פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• כמה סיגריות ביום מותר לעשן?
    דליה
    30/09/2014

שלום,
    אני מעשן כבד מזה 20 שנה. שמעתי שסיגריה-שתיים ליום כמעט ולא מזיקה לבריאות.
    הייתי רוצה לדעת כמה סיגריות ליום מותר לי לעשן כדי שלא אהיה בקבוצות סיכון למחלות. כמובן שעדיף להפסיק לגמרי אבל זה לא נראה לי ריאלי ברגע זה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני בדר"כ רק קורא פאסיבי פה בפורום

אורן
    02/10/2014

אני בדר"כ רק קורא פאסיבי פה בפורום וגם אני לא בטוח אם שאלת במקום הנכון אבל ראיתי את זה על הדרך אז אנסה לעזור.
    אני כבר 7 חודשים לא מעשן אחרי שנים ארוכות של עישון יחסית סדיר.
    ההמלצה הכי טובה שלי היא אל תנסה להפסיק כמו שחברים שלך הפסיקו, אלא תמצא את התמריץ שלך. ספרים ומדריכים יש כמו טיפות באוקיינוס, אבל בסוף אתה חייב למצוא את הסיבה בשבילה שווה לך להפסיק. אצלי זה היה פשוט יום אחד כשהקטן אמר לי שהוא לא אוהב ליסוע איתי באוטו כי האוטו מסריח. בנוסף להחלטה הפסיכולוגית אני נעזר בתוסף תזונה של סולגאר שנקרא אומגה 3 "950" שקראתי עליו מאמר ברשת ואני באמת מרגיש שהוא מקל עלי בתהליך. המון בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה סיגריות ביום מותר לעשן? - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/10/2014

שלום,
    האפקט המזיק של סיגריות הוא מצטבר. יש מחקרים שהראו שגם סיגריה אחת ליום עלולה להשפיע על אספקת הדם ללב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HRCT חזה ממוחשבת
    מרינה
    29/09/2014

קיבלתי הפנייה ל-HRCT חזה . בשאלה לרדיולוג נרשם דלקות ריאה חוזרות?

בעבר גילו אצלי פיברוזיס בשד ופיברוזיס ביד . יש לי גושים גם בשד וגם בזרוע אחת
    ובצד ימין של הגוף.

ברצוני לדעת האם ייתכן שהפירוזיס התפשט לריאה ואם יראו את זה ב-CT ?
    והאם על הרדיולוג לציין זאת במידה שכן למרות שהשאלה היא דלקות ריאה חוזרות.

לקביעת תור
    סגירה
    HRCT חזה ממוחשבת

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/10/2014

לפי ממצאים (אם ישנם) בCT חזה רדיולוג מציין מה פטולוגיה ומה אבחנתו . רופא המטפל/רופא ריאות בודק האם זה תואם לממצאים קליניים/מצב המטופל. שינוים ביד ושד בדרך כלל אינם קשורים לפטולוגיה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדניזון
    יעקב
    28/09/2014

שלום רב.
    אחרי נטילת פרדניזון, תוך כמה זמן הוא פעיל. הייתי אצל רופאשאמר שזה מספר שעות.אך מניסיוני במצבים קשים של התקף נשימה וחוסר אוויר, אני נוטל 5 מג, וזה עובד תוך דקות ספורות.

לקביעת תור
    סגירה
    פרדניזון

הוספת תגובה

• פרדניזון - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/10/2014

שלום,

פרדניזון אמור לפעול לאחר כ 6 שעות. תמיד יתכן גם אפקט פסיכולוגי. מספר דקות= בלתי סביר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשאות שני ההורים חסר A1AT
    שירי
    20/09/2014

בת 32 בתחילת הריון.
    אם לתאומים- אחד מהם חולה בחסר אלפא 1 אנטי טריפסין ZZ (גילינו במקרה, היה פג, מעקב אחר אנזימי כבד מעט מוגברים. פרט לכך אינו סימפטומטי).

אשמח לשמוע דעתך באם מחלה זו מצדיקה הפסקת הריון.
    יודעת שהשאלה היא מורכבת והדעות חלוקות- חשוב לי לשמוע אם אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה
    נשאות שני ההורים חסר A1AT

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    21/09/2014

בן אם יכול לפתח מחלה בתנאיי שהינו הומוזיגוטי (מקבל אותו גם חסר משני הוריו). במידה ומקבל גן "חסר" רק מהורה אחד, לרוב לא אמורה להיות מחלה במהלך חייו . כמובן בתנאיי שלא יהיה חשוף לגורמי סיכון המזרזים מחלה - קודם כל עישון.
    לגבי הריון חדש : מומלץ להתייעץ עם גנטיקאי לגבי סבירות למעבר הומוזיגוטי של A1AT בהתאם לגנטיקה של הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול עם ליחה במשך 3 שנים
    לין
    17/09/2014

אני בת 22, לא מעשנת, ללא בעיות רפואיות ידועות, עוסקת בפעילות גופנית.

