במידה ויש לך תלונות נשימתיות (ללא קשר לסיליקון) רצוי שתבצעי גם תפקודי ריאה מלאים וגם צילום חזה. עם התוצאות חזרחי לרופא הריאות והוא ישקול האם יש צורך בבדיקות נוספות כגון CT חזה ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא
נטלי15/10/2014האם ניתן ע"י בדיקות (תפקודי ריאות, CT וכו) לאבחן אם יש סיליקון בריאה או נזק מהסיליקון?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השאלה היא - תגובה
לא ניתן על ידי הבדיקות האלו לברר האם יש סיליקון בריאות אלא לומר האם הריאות נראות תקינות (בצילום CT) והאם הן מתפקדות בצורה תקינה (תפקודי ריאה מלאים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאהאבי08/10/2014
שלום ד"ר,
אמי בת 64, מעשנת כחצי קופסא ליום במשך כ 25 שנים לפחות.
לאחרונה חשה שלא בטוב, טופלה באנטיביוטיקה. מצבה השתפר אך עדיין שיעול די חזק.. רופאת המשפחה הפנתה אותה לרופא ריאות. ביצעה תפקודי ריאות, להלן התוצאות:
FVC 86% לאחר ונטולין: 87%
FEV1 76% לאחר ונטולין: 87%
FEV1/FVC89%
מה המשמעות של תוצאות תפקודי הריאות? האם יש בדיקות נוספות אותן מומלץ לבצע?
תודה מראש,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי ריאה - תגובה
תוצאות הספירומטריה תקינות. הן כמובן לא שוללות סיבה אורגנית לשיעול. במעשן כרוני עם שיעול חדש שלא חולף או לא דועך לאיטו יש כמובן לאחר בדיקה גופנית ושמיעת סיפור המחלה לבצע צילום חזה ובמידת הצורך גם CT חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום ריאותאילנה07/10/2014
היי,
בת 28 בריאה בד"כ לא מעשנת.
מזה שלושה ימים אני עם חום גבוה שמלווה בדשיעול חזק. עשיתי צילום ריאות והתשובה שקיבלתי היא- הסננות עדינות בלינגולה ואונה תחתונה מימין
מזה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין07/10/2014לפי תסמינים ותשובת צילום חזה מדובר בדלקת ריאות . יש לפנות לרופא המטפל לצורך החלטה על טיפול (אנטיביוטי ) והמשך מעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטורציה יורדת בשכיבה ל-96יגאל03/10/2014
שלום רב! סיליקוזיס ושחפת (בעבר) ברקע. סטורציה 96%. אך בשכיבה יורדת פתאום ל-88-89% וחוזרת ל-96 תוך מספר דקות. בלילה חייב לקום מספר פעמים שלהחזיר את נשימה רגילה. האם יש צורך לטיפול בחמצן בלילה? ואיך ניתן להוכיח רשמי שיש לי קפיצות של סטורציה בלילות? תודה.
סטורציה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו05/10/2014שלום,
אכן כדאי לעשות רישום של ריויי חמצן לילי.
ידוע לי כי בביח' שיבא תל השומר היה בזמנו שרות ביתי לניטור ריווי חמצן לילי מתמשך. נסה דרך המרכזיה לבקש את מכון ריאות. בכל מקרה יידע את רופאך ובקש הפנייה לרופא ריאות, יתכנו סיבות אחדות לירידות כאלו, אם הן אכן מתרחשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)