התחלתי להשתעל לפני קצת יותר מ-3 שנים באמצע שירותי הצבאי, שיעול ליחתי סמיך (לעיתים צבעוני) במשך כל שעות היום ובעיקר בלילה.

ביצעתי בדיקת תפקודי ריאות שנמצאה תקינה, כמו כן, תגר מטכולין- נמצאה תגובה קלה בריכוז הגבוה ביותר (כנראה אסטמה קלה מאוד)- טופלתי בשני משאפים, הראשון בודיקורט במשך 3 חודשים, והשני סימביקורט במשך 3 חודשים גם כן, אך שניהם לא הועילו.

ביקרתי אצל אלרגולוג, ביצעתי טסטים - לא נמצא דבר.

הייתי מספר פעמים אצל מומחי א.א.ג, שהכניסו לי מצלמה דרך הנחיריים, אך לא התגלה דבר- ונאמר לי שהבעיה לא קשורה ל-א.א.ג.
    כמו כן, מומחי ריאות רבים אליהם פניתי, לא מצאו דבר שעשוי לעזור בבעיה.

עשיתי תצלומי ריאות + CT ריאות, אך לא נמצא דבר.

השתמשתי בהמלצת רופאת המשפחה בטיפות אף, שמא הבעיה בטפטוף אחורי של נזלת לגרון- לא ניכר שינוי.

נטלתי כדורים נגד ריפלוקס (עתידה להשתמש בכדורים אחרים בימים הקרובים)- אלה לא עזרו.

במשך חודשיים החלטתי להימנע מצריכת חלב ומוצריו, אך הדבר לא עזר גם כן.

בשנה האחרונה, תדירות השיעול ירדה במקצת, כעת אני משתעלת שיעול עם ליחה מרובה בעיקר בבקרים.
    בחודש וחצי האחרונים אני משתעלת גם לפני השינה, ולעיתים מתעוררת מהשינה בשל שיעול ליחתי.

אני אובדת עצות! השיעול פוגם לי באיכות החיים נורא! אני מתחילה ללמוד בשנה הקרובה, והשיעול מהווה מטרד וגורם לחוסר נוחות ומבוכה רבה.

אודה מאוד להתייחסותכם!

לין

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול עם ליחה במשך 3 שנים

הוספת תגובה

• שיעול עם ליחה במשך 3 שנים - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/09/2014

שלום,

לכאורה בצעת את כל הדרוש, ללא הועיל.
    כדאי לשמוע חוות דעת נוספת ממומחה ריאות עם לקיחה מחודשת של סיפור התלונות, חשיפות סביבתיות ובחינה חוזרת של צילומי CT חזה. לעיתים חלק מברור שיעול מחייב גם בדיקת ברונכוסקופיה (בדיקה מצלמת וידאו של דרכי הנשימה התוך ריאתיים) לשלילת ממצא תוך סמפוני המהווה סיבה לשעול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול לחתי

לוינסון לאה
    03/11/2014

שלום,
    קראתי על בעייתך והזדהיתי מאד. אני בת 63 וסובלת מזה שנים רבות מתחושת ליחה, שיעול ולעתים צרידות. פנית לגורמים רבים שלא עלו על הבעיה. בהיותך בחורה צעירה ומתוך ידיעה שהסימנים מפריעים לתפקוד היומי נסי טיפול אלטרנטיבי - דיקור, רפלקסולוגיה או שיאצו. לעתים מתחים נפשיים מכל סיבה שהיא, יכולים לגרום לתופעות שונות ומשונות ומה עוד שהטיפולים הללו לא יזיקו לך.
    בהצלחה ואשמח באם תשתפי אותי בהמשך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיפת גוף זר
    מיקי
    16/09/2014

שלום רב
    אכלתי בצהריים סלט הכולל גם גרעיני חמניה קלופים
    התחלתי פתאום להשתעל
    ירקתי את האוכל שהיה בפה .. שתיתי מים והשיעול נרגע תוך דקות
    לא הייתי עושה מהארוע זה , שקורה אני מניחה לא מעט לאנשים, אם לא הייתי נזכרת שכשבני היה בן שנה הוא חשד שבלע גרעין ועשו לו ברונכוסקופיה כי הרופאה אמרה שגרעין יכול לנבוט בריאה ולעשות נמק.

אני מרגישה רגיל עכשיו.
    מה אני אמורה לעשות ? אני הרי מניחה שצילום לא יראה דבר בשלב זה(גם לבני לא עשו אז צילום כי אמרו שאין טעם)

לקביעת תור
    סגירה
    שאיפת גוף זר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    17/09/2014

שאיפת גוף זר לדרכי אויר תחתונות מלווה בתסמינים - בדרך כלל שיעול תורדני /התקפי . במידה ואין מדובר בשיעול מתמשך, סבירות מאוד נמוכה לגף זר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח CT
    מרק
    14/09/2014

שלום רב, בצעתי בדיקת CT עקב כאבים בשריר כתף וצוואר מצד שמאל. היום קבלתי תשובה ורציתי לדעת מה משמעותה:
    גלישה קדמית 3C על 4C. איחוי של חוליה והפסטות של 4-5C.שינויים פיברואטלקטטים בפסגות הריאה דו"צ יותר מצד שמאל. המבנה הגרמי סדיר.
    האם יש משהוא מסוכן בזה? מה זה השינויים בריאה? תודה, מרינה

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח CT

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    17/09/2014

לפי תאור מדובר בשינוים צלקתיים שכיחים מאוד גם באנשים בריאים . במידה וישנו ספק, ניתן לפנות ליעוץ רופא ריאות (חשוב להביא צילומי CT)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה
    שני
    13/09/2014

שלום
    אני אסטמטית כרונית מילדות
    כבר מעל חודשיים אני עם קשיי נשימה
    פרדניזון לא עוזר
    התחתי לקחת אנטיביוטיקה CIPRODIX לאחר ש רוקסו לא עזר. בהתחלה המצב ממש השתפר , וקשיי הנשימה/ כאבים בגב עברו. לאחר 5 ימים , כאבי הגב והקשיי נשימה חזרו. האם יש אנטיביוטיקה אחרת מומלצת שאפשר לנסות כדי לצאת מהמצב הזה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי נשימה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    17/09/2014

טיפול אנטיביוטי מיועד לטיפול בזיהום . במידה ועדיין קיימים תסמינים נשימתיים , למרות טיפול טיפול אנטיביוטי , מומלץ לפנות לבדיקת רופא מטפל/רופא ריאות כדי להעריך האם מדובר בזיהום מערכת נשימתית או ישנה סיבה אחרת (לא זיהומית) לתסמינים הנ"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות
    רותי
    11/09/2014

שלום

דלקת ריאות קשה על רקע אספירציה (הגיע להנשמה), גם לאחר מספר שבועות אשפוז עדיין עם חמצן (3 ליטר), ואינלהציות אירובנט וסטרואידים.
    האם זה מצביע על נזק בלתי הפיך? איזה נזק עלול להיגרם לטווח ארוך מדלקת ריאות (חיידקית ו/או כימית כתוצאה מאספירציה)?
    כיצד ניתן להעריך את מידת הנזק אם ישנו, ואת תפקוד הריאות במקרה של חולה שאינו משתף פעולה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    17/09/2014

צורך בתמיכה נשימתית (הנשמה, חמצן) לאחר דלקת ריאות יכול להיות קשור לנזק ישיר של דלקת ריאות (היקף פגיעה ברקמת ריאה וקרום ריאה) או בנזק בלתי ישיר דרך החמרת מחלות כרוניות בזמן דלקת ריאות - בגללן מטופל נכנס לאי ספיקה נשימתית (כגון, אי ספיקת הלב , מחלות ריאה כרוניות שונות).
    ללמוד על סיבה /סיבות לאי ספיקה נשימתית ניתן רק אחרי איסוף כל הנתונים (סיפור המטופל, מחלות רקע, מצבו נוכחי כולל בדיקה גופנית וגם בדיקות עזר כולל דימות ).
    לא ניתן לבצע תפקודי ריאות במטופל שאינו משתף פעולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום ריאות ביקורת לאחר דלקת ריאות
    אלון
    05/09/2014

שלום, לפני כחודשיים חויתי דלקת ריאות בריאה שמאל שכנראה לא טופלה כראוי והופיעה שוב בצד ימין. אושפזתי למשך שבוע, קיבלתי אנטיביוטיקה לוריד והשתחררתי במצב טוב לפני מעט יותר מחודש. נאז מצבי השתפר, הכאבים חלפו, בדיקות הדם תקינות ואין חום.
    אתמול ביעתי צילום חזה כביקורת ועדיין ראו הצללה עדינה באונה תחתונה של ריאה שמאלית ושינוים אינטרסטיציאלים באונה תחתונה של ריאה ימנית.
    האם יש לי ממה לחשוש או שמא ייתכן ואלו עדיין שרידים של הדלקת? מה כדאי לי לעשות?

בתודה מראש

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/09/2014

ממצאים רנטגניים אחרי דלקת ריאות יכולים להעלם עד 3 חודשים , ברוב המקרים דבר נספג תוך חודש. במקרה פרטני , כדי להעריך האם קצב שיפור תואם מצב של דלקת ריאות מומלץ לפנות לרופא מטפל/רופא ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספסיס או כשל לבבי?
    רחל
    05/09/2014

שלום

חולה שמתקבל למיון לאחר אספירציה קשה ובעיות נשימה.
    לפי הקליניקה ההתייחסות היתה כאל ספסיס (שבמהשך גרר נפילת עוד מערכות בגוף)
    בבדיקת דם כ 12 שעות מאז תחילת האירוע (אין בידי את הבדיקות שבוצעו בתוך ה 12 שעות הראשונות) לויקוציטים 5.5 (לא גבוה) לימפוציטים נמוך. בהמשך האשפוז הלויקוציטים עלו בצורה ניכרת.

האם יכול להיות אלח דם ללא עליה בלויקוציטים? יכול להיות שהבעיה לא היתה אלח דם אלא קריסת מערכות עקב האי ספיקה הנשימתית והמאמץ הכרוך בזה?

אציין שקריאטנין היה גבוה 2.3 (בהמשך עלה גם ל 7)
    LDH - 1370
    CK - 1336
    טרופונין I - גבוה - 0.165

(כל התוצאות לעיל זה מבדיקות שנלקחו 12 שעות מאז תחילת האירוע)

האם הסממנים דלעיל מסתדרים עם אלח דם או שיכול להיות שעל רקע האי ספיקה נשימתית היה פגיעה לבבית?
    ואולי הפגיעה הלבבית היא שהביאה בסופו של דבר לקריסת המערכות (צניחת לחץ דם וצורך בהנשמה).
    משום מה הנושא הלבבי לא נבדק בפני עצמו, ואינני יודע אם לא מפספסים משהו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ספסיס או כשל לבבי?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/09/2014

שאלה מורכבת הדורשת היכרות טובה עם המטופל ומהלך המחלה . בדרך כלל במקרים האלה חשוב לראות התפתחות הדברים: יכול להיות שמקור לכשל רב מערכתי הינו זיהום , יכול להיות שאי ספיקה לבבית (במידה הייתה קיימת!) הינה סיבה לאי ספיקה נשימתית חדה. יכולה להיות השפעה של מספר גורמים יחד. זיהום פעיל בדם (ספסיס) יכול להיות תחילה עם כמות כדוריות לבנות תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולות בזמן נשימות עמוקות
    מתי
    04/09/2014

סיימתי טיפול בדלקת ריאות באנטיביוטיקה . החום ירד מזה מס ימים והרגשה טובה.
    התחילו להישמע קולות וחירחורים בזמן נשימה עמוקה. האם זה נלווה לדלקת ריאות?
    תודה ד"ר.

לקביעת תור
    סגירה
    קולות בזמן נשימות עמוקות

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/09/2014

תסמינים נשימתיים יכולים להיות חלק מדלקת בדרכי אויר. בדרך כלל שיפור בכלל תסמינים מלווה גם בשיפור בממצאים אזנתיים . יש להבדק ע"י רופא המטפל כדי לוודא שמדובר בתהליך החלמה רגיל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות סטורציה במד ביתי
    גיא
    04/09/2014

שלום

בן 39 לא מעשן (גם לא בעבר)

מדדתי סטורציה במד ביתי, זה נע בעיקר סביב ה 94, לפעמים 95, ולפעמים 92-93.

הייתי בביקור אצל מישהו בבית חולים, בדקתי במד סיטורציה של המחלקה, והתוצאה היתה דומה, 94.

האם זה נחשב תקין לגמרי לאדם שלא מעשן בגילי?
    מה יכולה להיות הסיבה לכך?
    והאם זה בהכרח קשור לריאות או יש סיבות אחרות אפשריות?
    מדוע מקובל לומר שמ 90 ועד 100 זה תקין?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות סטורציה במד ביתי

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/09/2014

ריווי חמצן (סטורציה) תקין נע בין 95% עד 100% . מתחת ל95% ריווי חמצן מוגדר כירוד. מדידת ריווי חמצון באופן לא פולשני (ע"י מכשירים שונים) אינו תמיד מדויק ולעיתים קיים הבדל משמעותית בין המכשירים השונים באותו אדם. הדרך המדויקת ביותר לבדיקת ריווי חמצון הינה פולשנית, דרך בדיקת דם עורקי.
    ריווי חמצן בעצמו אינו מדד ספציפי, קיימות סיבות רבות לירידה בסטורציה. במידה ומישהוא סובל מקשיי הנשימה או מגבלה נשימתית במאמץ וגם נמדד ריווי חמצון ירוד - יש לפנות לרופא לצורך בירור הסיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנאומותורקס ספונטני
    מיכל
    01/09/2014

לביתי בת ה 14 היה חור בריאה לפני כ 3 חודשים.
    לאחר מספר ימים בבית החולים החור נסגר, ועד היום לא היו בעיות.
    כרגע אנו מעוניינים לטוס לאירופה.
    האם יש בעיה לטוס? מה קורה עם במהלך הטיסה הילדה לא תרגיש טוב ויהיו לה אותן תופעות שהיו בזמן החור היה? קשיי נשימה בעיקר.........

לקביעת תור
    סגירה
    פנאומותורקס ספונטני

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    02/09/2014

חזרה אויר עצמוני (ספונטאני) או נגרם מסיבה כלשהיא, אינו קשור לפי מחקרים לתנאיי חוץ כגון מאמץ גופני או טיסה . קיים קשר במצבים עם שינוי חד בלחץ אויר כגון בצלילה או צניחה חופשית.
    המלצה להמנע מטיסות ב3 חודשים אחרי ארוע חד, הינה משנה זהירות ואינה נתמכת בהוכחות מדעיות. במידה ובזמן טיסה ישנם תסמינים נשימתיים (גם אם זה פעם ראושנה!) יש לדווח לאנשי צוות.
    חשוב לוודא שביטוח בריאות נסיעות לחו"ל מכסה בפרק זמן זה אחרי חזה אויר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה לגבי נוזל דמי מהריאה
    שי חכמוב
    01/09/2014

שלום רב ותודה מראש על התגובה .

אימי חלתה לפני מספר שנים בסרטן השד . במסגרת הטיפולים שכללו גם הקרנות (ללא כימותרפיה בגלל מצב בריאותי שברירי ) . נאלצה אימי לקחת כדור מסוג פמרה . היא בת 64 ארבע שנים לאחר המחלה .

לפני שלוש שנים ( שנה לאחר תום הטיפולים ) הופיע דם ברוק מספר פעמים ביום . ניסו על ידי בדיקה פולשנית להגיע לריאה אך ללא הצלחה .

הדם נחשד בהתחלה לחלילה התפתחות המחלה גם בריאות .

לאחר שנה התופעה חלפה ועכשיו שוב חזרה , בבוקר אימי יורקת דם וגם קצת בערב .

באופן די מוזר ,נטילת אנטיביוטיקה מפחיתה משמעותית את כמות הדם .

האם יש סיבה לדאגה שמה מדובר במחלה שהגיעה לריאות ?

הדבר המנחם הוא שזה קיים כבר מספר שנים בא והולך ,בא והולך .

האם ייתכן שמדובר בדלקת מקומית בריאה ?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    02/09/2014

הפרשות דמיות יוצאות דרך הפה לא בהכרח ממקור ריאתי/סימפוני. רוב הסיבות לכך נמצאות בחלל פה, אף, או ושט/קיבה. במידה ומקור להפרשות דמיות הינו בדרכי אויר תחתונות (סימפונות או ריאות) , קיימות מספר סיבות לכך. רוב סיבות ריאתיות לגנחת הדם הינן שפירות (תהליכים דלתיים בעץ הסימפונות). במידה ותסמינים חזרו - יש לפנות לרופא ריאות להערכה חוזרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וברשותך רק חידוד .

שי חכמוב
    09/09/2014

האם העובדה שנטילת אנטיביוטיקה מעלימה או מפחיתה את הדימום ,מגדילה את ההסתברות שמדובר אכן בבעיה של דלקת ולא חלילה במצב של התפתחות כתוצאה מהמחלה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    09/09/2014

אין מדובר בדבר ספציפי. לכן למרות אפשרות שאכן מדובר במחלה דלקתית בעץ סימפונות , לא ניתן לומר על כך חד משמעית רק לפי תגובה לטיפול אנטיביוטי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה